siamesen måns!

kajsa ville veta hur en siames är till sättet och jag kan beskriva måns såhär (:

måns är en siames, alla siameser är som hundar/katter i sättet. inte lika "finkänsliga" som andra kattraser och om vi blir sura på honom och "föser" bort honom så envisas han alltid med att komma tillbaka, en annan kattras hade nog blivit skygg och gömt sig. han ska alltid vara nära oss. han pratar jämt och ständigt och har en väldigt speciell stämma :D hans "röst" är mörk och när han jamar på morgonen börjar vi skratta för han verkligen låter som en karl.. basröst alltså. han är inte alls rädd av sig. tar för sig och vill synas hela tiden. han har en stor personlighet och bjuder på sig själv. man har hört att siameser är svartsjuka och det stämmer faktiskt.. för såfort en annan katt kommer i närheten av oss (om måns är på det humöret) så jagar han bort katten och kommer och lägger sig i vårat knä. han är en liten sk "slit och släng" katt. han tål det mesta. och blir aldrig rädd. man kan leka med honom på ett helt annat sätt än våra andra katter. han är alltid samma måns. samma modiga, nyfika och kärleksfulla måns. jag kan bli jättearg på honom, eftersom är så envis.. och det gäller allt. vi har slutat att ta ner honom från bordet när vi äter.. för han ser nog sig själv som "en av oss" han sitter alltid med oss när vi äter och tittar på hur vi gör. han har sin egen tallrik när vi äter.. (vårat fel kanske att han vant sig..) haha. men han är verkligen helt underbar. en siames går i koppel ute. och har man inte koppel på honom så går han efter oss vart vi än går. han är otroligt smart och kvick! hoppar högt och är allert. en helt underbar katt - även fast han är lite irriterande i mellanåt (; många faller för honom direkt, och jag förstår dom - det gjorde vi också!

lite om siamesen från siames & oriental hemsidan:


Kropp: lång, småcker och muskulös.
Ben och tassar: höga eleganta ben, ovala tassar. Bakbenen
något högre än frambenen.
Huvud och öron: triangelformat med lång rak profil och
en väl rundad hjässa. Stora luftiga öron, gärna lågt sittande.
Ögon: orientaliska, snedställda, mandelformade.
Ögonfarg: intensivt blå.
Svans: lång och pisklik.
Päls: tätliggande, glänsande och silkeslen.


Oemotståndliga!

De anses av många, vara de klipskaste kattraserna som lätt lär sig att sitta vackert, apportera leksaksmöss och gå fint i koppel. De tar sig upp och in nästan överallt och lär sig ofta tidigt att öppna skåp och dörrar. Deras omättliga nyfikenhet väcker lusten till äventyr och de har alltid något nytt projekt på gång. Ofta behåller katter av dessa raser sin livlighet långt upp i åren. De är också vanligen mycket sällskapssjuka och älskvärda individer som med babyliknande röster svarar på tilltal - de ar precis lika underbara som de låter och lite till!

det är lite kul, för det stämmer verkligen in på månsen.. han ställer sig på bakbenen och öppnar dörrar :D haha.

 

 



blåaste ögonen!



sitter fint på stolen (:






Kommentarer
Postat av: Anna H

Åhh, vad fin han är. Själv har jag en "vanlig bonnakatt" men tycker hon ändå är den finaste av alla katter :) Kram

2009-04-14 @ 21:26:24
Postat av: Jennica - Pieces of Jen

Åh han är så fin! Lite roligt för det du skrev själv om Måns stämmer in preciiis på våran Bioz, fast hon inte är nån siames. Hon är bondkatt så hon kanske har lite siames i sig långt tillbaka i släkten, haha :)

2009-04-14 @ 23:43:42
URL: http://piecesofjen.blogg.se/
Postat av: kajsa

åå tack så mycket =) ska försöka killen här hemma övertalas lite genom din text !

2009-04-15 @ 13:47:20
Postat av: fanny

kajsa: ja det får du göra :D eller så gör du som jag gjorde.. åker till en uppfödare "bara" för att kika, inte köpa :D sen smälter dom iallafall :)

2009-04-15 @ 13:52:02
URL: http://pinkpills.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback