hello darlings

sitter i soffan och mumsar vindruvor. glad att dom säljer vindruvor utan kärnor på "vårat" ica. kan man proppa i sig utan att bita i en besk kärna (: om tio min ska jag ta ögondropparna för fjärde gången. har varit riktigt punklig med droppandet. känns som man är mer rädd om synen nu när en sån här sak händer.. samma sak som man värdesätter livet på ett helt annat sätt när man varit med om jobbiga saker. mm, så är det. aldrig mer att jag har linser i när jag är sjuk. man lär sig av sina misstag, minst sagt. tack för krya på mig kommentarer. blir glad (: som du skrev lina så kan jag knappt ha ögonen öppna pga. ljuset. det är hemskt. här hemma kan jag ha dämpat ljus.. idag fick jag kuta runt med solbrillor ute.. när det var mulet och regnade. haha (: såg nog skoj ut.

ska hoppa in i duschen snart och tvätta håret. imorgon stänger dom av vattnet här mellan 08-16.. ska fylla på massa petflaskor med vatten och ställa i kylen också, så vi kan dricka te, vatten och borsta tänderna (: tur att älsklingen såg lappen om avstängningen i porten.. den hade jag missat helt.

har städat lite här hemma för att fördriva tiden. mamma släppte av mig för ca två timmar sen och sen dess har jag tvättat vit-tvätt, städat i köket och vädrat sängkläderna (: natten kommer bli lååång. ska försöka slumra lite i mellan droppandet. får se hur det går. har några inredningstidningar som jag inte läst, perfekt! ser på nära håll eftersom jag är närsynt nu när jag inte har mina linser i. ska bli riktigt skönt att få glasögonen imorgon. tur att dom kunde fixa dom så pass fort! kan jag iallafall småkika lite på tv (: nu ser jag inte ett skit om jag inte sitter en halvmeter i från rutan.. vilket jag gjorde under DH... mysigt att det börjat igen (: älskar det!

nu - ögondroppar, duscha och fortsätta fixa här hemma! kommer nog glänsa när alexander kommer hem imorgon (:

puss&kram.



mer..

av det jag pysslade med.





nu ska mamma köra hem mig (: ska göra det mysigt hemma, tända ljus och bulla upp i sängen och läsa. älskar att vara hemma. älskar vårat hem (: vi lär höras mer ikväll/natt med tänke på att jag ska ha uppesittar natt (: med droppar varje timme.

hörs sen. puss&kram



tisdag - det här är ett skämt, eller hur?!

hej på er. hoppas att ni mår bra (: jag mår bättre idag, fingret känns bättre och jag har tagit av bandaget. skönt, det var stort och ivägen en heldel. när jag vaknade imorse så var jag knallröd i ögonen. tog ut linserna (som jag borde gjort på en gång när jag blev sjuk) och hade sjukt ont i ögonen. ringde optikern och fick komma dit en timme senare. han kikade på ögonen och det visade sig att jag fått en kraftig inflamation. vad är odsen lixom.. akuten tre gånger på två dagar. haha! inge kul alls det här. men och andra sidan har jag alltid tur och hellre ha otur några ggr i klump, än flera gånger utspritt. typ. kan inte sitta här länge, det bränner nått så sjukt i ögonen så jag tror jag måste vila dom..! sitter hemma hos mamma nu. alex droppade av mig här och mamma ska följa med mig in till st: görans ögonsjukhus.. kommer nog få sitta där ett antal timmar så jag hoppas vi får i oss lite mat innan (: jag köpte även glasögon idag.. helt okej bågar. kommer inte få ha linser i på ca tre till fyra veckor.. så det var bara att välja ut ett par. fick dom 700 kr billigare. snäll optiker va (: så jag betalar tusen kr för både bågar och slipade glas i.. mamma är snäll och betalar brillorna sålänge för jag har inte råd med extra utgifter nu. glasögonen är kantiga och stålbågar i brunt.. passar bra till min röda hårfärg. gillade dom mycket (: får dom redan imorgon. så jag får stå ut med att se som en kråka idag.. dock har jag fått bättre syn sen sist.. det var ju bra (:

uppdatering 20:43

glömde uppdatera inlägget innan.. har varit på ögonakuten och har en kraftig inflamation i vänster öga.. kul va..! kl 21:00 ska jag börja ta två olika ögondroppar och göra det en gång i timmen.. det blir alltså inte mycket sova inatt för mig. kommer ställa klockan och försöka sova imellan. det blir nog bra (: hade jag inte åkt in hade risken för att bli halvblind varit väldigt stor. så det var bra att jag åkte om man säger så.

nu ska jag gå ut med adolf och sen ska jag fika med mamma och sen kör hon hem mig. tänkte gå och lägga mig och läsa och försöka vila lite innan jag måste upp igen och droppa! sånt är livet (;

här är en av sakerna jag märkte igår. fint va (:


tjockt finger

sitter med ett stort vitt bandage på pekfingret. fick smärtlindrande salva och ett roligt piller, så nu kittlar det i hela kroppen och jag är dödts trött i kroppen, men inte i huvudet. allt går i slowmotion. men det är väldigt skönt att slippa smärtan. kan bara tänka mig vad ont det gör att bränna sig i en brand. fy. ska ha bandaget tills imorgon.

mamma gick precis. hon körde mig till akuten och var där med mig. vi satt och flamsade i väntrummet. älskar min mamma. hon gör mig så glad. och finns alltid här för mig. hon har varit som två föräldrar och det har hon varit väldigt duktig på. även fast hon fick mig när hon var 17 år så var hon världens bästa.

vi drack te och satt i mörkret i köket med massa levande ljus. pratade om livets upp och nergångar och allt annat mellan himmel och jord. mysigt!

ska borsta tänderna och lägga mig i sängen. lyckades duscha och tvätta håret med en hand (: det ska bli skönt att gå och lägga sig nyduschad. ska bläddra i nya plaza interiör också som kom idag och ringa älsklingen och prata lite innan jag släcker lampan.

nu är jag riktigt trött! hörs imorgon, sov så gott ♥



kvällspyssel





har pysslat lite här hemma i kväll.. märkt allt jag kan komma på att märka (: nu är det lätt att se vad allting innehåller. jag märkte: teburkarna, alla burkar som vi har ris, pasta mm i, salt och peppar, en kruka med basilika. blev himla nöjd. nu ska jag in till närakuten.. sjukhuset andra gången idag. vad är det här?! smärtan i fingret efter jag brände mig har inte lagt sig utan blivit värre, så dom tyckte att jag skulle komma in.. har suttit med fingret i ljummet vatten i 3 timmar och nu hjälper inte ens det. mamma är påväg hit. sen får vi köra rally till sjukhuset, ska vara där om 25 min. lyckat (;



aaj

brände mig rejält när jag stekte pannkakor nyss. har suttit med fingret i iskallt vatten men det går inte över. inte bra att sätta fingrarna på ett hett djutjärn. det vet jag nu! pannkakorna blev himla goda, mycket bättre än vanliga! här hittar ni receptet. det var gott med kanel till också (:

det här går inte direkt snabbt att skriva med en hand (;

va inne på bolagret hemsida och hittade det här brickbordet. skulle nog vara fint mellan soffan och fotöljen vi ska köpa. ska skriva en lista sen på vad det är som står på önskelistan till lägenheten efter thailand (:




godmorgon (:

hoppas ni sovit gott. idag är det måndag, början av veckan, men jag är fortfarande ledig (: har slutat på arbetsterapin, var där mycket längre än vad som var planerat, men nu är jag ledig därifrån. om några veckor ska jag börja på ett annat ställe där dom utövar yoga, träning, och meditation. man får sy, pyssla, träna på gym, simma mm. kommer bli så kul (: det är träning till ett riktigt jobb som jag tänker klara med i januari. nytt år och det känns bra med en ny start. det är inte lätt att komma tillbaka till jobblivet efter 3 års sjukskrivning..! men jag är påväg och de sista månaderna har det gått snabbt fram om man tittar tillbaka. i'm proud.

den här veckan ska jag (om jag inte är lika sjuk som nu) åka till gamla stan, ta en promenad där. sätta mig på en mysig fik och dricka te och läsa i en bok. gå på museum och titta runt lite. måste träna på att göra saker utan alex.. blir lätt att jag bara sitter hemma när han jobbar. ändring på det!

har precis ringt och bokat julbord till mig och älsklingen den 7 dec på bergendal en mysig herrgård. längtar! det blir bara några dagar efter att vi kommit hem från thailand. ska prata med mamma och mormor också så vi kan gå till något julbord med dom också (: det gjorde vi förra julen på ett mysigt ställe. min mormor brukar vara himla bra på att hitta mysiga julbord!

ska koka lite tevatten och ha honung i min hals svider. göra några mackor och väcka min vackra man (:

hörs senare. ha en underbar dag! puss&kram.



Dagens lista!

Dagens humör: hängig och sjuk, men väldigt lycklig och glad (:
Dagens borde: allt som jag borde göra är gjort
Dagens frisyr: i en hög slarvig knut mitt på skallen, nytvättat
Dagens klädsel: mjukisbrallor från bikbok och älsklingens hoodie, fårskinnstofflor.
Dagens planer: har tagit det lugnt hela dagen pga. feber, förkylning. stor handlat på coop
Dagens materiella vill ha: en taklampa i svart till vardagsrummet, som ska vara minst 60 cm i diameter
Dagens längtan: att lägga mig i sängen med älsklingen och släcka lampan och sova
Dagens fundering: jag borde ringa till vårdcentralen imorgon och få en akut-tid och penicillin
Dagens beroende: olbas inhalator (för täpt näsa)
Dagens tråkigaste: att älsklingen börjar jobba imorgon.. sista kvällen ihop alltså.
Dagens roligaste: två segproppar som flummar runt bland matvarorna och inte hittar någonting (;
Dagens personer: min kärlek och katterna såklart (:
Dagens irritation: det är väldigt sällan jag är irriterad, idag var alltså inget undantag

ska ta och borsta tänderna nu och krypa i säng med alex. är seg i hela kroppen. imorgon ställer jag klockan och ringer vårdcentralen här i trångsund. måste dit nu känner jag, det vägrar ge med sig. sen ska jag bara ta det lugnt. älsklingen ska fixa med sladdarna till min fina vita lcd tv i sovrummet så jag kan ligga och titta därinne. vi funderar på att köpa en mini dvd spelare också.. måste kika runt lite (:

nu - sova! puss&kram.



pengar

idag har jag tjänat 1500 kr.. genom att slappa i soffan. la nämligen ut två annonser på blocket och vips var sakerna sålda. känns skönt att få ihop pengar.. (: speciellt på saker som bara stått och skräpat. sånt gillar vi. min snälla alexander skötte affärerna, det enda jag behövde göra var att lägga upp annonser (:

jag gillar blocket!





nya kökshanddukar

köpte två nya kökshanddukar i går på ica maxi. skitfina (: en svart och en vit.





sommar pyssel

kom på en idé för några veckor sen men glömt blogga om den.. ska börja spara alla glasburkar från och med nu.. diska dom och snurra ståltråd runt dom.. så det blir en ljuslykta såklart (: sen ska jag traska  i skogen och hitta en fin gren, ta bort barken och sen måla den vit.. sätta upp den på balkongen (på ena kortsidan av väggarna) och hänga massa ljus"burkar" på grenarna och tända ljus (: kommer bli toppen.





köket














så här ser det ut i köket hemma hos familjen erichsen just nu. en lista kommer här på vad som kommer förändras i köket i början av året. spännande (:

- hela köket ska bytas ut mot ett ikea kök eller kvick kök (alex får rabatt på kvick) i vitt högglans.
- det gamla kaklet ska bort och en skiva i härdat glas ska upp mellan skåp och diskbänk.
- bänkskivorna kommer vara i vit laminat som är tåligt och snyggt
- en fyrkantig diskho kommer finnas
- inbyggd diskmaskin (som är betydligt större än den vi har nu)
- under spishällen (som nu även finns i vitt, vi funderar på det) kommer vi ha breda lådor för kastruller mm.
- två högskåp kommer stå brevid kyl och frys (som kommer vara i rostfritt)
- i ena högskåpet kommer vi ha skafferi (utdragbart) och i det andra inbyggd ugn och micro
- belysning i alla skåp kommer instaleras och även under skåpen
- taket ska sänkas ner och målas vitt. infällda spottar kommer instaleras
- ena sidan av köket (köket har två sidor mittemot varandra) ska förlängas en halvmeter
- väggarna ska målas vitt på nytt
- ett mörkgrått klinkersgolv ska läggas

låter väl fint va?! (:



ljusslinga från granit

inhandlades även i går. vi hade en innan runt spegeln från förra julen som flera lampor på gett upp.. och eftersom vi inte hittade likadana lampor att byta ut till så köpte vi en ny slinga igår. så himla fint och mysigt (:



kan bara säga att jag älskar ljuset av ljusslingor (: längtar tills första advent. då ska vi pynta :D



nya kategorier

har fixat lite med kategorierna här på bloggen. hade massa bilder från våran gamla lägenhet (min mammas lägenhet som vi hyrde i andra hand) hon bor kvar i den nu och det är jag glad för, för jag älskar den lägenheten. men den kändes aldrig som våran.. eftersom det var andra hand osv (; iallafall, alla bilder från den lägenheten ligger i "våran förra lägenhet" och alla bilder från vår lägenhet som vi har nu ligger i "hemma hos oss" (: så ni hittar lite lättare. ska lägga upp fler bilder från här hemma. vi kommer renovera köket här näst, men då kommer det nya bilder såklart. kommer dock att sakna vårat 50-tals kök. det är himla charmigt.

fick en kommentar för någon dag sen om vart vi bor.. vi bor i trångsund (: ett jättemysig område med nästan bara bostadsrätter. vi bor precis brevid ett villaområde.. eller vi har villor runtomkring oss. 10 min till sjön och sandstrand och 2 min till trångsund centrum där det finns ett litet ica, en liten inredningsbutik, en pizzeria och ett värdshus. 5 min med buss till farsta centrum med 180 affärer. och 10 min med bil in till stan. (stockholm) vi trivs jättebra (: skulle lätt kunna bygga vårat hus i villaområdet här i trångsund (:

nu ska jag äta frukost. är hungrig! hörs sen (: puss&kram.



saffransskorpor

alle håller på att baka saffransskorpor (: luktar himla gott utifrån köket. receptet kommer från leilas "a piece of cake" och hittintills har allting som vi bakat från den boken varit himelskt gott. ska bli mysigt att fika ikväll och smaka på skorporna.





det går inte längre att dölja..

.. att jag är riktigt sjuk. har försökt att strunta i det och det visar sig nu (; skit också. tur i oturen att det här är alex sista dag innan han börjar jobba. tråkigt om jag ska ligga hemma och hosta och vara hängig, istället för att hitta på massa saker. idag blir det endast storhandling på coop forum. blev glatt överaskad när vi var ute på biltur igår att vi faktiskt har coop forum närmare oss än vad vi trott. vi har medmera kort och skrapar ihop ganska bra med poäng.. men oftas så har vanliga coop inte alltid alla konstiga ingredienser som vi ska ha i våran gi mat.. så coop forum blir perfekt (:

ska dricka mitt te nu som baby gjort och sitta och leta massa goda recept! älskar att handla mat. för att laga mat är en av de bästa sysslorna jag vet (:




skir vinglas

jag hittar bara fina vinglas som är svindyra.. eller ja runt 400 kr st.. har vissa krav också (; dom ska vara höga själva glaset ska vara 60 cl.. stora med andra ord.. och dom ska vara lätta att hålla i. jisses, låter avancerat för någon som dricker vin ett par ggr om året  men det är kul att ha fina vinglas när man får gäster.. som vi har ganska ofta. nu har vi två sorters vinglas. helt svarta från mique och sen munblåsta från åhlens som iof är ganska stora.. tror dom kan vara runt 60 cl.. men tunga. vilka krav. ha. hittade iallafall fina vinglas på ikea när vi var där som heter skir. 2 st för 89 kr, lätta, höga och rymmer 60 cl. perfekt ju





granit





vi var på granit igår och jag hittade ett "ljusrör" som jag ville köpa redan förra julen, fast nu var det 50% på det. kostade 279 från början och nu halva priset. ska ställa upp den i jul. men jag ville pröva nu (: gillar den jättemycket!



bröllopsfotot är uppe.

nu har vi fått upp vårat favoritkort från bröllopet i hallen. koretet är 50*75 cm och den svarta ramen kommer från ikea. nu kommer vi påminnas dagligen om våran fina dag, den dagen när vi blev varandras ännu mer. kärlek!







magisk

med huden mot hans varma bröst, örat mot hans hjärta som slår hårt i takt med mitt. hundratals tindrade ljus som skapar skuggor i taket. skenet från ögonen och från hans leénde går bara inte att förklara, bara upplevas. det är en magisk kväll. det är lördag, en helt vanlig dag, men det skulle lika gärna kunna vara julafton, så mysigt är det. alla måsten upphör i några timmar. kvar finns bara han och jag, i varandras armar i skenet av alla tindrande ljus och tätt tätt intill. i bakrunden hör vi james blunt med high. jag får dansa med honom till den och jag känner mig mer levande än någon gång innan. det är här livet är. hemma, i hans armar. där jag vill leva föralltid. im high on love.

det här har varit en av de bästa kvällarna i mitt liv. sparar den långt inne i hjärtat och memorerar alla ord som sagts. det börjar fyllas på med fina, väldigt fina minnen inombords nu. som byts ut mot allt annat jobbigt. kärlek övervinner verkligen allt. iallafall våran. den är unik. inte som någon annans. det här är äkta. så äkta det bara kan bli. älskar dig.



du är mitt allt. mitt liv. mitt nu och min framtid.



duk

hittade en duk som vi köpte förra året i ett skåp i köket. passade bra på vårat vita plainebord. gillar ju svart och vitt.





Godmorgon! (:

sovit gott? det har jag i mellanåt. är så sjuk.. så jag hostar och har mig på nätterna. det värgar lixom ge med sig. bara bita ihop och hoppas på att bli frisk snart. sitter och knaprar på strepsils, känns lite bättre i halsen utav dom.

alex är ute i köket och plockar ner saker som jag rensade ut till loppisen vi ska stå på, på söndag. blev en hel del ljusstakar, ljuslyktor, oanvända underlägg, brickor, skålar mm.. muggar som vi aldrig använder. ska hem till mamma ikväll också och rensa bland våra saker där. får se hur mycket vi får med oss (: blir ju kläder också. dock sa han som jag pratade med att det var svårt att sälja kläder om dom inte var nya.. och det är ju de flesta jag säljer.. köpt, provat, legat i skåpet. så jag hoppas lite blir sålt!

snart ska vi äta frukost. min älskling är söt och fixar. så får jag vila och sitta här. sen ska vi göra oss iordning och åka till stan. ska gå in på en av stockholms största granit och titta på alla höst och vinter nyheter dom har! sen blir det en promenad vid vattnet och kanske en fika. sen ska vi svänga förbi loppisen och kika in vad de andra har för priser och hur det går till.. även till helena och lämna några saker hon bor i närheten så. sen ska vi hem till mamma och hämta sakerna vi ska sälja!

sen hem, titta film och bara mysa (: hoppas ni får en mysig dag! puss&kram.



början av min utrensning (:



underbar kväll

eller hela dagen har varit hur mysig som helst. ni vet när man bara tittar på varandra och det tindrar i ögonen för att man är så jäkla kära. ja, vi är lika lyckliga som vi verkar vara. och det är helt underbart. jag är rädd för att dö. för att livet ska ta slut, för jag älskar att leva. mitt liv är precis så som jag vill ha det. får helt enkelt njuta massor av tiden här på jorden. och hoppas att vi återföds och träffas igen. jag och min alexander.

filmen var riktigt bra. en feelgood film, och ni vet ju att jag gillar sånna. man blev så himla glad av dom. kärlek på hög nivå. man verkligen såg kärlek i ögonen. speciellt på göran. vilken blick. den blicken är lycklig. det lixom strålade ur ögonen på honom. den ska jag köpa när den kommer ut sen. köpte lösgodis till bion och en ramlösa. petade lite i godispåsen. saknar att vara sådär galet sugen på godis.. men jag har helt tappat sötsuget. tur att vi inte köpte så mycket (:

ikea var också trevligt. plockade i det som "behövdes" i den blåa kassen och plockade ut hälften innan vi kom till kassan. jag har verkligen blivit duktig med att inte handla saker. får mycket bättre samvete av att spara slantarna. nu var det iof min rika man som betalade, men det betyder ju inte att det ska utnyttjas (; fick iallafall med mig en skohylla som jag vet att jag kommer ångra bittert om jag inte köper. frän skohyllan är riktigt ball. temat kommer vara svart i hallen.. vita väggar såklart. men svart på "möblerna" funderar på den här hängaren till, wave lutar det åt. kommer bli fint!  vi åt middag där också. jag åt bara en räkmacka med ägg. ikeas köttbullar är inte direkt gi.. urk. svårt att äta nyttigt när man äter ute. lite hungrig nu, så det blir fika med te och mackor snart. ska bara få liv i min trötter som sover här brevid mig på soffan. vi vaknade vid halv åtta imorse. vi har tydligen vänt på dygnet..! men jag gick och la mig igen. vet hur trött jag blir annars. sov till tio. igår kväll (påtalomingenting) så tränade vi yoga här hemma. lärde älsklingen massa träningsställningar som vi lärt oss på yogan. körde djupavslappning och han gillade det massor. hade jag varit rik hade jag anmält honom till kursen också. tills jag blir rik får jag träna här hemma med honom och lära honom det vi lärt oss (: vi tände massa ljus, och övade yoga i 1.5 timme. han är så söt alex. så glad att jag har honom! som en av mina bästa vänner sa till mig "alla borde få ha en alex" han är underbar.

iallafall tillbaka till ikea..! alex köpte lite till sig. en sovkudde (han snor alltid min, så nu har han en likadan) en matlåda, en burk med lock (han ska baka saffrans skorpor någon dag så där i ska dom ligga) och jag fick med mig en ljusstake från fyndet.. ordpris 99 kr fick den för 29kr.. inget fel på den, så jag tror det var någon som bara dumpat den där. skimmer i den största modellen. perfekt, eftersom jag redan hade tre st och ville ha fler (:

sov så gott sen söta ni, så hörs vi imorgon (:










vill bara..

.. önska er en jättemysig fredag! jag kommer inte blogga förens ikväll.. vi ska ju till ikea och på bio (: men vi hörs sen. puss&kram.



Helg planering

planerade de kommande dagarna när alexander körde mig till yogan nu ikväll. jag ser verkligen fram emot alltihopa! ska bli supermysigt  älskar att hitta på mysiga saker med honom.

torsdags kväll - ska snart titta på film, dricka te och mysa i soffan med tända ljus.. och sen gå och lägga oss.

fredag - åka till ikea, titta på allt och planera massa. äta middag på ikeas restaurang och sen gå på bio.

lördag - åka till stan och promenera vid vattnet vid kungsholmen. besöka granit som ligger i närheten. åka till loppis och kika runt lite. planera för söndagen (plocka ihop kläder som ska säljas)

söndag - stå hela söndagen på loppis och sälja kläder och förhoppningsvis bli av med det mesta (:

vill ni komma och köpa kläder, titta på mig och alex  eller bara komma förbi och säga hej.. här har ni karta och adress. hoppas ni vill komma och säga hej, hade varit kul att få träffa er som bor i stockholm (:

nu ska jag gå ut och koka vatten i vattenkokaren och välja bland lösteerna och titta på film med älsklingen.

sov gott sen. puss&kram.




musik!

underbart att kunna spela musik igen. jag lyssnar mycket på musik.. i bilen, på bussen, när jag är ute och promenerar, hemma vid datorn, när jag lagar mat.. ja typ hela tiden. (: vi har verkligen saknat bra högtalare och nu har vi köpt två retro högtalare. canton. skitbra ljud för det priset och annars också tycker jag. 500 kr för båda, fynd va (: sen hittade alex en förstärkare som någon trott var trasig för lampan inte fungerade på den.. och slängt den. efter lite pill och meck är den nu hel och nu kan vi lyssna på musik (: wounderful.



dvd spelaren och förstärkaren ska in i tvbänken, får borra små hål för sladdar därbak. sen har vi en sändare så man slipper ha skåpet öppet för att se på film osv. högtalarna ska upp på stativ (vita) brevid tvbänken. kommer bli så så fint (: mitt hjärta är världens bästa!


Loppisfynd

vi har ett röda korset här där vi bor och ibland händer det att vi slinker in där (: jag fyndade en helt ny rosa morgonrock som jag älskar och har på mig varje dag (: använde aldrig morgonrock innan men nu är det ju tradition när man går upp. idag hittade jag en golvlampa. vet inte vad jag tycker om den. men den är vit, fungerar och kostade 35 kr. perfekt läslampa till soffan tills vi köpt en annan. funderar på en vit kulla golvlampa. som ska stå mellan soffan och fotöljen som vi ska köpa sen. men sålänge får loppislampan räcka (:











ovänner blir bästisar

i går kväll var ju amie och sebbe här på middag och deras hund tyra var med här. katterna gillade det inte och reste ragg och gömde sig. måns och lucifer är ovänner i vanliga fall och retas med varandra ständigt. men igår hittade vi dom inne i badrummet uppepå badrumshyllan.. bästisar! djurbeteéndet är som människobeteéndet. är det fara skiter vi varit mot varandra innan. man sammarbetar. intressant att se att djur är likadana som oss.



dom har inte legat brevid varandra på över ett år. söta dom är (:



Lucifer









han ser verkligen ut som katten gustav på det här kortet, haha (: han älskar att sitta på alex rygg (:



torsdag

en dag närmare fredag (: favorit dagen! imorgon ska vi till ikea vid tre och vid sex börjar bion. så det blir några timmar på ikea. kul (: ska titta på allt! mycket roligare att se det i verkligheten än på hemsidan och i katalogen ju (: mysigt att gå runt där med alex! blir nog middag där också. sugen på fisk. tror att dom brukar ha lax.. om jag inte minns fel. sen blir det bio, ska se patrik 1,5 verkar vara skitmysig och alla som sett den har gillat den (: sen hem.. skönt att vi går på en tidig bio så det inte blir så sent. är riktigt trött på kvällarna nu när jag går upp vid sju.

sitter på arbetsterapin och slappar. sista dagen idag och jag är klar med min rosa vetekudde. ska fota allt jag gjort här sen och visa i bloggen. blev en del.. ett rosa och rosablommigt lapptäcke, örngott med tryck (världens bästa mamma) till mamma , fårskinnstofflor till alex, röda fårskinns tummvantar till mig, babyrosa pyjamasbyxor i flanell och en rosa vetekudde nu (: riktigt kul att sy. måste få ner min symaskin från vinden.. aldrig använd. måste försöka mig på den där beskrivningen..! och nu har jag ingenting att pyssla med, så jag sitter här och kollar runt.

älsklingen kommer och hämtar mig om tio min.. så jag ska väl börja plocka ihop och städa efter mig.. och gå ner. sen åker vi till mamma, hämtar en förstärkare som alex ska försöka laga, idag kommer dom vita canton högtalarna också. underbart att få ännu bättre ljud till tvn. filmerna blir så mycket bättre då. sen hem och vila. helt död just nu.. har fort. inte vaknat riktigt känner jag. får ta en kalldusch sen (; kl 18-19:15 är det yoga på yogacenter och sen hem och mysa i soffan med film, tända ljus och såklart det bästa av allt.. min kärlek (:

ha en jättemysig dag allihopa! det ska jag ha. puss&kram.



hello darlings

förlåt för min crapiga uppdatering idag. får bli bättre imorgon. (: har haft fullt upp.. idag har det varit en jättemysig dag. är helnöjd! gick upp sju. duschade, klädde på mig, fixade håret, sminkade mig och sen körde alex mig till bussen för att jag var så seg.. hah (: han gjorde mackor till mig som jag åt på bussen också. han är så söt min älskling ♥ sen gick jag upp tillo arbetsterapin, sydde klart mina ljusrosa pyjamasbyxor i flanell (dom blev jättefina och sköna) och började på en vetekudde. gör en med "kanaler" så inte vetet ligger i ett hörn. inne påsen är vit och ytterpåsen är ceriserosa. bara rosa saker (: sen tog jag bussen hem. mötte en gammal klasskompis från gymnasiet och pratade lite, sa hej då och gick på en mysig liten promenad i solen. så jäkla underbart väder. har varit det i flera dagar nu. älskar det! mina fräknar ploppar fram på en gång och det gillar jag (; andades in massa frisk luft och begav mig hemmåt. satt vid datorn en stund och sen började jag pyssla här hemma. rengjorde köket noggrant och plockade ur och i, i diskmaskinen. väckte baby och drack en kopp te med honom innan vi städade resten av lägenheten. åkte och handlade till middagen. lagade mat, det blev potatisgratäng, kött, vitlökssmör och massa sallad. vid sju kom amie och sebbe på middag och för fem min sen gick dom. har verkligen haft en trevlig kväll. skrattade så jag har kramp i kinderna nu. min kusin är en härlig person och hon har hittat en himla go kille också (: åt middag och drack en liter (bokstavligt talat.. enorma muggar från indiska är mina favoriter) så nu kommer vi springa på toa många grr innan vi somnar (;

ska tvätta av sminket och hoppa i säng. älsklingen är ledig nu och det är så himla underbart att gå och lägga sig med honom. saknat det så mycket. kramas, läsa och ligga tätt intill i mörkret.. kan det bli bättre?! nix!

nu ska jag som sagt.. göra mig klar inför natten. lovar på heder och samvete att jag ska blogga mer imorgon. har saknat det idag.

hoppas ni haft en lika mysig kväll som vi har haft. sov så gott nu. puss&kram.



natti natt

nu ska jag skynda mig i säng. jäspar hela tiden. ska bläddra lite i ikea katalogen. på fredag ska vi nämligen dit vid tre och vara där fram tills bion börjar vid sju. då kan vi verkligen kika på allt (: mysigt! ska köpa lite smått och gott. sugen på nya lite höstigare gardiner och kuddar till vardagsrummet. funderar på grått och grönt.. eller grått och orange.. vi får se (:

hörs imorgon. sov så gott. puss&kram.





fina sko och hatt hyllor

en bild innefrån en fjällstuga som jag kikade på nyss. gillar verkligen skostället och hatthyllan i svart. stilrena! påminner lite om dom som finns på ikea, fast med rakare linjer. undra vart dom kommer ifrån.. inredningen i huset var av dyraste slag.. så jag kan tänka mig att dom är dyra.





mysig fjällstuga

jag och alexander planerar att åka till fjällen nästa vinter. en eller två dagar efter julafton och fira nyår däruppe. vi har pratat om allt mysigt man kan göra. åka hundspann efter massa söta siberian husky. sitta tätt intill i fåskinnsfällar med massa kläder. mössa, vantar och halsduk och en röd näsa som sticker ut. så himla mysigt! åka bland all härlig snö, i solen och ha det mysigt. åka hem, hänga upp alla blöta kläder i torkskåp, tända en brasa i öppna spisen, dricka varm chocklad och äta mackor och sitta och mysa i soffan. somna i en stor säng, vakna, äta god frukost. klä på oss varma kläder och åka till skidbacken. åka skidor hela dagen.. and so one. riktigt mysigt! så ser våran vecka efter julafton ut år 09. kostar inte allt för mycket.. från 4500 kr och uppåt. ska bli så himla himla mysigt!





vit elfluga



har lånat mammas två svart elflugan men i år bor vi ju faktiskt inte hemma längre och mamma ska ju få njuta av sina flugor själv (: älskar denna designade stake och skulle mer än gärna ha en vit eller svart i fönstret i vardagsrummet i jul. gäller att spara för den är inte billig (;



ljusslingor

jag tycker sånna här ljusslingor är skitcoola. skulle vilja ha en sån någonstans.. men vart?! lindad runt ett rör kanske? (: vi har synliga vita rör i köket och i sovrummet. i sovrummet har vi redan "små ljusslingor" och det är jättemysig att ha dom tända på kvällen. riktigt mysigt att vara därinne. kanske i köket? eller i hallen.. jag tror inte dom är lika stora som "vanliga" glödlampor.. eller är dom det? finns på granit iallafall (: en av mina favorit affärer (:





sköna hem

en bild från sköna hem. vit bumling. som våran. älskar den verkligen och både jag och älsklingen är superglada för att vi sålde kartell lampan och köpte en till bumling. hade ju en svart innan men det känns fräscht med en vit (: har ju spraymålat den själv. och man ser lite ojämnheter om man kikar nära. så när jag har pengar som ligger och skräpar ska jag lämna in den till en lackeringsfirma. hade blivit billigast om jag lämnat in den där på en gång. fick ett bra pris om man säger så (:

ikväll myser jag här hemma. älsklingen kunde stanna hemma till halv fem, dom ringde från jobbet och sa att han kunde komma senare och det var uppskattat. vi la oss och kramades under två duntäcken. busade och hade det mysigt. drack te i stora muggar från indiska och åt sista biten morotskaka. urk, nu är det slut på socker på ett bra tag. får magknip. men mysigt var det (: sen ringde jag lite samtal och städade här innan han åkte. skönt med rent hemma. ska värma på middagen från igår och tända ljus och sätta på en film. fick hem tre st idag från cdon hyrfilm. mysigt (:

älskar att det börjar visa sig att hösten är här nu. satt på bussen påväg hem från arbetsträningen och bara log. lyssnade på bra musik i lurarna och tittade på alla vackra oranga och röda träd utanför. älskar hösten! sista natten i natt för hjärtat och sen ska vi hitta på massa mysigt. blir absolut en lång höstpromenad med vantar, mössa och frisk luft. underbart.

livet kan inte bli bättre ♥





Morgonpigg

vaknade vid sex och var hur pigg som helst. men låg kvar i sängen iallafall. hjärtat kom och pussade och kramade på mig vid halv sju och kl sju steg jag upp. duschade och tvättade håret. smorde in mig med vinter cozy från aco som jag fått av darling. luktar riktigt gott. vet inte om dom kommit ut än på apoteket. men då ska jag bunkra upp inför vintern (:

ska gå till bussen om 20 min. det är helt dimmigt ute. hoppas att jag hittar fram (; älsklingen erbjöd sig att köra mig, men jag låter honom sova ist. han ska upp om några timmar och fixa på jobbet. lite sömn, men extra pengar.. sista natten ändå. så får han sova ut imorgon ordentligt.

när jag kommer hem ska jag ringa till medborgarskolan. anmäla mig till gitarrkursen som jag ska gå nu. fick brev från fsk igår om att dom betalar mina kurser. yogan och gitarrlektionerna. wii (: ska bli kul att lära sig spela gitarr. sen ska jag träna och försöka komma ut på en promenad, titta på film ikväll och ha det mysigt. får äta middag ensam ikväll eftersom alex ska till jobbet, så det blir rester från igår framför tvn. ungkarls varning..

hoppas ni får en jättemysig dag, det ska jag ha (: puss&kram.



nu stänger jag ner här.

och säger god natt (: sitter och myser isoffan. måste verkligen skaffa oss en filt. på fredag ska vi gå på bio och se patrik 1,5 som verkar himla mysig! och innan det ska vi svänga förbi ikea och kika runt. så kul (: älskar ikea! ska nog köpa en filt då (: ska visa imorgon hur jag skulle vilja piffa i vardagsrummet nu när det börjar bli höst.

nu börjar från koja till slott och efter det ska jag sova. bläddra i jotex katalogen som kom idag också. hörs imorgon! sov så gott. puss&kram.



mysig höstkväll med tända ljus och chaite.







myskväll här hemma med tända ljus och mys i soffan med katterna (: ska inte bli så sent i kväll ska upp imorgon till arbetsterapin. klockan ringer 06:50.. så har jag tio min på mig att vakna till liv! har duschat nu i kväll så imorgon är det bara att äta gröt, klä på mig och gå till bussen.

sitter och mumsar på vindruvor och dricker te. gjorde ostmackor innan också. ble en tidig middag så jag var jättehungrig. gott med kvällsmackor (: kollar på sjukhuset och kl 21 kommer från koja till slott. älskar ju inredningsprogram. längtar så himla mycket tills nästa år. då kommer vi ha mycket mer pengar över, och jag kommer förhoppningsvis ha jobb också. då kan vi köpa inredning och ska även renovera både kök, hall, badrum och klädkammare som ska bli till tvättstuga. kommer bli så fint (:



vita canton högtalare

min kärlek har velat ha högtalare lääänge. han är en prylnisse och mitt enda krav var att dom skulle vara vita. han hittade ett par canton högtalare som är toppen och fina. kommer passa bra in. han unnar sig sällan någonting. men får man ut 25.000 kr efter skatt ska man ju kunna det ibland eller hur. vi kommer ha det bra ställt när jag äntligen börjar jobba! hurra! (: att vara sjukskriven gör en inte rik direkt..! han har inte ringt på dom.. för han som sagt, unnar sig sällan saker. så jag snodde nr, ringde och nu är dom betalade och påväg hem till oss (: kul va! skönt att få lite bättre ljud till tv. nu är det bara en förstärkare som ska inhandlas också. det får vänta tills vi varit på våran bröllopsresa.. som vi åker på om mindre än två månader (: mysigt!







sängbord



hittade ett fint vitt sängbord på nätet. minns inte vart. men det var dyrt.. men hur svårt kan det vara att bygga ett sånt här själv? (: vi har en vit sänggavel i högglans från mio som heter enzo. skulle nog vara fint med en varsinn sån här. synd dock att borra i den fina tapeten..



dammsugare



jag har ryggprombelm och kan inte dammsuga med en tung dammsugare utan att få ont i ryggen. så en sån här finns på önskelistan. nu har dom tillverkat i färgerna vitt och svart. och det känns mer mig än de galna färgerna som finns annars på de här dammsugarna. kostar runt 1800 kr och det känns inte som någon prio just nu. får hoppas att dom finns kvar i de här färgerna sen med (:



måndag!

och jag har ingenting inplanerat. så skönt! älsklingen börjar tidigare i två dagar så jag ska förbereda middagen. det blir lasagne med sallad! har aldrig gjort GI varianten, så det ska bli spännande.. inte så stor skillnad iallafall. blir en tidig middag. så lite mackor och te ikväll blir det nog. sitter och äter lite lunch nu. gröt. har kommit på ett riktigt gott recept till gröt. 2 dl fiberhavrebryn, 2 dl vatten, 2 dl mjölk, kardemumma, vaniljsocker (efter smak) koka upp havregryn, vatten och kryddor. häll i mjölken och koka upp igen. servera med kanel och mjölk. mums!

ska ta en promenad ikväll igen. hoppas jag inte går vilse (: dom har riktigt fina villor i området här. får bli lite senare ikväll. blir bra att komma hem, ta en varm dusch, dricka te och äta mackor.

ha en mysig dag allihopa! puss&kram.



trött.

helt slut nu efter en kvällspromenad på två timmar. gick ner till vattnet och runt i villa området med en kompis och hade det mysigt. skrattade en hel del och det känns i hela kroppen nu. glad alltså (:

ska tvätta av mitt smink och borsta tänderna. precis lagt på med baby i telefon. han sakande mig och jag honom! ska bli mysigt när han kommer hem imorgon. tänkte ställa klockan och överaska med frukost. mysipys (: sen ska jag inte göra så mycket imorgon. men ska iallafall försöka göra någonting vettigt (: rensa i skåp är ju alltid kul och man kan hitta värsta skatterna! sist jag rensade i en låda hittade jag pengar som jag gömt i en bok. så gjorde jag alltid när jag var liten. gömde pengar så hittade jag dom flera år senare.

nu längtar jag till sängen. skönt som tusan att lägga sig i en mysig och mjuk säng under det tjocka duntäcket. ska värma vetekudden också och ha under täcket. lånar alex duntäcke också. fryser jättemycket. måste sluta vädra ut hela dagarna.. blir ruggigt kallt. så är det när man är dammrädd (;

nu - sova! förlåt också för att bloggen är sjukt tråkig just nu. försöker att inte sitta för mycket vid datorn. och ideérna är inte dom bästa just nu. snart så (:

puss&kram.



cool lampa

fulsnygg och jag gillar den (:





tapet prover

varit inne och beställt två st tapetprover hos måleributiken.. de första två får man gratis och frakten är också gratis så det blev inte dyrt (: har fort. inte bestämt vilken tapet vi ska ha i vardagsrummet. det finns för många att välja mellan.. men ändå hittar vi ingen. jag gillar paviljong tapeten.. men det känns som om alla har den.  tråkigt. har en här hemma också. kanske blir det den. vi får se.

 

de här två är påväg hem till oss!



Söndag!

sitter och tar en paus i soffan. har rensat massa saker i klädkammaren och varit nere till källaren och städat där med. svettigt! ska fortsätta snart (: blir fint och luftigt. min kära man har en tendens att dra hem massa enligt mig skit som bara ligger och skräpar "kan vara bra att ha någon gång" nu är det slut med det! urk. mår illa av alla sladdar, dosor och prylar som ligger överallt. hoppas han blir glad när han vaknar... och inte tycker att jag har städat bort honom. sakerna ligger ju i källaren.. hade inte samvete att slänga sakerna. men det måste bli skärpning.. hade ni gillat att era pojkvänner tog hem halvtrasiga saker prylar, teknik, ja allt som sedan ska ligga och lagas någon gång för att sedan kanske vara bra att ha till någonting. hua. alex skärpning! jag mår bäst när det är ordning och reda!

ska tvätta några maskiner tvätt också. och rama in våran förstoring av bröllopsfotot. ska be alex att borra upp den sen (: kommer bli toppen! var ju i skärholmen idag med mamma och morfar. köpte lite underkläder, shampoo och balsam, massa städsprayer, lotion mm. sen en 70*50 ram på ikea. skulle köpt en vit.. men den var mer benvit än vit.. vill ha kritvit.. så det blev en svart. ska ha svara saker i hallen, så det blir nog bra. och sen en ny stekpanna. halleluja. ska bli en fröjd att laga mat (: den här blev det.

nu ska jag samla ork och fortsätta. hörs senare! puss&kram.





Hopp i sängen

precis tittat klart på en skitmysig och rolig film. jag måste bli mer hoppig av mig. en scen hoppar dom i sängen. fyfan va kul det såg ut. ska nog gå in och hoppa lite (; underbara människor som var med också. killen var helt galen. en av scenerna gick han upp och dansade hysteriskt på dansgolvet, helt själv. älskar människor som vågar ha kul. jag borde verkligen verkligen bli så mer. japp det ska jag! ibörjan när jag och alex träffades var jag lite sådär lagom kaotisk. galen. for exempel våran första bilresa. jag tyckte inte alls att vi skulle planera vart vi skulle åka. utan bara packa, slå sönder spargrisen och åka! det tyckte inte alex och det var väl ganska bra va (: drog ofta ut alex på nätterna. tog med oss såpbubblor. sprang och jagade varandra, satt vid vattnet och blåste såpbubblor och älskade på bryggan. lite crazy men så mysigt! jag har blivit för bekväm av mig. för ospontan. bättring ska ske. du vet ju att du är den enda som kan göra någonting åt ditt liv va? är det någonting du vill ändra på.... ja, ändra på det då (:

nu ska jag skutta i säng. är inte alls trött som vanligt (: blir nog trött efter lite läsning. bjuder på en bra låt som jag brukar dansa runt till här hemma. våra grannar måste verkligen tycka att jag är kul att ha som granne. hah. (:

natti natt.



lycka är att leva mitt liv.



Livsnjutare

ville inte släppa iväg kärleken när han skulle åka till jobbet. men tyvärr måste man ju ): kramades länge och stod och fingrade på hissfönstret tills jag inte såg honom mer. gah. vill att han ska vara ledig nu! bara 4 nätter kvar nu. whiie (:

morfar och mamma kom hit på fika. skulle bjudit på middag men det blev en fika med morotskaka som jag bakade från leilas a piece of cake. underbart god. gjorde dubbelsats av glasyren som man har uppepå.. farligt. har säkert gått upp tio kg (; livsnjutare. det har jag fått höra ett antal ggr att jag är. och njuter det gör jag. varje dag. är väldigt bra på att "ta vara på dagen" får sällan ångest av att inte göra någonting. det är ju supermysigt att bara pyssla runt hemma också. se glädjen i alla de små sakerna som finns runtomkring.

så skönt med en nystädad lägenhet. älsklingen är världens bästa att bo ihop. så ordningsam och hjälpsam (: fattar ni att vi ALDRIG har bråkat.. på 2.5 år. vi är ruggigt lika varandra. iallafall, han åkte och handlade till middagen och medans han var borta bäddade jag sängen fint med dom rosa kuddarna och vita överkastet. det var någon som sa som var här "du kan inte mena att ni har det sådär prydligt jämt, det ser ut som ett foto från en inredningskatalog" haha sött (: en fin komplimang enligt mig. vi gillar att ha det snyggt (: det är viktigt för oss att bo fint. sen skurade jag allt i köket. for runt som en dåre och skurade kaklet. när man får upp städtempot är det bara att hänga på ^^ sen städade baby badrummet, dammsög och torkade golven när han kom hem. mysstämning med massa tända ljus såklart, inne i badrummet också. nytvättade handdukar och ordningplockat. skönt som tusan att ha det fint (: men nu är det kaos i köket. ska plocka lite.

stänger av datorn vid 22:00 känns skönt faktiskt. klär av mig, hoppar in i duschen, gör en kopp te kvällsro (ört-te) och lägger mig i soffan, titta på film och sen sova. tar bussen till mamma imorgon så jag går hemmifrån 10:00 vi ska till skärholmen och jag ska få en ny stekpanna.. (: så glad! min favorit är lagom sleten, så en ny teflonpanna är uppskattat. sen ska jag köpa lite mer smått och gott. ska bli kul (: sen kör dom hem mig. mysig söndag.

nu ska jag läsa mejlen, och kolla några bloggar.. sen blir det som sagt dusch, te och film (: puss&kram.



ha en supermysig lördagskväll. och sov så gott sen.


världens bästa my

älskar dig gumman. du får mig alltid så glad och vi har alltid så roligt ihop. you make me smile. och även fast vi bor tusen mil ifrån varandra så är vi alltid lika nära varandra ändå.



'

snygging!



sia - electric bird

älskar electric bird med sia. underbar. känner ni igen den från lindex reklamen? (:





väggkuber

just love them! igår sprang vi in på en inredningsbutik som har exakt likadana som på bilden. ruggigt sugen på att köpa några st i olika stl och ha på ena väggen till höger om soffan i vardagsrummet. fint! (:

nu ska jag baka morotskaka! puss&kram.





Lördagsgodis

hej hopp (: hoppas ni sovit gott. det har jag. frös som bara den när jag skulle somna så jag gick upp och värme vetekudden i micron och la vid fötterna.. jag fryser mycket. har tjocka strumpor, pyjamas och jättetjockt duntäcke på mig när jag sover. ändå fryser jag. jag sover stilla.. så jag får väl aldrig riktigt upp värmen. låg iallafall och bläddrade i kokböckerna och jag tror att jag hittat en som jag gillar bäst nu (: lättsam, fina bilder och rolig framsida. (: ska bli kul att laga mat sen. sen blev jag från att ha varit jättepigg, dötrött, ringde alex och sa god natt. och somnade. hann knappt släcka lampan..  vaknade för en halvtimme sen och ska träna lite innan jag äter. det är viktigt att inte ha någonting i tarmarna som stör träningen... så jag får vara hungrig i 20 min till (: det blir lite husmorsträning.. situps, armhävningar, sträcka armarna åt olika håll, hoppa upp från sittande mm. kul och lätt (:

sen ska jag baka, hitta ett gott recept att bjuda mamma, morfar och älsklingen på ikväll. kanske blir hemgjord gulaschsoppa. hittade det i någon av GI böckerna.. (: med något gott bröd till. mums. älskar varma soppor nu när det är kyligt ute. sen ska vi städa lite här. har alltid städat hemma så det är skönt att det inte är mycket vi måste göra innan dom kommer. städa toaletten och handfatet och dammsuga typ (: sen ikväll ska jag titta på den andra filmen jag hyrde. blev besviken att cdon filmerna inte kom innan helgen. så det blev till att hyra ist (:

nu ska jag göra husmorsgympa. hihi. puss&kram.

här har ni husmorsgymnastik från 1938 



natten är djup på riktigt

sitter och lyssnar på gitarrspel, underbart. älskar gitarr. den 29 sep börjar jag en gitarrkurs. sen kan jag sitta och spela på kvällarna, ute på balkongen med tusen tända ljus. sjunga och spela tills fingrarna blöder och grannarna blir tokiga. jag ska lära mig alla mina favorit låtar och lära mig alla texter utantill. sen ska jag söka in till idol 09. skämt och sido. dock tycker alex som dagarna i ändå får stå ut med min hurtiga stämma att jag borde det. pinsamt att sjunga inför hela sverige. då räcker det nog med grannarna..

jag är inte alls trött. skulle kunna sitta uppe hela natten. dricka te. stirra på stjärnhimlen i timmar och bara vara. visst är det underbart att känna så. inga måsten. jag har så många fina minnen och när jag tänker på dom blir jag fridfull i hela kroppen. undra hur många fina minnen man kommer ha när man är gammal och skrynklig. när man har sett allt man vill se, upplevt allt man vill upp leva och känner sig sådär nöjd med allt. med livet. djupt.

jag är för mycket tänkare på kvällen. var tvungen att sätta på datorn igen nu efter filmen och skriva. borde verkligen skaffa mig en privat dagbok. som bara jag har. nu kladdar jag bara ner funderingar och tankar som är för stora för huvudet i ett kollegeblock. en fin skrivbok skulle vara bra. sällan jag blottar mig. iallafall för världen. låter som jag har tagit droger. men det har jag icke (; är bara en grubblare. speciellt nattetid. det är läskigt när man gräver på djupet. långt inne och verkligen känner efter. för därinne kan det gömma sig känslor som man tryckt undan för att det ska bli lättare. för stunden iallafall.

ingen är lika på riktigt som du är. that's for sure.



myspys!

sitter och bläddrar i alla kokböcker som jag fick hem idag från adlibris. ska välja en (: fick ju en av mitt hjärta i födelsedagspresent! mycket bra present! får se vilken det blir. fick leilas "a piece of cake" av ida också. idag när vi var ute och åkte stannade vi och handlade ingredienser till två saker (: ska bli supermysigt att baka med alex sen! imorgon kommer mamma och morfar på middag. tänkte bjuda på hembakad morotskaka då. lyxa till det (: ska leta upp ett gott recept tills imorgon också!

vi var i farsta också, alex tyckte att jag behövde komma ut lite. gick och pillade på massa inredningsprylar på åhlens. har ju presentkort där.. men hittade inget. ska åka till stora åhlens i stan och kika någon dag! sen åt vi middag ute, mysigt och gott. åkte tillbaka hem, hyrde två filmer. "min brors flickvän" & "I could never be your woman" två riktiga tjejfilmer. ska hålla mig till att stänga av datorn vid 22:00 och titta på film! ligga på divanen med täcke och kuddar, tända ljus och dricka te. perfekt fredagskväll med andra ord. hade varit ännu mer perfekt om alex var hemma också. men det är skönt med lite egen tid.

jag hittade en supersöt katt på blocket. en likadan ras som våran ena kisse lucifer. han heter gustav och är orange (älskar oranga katter) och hans ögon.. herrejisses vilken sötnos (: hade vi bott större hade jag skaffat en till katt. älskar våra katter. fast alex är allergisk också ): så det kanske inte hade varit så himla bra..! dock äter han allergitabletter.. men det snoras en hel del ändå tyvärr.



ska surfa runt lite nu. hörs imorgon! puss&kram. ps. tycker ni får bli lite bättre på att kommentera. tråkigt annars ju ):



Friday im in love

dricker en stor kopp med chaite. det är mitt favorit just nu (: smakar mycket och det är uppskattat när jag knappt känner lukt/smak nu när jag är sjuk. innan jag åt frukost ställde jag mig ute på balkongen och andades in frisk luft. stod där ute och myste ett bra tag, solen värmde och om jag orkar sen ska jag ta en lugn promenad i villa området. det är många nybyggda villor här precis brevid där vi bor som är kul att titta på (: mysigt!

har massa tankar och funderingar om vårat hus som vi ska designa och bygga om några år. tänkte skissa lite på det idag också. få ner alla tankar på papper. sen ska jag pyssla vidare med bröllopsalbumet, leta goda GI recept till nästa veckohandling ev baka ur leilas "a piece of cake" och pyssla med lite annat smått och gott (: fredagsmys ikväll med ben&jerry glass och titta på film. kommer bli en riktigt mysig fredag! favorit dagen helt klart (:

har infört lite regler för mig själv. bla att stänga av tv, dator mm kl 22.00 och ta en dusch, dricka en kopp te och läsa i en bok.. ta hand om mig själv. egen tid. sen varje morgon ska jag göra morgon gymnastik (; gå ut och ta några djupa andetag på balkongen. starta dagen med frukost och sen duscha och göra mig iordning. få in mer rutiner. me lajk. så kommer jag må ännu bättre!

ha en jättemysig dag! puss&kram.




sleep tight

har gjort iordning mig och fixat allt här hemma, tömt diskmaskinen och fyllt på nytt, vädrar i hela lägenheten med vidöppna fönster så pojk-kissarna (vera vågar inte hoppa upp på balkongräcket) är instängda på toaletten. ännu har dom inte mjauat. får bli en snabb vädring. haft så mycket tända ljus här hemma så det är knappt något syre kvar ^^

ska lägga mig i sängen och läsa "topp hälsa" älskar den tidningen (: en riktigt måbra blaska! ringa min älskling och sen sova. skönt att sova många timmar när man är sjuk. (: behöver det.

hoppas ni sover gott. hörs imorgon! puss&kram.



thailand november 2006




Torsdags kväll

hallå hallå (:

hoppas att ni mår bra. jag sitter och tittar på lyxfällan med dom nya programledarna.. jag har svårt för förändringar.. först nya jurymedlemmar i idol och nu lyxfällan.. men dom verkar vara bra iallafall (:

min mormor ringde mig nu i kväll och hade en jättebra förslag.. hyra ett bord på en loppis och sälja saker som bara ligger, tradera håller jag på med.. lägger upp några auktioner varje dag och får in lite stålar. men att stå och sälja så och få pengar på en gång är ju mycket skönare än att packa, skicka vinnarmejl och gå till posten. har alltid tyckt att det är lite skämmigt att stå på en loppis sådär.. men ibland får man svälja sin skam och göra ändå, haha (: och sen kan ni som bor i stockholm komma och glo på mig. kanske hitta något kul att köpa och träffa alexander.. ska tvinga med honom också såklart (: en liten bloggträff. ungerfär (; antagligen blir det nästa helg den 27 och den 28 sep.. hojtar till om tider osv. om ni vill komma!

idag har jag pysslat här hemma. älskar ju att fixa och pilla med småsaker, rensa i skåp, bläddra i album, komma på lösningar mm. kul (: sen har jag läst bloggar. skönt att bara slappa. känner mig bättre idag men när jag tittar mig i spegeln så är ögonen hängiga och glansiga av febern och jag har svårt att se pigg ut.. hur jag än försöker så ser jag trött ut. illa (: måste till psykologen imorgon. ska prata om en viktig sak.. som betyder mycket för mig att klara av. så jag får gå lååångsamt till bussen och ta det riktigt lugnt. (: det går nog bra.

jag ska hämta hem min stickning från mamma också. håller ju på med en halsduk. saknar att sitta och sticka på kvällarna och dricka te ur en stor mugg och ha en hög knut på huvudet. känna sig sådär lagom tantig (;

reklamen är slut och nu börjar lyxfällan. puss&kram.



black and white









myskväll

vad kan vara mysigare en kväll som denna än att ligga i en nybäddad säng, titta på tv, mysa med katterna (alla tre ligger vid mina fötter) äta mörk choklad och dricka te?! (: vilat hela dagen och det behöver jag verkligen. ska snart ner i tvättstugan och hämta de sista lakanen.. har tvättat alla tio vita living badlakan och det är verkligen skillnad att torktumla än att bara torka på ställning. ska nog fortsätta tvätta lakan och handdukar i tvättstugan tills vi köper egen torktumlare! ska bli kul att ha en egen tvättstuga sen. ska ju kakla väggarna vita, lägga mörkgrått klinkers, ha värmegolv, spottar i taket, tvättmaskin och torktumlare i samma serie (får se vilka som är bäst just då) dom ska stå brevid varandra och ver ska vi sätta upp en vit bänkskiva över maskinerna, en hylla över för tvättmedel i fina burkar och spottar under hyllorna. kommer bli så himla fint (: ska ha bra sortering för kläderna också. jag är helt säker på att lägenheten kommer öka massor i värde när vi är klara med renoveringen (: bra insatts till hus!

nu ska jag ner i tvättstugan! puss&kram.




tre filmer

jag har tittat på tre filmer sen jag gick upp. var febrig imorse så alex ringde och sjukanmälde mig. för jag bara yrade. måste sett ganska kul ut.. somnade om och vaknade vid halv elva. skönt för nu känner jag mig piggare. jag blir aldrig frisk för jag tror alltid att jag är frisk, sen anstränger jag mig och sen är det samma visa igen..! idag ska jag vila! och tvätta lite då.. men alex hjälper mig!

tänkte ta en varm dusch nu, känner mig alltid piggare då. tvätta håret och sätta på min nya mjukiskläder och fårskinnstofflor. mys! fick topp hälsa i går. ska lägga mig på divanen och läsa (:

hörs senare. puss&kram.



nu säger jag..

.. god natt. det tar minst en timme för mig att komma i säng i vanliga fall. men jag ska göra mitt bästa att dra ner på tiden till en halvtimme. finns så mycket att pyssla med och jag är usel på att skita i saker som "behöver" fixas och organiseras och tänka "äsch, det får stå tills imorgon" ha! omöjligt.. ibland förstår jag hur bra mitt stjärtecken stämmer in på mig.. "en jungfru är pedantisk, ordningsam och envis.." stämmer himla bra det (:

vilken bloggning det har varit idag då.. tror det blev 9 inlägg. inte dåligt. vissa dagar är bättre bloggdagar än andra helt enkelt.

nu - bosta tänderna, hämta vatten, hämta duntäckena från vädringen, tända läslampan, läsa och sova (: upp imorgon vid sju, hua.

puss&kram



anna ternheim

en vän presenterade mig för anna.. annas låtar kommer alltid ta mig tillbaka till vintern 2007. när lyckorus och gråtattacker låg nära inpå dygnet runt. det känns som en evighet sen men ändå så nära. varför är det alltid så med låtar, dofter, platser.. det går inte att förtränga.

- eller så vill man inte
.





present från baby

letat efter kritvita omönstrade påslakan väldigt länge och när jotex reklambladet damp ner i lådan blev ögonen stora (: vita påslakan, ord pris 329 kr och nu var det 62% 125 kr st alltså. älskar kronborgs sängkläder, lyxiga. idag kom han hem med två st. gissa om jag blev glad  bokade tid i tvättstugan idag, vi har inte haft nycklarna till "kolven" men nu har vi fått den och i dag bokade jag som sagt tid. nyrenoverad tvättstuga med grovmaskin (perfekt för lakan och handdukar) två stora tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. lyx! imorgon mellan 18 och 21 ska jag få undan våran tvätt (: sen blir det att tvätta en maskin varannan dag. ska tvätta nya sängkläderna och inviga dom imorgon kväll. mys!

tack hjärtat. du är bäst.





LoPpis fynd

glömde ju visa er vad vi fyndade när vi var inne och sprang på myrorna förra veckan. vi gör egen dressing till salladen för att den är godare och man vet vad som finns i.. alex ville ha någonting att ha dressingen i för att kunna göra en stor mängd och bara ta fram när middagen är serverad och käka.. så det slutade med den här dressing "flaskan" helt ny, never used. och det kändes bra.. har lite svårt för saker som folk ätit på, i, med.. älskar filthandtaget (: fin va! 20 kr fattigare och en dressingflaska rikare. tihi.







Klocka till hallen

vi har nästan nästan bestämt oss för att måla ena väggen i hallen ljust ljust grått. älskar grått och eftersom svart gick bort för att det skulle bli för mörkt blev grått en bra kandidat (:  resten av väggarna ska vi måla vita. och ev.. lite feg, men älsklingen tyckte det skulle bli ballt ska vi måla en stor rund cirkel på ena vita väggen och sätta upp våra svarta klockvisare från karlssons. alex tycker utan siffror och jag tror jag minsann håller med honom nu när jag lekt lite i ps.. vad tror ni. kan det bli bra?







kvällens mysigaste låt





Kanel doftande köttfärsås med fullkornspasta

kvällens middag bestod av kanel doftande köttfärsås. fyfasen vad gott det var. i maten ska man ha två dl röd vin. det blev ett brasilianskt och ett halvt glas till maten också (:


500 g mager nötfärs max 10% fetthalt
2 msk olivolja
1 rödlök
3 dl finstrimlad zucchini
1 msk ajvar relish
salt & peppar
2 burkar krossade tomater
2 dl röd vin
färsk oregano & basilika
1 msk kanel
1 msk kalvfond
2 finhackade vitlökskyftor

Börja med att strimla vitkålen och fräs den sedan i en rejäl panna i olivoljan tills den mjuknat något. Tillsätt rödlöken, nötfärsen och tomatpurén. Fräs tills färsen fått ordentlig färg. Häll på de krossade tomaterna, rött vin, oregano, basilika, kanel, kalvfond, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 1 timma. När såsen kokat klart pressar du i vitlöksklyftorna, rör runt, smakar av och serverar med fullkornspasta, quinoa eller nakenhavrekorn.




Wok med kokosmjölk

här kommer recpetet på våran middag igår (: enligt önskemål.





Ingredienser, två portioner:
2 msk kokosflingor
rapsolja
två tredjedelars påse fryst wok-mix
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
soja
Strimlad vitkål

Gör så här:
Värm en torr stekpanna. Häll ner kokosflingorna och rosta dem under omrörning så att de inte bränns. Ställ åt sidan när kokosen fått en fin ljusbrun färg.

Låt en wokpanna bli varm på spisen innan du häller ner rapsolja och wok-mixen. Tillsätt även strimlad vitkål, valfri mängd. Woka tills grönsakerna är genomstekta. Häll på kokosmjölk och soja, låt koka ihop med grönsakerna. Lägg upp på tallrikar och strö över den rostade kokosen.

vi hade i stekta färska kyckling filé bitar och kokade svart råris till. så himla gott (:



god morgon!

sovit gott? det har jag, för gott. hade gärna sovit vidare med tanke på att jag är sjuk.. men det är ju bara tre timmar, sen åker jag hem och vilar igen. sitter och äter grovt mjuuukt bröd. vi har inte köpt hem eller ätit mjukt bröd på jag vet inte hur länge. riktigt lyxigt (: klädde på mig en brun velourdress idag och en grön/svart palestinasjal. så ser ni en 171cm lång bajskorv som är ute och går är det antagligen jag. (förlåt, men jag får skylla på mitt glada morgonhumör..?! )

låg och läste igår och sen ringde jag älsklingen och han berättade en sak som gjorde både honom och mig så himla glada! egentligen skulle han jobbat hela veckan innan julafton och även på julafton (fast han skulle försöka byta julafton med en annan..) men nu helt plötsligt har dom ändrat hans schema (eller allas schema) och veckorna förskjuts. ist för mån-mån, blir det tor-tor, vilket innebär att han är ledig hela veckan innan julafton och sen även på julafton! åh, vad jag blev glad (: låg och hurrade i sängen, haha (: vi planerade vad massa mysiga saker vi ska hitta på. baka julgodis, lussebullar, pepparkakor, spelaspel och dricka julte, varm glögg, göra islycktor på balkongen och klä på oss varmt och gå långa mysiga promenader, sitta tillsammans och slå in julklappar och lyssna på julmusik. kommer bli så så himla mysigt (: undra om det här har någonting med att jag verkligen verkligen ville att han skulle vara ledig.. önskade det verkligen. det måste det ha! vad är oddsen lixom.. (:

nu ska jag äta upp min macka och sen borsta tänderna och vandra till bussen. hörs senare (: puss&kram och ha en fin dag!



natti natt

suttit och kommit på massa inredningsdetaljer ikväll. roligt när man är på det humöret (: inspirationen flödar för fullt. en av dom har dom här klockvisarna inblandade.. kan ni gissa vad vi ska göra med dom? (:

har gjort mig klar för sängen, sitter i pyjamas och håret luktar gott från inpackningen jag gjorde tidigare idag. ska lägga mig och läsa plaza. inte klar med den än. mysigt! älskar att ligga och drömma om inredning  innan jag ska sova!

imorgon får vi hoppas att jag är piggare än vad jag varit idag.. ska upp sju och åka till arbetsterapin och sy klart mina babyrosa flanellpyjamasbyxor, hoppas jag hinner klart. men det tror jag.. är där i tre timmar innan jag tar bussen hem igen.

hörs imorgon. sov så gott söta ni. puss&kram.





Hallen just nu

jag blev trött på att hallen var så himla omysig så jag piffade till den häromkvällen.. innan min födelsedag hade vi ingen hatthylla eller skoställ.. slängde in jackor och skor i en garderob. typiskt mig att ha välsorterat och oraniserat på utsidan och ett kaos på insidan..! skärpning fröken löken (: men iallafall,. jag målade våra gammla hallmöbler vita, de var i ek innan.. samma med spegeln. snodde med mig våra svarta korgar från mamma som stått och skräpat och ställde på hatthyllan till mössor och vantar i höst/vinter och lånade även en vit ljusslinga från jullådan som fick pryda den vita spegeln. tog även ner dom fula taklamporna som suttit i hallen som den förra ägaren så snällt lämnade kvar så vi kunde se någonting (: och fick upp våran fina svarta mio lampa.. har en likadan bordslampa som står på vita högblanka sideboardet i hallen. (vi har en stor hall) så den syns inte på bilderna. är riktigt nöjd. känns skönt att få ha det lite mysigare och finare tills vi ska renovera i hallen i början av nästa år (:







Jag är inte snygg när jag är sjuk..

.. men vera är himla söt visst (: håller mig sällskap i soffan och datorn. trogen liten vän det där.



rosa&vita laptopen, vita katten med stora gröna ögon, tekopp från sagaform med chaite och mjukiskläder.. kan det bli mysigare (: jo, juste. massa tända ljus och en underbar alexander i soffan brevid




kycklingwook med rostad kokos och svart råris

håller jag på att laga just nu. det luktar riktigt gott (: ska bli gott med mat, jag är vrålhungrig. har vant magen att äta var tredje timme. så mat kommer den uppskatta nu (:



detta blandas ihop sen då (; hojta om ni vill ha recpetet.



Lista

1. Vilken mat äter du ofta?
Äter det jag är sugen på (: men GI recept följer vi här hemma.

2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till?
Jag frågar alltid om jag ska hjälpa till iallafall.

3. Var sitter du helst och bloggar?
Sitter i soffan och har laptopen på soffbodet, sitter i skräddarställning.

4. Köper du ofta Triss?
Alex prenumenerar faktiskt på triss.. får hem 4 st varje månad.

5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
Det var helt klart Thailand, och vi ska dit nu i november igen. stormtrivs där.

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på? 
Det är trean och femman skulle jag tro (:

Klädbutik - Carlings och H&M.
Inredningsbutik - väldigt blandat.. fastnar för prylarna inte affärerna
Godis - Karl Fazer exclusive, 70% cacao.
Stad/ort - smögen (där vill vi köpa ett sommarställe)
Dryck - Loka naturell och te
Musik - miss li, lars winnerbäck, anna ternheim, säkert!, volbeat mm.
TV-serie - Sex and the City och Desperate Housewives
Film - Feel good filmen "up town girls" (älskar hennes takvåning)
Träning - yoga en dag i veckan (träning och träning, man blir inte svettig, men man får sjuk träningsvärk, haha).
Bakverk - apelsintårta (såjäklagott)
Kaffe - Försökt lära mig, men det gick inte..

listorna är lånade av sandra.



 

servettringar

gillade verkligen dom här servettringarna. skulle vara fint på bordet på julafton (: vitt och silver är ju så fint ihop.




måndagsmys

måndagen startade vid tio tiden. låg och myste med älsklingen och sen gick vi upp och alex gjorde iordning en riktigt mysig och god frukost med te i dom stora turkosa sia muggarna. satt länge och pratade och drack vårat te och sen begav vi oss till soffan och tittade på extra extra på nätet, blondinbella var med och det var himla kul. jag gillar henne (:

sitter fortfarande i soffan, har läst massa bloggar. har så många jag vill hinna med att läsa varje dag, men tyvärr hinner jag inte så det var mysigt att få se vad alla gjort (: ringde mamma också och pratade med henne. hon är också sjuk och är hemma idag. stackars ): morfar är hemma och tar hand om henne iallafall (:

yankee candle "clean cotton" ljuset är tänt och det luktar ljuvligt. alla borde få ha ett sånt ljus (: luktar alltid ren tvätt här hemma. glad att jag fick det när jag fyllde år. det brinner i 150 timmar, så det är värt 250 kr.. även fast det känns mycket. mysigt med tända ljus, älskar att det börjar bli så mörkt ute nu på kvällarna (:

ska läsa min plaza kök och badrums guide nu och duscha varmt sen och sätta på mig nytvättade mjukiskläder. skönt (:

puss&kram.




good night sleep tight

nu ska vi gå och lägga oss. ska bli riktigt mysigt! sista kvällen på nio dagar som jag får somna i hans armar. (här la alex in en lustig kommnetar "vem är hans? vadå i hans armar?" visst har jag en knäpp man..) kommer bli riktigt tomt i sängen utan min kärlek... men det är bara att stå ut. får se det positiva med att vi får varannan vecka med varande dygnet runt (: inte alla som får det (:

fick nya plaza kök och badrums guiden av älsklingen när vi var i affären. söto. ska läsa den sen. bläddrade lite och det såg ut som min stil (: svart, vitt, modernt med lite funkis inslag. tvis så himla himla bra här. här just i den här lägenheten skulle jag kunna bo resten av mitt liv med alexander om det inte vore för litet sen när vi skaffar barn. vi har fundelerat lite och antingen flyttar vi till en trea eller ett litet mysigt radhus innan vi blir kompis med en arkitekt som ska hjälpa oss rita vårat dröm hus. vi vill inte ha ha ett hus som alla andra. no no, vi har stora villa-planer, mohaha (: men iallafall. den här lägenheten. vi har verkligen gjort den till vårt. allt är så himla mysigt. små saker. som tex ljusslingan runt den vita spegeln i hallen. åh. blir helt mysig i kroppen av att vara där ute. taklampan i hallen ger i från sig ett underbart sken. att sitta i köket under bumlinglampan som är svagt dimmrad (vi har dimmer i köket..) och dricka te med tända ljus och bara vara. ligga i soffan och läsa en tidning. mysa runt i mjukiskläder och pyssla runt här hemma. skulle kunna vara här dygnet runt. längtar alltid hem när jag är borta. då måste man verkligen trivas, verkligen stormtrivas hemma. skulle vilja bjuda in er alla hem hit på fika, en kopp te så ni får känna lugnet och myset som ligger över våran lägenhet hela tiden. dock kan det bero på dom mysiga människorna som är löjligt kära som bor i lägenheten också.. vad vet jag (: det enda jag vet är att vi trivs fruktansvärt bra här. vårt hem.

alex - lova att du alltid älskar mig
fanny - jag älskar dig föralltid
alex - jag behöver dig
fanny - jag behöver dig mer

god natt.



myskväll med min älskling <3

sitter i soffan med rosa pyjamas och rosa tjocka sockor, med älsklingen och tittar på juno (: sugen man blir på att skaffa barn! det kommer bli så mysigt och perfekt när vi väl skaffar (: ett par år till. vill ha en stadig grund att stå på innan.

älsklingen står i köket och gör en god ost bricka med brieost, päron och massa olika kex. mums! perfekt kvällsmys! och hör och häpna, man får käka det även när man går efter GI (: åt middag framför filmen också. hemmagjord tomat&potatis soppa med basilika. älsklingen är så duktig på att laga mat (: jag sorterade i skafferiet och plockade in matvarorna.. var nämligen och storhandlade idag. dom har byggt ut coop och det var himla kul att det var nytt (: myste runt i affären över en timme. folk tittade på oss och log när vi kittlade och pussade varandra. vi är som nykära. himla mysigt!

känner mig frusen och funderar på att hämta en filt. ska rota lite i skåpen och se vad jag hittar. annars värmer min skatt mig bra. han har masserat mina fötter och jag höll på att somna!

imorgon är jag ledig hela dagen och kvällen. har ingenting inplanerat och det är så himla skönt. ska blogga massor! saknar verkligen att blogga, men alexander som numera är min familj och att umgås och ha det mysigt med honom, går sålart före att sitta och pilla på datorn. får skärpa mig i veckan, nu jobbar han. ni får förlåta mig, men jag är världens toffel.. hah (:

ha det så mysig nu, så hörs vi. puss&kram.



ingen är så kär som jag är i dig.



mysiga söndag!

smög upp lite innan älskling och ska göra en mysig söndagsfrukost till honom. håller på att koka ägg nu och passar på att skriva lite. idag ignorerar jag att jag är sjuk.. mamma måste ha smittat mig. men det bryter aldrig ut helt. tjock i halsen och rudolf med röda näsan typ. men som sagt, idag ska vi på kalas hos lillebror och det tänker jag inte missa! får hälsa på avstånd om någon är rädd för baciller (;

ska tända ljus och duka fram fint nu. hade jag orkat hade jag sprungit ner till ica och handla gott bröd och mer pålägg. han blir nog glad ändå (: det gäller att uppskatta det lilla.

vi hörs senare. ha en riktigt gosig söndag! puss&kram.





god natt allihopa!

god kväll (: ska snart gå och lägga oss. skönt! imorgon är det söndag och vi ska hem till mina småbrorsor (dom är iof inte så små längre) den äldsta chris fyller 15 år idag och vi ska hem till dom på fika imorgon runt fyra. mysigt! måste till farsta och köpa nått skoj. blir med all sannorlikhet ett presentkort (: jag har inte träffat mina bröder på fem år.. så det ska bli riktigt kul, även fast jag är lite små pirrig...!

ikväll har vi varit hemma hos mamma på middag. vi blev sju st som åt och hade det trevligt tillsammans. rotade bland våra prylar vi har kvar hos mamma och fick med oss lite mer hem.. bla. massa smutstvätt. saknat vissa saker mkt. bla flera vita badlakan "living" från hemtex. måste boka tid i våran tvättstuga och tvätta igenom allt. det tar ju sån tid när man inte har torktumlare.. ska bli skönt sen när vi renoverat i tvättstugan (vi ska bygga tvättstuga i vår gå in garderob")

innan vi åkte till mamma överaskade älsklingen mig med fika, tända ljus och sällskapsspel. han är den bästa min tuss. gör vardagen så himla mycket mysigare. älskar honom såå! det är mysigt med sällskapsspel. köpte några st när vi var på ullared sist. jag och helena ska dit i början av nästa år och då ska jag shoppa inredning! inte så mycket för deras kläder.. men inredningen är skoj (:

men nu är vi hemma och ska göra oss iordning, borsta tänderna och krypa i säng. ska bli så himla skönt! (: tänk att det kan vara så skönt att sova. när man var liten ville man vara uppe och nu längtar man tills man får sova. börjar bli gammal (;

i veckan blir det bättre med bloggningen. min darling jobbar i 9 nätter. börjar nu på måndag kväll.. så mina kvällar blir till att pyssla här hemma, blogga, titta på film och mysa med katterna.. låter inte helt fel va (:

nu - sova och pussas med prinsen. puss&kram.



Samsung LE-22A455

nu sitter den uppe på väggen i sovrummet. fiiifaaen va snyggt det blev





Mina Ikea favoriter







Lördag!

vaknade för två timmar sen och låg och drog mig i sängen med katterna (: älskling överaskade mig med god frukost med levande ljus och en ros på min plats, he is a sweetheart!  nu ska vi snart sätta upp tvn i sovrummet och ikväll ska vi inviga den med film och mys i sängen (:

idag är vi bjudna på middag hos mamma. ska bli jättemysigt! vi åker nog dit runt tre för alex ska hjälpa henne med lite saker. sen åker vi nog hem efter middagen, känner mig helt seg idag.

vi vill ha fler vita sängkläder. hittade på ikea som heter alvine för 250 kr st.. helt okej. ska känna på dom när vi åker dit igen. ska pilla ihop ett kollage snart med ikea favoriter tänke jag (:

puss&kram.



snart hem

har precis kollat klart på filmen "envy" som gick på trean. har sett den innan, men den är lite småkul (: ska snart åka hem och det ska bli skönt för både jag och älskling är riktigt trötta efter idag! skönt att vi var ute så mycket i friska luften (:

suttit och kikat på ikeas hemsida, det finns massa saker jag vill köpa! ska göra enn önskekollage sen! har nog kommit på vad vi ska ha för hallmöbler sen när vi renoverat. kul (:

ska bli mysigt att komma hem till katterna. dom saknar oss nog lika mycket som vi saknar dom ): varit borta hela dagen ju.

nu ska vi åka verkar det som. får höras senare (: imorgon blir det sovmorgon så jag tänkte ligga och läsa innan vi släcker lampan. imorgon ska vi hem till mamma på middag, med morfar, mormor och två av mammas kompisar. ska hjälpa mamma att sätta upp en spegel mm. så vio åker nog dit runt tre skulle jag tro. tar med mig datorn och bloggar för det känns som att jag varit lite off här de senaste dagarna.. ): bättring ska ske!

ha en mysig fortsatt fredagskväll. sov gott. puss&kram.



im so lost without you





solig höstpromenad

förlåt för usel blogguppdatering idag, men jag har umgåtts med min kärlek hela dagen och har inte hunnit sitta här. efter mitt psykolog besök hämtade snutten upp mig och vi åkte till stan. gick runt på gatorna hand i hand i mysiga stickade koftor och halsdukar. höstkänsla! besökte två lampaffärer med designade lampor och jag tror vi vet vad vi vill ha till vardagsrummet nu (: fint! älsklingen föreslog en mysig fika på café 60. satt i mysiga fotöljer med varsinn stor vit kopp te chaite. så himla fina muggar. sånna vill vi ha. rymde en hel del te (: satt och myste länge och sen gick vi på promenad igen bara njöt i solen. kyla och sol är den bästa kombinationen på höstväder, underbart vackert. svängde in på second hand och fyndade två saker. visar senare för nu ska vi på middag hos tessan & thomas. återkommer i kväll.

underbart med helg. ha en mysig kväll  nu. puss&kram.





hemma från yogan

jisses vad mysigt yoga är. igen blossom yoga med svett direkt. mer att man ska lära känna sig bättre, sitt inre. visst låter det flummigt. men skönt och man känner sig så himla utvilad. vi hade "djupavslappning" i en halvtimme och även fast han pratade hela tiden så somnade jag i mellanåt. en tant snarkade högt, haha. jag somnade i slutet när han sa att man kunde sträcka på sig och resa sig upp.. så jag låg kvar och slumrade när alla reste sig upp, piiinsamt. jaja

västerbottenost pajen står inne i ugnen och salladen är klar. det blir middag framför tvn, idol håller ju på! har tänt massa ljus och satt på mig mjukiskläder och tofflor. börja bli kallt nu. vi funderar på att införskaffa en värmefläkt. vi får se (:

nu är middagen klar. ha en jättemysig kväll nu. puss&kram.





målat i vitt







här är våra tillfälliga hallmöbler som jag målat vita. var ek innan om ni minns (: resultatet blev bra även fast det var lite pillrigt. skruvade iaf isär alltihopa så gick det lättare. använde en miniroller. så slapp man penseldragen. perfekt!

sen när vi renoverar hallen ska vi slita ut de inbyggda gaderoberna och sätta dit skjutdörrar (garderober) och ha elfa kombination att hänga upp ytterkläder på. (:

nu måste jag raka benen, ska ju på yoga snart.. ska fixa iordning pajen också. blir västerbottenost paj med sallad. som stoppas in i ugnen när vi kommer hem. är på yogan i 1 timme och 45 min. sen hem och mysa med baby (:

puss&kram.



kryddburkar



här är mitt lilla projekt med kryddburkarna jag fick av älsklingen bla. visst blir det jättejättefint (: kommer bli mycket roligare att öppna kryddskåpet nu (: har tio burkar med kryddor i. fler ska det bli så småning om.



Dagens outfit * 2

älsklingen var så fin idag när vi möttes upp för att handla middag (:







grå lång kofta - H&M
gråa leggings - gina tricot
raggsockor - ullared
mcboots i skinn - ellos
svart väska - H&M





svart skinnjacka - elvine
grå och vit randig tröja - h&m
gråa jeans - acne från höst 08
skor - adidas
svart keps - h&m

nu ska jag och älsklingen kolla på film och dricka te. sen vid halv sex ska jag på mitt första yoga & mediations pass. ska bli skitkul (:

hörs sen. puss&kram.



6 st gi kokböcker

har precis beställt sex st gi kokböcker. kunde inte välja vilken jag ska få av älsklingen så jag betsällde alla jag tyckte verkade bra (: så har jag 14 dagar på mig att bläddra i dom. perfekt. beställde även en bok om thailand med massa utflykter och sevärdheter. ska bli så mysigt att åka om 2 månader. (:

ska börja med middagen nu. blir kycklingfilé i kokosmjölk med thaikryddor, röd paprika, minimajs, broccoli och råris till. gott. ska snegla på idol också, missat massor tyvärr, men så är det, har mycket att fixa med (:

älsklingen var på apoteket och hämtade ut mina mediciner. kunde inte ta ett av pillrena igår för att dom var slut så jag är glad att han orkade åka, jag är ju helt slut ^^ blir magsjuk om jag hoppar över dom för många dagar. inte bra. han köpte iallafall ett väggfäste till min vita samsung tv som ska sitta på väggen i sovrummet. lite sent att borra nu, men imorgon så (: han är den snällaste.

puss&kram.



kryddburkar

suttit i köket och pillat med nya kryffburkarna. fick inspiration av fixa&dona och nu har vi likadana (: dessvärre upptäckte jag att vissa av kryddorna gått ut, så det blir till att åka till affären och shoppa kryddor på påse (:

är så fruktansvärt trött idag, det tog verkligen på mina krafter att fylla år, haha. sitter just nu i soffan och halvslumrar i mjukisbyxor en stor tjocktröja och raggsockor. skönt. ska vila en stund på soffan så jag orkar laga mat sen. phu.

älsklingen håller på med sin dator som han tjatat om att få upp och nu äntligen (: tillfällig plats inne i gå in garderoben.. sen ska han ha sin dator kopplad till tvn i vardagsrummet. kan vi kolla på film också. good.

ikväll blir det bara ta det lugnt. är trött som sagt och var uppe  vid åtta. åkte till arbetsterapin och sen hem igen. åkte till farsta med älskling och spanade på inredning på åhlens, men hittade inget. får vänta tills det dyker upp något kul (:

ska läsa lite bloggar nu och sen vila, laga middag, äta och sen ringa malin. ♥ hörs senare. puss&kram.



underbar födelsedag!

underbar födelsedag har jag haft, är jättenöjd (: tack snälla ni för era grattishälsningar också, det värmer! dagen började med att jag vaknade tidigare än vanligt såklart. så är det alltid. gick upp och panik städade undan massa i köket eftersom morfar och mamma skulle hit och fira mig på morgonen. sen när alex klocka ringde fick jag gå och lägga mig (: somnade och en timme senare, precis 10:02 när jag föddes kom mamma, morfar och älsklingen och sjöng med fika och paket! så mysigt!

iallafall av älsklingen fick jag följande: flowerbomb parfymen av viktor & rolf, en gi kokbok, hårinpackning från frissan som luktar så gott!, två gråa "fårskinnskuddar" från hemtex, största glasburken med yankee candle clean cotton (luktar gudomligt gott i hela lägenheten) 10 fina kryddburkar från åhlens, fick även dymo ettikett skrivare till och ska pyssla likadant som fixa&dona (: en epilator/trimmer till benen mm... restaurang besök & bio någon kväll. blev så himla glad (: älskar parfymen, favorit!



en tröttis nyvaken ^^

sen hela dagen har vi lagat mat. det var inte lätt plockmat vi fixade.. avancerade minst sagt. men gott blev det och hela sällskapet gillade maten mycket (: kul. då är det värt allt slit. älsklingen städade och gjorde så fint här medans jag stod i köket. sen vid sju kom gästerna. hann precis sminka klart mig och klä på mig (: tända massa ljus och mysa till det. maten stod framdukad och när alla kommit skålade vi i champangeglas med sex on the beach och pina colada gott! sen åt vi massa mat och alla blev jättemätta (: alla fick tillochmed med sig varsinn doggybag med mat (;





älskade kusinen amie och hennes sebastian.



alex lillebror christoffer, älskar hans klädstil (:

efter maten ställde jag fram min rosa egengjorda prinsesstårta som blev himla god (: toppade den med en räkta rosa ros och den blev så fin (: dukade fram med te och tårta och sen fikade vi och jag fick öppna med paket fick:

a piece of cake av leila lindholm, presentkort på åhlens på 800 kr, massa stuff från body shop i kokos, pengar 3000 kr, vit samsung lcd tv till sovrummet, två vita orchidée blommor och jättefina andra blommor! blev jätteglad (:







alex bror har ännu mer kort (: han ska mejla över dom imorgon till mig så får ni se fler. nu ska jag tvätta bort sminket och krypa ner i sängen med min gose och bara mysa! imorgon är det arbetsterapi och sen hem och pyssla med massa saker (: sov så gott. puss&kram.



happy birthday to me.

nu har jag fyllt år i 20 min (: 23 år. happy birthday to me. ska bli så himla kul imorgon! längtat som bara den. älsklingen sitter i sovrummet och slår in paket. älskar paket! fast jag har haft väldigt svårt att komma på någonting som jag önskar mig i år. jag har ju allt jag någonsin önskat mig. så kan det vara (: får se vad jag får. spännande! jag själv tar en paus från matlagningen. stått i köket sen jag kom hem vid åtta, riktigt kul att laga mat. förbereder det jag kan ikväll och resten tar jag imorgon! vill inte ha panik en timme innan gästerna kommer. så idag har det varit en pysslar och fixar dag. har varit och handlat med mamma.. maten gick på 2000 kr. och jag som trodde att plockmat skulle bli billigare. pilutta mig typ. morfar hjälpte till och betalade, tacksamt! (: medans jag och mamma snurrade runt inne på coop forum så var min älskling och handlade paket till mig. sen kom vi hem och satte igång här. har borrat upp hatthyllan, spegeln (allt är vitt målat nu) får ta foto och visa er, blev jättefint (: sen satt vi upp våran mio lampa. blev riktigt mysigt sken (: har likadan i bordslampa, så det passar fint ihop. imorgon ska vi baka en rosa prinsesstårta också (: kul, har aldrig bakat det, men helena säger att det är lätt.

ska fortsätta med maten nu och sen bädda rent i sängen. måste ju vakna upp som 23-åring i nybäddad säng, visst va (:

hörs imorgon, puss&kram.





sleepy

nu har vi legat och kramats i soffan och tittat på filmen hitch som gick på trean. skrattade högt.. hoppas inte grannarna vaknade, haha. jag älskar folk som bjuder på sig själva. och det gör dom verkligen i den här filmen (: kul.

ska borsta tänderna och krypa ner i världens skönaste säng. ska försöka orka läsa, det är ju så himla mysig att avsluta kvällen med inredningstidningar (: mysigt att ligga och planera och drömma!

imorgon ska vi upp vid nio tiden. hoppades på lite mer sovmorgon, men det är en del som ska fixas imorgon inför min födelsedag på tisdag.. måste verkligen leta upp bra recept på plockmat.. eller rättare sagt välja ut bland alla jag hittat. inte lätt. får fixa det imorgon.. nu vill jag sooova (:

hoppas ni haft en mysig kväll ni med. sov så gott! puss&kram.



60 cm i diameter



letar efter en stor lampa till vardagsrummet. vill ha en maffig lampa! hittade en på blocket en svart som den här fast i mer genomskinligt tyg som var 100 cm i diameter. men jag vet inte om det blir för stort. den här är iallafall 60 cm i diameter. ska kika på den irl (:



soffbord



precis det här soffbordet ska vi köpa! fint va (: perfekt i vårat vardagsrum! i vitt högglans! 1700 kr som em möbler.



alexander inspirerar fanny

det gör han verkligen. genom hans handlingar och sin kräsenhet på viss mat. jag har länge vetat att jag är bra på att laga mat. jag har lagat mat sen jag var liten, var alltid med mamma och hjälpte till, alltid varit den i mina förhållanden som har lagat mat. när jag har varit ensam, har jag lagat mat, ordentlig mat, även fast det är sjukt tråkigt att laga mat till sig själv och bara en själv. när jag och alex flyttade ihop och han sa att mig mat var god, ville jag höja ribban. även fast det är små mål jag har så vill jag uppfylla dom. jag ville att han skulle älska min mat, tycka att jag var den bästa i hela världen på att laga mat. och för några månader sen sa han det.. och han menade det. kort och gott. jag älskar att laga mat. passion. det kan man lugnt säga. sen älskar jag inredning. har känsla för inredning (enligt mig själv då, alla har ju olika stil) men jag har iallafall ett humm om vad som passar och inte. jag tänker dagligen på nya lösningar och ideér inom inredning och har en stor inspirationsmapp med inrednings bilder på datorn. jag gillar att dekorera, middagsdukningar, festdukningar mm, jag är tillochmed utbildad dekoratör för h&m och fick mycket beröm. jag är en drivande person och en "ledar-person" håller koll på läget och är en ledare som så många fint kallar det. det kan låta hemskt i vissa öron. "shit, hon är ett kontrollfrek" men så är det inte (; jag gillar bara min drivkraft att föra andra frammåt, även mig själv. jag har aldrig varit en person som vill jobba under andra människor. jag är för självständig..

så.. vad är min idé.. jo ett eget café såklart. jag får laga mat, baka, inreda, dekorera under middagsbjudningar, inte jobba under någon annan och vara den där ledaren som får planera och ta tag i saker som behöver ordnas och fixas. problemlösning! sen, till det som fick mig på dom här tankarna. alexander såklart. hans pillande i maten. alla som går på cafet ska få välja precis vilka ingredienser de vill ha, i salladen, på mackan, vilket bröd mm.. ja, precis som man vill ha. inget pill, inget pet. älskling du inspirerar mig (:

i framtiden kan ni komma och hälsa på mig när jag äger ett mysigt litet café! nr ett, regel nr ett. från kursen jag gick. bestäm dig för det du vill, bestäm dig för att klara av att genomföra det och se dig själv genomföra det.



frukost

ställde klockan lite tidigare än mig älskling. ska duscha och göra frukost till honom med färdigbredda mackor och varisnn kopp te, tända massa ljus och sen väcka honom. sitter och jäspar men är skapligt utvilad. somnade vid halv elva.. 1,5 låg jag och läste och myspratade med alex. han är så fin! är så glad att han är ledig i nio dagar nu. fy vad skönt! vi ska bara mysa, ta hand om oss och umgås riktigt mycket! idag ska vi ju på kursen. ikväll blir det någon god middag. har inte funderat ut vad än. kanske någon paj med en god sallad.. vi borde verkligen åka och veckohandla. får se om vi orkar det. och om jag hinner skriva en matlista.. det är inte lätt att hitta gi mat..! sen i morgon ska alex åka och handla de sista presenterna till mig, spännande (: och jag ska skriva ner vad vi ska handla och åka till mamma och morfar, så åker vi och handlar på coop forum eller nått annat stort ställe. där dom har allt (: morfar betalar maten och det är jag riktigt glad för. känner mig inte så rik.. ibland är det väldigt bra att ha en man som är rik dock! (; sen på kvällen blir det städa det som inte ska städas på tisdagen.. tvätta fönser, inne i badrummet, köket mm.. sätta upp hatthyllan (som jag målat vit) och fixa lite småsaker. sen på tisdag fyller jag 23.. och mamma, morfar och älskling firar mig på morgonen med paket och fika. vi har alltid traditons fika med wienerbröd och varm chocklad (: sen åker mamma och morfar hem och vi ska laga massa mat. mycket plockmat! ska bli kul som bara den. älskar ju att laga mat (: sen vid sju kommer gästerna. 16 st blir vi med mig och alle. mysigt! sen har vi ingenting planerat resten av veckan. ska titta på film, mysa och slappa. så får vi se om vi åker och hittar på någonting. jag ska ju på arbetsträning såklart. men annars är det lugnt (:

nu ska jag duscha. typiskt, för måns kom och la sig i mitt knä nu..

ha en mysig dag (: puss&kram.



hemma och trötta

hej på er (: nu är vi hemma och är väldigt trötta, är glada att vi fick middag hos mamma ikväll efter "the secret" kursen. för att ställa sig och laga middag efter åtta timmars informationskurs om hur man ska göra för att må bättre och få det liv man vill leva hade inte varit kul.

vi är riktigt nöjda med första dagen av kursen och jag har antecknat massor som jag ska dela med mig av. skulle helt ärligt tycka att det skulle vara sjukt kul och givande att jobba som coach. att hjälpa människor att må bättre. tror att jag skulle vara riktigt bra på det. jag är bra på att få människor i min närhet att må bra, så varför inte sprida det vidare till andra också?! (:

imorgon ska vi vara där vid tio igen. ni får ursäkta min frånvaro på bloggen. men jag har verkligen sett fram emot den här kursen och nu ska vi gå och lägga oss och sova så vi är riktigt utvilade imorgon! (: ska bläddra lite i elle interiör innan jag släcker lampan. någon mysstund med baby blir det nog inte. han har varit vaken i 27 timmar nu.. gick ju aldrig och la sig när han kom hem i morse från jobbet stackarn. men han har varit på hugget idag ändå (: har verkligen lärt oss mycket om oss själva och om våran relation. alla tyckte vi var så söta ihop (: vi vände verkligen ut och in på oss. och när jag beslöt mig för att verkligen gå vidare och fölåta min pappa för det han gjort så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. men efter kändes allt mycket lättare. jag mår bättre nu!

vi åt lunch på en kina restaurang vid östermalmstorg, jag åt sushi. riktigt gott. och till middag blev det ungsbakad lax med citronsås och potatis. mormors specialitet (mums)

kul att ni gillade förra inlägget om katterna, vi satt och diskuterade när vi åt lunch att ni kanske skulle tycka att jag skämtade om bulimi (jag vet att det stavas så, jag var bara sjukt trött när jag skrev inlägget) men det var bra att ni såg det med glimten i ögat. jag är en skojare och skrattar ofta åt mig själv.. och ibland måste man ta allt med en klackspark (;

nu står hjärtat och tittar på mig med hundögon. han vill sova. så nu ska jag tvätta av sminket och borsta tänderna. hoppas att ni sover så gott. saknat bloggen idag!

puss&kram.



trött!

det är jag verkligen nu..! men det är bara att hoppa in i duschen så piggnar jag nog till (: älsklingen kommer hem snart och han kommer ju inte sova förens i kväll, så jag ska nog inte klaga. så himla skönt att han är ledig nu. underbart!

nu ska jag sätta fart. kurs idag mellan 10-18, middag hos mamma sen, så vi hörs i kväll eller imorgon! ha en underbar dag! puss&kram.



bumlimi-katten, rock-kissen och den homosexuella katten.

måns våran siames hetsäter och spyr upp alltihopa igen. så gör han ofta. bumli-katten kanske vi skulle börja katta honom? han har så himla mycket för sig hela tiden. ska leka med allt.. på en gång och medans han leker, springer han och hetsäter lite, sen i väg igen, jaga de andra katterna, springa efter oss, hoppa i sängen, flyga upp på fönsterbrädan och en sväng i soffan, sen spyr han en stor pöl på golvet.. sen är det samma visa igen.. äta, leka, äta, springa, äta, spy, leka, äta, spy. herregud. han har nog både bumlimi och adhd.

våran andra katt vera, en chinchilla perser (vit perser med gröna ögon) är lika lustig hon, hon sover väldigt mycket, en väldigt lung katt. älskar att sitta i knät och kela och spinner så fort man rör sig i närheten av henne. en mjukiskisse. iallafall till sak.. så fort jag sätter på musik kommer hon springandes (även fast hon är sjukt trött) så kommer hon uppstudsande ur kattkorgen där hon sov så sött och bara måste vara med och sjunga. för sjunga det kan hon. hon ylar och jamar och kurrar och stryker sig mot mig. hon kommer med bestämda steg mot mig (och musiken!) och shakar loss.. knaskatt. men himla söt (:

lucifer våran tredje katt är en perser/exotic (en grå korthårig perser med gula ögon) han är helt förälskad i alexander. innan alex kom in i mitt liv var jag och lucifer bästa vänner, men det ändrades snabbt.. så fort han såg alex så har han i princip försummat mig.. sen dag ett. snacka om dissad. ha. iallafall. han gör likadant som vera, även fast han ligger och sover sin skönhetssömn så hasar han sig upp och mer eller mindre kastar sig på alex när han kommer hem tidigt på morgonen. alex har berättat att lucifer är så trött så han knappt kan öppna ögonen "hans ögon ser ut som små russin när han kommer och hälsar" han pratar med alex jämt, klänger på hans rygg när han står och rakar sig, klättrar på hans ben när vi står och lagar mat och gör allt för att få komma nära alex. mig därimot ser han knappt. jag vet att katter "väljer" en i hushållet som dom tyr sig till, men det här är extremt. han måste ha kommit på att han drar sig till killar..

nu ska jag sova. är riktigt trött som ni kanske märkt på det knäppa inlägget (; hoppas ni vill fortsätta läsa min blogg nu. blivit några till som läser den dagligen. välkomna vänner!

puss&kram.



måns tränar sitt dagliga arobic-pass...!



vera, exakt samma blick som när hon hör musik.. i trans..



lucifer vill inte att alex ska åka till jobbet, då hoppar han upp på hans rygg i protest.



fredagsmysigt

sitter och väntar på att färgen på hatthyllan ska torka, sen ska jag måla en vända till (: blir skitsnyggt! tittar på "min stora kärlek" just nu också (: den är bra, sett den flera gånger. börjar bli hungrig ska göra en kopp te och lite mackor. mums (: var hemma hos mamma med alle på middag ikväll. ida var sjuk tyvärr ): får ta tjejmiddagen en annan kväll stumpan (:

imorgon ska vi upp vid åtta, duscha, äta och åka på "the secret" kursen. den är på lördag 10-18 och söndag 10-17 ska bli så himla kul och spännande!! längtat länge (:

ska fixa lite fika nu. mackor och te. hoppas ni har en mysig fredagskväll. puss&kram.



mamma

ringde psykologen igår kväll och bad honom ringa mig och bekräfta att jag ska dit idag (han sa att han skulle på semester någon fredag och jag minns inte vilken) så imorse när klockan ringde hade han inte ringt... ringde till mottagningen och dom sa att han är på semester.. så nu sitter jag och äter frukost inte alls något speciellt, tre skivor hembakt morotsbröd och ett glas fil. ska duscha och sminka mig och åka hem till mamma snart. fota alla vintagestövlar som ska ut på tradera och även träffa morfar som kommit från österrike för att fira mig på tisdag (: han var här när vi gifte oss också. ska bli mysigt att träffa honom igen. sen kör mamma hem mig med hatthyllan och skostället så kan alex sova längre och jag ska städa här hemma innan ida kommer!

ska hoppa in i duschen nu. idag blir det dagens outfit bilder också. kul va (; planerar alltid kvällen innan vad jag ska ha på mig. blir upprullade chinos, grå tight tröja, grön palestina sjal och någon kofta. fint och bekvämt!

ha en mysig dag allihopa! så hörs vi senare (: puss&kram!



aukustisk gitarr + yoga med meditation

god kväll på er. här hemma står tvn på med sex and the city, tvättmaskinen och diskmaskinen står på och massa ljus är tända. mysigt va (: har precis fyllt i en blankett till min handläggare på fk om ersättning till busskort. men får nog lägga ut pengar till busskortet innan jag får in pengarna på kontot av dom.. det tar ju några dagar och kortet går ur i morgon. sen har jag anmält mig till två kurser som börjar nu i september, aukustisk gitarr (börjar den 24 sep och är tio timmar, tio tillfällen) jag har alltid velat lära mig spela gitarr. åh, älskar gitarrspel. ska sitta på kvällarna och träna på min gitarrläxa och sjung.. tro det eller ej, jag kan sjunga..! sen yoga och meditation, också en sak jag velat gå på. har tränat hemma till blossom, men det här är ju så himla mycket bättre. packa träningsväskan, fylla på vattenflaskan och åka till stan, träna yoga i 1 timme och 45 min, åka hem och ta en dusch och somna gott. fiiifaeen va gött! iallafall gitarren är på onsdagar och yogan på torsdagar. yogan startar redan nu den 11 september. spännande!

ska plocka lite här hemma och borsta tänderna, krypa ner i sängen och läsa min GI bok. han som skrivit den är en riktigt bra författare, skrattar ofta. det är helt plötsligt roligt att vara nyttig. tänka sig (;

kom på ett problem nu på kvällen. nämligen.. vart ska alla gäster hänga sina kappor/jackor och ställa sina skor.. på golvet eller? vi slänger in våra kläder i ett skåp i hallen.. en inbyggd garderob som ska rivas ut sen och ersättas med skjutdörrar.. men vi kan ju inte säga åt gästerna att slänga in sina ytterkläder där..! och att ringa nu och säga att det är strängt förbjudet att ta med sig ytterkläder till kalaset är inte heller så passande. sååå. det blir till att hämta hem våran gamla hatthylla och skoställ som står och skräpar hemma hos mamma.. på lördag målar jag dom vita. vitt och krom är ju helt okej va? (: sen får baby borra upp den med hiltin (en ruggigt bra borrmaskin) vi har bara betongväggar i lägenheten så hiltin är våran bästis (;

imorgon ska jag till min psykolog vid 14-15, sen åker jag förbi mamma, fotar massa vintagestövlar som ska upp på tradera (jag vet att jag inte lagt upp länk än till tradera kontot, men jag vill få upp allt först, iallafall det som jag har fotat, håll ut) sen hämtar baby mig eftersom jag inte kan ta hatthyllan och skostället på bussen.. det skulle se ganska kul ut kan jag tänka mig. sen åker vi hem, städar lite och vid halv åtta kommer min ida (: tjejkväll står på schemat med laga middag, dricka vin (måste svänga förbi systemet också) och film! mysigt! (:

nej nu ska jag fixa här och krypa i säng. god natt sötnosar (:





det här ska bli vitt. blir snyggt till dom svarta retro galgarna med nitar (: toppen!



myskväll (:

sitter i mjukisbrallor (ett måste på kvällarna) och mumsar frukt och mörk chocklad (70%) nyttigt! från koja till slott går på tv och nu är det reklam. ska pyssla vidare med bröllopsalbumet sen när det är slut och sen lägga mig och läsa och mysa med kissarna.

har suttit och letat recept tills på tisdag. ska bli riktigt kul att fylla år. vi blir 14 st, ev tre till beroende på om mina syskon kommer. vi får se (: vi har inte kommit på än vart alla ska sitta och äta, haha. man får helt enkelt trängas i våran enorma soffa. det löser sig. får hämta upp lite stolar från källaren och ta dom vi har i köket och några får väl stå upp och äta.. det löser sig!

nu är jag frisk, äntligen. skönt att ha orken och energin tillbaka (: imorgon åker jag till min psykolog och sen blir det myskväll med filmen "min stora kärlek" som går på tv (:

hoppas att ni har haft en lika mysig kväll som jag har. puss&kram.



öppenspis

vi hade öppenspis i våran förra lägenhet och det saknar jag så himla mycket nu när vi inte har det. när vi har bott i den här lägenheten 2, 3 år ska vi antingen flytta till radhus eller en större lägenhet och när vi är runt trettio vill vi (och ska vi!) kontakta en arkitekt och rita ett eget hus. redan nu sparar vi massor utan inspirations bilder på datorn och vi är riktigt överens om hur våran öppnaspis ska se ut i vardagsrummet. dom moderna svarta smala spisarna måste man stänga en lucka för och man kan inte höra de mysiga sprakandet som gör mycket av känslan. vi vill heller inte ha en "gammal" spis, gillar inte utseéndet och det kommer inte passa in i våran funkis/moderna stil. det känns mer "mormors sommarstuga" så den här på bilden är perfekt.. för oss





porridge for lunch



min lunch.

2 dl fiber havregryn
4,5 dl vatten
1 nypa salt
1 msk kanel eller kardemumma (kanelen sänker gi)
olika grovhackade nötter
olika bär, hallon, blåbär mm.
mjölk till servering.

torr rosta havregrynen och kanelen/kardemumman i en torr kastrull i ca en min. rör om ofta, då det lätt bränns. sänk plattan och häll i vattnet. koka gröten tills den blir tjock (ca 5 min) hacka nötterna och tina bären medans. rör om i gröten i mellan åt. häll upp gröten i en djup tallrik och strö över nötter och frukt. servera med kall mjölk.

riktigt god gröt. receptet är taget från "gröt-boken"



dagen

 laga och äta lunch (bovetegröt med banan och persika)
 leta recpet (plockmat, mm) tills på tis.
 leta recept till veckohandlingen
 duscha, tvätta håret, stoppa i nya linser
 vika och lägga in den rena tvätten
 tvätta handdukar och lakan
 handla till middagen
 laga och äta middag
 städa lite, plocka..
 titta på idol kl 20.00
 titta på "från koja till slott"
 pyssla vidare med bröllopsalbumet
 ligga i soffan och läsa min gi-bok
 sova (:



hannah gjorde mig glad

loggar alltid in på bloggen när jag vaknar och idag blev jag riktigt glad! det är många som skrivit och sagt att dom mår bra av att läsa min blogg, innan har jag inte riktigt förstått varför men hannah satte ord på det. jag är nog en hejare på att göra det bästa av situationen helt enkelt. varje dag försöker jag göra till den bästa. jag gick i en grupp som utövar dbt, dialektisk beteénde terapi. där fick jag bla. lära mig att vara medvetet närvarande. lägga märket till saker och ting. tex, istället för att bara dricka tet på kvällen, så verkligen lägger jag märket till hur det smakar, funderar över vad det är som smakar, vad finns det för olika smaker i. dåligt exempel kanske. luddigt. kort och gott har jag verkligen lärt mig att uppskatta saker, små saker som jag innan aldrig la märket till. från att jag vaknar tills att jag går och lägger mig ligger ett lugn och en myskänsla i min kropp. vet inte hur den hamnade där, men jag är jäkligt glad över det. jag ser allt med andra ögon nu. uppskattar minsta lilla och stressar inte förbi dagen. även fast jag är hemma och sjuk så tar jag verkligen vara på dagen, istället för att tycka synd om mig själv, myser jag med katterna, uppskattar att dom finns hos mig, tänder ljus, massa ljus och bara sitter och tittar på hur vackra dom är, utan tv, utan dator, bara sitter där. ligger i soffan och tittar på stjärnorna i timmar, läser en bra bok och lever mig verkligen in i den. då finns bara boken. medveten närvaro heter det och det har fått mig att må bra, och fått min vardag att bli så mycket bättre..

jag mår bra, riktigt bra nu.

hej fanny :) ville bara säga att du förmedlar en sån bra känsla med din blogg. när man kikar in här blir man så glad, allt känns så mysigt, du får en att uppskatta småsaker i vardagen osv! du gör en glad med andra ord :)



godnatt

nu ska jag stänga ner här och släcka alla ljus och lampor, borsta tänderna, hämta vatten, krypa ner i sängen under duntäcket med nya sköna hem och läsa, ringa älsklingen och säga god natt och sen släcka läslampan! och hoppas att jag är kryare när jag vaknar imorgon vid sju. jag ska ju till arbetsterapin! (:

god natt



haha, gulle

fan vad jag är snygg - kika in. lite smågulligt (:



lelia bakar

whi om tio minuter börjar leila bakar, det ska jag sitta och titta på minsann (: har precis duschat och tvättat håret och satt på mig nytvättat nattlinne, skönt! (: ska tända lite ljus här och var och göra en kopp te. chai tror jag att det blir. alltid gott med lite kryddigare teer nu på hösten. är det någon som vet om leilas jul kommer i år igen? älskar det! julmys!

idag åt vi pizza, gi-pizza, gott! sen låg vi i soffan en lång stund och pratade och kramades och pillade varandra i håret. vardagslyx att få vara nära dig älskling.

sen har älsklingen städat här hemma, jag är för matt för sånt nu. såg ut som en slagfällt i köket men nu är det fint och glänser, sen bäddade han sängen. jag läste någon blogg idag, en tjej som har samma sovrumsritual som jag har. här hemma är det nämligen förbud på att bädda sängen precis efter uppgång. jag vändrar inne i sovrummet hela morgonen och ibland halva dagarna, skakar täckena ut genom fönstret och sånt. galet va (; men jag har hört att bäddar man sängen på en gång när man stiger upp samlas massa läbbiga kvalster. hua.

nu börjar ju leila. hörs sen (: puss&kram på er godingar.





Black and white







photoshop är bra att ha (;



bröllopsalbum

hittade en bild på vårat fina bröllopsalbum som kommer från ordning&reda. kostade 599 kr och är så fint (: det är silkespapper mellan varje fotosida så korten behåller sig fina. och ett "fodral" i samma färg och material hängde med också. så man skyddar albumet extra mycket. vi har även gästboken som syns på bilden. från samma serie då (: ska ta och pyssla lite mer med albumet strax. ska bara surfa runt lite till (: på albumet ser ni "silverrutan" jag satt in ett svartvitt kort också. mätte med linjal och skärde med en vass kniv så blev det perfekt och passade in i rutan.





höst i sovrummet

klickade runt på ellos hemsida och dom förvånar mig varje gång. kommer ihåg ellos för några år sen, när det var tantkläder med axelvaddar som regerade sidan. nu är det nästan som man blir fattig av att bara titta på alla fina saker dom har. undra hur mycket bättre det går för ellos nu, än förut. stor skillnad gissar jag på (;

iallafall till saken. hittat sängkläder som ser så himla mysiga ut. billigt är det också! för 199 kr får man fyra delar, två påslakan och två örngott. får hoppas att dom finns kvar senare också. för min ekonomi ser inte kul ut. hah. måste spara mina slantar nu till thailand. vägrar snåla när vi är där. vi ska ju göra massa utflykter mm (: tio tusen var i fickpengar bara måste räcka. man äter en lyx middag på ett mysigt thaiställe med ljusslingor, thaimusik och god mat, varsinn förrätt, varsinn varmrätt, varsinn efterätt och en flaska vin för.. gissa..? mindre än 100 svenska kr (: fab va.




my secret

en sån här tänker jag köpa någon dag. ni som vet om the secret metoden vet att man ska skriva listor på saker man vill uppnå och önskar sig. och det ska jag ha den här boken till. den 6-7 september kommer jag och alexander gå på en berömt "the secret" kurs. vi hade egentligen inte råd då den kostar 1500 kr per person. men jag har mejlat fram och tillbaka med gunnar som är utbildad och håller i kursen och han har gett oss en ritkigt bra pris. båda två får gå 2 dagars kursen för en tusenlapp, 500 kr var alltså (: det måste var ödet. vi ville ju så gärna gå och lära oss mer om det här. och nu ska vi det. så himla kul. tack gunnar (:





canvas tavlor - tokyo

älskar tokyo och den här bilden. skulle vilja göra en canvas tavla av den här bilden. riktigt snyggt med en färgklick bland allt svart och vitt (:





ida hjärta fanny





auktioner

baby följer sidor på nätet med auktioner. han hittade den fyrkantiga diskhon vi vill ha nu när vi renoverar köket i januari. velat ha den, men den kostar runt 11000 kr och det känns lite för mycket va ^^

nu är den uppe i 200 kr på auktion, helt ny. från kvik. hoppas vi vinner den (:





brevhållare

har den här bilden har jag i min inspirations-mapp på datorn. fint brevfack va (: en sån vill jag bygga och ha i hallen. fast en vit med svarta bokstäver. nu blir posten liggandes överallt, i köket, slängd på golvet i hallen mm.




hemma idag igen.

vaknade med feber, otur! ska vila idag också. ringde arbetsterapin och min arbetsterapeft tyckte att jag skulle vara hemma och vila upp mig. och hoppas hoppas att jag kan gå imorgon! vill ju sy mina pyjamas byxor! sen ringde jag till tatuerarstället och han sa att jag verkligen inte ska tatuera mig om jag är sjuk, som jag trodde. jag jämrade mig och sa att jag väntat på tiden i 4 månader, och han skrattade och lovade att daniel som ska tatuera mig skulle ringa upp mig och bestämma en ny tid, inom kort (:

älsklingen kom hem nyss och jag har visat bröllopsalbumet för honom, han tyckte att det var så fint (: ni har ju sett fotona som finns albumet, men jag ska fota utsidan av albumet också.. och visa.

jag är riktigt sugen på att pyssla idag. men vet inte med vad. hade varit så kul att sy kuddfodral, men min symaskin står hos mamma fort. fick aldrig med mig den när vi flyttade. men den måste jag få hem snart (: det är ju så lätt att sy kuddfodral också, så det går på ett kick! ska köpa tyg någon dag också.

ska äta några mackor med kalkon och dricka en stor kopp te. är hungrig!

puss&kram.



when i say i love you, i mean that i love you forever





sleepy

nu ska jag krypa i säng. ska bli riktigt skönt, börjar bli trött nu. och det trodde jag inte att jag skulle bli än med tanke på hur mycket jag har sovit idag  börjar känna mig bättre och bättre och det är jag glad för. jag återhämtar mig snabbt! har pysslat massor med bröllopsalbumet nu på kvällskvisten och det blir sagolikt vackert! kan knappt bärga mig tills jag får visa älsklingen  mmsade över en bild, liten sneeak peak. på framsidan av fotoalbumet är det en silverruta som man kan sätta ett foto i. blev ett svart vitt, det vi förstorade. fint (:

tänkte visa bilder på renoveringen. är kalt på väggarna just nu. men det ska upp en tavel-vägg på ena väggen med vita ramar i olika stl och svart vita kort som ska framkallas. sen ska ju tapeten upp också bakom soffan. har inte riktigt bestämt oss än. ruggigt svårt.



våran underbara soffa, den är mörkgrå och heter magnum bellus. så glad att vi valde kromade fötter till den. soffan med dom fötterna, det tyget och armstödsskydd som går att plocka bort och tvätta kostade 13.000 kr på finn soffan. kuddarna kommer från en dansk inredningsbutik som heter zone.. bordet är från blocket, fick det gratis, vi har det tills vi hittat det soffbord som vi verkligen vill ha (: på bordet står kivi lyktor från iittala och den svarta taklampan är köpt på ullared, även den är tillfällig. ska köpa en större vit och borra hål i taket så den hamnar över soffbordet.



listerna sätter vi upp innan min födelsedag (: väggfärgen heter "snö" och kommer från alcro. bakom soffan kommer en tapet tapetseras upp. vet inte vilken än. brevid soffan ska det inhandlas en fotölj i samma serie som soffan. den är riktigt snygg (: där kommer vi ha en "myshörna" med hörlurar, musik, tidningar, böcker och läslampa!



tvbänk i vit högglans från ikea. bestå heter den. tv 42" från samsung, dvd från samsung..



elementet spraymålades vitt och blev så himla mycket finare. älskar sånna här äldre element (: gardinerna är inte på plats än, men nu är vita panelgardiner uppe.

nu - sova! puss&kram (:



kvällen är mysigast!

älskar kvällarna nu när det börjar bli höst. älskar att tända ljus och krypa upp i soffan och titta på en bra film och dricka te. sitter som sagt i soffan i pyjamas och är nyduschad. skönt! känner mig alltid piggare när jag duschat. älsklingen bullade upp med filt, kudde och mörk chocklad åt mig i soffan. lyx! sitter och halvtittar på scary video 4. ganska löjlig faktiskt.

sitter också och pillar lite med bröllopsfotona, klistrar in i fotoalbumet (: kommer bli så himla fint när det är klart. ska försöka bli klar tills min födelsedag som är nästa tisdag så folket kan titta i det.

har funderat lite på färger vi ska ha i vardagsrummet nu i höst/vinter och jag vill verkligen ha kuddarna från hemtex i grått som ser ut som fårskinn. mysiga! vill helst ha filten också. men man kan ju inte få allt (;






sleep

gick och la mig och sov med älsklingen. det var behövligt! känner mig bättre redan. och det är bra för imorgon ska jag tatuera mig. och då är det ingebra om man är sjuk. ska bara fylla i alexanders namn och lägga till några till stjärnor runtomkring. älskar rihannas tatuering. en sån hade jag velat ha. men det får vänta!

fick post från min handläggare på FK också. jag får välja att gå en kurs i vad jag vill. fy vad kul (: ska sitta och kika på nätet om jag hittar nått. det lutar åt yoga, det har jag alltid velat gå på.

ska äta lite lunch nu, blir rester sen i går och sen ska jag sätta på en film! puss&kram.



rihannas tatuering.



hemma mys

gick och la mig vid 22 igår. helt slut. kände mig inte helt kry och idag när klockan ringde vid sju var halsen tjock och jag kände mig febrig. så jag ringde och sjukanmälde mig från arbetsterapin. och nu sitter jag i rosa morgonrocken och stor pyjamas och tofflor, uppsatt hår och har precis ätit frukost med tända ljus framför tvn. mysigt! ska bara ta det lugnt idag. vill gå till terapin imorgon. ska sy babyrosa flanell pyjamasbyxor! i dag ska mer tradera auktioner upp på tradera. har inte hunnit nu när vi renoverat. ska visa bilder på renoveringen också och titta på film, har två st kvar cdon hyrfilml.

älsklingen kommer hem från jobbet nu och det ska bli riktigt mysigt att kramas med honom, hörs sen (:

puss&kram.



modell för en dag.

idag har jag skrattat så mycket så jag grät och vek mig. fick knappt luft. (då vet man att man har en jäkligt roligt sällskap, haha) tack ida gumman för idag (: efter arbetsterapin som var 9-12 åkte jag in till stan och mötte upp ida och åkte till en studio där dom sminkade oss och fotade oss. jag köpte tio bilder. har inte alls råd. får sälja något värdefullt jag äger, haha (; kul var det iallafall. och fotografen var riktigt söt, estet-tjej från topp till tå, converse, stor stickad kofta, stickad mössa och ruffsigt hår.. fick till och med hennes nummer. dock var det inte för att vi skulle dejta som vi skojade om utan för att jag skulle messa henne om vilken hårfärg jag använder, hon gillade den skarpt. iallafall när jag messat vad det var för hårfärg messade hon tillbaka och tackade och nu har vi visst en dejt (; en fikadejt iallafall. och hon ville fota mig mer. fast utanför studion. helt gratis. kul va (:

efter modellandet gick vi hand i hand till kebabhouse och åt smaklös mat, kycklingspett med sallad. smakade ingenting. luft. så var dom riktigt otrevliga också, skrev åt en gammal gubbe ): var på vippen att gå fram och säga ifrån.. men då hade vi nog blivit utslängda..

sen hämtade älsklingen upp oss och han fick träffa ida med (: hon fick honom att skratta med tokan. hon plockade fram sitt inbjudningskort som hon fått (mitt kalas den 9 sep) och påpekade att det faktiskt stod att man skulle ringa och säga om man skulle komma, och det höll vi ju med om. så hon plockade upp sin mobil och ringde mig när vi sitter vid samma bord och meddelar att hon gärna kommer på min fest! haha. jäkla tok. skrattade åter igen så jag grät och folket runt om tittade roat på oss (:

har precis ätit middag, dinkel med avokado, rödlök, ruccola, äpple och kyckling. mätt och belåten. tog bort sminket innan maten och satte på mig pyjamas, morgonrock och fårskinnstofflor, allt i babyrosa. gulligt va (: blir massa mys i soffan i kväll. bloggning, film och sova tidigt. är helt utmattad. imorgon ska jag upp vid sju..! man uppskattar verkligen helgerna när man "jobbar" i veckorna (:

här kommer bilderna från idag. ursäkta min allvarliga min på alla bilder. svårt att slappna av framför någon man inte känner juu.





















nu blir det film. puss&kram.



RSS 2.0