Jag ska börja jobba!

god kväll (:

sitter här och pratar med mysan på msn (: och har suttit i över en timme med helena på telefon. älsko! vi ska ses i helgen och shoppa inredningsdetaljer till vårat sovrum. mys! ♥ men det blir nog inte en hel del.. ska spara mina pengar till ullared nu! och är jag duktig så kommer jag kunna lägga undan sex tusen tills vi åker ^^ mycket shopping!

jag och tessan var som sagt och åt på mitt gamla jobb, en italiensk restaurang där jag jobbade som servitris. mycket mysigt ställe (: vi åt jättegott, jag åt pasta med svamp, oxfile och gräddsås och drack vitt vin. gott! sen fick jag min pressent :D pressentkort på åhlens, som verkligen var uppskattat! ska åka till kista någon dag med älsklingen och köpa body butter från body shop.. är lite smått beroende och alla mina burkar är slut :( så nu får mina händer och fötter nöja sig med en handkräm från oliv serien :( men men. då ska jag minsann gå in och kika på åhem också (: brukar alltid hitta nått! tack för ikväll gumman, hade det jättetrevligt!

en kul sak som hände var att jag fick jobb! :O de ni. på mitt gamla jobb, där vi var och åt..! dom hade kvar mitt nr och frågade om jag ville börja jobba igen. och jag sa ja utan att tänka på att jag är sjukskriven.. hehe. men men. jag ska jobba på onsdag kl 16 och jobbar säkert till stängning. fun (: det var över ett år sen jag jobbade, hoppas det går bra (: jag hade en jäkla tur iallafall.. nervös som jag var för att jag sagt att jag skulle jobba, så visste jag ju att det inte går att jobba utan att bli av med sjukersättningen.. så jag gick hem och ringde älsklingen och ojade mig.. haha. han sa att jag kunde läsa på försäkringskassans hemsida.. och nu känns det bättre! så här står det:

Pröva att arbeta eller studera

Du som har aktivitetsersättning har möjlighet att arbeta eller studera utan att förlora rätten till ersättningen. Det kallas vilande aktivitetsersättning. För att kunna få din aktivitetsersättning vilande måste du haft den i minst ett år.

När du vill pröva om du klarar av att arbeta kan du ansöka om en prövotid med ersättning och lön samtidigt. Om arbetsförsöket fungerar kan du ansöka om att få din ersättning vilande. Prövotiden och tiden med vilande ersättning kan sammanlagt längst pågå under 24 kalendermånader eller under den återstående tiden du beviljats ersättning för.

så om jag förstått det hela rätt så kommer jag kunna ha kvar min ersättning och få lön (: vilket hade varit helt underbart. om jag kan och orkar och får jobba heltid så kommer jag ha massa pengar ju :D kul! ska iallafall ringa fs imorgon och höra hur det går till. tänk, jag ska börja jobba!!! så nu kan ingen klaga på att jag bara sitter hemma (; hihi. älsklingen är stolt över mig säger han! (:

nu ska jag sätta på mig myskläder, ta bort sminket och sätta upp håret i toffs, tofflorna åker på också. ska nämligen kolla på en film jag hyrde på vägen hem. tjejfilm såklart! och äta massa frukt!

puss ♥



Kommentarer
Postat av: Helena

Haha, söto själv! det var jättelängesne jag pratde så länge i telefon å vad tiden gick snabbt! uttrycket stämmer då helt!Tiden går snabbt när man har kul!!
Tack gumman min

2007-10-19 @ 13:28:02
Postat av: Marielle

Om det verkligen stämmer som du skrev om att du får ha prövotiden med jobb o fs pengar så tycker ja det låter väldig tknasigt men väldigt bra. Hoppas det
blir så du kan jobba där mer och du trivs:D.

2007-10-19 @ 15:42:21
URL: http://donnadeluxe.blogg.se
Postat av: Marie

Men är det inte så att under tiden du jobbar så får du lön därifrån medans ersättningen vilar, där av "vilande aktivitetsersättning". Dvs du får inga pengar från försäkringskassan när du jobbar utan du får från jobbet, men du behöver inte ansöka om aktivitetsersättning senare.

2007-10-20 @ 17:10:03
URL: http://majsanx.blogg.se
Postat av: Maxsophia

Very nice site. Will sure visit again.

2008-10-30 @ 14:21:44
URL: http://maxsophia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback