Gör allt lite enklare!

alla behöver vi en bra inställning till livet, en bra självkänsla och vara nöjda med den vi faktiskt är! och är vi nu inte det, så är det bara att göra någonting åt det hela! här är lite tips från mig till er!

två tecken på att du har en låg självkänsla:

1. du ägnar dig åt skitsnack
det står i direkt proportion till självkänslan. ju mer du lägger ner din tid på att smutskasta andra och snacka skit om någon till andra, desto sämre självkänsla har du.

2. du jämför dig hela tiden med andra
det kan vara allt från ett prov i skolan till kläder, inredning och utséende.

1. lägg din energi på viktigare saker istället!
att snacka skit om en annan person gör man oftast för att man är arg eller irriterad, men tänker man ett steg längre så är det enda man gör är att göra sig ännu mer argare och att älta saker gör så att man själv mår dåligt i slutändan. att snacka skit är svagt och omoget. jag har själv varit utsatt för mycket skitsnack när jag var mobbad i skolan och tog då åt mig väldigt mycket av det. men idag har jag lätt att skaka av mig skitsnack, jag vet ändå att det bara handlar om avundsjuka och bittra människor som inte har någonting vettigare att lägga sin tid på. och det enda som händer med folk som snackar skit är att dom framstår som väldigt omogna personer som man har svårt att ta seriöst. och är det folk som snackar skit om dig, stäng av. varför läsa, lyssna och snoka i det som gör en deppig? ganska logiskt, eller hur!?

2. var nöjd med den du är!
att jämföra sig med andra är lätt att man gör, speciellt i en viss ålder.. eller kanske till och med hela livet. istället för att gå runt och må dåligt över att du tycker att andra har det bättre än dig, eller är snyggare än dig.. så vänd på det och tänk på vad du är nöjd med som ingen annan har/äger.. istället för att snöa in sig på tex "åh jag äger inte den där saken" så tänk "men istället äger jag den här som jag tycker så mycket om" framhäv det positiva istället för det negativa. om du inte är duktig på någonting som någon av dina vänner/bekanta är duktiga på, så lovar jag dig att det finns någonting annat som du är duktig på! som dina vänner kanske inte är duktiga på. glöm inte att varje dag skriva ner tre bra saker du gjort under dagen. det stärker ditt självförtroende och din självkänsla!

några saker att tänka på:

hur vill du leva ditt liv?
lever du ditt liv så som du vill? är du nöjd med ditt jobb, din kropp, din hälsa, din inställning till livet osv? ta dig en funderare och skriv en lista på saker du vill ändra. är du inte nöjd med ditt jobb och känner att du är för gammal för att byta/inte kan? jag kan meddela att det var mer 40-50 åringar på komvux än 20 åringar när jag läste matte! det är alltså aldrig försent! och man kan, bara man vill! ingen är mer smart än den andra.. det du vill lära dig, lär du dig! bryt mönster, det du inte är nöjd med kan du ändra på. gör delmål så det inte känns allt för tufft.

vilka delmål har jag för att komma till mitt mål?
jag kan känna ibland att det är tusen saker jag ska göra innan jag är "klar" för det vuxna livet med barn osv. jag kan också känna mig sjuk stressad.. men jag har förstått nu att det enda som gäller är att ta en sak i taget och göra det helhjärtat! för stressar man sig igenom saker, så blir det bara pannkaka och man mår sämre efteråt. skriv en lista även här. vad ska du klara av.. vill du göra en mjukstart och börja med en liten förändring/utmaning eller börjar du med de svåraste först? efter varje sak du klarar av, desto mer självkänsla kommer du få och bli med peppad. och ramlar du, är det bara att ställa sig upp igen!

träning och mat!
att börja träna kan kännas riktigt tungt, speciellt om du inte varit på gymmet på länge.. men att träna är viktigt och det förlänger livet med flera flera år! folk som tränar regelbundet känner en kick och mår bättre psykiskt också. tyvärr måste man träna ett tag innan man uppnår den där kicken, så ge inte upp. maten är riktigt viktig också. för att må bra i kroppen så är mat a och o. att köpa och äta nyttig mat är som att investera i sig själv. din kropp mår bättre, du mår bättre, du orkar mer, du är gladare och piggare! jag köper aldrig hel eller halvfabrikat. att laga maten från scratch är bättre, tar lite längre tid, men du vet vad det är du stoppar i dig. när vi får barn ska vi göra egen barn mat. det är fruktansvärt enkelt också. och du vet precis vad ditt barn får i sig! och det är billigare också!

unna dig egen tid
att stressa igenom vardagen är ingen hit, varken för kroppen eller själen. våga känna efter vad du behöver göra, säg nej om du inte orkar träffa en kompis och stanna hemma och bara slappa! sätt upp regler, men kom också ihåg att regler är till för att brytas! har du bestämt dig för att träna en dag, men absolut inte orkar för att du är för trött, stanna hemma och vila då! händer det därimot varje gång du ska träna, kanske du ska tänka efter om det handlar om någonting annat än tröttheten. stäng av tvn och datorn runt tio varje kväll och ha egen tid, kryp upp i soffan, drick en kopp te och läs en bok!






Kommentarer
Postat av: Johanna

toppbra inlägg, ska försöka med det där med listorna till en början!



kram!

2009-01-08 @ 15:36:06
URL: http://alwaysinmymind.blogg.se/
Postat av: Dilek Isabelle

bra tips!!!

2009-01-09 @ 14:06:49
URL: http://izmir.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback