Det slår ut.

Det börjar slå ut ordentligt utanför, plommonträdet har fått små vita blommor som luktar gott. Riktigt fint är det!

Jag har åkt på världens halsbränna. Halleluja! En sak att "klaga" över ang. den här graviditeten haha! Vecka 22 igår, magen växer och zid likaså!

Vi började dagen med långfrukost. Älskar helgerna! Mysigt är det. Älsklingen börjar nya jobbet på fredag och i veckan blir det toalett fixande, som vi även ska fixa med idag och kramas, mysa och ta vara på dagarna ihop! Hoppas det blir riktigt bra väder! Idag skiner solen iaf (:

Lucifer är ute och äventyrar, är så glad att dom kan vara ute! Man märker verkligen att dom trivs. Nakenkatterna kan vara ute under korta stunder med solskydd haha. Men Doris och Lucifer kan springa ute i timmar. Vi har spärrat av i våra buskar med galler, så dom inte kommer utanför. Vi bor i "barnen i bullerbyn" som vår granne kallar det och det är väldigt lite trafik här. Riktigt skönt!

Johanna, nej då vi tog inte illa upp! Var mest nyfikna varför du undrade. Jag har märkt att det är många och åter många mammor som lägger upp barnets utveckling på sina bloggar, varför förstår jag inte. Men man kan ju inte förstå allt. I mellanåt känns det som en tävling i hur barnen utvecklas och att det spelar mer roll i vilken ålder barnet börjar äta smakportioner än vad barnet själv är redo för. Ni har säkert märkt att jag aldrig skriver om hans utveckling här, han utvecklas i den takt han gör. Jag lyssnar hellre på vad mvc säger än att fråga mammor med barn i samma ålder, för det är praktiskt taget omöjligt att jämföra, vilket man aldrig borde, då alla barn är så olika. Sen blir vi såklart skeptiska då det flertal gånger varit frågor om honom som visar sig senare varit påhopp. Här på landet är det nog svårt att aktivera barnen med andra stora barngrupper för att vi bor som vi bor. Han är väldigt självgående och lättroad vilket är bra såklart. Han blir inte uttråkad och så, vi aktiverar oss så mycket så det hinner väl inte bli uttråkad vad vet jag ^^ nej precis, jag skriver ju inte vad vi gör dygnet runt här. Det måste man nog förstå. Vi har många många dagar då vi är ensamma jag och Hector men vi har alltid mycket att fixa med så hm, nej jag har inte upplevt honom uttråkad! Tvärtom han är alltid glad, alltid nöjd och ja. Får tänka på hur mycket det finns att göra härute med djur och natur som inte alltid finns till ett barn inne i stan. Jag tror att valet att bosätta oss här på landet var en väldigt bra sak. Och det var till stor del för barnens skull. Nu svävade jag in på annat än din fråga kände jag. Hur dom helst, det är flera familjer här med barn i hans ålder och mammor och pappe i vår ålder, vi ses ute, pratar och dom kommer hit och fikar, vi till dom. Men vi är inte och springer hos varandra dagligen. Det hade vi nog inte klarat av haha. En av sakerna vi älskar med just att bo såhär är att man får lugn och ro. Och en regel här ute är "har man dörren öppen så är besök välkomna och tvärtom" kanske därför ingen kommer förbi på vintern (; ikväll kommer några förbi dock och hälsar på. Ena dottern var så förtjust i Nakenkatterna så hon ville komma förbi.

Babbel babbel, nej vi tog inte illa upp alls, han var väl mest nyfiken som du varför man frågar sånt om andras barn, när alla ändå utvecklas individuellt. Vet inte, kan fråga honom ^^ och som som du tanya sa som väntar tvillingar. Det är ju inget man ska oroa sig för (du har ju två små att bära runt på och det går såklart galant det med) är det någonting jag märkt sen jag blev mamma är det att man klarar så mycket mer än vad man trodde innan man fick barn!

Nu ska vi renovera! Puss på er! (:


Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag ber verkligen om ursäkt, nu känns det som jag gjort ett övertramp på något som ni inte har lust att dela med er av och det var verkligen inte menat på något sätt att det skulle tolkas så. Jag vet att barn utvecklas annorlunda och bara för att vissa barn börjar gå vid 9 månader så betyder inte det att alla ska göra det (nu tog jag bara ett exempel). Mitt barn började inte gå förräns han var 15 månader- det betyder inte att han är onormal eller trög. Alla är individuella och det är jag mycket medveten om. Även vuxna är ju bra på olika saker tex.



Men jag tycker fortfarande att det är spännande och intressant hur barn utvecklas, speciellt under det första året då så mycket händer. Jag har kvar både min å min sambos BVC folder från när vi var små och jämför den med min son, jättekul att se tycker jag hur olika det kan vara!

Det är samma som vi en graviditet, vissa får yttepytte små magar å vissa får stora magar, alla är ju byggda olika. Och nån som får ett barn vid fullgången tid som väger 3kg tycker att det är normalt och min son vägde 4.5kg och det anser jag som normalt. Alla har ju olika uppfattning om saker och ting. Min son är en stor kille, det vet jag om men han är inte onormalt stor, han är en viktkurva över men också en längdkurva över, men folk håller på hela tiden och säger hur tjock han är - något som jag börjar störa mig på nu ju längre tiden går. Det känns lixom som att det är mer okej att kalla en bebis tjock. Men om jag skulle säga till mina kompisar som har minismala bebisar att dom är så sjukligt smala - det skulle inte va okej. Nej sorry, nu halkade jag in på ett annat spår. Behövde nog bara lätta mitt hjärta lite :)



Och med mammagruppen så menade jag inte bara att man ska jämföra vem som är först med vad, det är ju knappast en tävling, utan mer att man kan få råd å stöd av andra i samma situation, om man har någon fundering så kan man lixom bolla idéer och tankar.



Märker nu att jag kanske borde mailat dig istället, det blev supermycket text. men hur som helst så ber jag om ursäkt om det verkade som ett "påhopp" av något slag.



Ha en fortsatt trevlig söndag å hälsa hela familjen :).



2012-05-06 @ 15:41:42
Postat av: Jessica

Kul med så mycket inlägg Fanny!

2012-05-06 @ 16:19:28
Postat av: Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Det där med att mammor skriver om barnens utveckling i sina bloggar tror jag har dels med att det blir som en dagbok att gå tillbaka och titta i och sedan, iaf när det gäller mina vänner, för att de skriver så att familj och så tycker det är roligt att läsa. Men det är bara vad jag tror =)

2012-05-06 @ 22:28:08
URL: http://jenfotografi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback