finbesök och äntligen fredag

kan man längta tills helgen trots att man är hemma och är mammaledig? jajamensan och det gör jag! (: idag är det fredag och vi får finbesök från sthlm nämligen min barndomsvän anna och hennes robert kommer. dom väntar smått, det känns som att det är ganska många som jag känner som väntar barn nu (: riktigt kul!

sitter och väntar på att färgen ska torka i sovrummet så ska jag måla fondväggen sen. när man målar tex en ruta eller ränder på en vägg så är det så lätt att färgen "rymmer" in under tejpen och så blir det inte en rak kant ): så då efter att jag tejpat målar jag på väggen och tejpen med samma färg som är under tejpen.. så den som målas över sen inte glider under.. hängde ni med? :P så nu ska jag strax måla det första lagret mattsvart färg. sen ska jag leta upp ett shysst teckensnitt och skriva ut siffror.. så ska jag rita av mallarna på vit plast och klippa ut och klistra på "sänggaveln" är det nått jag älskar så är det att pyssla :D

vi gick upp vid sju, åt god frukost med nybakta småfrallor (gud vad vi är husliga hehe) och tända ljus, såklart. alltid tända ljus! mysigt! efter det fortsatte älsklingen med listerna i hectors rum och snart är det helt klart. nu är han på jobb, men är hemma igen vid fyra. så jag ska måla som sagt och plocka och torka av alla ytor och hänga tvätt och tända en brasa. vi eldar mer eller mindre dygnet runt i kakelugnarna. hela huset värms ju upp av murstocken och då behöver vi inte ha bergvärmen på så hög värme. GLAD att det fanns bergvärme instalerat i huset. hade inte sett fram emot vintern och alla dyra räkningar annars. vi har vattenburen golvvärme i hela källaren och eftersom vattnet pumpas runt runt så kostar det knappt nått. toppen! (:

hector har fått sig ett varmt bad och njuter lika mycket varje gång gosfisen. gud vad jag älskar honom! han börjar le lite smått och göra massa uttryck med ansiktet. och han har upptäckt sina händer att det går att röra på fingrarna. ni anar inte hur gulligt det är när han ligger där och rör på dom små söta korvfingrarna. hihi. igår innan vi badade honom så skulle vi testa den blåa leran som det var meningen att vi skulle göra fot och hand avtryck i.. jomen tjena. hur lätt var det då?! det gick inte. hur jag än försökte så gick hans små händer inte att räta ut. så fort jag tog i dom så knep han ju åt.. vilket små barn gör. och att trycka på hans händer och fingrar mot leran kändes inte så snällt. han grymtade till och ville inte alls. så leran åker i sopporna. vill inte plåga honom för att få en lerfot & hand uppsatt på väggen. därimot så tänkte jag att fotavtrycket vi gjorde på SÖS ska vi scanna in och framkalla som en fototapet, förstora upp litens fot big time och ha på ena väggen i arbetsrummet. (: blir säkert jättefint och framförallt kul att se varje dag.

igår började jag klistra in kort och minnes saker i hans "min första bok om mig" jättesöt bok som jag hittade på inget mindre än ica maxi där vi numera handlar mat. jag älskar den affären :D massa alltiallo butik. med inredning, utomhus artiklar, kläder både till barn och vuxna, skor, mat.. ja allt. så en bok avdelning med massa böcker. hittade en jättesöt som bok. får visa er sen när den är klar (: och så hittade vi en julklapp åt hector. små fårskinnstofflor från sheepherd. varma och gosiga i åkpåsen i vinter. tänkt hans första jul. den ska vi göra mysig och minnesrik.

så ikväll blir det mysfredag med tacos i stora lass och massa gott till idol. tända ljus i hela huset, en varm brasa, fina vänner och massa kärlek. låter som en riktigt bra start på den här helgen. och nästa helg åker jag och älsklingen till ullared (maria jag såg att du också skulle dit, vad är odsen?!) :D kika julklappar och gud vet vad. KUL ska det bli iallafall.

nu har nog färgen torkat och jag är mätt efter min lunch. blev rester från gårdagens middag laxfiléer marinerade i honung och balsamvinäger. riktigt gott!

ta hand om er och ha en supermysig fredag (: det ska vi ha. puss&kram!



Kommentarer
Postat av: Annica

Vi handlar alltid på Ica Maxi, gillar det mer än Coop. Nackdelen är ju att det alltid slinker ner något annat än mat ;) Hoppas ni får en mysig helg och jag ser fram emot bilder från sovrummet, kram

2011-10-28 @ 14:09:29
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!

Ger mig till känna, läsare i ett par månader och hittadehit när någon annan bloggare länkade. Hector är så söt och vilket jobb ni lägger ner på hus och renovering. Imponerad över att ni orkar. Själv hemma med min lilla snart fyra månaders guldklimp.

Ni gör det riktigt fint i ert mysiga hus iallafall och är nyfiken på säng gaveln.



Såg att ni skulle till Ullared, vi var där på en spontanutflykt i lördags. Shit. Vi kom dit runt halv tolv, fanns knappt någon parkering, kö in, för mycket folk, och kö ut. Men det är ju vad Ullared hör till :) Det jag tänkte komma fram till var att tipsa om en kundvagn med barnsits, man får ut dem i kundtjänsten och underlättade vår shopping mycket då vi slapp ta två kundvagnar med babyskydd eller ta in vår vagn. Bara ett litet tips.. Hoppas ni får en toppen utflykt!

Må väl!

Postat av: Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Trevlig helg! Nu ska jag läsa ifatt din blogg (kikar fortfarande in här trots allt, hoppas det är okej:)) kram

2011-10-28 @ 15:44:20
URL: http://jenfotografi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback