Må bättre

1. Rensa bort skräpet

Skräp brukar stå för det vi har ett motstånd inför och som vi undviker att ge uppmärksamhet. Så släng bort skräpet! Högar med tvätt, papper, lådor, post ... Vad det än är så associerar vårt sinne med kaos och död energi när vi ser skräpet ligga. Ta dig an ditt skräp som om du vore en värmesökande robot. Ta det på allvar, du vet var det finns hemma hos dig. Ge bort till återvinning eller till någon välgörenhetsorganisation! När du väl fått ut denna döda energi hemifrån, så kommer du att överraskas av vad som händer i ditt liv.

2. Ge liv till hörnen

Hörn är de ställen i vår omgivning där livs - energin - chi - stannar upp, liksom trafiken i en fyrvägskorsning. Fråga dig själv vad som skulle få hörnen att leva igen: konst, en fontän med porlande vatten, ljudet av ett vindspel eller en växt? Använd din intuition för att omdirigera energi i hörnen och på så sätt skapa mer harmoniska, fridfulla och glädjerika rum.

3. Se över garderoben

Garderoben är hemmets och kontorets innandöme och ofta soptunna för svag energi. Om du inte använder det som finns där, gör dig av med det! Se till att garderoben är städad, ordnad och fri från gamla oanvända persedlar. Se till att garderoben inte blir till ett svart hål, för den kommer att reflektera den energin.

4. Skapa ceremonier

Ceremonier sätter oss i kontakt med världen bortom vardagens bestyr och påminner om livets omätliga rymd. Gör plats för ceremonier i livet och hemma så öppnar du porten till en annan dimension där nya idéer, inspiration och energier flödar om vart annat. Hitta något sätt som stämmer överens med dina intentioner, planer och det du vill uppnå. Att till exempel tända ett ljus varje kväll och låta dagens problem förbrännas i ljuslågan är en enkel ceremoni som håller atmosfären i ditt hem ren och fräsch.

5. Bli medveten

Uppmärksamma de ställen hemma eller på jobbet som du gett semester: garderober, hörn och livlösa zoner som vi försöker ignorera. Rummet som barnen lekte i eller pappershögen på kontoret som ropar efter att bli omhändertagen ... Ta dig an dessa ställen på allvar eller utför någon ceremoni som får dig att agera. Du kommer bli överraskad av den magi som uppstår! Energin flödar nämligen där uppmärksamheten finns ...

6. Hitta livets rytm

Det finns en rytm i livet: En tid för växande och en tid för död samt årstidernas växlingar. Observera dessa cykler. Vissa använder månens faser som vägledning inom jordbruket eller för att bestämma när man ska klippa sig eller starta ett nytt projekt. På liknande sätt kan man observera dygnets cykel och vara mer aktiv under den ljusa tiden och varva ner på kvällen. När vi anpassar oss till jordens energi så börjar vi dansa i takt med livet. Med några enkla satsningar kan vi på så sätt påverka energierna dramatiskt i vår omgivning så att den bättre motsvarar våra mål för framtiden.

6 steg till energiharmoni


Att balansera energin är lättare än du tror - alla klarar av det. Här är några sätt att rensa bort det förflutna och göra plats för det nya!



Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter enkelt, fast ändå klurigt - på något sätt!

Mina garderober kommer vara så mycket finare och bättre då jag fått belysning i dem! vilket jag hoppas på att få imorgon :D





tack för frågorna sweet. svar kommer senare ikväll, eller imorgon! :)





vad gör du ikväll?

PUSS <3!

2009-02-11 @ 21:47:24
URL: http://ordsamling.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vilka fina må-bra-tips. Ska definitivt testa de här sakerna. :)

2009-02-11 @ 23:36:16
URL: http://carro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback