Hur gör man en "random light" ?

Det tänkte jag berätta nu, eftersom det är flera som frågat hur vi gjorde. om det är någonting mer ni undrar är det bara att hojta till (:

image4346

vi gick in på en leksaksaffär och handlade den största ballongen dom hade, när den var uppblåst var den ca 50 cm i diameter, vilket är som den minsta random light lampan (och jag vill gärna ha en större) fick tips av fia att det finns ballonger på buttericks hemsida som blir 1 m i diameter och det är ju faktiskt jättestort! sen behöver man ju inte blåsa upp den så mycket om man vill ha det lite mindre.

image4347

sen köpte vi tapetklister och såkallad papperssnöre på panduro. för dom som inte har den affären i närheten har dom en webbshop också. vi började med att köpa 100 m, alltså två rullar.. men det visade sig ganska fort att det inte räckte, så vi använde 200 m och då blev den fin (:

vi ställde oss på varsinn sida av vårat köksbord som vi plastat in. brevid oss på bordet hade vi en plastbunke med tapetklistret som vi blandat till. där i la vi hela rullen med papperssnöret så det fick suga in lite lim. sen höll alexander i den uppblåsta ballongen och han var även den som styrde hur snöret skulle "ringlas" runt ballongen. jag stod och hade rikligt med lim i händerna så snöret hela tiden var dränkt i tapetklistret. och spännde samtidigt snöret medans alexander snurrade ballongen, så det blev stramt runt ballongen. för att själva snöret inte bara ska gå åt ett håll på ballongen fick vi arbeta oss mot motsatt håll, men inte tvärt, då ramlade snöret bara av ballongen, svårt att förklara, men man får in tekniken efter ett tag. man måste dock vara två för att klara av den här pyssliga lampan!

image4348

såhär såg lampan ut efter 100 m tråd.. ni kanske ser att tråden är korsad, och det hjälper den också att sitta kvar.

image4349

vi tog en ståltråd och snurrade runt ballongen och hängde upp den i taket på en krok.. för om den legat på tex bordet hade den blivit platt på ena sidan. inte kul (: som ni ser så gjorde vi öppningen uppåt. vi använde inget redskap eller så pga att det var så enkelt att bara inte dra tråden där.. det hålet blev sedan det här hålet...

image4350

när lampan hade fått torka 2 dygn (eftersom vi fick köpa extra tråd, annars hade den bara tagit ett dygn att torka) så spräckte jag ballongen. eller jag klippte av själva "pluppen" på ballongen.. det smällde jättemycket så jag trodde den skulle gå sönder, men den höll, riktigt bra, för jag råkade tappa den i golvet.. när jag höll i den såg jag att den var såkallad droppformad.. eftersom den häng i taket och även fast ballongen var runt så drogs den ut när den hängd sådär i två dygn.. och det var ju inte så kul..! så jag tog och sprutade lite vatten runt själva hålet och formade till det så det blev en rund lampa ist (:

för att lampan skulle hänga uppe så tog vi ett vitt buntband.. vi kapade alltså av kontakten till lampan, så själva sladden var kvar och gick att sticka in i ett av de små hålen sen valde vi höjd på vart själva glödlampan skulle hänga och sen fäste vi ett vitt buntband i sladden och satte fast sladde och buntbandet i själva lampan.. syns inte alls. sen kopplade alexander på en ny kontakt som gick att ha i ett uttag i taket (den vi köpte kunde bara stoppas in i väggen, men det finns såklart färdiga för just taklampor, vi är bara lite virriga, hihi)

sen var det bara att hänga upp den och stoppa in en glödlampa och tända! (:

hoppas jag inte förklarade luddigt. säg till isånnafall! lycka till nu!

kram på er.

image4351



Kommentarer
Postat av: Sofia

Tusen tack för den utförliga beskrivningen, och länken!=) Kram på dig!

2008-03-03 @ 22:11:40
URL: http://fiabloggen.blogg.se
Postat av: Jo

Tack, tack för den utförliga beskrivningen.. Nu suger det rejält i pysseltarmen kan jag säga! :) Ska nog ta en tur på stan och besöka skämt- resp. pysselaffär! Ha en bra kväll! :)

2008-03-03 @ 22:16:23
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: carin

Perfekt förklaring =) Hoppas att jag får hjälp att göra en sån =) Vill verkligen, Ett helg projekt =) Ritkigt kul.. Vi får se hur det blir =) hoppas i alla fall =) puss & kram

2008-03-03 @ 22:44:21
URL: http://carinparin.blogg.se
Postat av: fanny

sofia: inget att tacka för! självklart delar jag med mig! kram på dig med :) och tack själv för länken!

2008-03-03 @ 23:20:35
URL: http://pinkpills.blogg.se
Postat av: fanny

JO: va kul att du blev pysselsugen :) det är jag med, hela tiden! :D men det är kul som sagt! du får visa sen hur din lampa blev. kram!

2008-03-03 @ 23:21:28
URL: http://pinkpills.blogg.se
Postat av: fanny

carin: vad kul att du också ska fixa ihop en :) du får visa hur din blev sen! puss & kram gumman :)

2008-03-03 @ 23:22:19
URL: http://pinkpills.blogg.se
Postat av: leva

Rackarns så bra det blev, Fanny!!! vad duktiga ni är :) Måste hitta någon som vill kladda med mig också, för nu vill jag också ha!!!! *s* Superduper!!!! Kram i stora lass

2008-03-03 @ 23:45:37
URL: http://leva.bloggagratis.se
Postat av: fanny

leva: aw tack leva! vad glad jag blev nu :$ kladda gör man verkligen, det kändes som man var tillbaka på dagis igen, så mysigt :D hoppas du också hittar någon att kladda med, annars får du komma hit! haha :) massa kramar!

2008-03-03 @ 23:52:00
URL: http://pinkpills.blogg.se
Postat av: Marielle

Skitsnygg och super bra gjort:D! Du är så himla duktig gumman:D! Jag som dem andra vart sugen på göra en nu med!

2008-03-04 @ 11:23:20
URL: http://donnadeluxe.blogg.se
Postat av: Emma

Åh tack. Äntligen en superduperbra beskrivning. En sån måste jag också göra. Måste först bara försöka att få tag i material. Inte aäkert att det blir det lättaste då jag kommer från en så pass liten stad...
Riktigt fin blogg. Det finns på mina favoriter nu :-)

2008-03-10 @ 20:43:25
URL: http://emmize.blogg.se
Postat av: Isabelle

Tack för en jätte bra förklaring! Jag hade tänkt fråga hur du hade gått tillväga men då hitta jag detta inlägg också och nu tror jag att jag ska klara av det :)

2008-08-11 @ 13:33:16
URL: http://isabellees.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback