det där med religion

läser ju religion just nu och en av frågorna i uppsatsen var vad man har för tro och vad för religion man tillhör... här var mitt svar.

A)    Jag själv är väldigt neutral när det kommer till att tillhöra någon religion. Jag brukar gå på magkänslan och lyssna på vad som känns rätt och fel. Därimot tycker jag om hur buddhister lever. Dom verkar ha ett väldigt okomplicerad och lätt liv. Med lite ägodelar och mycket välmående och själslig healing. Jag har en tatuering som det står ”what goes around comes around” Karma tror jag stenhårt på, det du utsätter eller tillför andra individer, det slår tillbaka på dig själv. Antingen gott eller ont. Och just det tillhör buddhismen. Jag mediterar och det tillhör också den religionen. Sen även fast jag inte kallar mig kristen utan med mer ateist så tycker jag att det är väldigt mysigt att gå i kyrkan på julen och lyssna på kyrkokören. Därimot tror jag inte på att någon gubbe med skägg på ett moln (som många barn tecknar den kristna guden). Utan mer på att vi framkom från aporna. Religion är riktigt spännande att diskutera, jag bjöd in en från jehovas vittnen en gång och vi hade en livlig diskution om just vad som är rimligt och vad som inte är rimligt. I min värld är tron på en gud enbart ett sätt för människor som är för rädda för ”verkligheten” och inte vet eller det är för stort för dom att ta in hur allt skapades så det känns tryggare att ha en någelunda rimlig förklaring till hur allt skapades och det får dom i just sin tro. Jag tycker inte att man måste eller behöver veta exakt hur allt ligger till. Vi finns här, det vet vi om. Vi föds, vi lever, vi dör, det vet vi om. Och allt där imellan som vi kallar liv, det är helt upp till oss själva hur vi vill leva. Det viktigaste är att vi mår bra, att vi respekterar varandra och är nöjda med oss själva.



Kommentarer
Postat av: Anonym

BUDDHISTER heter det, inte budismer. herregud.

2011-04-19 @ 14:20:04
Postat av: fanny

anonym: tack :) har dyselexi och vissa ord är väldigt svåra att stava till. kanske får mvg pga av dig :D kram

2011-04-19 @ 14:33:18
URL: http://littemissunshine.se
Postat av: M

Små stavfel gör vi alla mer eller mindre! Tycker du svarat bra på frågan :) Du fixar detta galant precis som med allt annat :)

2011-04-20 @ 13:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback