Johanna!!!!

Neeeej nu missförstod du mig!! Eller oss! Jag tog inte ALLS illa upp eller tyckte du trampade över, jag spekulerade i hur det många ggr har varit här med hans utveckling och då har det varit folk som frågat av ren elakhet. Jag publicerar inte allt här. Självklart får man fråga! Jag tror bara att Hector är en knepigt exempel att jämföra sitt egna fullgångna barn med tyvärr, med tanke på att han utvecklas helt i sin takt i kroppen och utvecklingen på den en vad han gör i sin utveckling i huvudet. Tror mer på att man ska "jämföra" men barn som är i samma situation. Eller vad tror du? (: att mammor skriver till mig och säger att "mitt barn kunde minsann här hon/han var" ja det är ju jättebra! Att dom kan, men Hector han är senare trots sina 9 månader och så är det. Jag blir nog som du skriver störd på det tillslut. Eller mer ledsen för jag vet inte hur han kommer utvecklas, därför är det omöjligt för oss att veta exakt hur han kommer vara vid ett år tex. Hur han kommer klara dagis? Hur han kommer vara med barn i samma ålder sen? Sånt oroar och ja lite mer oro strös på när man ständigt blir frågad hur han utvecklas. För jag vet att det går trögre för honom än en som föds på utsatt tid. Vem vet hans lillebror kanske är mycket mer utvecklad i sex månaders åldern än vad Hector är. Men som du skriver, alla är olika.

Jag tog inte illa upp, inte Sebastian heller. MEN det är när man börjar jämföra (vilket man gör när andra ständigt trycker på "men nu borde han kunna") jobbigt! Han är senare pga av en orsak. Det har vi accepterat. Det jag är orolig för är att han ska bli utsatt för mobbning för att han är det. Nu kommer han vara som en vanlig ettårig när han är ett år, enligt läkarna, men man vet ju aldrig. Det vet man aldrig.


Kommentarer
Postat av: Annica

Du skrev här tidigare om att ni inte visste vad för vagn ni skulle ha när lillebror kommer, men sökte på blocket och det finns tvillingvagnar i retro



ex:

http://www.blocket.se/stockholm/Brio_Duette_retro_tvillingvagn_40189044.htm?ca=1_9&w=3



Nu vet jag inte om det är något som intresserar dig men jag ville tipsa dig iaf. ha en bra dag, kramar

2012-05-06 @ 16:32:45
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: Hannah

Tänk om vi alla bara kunde få vara som vi är :) Hoppas att du på ngt sätt lyckas skaka av dig sådant som skrivs för att såra. Det är så fruktansvärt vidrigt att människor faktiskt gör det. Hur funkar man då?!



Kram!

2012-05-06 @ 17:17:57
Postat av: Sarah

Jag tror alla föräldrar från och till är lite oroliga för det här med utvecklingen och alla kontroller och mätningar och vägningar. I vart fall med första barnet. Min bebis är t.ex. ganska spinkig och inte alls så där knubbig som jag trodde alla bebisar var, och ibland känner jag att det är mitt fel (typ min mjölk är dålig, jag ger fel mat, ska jag amma mer? ska jag sluta nattamma? osv)



Men barnen är ju som de är och skulle de vara sena eller ha någon funktionsnedsättning får man ju finna sig i det och finnas där som hjälp och stöd på bästa möjlig vis!

2012-05-06 @ 19:22:18
Postat av: Johanna

Tack för ditt svar!



Vad skönt att ni inte tog illa upp, för det var verkligen inte meningen heller. Jag förstår om ni är på "er vakt" eller vad man ska säga men vet ni? Alla vill er inte illa, du har så mycket fina läsare på din blogg som jag tar för givet är majoriteten av alla som läser. Såklart finns det idioter som vill skada och såra men det vill inte jag! Jag tänkte inte ens att det var så att ni skulle bli misstänksamma över det. Jag är en helt vanlig mamma som läser din blogg och älskar barn av alla olika sorter! Siktar på ett 11:a

2012-05-06 @ 22:20:52
Postat av: Johanna

Tack för ditt svar!



Vad skönt att ni inte tog illa upp, för det var verkligen inte meningen heller. Jag förstår om ni är på "er vakt" eller vad man ska säga men vet ni? Alla vill er inte illa, du har så mycket fina läsare på din blogg som jag tar för givet är majoriteten av alla som läser. Såklart finns det idioter som vill skada och såra men det vill inte jag! Jag tänkte inte ens att det var så att ni skulle bli misstänksamma över det. Jag är en helt vanlig mamma som läser din blogg och älskar barn av alla olika sorter! Siktar på ett 11:a mannalag själv :).



Trevlig vecka på er!



Kram

2012-05-06 @ 22:21:40
Postat av: mami

Hejsan.



Intressant inlägg angående att barn ska börja dagis efter 2 års ålder? Har du någon källa på det? Kan vara kul att ta del av eftersom andra säger att 1,5 år är en optimal ålder :-)

Tror visserligen även där att man inte kan jämföra barn. Vissa är längre fram än andra i utvecklingen och även mer mogna för dagis.



Ha det fint.

2012-05-06 @ 23:17:05
Postat av: Ann

Jag var där när han föddes, Min gudson! Han är stark och har klarat mycket mer och fått gå igenom mycket mer än alla andra barn som tydligen är så förbannat normala och utvecklas exakt som dem ska.. Jag blir irriterad på folk som inte kan sätta sig in i att alla har olika stora stenar i bagaget.. Så stark och duktigt och så bra Hector har utvecklats, hur fin och stor han var när han kom ut och som han har kämpat och kämpat tillsammans med hans otroligt starka och positiva föräldrar! Jag är inte ett dugg orolig! Han är livsglad och alldeles underbart stark och framåt. När jag höll honom för första gången var min första tanke för att vara så liten som han då var, att han var så otroligt stark. Han höll upp sitt huvud och streta emot när han inte kände sig bekväm då va han 30 veckor alltså 10 veckor tidigare än andra barn med att komma ut, och dom som inte ens håller upp huvudet 3 månader efter att dom är födda... där kan vi snacka sen utveckling!... Han är fullt frisk den grabben och utvecklas precis som han ska! Är det någon som har något att säga, hänvisa bara till mig! Kom inte här och sätt grillor i huvudet på min Hectors mamma eller hans pappa! Skäms på er att utsätta en förälder för det! att försöka trycka ner och använda det finaste och käraste man har BARA för att man är så jävla avundsjuk på det fina och vackra som finns! För det handlar ju inte om att dom som yttrar sig, gör det för att dom bryr sig.. snarare för att ha något att hacka på.. som vanligt med idioter som mobbar.. dom har inget eget liv och har så jävla tråkigt att dom bara måste racka ner på andra för att överleva själva.. Sånna skiter vi blanka tusan i! Kom med stöd och råd har DU något problem med dig själv sök hjälp, och håll käften!!!!!!

2012-05-06 @ 23:19:07
Postat av: mami

Men oj, hoppas inte det var jag som skrev något opassande.

2012-05-06 @ 23:33:21
Postat av: Johanna

Men oj Ann, du måste ha missförstått. Jag har inte fått dom vibbarna, av någon som kommenterat nu, att någon säger att han utvecklas sent eller att han skulle va annorlunda än någon annan. Absolut inte! Du måste verkligen ha missförstått.

2012-05-07 @ 08:09:53
Postat av: Fanny

Johanna: Ann har inte missförstått alls :) faktum är att jag får kommentarer om Hector här Som jag aldrig publicerar. Inlägget var nog riktat till dom.

2012-05-07 @ 09:37:30
Postat av: Fanny

Johanna: Ann har inte missförstått alls :) faktum är att jag får kommentarer om Hector här Som jag aldrig publicerar. Inlägget var nog riktat till dom.

2012-05-07 @ 09:38:49
Postat av: Johanna

Jaha, då förstår jag. Vad tråkigt! Uppenbarligen finns det folk som tror att det finns "normalt" och "onormalt" och att alla barn ska vara lika. Tydligen dom som missuppfattat!

2012-05-07 @ 10:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback