mysiga julafton



















juldagen idag. tänk att julafton redan är förbi. det känns.. avslappnande. för nu är vi helt klara med köket och matrummet, ja, listerna ska upp och det fixar vi nu i mellandagarna. men idag har vi haft en riktig slappisdag med allt vad det innebär. julbordsrester, tänd brasa hela dagen, bebisgos, små fixat här hemma och läst böcker. älsklingen ligger på golvet på mage och läser ut sin tjocka bok som han önskat sig i julklapp. gosisen, vad jag älskar dig! vi har bara myst runt i dag som sagt och det mina vänner har varit helt underbart!

två dagar innan julafton slet vi som bara den för att få ha våran dag innan julafton tillsammans. vi gick upp vid sju på morgonen, renoverade hela dagen fram till sex på kvällen, då åkte vi och köpte julmaten och sista julklapparna, kom hem vid halv tolv på kvällen och då satte vi igång och storstädade. vi var uppe till halv nio på morgonen. gissa om det var skönt att sova sen? uppepå det så vurpade jag ute i trädgården dagen innan och landade såklart på min hand och mitt snea bultande blåa långfinger, jag och älsklingen satt på akuten halva kvällen.. missade julmaskeraden vi skulle på också, jäkla otur men vad säger man allt har en mening, det var en trafikolycka påvägen dit!

vaknade vid tio, för att ha våran dag, den vi sett fram emot så mycket, bara vila, mysa, hitta julkänslan igen som hade försvunnit med all stress med köksrenoveringen. och gud vad vi njöt. visst, det var lite att fixa med, men vi njöt! vi gjorde julgodis, drack glögg, åt lussebullar, tog in granen och klädde den, slog in julklapparna som var kvar, kramades och pussades, lagade en god middag och åt i vårat fina nya matrum. hade en riktigt mysig uppesittar kväll. vi tittade på film och bara va.

vaknade upp vid nio på julaftons morgon, i våra rentvättade julsängkläder, hämtade in vår skatt till sängen. öppnade allas julstrumpor och bara myste! gick upp, åt en lång mysig julfrukost och sen gjorde älsklingen riktigt goda julköttbullar, den killen kan laga mat han! ♥ städade det sista och dukade fint med linneduk, linneservetter med röda siden rosetter, granris på bordet och urgröpta röda äpplen som värmeljushållare. fint blev det (: älskar att duka till högtider (: sen kom mamma vid två tiden, mysigt att ses, och älskar att ha kvalitetstiden ihop! hon tyckte vi hade världens finaste gran, fått till allt sådär lantligt gammeldax på landet jul. och jag håller med. julafton i vårt mysiga hus blev verkligen mysig! i lugn och ro, precis som vi ville. tittade på kalle såklart, satt i soffan och myste, drack glögg, åt varma lussebullar som vi bakat. sen dukade vi fram julmaten, åt dopp i grytan på värmländskt vis (med tunnbröd ist för vurt) och sen tog vi en promenad under en helt underbart vacker stjärnhimmel. långt gick vi, tills kinderna var röda och kylan bet i dom. var skönt att komma ut och få frisk luft, smälta maten för att fortsätta att äta vidare, sill, potatis, lax, hovmästarsås, olika korvar som vi köpt på gamla stans julmarknad, pastej, ägghalvor, potatis, julskina, julvört, knäckebröd, stark brännvinsost, julost, prinskorv, julköttbullar, hemgjord julsnaps, brunkål, sillsallad, rötbetssallad.. behöver jag säga att vi blev mätta? öppnade julklappar i skenet till en varm brasa, öppnade i lugn och ro, aldrig stressat oss igenom sånt som öppning av klappar.. åt risalamalta med apelsin efter klappöppningen och somnade gott i varandras armar jag och älsklingen runt två på natten. en väldigt mysig julafton hade vi. hectors första! han blev glad för sina julklappar (: och jag tror att han kommer tycka mycket om hoppgungan han fick av oss. såklart var snöret på paketet det roligaste (;

nu ska vi krypa ner i sängen och sussa, upp imorgon, storstaden väntar över dagen!

hoppas er julafton blev precis så som ni ville (: puss&god natt!



Kommentarer
Postat av: Maria

Hej, vilken mysig julis blogg Jag hittade.. och ur snygg ljuskrona. Var har ni köpt den? Precis en sån har Jag letat efter länge. God fortsättning på er lilla familj

2011-12-25 @ 23:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback