svar på frågor

Hej Fanny, jag måste oxå erkänna att även jag har undrat -hur har de råd egentligen..men ingen fråga jag skulle ställa direkt. Däremot har jag tänkt fråga dig om du har koll på hur länge man ska jobba för att få hägre mammapeng än grundersättningen eller "lägsta beloppet". Jag har spenderat många timmar på nätet och på fk's hemsida men inte blivit så mycket klarare ändå. Alltså det står ju 240 dagar, men vad jag inte fattar är om det är 240 arbetade dagar (vilket då skulle bli över ett år om man jobbar 5 dgr i veckan) ELLER om det är att man ska ha en anställning 240 dagar bakåt i tiden, (vilket skulle bli cirka 8 månader). Jag ringde tom försäkringskassan men damen jag pratade med var så otroligt otrevlig och hon fattade nog inte ens vad jag menade så jag fick tillslut avsluta samtalet trots att jag inte fått svar på min fråga:-))
För övrigt tycker jag att du är fantastisk som har ork och glädje för allt du fixar!!!

Kram Helena

hej helena (: jag blev inte riktigt klok på fsk heller ang. mammapenningen. en sak som var bra faktiskt var deras hjälpvideo som ligger under http://www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/planera dom förklarar bra tycker jag! du måste ha jobbat i minst sex månader sammahängande för att få en bättre penning. och även två månader till för att slippa att få mindre ersättning under en viss period. (jag har jobbat mer än åtta månder innan, så jag tog aldrig reda på hur lång den här perioden är eller hur mycket mindre man får) men det måste någon förhoppningsvis trevligare människa på fsk kunna svara på! hoppas det var lite hjälp. fråga gärna igen om du undrar någonting! och tack tack för fina ord (: kramar

Gud så fint barnrum:) Harmoniskt! Vi har med den där borgen, Men vi byggde en själva, men på priken lik orginalet:) Undrar....alla väggar verkar vita? utom 1 vägg?? Det såg fint ut:) så undrar vad ni använt för färg på den väggen? :)

åh! hade gärna velat se bilder! tack glad jag blir! men det är inte helt klart. men snart så (: det stämmer, det är vitt i rummet, förutom på två väggar där vid borgen. den är ljusgrå. jag kommer inte exakt ihåg vilken färg mer än att jag bad om en väldigt ljusgrå färg i affären (:

Hur går det till när man donerar mjölk? Hur går man tillväga? Fattig student som är mammaledig och låter som en bra extra inkomstkälla, har mjölk så det räcker och blir över :)

du kontaktar det sjukhus du tillhör och ber om att få bli kopplad till neonatalavdelningen eller mjölkcentralen. du får donera mjölk tre månader efter att du fött barn. så jag tex får bara doonera till den 31 oktober. sen finns det andra ställen du kan donera till. vilket jag antagligen kommer om det blir mjölk över, cancersjuka mår mycket bättre i sin behandling än av strålning om dom får bröstmjölk. vet inte om man får ersättning från dom.. gör det mest för att hjälpa till. när du donerar bröstmjölk får du inte röka, dricka alkohol eller äta medicin av något slag. och ersättningen brukar ligga på mellan 100-200 kr litern. :)

Gud va kul allting låter!!
Vad är det för slags företag du driver, och är det fler än 1? har du ett "riktigt" jobb vid sidan av, dvs en anställning nånstans (?). Du har verkligen ett positivt driv, det älskar jag hos människor, peppar mig dessutom ;)

ja det är jättekul (: jag driver två företag, dom håller på att starta upp just nu med massa papper hit och dit, jag designar måbra plancher/tavlor har sålt dom innan på inredningssidor på nätet, men nu ville jag starta eget då det gick så bra. sen har jag jobbat som hobbyfotograf i flera år och fotat allt från bröllop till evenmang och skulle blivit inköpt i en väns fotoföretag, men har valt att starta upp eget. så framöver har jag några bröllop inplanerade, en av mina bästa vänner som är gravid ska jag fota nu i slutet av hennes graviditet (såklart gratis) sen ska jag antagligen fotografera för husvisningar här i linköping. så lite smått och gott. jag har ett riktigt jobb vid sidan av också :) jag har tre "riktiga" jobb på sidan av förutom fotograferings och designpysslet som jag fixar med. ja, jag har väl insett att tar man inte tag i det själv så kommer man ingenstans i livet. och det är ju faktiskt upp till vart och än vart man vill ta sig! den ända som sätter gränser är oftast en själv (:

Jättefina bilder:). Sen har jag en fråga till dig med. Det "spökar" inte i ert gamla hus?

jag brukar känna på mig sånt, men tycker det är väldigt lugnt och fridfullt här hemma. (: så nej inte vad jag märkt. alla som kommer ut hit säger att dom blir avslappnade av miljön och huset och jag håller med. så lugnt på spökfronten tror jag att det är :D

Jag tar gärna ditt nya nummer som du får ett nytt. Du kommer ha massor att sysselsätta dig med så du inte behöver känna dig helt ensam. Hoppas du har nån som kommer och hälsa på :)

jag kommer ha kvar mitt gamla (som är ganska så nytt) så ni som redan har det, radera inte :P jag kommer och har mängder att stå i just nu och sitter inte stilla mer än någon halvtimme per dag (; jag far runt här i huset som ett yrväder och därav min frånvaro här ): det kommer folk och hälsar på minst en gång i veckan här. nu i helgen kommer sebastians föräldrar och syster och sambo och hälsar på, helgen efter kommer min barndomsvän anna och hennes kille och efter det kommer helena och joakim och där efter kommer anna och hennes conny och ja, sen är det typ jul och då kommer vi fira julen här. så det där "ingen kommer hälsa på oss när vi flyttar till landet" det stämde inte direkt :P nästan så vi får boka in en helg på tu man hand framöver för att varva ner och landa i oss själva och hector. tycker det har varit jätteskönt med egentid här hemma (: har pysslat, myst och renoverat.

Vad kul för honom. Vad är det han ska jobba med?

ja jättekul för honom (: han jobbar som säljare och kommer öppna ett eget kontor här i linköping och ha folk "under" sig. han kommer jobba mycket hemifrån och även resa en del i jobbet. men det bästa är nog att han kan välja sina arbetsdagar och att han kommer hem varje kväll ♥

hade du någon försäkring då som täckte din tappade telefon eller hur funkar sånt?

nej tyvärr så hade jag inte det. därimot så har vi en bra hemförsäkring.

Hej Fanny! Hur trivs kissarna i huset och hur funkar det med Hector? Tycker dom att han är en jättekonstig liten krabat? ;D kram på dig!

hej! (: dom verkar trivas riktigt bra. det fungerar bra. henry vår yngsta sphynx (vår avelshane) har inte direkt förstått att det är en bebis och hoppar gärna upp i knät med vi sitter med hector.. det får han inte göra längre, ingenting har hänt, men det kan hända och det vill vi så klart inte. man alla andra kissarna har accepterat att det bor en liten filur här som kanske skriker ibland och snor lite av deras uppmärksamhet (;

Nu märker jag att jag missade frågestunden totalt. Får man ställa frågor nu ändå? Testar i alla fall :)
Var bor katterna nu? Kommer de flytta till huset också? Kommer de vara inne eller ute om de flyttar till huset?
Var står du politiskt?
Saknar du något med att bo i Stockholm, än så länge?
Vad anser du om genus och feminism?
Hoppas att det inte var för privata frågor!
Kramar

har tänkt svara dig läänge, men så kommer det upp någonting och så glömmer jag. katterna bodde hos min vän ann (nakenfisarna) och perserkatterna hos min mamma. dom har flyttat till huset med oss (: vi tog hem dom direkt när vi fick flytta hem från sjukhuset. jag var väldigt engagerad när det kom till politik innan, men helt ärligt så känns det ändå som att oavsett vad vi röstar fram här i sverige så är det ändå lönlöst i det stora hela då våra politiker blir så styrda av "högre" människor utomlands. tyvärr tycker jag att vi blir påtok för påverkade av media och jag har slutat att titta på nyheterna och läsa dagstidningar och vänder mig hellre till internet och nyhterna där. men det är en annan diskution (; innan har jag röstat på lite olika. nej jag saknar inte att bo i sthlm alls. det enda jag längtar efter är julmarknaden på skansen, hehe. och det ska vi gå på. det är så smidigt att ta sig till sthlm härifrån och sebastian jobbar i sthlm en dag i veckan så då kan jag lätt åka med och åka tillbaka på kvällen med honom. vänner och familj hälsar på här och vi har en helt underbar stad en halvtimme med bil ifrån vårt hus och jag älskar landet och all charm här. sen har jag ju min familj hos mig här, sebastian och hector och katterna. så jag klarar min fin fint (: ang feminism så tycker jag att det är jättebra att alla står för det dom tror på och engaerar sig i det. jag har aldrig "tillhört" någonting jag tror på varken när det kommer till religion eller direkta åsikter, mer än att jag tror att man mår bäst om man följer sitt hjärta och tror på sig själv. jag tror man kan finna erfarenheter och styrka i allt och att just stå för en sak känns för mig som att man har tunnelseénde. jag höjer människor som står för sin sak och tror på det dom vill tro på och så. men nej jag har inga direkta åsikter inom området (: självklart ska samhället vara jämnställt. men det känns iallafall som jag har uppfattat det ganska jämnställt ut? Kramar!






Kommentarer
Postat av: Helena

Tack snälla gullet =)

2011-10-21 @ 21:28:45
Postat av: Emilie

Jag måste vara fräck och fråga om din mjölkproduktion, för det låter inte rimligt. Menar du att du får ut 5-10 liter om dagen (du skrev att du får ca 1000kr per dag och att man brukar få 100-200kr litern), ut över det som Hector äter/behöver? Är det ens fysiskt möjligt?

2011-10-26 @ 10:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback