Solen skiiiiner (:

åh va mysigt, jag älskar när det är sånt här fint väder. ska nog ta en proemad senare. sitter och äter frukost, världens största mugg med te och en ost macka. vaknade av att älsklingens mobil ringde, det var banken och sen kunde jag inte somna om.. lika bra det så hinner jag blogga lite innan han vaknar (:

idag ska vi städa här och fixa det sista i gästrummet. mamma kommer ju idag.. och det var inte lite skrot därinne vill jag lova..! vi har gått en del vändor upp på vinden och ner i grovsopporna. sen under allt bråte såg jag ett ellos paket som jag skulle skickat tillbaka för över en månad sen, så jag får ringa dom idag och böna och be att jag får skicka det nu ist.. image3953

ikväll är vi bjuda på middag hemma hos älsklingens föräldrar, ska bli jättemysigt! båda jobbar på bank och har själv bott i bostadsrätt innan dom köpte huset, så vi har nog en del frågor till dom om jag känner oss rätt (:

vi har två altenativ (nu vet vi inte om banken går med på det ena, men det lät som det när vi frågade)

1: vi köper en lägenhet som verkligen behöver renoveras från golv till tak, kök, badrum, rubbet..! för en "billig" peng och lånar ytterligare pengar av banken utöver lägenheten och renoverar upp den för dom pengarna.. och höjer lånet senare när det varit en tant och värderat upp den..!

2: vi tar ett lite högre lån och köper en tipptopp lägenhet, dock är det risk för att vi inte får det precis så som vi vill ha det och förlorar på det här..

så det lutar väl påt förslag nr ett.. men som sagt, vet inte om man får låna hundra tusen extra..! men att bo i en lägenhet med gröna plastmattor är inget vi vill (; lägenheten är riktigt risig.. här här ni den, det är knappt att jag vågar visa, haha. som sagt, gröna plastmattor, oranga tapeter (med märken från där möblerna suttit(!) badrummet är extra hett (; gillar den blommiga tapeten dom smällt upp, huuua! men som sagt, efter vi har satt tänderna i den så kommer ingen känna igen den! vi bor här hemma medans vi renoverar därborta så går allt fortare.

det vi ska göra är:

allmänt: riva väggen mellan köket och vardagsrummet så det blir en öppen planlösning. förlänga väggen från köket brevid hallen så det går att få mer skåp och yta i köket. måla alla tak, byta alla dörrar och lister.

köket: slita ut hela köket..! golv, dra bort alla tapeter och slipa under golvet och på väggarna med maskin. måla om alla väggar vita, lägga nytt golv, antagligen gråa klinkers (lätt att städa) be kvik komma hem till oss och sätta in ett kök i högglans. sätta nya vita lister och måla elementet, inbyggd ugn, spishäll, inbyggd micro, rostfria vitvaror mm.

vardagsrummet: slita upp trägolvet och lägga nytt, dra bort alla tapeter till grunden och slipa väggarna med maskin, måla vitt överallt och tapetsera upp en fondtapet, byta listerm fönsterbrädor, måla balkongdörren mm.

badrummet: ja, slita ut hela badrummet, golv, kakel och inredning. lägga grått klinkersgolv med golvvärme, kakla alla väggarna i vitt, handdukstork, transparent dusch, ny inredning, toalett mm.

sovrummet: dra ut plastmattan på golvet... lägga in ekparkett, dra ner tapeterna och slipa, måla väggarna vita, sätta upp en vit medaljongtapet.

walk in closet: eventuellt riva väggen och göra garderåben större och sätta in inredning med hyllor, lådor och upphängning från ikea. måla väggarna vita och lägga in ekgolv.

vilket jobb, kommer vara död, men vi sparar över tvåhundra tusen på att göra det här..! plus att vi får 27 tusen från dom som äger huset att köpa renoveringsprylar ifrån (: sen känner vi massa folk som jobbar med kök, badrum osv.. målare, så vi köper i princip bara materialet.

image3954




Kommentarer
Postat av: Marie

Haha, fy fan vilken skabbig lägenhet! Men jag förstår att ni vill ha den. Den har mkt potential :D

2008-02-01 @ 12:00:44
URL: http://majsanx.blogg.se
Postat av: fanny

marie: hah vet, helt äcklig. men men, det fixar ju vi ;D

2008-02-01 @ 12:20:48
URL: http://pinkpills.blogg.se
Postat av: carin

Haha.. Härliga gröna golv å tapeter =) Men det låter verkligen jättesnyggt med era planer, jag hoppas att ni får som ni vill och att banken går med på lånet =) Kram kram

2008-02-01 @ 13:00:42
URL: http://carinparin.blogg.se
Postat av: Malin Inspiration&design

Hej! Svårt beslut, lycka till hur som helst.

En fårga bara. Hur länge ska ni bo i Malmö om ni movar dit?!?! :)

2008-02-01 @ 14:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback