Pyjamas myser

Älskar honom!! Att vara hectors mamma är det finaste och bästa som hänt mig! Jag kan skratta mig lycklig att han valde mig. För vissa säger ju att barn väljer sina föräldrar! Underbarare unge finns Inte! Snäll, lugn, gosig, glad och alldeles alldeles underbar! Mamma och pappa älskar dig Hector! <3

Fick en fråga om hur vi gjort för att få honom att sova så bra. Jag ska vara ärlig och säga att jag vet inte. Han bara sover bra! Enligt vår BVC kontakt så är han en väldigt trygg bebis (det betyder så klart inte att bebisar som inte sover bra är otrygga). Han är trygg i sin säng! Han har alltid sovit själv och inte i vår säng. Sen har vi alltid haft samma gosedjur i sängen på samma plats i sängen, vilket gör att han känner igen sig. Vi har även en "korv" som han sover i, barn känner sig trygga när dom har det trångt :) vi är väldigt noga med att se honom och hans behov är han ledsen, ja då låter vi honom inte skrika. Bara vi visar oss, vi plockar inte upp honom om han absolut inte lugnar ner sig när han ligger i sin säng, utan pratar lugnt med honom, stryker honom över håret och ser till så hal blir lugn igen. Nu är det väldigt väldigt sällan han inte somnar på en gång. En vanlig kväll seg ut såhär: vi byter blöja och sätter på pyjamas, två kvällar i veckan badar vi honom sen smörjer vi in honom med babybodybutter och gör bebismassage :) jag lugnar alltid ner mig innan jag umgås med Hector, stressar aldrig med hans blöjbyten eller matning eller mys. För mig är Hector det viktigaste såklart och att släppa allt annat har vi alltid gjort. Sen lägger vi ner honom i sin säng, lägger honom på sidan eftersom han precis ätit och lägger hans snuttis hos honom, stryker honom över håret drar upp hand täcke och släcker alla lampor, säger "god natt älskling vi älskar dig" och sen går vi ut och stänger dörren. Är han orolig när vi går ut så går vi in igen. Att lämna honom orolig ensam är inget jag vill. Många tror säkert att han blir bortskämd. Och ja! Med mängder av kärlek inger annat! Trygg bebis är han och det märks på hela hans personlighet! Jag kan lägga honom i hans säng och gå ut och sen hör jag hur han ligger och finular och pratar med sig själv. Han söver sig själv och det är precis så det ska vara tycker jag. Han måste hitta sin trygghet i sig själv också. Även fast vi finns alldeles i närheten <3 sen lägger vi honom jämt tillsammans. Och även har morgonmys i vår säng alla tre på morgonen :)

Så gör vi :)


Kommentarer
Postat av: anna

Det låter helt underbart! jag förstår att han är en trygg liten bebis. Ni är så fina ihop, er lilla familj.

2012-01-05 @ 23:50:55
Postat av: madde

Det var nog jag som undrade, jag tackar! Vår kille sover ofta hela nätterna och en hel del på dagarna ibland, men somnandet blir svårare och svårare. Hittils har han mest däckat vid bröstet, men min önskan är ju att kunna göra som du beskriver, att han somnar sig själv lugnt och tryggt. Så tack för tipset! Bra att ni släpper allt och prioriterar lillkillen, samma här, låt folk tycka vad de vill. Att någon som är så liten och helt beroende av en kan känna sig lugn, trygg och älskad är det viktiga ju. Ha det fint!

Postat av: Sarah

Det går inte att skämma bort spädbarn med kärlek och närhet. Vår lilla tjej sover också hela nätter, men i vår säng och oftast vill hon snutta lite på bröstet innan hon somnar. Hon vägrade spjälsängen från början men jag börjar fundera på att försöka få henne att acceptera att sova där eftersom jag tycker att vi stör varandra i den stora sängen.



Min unge kan enbart somna i vagn som rullar (där ligger hon och småsnackar och somnar fint), i mammas och pappas famn eller vid bröstet. Det vore härligt om hon kunde komma till ro själv och somna men jag tror det kommer dröja ett bra tag. Hon somnar dock om själv utan problem.



Det är spännande att vara förälder och jag som tidigare aldrig varit särskilt intresserad av andras barn tycker nu att det är jättekul att läsa om andra bebisar sovvanor och andra föräldrars sätt att vara. Jag har börjat tycka att alla spädbarn är söta också och det gjorde jag verkligen inte förut.

2012-01-06 @ 13:53:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback