Upp och hoppa!

Vaknade för en evighet sen. Och varje morgon ligger jag kvar i sängen någon timme eller två. Jag stressade mycket förra året och att få starta dagarna i lugn och ro är riktig vardagslyx för mig. Känna hur malva svarar på beröring från min hand med en spark. Vilka känslor man får. Mamma känslorna är i fullgång och att veta att det är halvvägs nu på lördag - underbart! Legat och klutat på året (åren) som är kvar av mammaledigheten. Vad vill jag göra, i vilken ordning och vad vill jag vara klar med tills jag är oledig igen? Det är en del och jag tror jag satt en bra tidsplan med en bra rangordning nu! Utbildning känns väldigt viktigt! Jag är svår där. Allt jag brinner för är extremt luddigt och då ska man klara av pressen och ev. kunna hantera att kanske inte kunna ta ut lön om man startar eget. Ja för dom flesta utbildningar jag spånat på det är eget som gäller sen. Vill jag det? I höst ska jag plugga! Men jag är så velig. Tänk om jag kunde brinna för något arbete som var mer konkret. Som advokat, barnmorska, brandman eller polis.. Ja ni förstår säkert. Tankarna är många. Och ett altenativ hade varit att ha ett mer konkret jobb som jag jobbar deltid med. Eller 75% och sen driver en hobby verksamhet i det jag faktiskt helst vill jobba med på heltid och sen om det går så pass bra.. Ja då finns det iaf flera altenativ. Och flera altenativ är bättre än inga alls. Planera och komma fram till lösningar och sen agera och jobba mot mål i små små steg. Babystep som man kallar det (; men en sak är säker och det är helt klart för mig - jag kommer inte sitta på rumpan under mina ledigheter. Dagarna går fort! Och planering är A och O. Det är befriande att stryka saker från livslistan. Veta att man uppnått saker, och nu har jag all tid i världen. 20 veckor (förhoppningsvis) kvar tills trollunge två kikar ut och målet innan dess är: körkortet ska finnas i min ägo, och utbildningar ska vara sökta! Två lagom svåra uppgifter för en trött gravid och amningshjärna! Haha (; sen där imellan ska jag pyssla och renovera i huset med finaste Sebastian, resa till Thailand (vi väntar på en bra sista minuten) sy barnkläder, designa planscher, starta ett företag, gosa med katterna, baka bröd, plantera i trädgården, begrava min älskade katt vera under ett körsbärsträd vid vår sjö, döpa & fira hectors första födelsedag i vår i en sommarvarm trädgård. När dagarna känns enformiga tänker jag på allt vi gör, allt vi har att se fram emot och allt vi haft bakom oss.

Men det viktigaste att komma ihåg - det är att livet är här och nu. Nu när malva sparkar i magen, nu när Hector ligger här bredvid mig och gosar, nu när solen skiner in genom våra fina gamla spegelfönster, nu när jag ligger här. Planera så pass mycket för framtiden, så du har tid över till att leva i nuet.

Ha en underbar torsdag! Det ska vi. Med sånger (Hector älskar när vi sjunger) bokläsning, bakning av bröd, promenad, goda smörgåsar på en varm inglasad altan med en kopp te och tidning med utsikt över sjön, tro mig. Jag älskar nuet. Och njuter av varje minut.


Kommentarer
Postat av: Amanda

Har du inte funderat på någon högskoleutbildning? Om du är sugen på ett mer "konkret" arbete med fler möjligheter än att starta eget kan ju detta vara ett alternativ?:) Det verkar på det du skriver som att du vill jobba med att hjälpa och stötta utsatta människor - socionom eller beteendevetare kanske vore intressant? Det finns ju högskoleutbildningar på distans också, vilket kanske är lättare att kombinera med att vara småbarnsförälder...En tanke bara:)

Kram

2012-04-19 @ 10:41:33
Postat av: Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Ja du vännen, det där med att starta eget... det finns både för- och nackdelar. Tro mig ;) Det är 1½ år sen jag startade mitt nu och jag kan än idag inte ta ut lön (förutom på somrarna). Men jag brinner verkligen för det här och att leva JÄVLIGT snålt är för mig värt det om det i slutändan genererar mer. Nu vet man ju aldrig om det kommer göra det... vem vet om jag kanske fortfarande inte kan ta ut lön om 4 år.. men då får man ju tänka om. Då. Att satsa på sin dröm är alltid värt att leva snålt!

2012-04-19 @ 15:07:33
URL: http://jenfotografi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback