min sebastian 27 år.














vi hade verkligen en mysig dag igår, älsklingens 27 års dag fick jag äran att överraska och fixa och dona inför. han ville ha thaimat och tro mig, jag la ner min själ i den, god som tusan fick jag höra att den blev flera gånger och ja, det blev den. efter många års matlagning kan jag minsann skryta och säga att jag ÄR riktigt grym på att laga mat, hihi.

det blev såklart frukost på sängen, baugetter med lyxskinka köpt över disk skinka ni vet, ost, sallad, tomat och varm choklad och juice. massa tända ljus som jag smög in i sovrummet innan jag kom in med frukostbrickan och tände. det ska gudarna veta, min karl han vaknar inte för mycket haha. en gång tappade jag en kastrull 1,5 meter ifrån honom när jag fick ett ryck och skulle baka scones mitt i natten och överraska honom med. ingen respons på den smällen.. var faktiskt lite orolig när vi väntade hector. skulle jag få ta alla uppstigningar ensam?! nej då, han blev faktiskt mycket mer lyhörd sen hector kommit, han bytte blöjan och jag ammade, ja ni förstår va (; hur som helst. mysig frukost med paket, pussar, kramar och sång. precis som det ska vara..

..förutom att jag var en orolig själ som knappt kunde sitta still. socialen kom ju på besök hos oss, och dom var faktiskt mycket snällare än vad jag hade föreställt mig. har aldrig haft kontakt med den myndigheten innan. jo en gång när jag skulle få bidrag en månad innan min aktivitetsersättning kom igång med försäkringskassan så fick jag träffa en riiiiktigt sur tant där på soc. haha dåliga minnen? don't know. hur som helst, dom kom in, sa redan i första andetaget "ååååh herregud vilket fint huuus, har ni? har ni inrett här" gissa vem som flinade störst :P ja, jag har huvudansvar här hemma (; han vet hur kul jag tycker att det är. blev rundvandring i huset och ja, dom älskade det. kändes som första halvtimmen handlade om hur och vad vi gjort i huset sen vi flyttade in. älsklingen fick massa beröm för köket. han har gjort allt själv, ja allt utom elarbetet då. men allt annat. jag har bara målat lite (; och bytt blöjor och lekt med hector typ. man får ju dela upp sig. det frågades om vår flytt, dom tyckte vi var djärva! haha, jag älskar det ordet. "vi är såhär för vi har aldrig träffat en sån här djärv familj innan" ja det är nog ett bra ord på oss, vi är djärva som betyder orädd, våghalsad och modig enligt wikipedia :P kul att bli kallad djärv alltså. fega är det minsta man kan kalla oss tror jag. vi fick mycket beröm. så ingen syning här inte. det var ett bra möte. två timmar satt vi och fikade, skrattade och diskuterade fram och tillbaka. dom tycker vi passar som familjehem. alltså att vi tar hand om ett barn på heltid, vi satt åldern mellan 3 år till 9 år. vi kommer alltså bli som föräldrar. ha kontakt med skola/dagis, ge kärlek, trygghet, ömhet, uppmärksamhet, uppskattning.. även om det nu är så det är med just det barnet, eventuellt följa med till biologiska föräldrarna. jag fick en fråga om hur mycket jag kommer dela med mig här på bloggen. och bilder och sånt kommer jag antagligen vara ganska snål med, jag måste prata om hur stor sekretessen är för dom här barnen. dom har farit väldigt illa.. det sista man vill är att blotta för mycket. men kommer såklart dela med mig hur det går, med arbetet framåt. för tanken är ju att vi ska få den här lilla människan att finna trygghet. jag längtar. gud vad jag ser fram emot det här. skulle aldrig kunnat göra det här med någon annan, sebastian är en person som är som jag, vill hjälpa. helt underbar är han. snällare finns inte! det här kommer gå bra, det vet jag. sånt vet man bara. så i början av maj, kommer dom hit på ännu ett samtal, och då blir vi intervjuade om hur vi tycker att man ska uppfostra. jag har läst mycket om barnpsykologi och det var tydligen plus i kanten. jag läser barn väldigt bra. samma med sebastian. det här har jag velat så många år. vilken tur jag hade som gifte mig med en öppensinnad omtänksam och kärleksfull människa. han är fantastisk. tro mig.

efter att dom åkt, skruvade älsklingen ihop sin nya grill. ögonen lös, haha. en weber grill, kan man önska sig mer? (; jag köpte ett grillset från weber, en grillskyddsduk från weber, en grillskrapa från samma märke.. och lite från body shop och böcker. min bokmal (; ikväll grillar vi. ska bli riktigt kul att få pröva nya grillen, den är aningen större än våran tidigare. står och blänker på altan. i ugnen står potatisgratängen och jag ska strax fixa vitlökssmöret och salladen och duka (: älsklingen badar hector just nu. våran lilla fis. (varför har man så extremt konstiga smeknamn på sina barn..?) eller så är vi knäppa. haha. jamenar "fisen"?! ja han fiser ganska mycket vår son...

jag slängde ut sebastian från köket, fixade en riktig thailandskväll med kyckling i gröncurry, med massa grönsaker, ris och såklart thaiöl till födelsedagsbarnet på kylning på bordet. jag fick roa mig med den avslagna colan som låg och skräpade i kylen.. ja så blir det när man tänker på allt annat (; dukade med olika färger, satt på thaimusik och det blev en riktigt lyckad kväll. satt och myste länge, pratade om sånt man aldrig hinner annars och tog mat iaf två ggr (: gott, men starkt, thailändskan i thaiaffären skrattade åt mig när jag frågade hur många chilisar jag skulle ha i en gryta för två.. "HÖHÖ tar du sex st och mortlar dom istället för att hacka dom så kommer ni dö" jag tog sju. vi har ätit stark mat båda två länge och man tränar ju upp sig (; här är vi inga vanliga svensson som inte tål ens en chili i maten. hihi. på dagen bakade vi en palova tårta som vi mumsade på senare till en kopp te och kaffe. en bra avslutning på en god middag.

mysig födelsedag och älsklingen var jättenöjd, då är jag glad. det viktigaste för mig är att min fina familj mår bra, för dom går jag genom eld.

nu - mat! malva sa åt mig.




Kommentarer
Postat av: Sandra, mamma till Novalie och lillebror i magen.

Gud så mysigt ni ser ut att ha det, och vilken god mat. Nu har du skrivit alldeles för mycket text så orkade inte läsa allt men sebastian såg ut att få en riktigt bra födelsedag, hihi.

2012-04-03 @ 19:36:51
Postat av: Maria Simann Frennvik

Hej ! Halkade in här via en annan blogg du hade kommenterat och har bara läst lite av din blogg, men vi är fosterföräldrar också ! Biologiskt är det min systerson, men varken min syster eller hennes ex är "kapabla" till ett föräldraskap så han blev först placerad hos min mamma. Men hon gick hastogt bort 2009 och då hamna han hos oss! Det är ingen lite resa man går igenom med alla mynigheter och "förhör" de frågar precis allt. Sexliv, barndom osv. men vi ångrar oss verkligen inte, det är så befriande att veta att man hjälper ett barn till ett tryggare liv !! Så lycka till ! =) Mvh Maria

2012-04-03 @ 20:15:45
URL: http://magmar.blogg.se/
Postat av: Marielle

Det är så kul att läsa in blogg Fanny. All text med sån inlevelse. Jag tycker det låter modigt att ni vågar ta in socialen i ert liv fast att det har med något positivt att göra. Hur länge får man ha ett och samma barn?

2012-04-04 @ 09:42:12
URL: http://donnadeluxe.blogg.se/
Postat av: Nina

Fan vilken insats, jag söker själv till arbeten med ungdomar. Vill jobba på typ LVU-hem eller liknande så vi får se hur den drömmen går. Nu är det personlig assistent som gäller men jag förstår verkligen driften i att vilja hjälpa någon framåt!

2012-04-04 @ 14:45:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback