det här är jag, ärligt och naket.




Ålder och ursprung;

i september fyller jag 24 år, känns som om det var två år sen jag fyllde 18, tiden går fort. det gäller att ta vara på alla dagar. jag är uppvuxen i stockholm, huddinge, det ligger 15 min från stockholm c. bott i usa i ett år när jag var 6 år när mamma pluggade och jag gick i skolan. jag är inte helsvensk.. har rötter i både usa, mexico, brasilien och österrike. sverige kommer jag "mest" ifrån (: alexander är halvnorsk så våra barn kommer bli en härlig blandning (;

 

Utbildning;

jag är nästan klar med mitt gymnasiebetyg och jag är så glad att jag inte orkade med skolan innan då hade jag gått ut med alla g.. betyget g går inte att läsa upp på komvux utan att tenta och eftersom det fattades så pass många ämnen för mig så har jag chansen nu att plugga upp till mvg. dom ämnena som jag redan har G i kommer jag tenta upp när jag har läst det här året. enligt studievägledaren jag pratat med kommer jag ha ett fullt gymnasiebetyg om mindre en ett år, och jag älskar det. för när jag har mina betyg ska jag söka in på universitetet och sen skaffa mig ett bra jobb som jag tycker är roligt och så vill jag få ut runt 25.000 i månaden. och det kämpar jag gärna för nu. jag är också utbildad dekoratör för h&m. gick en utbildningskurs när jag jobbade för dom och har stylat och dekorerat skyldfönter och bord mm. ett mycket roligt arbete!

civilstatus;

ni som läser bloggen vet ju att jag och alexander gifte oss i juni 08 och vi är galna i varandra. han är min största kärlek och det bästa som någonsin hänt mig. så glad för vårat liv tillsammans.



Bor;

jag bor tillsammans med alexander i en bostadsrätt som vi håller på att renovera upp så vi kan sälja den sen och få lite av pengarna till insatsen på huset. det är en 2,5 på 62 kvm och den trivs vi mycket bra i. huset vi bor i ligger precis i ett villaområde och det tar 2 min med bil ner till vattnet där vi brukar grilla på sommaren. när man åker till oss åker man förbi massa hagar med hästar och kossor. vi bor vid ett jättemysigt och idyliskt ställe. här trivs jag!

Musik;

jag lyssnar på ganska djup musik, med mycket meningfulla texter. jag lyssnar mycket på anna ternheim, lars winnerbäck, sofia loell, armand mirpour, the shins och även låtar som jag hör när jag ser på filmer och letar upp på nätet sen som en tokis (:

Läser;

må-bra-böcker. jag har tre stycken böcker just nu som jag varvar imellan. ibland måste jag läsa ett visst kapitell ur en bok så jag läser lite hipp som happ. "vem är det som bestämmer i ditt liv - om medveten närvaro" är en jättebra bok som hjälpt mig mycket när jag känt mig nere. och dom andra två är sluta kämpa - börja leva och finn din inre styrka. bra hjälp böcker!

framtid;

nu vill jag bara leva för dagen. ta dagen som den kommer men ändå inte strunta helt i framtiden. jag vill plugga, jag vill lära mig saker, se världen, resa, uppfylla mina inersta drömmar och leva! sen vill jag hitta en utbildning och ett jobb som passar mig som får mig att njuta varje dag jag går dit. känna att jag gör skillnad. att det jag gör är givande. jag vill inte vakna upp när jag är äldre och ångra allt jag inte gjorde. jag har en lista på saker jag vill utföra och den vill jag ska vara avprickad när jag är äldre. jag vill designa en villa och bo på ett fint ställe på en höjd nära havet och naturen. jag vill kunna sitta och titta ut över havet på ett fint landställe med en tidning i handen och se våra barn springa runt och leka. jag vill skaffa barn när jag känner att jag gjort allt det jag vill göra innan och känner mig redo, kanske runt 27, 28. då ska vi bli världens bästa familj, ha mysiga helger tillsammans, resa utomlands varje sommar och titta på stjärnorna på vinterkvällarna. precis som när jag var liten. min framtid ligger långt framme och det är jag lycklig för. för allt som är nu, är precis så jag vill ha det just nu. stressa är inte bra för själen.



Livssyn;

jag har egentligen alldeles för höga krav på mig själv och många säger att jag är en drömmare, men jag älskar mitt sätt att vara och utan drömmar och mål skulle jag dö. jag kommer så mycket längre än andra som aldrig vågar ge chansen att faktiskt våga tro på att man kan. jag har en tro på mig själv som heter duga och den står i vått och torrt oavsett vad som händer. jag kommer alltid sträva efter att må ännu bättre, göra det jag tycker om att göra och leva det liv jag vill - för det är ju trots allt mitt liv. jag har slutat oroa mig för att saker och ting inte ska falla på plats i livet, men jag vet att det gör det nu. allt blir alltid till det bästa. och är det någonting som inte blir som man planerade som, ja, då var det inte meningen och någonting ännu bättre kommer komma. jag har slutat försöka leva upp till andras teorier och värderingar. livet är alldeles för kort för att jämföra sig och lyssna på vad andra tycker och tänker om hur man ska leva sitt liv. jag går min väg och det gör mig lyckligast.

tycker om;

jag tycker om att gå ute och ha solen i ansiktet, känna hur hela ansiktet lyser upp av glädje, lyssna på bra musik och få luckorus av att bara veta att man lever. jag tycker om att gå ut en vinternatt och titta på stjärnorna. jag tycker om att diskutera djupa saker, sitta i timmar och bara prata om allt och inget. jag tycker om att tända ljus och dricka mängder med löste. jag tycker om att bara ligga på golvet och titta upp i taket och känna hur man verkligen mår. jag tycker om att ha film maraton och titta på alla favoritfilmer. jag tycker om att laga goda middagar. jag tycker om såpbubblor för dom påminner mig om min och alexanders första dejt, när vi åkte till en brygga och blåste såpbubblor mitt i natten. jag tycker om att hjälpa andra och se andra glada. jag tycker om att älskas och att älska.

tycker inte om;

folk som måste trycka ner andra för att må bättre. och människor som ger upp livet. jag kämpar daligen med att inte hamna i en svacka för att jag varit med om jobbiga saker, men jag kämpar! och jag håller mig kvar. jag blir galen på människor som kastar in handduken. man måste kämpa!

just nu;

försöker ta vara på varje dag så gott som det bara går. älskar mer än vad jag trodde jag var kapabel till.









Kommentarer
Postat av: Petra

En trevlig, söt, omtänksam, go och mycket klok Fanny!

2009-06-23 @ 22:37:37
Postat av: Mysan

så äkta och så bra! Jag älskar dig för den du är mitt hallon, för du är sann<3<3

2009-06-23 @ 23:57:24
URL: http://mysackan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Än en dag har du gjort min dag Fanny, blir så himla glad av att läsa din blogg. De här inlägget var udnerbart, äkta och glädjesamt =)

2009-06-24 @ 09:11:13
URL: http://frokenudd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback