mys!

myspyskväll. masserade älsklingen i en timme, sen lyssnade vi på gamla lugna kärlekslåtar av bryan adams. dansade tryckare och kände hur våra hjärtan slog i takt. pirrar verkligen i min mage när jag är nära honom. varför slutar man vara nykär? jag vill vara såhär nykär hela livet ut. det blir vad man gör det till helt enkelt. <3 och vi vill likadant. han är underbar min kärlek.

duschade tillsammans och tvättade håret, smorde in mig med en äpple & vanilj lotion från aco, luktar ljuvligt! nu ska pyjamasen på och vi ska sätta oss och fika i köket. blir antingen ben & jerry glass eller varm ostkaka med sylt och grädde. är det lördag så är det :D vi ska välja ut ett sällskapsspel och sitta och mysa (: inte så jättetrött, men sen blir det skönt att krypa ner i sängen.

imorgon är det en ny dag. söndag, vilodagen och det ska vi verkligen inte göra..! hoppas väggen hinner bli klar tills kvällen, då ska ni få se resultat såklart!

och tack för alla era fina kommentarer. ni vet väl att jag aldrig skulle skriva den här bloggen utan er. och era ord värmer verkligen. tänk att en sån "liten" sak kan göra en annan så glad. ni som har egna bloggar vet vad jag pratar om! underbara ni <3

nu ska jag välja ut någon skön pyjamas och gå och göra chailatte..igen. så gott ju (:

puss&kram, sov så gott sen när det är dax!



sadolin moon silver metallic.

åh, den glittrar så himla fint (: kommer bli great. vi tror vi vet hur vi ha det i köket också. ska ha härdat glas vid diskbänken utan ågon färgton i. sen bakom glaset ska vi måla i någon ljus metallicfärg. så jävla coolt. hoppas att det är lika coolt som vi tror iallafall, haha (: men det tror jag! typ lite ljust turkost i metallic med lite silver inslag. snyggt till ett vitt kök i vitt högblankt. mums!





stringhyllan





det är den bredare varianten. tror djupet är 30 cm ist för 20 cm.

120 kr för en stringhylla är inte illa pinkat.. ^^


chailatte och gos i soffan

hoppas ni mår jättebra? (: jag är på topp och vi har supermysigt här hemma! tända ljus överallt, melodifestivalen står på i bakgrunden, vi sitter i soffan tättintill och dricker god chailatte. hittade ett chaite från indien som är rekomnederat till just chailatte och det var himla gott! skummad varm mjölk, råsocker och kanel! (:

vi var och veckohandlade innan idag och jag skrev bara ner recept från våran GI bok.. "GI dag för dag" jättegoda recept! ikväll åt vi tacosallad. köttfärs, tacokrydda, blanda med gurka, sallad, tomat, majs, rödlök, toppa med gräddfil och tacosås (: det är riktigt lågt GI på det.

hur som haver. vi har haft en jättebra dag. vi åkte till second hand butiken och strosade runt. jag fyndade en äkta stringylla med svarta gavlar och teak hyllor för ynka 120 kr. det sitter till och med kvar stringklistermärkena :D coolt. jag hade sån jäkla tur. det fanns massa stringhyllor och dom sålde en hel hylla med tre hyllplan och två gavlar för 40 kr sa killen som packade upp dom.. såklart tog jag med mig hyllan och småsprang mot kassan, haha (: sen sa hon i kassan att dom kostade 40 kr delen.. hon såg nog hur besviken jag blev. "men du.. det här är inte ens äkta stringhyllor. på ena sidan av hyllplanet ska fästena gå att vika på.. då är den äkta! men vet du, jag har faktiskt stoppat undan en äkta string med teakhyllplan på lagret.. vill du ha den?!" HA. klart jag vill. hon ville ha 160 kr.. men jag hade bara 120, så jag fick den för det :D så glad. ska få upp den imorgon, vi ska nog inte ha kvar den.. eller vi får se (: kul att jag alltid fyndar så fina saker därifrån iallafall!

sen åkte vi till bauhaus och kikade på färg, men kom på att vi inte kollat hur mycket vi behöver :P så vi åkte hem med en burkfärg bara. det blev silvermetallic! mer åt det vitsilvriga än "vanlig" silver som är åt det gråa hållet. så det här kommer bli såå fint (: imorgon ska jag måla i vardagsrummet. kul va (: ska pyssla lite i photoshop och kolla stl på ränderna osv. blir kul! vi ska åka och hyra ett laserpass också. en hundring för en dag. perfekt! så blir det ordentligt också!

efter bauhaus åkte vi till coop och veckohandlade. jag gjorde mest roliga saker inne på affären, hade så ont i huvdet så jag orkade inte kuta omkring så mycket. stod och bläddrade i tidningarna och valde noggrant ut en ben & jerry glass.. försöker verkligen välja någonting annat än cookie dough.. men varför byta när man har hittat sin favorit tänke jag :D så det blev samma gamla vanliga (; köpte massa lösteer och så. stod och luktade i en kvart. folk måste trott att jag var kväpp, haha (:

jag ska massera min skatt snart (: sen ska vi titta på film, batman the dark knight, och äta glass! sen blir det nog sängdax. imorgon blir det en fixar dag som sagt, ska måla väggen i vardagsrummet och honey ska få upp stringhyllan.

vi skulle på middag hos lina och hennes familj, (mammas kusin) men hennes dotter iris har feber ): så vi blir hemma! helt okej det med (:

har fotat lite nu på kvällen..





lördagsmys! ben & jerry och inredningstidning! min plaza prenumeration har gått ut och jag har inte fixat ny. så den här fick hänga med från affären (:



supergod middag framför melodifestivalen - tacosallad! (med starkost, som är så gott)



agnes sjunger! och vi sitter och äter i soffan medans.



underbart doftljus från muji - vanilj som jag fick av älsklingen i min julstrumpa i julas (:





chailatte med kanel och skummad mjölk. (varför försvinner alltid skummet så fort..?!) ^^








iväg

nu åker vi strax iväg. ska bli skitkul att gå på second hand affären (: alex har städat under diskbänken och rensat, och jag har skrivit matlista!

johanna; jag har läst ditt mejl hjärtat, peppande ord är på ingång. skriver mejl senare idag! <3

hoppas ni får en fab lördag! puss&kram alla underbara! <3



favoriter från svenssons.se

















önskning av en sann te älskare

den här tebryggaren från eva solo önskar jag mig! ännu en sak på vill ha listan alltså ^^ så fin.

Produktbeskrivning Tebryggandet blir ett rent nöje! Glasflaskans dräkt håller teet varmt samtidigt som den framhäver flaskans vackert rundade form. Flaskan är utrustad med Eva Solos patenterade droppfria hällpip. Teet kan bryggas på två olika sätt. Antingen låter du tebladen flyta fritt i vattnet, för att hållas kvar av silen när du serverar. Eller så placerar du teet inuti silen, låter teet bryggas tills det fått lagom smak, för att sedan pressa bladen till botten av silen och därmed avbryta bryggningen. 649 kr kostar den.





lampa

jag älskar den här golvlampan. så jäkla cool. den hade varit så fin här hemma! (: finns i vitt och svart.

Produktbeskrivning Design: Thomas Bernstrand och Mattias Ståhlbom. Riktbart armaturhus och höj- och sänkbart stativ. Fyra ställbara avbländningsklaffar. Går att få i svart eller vitt.





Lördag!

sovit som en prinsessa och vaknade riktigt utvilad imorse vid halv tio (: älsklingen sussar fortfarande, han var trött i går efter en veckas arbete. så jag låter honom sova tills han vaknar. jag studsar runt och fixar här hemma, plockar, torkar av ytor, lyssnar på musik och snart ska jag hoppa in i duschen.

idag besöker vi möjligheternas hus. second hand. det är ett riktigt bra och billigt ställe. där fyndade jag min fina pinnstol för fem kr. som jag målade svart. den står fint i hallen nu (:

sen ska vi förbi bauhaus för färg, vi kom aldrig så långt igår. planerna ändrades ju lite (: och även veckohandla. älskar när kyl och frys är fyllda. det blir så mycket roligare då ^^

ikväll blir det mys, massage, god middag, film och massa gos i soffan. låter som en perfekt lördagskväll. jag är sugen på ben & jerry glass.. så det får nog hänga med från affären.

nu ska jag surfa in på ikeas hemsida och kika på kök. hoppas ni får en jättebra dag! vi hörs senare såklart!

puss&kram.





god natt bloggen

just nu är jag sådär skönt trött. eller jag har varit det hela kvällen. jag älskar att ha massa saker i min vardag som gör mig trött på kvällarna. nu känner man att man har åstadkommit någonting och det känns otroligt bra. en stor förändring från att inte ha haft någonting att göra om dagarna till att plugga, jobba, träna, och ha mer ansvar. stora steg i livet och stora steg för mig, i rätt riktning. jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är stolt över mig själv, för det är jag verkligen. på fyra månader har jag börjat leva igen. men det gör en fruktansvärt trött i mellan åt (: men det är det verkligen värt.

imorgon ser både jag och baby fram emot en mysig sovmorgon, god lördagsfrukost med massa mums och sen är det upp till oss vad dagen bjuder på. det viktigaste är att vi umgås och det ska vi såklart (: <3 man uppskattar verkligen helgen när man pluggar i veckorna. jag var inne på att även ägna helgerna åt att plugga, jag har alltid så höga mål på mig själv, ibland kan det bli lite tradigt. eller tröttsamt. för jag nöjer mig aldrig. klarar jag en sak.. ja då höjer jag ribban igen och igen och igen. jag måste verkligen lära mig att vara NÖJD (: med det jag klarat av. alex för dagligen påminna mig om mina framsteg. och ibland blir jag förvånad över vad jag gjort.. för jag tänker aldrig på framstegen på det viset.. är väl för upptagen med att sätta nya tuffare mål (; så iallafall, jag har tillåtit mig själv att ta ledig på helgerna. inget plugg och ingen träning.. fast på söndag ska vi faktiskt träna, så där sprack det, haha. men ja, i det hela stora ska jag vila under helgerna. tillåta mig att koppla av utan att känna att jag kunde "gjort någonting vettigt nu.." gah. jag är ett prestationsfreak! och det är ju på gott och på ont (: det braiga är att jag har mycket ambitioner och tar mig dit jag vill, för att jag är så jävulskt envis. mend et dåliga är nog att jag stressar upp mig i onödan och aldrig blir av med min magatarr.. jäjä.. sånt är livet. nu är det iallafall helg och vi slappar järnet :D

kvällen har varit jättebra. vi åkte och åt på restaurangen med hela familjen erichsen (lite coolt att vi har samma efternamn nu allihopa, har fortfarande inte vant mig riktigt vid nytt namn..) maten var supergod men efterrätten var godast. älskar friterad banan med glass. yumi! (: vi åkte hem, jag visade alexs mamma styleroom ^^ hon är inredningsfreak precis som jag, så vi har alltid mycket att diskutera osv. jag ahr gett alla mina lästa inredningstidningar till henne och i kväll fick hon en till bunt ^^ hon blev som ett litet barn på julafton :D söt. vi fikade och tittade på slutspurten av let's dance, pratade och myste. sen när vi åkte, åkte vi och hämtade alex lillasyster som hade suttit barnvakt i ett skit läckert vitt funkishus med världens utsikt, gissa om jag var sugen på att gå in och granska huset (: istället fick ellinore berätta i detalj hur det såg ut. och där i bilen när vi väntade på henne kom jag på vad jag borde jobba med. haha. mäklare. fast det ska bara vara sånna fina hus ^^ så jäkla kul att kolla inredning. och jag som älskar att lära känna folk och är riktigt pratglad och lätt att lära känna hade nog passat som mäklare.. fast jag hade nog bara gått och dreglat.. tror ni inte..?

jag och alex åkte till en höjd och parkerade, därifrån såg man hela stan, så vackert. alla lampor och hus och vattnet. där satt vi och pratade och tittade ut i natten, kramades och sen åkte vi hem.

nu är vi hemma och jag har tvättat av mig sminket och hoppat i pyjamasen. nu är jag trött och ska sova (:

hoppas ni sover gott (: puss&kram!



kinamat

hej allihopa (: vi är hemma hos alexanders föräldrar nu, hela familjen ska ut och äta på kina restaurang tillsammans. ska bli jättemysigt! dom ringde och frågade om vi ville följa med och såklart ville vi det!

vi har bokat bord halv sju, så vi ska nog åka snart. sen får vi se när vi kommer hem ikväll (: om vi stupar i säng, eller orkar hitta på någonting!

vi har pratat massa om köksrenoveringen. gud, det ska bli så himla roligt (: längtar! det blir nog om någon månad som vi sätter igång, måste ha några veckor och planera in i minsta detalj.. sen vet vi inte om vi ska vara så lata och låta hantverkare göra jobbet. jag tycker det är skoj att renovera, men skojigare att ha mystid tillsammans! vi får se helt enkelt (:

sen är det bara badrummet och hallen kvar. skönt skönt! och om vi ska fixa som en tvättstuga/datarum inne i gå in garderoben. sen kan vi slappna av och ha massa kvalitetstid tillsammans. våra månadskonstnader kommer sänkas med flera tusen i månaden och vi har redan börjat planera för mysiga saker som vi vill göra (: bla en lite semester i sommar. myspys. den 6 juni 09 firar vi 3 år som par, 2 år som förlovade och 1 år som gifta! så då ska vi hitta på nått mys :D

sitter och kikar på styleroom på olika kök. spännande. ska spana lite i min inspirationsmapp också för kök när jag är hemma igen.

hoppas ni får en jättemysig fredagskväll. ta hand om varandra! puss&kram så hörs vi lite senare (:





värdering av bostadsrätten

nu har våran mäklare kommit hit. när vi pratade med henne på telefon trodde hon att vi kunde höja lägenheten till 1 miljon 50.000 kr.. när hon kom hit, värderade hon upp den till 1,1 miljon! gissa om vi blev glada :D bara genom att renovera sovrum och vardagsrum! vi köpte lägenheten för 950.000 kr och hade insats på 60.000 kr. detta betyder att vi både bakar in topplånet och kan plocka ut pengar till renovering av köket! GUD VA SKÖNT! hon sa att våran inredning spelade stor roll, att det är det folk kollar på ofta på bilder osv ^^ kul att hon gillade den. nu ska vi bara prata med banken och sen bestämma ett datum när köksrenoveringen sätter i gång! :D skönt att få ner månadskostnaderna också. det bliv flera flera tusen lappar varje månad! tjohooo (:

nu ska vi iväg, ska till bauhaus och kolla på färg till randiga väggen i vardagsrummet!

ha en underbar dag! puss&kram





tapet

jag gillar den här tapeten från rusta (: 99 kr rullen





vit och öppen villa med sjötomt. ja tack!

















inspiration



älskar öppna ytor.. dock lite för mycket mörkt trä för min smak.



tvp trappsteg längst ena väggen till den andra avskiljer vardagsrummet från det andra. det vill vi ha i vårat hus!



















Happy Friday!

och både jag och alex är som två levande döda. jisses vad vi är trötta. får hoppas att det ger med sig under dagen ^^ men vi får skylla oss själva. ligger man och pratar och myser halva natten, ja, då ÄR man trött dagen efter.. hm.

filmen yes man var riktigt bra. en bra film att se för människor som vill göra saker, men aldrig gör dom. en peppande film helt enkelt. (:

jag ska iväg på möte en halvtimme, alex kör mig, och väntar på mig, sen åker vi till bauhaus. vi har inga andra planer för idag. förutom att umgås, mysa och bara vara. riktigt skönt! för då kan man göra precis vad som faller en in. hade varit mysigt med en kvällspromenad hand i hand. vi får se (: film blir det iallafall. dte är ju så mysigt att ligga i soffan tillsammans och titta!

älsklingen håller på att göra frukost och jag sitter och jäspar i soffan. tror det är klart snart, ska gå och hjälpa till med det sista.

hoppas ni får en jättemysig helg! (: puss&kram <3



film, fruktsallad och mys!

hej allihopa (: hoppas ni har en mysig kväll. jag sitter i min favorit pyjamas och är nyduschad. det blev inget bad, var så himla seg efter den underbart sköna massagen. oljemassage med uppiggande olja! mysigt! sen duschade vi tillsammans och stod och kramades länge. nu har jag skärt upp massa frukt och vi ska titta på film <3 den här dagen har varit perfekt. så glad att alex är ledig nu i sju dagar! bara han och jag <3

vi ska få upp listerna i vardagsrummet och åka till bauhaus och köpa färg. mellangrå, ljusgrå och silver. sen blir det målning i vardagsrummet om vi hinner den här veckan (: annars blir det nästa gång alex är ledig!

jag är så lycklig med allt i mitt liv. det är verkligen inre harmoni jag upplever varje dag. vissa kanske tror att jag bara skriver att vi har det såhär bra. men det har vi verkligen. efter många stormiga förhållanden, har jag äntligen hittat min man! min livskamrat och mitt livskärlek. njuter varje sekund! är så himla glad, lycklig och stolt över att ha världens bästa alexander i mitt liv. alla borde få ha en alexander <3

nu blri det mys, kramar och pussar, tända ljus, pyjamas, frukt, film, dämpad belysning, duntofflor och tätt in till varandra.

sen somnar vi gott i varandras armar! ha en fantastisk kväll! puss&kram <3



ibland är vi seriösa också ^^







filmsamling



hittade det här kortet på våran filmsamling. haha, gud vad vi har mycket filmer.. och det här var för nästan tre år sen..! hrm. vi älskar film helt enkelt :D



abba-städning

har städat klart nu, va fint det blev (: det tar alltid lite längre tid när vi städar när alex är ledig, då lyssnar vi på hög musik, sjunger, dansar runt, kramas! jag har hoppat runt i trosor och linne med dammvippan och sjungit till britney spears och abba! vi försöker göra det som är tråkigt, lite roligare helt enkelt ^^

just nu är jag bandlyst ifrån köket. alle lagar middag åt oss. jag vet dock vad det blir (: fläskfilésallad med rödlök, roccola, majs, gurka och lite annat smått och gott. jummi! sen ska vi titta på film. jag är för varm för ett varmt bad, så det får vänta! (: jag har gjort hemgjord iste till oss som håller på att svalna! sen ska jag slänga i några isbitar och skiva i citron. har rensat skåp och bäddat sängen. bestämt oss nu för att behålla dom gråa påslakanen från H&M. i love them! ska satsa lite mer på enfärgade sängkläder i fortsättningen! (:

ikväll har vi riktigt mysigt här hemma! myser runt för fullt <3 ska tända ljus nu och sätta mig och läsa lite i min bok!

ha nu en riktigt gosig kväll!

marielle; recpet på mirakeldrycken vid förkylning: kokat vatten i en kopp, två pressade vitlöksklyftor, pressad citron och honung. krya på dig stumpan!



miss you honey

saknar dig finaste mysigaste underbaraste helena. bästa vänner livet ut. du vet vart jag finns. du finns alltid i mitt hjärta iallafall <3



aldrig träffat någon som dig.



till toaletten

     

jag gillar dom här söta gubbarna (: dom kostar inte många kr heller, 9 kr, skitbilligt (: dom är 10 cm höga och 4 cm breda. tror minsann att dom ska få flytta hem till oss!





HELG!

idag börjar min helg.. vet ni varför?! jo, jag har varit duktig och pluggat flitigt hela veckan och nu är jag klar :D så himla skönt! jag fick jättebra respons på mitt personliga brev och det glädjer mig "du gillar att skriva va?.. det märks verkligen, texten flyter och man skrattar i mellanåt, du har humor" haha (: jag och baby har redan varit myspysiga och fikat på ett mysigt café (: pratat om lägenheten osv. våran mäklare ska komma och kika på lägenheten och kolla om det går att värdera upp den nu. annars får vi vänta tills köket är bytt! (: men hon lät positiv. då bakar vi in topplånet och får ner månadskostnaden rejält! skönt! (:

just nu vilar vi oss. slappar med andra ord vid varsinn dator! och sen ska vi städa här hemma, mysigt att få det fint tills helgen! ikväll blir det riktigt mysigt hemma hos oss. bada skumbad med tända ljus. det är lite trångt att bada båda två :P men så mysigt! sen ska jag få en välbehövlig massage. är stel efter träning och stress! alex tar verkligen hand om sin lilla fru (; sen ska vi ha myskväll. funderar på morötter och gurkstavar och dipp. låter gott till yes man! (johanna, det är den vi ska se ikväll) (:

barnvakt ska jag inte vara ikväll. vi bestämde att jag ska komma över på måndag och ha lite fanny & thilda tid och baka! ska bli jättemysigt! idag var inte en bra dag. dom håller på att flytta! fullrulle med andra ord (:

h&m home paketet hämtade vi ut idag också. har lagt de gråa påslakanen över täckena. skit snygga. dom var mycket finare i verkligheten. ljusgråa! passar bra till vårat vita sovrum! medaljongerna på tapeten är ljusgråa också (: men måste fundelera, det är dyra påslakan. men ack så fina! ^^

ska surfa runt lite och läsa lite bloggar! ha en supermysig torsdag! det ska vi ha (: puss&kram <3





torsdag!

sitter och äter frukost, två fullkorns mackor med rökt skinka och ost, en kopp te och ett glas juice! pigg idag, vaknade innan klockan ringde och gick upp vid sju. har myst med katterna och gjort frukost i lugn och ro!

idag ska jag få lite feedback på min inlämningsuppgift! ska bli kul. har läst det jag skrivit om och om igen och tror att den är bra nu, men det är ändå skönt att bolla med någon ^^

längtar tills ikväll. det var så himla skönt när alex kom hem i morse och pussade på mig och sa "nu är jag äntligen ledig" vi har massa mysiga planer för ikväll, det blir matlagning tillsammans, sen ska jag få massage (så skönt) och sen ska vi bada skumbad! film och fika sen. <3 verkligen längtat!

ska fortsätta kolla på godmorgon sverige och dricka upp mitt te!

hoppas eran dag blir jättebra! (: det kommer min bli! puss&kram!



en trött tjej

förlåt för dålig uppdatering nu på kvällen. har pluggat sen halv nio. kikade lite på arga snickaren i mellan åt också (: gud jag är så otroligt trött efter jag tränat. det känns som man har blivit överkörd av ett tåg..! så det var skönt att ligga i soffan och plugga. nu är jag riktigt seg, och sängen lockar! ska lägga fram kläder tills imorgon och borsta tänderna, sen lägger jag mig och läser i min braiga bok (:

måste bara visa lite snygga bilder från hemnet.. ! det jag gillar mest är hur bilderna är tagna. det ser så fint ut med färgerna osv.. skada från gymnasiet (gick media/foto) är att jag alltid kollar på bilden. ja, alltså inte kollar, utan kollar.. ja ni fattar nog ^^

imorgon ringer klockan vid halv åtta, upp, blogga, äta frukost och promenera till bussen. plugga från 10 - 14 och sen hämtar älskling upp mig, han är ledig imorgon och sju dagar framåt. åh, det ska bli så himla mysigt att ha honom hemma! saknar honom så mycket! barnvakt på em/kvällen och sen hem och mysa mysa mysa med baby! vi ska se yes man, äta god middag, bada skumbad med levande ljus, ha massagekväll och bara gosa! låter helt underbart (: <3

nej, nu måste jag komma i säng! sov så gott allihopa! vi hörs mer imorgon. nu är jag för trött för att skriva någonting vettigt ^^ puss&kram!





så fina bilder!



myskväll!

hej allihopa! (: allt bra med er? hoppas det! jag är lite små darrig i kroppen, kämpade som bara den på gymmet. började med att springa på löpband i 20 min, sen körde jag styrka i 50 min, stretchade i 10 min och sen klädde jag på mig och gick till bussen. skönt att det inte tar lång tid att komma hem. bussen går 2 min från gymmet och den tar 8 min att åka, och stannar utanför vårat hus (: perfekt! jag ska ta en dusch snart, måste bara få i mig lite fil, är vrålhungrig.. funderar på att köpa något protinpulver.. så man inte känner sig svimfärdig efter träningen. då kan jag och älsklingen dela, för han behöver också!

sen ska jag bläddra lite i engelska böckerna, göra några uppgifter och så. ikväll blir det avslappnat, med bloggning, tv (arga snickaren) och sen film på det med tända ljus, fika och mysa järnet (:

imorgon åker jag till lyra och pluggar där 10 - 14, sen hem och vila några timmar innan jag ska iväg och jobba (: jag och tilda ska in till stan och gå på museum. får se vad lilltjejen valt (:

nu blir det mat. mums! puss&kram <3



onsdag!

onsdag idag och jag är "ledig" har pluggat och ätit en god frukost med mitt hjärta <3 nu sitter och och nördar vid varsinn dator.. och sen blir det dusch, åka och handla mjölk (idag ska vi äta pannkakor, mums) det var längesen vi åt pannkisar (: så det ska bli riktigt smarrigt!

avbokade gruppträningen ikväll. lite bättre med benet, men att studsa runt som en galning i en timme är nog inte smart i dagsläget, haha (: men gymma, det ska jag! längtar till gymmet. älskar att känna mig stel i kroppen och veta att man gjort någonting nyttigt! (okej, så tyckte jag inte igår när jag knappt kunde gå..) haha (: det blir mage, rygg och armar idag. benen får vila en dag till. på fredag kör jag ben, rumpa och springer på löpbandet. tror alex hänger med då också (: han ska köpa kort på samma gym. riktigt kul! får se om jag får med honom på ett spinningpass sen ^^ idag har dom öppet till 22, men jag åker nog med alex när han åker till jobbet. så kan jag ta det lugnt resten av kvällen. plugga, titta på film, mysa med katterna och plocka lite här hemma (:

nu blir det lite bloggläsning och sen ska jag duscha!

ha en jättemysig dag, hörs senare (: puss&kram <3



gubbar på toadörren

såg något liknade hos ikea när vi var där. skirhäftigt (: kanske man kan fixa själv med dekorplast!





MUJI

soffbord i plexi från muji. skitsnyggt. undra hur repigt det blir efter ett tag (med tanke på kartell/fly lampan vi hade i plexi.. hua.






God kväll (:

har ni haft en bra kväll? hoppas det! jag sitter och lyssnar på soundtracket till filmen jag såg nu ikväll, skitbra film! jag grät, skrattade, log, mådde bra och fick en bra må-bra-feeling i kroppen. wild child heter den! se den!

jag är på riktigt bra humör, förstår inte vad det är med mig..? på några månader har det förändrats så himla mycket. inuti mig, i min kropp, i mitt psyke. tack någon där uppe.. eller helt enkelt.. tack mig själv! <3

har varit en hurtbulle och tränat magen nyss. det finns en maskin på gymmet som är riktigt bra för magen. den kommer jag bli bra kompis med. jag hoppas jag orkar med träningen imorgon, blir det inte gruppträning, så ska jag iallafall dit och träna på gymmet. så jag känner mig lite vettig iallafall (: är ledig imorgon, eller ja, jag ska inte till lyra, utan pluggar hemma som idag. sen blir det någon slags träning på kvällen och så. längtar tills alex är ledig. på torsdag går han av. saknar honom verkligen. så det ska bli jättemysigt att få hitta på massa gosiga saker med honom <3 vi behöver det. det är plågsamt att inte ses hela tiden. många säger att man får ett bättre förhållande när man ses mindre.. så är det inte för oss, jag skulle gärna sitta ihop med alle. dag som natt. <3

jag ska ringa mamma och säga god natt till henne och sen ska jag försöka komma till ro. just nu känner jag mig helt hyper.. inte det bästa att aktivera sig så på kvällen. så nu ska jag varva ner.

sov nu så gott, vi hörs imorgon. puss&kram fina ni.





bra relation till sig själv

- att känna harmoni och leva i nuet (träna på att leva i nuet, blicka framåt, men inte hela tiden, njut av det du har nu också) ps. har ni sett filmen "click" med adam sandler..? han har en fjärkontroll och kan skippa vissa saker i hans liv och spolar bort allt som är "tråkigt" det slutar med att han tillslut har missat hela sitt liv.. don't try this at home kids..! (:

- att vara nära sina känslor (skjut aldrig bort det du känner, bejaka dina känslor och se det som att din kropp/psyke talar om någonting för dig)

- att växa och känna glädje och kärlek (du kan aldrig älska andra fullt ut, innan du tillåter dig själv att älska dig precis som du är)

- att känna lycka och tillfredsställelse (försök att alltid se någonting positivt i det negativa, ju mer du gör det desto mer kommer du tänka positivt. det blir en vana helt enkelt)

- att vara nöjd och inte jämföra sig med andra (du kommer aldrig bli den där andre människan, hur gärna du än vill, så sluta kämpa och se istället det du har som är bra. vem vet, du kanske finner någonting inom dig som var tusen ggr bättre än det den andre hade)

- att övervinna rädsla, ändra beteéndemönster och sluta med undanflykter som hindrar en att leva fullt ut (vill du genomföra någonting i livet, ber jag dig nu att verkligen bestämma dig för att försöka. för försöker du aldrig kommer du heller aldrig att uppnå det du ville. "tar du inte nästa steg, kommer du stå på ett ben hela livet" träning ger färdighet!)



måla ränder

mwhi.. blir mer och mer sugen på att måla ränder på väggen bakom soffan istället för att köpa en dyr tapet. då får vi ränderna där vi vill och även de färgerna vi vill ha (: jag tror det skulle blir superfint med ljusgrått, silver i smala ränder, lite mörkare grått (men ändå åt det ljusare hållet) maskeringstejp, målafärg och tålamod = ett nytt rum (:



ett av mina favoritalbum på styleroom. hon har också målat sina ränder. bla med silver. så snyggt! vitt, ljusgrått och silver är snyggt! riktigt snyggt! :D



hej vänner

gud jag har så sjukt ont i min kropp. ena benet får jag släpa fram för att komma någonstans... det gör så ont. försöker gå "normalt" men det smärtar. då vet man att man har tränat, haha (:

jag sitter i soffan och kollar på rosings dejtingprogram. fun fun. allt verkar ganska ytligt, men vi får se (: kan tänka mig att killarna är nervösa nu! sen blir det filmkväll med tända ljus, pyjamas, nergosad i soffan med en stor kopp kanelte. myspys!

efter träningen har jag pluggat engelska, gick igenom allt jag pluggat igår och idag, bara för att verkligen lära mig. för dte är ju det jag vill, ha en grundlig inlärning och inte bara ytlig för att komma ihåg till proven. så det jar jag pysslat med (: och sen har jag legat i fåtöljen med vetekudde på benet. så skönt! lite bättre nu (: får se om jag klarar av träningen imorgon. just nu känner jag mig som en gammal tant ):

hoppas att ni får en jättemysig kväll! ta hand om er, hörs senare puss&kram <3



bokat på friskis & svettis

gud min träningsvärk är inte att leka med. undra om det är farligt att träna när man knappt kan gå..? det visar sig nog ikväll efter spinningpasset.. på onsdag har jag bokat in mig på aerobics i 55 min. kommer vara helt död på torsdag när jag ska in till stan med lilltjejen och gå på museum. eller så blir det helt tvärtom - fylld av energi (: jag hoppas på det sistnämnda (:

nu ska jag fortsätta plugga, wish me luck! puss&kram <3





never never give up!





paus

tar en liten i pluggandet. har pluggat massa ord osv. kul när man lär sig nytt! men nu snurrar skallen, och en paus är vad jag behöver. (: läraren skrev massa tips om hur man lättast lär sig.. bla ska man ta många korta pauser, fortsätter man fast man inte riktigt är koncentrerad, är det såklart svårare att ta in.. och ja, då lär man sig mindre.jag håller iallafall på med onsdagens uppgifter. sen när jag är klar med dom, tar jag och fixar med lite annat här hemma. sen ska jag renskriva min presentation som ska lämnas in på fredag! hejja! (: det är riktigt roligt det här! är skraj för att halka efter, så jag ligger gärna lite före hela tiden. då är jag lugn (;

ska kika på matschemat som vi har. skriver alla recept på en svart avlång griffeltavla från granit. skönare än att ha allt på papper (:

vi har den här, fast den avlånga varianten.. hittade ingen bild på den på granits hemsida.




lev!

lev ditt liv nu!

om du inte lever ditt eget liv
så lever du någon annns.



tänkvärt

att fullfölja det du beslutat dig för
är bland det starkaste
du kan göra för dig själv.



förändring

när du ändrat ditt inre förhållningsätt och
attityden till dig själv är mer positiv,
löser sig mycket av sig självt.



Dagens övning

ett leénde skapar glädje. att le mot en annan människa tar bara ett par sekunder i anspråk, men det kan förändra din och den andres sinnesstämning i flera timmar - så ut och le (:



vill ha

jag gillar den här lampan. så häftig (:





positiv inställning

der du är rädd för attraherar du in i ditt liv. ju mer du fruktar, desto mer fokuserar du på att vara rädd.. desto mer dras du till det du vill slippa. tänk på det du vill istället för det du inte vill. en svensk studie har kommit fram till att människor med positiv inställning kommer längre i livet än de som har en negativ inställning.



morning

äter lite frukost nu och sen sätter jag igång med pluggandet i några timmar (: hoppas ni sovit gott? det har jag! som en stock! hann läsa iallafall litegrann ur en GI kokbok vi har "GI dag för dag" den är riktigt bra. sen ringde jag älskling och sen somnade jag på en gång. ikväll blir det träning, spinning i 60 min och sen myskväll och slapp i soffan. riktigt skönt, speciellt när jag vet att jag gjort något bra under dagen/kvällen (pluggat och tränat)

snön ligger kvar på marken och det är så himla vackert. imorgon har jag inget inplanerat på kvällen. då blir det nog en mysig promenad i villaområdet! älskar att gå runt där. se alla husen lysa upp så fint, snön glittra och ja, det är riktigt mysigt!

kul att ni gillar må-bra-tipsen, då kör jag vidare med dom (:

nu blir det plugg! puss&kram <3




It's undeniable that we should be together

One, you're like a dream come true
Two, just wanna be with you
Three, honey it's plain to see
That you're the only one for me
Four, repeat steps one through three
Five, make you fall in love with me
If ever i believe my work is done
Then i start back at one..



jag älskar dig så det gör ont när vi är ifrån varandra. jag sitter gärna ihop med
dig finaste. ditt förslag om handbojjorna var bra ^^





Livet

ge dig själv det liv du önskar

det är du själv som både
begränsar och tillåter.



slut på måndag!

är påväg i säng! är på toppenhumör och inte alls trött, får helt enkelt ta vara på min pigghet och läsa lite i engelskaboken, sen blir det inredningstidningar och måbraböcker som jag läser! sitter och lyssnar på musik just nu. atomic swing med smile. man blir så hurtig av den låten!

vi ska göra en bokrecension som sista inlämningsuppgift och idag köpte jag twilight på engelska! (såklart) andra som läst den säger att dom sträck läst den. hoppas jag också gör det, för det är över 450 sidor ^^ den ska komma om ca två dagar. ska bli kul att få läsa den. älskade ju filmen! (: och perfekt att man fick välja bok själv! ringde och pratade med min lärare idag! dom hade skickat en lista på förslag om böcker.. ingen verkade direkt lockande, så det va bra som sagt med eget val (:

jag och mamma har fikat nyss, jag gick ut i köket och bredde varsinn macka och varsitt glas med naturell yoghurt med linfrön och kanel. mums! hon läste min blogg och så (: vi har haft en jättemysig kväll. tittade på maria larssons eviga ögonblick. en jättefin film. intressant att se hur dom levde på den tiden. mamma gav den fem stjärnor av fem (; filmen kanske var mer i hennes smak än min.. men vad gör man inte för sin mamma!? ^^

måste fråga er. vad tycker ni om "må bra" tipsen..? ska jag fortsätta att lägga ut några varje dag? jag gör det sågärna för er såklart. men har ni inget lust, så slipper ni såklart ^^ jag har allt i skallen, så jag lär mig inget nytt. så speak up people! and let me know!

tänkte sträcka lakanen och skaka täckena nu.. vädra ut och göra mig iordning för natten. skönt att komma till ro. behöver nog det. var uppe ganska tidigt idag ju (: och ska upp tidigt imorgon igen. plugg och det ska bli roligt!

sov gott nu, så hörs vi imorgon! puss&kram <3



välj att vara lycklig!

- öka din självkänsla av tillfredsställelse genom att säga till dig själv att du är nöjd, upprepa det högt flera gånger varje dag och känn vad som händer i dig.

- ge dig själv och anra beröm. vänliga ord, föder vänlighet och positiva känslor.

- se dig omkring och uppskatta det du har - helst flera gånger om dagen!

- köp en blomma, eller ha någonting annat vackert i din närhet, som en källa till glädje.

- ett leénde är ett enkelt sätt att visa uppskattning

- ge dig en klapp på axeln när du genomflrt det du bestämt dig för.

- om det är jobbigt och tufft, lyft blicken och se på det fina omkring dig.

- vårda och sköt om din grundlycka, så du alltid har stöd i livet från flera håll.

- börja samtalet med att säga någonting positivt om den andre och se hur annorluda det blir!

- krama om dig själv bara för att du finns och vill göra det bra för dig!

njut av det du har, det är vägen till lyckan!



mer mjukisbrallor åt folket!

hej allihopa! hoppas ni mår fint därute i vita avlånga kalla sverige. här hemma poppar jag förfullt på stereon.. har frågat massa ggr om våran granne hör oss.. "inte ett ljud" ibland är det bra att ha betongväggar ^^ jag hatar dom när vi ska borra upp saker.. hyllor, tavlor mm.. det är stora stenar i betongväggarna. man blir ju galen ibland! (: men att ha tjocka betongväggar är riktigt bra när man älskar att spela musik.

jag sitter och väntar på mamma! vi ska äta middag ihop. jag åt lite med alex innan, men ska även äta lite med mamma. mysigt! hon kommer nog om en halvtimme. sen efter middagen måste jag duscha. alltid skönt att slappa i soffan sen resten av kvällen om man är nyduschad och har pyjamas på sig! ni som inte insett det: jag är en mjukis och pyjamas person. folk som sitter med tighta jeans i soffan hemma är ofatbart för mig, haha (: så obekvämt! mer mjukisbrallor åt folket!

ska sätta mig och läsa några sidor ur engelska boken också! skönt att ligga före planeringen. då får man känna sig duktig ^^

ska plocka lite här och tända ljus, duka och fixa lite innan mami & adolf kommer.

hoppas ni får en fin kväll. vi hörs senare! puss&kram!




favorit mjukisarna!




livet blir betydligt enklare när du:

- lägger mindre vikt vid andra människors åsikt om dig.
- slutar döma och bedöma andra.
- minskar kontakten med människor som gör dig trött, förvirrad, arg eller nedstämd.
- släpper taget om det som inte är bra för dig.
- väljer vänner som gör dig glad och upplyft.
- blir vald för den du är ovh inte för att fylla någon annans behov.
- byter negativa tankemönster mot positiva tankar.
- väljer bort att ta ansvar för andras handlingar
- tar ett medvetet beslut att inte splittra dig genom att ta in för mycket (info, människor, reklam, ljud etc.)
- låter bli sånt som du blir svagare av eller mår dåligt av.
- accepterar dig själv så som du är!



help

jag får massa mejl från olika läsare om depressioner, nedstämdhet och ångest.. att inte räcka till. att ständigt kämpa mot allt tufft i livet. jag önskar så innerligt att jag kunde mejla så mycket som jag bara hade orkat. men just nu är mins studier första prio. därför har jag kommit på den fiffiga idén att skriva lite stöttande ord och tänkvärda saker här i bloggen. ge var och en (även ni som inte mejlat såklart) en liten spark till att nå ett bättre och lyckligare liv. även fast ni mår bra, så finns det alltid någonting man inte tänkt på innan..

låter det som någonting? hoppas (: och självklart ska n fortsätta mejla. en läsare skrev att det inte gör någonting om jag inte alltid svarar.. men det är skönt att bara skriva av sig och veta att det är någon på andra sidan som faktiskt läser och som tänker på dig!

kram på er <3 och tack för att ni mejlar mig. blir otroligt rörd och glad att ni vill öppna er för mig.



Lär och lev lyckan

1. inre glädje är oberoende av situationen, omständighterna, människorna och sakerna. när du upplever inre glädje är du lycklig av inget skäl alls.

2. nyckeln till bestående lycka är att sluta söka efter lyckan och inse att du redan har den.

3. lycka och sorg är olika sidor av det oändliga medvetandet. båda är förgängliga, men ingen av dem är du, för du ät inte ett medvetandetillstånd.

4 för att uppleva bestående lycka måste du bege dig till en plats bortom tänkandet och uppleva inre frid.

5. glädje och sorg, lycka och lidande, hör till motsatsernas spel; de är övergående för att de är tidsbundna.




energi & lust

jag upplever någonting som jag inte upplevt på flera år. nämligen enorm energi och lust till att göra saker. kunde jag bli mer positiv?! haha, ja det kunde jag. och jag älskar det! älskar hur jag är som person. jag blir glad av att vara positiv och se klart vad jag vill. ha mål, genomföra mål och framför allt klara av mina mål.

idag har det varit en toppendag! jag var nervös över hur engelskastudierna skulle se ut. kan meddela att jag lusläst i fyra timmar i sträck (liten lunch imellan) och verkligen läst, man märker så tydligt när man vill, då är motivationen på topp och jag bara älskar det här med att plugga! så jäkla roligt! (: jag har redan gjort både uppgifterna tills idag och tills imorgon onsdag, även skrivit inlämninguppgiften (en presentation på 300 ord till min lärare) alex fick läsa den och han sa "jag ville bara fortsätta läsa, det här var mycket intresant och bra skrivet" kul, roligt och skönt att höra! (: läste betygskraven också. och av det jag läst verkar det lätt att få ett bra betyg! wiho! (: i hope so. men min inställning är att göra så gott jag kan (och verkligen göra det) och sen blir jag nöjd med det jag får. huvudsaken är att jag lärt mig någonting!

jag håller på att vika in tvätt i skåpen och ska snart börja med middagen. sen ska jag slappna av lite. skönt att vara ner några hekto.

pyrah, jag har mejlat dig ang. stringhyllorna (:

puss&kram!



God morgon måndag!

hoppas ni sovit gott! (: jag vaknade halv åtta och var inte så jätteutvilad, tyvärr. nervös och hade svårt att somna i gårkväll. men tröttheten börjar redan lägga sig och jag ser fram emot idag! första dagen med engelskan, som kommer hålla på i tre månader. skönt att komma igång :D

jag kom upp till ett dukat frukostbord med världens sötaste lapp skriven av baby him self. han är så fin mitt hjärta (: glad jag blev! ska bre några extra mackor och ta med mig så jag kan äta när jag blir hungrig, åker hem vid två och umgås med älsklingen. han hämtar upp mig vid bussen och sen åker vi och hämtar ut några böcker som jag beställt.

inatt var jag påväg att köpa en helsvart stringhylla pocket. hello..! jag ska sälja mina två "riktiga" stringhyllor för den väggen jag skulle haft ena på var tyvärr för liten.. och jag har tänkt och tänkt om det finns någon annan vägg, men nej.. det finns det inte :P så en string pocket i svart får det bli. ska dock vänta för jag köpte ju som sagt kartell bougrie lampan för nästan två tusen nyligen :P

ev så kommer mamma & adolf ikväll (: då ska jag bjuda henne på middag och sen blir det säkert film (: mysigt! saknar min mamma så det är bara att passa på att träffas när man är ledig! på tisdag mellan 18:30 - 19:20 har jag bokat in mig på ett spinning pass.. tog bas.. för jag har hört att det är ganska kämpigt med spinning ^^ ska bli riktigt kul iallafall!

snön ligger kvar fortfarande, måste vara upp mot 20 cm nu. fint med så vitt ute, speciellt på kvällarna, då himlen blir sådär lila orange och allt ser upplyst ut. vacker. kanske kan få ut mamma och adolf på en lite kvällspromenad ikväll. hade varit riktigt skönt! på kvällarna är allt så tyst också. mysigt!

jag har redan packat "väskan" fick bli en liten svart hård påse från make up store. med engelska böckerna och frukt. nu ska jag bara bre några mackor också (: sen är jag klar att gå till bussen.

hoppas ni får en underbar start på den här veckan! (:

puss&kram <3



film!

nu är jag nyduschad, har plockat och fixat i lägenheten och ska göra te och bre en macka med ost (: tända ljus och krypa upp i soffan och titta på film. blir en rysare. hoppas att jag kan sova sen :P skulle egentligen sett yes man, men baby ville sågärna se den, så det får vänta! har massa andra att kika på så det gjorde inget!

sen efter filmen ska jag krypa ner i sängen och läsa topp hälsa! och nu jäklar ska jag orka läsa mer än en sida (;

hoppas ni mår underbart och njuter av kvällen. imorgon är det en ny vecka att fylla. jag ska plugga måndag till fredag 10 - 14 och träna ung. varannan dag. på torsdag jobbar jag på kvällen. eller em till kvällen. jag och tilda den äldsta tjejen ska in till stan och gå på museum. mysigt (: sen får vi se vad som händer!

sov så gott sen om vi inte hörs igen. puss&kram <3






trött men glad!

hej mina vänner. hoppas ni mår bra. jag är som en mask i kroppen. var helt darrig när vi åkte från gymmet. jisses vad jag har kämpat ^^ men riktigt skönt var det och jag är glad att jag äntligen har kommit igång. att träna och äta nyttigt är en investering för ett långt och lyckligt liv. jag tränar inte för att jag måste, jag tränar för att jag vill må bra. (: då är det mycket roligare. ska gå in och kika på FS sidan och boka pass tills tisdag. vill köra spinning!

sitter och tittar på one tree hills med ett halvt öga och håller på att välja film. för ikväll blir det bara massa mys och sängdax tidigt. är helt slut, haha (:

ska hoppa in i en skön dusch och tvätta håret nu. hann bara med en snabb dusch innan. sen blir det pyjamas och film i soffan med en kopp varmt te, tända ljus och duntofflor på fossingarna!

ha en jättemysig kväll. puss&kram (:



söndags frukost

jag och alexander åt en riktigt gos och mysig frukost i dag. utanför snöade det för fullt och vi satt inne och drack varm chocklad och åt gott. mysigt! <3



jag tycker det är så roligt att duka fint (:











GI - bröd med solrosfrön. riktigt gott.



varm chocklad på mjölk och kakao med vispgrädde. gott!




en kritvit söndag!

det är helt vitt utanför fönstret. älsklingen var helt lyrisk i går när vi pratade och han var på jobbet "det snööar" haha, han vill nog inte att det ska bli vår (; jag bryr mig inte så mycket.. för det finns ju inte så mycket man kan göra åt saken.. påverka vädret alltså (: bara gilla läget. och byllsa på sig fjällräven jackan ett tag till (:

har legat och läst i sängen, skön start på dagen. ätit lite yoghurt för att stilla hungern, snart ska baby upp och då blir det en riktig mysfrukost (: sen åker vi och tränar tillsammans. han är snäll och följer med mig. tycker att det är lite scarry när det var sålängesen och det är ett nytt ställe. han får vara min personliga tränare idag (; <3

ska vika in lite tvätt i skåpen nu och plocka in disk i skåpen också. få lite fint ^^ så slipper jag tänka på dte sen. för sen ska jag bara plugga engelska och mysa i soffan <3

hoppas eran söndag blir riktigt mysig! ta hand om er <3 puss&kram (:



klassisk

jag har blivit förälskad i klassisk musik. det är så otroligt avkopplande. perfekt mot darriga nerver, haha (: det känns som man lever på ritkigt när man hör dom ljuva tonerna. just love it. känslan i kroppen och lugnet, är oslagbart.

mamma gick nyss. vi tittade på "den man älskar" fin film. älskar man någon är det svårt att hålla sig ifrån den personen. det bevisade dom i filmen. tragisk dock. se den så får ni se!

jag är inte trött, men ska ändå bege mig i säng. jag vill hinna läsa innan jag slocknar. för jag gör det ganska så fort när jag lägger mig i sängen. får skylla på våran för sköna säng (; och vetetofflorna jag fick av min bästa vän i julklapp. <3 älskar dom. ni som har sömnsvårigheter, pröva dom!

imorgon smäller det. (; ska nämligen testa min gamla otränade kropp om jag pallar av att träna gym. jag vet att det kommer ta emot ibörjan. jag har inte tränat på tusen år. bokstavligt talat.. men jag vet en bra sak (om man får skryta) jag har tränat hela mitt liv och har en riktigt bra grund. jag har platt mage och man ser mina rutor om jag spänner ^^ okej så är det inte alls, där ljög jag. jag hade rutor innan.. men dom är borta. sexpacket (jag gillar inte magrutor på tjejer) men vad gör man, dom ploppade ju bara upp när jag tränade. men jag har iallafall en väldigt vältränad kropp. så det kommer inte bli jobbigt för mig på gymmet. det enda som är jobbig är väl att hålla fast motivationen. får helt enkelt sparka mig i arslet. (; åker iallafall och köper gymkort imorgon och kutar lite på bandet, cyklar och testar lite annat. sen bokar jag in mig på gruppträning via nätet när jag är hemma. sen efter träningen ska jag hem och kika på engelskan. se vad det är för något (:

så imorgon blir det en stadig frukost på gröt och ett kokt ägg, sen traskar jag ner till bussen och åker till farsta, in på friskis och svettis.. och svettas en timme, hem, duscha, äta mellis en smoothie, göra frukost till baby och förbereda maten (: sen när alex har åkt sätter jag mig och kollar i engelska boken och sen en lugn kväll. låter som en riktigt bra söndag!

nu ska jag göra mig iordning inför natten, ska bli mysigt att krypa ner i sängen! sov så gott!

puss&kram (:



glitter i tvn

melodifestivalen är slut för denna kväll och jag sitter med världens pirr i magen. jag är glad att molly sandén gick vidare, hon ville sågärna och hon uppskattade det verkligen. (:

vi har det riktigt mysigt här hemma. har ätit god ostkaka med jordgubbssylt och grädde, druckit te och ätit frukt och godis. nu är jag mätt. ^^ vi ska sätta på en film och mysa vidare (: mamma sitter i fåtöljen och läser senaste topp hälsa. kul att hon gillar den också. jag älskar den :D så glad att jag började prenumerera på den. massa pepp, bra och tänkvärda saker, tips om hur man mår bätte, nyttig mat, träning och självkänsla. toppen (:

fick ett mejl av min lärare på nti engelskan. jag har fått mitt lösenord nu, så jag loggade in förut och kikade lite. allt står på engelska, men det såg relativts lätt ut. imorgon ska jag köpa gymkort och gå och träna, sen ska jag sätta mig och läsa igenom lite och förbereda mig inför fyra timmars plugg på måndag! spännande. längtat efter att det ska sätta igång. nu är jag på väg :D whiho.

hoppas ni har en underbar kväll. jag skriver mer senare (: är på riktigt blogghumör idag.. kanske ni märkt (:

puss&kram.



här sitter jag just nu..

i våran mysiga fåtölj. vi bara älskar den. den är inte så himla snygg, men ack så skön (: 150 kr för en skinnfåtölj på blocket är ett riktigt bra kap! nu ser ni kulla lampan på bilden också (: i rätt höjd. vera ligger här brevid mig och sussar och jag pratade precis med mamma. hon kommer om en timme drygt, så jag ska passa på att plocka undan i köket, duscha och tvätta håret och klä på mig rentvättade mjukisbyxor. sen hämtar hon upp mig så åker vi ner till affären och köper lördagsgodis till oss (: sen blir det antingen melodifestivalen eller en film. vi får se (: mig kvittar det!

hoppas ni får en helt underbar lördagskväll. njut och mys ordenltigt nu! <3 puss&kram!





middagsmysigt











vaniljdoftljus från muji.



boadicea

en underbar låt att köra avslappning till efter träningspass eller om man bara vill varva ner efter en stressig dag. jag brukar tända massa ljus och lägga mig raklång på golvet, händerna i golvet och näsan upp i taket, blunda och lyssna (: underbart.





UNDERBART!

gud va skönt, nu är HELA lägenheten storstädad. vi har verkligen städat effektivt. vi är som små arbetsmyror och jag hinner knappt blinka, haha. det märker man genom att jag blir torr i ögonen och blir röd på ett ställe. har för mycket att titta på = glömmer bort att blinka ofta = torr i ögonen = röd fläck! haha (: så det kan gå. sitter och blinkar för fullt nu. hatar att vara torr i ögonen. hua.

jag tog mig i kragen och gjorde en sak som jag läänge velat om fram och tillbaka. jag rensade bland mina inredningstidningar. gaad. men vet ni? det känns så jävla skönt. ha mer plats. luftigare och ja, nu har jag bara mina favoriter kvar; topp hälsa, plaza interiör, elle mat och vin och några enstaka som det finns mycket som jag gillar (: resten la jag ner i en pappåse och skrev en lapp på "till världens bästa svärmor! ps. har fler i källaren.. intresserad?" alex lämnar av allt hos dom innan han åker till jobbet. perfekt att dom kommer till användning! då känns det genast mycket lättare :D

jag har rensat i skåp och lådor, slängt, slängt och slängt massa skit, papper, kvitton och ja, nu är det luftigt och så fint (: sen har jag skrivit upp allt i skafferiet som ska få nya burkar! det blir sånna här. med ettiketter på. som jag har fixat på alla kryddburkar också (: kommer bli fint! sen ska vi köpa sånna här för att förvara massa saker i. inne i vårat vita sideboard i hallen är det KAOS. allt är bara intryckt, så allt ska organiseras och ordnas upp. härligt!

nu ska jag börja laga middag. det blir grillad kyckling med fetaostsallad. mums! (:

vi hörs senare. puss&kram!





sovrumsreoveringen



så här såg det ut innan. väggarna var blåa. och förra ägaren hade smetat upp spackel på väggarna och bara "dragit" med något värktyg.. alltså massa ränder hit och dit ): den här bilden är från visningen.



vi gjorde en grovrenovering och tog bort ALLT ner till betongväggarna. det var många lager tapet ^^



älskling <3



tog bort gammla fula lister runt dörren.



våran fina enzo sänggavel från mio i vitt högglans.



myslampa



ljusslingor runt rören.



valnötsgolv



rosa som accentfärg



mina garderober i vitt högglans samma som sängen. här är inte dörrarna på (:



myskänsla.



vit samsung tv



vitt vitt vitt

visst blev det bra (: älskar vårat sovrum.



LÖRDAG!

hej allihopa (: sovit gott? jag gick upp nyss, men har legat vaken ett tag, bara njutit av att vara ledig och inte behöva stressa upp (: underbart!

jag ska göra iordning en god frukost nu och sen får vi se vad jag hittar på tills alexander vaknar (: tänkte städa lite och plocka och planera hur jag ska organisera i skåpen.. och vad vi behöver köpa på ikea osv. skitroligt att planera! :D

ikväll kommer mamma över, vi ska titta på film, fika, prata, ha det mysigt och ja, umgås (: saknar henne jättemycket!

nu kurrar magen. vi hörs senare, ha en jättemysig lördag. puss&kram! (:




natti

nu ska jag göra mig iordning för natten. är riktigt skönt trött. sitter i leggings och munktröja med luvan över huvudet och tofflor på fossningarna. och halvsover här i fåtöljen (: lika bra att gå och fixa klart. ska skära två till dinkel och GI bröd som vi köpte idag.. så fryser vi in dom och sen är det bara att plocka ut så många som man vill ha (: har smakat på det och det är gudomligt gott. vilken tur vi hade som var där just när dom hade "rea" på brödet. nybakt nyttigt billigt bröd tackar vi inte nej till (:

imorgon blir det en riktigt god helgfrukost med färskpressad apelsinjuice, dinkelbröd, massa goda pålägg, scramble eggs och yoghurt. mumsi!

nu sviker jag bloggen och gå och lägger mig och läser (: puss&kram, sov gott!



dom här fina gråa påslakanen är beställda från hm home. längtar tills jag
får bädda med dom. ser helt underbara ut. jag har tröttnat lite på mönster osv
vill ha enkla enfärgade (: jag är en påslakanfetish, haha (: vi har så många så
vi hinner aldrig använda alla. men det är ju såå kul med variation. och att bädda
sängen med snygga sängkläder GÖR så att man sover bättre (;




back home

hello babes! nu är jag hemma igen. efter en låång resväg. 35 mins resväg med bara pendeltåget. och innan det buss i några minuter: men hem kom jag tillslut (: jag måste se jäkligt trevlig ut eller så har jag en turbussremsa.. jag behövde varken stämpla på bussen eller tåget.. och inte sist jag åkte buss heller. har haft en jättetrevlig kväll hos ida. vi har ätit ben&jerry glass och druckit vin (typ en klunk) jag är som sagt ingen stordrickare när det gäller alkohol. men det är ju trevligt ibland (: vi kikade med ett halvöga på let's dance också. men jag missade vem som åkte ut.. någon som vet? (: dom bodde i en skitfin lägenhet. jag är svag för nybyggen.. och deras lägenhet var så fräsch! kul att komma hem till någon som har samma stil som en själv! ida gillar att ha ordning i sina skåp och vi kutade runt och öppnade alla skåp och garderober i hela lägenheten, haha. nu vet jag vad jag ska sysselsätta mig med när jag är ledig (; med först måste vi åka till ikea och shoppa burkar, lådor, korgar.. haha. kommer bli great.

alex släppte mig vid idas salong och hon färgade mina ögonfransar och vaxade mina ögonbryn. har aldrig haft snyggare ögonbryn :P meddelade ida att jag skulle komma tillbaka (; hon ville knappt ha några pengar. men hon fick iallafall mer än vad hon först sa.. man kan ju inte få lyxbehandlig gratis :D

jag ska röja upp i köket som vi inte hann innan vi slängde iväg oss till ida. ser ut som en bombnedslag. så det ska fixas. inge kul att vakna upp imorgon och röja då. jag är ändå inte trött (: jag glömde snitta tulpanerna innan vi åkte också.. så dom slokade ganska rejält när jag kom hem. haha :/ snittat dom nu och dom börjar resa sig upp igen. tur!

ska hoppa i mjukisdressen nu och ta det lugnt. fixa i köket och varva ner med topp hälsa. börjar bli lite trött nu.

puss&kram (:



ida och jag!




önskningar!



jag är tidig med att skriva önskelista..! jo minst sagt, jag fyller inte förens i september (: till badrummet önskar jag mig lite prylar från cult design. allt på ett vitt porslinsfat! lotion (perfekt, för jag blir snustorr när jag tvättat händerna) tvålpump och för tandborstarna (: cute!



senil

det är jag verkligen. hade totalt glömt bort att jag ska ha tjejkväll hemma hos ida ikväll. haha. vilket minne va. och vad ska jag med min kalender till om jag aldrig kommer ihåg att kolla i den?! hrm. jaja. har precis ätit världens godaste middag med baby och nu är vi på språng. han kör mig till ida.

vi har varit och handlat massa god frukost på coop. dom hade nybakta dinkel limpor och andra nyttiga bröd för 10 kr st. köpte flera st och fryser in (: perfekt. slipper vi baka själva (; dom har världens godaste nybakta bröd där.

sen köpte vi fina rosa och vita tulpaner. får fota sen.

nu måste jag rusa! hörs ikväll fina ni. puss&kram och ha en mysig fredagskväll (:



filmtips

crazy/beautiful (världens bästa film)
Forgetting Sarah Marshall
patrik 1,5
step up to the streets
my summer of love
den blåa lagunen
tillbaka till den blå lagunen
true romance
p.s i love you
a lot like love
tuck everlasting
music and lyrics
linas kvällsbok
dagboken
the holiday
ciao bella
för evigt
save the last dance
down to you
catch & release
honey
a walk to remember
ghost
love actually
dreamers
just my luck
ingen kan älska som vi
en kärlekshistoria (lite seg, men mysig)
finding neverland
uptown girls
he's the girl
isprinsessan
tjenare kungen
little miss sunshine
40 days and 40 nights
brokeback mountain
welcome to the dollhouse
låt den rätte komma in
stardust
she's all that
twilight (bioaktuell)

alla är filmer som jag verkligen gillar. se, njut, le, skratta, gråt, bli varm inuti, älska!

puss (:





rosa busskortsfodral

jag har köpt ett jättefint rosa busskortsfodral. det är riktigt smart.. (inte bara snyggt) ett reflexband på ena sidan så när det är mörk och man inte syns så bra när bussen kommer, sträcker man upp busskortet och syns med reflexet. snart va (: sen är det en karta över tunnelbanelinjerna i stockholm, pörfekt. 32 kr kostade den och 30% av vinsten går till bröstcancerfonden. dangens goda gärning (;

här hittar ni busskortsfodralet





smalt fönster

ett sånt här smalt avlångt fönster ska vi rita med i ritningarna till huset sen. det ska vi ha i köket vid diskbänken. så snyggt (: åh, vi längtar så sjukt mycket tills vi ska börja med vårat husprojekt. det är flera år kvar. om vi inte vinner på triss då (; men jag ser det från den postivia sidan. nu har vi desto mer tid på oss att planera och få fram den perfekta planlösningen. vi vet ju vart vi vill bygga huset iallafall! :D





Sänglampor från bolagret.



dom här gillar jag! gillar retrolampor och den här modellen kan man hitta på loppisar osv (: tycker dom är häftiga! jag är lite feg när det gäller att borra i våran tapet i sovrummet bara.. med tanke på att vi vill sälja den i så fint skick som det bara går! och ja, att borra upp lampor kanske inte är så bra då (; men fina är dom! finns både som bords, golv och vägglampor!



Underbara fredag!

riktigt skönt och härligt med helg! (: jag sitter och dricker te och äter hallon. gott! tittar lite på tv och ska snart sätta mig och plugga lite. så det känns tillåtet sen att slappa i soffan ikväll och ha myskväll.. när plugget är fixat (:

sov riktigt gott inatt och det var jätteskönt. magen mår mycket bättre nu och det är jag glad för. idag ska jag verkligen sköta matrutinerna och äta bra! jag har magkatarr och det märks tydligt när jag slarvar med maten. det är ju bra, så äter jag bra mat :D man ska alltid försöka se det positiva i det hela..!

så ikväll blir det myskväll för min del. ska titta på let's dance och någon film, krypa upp i soffan i mjukiskläder och läsa inredningstidningar, tända ljus och bara ta det lugnt! den här helgen ska jag bara slappa! på måndag börjar engelskan, och då ska jag vara ordentligt utvilad :D mamma kommer över på lördag också. mysigt! sen ska jag träna i helgen också! så skönt! :D

nu är det dax för plugg! puss&kram underbaringar! (: ha en jättemysig fredag!






läggdax

jag sitter och huttrar och är jättetrött. kanske inte är så konstigt då jag har varit vaken sen halv sju i morse (: så det ska bli riktigt mysigt och framförallt skönt att krypa i säng strax! ska bara borsta tänderna, resten är klart. fylla på mat och byta vatten till kissarna och sträcka lakanen i sängen. värme mina vetetofflor och hämta vatten. välja tidningar och njuta av att ligga i sängen och bara slappna av. (:

imorgon kära ni är det HELG! så himla skönt, eller vad säger ni?! (: jag har inget planerat imorgon kväll. let's dance ska jag iallafall kolla på (: och ev. baka bröd! mums! på dagen ska jag ha ett möte med martin och sen åker jag och babyboy och handlar lite frukost saker. det ekar lite i kylen just nu! älskar när kylen är fylld av goda yoghurtar, juicer, pålägg mm. (:

hoppas ni vet hur glad jag blir för era kommentarer. och jag vet att jag är dålig på att svara på dom. får helt enkelt bättra mig. har nog för mycket i skallen just nu. det är mycket förändringar för mig. och både kroppen och huvudet jobbar för fullt. ja, på högvarv. kanske därför magen krånglat idag. jag hoppas att det är pga. stress och att jag inte blev smittad av alex brorsa igår.. han var blek och hade varit riktigt magsjuk. får hålla tummarna helt enkelt. blir jag sjuk, så blir jag sjuk.. men man blir ju alltid frisk igen (; tack och lov.

ska nog ta och lyfta min rumpa från den mjuka soffan nu och komma i säng. börjar känna mig lite trött!

vi ses och hörs imorgon! sov så gott och dröm sött! <3 puss&kram!



våran första sommar av kärlek.


Köksplanering

köksrenoveringen är vårat nästa projekt! känns skönt att vi tagit ett rum i taget, istället för att hoppa runt från rum till rum (avskräckt från arga snickaren) haha (: innan vi flyttade in totalrenoverade vi vårat sovrum. och det blev skillnad ska jag säga er. ska visa före och efter bilder någon dag! sen var det vardagsrummets tur. det gick lite segare än sovrummet, men nu börjar det äntligen bli klart (: listerna ska upp och en tapet ska upp bakom soffan. sen är det inredningen, men det får helt enkelt växa fram. vill inte stressköpa någonting som vi verkligen inte vill ha. med möbler är jag riktigt velig. men när jag väl bestämmer mig, så blir jag nöjare än nöjdast :D jag och alex har samma stil. och han låter mig sköta inredningen här hemma. dock tycker jag det är kul att diskutera med honom. och höra vad han tycker.. vilket oftast resulterar i "jag tycker precis som dig älskling..!" (: alltså samma smak. eller så vågar han inte stackarn (;

nog om det. vi har lite planer om köket som sagt. har hittat ett företag som har luckor som passar ikeas köksstommar. perfekt ju! inte var det dyrt heller. nästan som ikea priserna tro det eller ej. jag gillar det här köket utan handtag. undra hur irriterande det skulle bli när man är stressad och inte får upp lådan/luckan.. haha (: vanesak kan jag tänka mig!

vi ska iallafall rota lite mer i det hela, så återkommer jag när det är dax för köksrenoveringen. en sak som vi bestämt oss för iallafall: belysning under underskåpen.. som på bilden. riktigt mysigt på kvällen! det gillar vi. det ska vara mycket mysbelysning! japp :D och härdat glas istället för kakel/mosaik.. you name it. lätt städat och riktigt riktigt snyggt! kommer bli skitsnyggt! så bli inte förvånade om vårat kök ser ut såhär senare (: vitt och fräscht! vi längtar efter ett nytt kök! det vi har nu är himla charmigt också. men ska vi få den där insatsen till huset är det bara att börja renovera lixom..! haha (:





hatthylla

en sån här fin hatthylla kan man hitta i äldre femtiotals hus/lägenheter. har hittat några på blocket också och nu även på urban living. jag gillar verkligen modellen. och skulle absolut kunna tänka mig att ha en i hallen. synd bara att dom nya bara har tre krokar.. dom äldre har betydligt fler (:




Lugn och ro

hej på er. hoppas ni mår bra! jag har det riktigt mysigt här hemma och har haft det hela dagen med älsklingen! (: vi har tittat på film och myst i soffan och ätit middag! en perfekt dag! (: lägenheten är nystädad och det är så skönt nu innan helgen! just nu sitter jag i sköna liggfåtöljen och har ett öga på ett inredningsprogram samtidigt som jag letar ramar i rätt stl till mitt lilla tavelprojekt! men måtten verkar svåra att hitta..! antingen får jag kapa lite av bilderna, eller köpa en större ram.. får fundera lite!

ikväll blir det lugn och ro. magen har inte varit allt för bra idag tyvärr.. haft magknip omvart annat. ska tappa upp ett varmt skönt bad med skum senare, tända ljus och bara njuta! fick nya inredningstidningar av alexs mamma i går som hon precis läst ut, så det blir läsning också! har pluggat teori och bläddrat i engelska boken. fastnade och läste några sidor.. men vill inte läsa för mycket innan kursen sätter igång nu på måndag! men den verkar spännande!

ikväll ska jag bara ta det lugnt! har massa bra filmer som jag kan titta på! mysigt! vad ska ni hitta på? hoppas ni får en jättebra och mysig torsdagkväll. puss&kram (:



filmmys

vi ska titta på film nu, jag och min man. vi har fixat här hemma, städat i köket, vikt in den rena tvätten i skåpen, satt på en ny maskin och fikat. så mysigt att vara tillsammans <3 middagen är bestämd och det blir kokt kyckling med vitlök, chili, ingefära och grönt, ser riktigt gott ut! jag är hungrig ^^ men får vänta lite.. så nu blir det film som sagt. riktigt mysigt :D

vi hörs senare. hoppas ni mår toppen! puss&kram!




HM HOME

jisses vad det kliar i shoppingfingrarna.. så snygga grafiska svartvita saker (: helt underbart. det kliade faktikst liiite för mycket. har klickat hem några saker.. men det går ju alltid att skicka tillbaka ^^ bla dom vita tygservetterna med svarta siffror från 1 till 6. hur coolt är det inte att duka med sånna?!






thursday morning!

god morgon allihopa!

jag vaknade vid kvart i sju och var pigg som en mört! (: låg kvar en stund och tittade på alex när han sov. vackra varelse! <3 sen klädde jag på mig och gick upp. ska göra lite frukost och en kopp te och sätta mig i soffan och avnjuta dagens första mål!

jag tar bussen till lyra och pluggar körkortsteori mellan 10 och 14 sen hem och umgås med alle (: han jobbar i kväll, så vi får kärlekstanka ordentligt innan! kommer sakna honom så mycket! ): men vi ses ju imorgon igen!

saknar att umgås med mamma så jag ska ringa henne och fråga om hon vill komma över ikväll och fika och se på film (: det hade verkligen varit mysigt. det var ett tag sen vi sågs nu! man får passa på när man är ledig.

jag ska försöka att komma iväg och köpa gymkort idag också. hade varit skönt att börja redan ikväll. så åker jag när alex åker till jobbet och är där någon timme innan mamma kommer. låter bra!

min hjärna är ganska tom just nu. så jag får inget vettigt ur mig, haha.

hoppas ni får en underbar dag! vi hörs sen när jag kommit hem! puss&kram (:



underbart!

sitter hemma nu, nyss kommit hem. och det är så mysigt att vara hemma. varma mysiga lägenheten. älskar att vara här <3 ska snart krypa i säng, men först vill jag berätta om våran mysiga dag tillsammans!

vi vaknade efter en skön sovmorgon, åt en god frukost tillsammans med tända ljus, sen satt jag mig och planerade inför kommande dagar.. eller ja, veckor! (: skönt att ha koll på läget! och det lugnar mitt inre.. är bra på att älta saker som jag inte har 100% koll på. är väldigt organiserad av mig! sen förde jag över pengar till sparkontot. några mer tusenlappar närmare köket. vi duschade tillsammans (det är ju så himla mysigt, så vi gör det så fort vi får chansen) sen klädde vi på oss, blev en riktigt myspys dag med mjukisbrallor och hästsvans! skönt! jag är så mörk runt ögonen.. svarta ögonfransar osv.. så det ser ut som att jag är sminkad, och tur är väl det (; för idag blev det osminkat! så skönt. vi åkte till farsta när vi gjort oss i ordning och besökte tre gym.. och tro det eller ej. det fräschaste gymmet var också det billigaste..! och ligger närmast! 4 min med buss från huset där vi bor. kan inte blir bättre. måste bara fundera.. väljer jag det här gymmet kommer jag och helena inte träna tillsammans. men det måste kännas bra för mig! och det gjorde det på friskis och svettis! 2900 kr ist för 3500 kr för ett årskort, då ingår all gruppträning, gym osv! ja, vi får se helt enkelt. efter det tog vi bilen till edsviken i sollentuna. på andra sidan edsviken ligger det ett ställe som heter falkenberg. där kände vi oss hemma. vilket underbart ställe. precis vid vattnet. uppe på en höjd med utsikt över hela sollentuna och in till stan. heelt underbart. en tomt där ligger på runt 2 miljoner och det är skapligt! (: alla villor var så himla fina. tog lite bilder, tyvärr lite suddiga, då vi inte kunde stanna och fota för länge (; en tant i ett hus såg oss, haha. pinsamt värre.



vi gick och kikade på ett ställe, vågade inte gå så långt ut. men här är utsikt över vattnet iallafall och på andra sidan ser man edsviken.



lite suddig (: vissa tomter hade inte så här mycket skog framför, utan hade fri sikt ut över vattnet. helt amajsing. på ett sånt ställe ska vi bo (;





i det stora fönstret sen man tanten som såg oss.. haha. huset var fint, visst (: dock vill vi ha ett större. mohaha.



vi älskar fasadbelysning! det ser så lyxigt ut!



de flesta husen är riktigt snygga och moderna. många vita och svarta funkishus såg vi också (:



där var några av husen...

efter den mysiga hustrippen så åkte vi hem till babys föräldrar och hämtade upp lillsyrran ellinore. sen åkte vi runt som galningar och letade efter en pärlemovit sony vaio.. slut överallt. och utgående.. får se om den finns på nätet. annars kommer det nog in någon ännu bättre sen ska du se gumman (: efter dataletandet åkte vi hem till alexs föräldrar igen och åt god middag! kassler, spenat, ägg, potatis.. mums! sen äppelpaj på det. dom hade aldrig sett mig äta så mycket som jag gjorde.. haha. jag är väl inne i en matperiod just nu. tack och lov att vi äter nyttigt! annars kan det gå illa (; okej äppelpajen var ett undantag.. man får ju inte vara oförskämd och tacka nej :D

jag och alex pappa satt länge och pratade om jobb, utbildningar osv. och min rädsla för att inte lyckas. eller att ha kvar stämpeln som "misslyckad" pga. av sjukskrivning. han fick mig att inse att det handlar om hur man är som person. och alla dom fina sakerna han sa om mig, fick mig så glad! det var ett behövligt samtal och jag är så glad att vi har en sån fin kontakt! jag älskar hans familj. familjen är otroligt viktig och jag tycker så bra om allihopa! och vi fungerar så bra ihop! avslappnat och trivsamt! helt perfekt! (: vi åkte hem senare än vad vi trodde.. men det gjorde inget. kvällen har varit mist sagt trevlig och mysig! och vi fick höra gång på gång att det var så mysigt att vi kom och åt middag. och lika mysigt tyckte vi att det var!

nu är klockan midnatt och jag ska borsta tänderna och varva ner i sängen med topp hälsa och leva. riktiga måbratidningar (: älskar dom! imorgon går jag upp halv åtta. ska åka till lyra och plugga körkortsteori. som sagt, det här året ska jag ha kortet i min hand.. och ja, jag är fruktansvärt envis. så var så säkra! ^^ ger man sig bara fan på det.. så går det!

imorgon kommer jag som sagt åka iväg till lyra och vara där mellan 10 - 14 och sen åker jag hem. ska köpa gymkort imorgon också. så på kvällen ska jag gå på något pass tänkte jag! ska kika i deras kalender vad det är för pass på kvällen. ska bli skitroligt att komma igång med träningen igen! (: hämtade ut mina egelska böcker idag också.. på måndag börjar det. jag älskar att ha saker att göra! och nu händer det massor. jag är verkligen en "allt eller inget" person. och nu är det allt. blir det för mycket får jag sakta ner. men nu känns det perfekt! (: har koll på läget.

nej, nu ska jag komma till ro. det är en dag imorgon också! hoppas ni sover gott, vi ses imorgon fina ni. puss&kram (:



planering!

hoppas alla mår bra och att ni fått en bra start på den här onsdagen (: jag vaknade av massa pussar. riktigt mysigt! sen åt vi en lång och god frukost tillsammans och satt och pratade om dagen. vi ska snart hoppa in i duschen och åka iväg och promenera runt i villområdet jag skrev om igår. ska bli jättemysigt! och johanna, vi tar med oss kameran (:

jag sitter i fåtöljen och dricker södershöjder (te) och har precis planerat låångt fram i kalendern. dagarna är ganska fyllda. och jag har inte ens ett heltidsjobb och barn. haha. hur ska detta gå måntro (; det gäller att prioritera!

några dagar framöver..

onsdag - idag är det som sagt helt ledigt och det njuter vi av för fulla muggar. ska verkligen ta vara på dagen tillsammans, gå lång promenad i solen. sen åker vi och köper ut en laptop åt alex syster och sen hem, laga middag, titta på film och ha myspyskväll. ska även besöka två gym i farsta och se vilket som verkar bäst! sen köper jag gymkort när jag bestämt mig och pratat med helena.

torsdag - jag ska åka till lyra och plugga teori mellan 10 och 14, ska även klämma in ett möte med ika där någonstans. sen hem, umgås med alex och laga middag. på kvällen åker jag och tränar.. tror det blir spinning i grupp. hem, vila, tv/dator och sen sussa. (alex börjar jobba den här dagen)

fredag - möte mellan 11 - 11.30, hem och plugga teori efter det och göra mig i ordning för en middag hemma hos ida! ska bli kul att se hur dom bor äntligen (: ska till hennes skönhetssalong och färga ögonfransarna också. lyx! åker hem på kvällen och tar det lugnt! tänkte förbereda middag till alex också.. känner jag honom rätt blir det färdiga köttbullar och mackaroner annars :P

lördag - upp och hoppa efter en skön sovmorgon (inte för länge dock) äta frukost, och sen åka till gymmet. träna i någon timme på maskinerna och sen hem, och njuta av att vara leedig! middag med baby och sen myskväll all by my self.

söndag - gå igenom studieteknik och kommande vecka..

måndag - engelska distans börjar! plugga på lyra mellan 10 - 14, men umgås med alex, laga middag tillsammans och sen träna på kvällen.

tisdag - gruppen 10 - 12 , därefter plugga mellan 12 och 14, hem umgås med älsklingen, middag och sen på kvällen blir det träning!

onsdag - pluggar hemma mellan 10 - 14, middag med alex och ev. träna på kvällen, annars blir det mer plugg!

torsdag - plugga på lyra mellan 10 - 14, alex hämtar mig. hem och umgås en snabbis med alex, åka och jobba (barnvakt) mellan 15:30 och 19:00, hem och ha myskväll med alex som är ledig :D

fredag - plugga antingen hemma, eller på lyra mellan 10 - 14, ha världens mysigaste myskväll med baby som är ledig! och jag med :D

ja lite från min kalender (; sen kommer det komma mer jobb och mer träning. puh (: det är kul när det är mycket inbokat. livet rör lixom på sig nu. och det är jag verkligen GLAD för!

nu ska jag duscha med alex och sen åker vi till stället vi ska promenera på (:

vi hörs senare. ha en supermysig dag! puss&kram!




paus

vi tar en liten paus i filmen just nu! har pratat med helena en stund i telefon, och det är alltid lika mysigt! men nu ska vi kolla vidare och sen blir det sängen. är riktigt trött nu och jag längtar till våran mysiga, varma säng! krypa ner mellan vita lakan, kramas och pussas, läsa och prata.. sova och sen vakna utvilade! imorgon är det våran dag. en dag när vi kan göra precis vad vi vill. inga möten, inget jobb, inget alls. bara massa kärlek! hur underbart låter inte det?! helt underbart om ni frågar mig! (: vi ska åka till norra sidan av stockholm och promenera i ett villaområde vid vattnet. ett lugnt, fint, modernt villaområde, precis vid vattnet. ett av ställena som vi pratat om att bygga vårat hus på. det ska bli väldigt skönt att komma ut och gå. hand i hand, du och jag älskling! men innan vi åker blir det en mysig frukost med tända ljus i pyjamas, morgonrock och tofflor.

nu ska vi se klart på filmen! sov så gott alla ni därute <3 puss&kram!



du och jag, sida vid sida, genom hela livet. precis som det ska vara.

- jag älskar dig!




vita fuskpälskuddar

vita kuddar i fuskpäls skulle vara så fint i våran gråa magnum soffa! dom här tre kommer från ceannis. och jag kan tänka mig att dom inte är billiga! men drömma får man.. eller ja, måste man.. eller hur! (:









när vi skaffar bebisar

ska vi ha en sån här "myskoja" jag har en inspirationsmapp på datorn.. den heter inredning.. och i den mappen finns det massa små mappar med massa massa och åter massa bilder (: en av mapparna heter "barnrum" där i låg den här. så himla underbart fint. jag kan se i huvudet hur fint vi kommer inreda barnrummet. vi vill så gärna ha barn, jag och alex. och att ha det som ett av våra mål, gör det lättare att bocka av alla små delmål vi vill göra innan vi sätter en annan till världen. smart va (; jamenar man får inte bara tänka på sig själv.. att ha en stabil grund att stå på är det viktigaste man kan ha innan man blir mamma och pappa. och det ska vi ha! och vi är på GOD väg.



tänk att ligga och läsa sagor därinne. blir helt varm i kroppen <3



hemma!

nyss hemkommen och har dunkande huvudvärk, aj aj. ska ta en tablett snart och tvätta av mig sminket. sen ska jag baara slappa, mysa runt här hemma, umgås med min kärlek och ha det bra (: vi ska titta på film, spela sällskapsspel och dricka te. blir nog lite kvällsfika också med tända ljus (:

alex hämtade mig hos familjen och det var skönt. med tanke på huvudvärken (: då hade jag fått på barnen sina pyjamaser, gett dom välling och fått dom lite halvtrötta. vi låg i sängen och tittade på bollibomba och varvade ner från kvällens galna lekar. och det var skönt (; lilleman var inte så bra i magen idag.. så jag höll på att dö när jag skulle byta blöja. tur att jag inte kräktes.. haha. nejdå, så farligt var det inte.. bara jag som är lite känslig..! hu. men man blev nöjd och skrattade för fullt. bra det (: det här måste vara det bästa extra jobbet någonsin! barnpassning alltså. jag älskar barn! och det är bra betalat. och så hittar man på roliga och mysiga saker ihop ju. perfekt nu när jag pluggar! (:

nu är jag helt inställd på tisdagsmys här hemma! ska hoppa i mjukisarna och tvätta av sminket och välja film! det var så skönt att komma hem till en storstädad lägenhet. min alexander är den bästa i hela världen! (:

vi hörs senare. ha nu en riktigt mysig tisdagskväll. puss&kram!




hello sunshines!

hoppas ni mår bra idag? (: jag sitter i soffan och tittar på tv och äter en tallrik med naturell youghurt, linfrön och kanel. baby sover som en stock.. men jag ska nog väcka honom snart med frukost! jag har varit vaken sen ja, halv åtta. haha. det är bra att han sover ut. han behöver det.

tre ska jag möta upp familjen och sen är jag barvakt till två barn ikväll, emma och alex (: emma är 3 år och alex 1 år. så det blir nog en lugn kväll med läsning, mat, mys och lek! sen kommer alex och hämtar mig och sen åker vi hem och umgås och myser! vi har pratat i flera dagar om att spela sällskapsspel (: så det ska vi nog göra! och film, fika med te och massa gos i soffan! låter som en perfekt kväll. på onsdag är jag ledig! så skönt! fast jag ska plugga körkortsteori några timmar på dagen!

två timmar tills vi ska åka.. ska duscha, sminka mig och äta en mysig brunch med alex! (:

vi hörs senare. ta hand om er. puss&kram!



tidig kväll för fanny & alexander

jag känner mig som en pensionär, haha. vad har hänt med mig? jag brukade ju sitta uppe sent, men nu längtar jag i säng! så himla behövligt att få dom där skönhetstimmarna av sömn (; och underbart att slippa lägga sig och vara dödstrött.. och faktiskt hinna läsa lite (: riktigt underbart!

kvällen har varit jättemysig! vi har suttit som två spända pinnar med ögon stora som tallrikar.. bra förklaring va, hih. iallafall. filmer var spännande nonstop. och jag blev glad att alex gillade den (: jag hade ju letat upp den och valt ut den och allt ;D vad gör man inte för sin karl! jag brukar vanligtvis inte gilla den sortens filmer.. eller ja, det är inget jag kollar på om jag är ensam. men den här var ruggigt bra!

jag saknar verkligen att göra kollage och sånt i bloggen. som jag skrev i morse finns inte tiden just nu.. hoppas ni inte tycker mitt babbel är allt för tråkigt (; ni verkar ju stanna kvar enligt statistiken iallafall (: men som sagt, det blir bättre!

nu blir det tandborstning och läsning i sängen brevid min underbara make! <3

hoppas ni sover gott sen! dröm sött. puss&kram! (:




film-mys!

nyss hemkommen från familjen och riktigt mätt, så det blir bara en varmmacka för min del (: älsklingen ville att vi skulle mysa framför filmen och äta varma mackor, så varför inte :D det gick jättebra idag hos dom. känns som att lilltjejen börjar vänja sig mer vid mig nu och det känns kul (: dom var så söta och gav mig lön nu för ikväll också.. vilket jag verkligen inte hade räknat med..! ett stort bevis på fina människor "vi tar ju av din tid" men det var ju bara mysigt att få vara där! (: nu är jag iallafall hemma och ska hoppa i pyjamasen (lite tidigt, men som alla vet är jag ett riktigt mystroll på kvällen) och vad är bättre än att ha en mysig pyjamas :D ska tända massa ljus och dämpa belysningen och kura ihop mig i soffan med alex. helt helt underbart. kvalitetstid! det märks att vi varit borta från varandra mycket idag. blir en del kramar och pussar.. typ hela tiden (;

ska försöka komma i säng runt elva.. läsa och sen släcka lampan. måste vara utvilad imorgon! ska fundera lite på hur jag ska lägga upp mina dagar också.. nu när engelskan sätter igång osv. mer att plugga också! det jag har tänkt mig är följande.. det här är beroende på om jag jobbar på kvällen eller inte.. men här är först en dag när jag inte jobbar.. och när jag jobbar kommer jag avsluta studierna aningen tidigare och åka och hämta på dagis.

08:30 upp och hoppa och äta frukost.
09:30 ta bussen till gymmet (jag köper kortet på torsdag)
09:45 - 11:00 träna, simma, gruppträning (varierar från dag till dag)
11:15 ca hemma, duscha och äta lunch
12:00 - 15:00 plugga (med små raster för att inte bli vindögd..haha)
15:00 - 16:00 mellis och lite datortid
16:00 - 17:00 plugga körkortsteori
17:00 - 18:00 middagslagning
18:00 - 18:30 middag
18:30 - sovdax, datortid, tvtid, umgås med alex (:

någe på det sättet blir det nog. sen får vi se om jag klarar av att sitta hemma och plugga, vill inte bli störd på lyra heller.. har ganska svårt för att konsentrera mig när det är folk som tjoar runtomkring.. :/ vi får se hur jag gör! antingen lyra, hemma eller biblioteket.

det börjar lukta gott här hemma.. (varma mackorna) ska tvätta av mig sminket och hoppa i pyjamasen och tofflorna, tända ljus och varva ner ett par hekto (;

hoppas ni mår bra! ha en mysig kväll nu (: puss&kram!



en fräkning fanny på våran förlovningsdag <3






snöflingor

har precis kommit innanför dörren, kikat posten, kramats med alexander och satt på fårskinnstofflor på mina kalla fossingar! det är riktigt kallt ute idag och snöflingorna dalar ner från himlen. älskade snö. man blir så härligt rödrosig om kinderna!

vi ska fika med lite varmt te snart, ska göra iordning varsinn kopp, så kan vi sätta oss i soffan och mysa och prata om dagen (: sen kör han mig till familjen (den andra jag ska börja jobba hos) där jag är bjuden på middag.. undra vad jag ska sätta på mig?! det visar sig! (:

dagen har varit minst sagt händelserik. åkte till lyra och pluggade körkortsteori och när en tjej som också går där satt på hög musik gav jag upp och gick och värmde min matlåda! sen tog jag bussen till komvux och gjorde ett engelska prov. fick 95 p. av 100 möjliga. glad jag blev. så nu får jag sätta igång tidigare med engelskan än vad jag trodde först. skönt! den 23 börjar jag. nu i veckan skickas alla böcker hem osv. ska bli rikigt kul. och det förstod nog personalen på komvux också. haha :D gick därifrån med ett stort flin! tog bussen till trångsund och där mötte baby upp mig med bilen.

ikväll blir det massa mys när jag kommer hem. vi ska se eagle eye. den verkade riktigt spännande! och bara slappa i soffan, och njuta av att ha en lugn kväll framför oss! blir sängdax ganska tidigt. ska upp halv åtta imorgon så (: sen är det barnpassning till tre barn i morgon kväll.

nu blir det fika! ha en underbart fortsatt dag! vi hörs lite senare när jag kommit hem igen (: puss&kram.





måndag!

hoppas att ni har sovit jättegott i natt. jag vaknade av alex som inte kunde sova runt sex, sen låg vi och pratade och halvsov tills klockan ringde halv nio. lite trötta är vi ju, kan jag erkänna :P vi sitter och äter frukost just nu.. och jag är så social och har tagit ut datorn hit ut i köket.. fast han sitter och pysslar med sitt och skriver upp sina mål osv (: skönt att ha en överblick.

ska snart hoppa in i duschsen och tvätta håret. sen föna det, sminka mig och klä på mig. alex kör mig till bussen. jag måste köpa busskort idag också. har åkt på remsa de senaste dagarna, men nu måste jag ^^

det är lite mycket just nu och bloggen kommer tyvärr lite i kläm. men jag lovar att uppdatera senare ikväll. kommer hem efter lyra och plugg runt tre, sen ikväll igen runt halv åtta. så vi hörs senare.

hoppas att ni får en fantastiskt fin dag allihopa (: ta hand om er! puss&kram!



trött, mätt och lycklig!

ville blogga lite innan jag stänger ner här. har borstat tänderna och det ska bli riktigt skönt att gå och lägga sig nu! (: vi har haft en jättetrevlig kväll. vi tittade på bolt! den var roligare än vad jag trodde att den skulle var och det blev många härliga skratt!

fick en kommentar av en läsare om att vi lurat ikea på kulla lampan.. måste bara fråga dig vart du fick ifrån att vi inte sagt något till ikea? skrev jag "att nu har vi lurat ikea på massa pengar.."? vi berättade som det var. och dom har fått in fler sånna lampor med fel höjd.. alltså 21 cm högre än vad den lampan ska vara. vi hade ju inget kvitto på lampan och kunde lika gärna ha köpt den på fyndet för 150 kr. och ärlighet varar längst, eller hur? så varför ljuga tänkte vi? samma lampa och den är från ikea. sen var det upp till dom om dom ville ge oss en ny lampa, och dom valde utan diskution att ge oss en ny. och det tackar vi såklart för! det var inga som helst fel annars på lampan vi hade, förutom höjden. och det är inte vårat fel.. utan ikeas tillverkare (: hoppas du inte tog åt dig för mycket nu.. ville bara förklara hur saken låg till, kanske inte var övertydlig med det innan.. men nu vet du (: sen skriver du också att jag hellre skulle sälja den vidare på blocket.. och istället för att lura ikea, lura en annan person..? det känns ju inte helt okej..! hm. jaja.

hur som haver, imorgon köper alex ut en ny lampa, som är i rätt höjd! och det ska bli kul att få hem den. har saknat den här ikväll (;

imorgon är det vardag igen! måndag! jag ska upp vid halv åtta, duscha, äta frukost, klä på mig och sminka mig. sen åker jag med bussen till lyra och pluggar! ska ta med mig matlåda också, så åker jag hem sen runt två tiden (: umgås med baby en stund innan jag ska hem till lilltjejen saga som jag ska vara barnvakt till! fast imorgon ska jag bara äta middag där och bekanta mig med henne (och hennes föräldrar) stannar till sju tiden och sen hem och ha myskväll med älskling! <3 riktigt mysigt att få komma hem efter en hel dag med massa att göra och bara mysa järnet :D längtar redan!

på tisdag ska jag jobba tre timmar på kvällen. fast till familjen med tre barn. det är mycket förändringar nu.. men det fungerar riktigt bra och det är jag jätteglad för! plugg, körkort, jobba.. låter som en bra start (:

jag ska kika mejlen och lite bloggar, sen hoppa i säng! får se om jag får med mig baby, men det tror jag, han ska också upp imorgon med mig (: mysigt att få äta frukost med honom. mys. sen kör han mig till bussen innan han åker till sina föräldrar och hämtar sin lillasyster.. dom ska iväg och köpa dator till henne. har hört att hon vill ha en vit! så fint (:

nej, nu blir det snart sängdax! hoppas ni sover jättegott sen! puss&kram <3



kväll.

nu är det mörkt ute, massa tända ljus här inne hos oss och i bakgrunden är norah jones på. riktigt mysig musik om ni frågar mig (: vi har precis duscat tillsammans och nu är älsklingen nere och slänger lite kartonger.. bla den som bourgin kom i. en stor sådan! jag ska plocka undan lite i köket och bädda sängen. sen värmer jag på gårdagens middag som blev över. ska bli gott, och framförallt skönt att slippa tänka på att laga mat, utan ha massa tid till varandra istället. underbart! <3

idag har vi varit i farsta centrum, reklamerat ett latteglas (handblåst) som sprack när jag skulle hälla i varmt vatten. tur att jag inte fick allt över mig! (: så vi fick ett nytt! fast vi inte hade kvittot. bra det. sen åkte vi till ikea och bytte våran vita kulla lampa som vi köpte.. till en helt ny. fick alltså ett tillgodokvitto på 899 kr. perfekt! synd bara att just den vita inte fanns inne.. imorgon åker baby och hjälper sin syster att köpa ny dator. så då svänger han förbi på ikea i barkarby och köper en sprojlans ny (: i rätt längd den här gången, haha!

ikväll blir det mycket mys i soffan. med alla möjliga goda saker på bordet. två olika dipper, morotsstavar, gurkstavar, chips, popcorne och smågodis. ska man ha mys och film kväll så ska man (; om en timme är dom här, så det är väl lika bra att jag sätter igång (: så lätt att fastna i varandra bara.. och det gör vi ganska lätt. att pussas, kramas och mysa i soffan är så mysigt ju.. och tiden försvinner fortare än vad man tror!

hoppas ni har en jättemysig kväll <3 det ska vi ha (: hörs senare! puss&kram!



jag hittade den här bilden på styleroom hos en tjej.. jag älskar tyget. det är från åhlens.. och jag vill vill ha det! undra om det går att få tag i nu med?! eller om dom kan beställa in :D



090215

vaknade vid elva, skönt med sovmorgon! idag på dagen ska vi bara mysa och fixa med listerna i vardagsrummet (: kommer bli så fint! vi har inte haft lister sen vi fixade väggarna härinne och det var ett tag sen ^^ var tvungna att vänta på golvet som skulle läggas in. men nu så!

sen ikväll kommer ju amie och sebastian! tror vi ska se bolt. får se om dom vill se den (:

nu blir det en mysig frukost/lunch med baby! jag är huuungig! ha en jättemysig söndag! puss&kram



underbar dag och kväll

hoppas ni också har haft en jättemysig alla-hjärtans-dag idag! jag och baby har haft det supermysigt! (: twilight var en film som fick mig att må bra och den fängslade verkligen. helt underbar! längtar riktigt mycket tills nästa film kommer. tror det är tre filmer, precis som det är tre böcker.. jag ska få låna alla tre av alexs syster. längtar!

vi åt jättegod middag. min "present" till alex var förrätten. det blev ostbricka med milano skinka och brieost, vindruvor, 70% mörk lindh chocklad, kex, pommac i champangeflaska och ett gulligt kort. han blev jätteglad. och jag med för mina fina blommor! sötnos (: vi satt länge med tända ljus och åt ostar, kex, vindruvor osv. skålade och hade det mysigt! sen började vi med varmrätten, lövbiff i senapssås med ris. gott! och sen till efterätt kokade äppeltärningar i kanel och kardemumma, upplagda i höga glas med naturell yoghurt, valnötter och ringlad honung över. riktigt gott, men gud va mätta vi var. phu! (:

poppade popcorne och tog med oss till bion! så mycket godare med hemma poppade i kastrull (: sen åkte vi iväg! så mycket folk på bion! eller ja utanför i kön till biljetterna.. så vi missade några minuter i början! men det gjorde inget.

och nu är vi hemma. jag ska tvätta av sminket och krypa ner i sängen med världens bästa alexander. jag är så lycklig. så glad, lycklig över att han är min. min alldeles egen alexander <3

imorgon ska vi sätta upp vita listerna i vardagsrummet. kommer bli fint! sen på kvällen kommer amie och sebbe på filmkväll. längesen vi sågs nu! så det ska bli jättekul (:

nej, nu måste vi sova. börjar bli trötta! förlåt för dålig uppdatering idag. men är det någon dag som man ska ha datorn avstängd, ja, då är det ju idag. på alla hjärtans dag! (:

puss&kram, sov så gott alla prinsar och prinsessor!



så fina blommor som jag fick av älsklingen!



dukning i rosa och rött med iittala vinglasen!



vi hade en jättemysig middag tillsammans, njöt verkligen av att ha varandra nära. tack älskling för ikväll <3



riktigt god efterätt! mums!



haha, en riktigt smaskig puss (:

nu - mysa med baby och sova!



ALLA HJÄRTANS DAG!

hoppas ni får en jättemysig alla hjärtans dag idag (: jag vaknade och gick ut i köket och fick se världens finaste blommor. han skämmer bort mig! jag ska överaska med en mysig frukost nu! hans klocka ringer om 10 min.. så det är bara att sätta fart. vi har så mysiga planer för idag. längtar riktigt mycket till allt!

vi hörs lite senare. ta hand om er <3 puss&kram!





mysig kväll

har verkligen tagit det lugnt nu på kvällen.. precis som jag ville (: har suttit i sköna fåtöljen och haft laptopen i knät och haft let's dance i bakgrunden. tog en skön lång varm dusch och tvättade håret, smorde in mig och satte på mig en nytvättad pyjamas! så skönt (: bäddade rent i sängen och tände läslampan. jag är påväg i säng och det ska bli såå himla skönt!

imorgon kommer jag nog gå upp runt nio, tio och efter en mysig frukost med älsklingen åker vi till farsta. jag ska köpa lite nya lösteer och lite gulliga saker till baby (: vi bestämde att vi bara skulle köpa något smått, bara för att. bara för att det är alla hjärtans dag! riktigt nyfiken på vad jag får :D och ännu mer nyfiken på vad jag ska köpa till honom. haha. det visar sig. får klura lite.. har några ideér (:

det tar ett tag att komma i säng.. borsta tänderna, släcka alla ljus och lampor överallt och säga god natt till kissarna. sen ska jag gosa ner mig i sängen och läsa! gud så skönt. kan verkligen slappna av när jag vet att jag kan sova lite längre imorgon. helt underbart med sovmorgon! :D

hoppas ni sover jättegott. det kommer jag garanterat göra. som en stock! puss&kram!



jag och min luci <3



slut som artist!

äntligen fredag, äntligen hemma efter en dag fullproppad av aktiviteter. nu är det HELG :D ikväll slappar jag i soffan framför let's dance! myspys! och i säng ganska tidigt.. som sagt, mycket idag och nu är jag lite trött..! imorgon är det alla hjärtans dag och vi ska laga tre rätters middag här hemma. jag ska leta upp någon god förrätt och efterätt också (: sen blir det bio, twilight som jag längtat efter att se! (: så det blir en lugn och mysig dag och kväll för oss (: vad ska ni hitta på för mysigt imorgon? det viktigaste för oss är att vi är med varandra (: såklart! jag är SÅ glad att alexander är ledig (: mys!

ska dra min dag lite fort..! vaknade vid halv åtta, åt frukost, två ägg och en kopp grön te.. klädde på mig och gick till bussen med musik i lurarna. åkte till lyra och hade möte med studievägledare och pluggade! sen tog jag bussen hem till mamma och åt lunch med henne, blodpudding med rivna morötter, stekt bacon och juice.. gott. sjukt gott. har fått för mig att det var äckligt! haha (: och nyttigt är det ju också. sen pratade vi lite och jag gjorde en liten övning på henne som heter bildresa.. riktigt spännande om man får reda på massa om sitt undermedvetna! coolt (: jag tog tåget till liljeholmen och till levy, var där en timme och pratade om utbildningar och framtiden. det känns så peppande att gå dit. får massa beröm (: alltid kul. för ja, beröm är jag värd. har kommit så sjukt långt på bara några månader! riktigt roligt! (: sen hämtade baby mig. hann inte ta mig komunalt till vega. så jag fick skjuts av honom (: fick några mysiga minuter ihop och sen hoppade jag ut ur våran bil och in i sarahs och barnens bil. åkte hem till dom och sen var det full rulle i tre timmar med vattenlekar i köket, matlagning, fem myror är fler än fyra elefanter på tvn, middag och glass med kola och chocklad sås efter åt (vi fick lov att äta glass, det är ju helg) och jisses vad det var glass och sås öövveerallt. blev till att byta kläder på barnen och passade på att byta blöja då också. när blöjan var bytt på lilleman fick jag ett stort skratt i ansiktet.. det var tydlugen poulärt, haha (: sen satt vi i soffan, tände mysbelysningen och läste böcker. frågade "vart är dumbo" så fick dom peka osv (: lekte med klossar, bilar och dockor och ja.. hade jättemysigt! när pappan kom hem vid halv sju kollade jag upp bussen och sen sa jag hej då till alla och begav mig till bussen. tog en halvtimme att komma hem.. sen när dom flyttar kommer det ta 15 min med direktbuss (: pappan från familjen som jag var hos i går ringde tillbaka idag och dom tyckte det kändes bra med mig, så nu ska jag dit på måndag och äta middag och umgås med dom (: jättekul! kommer nog bli några kvällar med hämtning på dagis, middag, lek, välling och sova.. sen sitter jag där tills föräldrarna kommer hem! och då kan jag passa på att plugga när hon sover. det är ju bra.

ska titta vidare på let's dance nu och bara ta det lugnt, sen blir det en skön dusch och hoppa i pyjamasen! ska ringa morfar och säga grattis också (: jag beställde en stor blombukett i går från euroflorist.. igår kväll och i morse hängde buketten på hans dörr :D så coolt att det går att fixa en blombukett till utlandet. vi hörs snart igen (: ha en jättemysig kväll.





Godmorgon Fredag! (:

hoppas ni har sovit jättegott? jag har sovit som en stock. lite trött dock, för jag somnade runt två.. läste i topp hälsa i går om att få bättre sömn.. en av knepen var att inte "förstöra" dygnsrytmen med sovmornar på helgerna..! jag som älskar att sova ut på helgen, hah. men som sagt.. jag har svårt att ställa om mig efter bara en natts sen sömn eller lång sovmorgon.. så det kanske är någonting att testa på (: upp runt halv nio varje dag kanske?! för jag vägrar gå upp halv åtta som jag gör när jag ska iväg.. lite vila måste man ju få ha på helgen (;

jag sitter och smuttar på mitt alldeles för varma te.. blev grönt idag också. och hör och häpna, utan socker! väntar på att mina två ägg ska bli klara.. sen när jag ätit frukost ska jag sminka mig och sen iväg till lyra.

det är mycket som händer idag. så jag hoppas att jag orkar med en liten myskväll när jag kommer hem (: och jag hoppas att jag hinner hem tills let's dance börjar. det har blivit en liten tradition på fredagar :D och sen blir det nog sängdax ganska tidigt.. skönt! (:

nu är nog äggen klara.. hoppas ni får en underbar fredag! SÅ skönt med helg! vad man uppskattar helgerna mer nu när man har saker att göra på dagarna!

vi hörs ikväll. jag är hemma runt halv åtta, åtta! puss&kram (:



skönhetssömn!

nu ska jag borsta tänderna och dyka ner i sängen! läsa lite topp hälsa och lite family living (den kom idag) varför ska mina favorit tidningar komma samtidigt för? då stressar jag ju bara igenom dom, för att få börja läsa nästa! vilka problem va (;

jag och mamma har haft en jättemysig kväll. jag har läst högt ur en "må bra bok" och hon lärde sig massa nyttigt! jag har bara "må bra böcker" hemma. jag mår bäst av att läsa sånt! (: och man får massa tips osv.

har beställt tre böcker idag: Sluta kämpa - börja leva! : var sann mot dig själv och lev livet fullt ut, Finn din inre styrka och sen ännu en GI bok (:

lite som man får hjälp med från boken "finn din inre styrka":

Det man tänker på får man mer av! Inre framgång innebär till exempel:

- att känna tillfredsställelse och tacksamhet över livet
- att leva i nuet - att skapa sin verklighet och leva sin dröm
- att låta andra människor vara fria och inte döma dem
- att bara jämföra sig med sig själv och förändras utifrån sina egna förutsättningar
- att ha gott samvete eftersom du gör så gott du kan
- att vara sin egen bästa vän - att göra saker som gör dig glad och avsätta tid för det som är viktigt
- att tänka positiva tankar innan du somnar och när du vaknar på morgonen

sen tittade vi på en skräckis.. riktigt läbbig.. och jag ryckte till var och varannan sekund.. efteråt förstår man inte varför man tittade på det :S usch! den hette iallafall "the strangers" med liv tyler..

nu är klockan över tolv och jag ska hoppa i säng (: juste.. jag har fått ett uppdrag av mamma. ska skriva en matlista åt henne med frukostar, mellanmål, lunch och middag (GI såklart) och ge till henne. kul ska det bli. jag gillar ju som sagt att få andra att må bra och få dom komma igång!

nu - sova! vi hörs imorgon! puss&kram!



home

blogg.se har strulat sen jag kom hem.. så ja, därför har jag inte skrivit (: det gick bra iallafall. mysig familj och jättesöt tjej. vi skulle höras av imorgon så skulle dom prata tills dess, men det ser lovande ut. och det är jag glad för (:

mamma är här nu och vi ska titta på film och dricka te! ska tända ljus i vardagsrummet och tvätta av mig sminket innan. det måste vara en av de bästa sakerna på kvällarna - att tvätta av sminket och tvätta ansiktet med massa bra prylar från clinique! (: gillar deras produkter jättemycket! speciellt deras tonic.. man riktigt känner hur smutsen försvinner! skönt! (:

har fixat inne i sovrummet och så, så det är bara att dyka i säng sen. ska plugga lite körkortsterori om jag orkar, annars tar jag det imorgon (:

imorgon händer det en del..

lyra 10:00 - 11:30 (lite möten med studievägledaren osv)
åka hem till mamma och fika 12:00 - ca 13:00
åka till levy och vara där från 14:00 - 14:50
alex hämtar mig och så kör han mig till vega där jag ska hämta barnen klockan 15:25 i skolan/dagis
går hem med barnen och leker, lagar middag och äta, leka, mysa och ja, ha roligt (:
19:00 kommer pappan hem och jag åker hem.
väl hemma ska jag plugga och sen är det HELG :D

underbart med fredag imorgon! längtar! och på lördag blir det lördagsgodis.. jag har längtat efter det också. haha (:
som ett litet barn..! på söndag kommer amie och sebbe hit på filmkväll. riktigt mysigt! (:

ska gå och umgås med min kära mor nu och sen hoppa i säng! hörs imorgon! eller om jag orkar, senare ikväll.

puss&kram (:



pirrig!

sitter här på golvet med världens pirr i magen. ska snart iväg till en familj och träffa dom och deras 2 åriga dotter saga (: hoppas hoppas att det känns bra! för då har jag iallafall några timmar där också! (: och mer pengar till köksrenoveringen. wii!

vi åt ost och skinkpaj i dag. med massa sallad. proppmätt är jag och det är ju bra (: mamma kommer runt halv åtta och äter då. så håller jag henne sällskap. försöker hålla mattiderna någelunda och jag var skithungrig nu när alex skulle äta.. har bara ätit yoghurt med linfrön och kanel.. och sen en näve torr-rostade jordnötter.. och sen vatten. så jag var som sagt ganska hungrig!

idag kom överkastet från ellos. ska bli kul att pröva att bädda med det. det ser himla fint ut iallafall. och tunt, så det är lätt att bädda med. hoppas bara att inte sängkläderna lyser igenom.. då åker det tillbaka!

har beställt lite bilder i dag från fujidirekt. kommer pryda en vägg i vardagsrummet och en i köket. kommer bli fint. ni får se sen när allt är uppe.. måste hitta fina ramar också! (:

bussen går precis utanför huset, så jag har lite tid på mig.. ska bädda sängen med överkastet och se hur det blir.

vi hörs senare, jag bloggar när jag är hemma runt sju igen! ha en jättemysig kväll allihopa! puss&kram!



Torsdag!

hej allihopa! hoppas att ni mår bra!? jag vaknade för två timmar sen och har försökt att få tag i en utländsk nummerupplysning.. vill nämligen ringa till morfars granne och be henne köpa blommor till honom! han fyller 70 år imorgon (: men det verkar vara svårare än vad jag trodde.. får se hur jag löser det!

sitter och äter min frukost.. yoghurt med linfrön och kanel. och ett glas med grönt te.. utan socker.. försöker verkligen sluta med socker i tet.. även fast det är råsocker som är bättre än det vita.. så ja, inget socker ät ju BRA :P

idag händer det inte mycket på dagen.. ska mest fixa här hemma, duscha och ta det lugnt! ikväll blir det mys med mamma med film, middag och prat (:

ska surfa runt lite.. juste, efter många klagomål på min text i inläggen har jag nu gjort den lite mörkare och större. hoppas det är bättre nu? (:

puss&kram!



mys hemma i det vita vardagsrummet

jag har mest myst runt här hemma hela kvällen. har massa tända ljus i kivilyktorna och lamporna har jag dimmrat ner ordentligt. jag är SÅ glad för min bourgie från kartell. kan knappt slita ögonen från den! (: har tittat på tv och ätit torr-rostade jordnötter. gott men jag mår illa. åt bara en näve som man ska.. hm. jaja (:

imorgon är jag ledig på dagen (hade engelskan börjat nu hade jag suttit och pluggat på lyra från 10 - 15) men nu blir det körkortsteori istället. funderar på en skön promenad också. om det inte är lika halt som idag (: på kvällen ska jag hem till en familj till. dom bor här där vi bor och behöver bara hjälp en dag i veckan. så vi får se (: en tjej på två år är det. innan det blir det middag med älsklingen och sen efter besöket hos familjen kommer mamma och adolf över. vi ska se på film och mysa (:

ska nog försöka komma i säng snart.. eller nu. börjar jäspa! topp hälsa ligger inne i sovrummet och den längtar jag efter att läsa (: så nu blir det sängdax!

sov så gott alla fina! puss&kram!



Det där med GI

Jag skriver ju mycket om vad vi äter osv.. och det kanske inte är alla som vet vad GI är.. så jag tänkte skriva lite (: har tagit bra förklaringar från en sida som jag är medlem på gi-metoden.nu jag och alexander är inte ute efter att gå ner i vikt, vi kör inte slaviskt efter GI, och det mår vi bra av. vi kör vårat race lixom (: jag väger 53 kg och är 170 cm och har ett BMI på 18.. har man under 20 på BMI tabellerna så är man underviktig. vi äter alltså inte för att gå ner men inte heller gå upp. jag mår bra i min kropp och trivs (: och det är det viktigaste! vi älskar att äta nyttig mat, men följer man GI slaviskt (iallafall under fas 1) så ska man varken äta bröd, pasta, ris, potatis mm. mm. jag tycker att maten blir riktigt tråkig om man tar bort tex pasta, potatis och ris.. därimot har vi bara fullkornspasta, råris och kokar sötpotatis (som vi spolar kallt, då sänks gi värdet ytterligare) frukt får man inte heller äta..?! men det är ju såklart bättre än kakor och godis (; man får helt enkelt pussla ihop det som passar en själv bäst och jag är glad att vi har hittat vårat sätt.

Gå ner i vikt med GI-Metoden ?!


Vad är GI (glykemiskt index) egentligen? Är det en ny bantningsfluga?
Glykemiskt index är en värdemätare på hur olika livsmedel påverkar blodsockerkurvan i kroppen, vilken i sin tur har konsekvenser för produktionen av fettbildande hormoner.
Låter det som rena grekiskan? Inte alls, vi tar det från början...

Vi har alltid fått lära oss att det är FETT vi blir tjocka av. Visst kan det vara lätt att tro att det är så, men det är inte hela sanningen. Visst, man ska inte överkonsumera fett,
men man måste äta fett för att bränna fett. Ja du läste rätt! Men vadå?! Äta fett?!? Vad är det då jag blir tjock av?


3 fas modellen


Fas 1 (tar c:a 3 dagar, sen blir det automatiskt fas2)


Genom att bara äta 20g-30g kolhydrater per dag töms reserverna fort. Kroppen är van att använda kolhydraterna som bränsle, men om det inte
kommer in några nya kolhydrater måste kroppen söka alternativa energikällor. Då är det så finurligt att vi har massor av energi lagrade i kroppen i form av fett.
Eftersom vi vill gå ner i vikt är det OK att kroppen tar av vårt lagrade bränsle (fett) och använder det en tid framöver som primär energikälla.
När detta inträffar kallas det för att man försätter kroppen i ketos.
Observera att det inte är någon skillnad i kosten under fas1 och fas2!


Fas 2 (Antal veckor beror på hur mycket du vill gå ner)


Ät en kost med minimalt med kolhydrater (c:a 20g/dag)
Ät mat med mycket protein (ta gärna proteintillskott)
Ät fett
Ät mycket grönsaker
Drick mycket vatten
Motionera några dagar i veckan.
Lyssna på kroppen och dess signaler. Mår du dåligt går du till fas 3 i stället.


Fas 3 (resten av livet)


Börja att återinföra kolhydrater försiktigt.
Tänk på att äta mycket mindre mängd pasta, ris, potatis och bröd än du gjort tidigare. Välj dessutom fullkornspasta och vildris/råris. Undvik allt som heter "snabb" nånting.

Kolhydrater! Hmm, ok. Vad är det då?

Kolhydrater består i princip av stärkelse och socker. Man pratar om långsamma (lågt gi) och snabba kolhydrater (högt gi). Långsamma tar längre tid för kroppen att bearbeta och
blodsockret stiger inte lika mycket om man jämför med om du skulle äta snabba kolhydrater.

Vadå blodsocker?


Ok, så här fungerar det...

När du äter kolhydrater får du en förhöjd blodsockernivå i kroppen. Detta justeras direkt per automatik (om du inte är diabetiker) genom att kroppen producerar insulin. Här har vi boven i dramat! Högt blodsocker --> ökat produktion av insulin --> ökad fettlagring Alltså, minimerar vi intaget av kolhydrater minskar vi fettlagringen eller t.om ser till att inget sparas utan vi förbränner fett i stället. Tänker du dessutom på att äta kolhydrater med lågt gi kommer du märka ännu större skillnad.

Vadå lågt gi?

Som du läste några stycken tidigare berättade vi om snabba/långsamma kolhydrater. Lågt gi har livsmedel som inte påverkar blodsockret så mycket. Med andra ord behöver inte bukspottskörteln producera så mycket insulin, alltså binder vi inte så mycket fett. Äter vi dock snabba kolhydrater, alltså livsmedel med högt gi måste bukspottskörteln producera mängder med insulin och vi binder därmed mer fett. Var går gänsen mellan högt och lågt gi?


Vi pratar om lågt gi, mellanhögt gi och högt gi.

GI-värde under 60 --> lågt
GI-värde mellan 60-90 --> medel
GI-värde över 90 --> högt

För att du ska veta vad olika livsmedel har för gi-värde använder vi oss av gi-tabeller. Du hittar dem genom att klicka på "tabellerna" i menyn. GI-referens i tabellen är vitt bröd (=100).


Vad ska man passa sig för?


Vi räknar upp de stora "fällorna" och vad man kan äta i stället. Detta ska du undvika helt under några veckor för att få maximal fettförbränning. (kom ihåg att inte sluta med det här helt.. det kan skada kroppen!)

* Pasta
* Ris
* Potatis
* Bröd (speciellt vitt)
* Frukt (ja, du läste rätt)
* Allt med socker (läsk, godis, bullar, kakor mm mm)


Men hallå, vad ska jag då äta ?!?!?


Ät mycket av följande i stället (många av dessa produkter innehåller mycket protein, det är bra!)


* Grönsaker
* Kyckling
* Fisk (fet fisk typ makrill, lax & sill)
* Ägg
* Keso
* Kött
* Nötter

Glöm inte att äta fett!!


Bra och dåligt fett  Alla fetter är inte bra. En enkel tumregel är att de fetter som håller sig flytande i kylen är bra fett. Exempel på detta är olja och då med fördel olivolja. Andra fetter som är bra är t.ex de som finns i fisk såsom lax eller makrill. Undvik fett som t.ex margarin eller sådant som finns i pulversåser och snacks.



Må bättre

1. Rensa bort skräpet

Skräp brukar stå för det vi har ett motstånd inför och som vi undviker att ge uppmärksamhet. Så släng bort skräpet! Högar med tvätt, papper, lådor, post ... Vad det än är så associerar vårt sinne med kaos och död energi när vi ser skräpet ligga. Ta dig an ditt skräp som om du vore en värmesökande robot. Ta det på allvar, du vet var det finns hemma hos dig. Ge bort till återvinning eller till någon välgörenhetsorganisation! När du väl fått ut denna döda energi hemifrån, så kommer du att överraskas av vad som händer i ditt liv.

2. Ge liv till hörnen

Hörn är de ställen i vår omgivning där livs - energin - chi - stannar upp, liksom trafiken i en fyrvägskorsning. Fråga dig själv vad som skulle få hörnen att leva igen: konst, en fontän med porlande vatten, ljudet av ett vindspel eller en växt? Använd din intuition för att omdirigera energi i hörnen och på så sätt skapa mer harmoniska, fridfulla och glädjerika rum.

3. Se över garderoben

Garderoben är hemmets och kontorets innandöme och ofta soptunna för svag energi. Om du inte använder det som finns där, gör dig av med det! Se till att garderoben är städad, ordnad och fri från gamla oanvända persedlar. Se till att garderoben inte blir till ett svart hål, för den kommer att reflektera den energin.

4. Skapa ceremonier

Ceremonier sätter oss i kontakt med världen bortom vardagens bestyr och påminner om livets omätliga rymd. Gör plats för ceremonier i livet och hemma så öppnar du porten till en annan dimension där nya idéer, inspiration och energier flödar om vart annat. Hitta något sätt som stämmer överens med dina intentioner, planer och det du vill uppnå. Att till exempel tända ett ljus varje kväll och låta dagens problem förbrännas i ljuslågan är en enkel ceremoni som håller atmosfären i ditt hem ren och fräsch.

5. Bli medveten

Uppmärksamma de ställen hemma eller på jobbet som du gett semester: garderober, hörn och livlösa zoner som vi försöker ignorera. Rummet som barnen lekte i eller pappershögen på kontoret som ropar efter att bli omhändertagen ... Ta dig an dessa ställen på allvar eller utför någon ceremoni som får dig att agera. Du kommer bli överraskad av den magi som uppstår! Energin flödar nämligen där uppmärksamheten finns ...

6. Hitta livets rytm

Det finns en rytm i livet: En tid för växande och en tid för död samt årstidernas växlingar. Observera dessa cykler. Vissa använder månens faser som vägledning inom jordbruket eller för att bestämma när man ska klippa sig eller starta ett nytt projekt. På liknande sätt kan man observera dygnets cykel och vara mer aktiv under den ljusa tiden och varva ner på kvällen. När vi anpassar oss till jordens energi så börjar vi dansa i takt med livet. Med några enkla satsningar kan vi på så sätt påverka energierna dramatiskt i vår omgivning så att den bättre motsvarar våra mål för framtiden.

6 steg till energiharmoni


Att balansera energin är lättare än du tror - alla klarar av det. Här är några sätt att rensa bort det förflutna och göra plats för det nya!



teorin

känns skönt att jag har sån självdisiplin.. nu ska jag plocka undan datorn, göra mig en kopp te och sätta mig i sköna fåtöljen och läsa körkortsteori. om en timme börjar arga snickaren och det ska jag se (: så vi hörs senare! ha en mysig kväll. puss&kram!



Utmanad!

jag blev utmanad för några dagar sen.. skulle visa vad vi har i vårat kylskåp och eftersom vi inte var och handlade förens idag har det sett ut som ett kylskåp hemma hos en ung karl (; så det fick bli idag.. sen var det någonting mer som man skulle göra.. dock minns jag inte vad det var?!



vi köpte så mycket grönsaker så jag fick fota det understa först.. ruccola, körsbärstomater, sockerärtor, chilifrukter, salladshuvud och babyspenat.



lite mer grönt.. gurka, lime, citroner, grön färsk sparris, salladslök, purjolök, vitlök, röd och gul lök och "hjärnan" som jag kallar den, kommer jag inte på namnen på ^^



kylskåp.. när man äter enligt GI är det inte så mycket grejer i kylen.. haha. mest i skafferiet och så (:



älskar den här juicen.. yoghurt och fil är väl inte direkt GI.. men lite roligt måste man ju få ha (; färskpressad apelsin juice. ska inte vara några som helst tillsattser.. men man vet ju aldrig! vanilj yoghurt, mjölk, lättsockrad fil, kesella, strimlad rökt skinka, feta ost, riven stark ost och wiener korvar (innehåller 73% kött, vilket är högt för korv..)



frukost och grönsakslådan.. bregott är det bästa smöret du kan äta på din macka. många tror att tex. lätta är bättre om man vill hålla vikten eller gå ner. big no no. bregott ska det va (; ägg, ost, smör, marmelad, basilika och massa grönt..



grönt.



och i skafferiet är det lite mer som sagt.. första hyllan har vi konserver, vitaminer, olika fonder, bulgur, torr-rostade jordnötter (jättenyttigt och lågt GI) kokosmjölk mm. andra hyllan har vi vårat te-förråd (; och även förbjuden oboy. för oboy är ett måste på morgonen när någon fyller år. tredje hyllan har vi massa mjöler, fröer, havregryner mm. baksaker! fjärde hyllan har vi raps olja som är det bästa att steka i. olivoja går och att steka i, men den oljan bränns lättare. dinkel knäcke och nått annat knäcke, funlight (får man också dricka när man följer GI)



i frysen på översta hyllan har vi massa nyttigt bröd.. förutom rostbrödet (fiberrost) nyttigare än vanligt rostbröd dock.. det gör vi varma mackor på när vi blir sugna! ett bröd som är riktigt bra är rågkusar. innehåller inget socker (vissa mörka bröd innehåller sirap) och är bakat på surdeg vilket är toppen för magen (:



här i frysen har vi kycklingfileér, köttfärs, olika frysta kryddor, glass, frysta frukter och bär och massa frusta grönsaker som broccoli, spenat, och taiwook. längst ner har vi fryst fläskfilé, köttbullar och mer kycklingfilé!



fruktfatet är påfyllt med apelsiner, äpplen, bananer och graipfruit!



propp mätt

har precis ätit en riktigt god middag. blev förvånad över hur god den var.. jamenar, en macka?! :D den måste ni testa! här hittar ni recpeptet (:

jag ska plocka in all mat vi var och handlade på coop nyss. det blev mycket frukt och grönt den här veckan, precis som vi ville (: nyttigt! nu har jag massa frukt att äta ikväll. kanske får mig att skippa rota i skafferiet efter något att äta på.. vilket slutar farligt! (kexchocklad igår tex) fyfarao. frukt är bättre. får bara ont i magen av massa sött.

idag har jag mest pluggat körkortsteori. det är riktigt roligt och jag läser varje ord med intresse! och när vi är ute och kör så pratar vi alltid om regler och vägmärken osv. haha. jag är helt lyrisk! det ska bli så himla roligt att ta körkort! längtar riktigt mycket! då kommer jag kunna åka iväg när alex inte är hemma också (: kan jag ju nu med.. men att åka buss till ikea och släpa hem massa saker är ju ingekul. nej. buss är kul att åka.. jag lyssnar alltid på musik och funderar på massa saker. har tid att tänka på allt och inget. men inget går nog upp till att ha körkort och bil. och för att jag inte röker ska jag få en bil av min morfar. det ska vara en liten bil, men ändå säker.. fast kombi (måste ju tänka långsiktigt med barn osv) sen bensinsnål och snygg. jag tänker direkt på en volvo v50.. ända med den som är dumt är att den känns klaustrofobisk och plastig inuti.. och volvo drar rejält mycket i bensin.. så ja, jag vet inte. får spana :D men en ny bil ska det vara iallafall. vill ha en säker bil. inte en gammal skrothög. ett par år gammal gör inget! men bara det inte är någon som man behöver vara rädd för att åka i om man krockar. jaja. nog om det. först körkortet! tänkte läsa in nästa kapitell också.. det var på ca 30 sidor.. men jag läser varje sida ca 3 ggr. och sen går jag tillbaka och kollar extra noga innan jag går till nästa kapitell.

klockan 20.00 börjar arga snickaren och då ska jag sitta i soffan med en kopp te, tända ljus och bara mysa! jag gillar det programmet! (:

ska plocka in i kyl, frys och skafferi nu. sen ska jag ju fota och visa vad vi äter också.. kommer senare! (:

ha en jättemysig kväll. vi hörs senare. puss&kram!



Morning!

nu har jag fyllt på med frågor och svar i "svar på frågestund" några inlägg ner. (: jag gick och la mig igår och somnade som en stock. gud va trött jag var. har sovit i nästan tolv timmar. underbart! :D det är lyx för mig att sova! kroppen mår bra av det! ska göra frukost nu och sen plugga lite teori. så vi hörs om någon timme igen!

hoppas att ni får en underbar dag! (: puss&kram!



hopp i säng!

hoppas att ni mår toppen! (: jag är jättetrött och har varit det heela kvällen. ska bli så himla skönt att sova nu. ska lägga mig i sängen med mina vetetofflor som värmer fötterna så skönt och läsa nya topphälsa som kom idag! min absoluta favorittidning! (: lusläser varenda sida!

jag har suttit i soffan nu på kvällen och bara njutit av bourgie lampan. så himla himla nöjd med den! man kan tycka att det är mycket pengar.. men när den är här så, ja.. den var verkligen värd varenda krona! hellre att vi köper saker vi verkligen vill ha, och sparar lite.. än att bara köpa något tillfälligt.. (säger jag som har ett soffbord vi inte vill ha) men det skänkte dom ju bort till oss, haha (: nu kommer alla pengar gå till köket och jag räknade igår på att det kommer gå ihop tills augusti. hade varit så skönt att ha det renoverat tills min födelsedag i början av september! mm (: kommer bli så fint! vi kanske inte alls vill flytta sen, haha. fast det måste vi om vi ska få plats!

fått kontakt med en annan mamma också från grannar.. hon har en sex månaders bebis. hon behöver hjälp under mars månad 80 timmar. och jag får 100 kr i timmen. 8000 kr blir det va.. går direkt till kökssparandet. ska dit på fredag och hälsa på! men vi får se hur och vilka dagar hon behöver hjälp.. först går ju såklart familjen jag redan fått jobb hos och sen pluggandet såklart! när jag jobbar hos familjen som jag redan har jobb hos så kommer jag gå upp vid halv åtta, åka till lyra, plugga i fem timmar och sen åker jag till dagis och skola.. sen hem på kvällen (: kommer bli tufft att träffa alex mindre. men vi får gosa massa när vi väl ses! .. hjälp, hur ska det gå?! hmrf.. det är högst två dagar i veckan.. och det står vi nog ut med (; i hope!

nej, nu ska jag sluta svamla. skönt att jag duschade för någon timme sen.. det hade jag aldrig orkat nu ^^

sov så gott fina ni. svarar på resten av frågorna imorgon! puss&kram!



Svar på frågestunden (:

jag börjar lägga till lite frågor och svar, så fyller jag på vart efter ni frågar.. ni har ju tills ikväll, så fråga på nu! var inte blyga :D

Kan inte du ha en liten frågestund här i bloggen..?? Tror du haft de förut, men skulle va kul me en till isf :) Nu har ni ju varit gifta i några månader.. jag vet att du vill plugga åsådär.. men har ni börjat fundera på barn nånting? Vill ni har barn? När isf och hur många? :) Kram

Vi har velat skaffa barn hela tiden (: både jag och alexander älskar barn. men vi vill ha vissa saker klara i livet innan, så som utbildning och fast jobb som vi trivs med. det känns viktigt att skaffa barn och ha en stabil och trygg grund att stå på. det har vi nu.. så nu är det bara några små saker kvar att ordna innan. jag tror (eller vi planerar) att skaffa barn när vi är 26 år. om alexander tar det här dagjobbet som driftchef får han dagjobb och då kommer vi antagligen skaffa något år tidigare. vi får se. båda är mogna, men som sagt, vissa saker känns för oss självklara att ha fixade innan man sätter en annan till världen (: vi vill ha två stycken. så man håller reda på dom (;

Mår du verkligen såhär bra som du skriver fast du slutat med dina mediciner?

Jag var skiträdd att jag skulle gå tillbaka till min depression när jag slutade med mina antidepresiva mediciner. det blev snarare tvärtom. jag är mycket stabilare, gladare och jämnare i mitt humör nu när jag inte går på dom längre. jag gick även på trillafon. det är en antipsykotisk medicin. tar bort syner och röster i huvudet. men den hjälpte mig aldrig. så jag märkte ingen skillnad hur hög eller låg dos jag än tog av den medicinen.. människorna som jag såg och rösterna som jag hörde försvann när jag började må bättre.. så det var antagligen bara för att jag ja, helt enkelt mådde såpass dåligt just då. sömnmediciner och lugnande var det långesen jag tog och jag sover mycket bättre utan dom. dom lugnande gjorde mig bara mer nervös då det kändes som jag inte kunde andas.. och kom ihåg: inga mediciner kan göra oss lyckliga. dom kan hjälpa oss lite på traven, men arbetet mot lyckan måste vi göra själva.

Vilken blankt hår du har!! Vad gör du med det??

jag gör inte så värst mycket. förutom att jag bara tvättar det varannan dag.. första dagen med schampoo och balsam och andra dagen bara med balsam.. tredje med schampoo och balsam och fjärde med bara balsam.. ja ni fattar (: sen en gång i veckan gör jag hårinpackning.. i veckorna fönar jag inte håret eller har i några produkter.. om jag inte tvättar håret sent. går man och lägger sig med blött hår sen man ju ut som en galning dagen efter ;D och när vi ska ut, eller är bortbjudna osv. så har jag alltid i värmeskyddande produkter från frisören innan jag fönar och plattar. sover i utsläppt hår och borstar det varje kväll innan jag ska sova (: sköljer ur håret med nästan iskallt vatten när jag har tvättat det.. det får både håret att växa snabbare (har jag hört.. mitt växer så det knakar iallafall) och det gör även så porerna stänger sig och på såsätt blir det inte lika fett. klipper mig (1 cm) i månaden också.. det får håret att vara och kännas friskare och bättre. därimot har jag inga glansprodukter i.. så jag kanske bara har glansigt hår?! (:

Hur träffades du och Alexander?

jag och alexnader lärde känna varandra via mötesplatsen (en dejtingplats på nätet) min kompis var medlem där och sa att det var roliga människor som var medlemmar. så jag gick med, men la inte upp något kort på mig.. alexs kompis hade sagt ung. samma sak som min kompis hade sagt, så han gick också med. den första dagen vi båda var medlemmar frågade han mig om jag hade msn.. han var den enda killen på den sidan som inte frågade hur stora tuttar jag hade.. hrm. men iallafall, jag la till honom, men han visste inte hur jag såg ut. vi pratade om livet, hur vi var som personer och vad vi gillade. en kille som gillar mysiga hemmakvällar med en kopp te och tända ljus faller jag för ganska fort. (: han var riktigt snäll. jag skickade iallafall en bild på mig och han tyckte jag var jättesöt. <3 vi pratade med varandra på msn ett tag innan jag vågade ringa honom.. hade varit inne hos min granne och ätit middag och druckit lite vin.. tog modet till mig och ringde. vi pratade i telefonen hela natten och hade så mycket att prata om. kände mig hemma på en gång med honom. jag åkte i väg i en vecka. men när jag kom hem träffades vi för första gången. vi pratar ofta om den dagen. vi var så himla lika på insidan, men så olika på utsidan. jag hade på mig en rosa my little pony tröja, rosa tyllkjol, rosa och vit randiga leggings, rosa convers, halvblont ruffsigt och tupperat hår, tiara och massa fräknar i hela ansiket. såg nog helt galen ut. fast söt (: han stod vid sin bil i jeans och en t-shirt.. (den t-shirten har han växt ur nu.. men jag tvingade honom att spara den.. minnen ju) jag fick en liten rosa blomma i en liten rosa kruka "det här är våran kärleksväxt" förstår ni hur mycket jag kämpade för att hålla våran kärleksväxt i liv.. haha. jag lyckades i några veckor iallafall. den kvällen (eller det dygnet) grillade vi. åkte till en brygga i sommarkvällen, såg solnedgången och blåste såpbubblor tills det blev mörkt. sen sov han hos mig och vi åt en jättemysig frukost tillsammans. jag kom ihåg hur jag tyckte att han var för tyst. jag var ju helt flippad genmfört med honom. nu har jag livat upp honom och han har bromsat ner mig.. det är bra (: han ville inte bli tillsammans med mig först.. jag förstod inte varför.. han sa ju hela tiden att han verkligen tyckte om mig.. det gick ett tag och jag började bli osäker på vad han höll på med.. men en kväll kom han förbi mig med en bukett röda rosor innan han skulle till jobbet. pussade på mig och sa hej då.. sen gick han med ett flin. jag satte blommorna i en vas och gick in till min kompis som jag hade hemma hos mig då.. jag ringde upp alex strax efter att han lämnat blommorna och sa att jag var jätteglad. sen hördes vi inte på några timmar.. när min kompis gått hem och jag satt och tittade på rosorna så såg jag en liten lapp.. som jag inte sett innan.. där stod det "jag vill verkligen försöka, jag vet att det här kommer fungera. Jag älskar dig" haha. stackarn hade suttit hela kvällen på jobbet och trott att jag sett lappen, men inte ringt honom.. (det var även anledningen till att han inte vågade bli tillsammans med mig.. han hade blivit så sårad innan och ville vara säker på att jag verkligen ville ha honom innan han blev riktigt kär i mig) jag slängde mig på telefonen och det första jag sa var.. "ja, ja.. och ja, jag älskar dig mer" så blev vi tillsammans (:

Vilken är din absoluta favoritmat?

mat som jag vet är bra för min kropp! nyttig mat alltså. men jag älskar lax! (kanske bara för att jag så sällan får äta det?!)

Favoritfilm? Favoritbok? Favoritlåt?

uptown girls, den är en riktig feelgoodfilm. jag läser väldigt sällan böcker. jag är dyslektiker och har svårt att få ihop meningar.. men den boken jag gillar mest som jag läst är "vem är det som bestämmer i ditt liv" (den handlar om medveten närvaro och att fokusera på det som är viktigt för en själv.. istället för ångest och negativa tankar.. och sen the secret (den är riktigt bra) den handlar om att alla kan lyckas med vad dom vill bara dom verkligen tror på det. favoritlåt är riktigt svårt.. jag har så många men en av dom är nog lars winnerbäck med låter kom. den påminner mig om min tid som mobbad. texten alltså. att man inte ska hjälpa dom gräva sig egen grop.

Hej Fanny :)
Hur mår du?
Jag undrar verkligen var du köpt din Kartell Bourgie där den va billigare, vill verkligen ha både den och Kartell Gé.
Ska vi ses någon dag, det va såå längesen.


hej gumman, jag mår bara bra! (: jag köpte bourgin på adevo.nu just nu har dom 20% rabatt på just bourgin.. så ja, den kommer inte vara så billig hela tiden tyvärr. men priset kommer inte överstiga 2050 kr iallafall. jag fick betala 1800 kr och då var frakten inräknad. klart vi ska ses. hojta till, så bestämmer vi en dag! (:

vart bor du?

jag och alexander och våra tre katter bor i trångsund. det ligger 5 min med bil från farsta centrum (många fler som vet vart det ligger) så jag säger alltid att vi bor i närheten av farsta. annars vet ingen vart vi bor (: vi bor alltså 3 min från trångsunds centrum, i ett bostadsrättshus (här är det nästan bara bostadsrätter eller villor). bakom oss har vi ett jättemysig villaområde och på båda sidorna av trångsund är det två sjöar.. nära till bad och strand! vi trivs verkligen här. och ja, jag bor i stockholm glömde jag tillägga :D

varför blev du utbränd?

jag mådde dåligt sen innan pga av saker jag varit utsatt för under min uppväxt. men det som löste ut att jag blev utbränd/deprimerad/fick ångest var nog att jag höll på med alldeles för mycket saker. gick i skolan fem dagar i veckan, jobbade helger, dansade sex dagar i veckan i tre timmar per pass, var ute och sprang, träffade kompisar, pluggade när jag kom hem och sov dåligt. tillslut gick jag in i väggen. och då slutade jag med allt. och blev sittandes som en grönsak hemma i ett år innan jag började bearbeta och ta mig "tillbaka igen" och nu mår jag mycket bättre än innan jag blev utbränd. (:

vad finns det för bidrag att få om man pluggar som du nu gör?

nu vet jag inte om du menar när man pluggar på distans.. eller när man pluggar på komvux.. eller pluggar som sjukskriven (som jag är).. svarar på alla då (: pluggar man på distans och komvux (samma sak, fast antingen hemma med kontakt via nätet och mejl med din lärare.. eller i klassrum) då går det att ansöka om csn. jag tror även att alla som pluggar på heltid har rätt till studiebidraget som ligger på 2600 kr ca. pluggar man på deltid får man såklart mindre osv. jag har min ersättning från försäkringskassan och behöver inte ta studielån. har ingen aning om jag får studiebidraget som alla andra, men det ska jag ta reda på. jag få plugga hur mycket jag vill på komvux utan att bli av med min ersättning. därimot får jag inte plugga på tex högskola eller universitet och behålla den. får då anser dom att man är tillräckligt stark att klara sig själv!

hur kan du känna nån från umeå? =)

jag känner elin från umeå och anders "dolby" jag och anders var lite småkära för flera år sen.. började prata via nätet och då kände han en tjej som heter elin som jag blev jättebra kompis med. vi har verkligen hittat på dom sjukaste sakerna ihop.. kolla bara det här kortet (; tyvärr har vi inte så bra kontakt idag. men hon vet att jag tänker på henne och vi är fortfarande vänner (:



hah fyfan va fult elin! ;D

lägger till fler frågor om ni har mer att fråga (: puss&kram!

varför bor inte din hund hos er?har för mig att någon av er var allergisk men borde det inte gälla för katterna också då? ni har väldiga planer för framtiden, är du inte rädd för att det inte ska slå in, tex. svår arbetssituationer med tanke på lågkonjunkturen eller ofrivillig barnlöshet? och med tanke på det skulle du kunna tänka dig adoptera?Något speciellt land isåfall du skulle föredra?

adolf bor inte hos oss pga av två anledningar.. första är att alexander är allergisk mot honom (mot katterna också, men han känner av hundar mer) och sen har min mamma MS, en muskelsjukdom som gör så att man blir fruktansvärt trött hela tiden. att hon får ha adolf gör så att hon inte bara ligger och sover dagarna i ända.. för hon har någon att ta hand om. på så sätt kommer hon ut och hon är jätteglad att hon får ha adolf. jag träffar honom flera ggr i veckan och om jag kan hjälpa mamma på det här sättet så gör jag det mer än gärna! ang. lågkonjukturen så kommer det vända såklart. och nu är det ett upperligt tillfälle att plugga då det är svårare att få jobb! sen när jag är klar får vi hoppas att jag kan få ett jobb (; annars får jag väl leva på min rika make, haha! men man ska aldrig gå och oroa sig för saker man inte kan påverka.. då skulle man gå och oroa sig ganska mycket! och nej, vi är inte rädda att våra drömmar inte ska slå in! (: allt annat som vi velat har slagit in utan någon större ansträngning.. så nej, vi är absolut inte rädda för det! det här ang. ofrivillig barnlöshet kan ingen veta.. om man inte redan har varit med barn vill säga. och det har vi.. i början av vårat förhållande blev jag med barn, trotts p-stav och vi valde efter många om och men att göra abort. det var inte det lättaste beslutet.. men som sagt, vi vill fixa så mycket innan vi skaffar barn och även fast det var som att vara i en dröm.. så var vi tvungna att komma tillbaka till verkligheten! så ja, vi kan få barn! och jag skulle kunna adoptera! i sånna fall från kina eller filippinerna (:

önskeresemål?

jag vill jättegärna åka till tokyo! det ser helt underbart ut där!



kommer ni alltid bo i stockholmstrakten, eller har ni tänkt flytta någon helt annanstans då ni ska bygga huset?

vi kommer alltid bo här i stockholm! jag har prövat på att bo i mindre städer (strömstad) men det var helt enkelt inte min grej.. och alex vill inte heller flytta! så det blir att vi stannar här (: vi har pratat om några ställen vi skulle kunna tänka oss att bygga hus på.. nästa vecka när alex är ledig ska vi åka dit och kika lite!

vilken kattras är din favorit? vilka raser är det på katterna ni har nu, och hur länge har ni haft dem?

jag älskar alla raskatter. fast har fastnat för djur med plattnos.. även min hund adolf är ju en mops med plattnos (: vi har tre katter, en grafitgrå perser/exotic som heter lucifer. han är tre år (snart fyra) en exotic är en korthårig perser.. han har väldigt tjock, men kort päls (: vera är en vit chinchilla perser med gröna ögon. hon är så himla söt. hon är runt två år och henne hämtade vi i sundsvall.. ingen annan ville ha henne för hon hade ett litet bettfel och var vindögd.. men vi smälte på en gång. bettfelet rättade till sig fort men ögonen är åt olika håll :D cutie! måns hämtade vi för 1,5 år sen han är en siames och helt tvärtemot våra andra katter. han är som en hund. han är alltså inte så blyg som vissa katter är. (:

vad ska ni göra med köket sen när ni har alla pengar?

vi ska renovera det (: slita ut allt det gamla och in med ett nytt vitt ikea kök med högblanka vita luckor. vi ska inte ha kakel över diskbänken utan härdat glas, eller så blir det kakel.. vi får se (: vi ska ha samma golv i köket som vi har i vardagsrummet.. alltså valnöt, så det blir en helhet. köket med vitvaror och allihopa kommer gå på ca 55-60.000 kr. och då gör vi allt själva.

8000 för 80 timmar, det är ju verkligen jättebra! hur mycket kommer du få för den familjen du redan "har"? :)


jag får lika mycket av dom. alltså 100 kr i timmen efter skatt. men då får man tänka på att det är tre barn jag tar hand om (; busfrön som är överallt hela tiden. tjejen på 6 månader är nog lite lättare att ta hand om! (: men som sagt, trivs man är det de viktigaste!

Hej! Lite sent ute...är ju inte tisdagkväll nu precis. Men jag kom att fundera på en sak. Törs man fråga vilken antideppmedicin du åt? Jag fick nämligen en men jag blev så himla konstig och kände inte igen mig. Mådde piss fast jag tog den bar några dar. Tycker de där känns så väldigt läskiga...slipper helst...

har inte din läkare informerat dig om att det tar 2-3 veckor innan medicinen börjar verka på det sätt dom är till för? alltså kommer det ta 2-3 veckor innan du känner dig mer stabil än innan. klart du törs fråga det (: jag åt zoloft. har ätit andra också. men den fungerade bäst för mig. jag kände inte heller igen mig ibörjan när jag började med antidepp. blev nästan mer deppig än innan. men jag tycker, att om du fått dom utskrivna så försök att håll ut dom där veckorna, för sen blir det bättre! sen är det självklart du som bestämmer i slutändan. men dom har hjälpt mig mycket att orka ta mig tillbaka från en svår deppresion! lycka till! och hör av dig om du har fler frågor.







veckans matsedel

Lätt köttfärsås



  • 500 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 fint rivna morötter
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 5 dl krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 3 lagerblad
  • mineralsalt och peppar

Fräs färsen i olja på medelvärme i en panna några minuter. Rör sedan ner finhackad rödlök och vitlök. Tillsätt rivna morötter, krossade tomater, vin och lagerblad och låt alltsammans puttra i ca 30 minuter. Ta sedan upp lagerbladen och rör ner basilikan. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri fullkornspasta eller ris och en god sallad med vitkål, morot och grönsallad.






Morotssoppa & citronkesella




  • ca 1 kg morötter.
  • 1 skalad gul lök i klyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong vatten+fond. Finns även lantbuljong utan härdade fetter i välsorterade hälsobutiker
  • salt och vitpeppar
  • 1 citron. Saften+det rivna skalet.
  • 5 msk lättkesella
  • eventuellt 1 gnutta honung
  • 2 msk solroskärnor

Börja med att skala alla morötter. Skär alla utom två stycken i ca 3 cm stora bitar. Lägg alla bitar i en kastrull tillsammans med klyftad lök. Fyll på med buljong och koka under lock i 15-20 minuter på medelvärme eller tills bitarna mjuknat. Mixa soppan med mixerstav, smaka av med salt och peppar.

Tvätta citronen i varmt vatten. Riv skalet fint och blanda skal och saft med kesellan och om man vill en liten gnutta honung. Riv de två morötterna grovt och fördela rivet i botten på fyra eller fem soppskålar. Häll över het soppa, toppa med en klick citronkesella och några solroskärnor. Servera.

Tips; det är gott med rivet citronskal i soppan också. Tillsätts om man vill efter att soppan är mixad






Grillad kyckling & fårostsallad med melon, lime & frön




  • 2 grillade eller stekta kycklingfiléer
  • 6 dl blandad sallad t.ex ruccola, babyspenat, röda mangoldskott, ärtskott
  • 70 g tärnad fårost
  • 1 ask kocktailtomater
  • 1/2 liten galiamelon
  • 1 bit gurka, tärnad
  • 1/2 pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • grovmalen svartpeppar, havssalt
  • 2 msk hampafrön/sesamfrön/pumpafrön

Blanda alla ingredienser till salladen med pressad lime, olivolja, svartpeppar, salt och sesamfrön. Servera med grillad eller stekt kycklingfilé

vi lägger till rostade jordnötter (väldigt lågt GI. du behöver äta över ett kg jordnötter för att det ska klassas med ett högt GI värde)




ciabatta med vitlök, tomat, basilika & kalkon



  • 1 halva ciabattabröd med oliv eller tomat
  • 4 skivor, tunnskivat påläggs-kalkon/hamburgerkött
  • 2 dl finstrimlad salladskål
  • 1 skivad tomat
  • 1/2 skivad avokado
  • 1/4-dels rödlök i ringar
  • 1 msk philadelphiaost med vitlök & örter, light
  • grovmalen svartpeppar
  • färska basilikablad

Två sätt.
1. Lägg brödet i botten och bred osten på. Varva alla grönsaker och kalkon/hamburgerkött på. Krydda över med grovmalen svartpeppar.
2. Lägg salladen med övriga grönsaker i en hög på tallriken varvad med kalkon/hamburgerkött och kryddad med svartpeppar. Servera brödet med vitlöksphiladelphia till, lutat över alltihop.





kokt kyckling med vitlök & röd chili



  • 2 mindre kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 dl skivad svamp
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1/2 röd lök, finhackad
  • 1 morot, skivad
  • 1 dl finhackad purjo
  • 3 dl grönsaksbuljong från grönsaksfond + vatten
  • 1/2 röd paprika, finhackad
  • 1 knippe sparris, skuren i mindre bitar
  • 2 dl små broccolibuketter
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Skär och hacka samtliga grönsaker. Skär kycklingfiléerna på längden i sammanlagt 4 bitar. Fräs vitlök, chili och ingefära i oljan och tillsätt sedan skivad svamp, hackad lök, skivad morot och purjo. Bryn ett par minuter och lägg sedan ner kycklingbitarna i pannan. Häll på buljongen och låt puttra ca 15 minuter på medelvärme. Tillsätt sist paprika, sparris och broccoli och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris/quinoa/bulgur.




Röd currykyckling med salladslök, apelsin & cashewnötter



  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • 1 brk ekologisk kokosmjölk
  • 3-4 tsk röd currypasta
  • havssalt
  • 2 dl strimlad salladslök
  • 1 apelsin, det fint rivna skalet
  • 2 dl strimlade sockerärtor
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 10 små färska champinjoner
  • 2 msk grovhackade cashewnötter

Strimla kycklingen och stek den i en panna på medelvärme tills den fått fin färg. Häll på kokosmjölken och blanda ner den röda curryn. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer röd currypasta. Strimla grönsakerna och finriv apelsinskal. Blanda ner samtliga grönsaker och skal bara någon eller ett par minuter innan servering. Servera med ris och toppa med grovhackade cashewnötter.




Strimlad lövbiff i senapsås



  • 240 g strimlad lövbiff eller kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 2 msk gönsaksfond
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2-3 msk senap
  • mineralsalt och peppar

Börja med att strimla köttet och fräs i oljan. Finhacka löken och fräs den med köttet. Rör ner kokosmjölk och fond och låt alltsammans puttra ca 10 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar och tillsätt sist den hackade persiljan. Servera med råris eller fullkornstagliatelle.




Het korvgryta med tomat, chili & basilika



  • 3 st sojakorvar/ wienerkorvar 3 % fetthalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 brk krossade ekologiska tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 morot
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl stark grönsaksbuljong
  • 4 msk finhackad färsk basilika
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Strimla korv, paprika och vitkål. Riv moroten grovt, finhacka lök och vitlök. Häll oljan i en panna och fräs strimlor och hack på medelvärme ett par minuter till fin färg. Tillsätt krossade tomater och buljong. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med sambal oelek, havssalt och nymalen svartpeppar. Rör sist ner finhackad basilika. Servera med råris eller vildris och mycket grönt.

gillar ni att jag lägger upp våra maträtter? blir ni inspirerade..? eller är det bara tråkigt? pussar (: ps. alla recepten är tagna från min favoritsida när det gäller mat. nlife.se



Kartell Bourgie

nu efter några månaders längtan står den äntligen här hemma och jag är så jäkla nöjd! den är riktig stor och maffig. ser inte alls lika bjässig ut på bilderna. men den är alltså 78 cm hög! dimmer på den och den är utan "steg" så man kan dimmra ner hur mycket som helst.. och ja upp tills det nästan svider i ögonen! lägenheten och inredningen börjar forma sig! (: så glad glad glad!







SÅ NÖJD! (:



idag..

har jag fått ett stort paket på posten.. (: kan ni gissa vad det är?! ikväll får ni se om ni inte redan vet vad det är som kommit.

nu ska jag äta havregrynsgröt och te. är vrålhungrig. har tränat idag! det känns i benen kan jag säga! (: skönt. och medans jag äter min gröt ska jag leta upp sju stycken recept! wish me luck!



på lyra!

just nu sitter jag här på lyra.. vi slutade precis och jag väntar på bussen som går fem i.. så några minuter till tänker jag stanna.. stå och frysa vis busshållsplatsen är ingen höjdare (:

jag har ju frågestund tills ikväll, några inlägg ner.. och återigen, inga frågor är dumma.. vill ni kan ni ju fråga anonymt. jag är ju ganska öppen i bloggen. men vissa saker kanske ni inte förstår, eller vill veta mer om. kan handla om precis vad som helst! (:

idag har det varit jättebra här på lyra. vi har grupp på tisdagar. hjälper varandra med olika saker och bygger upp trygghet mm. det är fina människor jag jobbar med och man utvecklas riktigt mycket själv och tillsammans med dom. jag går hem med liet mer styrka och pepp! (:

när jag kommer hem ska jag skriva en matlista. har ni några föslag? (: vi äter allt utom fisk.. eller ja, jag älskar fisk, men alexander är ingen fiskälskare.. men jag jobbar på det (; änsålänge får vi proppa i oss fiskleverolja!

ska kika mejlen lite innan jag går.. men vi hörs sen när jag är hemma! hoppas att ni mår bra! det är ni värda! puss&kram!



kopia

men vad gör det? istället för 44.000 kr som för orginal ägget så kan man köpa den för några hundra lappar. måste hålla utkik på den här skönheten!





vackert!

tittade ut genom fönstret nyss och det singlar ner stora snöflingor i sakta takt. solen håller på att gå upp och himlen är lila. blev helt glad i hela kroppen. det här kommer bli en riktigt bra dag! ha en fantastisk dag fina ni!



varför blir det aldrig lika bra på kort? :P



Tisdag!

snozade på mobilen i en halvtimme. ställer alltid klockan innan jag ska gå upp, då lurar jag mig själv att jag fått lite sovmorgon, fast i själva verket går jag upp när jag ska (: nu har jag en timme på mig att ta det lugnt. sitter och äter frukost just nu. sen ska jag hoppa ur pyjamasen och dra på mig kläder och gå till bussen. idag är det en lugn dag. bara två timmar på lyra och sen hem, leta recept och plugga teori. sen åker vi och veckohandlar (: ikväll blir det bara att ta det lugnt. vände på dygnet nu i helgen, så inatt somnade jag inte förens halv tre. så vid elva ska jag ligga i sängen ikväll. det behöver jag verkligen! (:

ska kolla lite bloggar nu och dricka upp mitt te. vi hörs sen när jag kommer hem! ha en jättebra dag nu! puss&kram!



Frågestund!

madde frågade mig om jag kunde ha en frågestund (: och självklart! börja fråga nu, (lämna en kommentar till det här inlägget) så svarar jag sen ikväll.

inga frågor är dumma.



snart sova!

filmen tog precis slut och den var riktigt bra. jag bara älskar dansfilmer. jag blir mer och mer sugen på att ta upp dansen igen. att dansa sex dagar i veckan, tre timmar per pass och sen sluta tvärt var verkligen sorligt! jag älskar ju att dansa! nu när jag känner mig mer stabil och känner att jag klarar av mer än vad jag klarade av när jag inte mådde lika bra kan jag sakta börja fundera på hur jag vill fylla ut mina dagar! och det är så himla himla roligt! nu börjar ju leva på riktigt igen. sa jag att jag verkligen har längtat!? :D

kivi lyktorna står på vardagsrumsbordet och värmeljusen är så fina. har druckit en stor kopp te och myst i soffan med katterna. måns har legat på min mage hela filmen. så mysig (:

imorgon ska jag upp halv åtta. äta gröt med kanel och mjölk och en kopp te. en bra frukost för en bra start på dagen! sen tar jag bussen till lyra. 10 - 12 är jag där. egentligen ska jag gå till 15 på måndagar, men eftersom engelskan börjar i början av mars, så har jag inget att göra där. ev. stannar jag till runt 14 och pluggar körkortsteori. ni kanske har förstått att jag SKA ta mitt körkort det här året. jajamensan (: påtiden!

älsklingen har blivit erbjuden ett annat jobb, det gäller inte förens nästa vinter, men ändå. det är som drift chef på ett säkerhetsföretag. och tar han den tjänsten får han mycket bättre betalt + dagjobb. nu får han ut 20.000 efter skatt för det jobbet han har nu (vanlig anställd + gruppledare) ja då kommer han komma upp i den lönen han strävat efter på 30.000 efter skatt, har jag inte sagt att det går om man bara vill?! va :D han ska ändå söka in till sin utbildnng som säkerhetschef så han har den att luta sig tillbaka på. man vet ju aldrig vad som händer. ett år är ju en tid. men tar han det jobbet.. ja då ser våra planer lite annorlunda ut. då kan vi bygga villan så mycket tidigare.. "då kan du bli med barn och så flyttar vi in en månad innan vi blir föräldrar.." tänk om allt skulle lösa sig så. så enkelt..? vad är oddsen. jag ska iallafall läsa upp mina tre ämnen nu. sen ska jag läsa lite ledarkurser och lite annat. är inne på en linje när det gäller utbildning nu. man ska alltid sikta mot stjärnorna. och det gör jag. både jag och alexander satsar riktigt högt! vi vill bli någonting. vi vill verkligen komma någonvart. och det gör vi varje dag, mer och mer. alex är den bästa på sitt jobb. han kan inte klättra högre och nu får han ev. göra det iallafall. så himla stolt över dig gubben! <3

och vill ni veta en jätterolig sak.. (pratade med alexander precis, påtal om dansen) jag hade en sida uppe på hans dator om salsa kurser.. och nu vräker han ur sig att han vill gå med mig! JAG & ALEX ska bli salsapartners :D hur underbart är inte det?! fysjutton vad roligt. vi brukar dansa här hemma (vi dansar och sjunger nästan varje dag här) och att få lära sig salsa + dansa med den människan jag älskar överallt annat kan bara bli perfekt (: blev så glad! ska kolla upp när vi ska sätta igång.

mycket som händer.. från att bara suttit stilla. nu börjar allt röra på sig. det börjar likna mitt aktiva liv som jag hade innan jag blev sjukskriven. men nu känner jag efter mer. vill inte gå in i väggen igen.det har jag inte tid med.

2009 har jag och ska jag:

- jag håller på att plugga till körkorkortet (lite varje kväll)
- jag och mamma ska ut och övningsköra 1-2 ggr i veckan
- jag börjar plugga engelska på distans i början av mars
- jag har skaffat mig ett extra jobb som jag verkligen tycker är kul.
- i april söker jag in på heltid till komvux, och läser olika ledarskapskurser & Personaladministration mm.
- jag och helena börjar träna nu om någon vecka, gym, gruppträningar och simmning 2 ggr i veckan
- jag och alexander börjar på salsakurs tillsammans <3
- och om jag är lika duktig som jag hoppas att jag är.. så tar jag även mitt körkort innan året är slut.

lite lagom planering. sen högskola/universitet. :D lääängtar! jag behöver mål för att kunna ta mig dit. och mål, det har jag så det räcker och blir över..!

vi ska åka och handla imorgon. så utmaningen (jag har inte glömt den) att fota vårat kylskåp.. det ska jag göra så ni får se imorgon! men jag tror ni kommer bli förvånade, för GI maten är inte lika tråkig som man kan tro. man får till och med äta vispgrädde ;D (i måttliga mängder då)

ska borsta tänderna nu.. ringa mamma som ringde nyss (vi säger alltid god natt till varandra på kvällarna) sen ringder jag alex när jag ligger i sängen och sen ska jag bläddra i nya elle interiör som kom idag (: såg fin ut på utsidan. mycket kök osv. kul!

nu - sova. puss&kram, vi hörs imorgon! (:





Hemma hemma hemma

åh jag har saknat hemma. jag är för hemmakär helt enkelt (: vi har haft det jättekul. men gud vilka busungar. jag höll på att somna på bussen hem. mamma sarah sa att dom inte vanligtvis brukar vara så galna. och jag tror som hon att dom inte kommer vara det när jag är ensam med dom sen (: det ska bli skitroligt rent ut sagt och jag längtar redan till fredag! kommer få lite sämre lön än vad jag hoppats på, men vad gör det när man trivs?! och det är ju huvudsaken. bra med erfarenhet också! (: och det handlade bara om några kr mindre. så spela rulle!

nu är jag iallafall hemma. trött och tesugen. ska koka lite vatten och göra mig en kopp te. vill titta på film också! har massa bra att se. ska tvätta av mitt smink och plocka ur linserna. är helt grusig och torr i ögonen! ^^

hur mår ni? jag blev jätteglad för alla era kommentarer! ni är så fina. puss&kram!



Nu åker jag till "jobbet"

nu ska jag snart gå ner och möta sarah, sen åker vi och hämtar tre busfrön på dagis och i skolan. ska bli jätteroligt. men just nu sitter mina nerver på utsidan kan jag meddela :D mest skraj över att dom ska tycka att jag är tråkig.. men varför skulle dom det? jag är ju inte tråkig.. säger folk omkring mig iallafall, haha!

valde bekväma kläder. min favorittröja just nu. det är viktigt att känna sig bekväm.. annars kan man inte koncentrera sig på att vara sig själv.. prövade ett par allt för obekväma jeans innan.. dom åkte av och på åkte ett par halvbaggy jeans från hm. (:

så här ser jag ut iallafall.



ser ut som 15 år. det har jag typ alltid gjort. många som höjer på ögonbrynen när jag säger att jag fyller 24 i år.. mamma ser också ung ut. så det är väl därför (: hon fick visa legg på systemet för några år sen.. och hon är 40. haha (:

ha nu en underbar dag! puss&kram!



Underbara måndag!

solen strålar utan för och himlen är klarblå. vilken underbar start på veckan! (: jag älskar måndagar! fredagar och måndagar är dom bästa dagarna enligt mig. fredagar för att man har en mysig helg framför sig och måndagar för att det är en hel vecka fylld med aktiviteter och saker att göra! (: och jag gillar att ha saker att göra! den här veckan börjar jag tex att jobba! ska bli riktigt roligt! även fast jag är en gnutta nervös. men det är ju helt normalt att vara!

jag har suttit i över en timme och ätit frukost. bara tagit det lugnt och druckit mitt te, haft tända ljus och ätit massa gott. en hel graipfruit fick jag i mig! och mackor! (: älsklingen kom upp ett tag också och höll mig sällskap så jag fick krama & pussa massa på honom!

har suttit och läst reklamen som kom nyss. och bläddrat lite i en bok som jag läser. "vem är det som bestämmer över ditt liv" en riktigt bra bok. läser vissa kapitel om och om igen för att bli peppad. sånt är viktigt! (:

funderar på vad jag ska ha på mig idag. en propfull garderob, men noll fantasi idag känner jag.. de senaste dagarna har jag mest myst runt i mjukisbrallor. och det känns inte helt okej när man ska på middag hos människor man aldrig träffat innan ;D kanske leggings och en stickad klänning.. ska rota lite sen. först blir det en skön dusch och fixa till mig!

bäst att jag sätter igång nu! klockan är ganska mycket!

vet inte när jag kommer hem ikväll. men var så säkra på att jag uppdaterar då! (: puss&kram och ha en underbar måndag allihopa!



jag och min älskade adolf <3



Det här vaknade jag upp till idag.



färdig dukat för frukost!



han lägger alltid ett hjärta på min frukosttallrik. (det var en av våra tipsrundefrågor på vårat bröllop.."vad gör alltid alexander vid frukosten till fanny" - lägger ett hjärta på hennes tallrik (:



te i min favoritmugg!



blommor och världens gulligaste brev <3



vackra!

du är helt underbar älskling!!!! jag vill gå in och pussa på honom nu. men han sover så gott. får bli om några timmar.
nu ska jag äta frukost.

juste. bokade om tiden på lyra. har haft sjukt ont i magen i natt.. (mensvärk) och knappt sovit någonting. kräkts och hållt på. urk.

hoppas att ni får en underbar dag! det ska jag ha (: klockan tre kommer sarah och hämtar mig, sen hämtar vi barnen och jag äter även middag hos dom! och idag är det min namnsdag! puss&kram!




God natt!

nu ska jag somna under mitt underbara duntäcke. och jag skulle göra vad som helst för att ha dig här älskling. det känns som jag ska börja gråta när som helst.. kan sakna honom så mycket så det gör ont. och nu saknar jag verkligen så det värker.. imorgon är det en spännande dag. jag längtar! så jag vill somna fort så jag kan gå upp och spendera min dag på bästa sätt! klockan ringer halv nio imorgon, jag vill ha tid på mig innan jag ska promenera till bussen och åka till lyra! ska göra massa roliga saker där imorgon! vet inte när jag slutar, inte allt för sent hoppas jag för klockan halv tre kommer sarah och hämtar mig. vi ska åka och hämta barnen på dagis och i skolan. sen ska jag äta middag hos dom. det är alltså familjen som jag ska jobba hos en till två dagar i veckan (: är lite nervös, tänk om barnen tycker jag är skittråkig? fast barn brukar gilla mig. jag är bra på att "gå ner" i deras nivå och struntar i om jag smutsar ner mig. att leka i sandlådan har väl ingen dött av?! jag blir alltid förvånad över föräldrar som bara står och stirrar på sina barn i lekparken.. lek med dom istället (:

ska försöka hitta en tidning att bläddra i. om jag inte pluggar teorin. får se (:

hoppas ni sover gott sen. puss&kram!



mamma frågade i kväll hur det är att pussa på så fylliga läppar (alexander har ju som ni kanske sätt väldigt tjocka läppar) och mitt svar blev precis som askungen sa "alldeles alldeles underbart"




kvällsblogg

hej allihopa! (: va kul att ni gillade det jag visade av våran lägenhet. ännu är det massor kvar att fixa, men när allt är klart kommer vi vara skitnöjda, det vet jag! vi funderar på väggen bakom soffan i vardagsrummet.. vi vill ha en randig tapet i ljusgrått.. men har kommit fram till att det blir så mycket billigare att måla väggen i olika breda ränder och olika gråa nyanser. vi ska hyra ett laserpass under en dag så att det blir jämnt. nästa månad fixar vi det. ska skissa lite på det innan (: sen är det bara soffbord. vi letar efter ett vitt soffbord ca 120*45-50 cm.. och 40-45 cm högt, i vitt högglans och det är inte lätt att hitta. har hittat några på ilva.. men frakten därifrån är svindyr tyvärr! får ta en sväng förbi i sommar när vi bilar genom sverige helt enkelt (: infällda spottar funderar vi på också. men det får bli ett framtida projekt. jag har kikat lite på skenor med spottar och dom är i hyffsade prisklasser (: kanske blir en sån tills vi sänker ner taket och fäller in spottar!



den här är från ikea och kostar 399 kr. hade varit fint med vitt som smälter ihop med taket.



den här i svart älskar jag.. så himla cool. den är sex meter lång.. så får man ha hur många lampor man vill på.. taken var då att fästa den från ena väggen till den andra.. och ha den närmare väggen än mitt i rummet.. fast den stora bollen är skitful :P den kommer från ikea och kostar 599 kr, då ingår fem lampor, sen får man köpa till om man vill ha fler.



dom här från bolagret är skitballa också. kostar 379, riktigt bra pris (:

nu ska jag göra te till mig och mamma och se om det finns något att bjuda på till. vi ska se en film som mamma velat se länge.. maria larssons eviga ögonblick!

ha nu en jättemysig kväll (: hörs sen. puss&kram.





Lite nytaget

kutade runt lite och fotade här hemma (: inte så mycket som har ändrat, förutom kulla lampan och vita gardiner i vardagsrummet då. haha, ser ni hur jävla hög kulla lampan är eller?! (: knasigt. håller verkligen tummarna nu att vi får byta den.



visst blev det bra med gardinerna (: är skitnöjd!



gardiner uppe i taket!



gryniga bilder för att dom är tagna i ett ganska mörkt rum. gud vad jag längtar tills vi hittat ett mindre soffbord..
det här är på tok för stort :/



vita högblanka tvbänken som blivit fri från elektroniken.. förutom dom fina vita högtalarna då (: perfekt med bra ljud när vi kollar på film! datorn står där och är kopplad till förstärkaren i skåpet och därifrån poppar vi massa bra musik direkt från spotify :D



myshörna i soffan. perfekt att sitta uppkrypen och läsa med en kopp te (:



sovrummet. äntligen har vi en fungerande taklampa, wii :D



köket då.. i sommar blir det nytt, vitt, högblankt och modernt (: sa jag att vi längtar..?! :D



matplats! till höger hänger den svartvita kalendern baby fick av mig i julklapp, med massa bilder på oss (: och ett rött hjärta vid varje månadsdag mm. även katternas matplats nere till höger..!



annan vinkel.. ska sy en annan gardin till köket. så trött på dom där trådgardinerna där.

hallen får ni se en annan dag. glömde fota där.

nu ska jag och mamma fika och titta på film (: får se vilken det blir. antagligen en rysare. sånt gillar vi :D hoppas ni får en mysig kväll. vi hörs sen. puss&kram!



alphabet of design classics

någon som vet vart man kan beställa en sån här poster? en sån vill jag ha i vardagsrummet (:





vilodagen

Idag är det söndag och söndagar är till för att vila upp sig ordentligt. jag tog sovmorgon och har myst runt här hemma sen dess (: blev en mysig frukost med tända ljus tillsammans med alexander och nu sitter jag med en kopp te här brevid mig och läser lite bloggar! utanför är det grått och mulet och här inne är det varmt och fint med levande ljus!

jag och mami skulle gått en långpromenad på isen men vädret var ju inte så roligt, så vi ska ha en myskväll med middag, fika, film och massa mys! (:

jag ringde till ikeas kundservice idag.. och mycket riktigt, kulla-lampan vi köpte har ett produktionsfel.. den är 20 cm högre än vad den ska vara.. vi ska komma in med den och sen får vi se om vi kan byta till en ny och en som är 150 cm istället för 170 (: hoppas på det! vi har ju inget kvitto. men som hon sa.. är det fel på lampan så är det klart att vi ska iallafall försöka byta. vi får se helt enkelt. ^^

ska surfa vidare nu, vi hörs senare! ha en jättemysigt söndag! puss&kram! (:





nytt överkast

var inne hos anna som är en riktigt gullig tjej med bra inredningssmak! (: hon har fyndat ett överkast från ellos i vitt som jag spanat på.. men inte vågat köpa. vi har i nuläget ett överkast från ikea som är i vitt eller mer åt det benvita.. i bumull.. fruktansvärt tungt och ska jag vara ärlig så bäddar vi nästan bara med det när vi får gäster..! jag vill ha en lätt överkast som man kan bädda med själv (: det vi har nu måste vi vara två på.. ingen höjdare alltså om man är ensam!

så jag var alltså ute efter ett kritvitt och ett billigt.. (jag är bra på att köpa nya överkast, så dom får inte kosta en förmögenhet heller..) får alltid kommentaren av alex "igen..!? du skojar va?! ett till överkast.. vi har nog sju.. eller till och med åtta överkast nu." haha (: fast han låter inte så arg..! han vet ju hur kul jag tycker att det är med inredning... tss.

med lite rabatt från ellos fick jag det för xa 300 kr med frakten. helt okej, visst (: det är 260*260. "Randquiltat överkast med mjuk, skön sidenkänsla. Av polyester." hoppas det faller oss i smaken också!



bilden är lånad av anna! (:

nu ska jag gå och lägga mig och läsa. lite för sent för att plugga teori för länge.. nu blir det åter till inredningsvärlden!

hoppas ni sover så gott. vi ses imorgon! då ska jag och mamma ut och gå på isen. hoppas det blir fint väder. puss&kram! (:



avslappning

sitter på golvet just nu i vardagsrummet och skriver. runtomkring mig är det tusentals tända ljus. så vackert! skulle kunna sitta här hela natten. efter filmen tränade jag. helt slut landade jag på vardagsrumsgolvet, helt svettig. saknar verkligen träningen. speciellt dansa. vi har småpratat om att börja på dans tillsammans, jag och baby. det hade varit en dröm. tänk att få tävlingsdansa! låg och tittade upp i taket i en halvtimme, såg ljuslågorna göra mönster och skuggor. tänkte och låg med tomt huvud. bara var. man behöver sånt. mer än vad man kanske ger sig själv. bara få vara ibland. avslappnande.

jag har ingen aning om vad resten av kvällen ska innehålla. jag funderar på körkortsteorin. jag vill lära mig någonting. och när jag vill det, då räcker det inte med en inredningstidning med information om olika lampor och tapeter.. ne. teori låter bra! ska duscha av mig, sätta på mig pyjamas och sätta mig i fåtöljen. och plugga lite. för några år sen hade jag aldrig i hela mitt liv satt mig en lördasgkväll och pluggat, haha (: jag börjar bli vuxen!

bjuder på en av mina favoritlåtar.





hey honeys

ska tända ljus här inne i vardagsrummet nu och göra en kopp te. sätta på mig fårskinnstofflorna och krypa upp i soffan och titta på film! är trött och mätt av all god mat (: kändes som man skulle spricka! men riktigt smarrigt var det! mysigt att laga lite extra under helgerna! gör ni också det?

imorgon ska vi åka och veckohandla. ska skriva matlista sen, delar med mig av den här senare.

ha nu en jättemysig kväll (: puss&kram!



Lördasgmiddag!

vi håller på ute i köket med middagen (: blir en riktigt god middag ikväll. helstekt fläskfilé, hasselbackspotatis, vitlöksbröd på baugetter, sallad och till efterätt ska vi äta panacotta med passionsfrukt överst. mums! är redan jättehungrig! älsklingen ska åka till jobbet klockan sex, så vi äter nog om snart! (: ska börja steka fläskfilén nu, så den hinner bli klar!

var och handlade kulla lampan. gillar den massa. men jisses vad hög den är! på ikeas hemsida står det att den ska vara 150 cm.. och den är 170 cm. hmhm. lika lång som mig :P får se hur länge den stannar. kanske är en vanesak också?! (: hoppas! det är perfekt med de tre olika dimmlägena! vi har på mitten nu ikväll. ska tända massa värmeljus och stearin ljus nu så vi kommer in i riktigt mysstämning! vi har stått och hånglat massa i köket. mys!!!

hoppas eran lördasgkväll blir jättemysig! vi hörs lite senare (: puss&kram!



Härliga Lördag!

jag vaknade nyss! skönt att sova ut (: igår kväll kom jag inte alls i säng efter det sista inlägget.. jag började spåna på ideér till vardagsrummet och sprang runt här hemma och funderade, bläddrade i tidningar och stod på vardagsrumsbordet och tog ner taklampan. jisses vad det ser mycket större ut nu (: nu är ju bara problemet att vi inte har ljus, haha (: får grubbla vidare.. ett altenativ är ju inbyggda spottar. det hade varit fint. eller en liknade golvlampa jag bloggade om igår fast i silver.. lobby från mio ni vet. fast då är det det där med att klämma in en stor lampa bakom soffan.. problems (: får fundera vidare.

det är riktigt dimmigt ute i dag. helt vitt utanför. idag ska fixa runt här hemma. i en mysig outfit. blev svarta leggings, linne och en hoodie. perfekt att strosa runt i (: hittade en sida igår som heter made in lumpen. riktigt bra för den som vill träna hemma. här hittar ni sidan. dom visar alla övningar i en video, så man förstår hur man ska göra (: kansk eblir lite träning idag.. får se hur min mage mår.. det är den röda veckan..

annars blir det en lugn dag. ska försöka att inte sitta så mycket framför datorn idag. inte lika mycket som igår iallafall. måste hitta på annat också! (: och njuta av helgen!

nu blir det frukost! två hårdkokta ägg, ett glas juice och en rågkuse..! (macka)

puss&kram!



haha, vilken min..



sophie zelmani

jag har återfunnit min högstadieföräldskelse. sophie zelmani. hennes musik får mig att leva, må bra, gråta, skratta, le, känna efter, leta lång därinne och finna lycka. alla hennes låtar.. jag har dom alla i huvudet. nu är jag happy happy att jag fann henne igen. vad skulle man göra utan spotify?! i don't know really..! var tvungen att spela massa låtar nu. förlåt mig grannar. men ni förstår va?! ^^ och att alla hennes låtar innehåller gitarrspel gör ju inte saken sämre. åh! hennes bästa låtar är nog.. always you och stand by.

har precis bäddat rent i sängen. och ska försöka att komma i säng. men ikväll är det en sån där kväll som jag skulle kunna blogga i evigheter.. varför kan det inte vara utspritt? för vissa dagar vill jag inte alls skriva.. och nu en sån här dag. hm. jag funderade ett tag på att skriva upp i ett block när jag kom på någonting jag ville blogga om.. men det kändes lite för bloggnördigt. det är ju bara en blogg trotts allt. gah.. det har blivit en stor del av vardagen ju. tänk om man bloggar tills man dör..

imorgon skulle jag träffat familjen jag ska jobba hos. men den äldsta har spenderat sju timmar på akuten, så det blir på måndag istället. som tur var var det inget farligt. skönt det! så glad att vi fick sån bra kontakt på en gång. vilka fina människor det finns! (:

så morgondagen är ännu oplanerad. om jag får gissa så händer det inte mycket speciellt för min del. förutom att vi ska åka och handla kulla lampan på em. sen ska jag väl hem och njuta av den (: laga god lördagsmiddag.. någonting med fläskfilé. ruggigt sugen på hasselbackspotatis. sålänge det är sötpotatis är det inte så högt GI värde.. så det får det nog bli. mumsi. och en stor färgglad sallad till det. låter gott! (: sen får vi se vad jag hittar på.. tänk om jag hade körkort.. då hade jag nog åkt till ikea och spanat. påtal om det så pluggade jag teori nu på kvällen. känns så skönt att ta tag i det! och nu har jag ju en månad på mig tills engelska kursen startar. så varför vänta?! (: det är en sak jag lärt mig.. vill man göra någonting, ska man ta tag i det på en gång.. annars blir det ju aldrig av. "åh, jag måste göra det och det.." jamen gör det NU då (:

det blir nog ganska mycket av sophie zelmani framöver.. hon har släppt femton album såg jag nu. häärligt! hoppas alexander är lika kär i hennes musik som jag är. vi brukar ha likadan musiksmak så det tror jag!

gud vad jag babblar. förlåt. ska vara tyst nu och sova. eller snart.. är helt uppe i varv. nu ska jag bädda klart i sängen, puffa alla kuddarna och välja tidning som jag ska läsa i innan jag somnar gott!

sov gott fina ni. vi ses imorgon! puss&godnatt.



sophie zelmani



myslåt

 

saknar dig extremt älskling när jag tittar på den här videon ):


Marc Sadlers twiggy

men åh. vilken skitball lampa! såg den i en inredningstidning för ett tag sen.. och som jag skrev i några inlägg innan, så kan jag inte släppa saker som jag grubblar över kan jag inte sluta tänka på den saken innan jag löser/hittar saken. och här är den..! skulle vara så jäkla snygg i ett större vardagsrum. jag tänker i framtida hus! då ska vi minsann ha högt i tak! det känns inte som att man ska klämma in den bakom soffan i ett sånt här vardagsrum. bra att jag känner så, haha. den var inte billig (: fast inte superdyr heller. lagom! den finns även som "taklampa" man fäster lampan i väggen och så har man den som tex på första bilden. fin fint (: taklampan kostar 960 kr och golvlampan strax under tvåtusen helt okej alltså!

haha helt fel om priset. golvlampan går lös på 10.000 kr. bra att jag tycker att den passar bättre i ett hus då (;





riktigt riktigt snygg!!!



tylldröm



hittade den här på någon second hand sida på nätet för ett tag sen.. aningen dyr bara. annars älskar jag sånna här bakelser. och framförallt var den enda på festen med en sån här klänning (: har jag sagt att jag alltid klär mig väldigt speciellt när jag klär upp mig..? haha (:




snygg golvlampa!



från belid. undra om man kan köpa lampa därifrån? skärmen är iallafall 54 cm (: och den är två meter hög! snygg! funderar dock på att dra med mamma på stockholmsmässan nu på söndag.. har för mig att det är flera företag som kommer och visar massa belysning! och man kan handla på plats (:

nu blir det mer film (: puss&kram.



utmanad

elva sanningar om mig!

1. jag lyssnar nästan bara på "konstig" musik. sällan sån musik som spelar på tex NRJ. musiken jag lyssnar på är djup och har mening. oftast kan man förknippa den med "svensk-deppmusik"

2. ibland om jag gör något ytterst intresant på datorn, så tar jag med den in till toaletten när jag gör nr två!

3. jag är riktigt konflikträdd och hatar att vara osams med folk.. därför blir jag aldrig osams med nära vänner och familj.

4. jag kan inte äta sockerpillrena den veckan jag inte äter vanliga p-piller pga. en vana som sitter kvar från min tid som anorektiker.. sockerpiller = socker i mitt huvud och det var strängt förbjudet.. konstigt att det sitter kvar..?!

5. jag kan bli riktigt frustrerad om jag inte har en "lösning" på hur framtiden ska se ut. jag blir vilsen utan att ha en väg att gå efter.

6. jag är väldigt öppen och lätt att lära känna. bjuder mycket på mig själv och tar nästan alltid första steget in i någonting som utvecklas till vänskap.

7. jag har lika lätt som att skaffa vänner/bekanta.. klippa banden med människor som suger energi av mig. man ska bara ha människor i sitt liv som ger en energi.. inte tar.

8. har jag ett problem att lösa så kan jag inte släppa det utan att ha kommit fram till en lösning.. det kan vara riktigt jobbigt, då jag ligger långt in på natten ibland och funderar på huvudet knakar (:

9. jag är en väldigt spontan person som lätt kan föreslå galenskaper.. som att sätta sig i bilen med lite kläder och en karta och bara köra.. utan att ha bestämt ett dugg. därför är alexander så bra.. han bromsar mig och jag kör upp farten i honom (:

10. jag älskar att kramas och börjar lätt gråta om jag kramas med folk jag älskar. för ingenting är så mäktigt som en kärleksfull kram. jag och alexnader kan stå och kramas i mååånga mååånga minuter och bara känna varandras hjärtan slå. det är värme och närhet för mig!

11. jag och alexander köper bebiskläder och har gjort det sen i början av vårat förhållande.. inte hela tiden såklart. men när vi hittar någonting som vi verkligen tycker om.. vi har även en lista på barn namn (listan innehåller änsålänge 47 namn)




...


I've done the discovery of all time.
Won't you come a little closer
and I'll give you a clue.
I've figured out that happiness equals you.







filmdax!

kvällen kommer spenderas i våran mysiga stora soffa med en kopp te och två filmer, massa tända ljus under en filt (: riktigt mysigt. nu är det bara min underbara alexander som fattas. men du är alltid i mina tankar älskling!

han berättade en sån söt sak idag när vi satt och åt middag.. igår på hans jobb hade han och två andra arbetskollegor suttit och pratat om sina förhållanden.. dom frågade iallafall hur dom hade i sina förhållande och dom två andra svarade "ena dagen är det bra, andra dåligt.." och alex sa att han kände sig som charlotte i sex and the city när hon säger (när tjejerna sitter på ett fik och pratar om deras förhållande är lyckliga eller inte och alla är lite smått olyckliga) "I'm happy every day.. not the whole day, but every day" och det är viktigt att känna sig lycklig varje dag! kort och gott. alexanders kollegor beundrar vårat förhållande. hur kan två människor matcha så bra?! den frågan ställer jag mig dagligen också. it was meant to be! och sen märker jag att jag och alex ser på tok för mycket tjejfilmer och tjejserier :D haha. sötnos.

middagen var riktigt god. fotade (: ska visa er. eller jag gör det nu.. annars glömmer jag bara (; helena, alex hälsade att du missade någonting, haha (: jag la allt i skålar och sen la jag upp det fint på våra tallrikar. så mycket godare att äta när maten SER fin ut också (: tycker ni inte? jag har föresten blivit utmanad.. ska fota vårat kylskåp.. men innan måste vi åka och handla. nu ekar det där inne (; efter middagen gjorde jag babys matlåda som vanligt. alltid roligt att stoppa ner massa roliga saker. idag (förutom dinkelsalladen) så blev det en banan, ett äpple, lite smågodis (klart han ska få ha lite fredagsmys) (: och ett litet kärleksbrev. han uppskattar sånna småsaker och när man tänker efter är både han och jag riktigt duktiga på sånt. sånt som man lätt glömmer bort tänker vi istället ofta på. idag firar vi föresten våran 2 år och åtta månaders dag. va tiden rusar iväg. lika kär nu som då. fast ännu mer! :D

såå.. dom där bilderna. ska ladda över så ska vi se.. här kommer dom då.. eller det blev bara en.



mumsigt var det (:

nehä ni. nu blir det film för min del. hoppas att ni får en jättemysig fredagskväll (: puss&kram!



hej allihopa! (:

ska ställa mig i köket nu och laga kvällens middag! det blir Dinkelsallad med chèvre, rostade pinjenötter och granatäpple, det såg riktigt gott ut på bilden så vi får hoppas att det är det också ^^ älsklingen dammsuger medans jag lagar mat, så är vi mer effektiva. vill ha så mycket tid tillsammans som möjligt. när han är ledig då vill vi laga mat ihop, mycket mysigare så (: men när det är ont om tid blir det såhär istället.

alexanders bror christoffer jobbar på en fabrik som gör saker i plexi. hittade en hushållsrullshållare i plexiglas på nätet som var jättefin och nu har han gjort en sån till oss i vitaste vitt (: är han inte för gullig, så säg :D jag blev skitglad. får fota sen! nu måste vi bara köpa hushållspapper (:

nej, nu måste jag börja med maten så det inte blir för stressigt.. återkommer senare (: puss&kram!



Kulla golvlampa (:

nu har vi fyndat igen. kul va (: den här gången blev det en vit golvlampa som heter "KULLA" från IKEA. spanat sen den kom in på ikea. men aldrig blivit av. nu hittade jag en på blocket. finely! tänk nu i veckan får jag hem två lampor som jag velat ha läänge! golvlampan ska stå brevid fåtöljen som läslampa! kommer bli snyggt ihop med den ljusgrårandiga tapeten vi ska ha bakom soffan. vitt, ljusgrått och lite svart är dom färgerna vi ska hålla oss till i vardagsrummet! (:







Underbara fredag!

det är helt vitt utanför fönstrena. och det snöar fortfarande. så himla mysigt! och vackert!!

skönt med helg! har inte så mycket planerat inför helgen och det känns skönt. imorgon ska jag hem till familjen jag ska jobba hos och träffa dom tre barnen och se hur dom bor (: och äta middag där! riktigt mysigt!

vi ställde klockan på nio och gick upp och åt frukost tillsammans, sen åkte helena en timme senare. och jag har städat lite i köket och läst lite bloggar (:

tänkte kolla på film snart! och bara ta det lugnt! alex ska upp runt två tiden, så jag får sysselsätta mig några timmar själv! så film, bläddra i tidningar, dricka te och mysa runt här hemma låter perfekt! (:

ska plugga lite körkortsteori också tänkte jag! va hembjuden på middag hos mamma ikväll. men jag behöver en ensamkväll. bara ta hand om mig själv. ta ett bad och ta det lugnt! skönt, riktigt skönt!

vad ska ni hitta på idag? hoppas ni mår bra! ta hand om er (: puss&kram!



natti natt

ska krypa i säng nu och läsa! är inte så trött, men det ska bli mysigt ändå (: ska ringa baby också och prata lite. jag och helena har hunnit med två filmer ikväll och ätit på tok för mycket godis ): urk. ska bli skönt att borsta tänderna nu!

hoppas eran torsdagskväll har varit mysig (: imorgon är det fredag :D underbart med helg!

vi hörs imorgon! puss&kram! (:





tjejkväll

vi kom precis hem från en mysig promenad i vinterkvällen. gatulamporna skiner så vackert och snöflingorna dalade ner sakta sakta. älskar verkligen snön. även fast jag längtar tills det blir lite varmare, så njuter jag för fullt. vi gick och åt på restaurang. blev kött, pommes och beasås, sallad och dricka. riktigt gott. men man blir så slö av fet mat. min nyttiga GI mat gick inte hem hos damen :P så vi struntade i att laga det och gick och åt där istället. nu är vi hema igen och ska hälla upp massa smågodis i skålar, krypa upp i soffan med pyjamas, tända ljus och ha filmmaraton. har massa bra filmer :D tror vi börjar med "another cinderella story" verkar riktigt mysig! (:

mötet på lyra gick riktigt bra! man får ut en hel del av att gå där och jag har verkligen utvecklats i mig själv och tillsammans med alexander under de här månaderna. vi fick göra massa övningar, tänka på framtiden, prata om framtiden, om ekonomin, ligga på en skön matta nära varandra och hålla varandra i handen under varsinn filt och blunda, lyssna på musik och bara vara där. närvarande. vi blir och är otroligt starka tillsammans! och jag älskar det! älskar att vara den jag är och att ha dig brevid mig älskling!

nu ska vi kolla på film och mysa ordentligt! (: hoppas ni får en jättemysig kväll! puss&kram!



hahah, ett väääldigt gamalt kort på oss. vi har kännt varandra ett tag om man säger så :D




Hungrig

hej allihopa! hoppas att ni har sovit gott? (: jag somnade som en stock igår, vi struntade i filmen och satt och fikade i soffan med massa tända ljus och uppkrypna i soffan utan tv, utan musik, utan dator, bara vi, nära varandra. och det var så mycket bättre än en film kan jag meddela (:

jag ska snart göra frukost. har varit vaken i en timme nu. men jag väntar på att alexander ska vakna. jag ska väcka honom om en halvtimme med frukost. sen ska vi åka till lyra och ha möte om ekonomi. jag hade köpberoende ett tag under min sjukskrivning och vissa månader shoppade jag för över 20.000 kr.. och hur det gick ihop kan jag inte svara på?! krediter osv antar jag. som nu är avbetalade som tur är. och beteéndet är som borspolat.nu får jag en kick av att spara pengarna. och om jag väl handlar någonting så är det väldigt igenomtänkt (: är riktigt stolt över mig själv att jag lyckades ta mig ur det där. för det är som en drog. vi går på mötena för att jag inte ska få "återfall" och ja, lära sig mer om ekonomi helt enkelt (: har egentligen inte alls lust att gå, kan känna att det är lite onödigt.. med tanke på att allt är bra och har varit det i över två år. var inställd på att vara hemma nu på dagen. men det ska bli skönt med lite frisk luft! (:

ikväll kommer helena, det ska bli skitmysigt! längtat efter idag. både hon och jag behöver nog en varm kram. det ska bli mysigt med tjejkväll. prata om allt och inget och titta på film i soffan med pyjamas! jag röstar på att vi köper lite godis. även fast det är mitt i veckan. det är inte alltid man får besök av sin bästa vän. så vi gör ett undantag (;

ska börja med frukost nu. magen skriiiiker efter mat! hoppas eran dag blir jättemysig! jag skriver mer sen när vi kommer hem. puss&kram (:




myskväll (:

har längtat efter ikväll. det ska bli så himla mysigt att få gosa med alexander och titta på film, tända ljus, äta frukt och bara vara med varandra! (: men först ska vi laga middag och sen blir det mys i soffan hela kvällen!


I morgon är jag ledig, eller jag är ledig fram tills måndag! riktigt underbart. engelskan börjar den 1 mars så den här månaden ska jag plugga stenhårt till körkortet. och jobba då (: så imorgon på dagen när baby sussar ska jag göra mig en kopp te och krypa upp i soffan och börja läsa teorin. bläddrade lite i boken och det srr himla bra ut. kul när det inte bara är text utan bilder också (: helena kommer hit efter jobbet och då äter alla tre, jag, alle och helena tillsammans och sen ska jag och gumman ha tjejkväll! vi ska planera lite inför träningen på gymmet också. för nu är mina pengar från FS påingång! äntligen! ska bli så skönt att röra på sig :D sen sussar hon här och sen på fredagen går vi upp och äter en lugn frukost och sen ska hon iväg till annat. så då blir det till att plugga också för mig (:

älsklingen går runt och tänder alla mysbelysningar här hemma. åh, jag trivs så himla bra här hemma. jag är en riktig hemma-mysare. skulle kunna vara här dygnet runt ^^ här känner vi oss verkligen hemma. jag älskar stället vi bor på. lugnt, nästan bara bostadsrätter, ligger mellan två sjöar, så det är nära till badstrand. nära till centrum med massa affärer och mycket och fin natur. helt perfekt (:

nu har baby börjat dammsuga. jag ska plocka ur diskmaskinen och börja med middagen!

ha en jättemysig kväll allihopa! puss&kram!

 

älskar dig finaste!



fika i stan

snart ska jag ta tåget in till stan och träffa tessan, vi ska fika och umgås och sen kommer älsklingen och hämtar mig så vi ska åka och lämna in min vigselring på "lagning" det är en liten flik som sticker upp så jag fastnar i allt :P

det gick bra hos studievägledaren. jag ska läsa heltid på komvux sen, söker in i april. så det går fortare än om jag läser lite i taget. ska läsa bla ledarskapskurser och lite annat. (: kommer bli kul! men jag kör engelskan nu och kommer plugga åtta timmar i veckan på lyra och såklart hemma också. har valt att plugga på 50%, när jag läste svenska b läste jag på 100% och det var i en galen takt, så hälften känns mer rimlig (: så idag fyllde jag i massa papper osv. har varit mycket prat om framtiden osv. idag. allt känns så creepy när man kastar sig ut och inte vet om fallskärmen fungerar. ett steg i taket och det här kommer gå riktigt bra!

har läst lite på nätet och kommit fram till att den längsta och krångligaste utbildningen inte alltid ger mest i lön. typsika "manliga" jobb ger mer i lön. mer än hälften väljer hellre ett yrke där lönen är hög, men intresset inte är lika högt. sidan där jag läste (bröllopstorget) tjänar vissa upp till 50.000 kr i månaden. och det är inte beroende på längd. tex. en av dom som skrev hade gått en utbildning på sju år. blev erbjuden en ingångslön på 20.000 (innan skatt) och hennes man som inte hade en utbildning utan bara sökt jobb hade samma ingångslön.. så ja. det är bara att tänka på vad man vill helt enkelt. och tänka på att långa utbildningar inte alltid ger mest i lön.. men höga skulder till csn.

tråkbabbel. (:

nu ska jag kolla tåget och sen ska jag knalla ner til stationen och åka till stan (: ikväll blir det myskväll här hemma. vi ska laga god middag, titta på film och gosa i soffan! njuta av sista lediga dagen innan baby börjar jobba igen!

vi hörs sen. ha det så bra (: puss&kram.



Underbar dag!

jag vaknade med ett strålande humör, har gått och kvittrat och sjungit sen jag steg upp. haha (: idag kommer det bli en bra dag! älsklingen gör frukost och jag kollar mejlen osv. vi ska båda iväg till komvux och prata med en studievägledare. han om sitt och jag och mitt. känns så skönt att allt rör på sig! och jag är riktigt riktigt peppad!

tänk på mindre än två år har vi:

förlovat oss
gift oss
köpt bostadsrätt
köpt en helt ny bil
vi har varit i thailand två ggr

och nu tar vi tag i pluggandet också. för det var som vi pratade om igår när ellinore var här. utan en utbildning kan man få jobb, men man kan aldrig klättra lika högt i lön som dom med utbildning.

vi har mål. vi ska bo i ett egendesignat hus innan trettio. ha två barn, utbildningar och bra betalda jobb! på mindre än två år har jag kommit så långt så jag tvivlar inte en sekund på att vi inte kommer ta oss dit vi vill.

jag och alexander är otroligt stabila tillsammans. och det är det viktigaste för att kunna bygga allt det här. jag är så glad att vi är varandras. det kunde inte bli bättre (:

nu är frukosten klar! vi hörs mer sen (: hoppas ni får en jättebra dag! puss&kram!



mysig kväll

vi har haft en jättemysig och rolig kväll. skrattat massa och ätitr gott (: tittat på august rush (johanna, den var skitmysig, tack för tipset gumman) (: och nu är älsklingen och han syster på väg hem till henne. alex kör henne, sen kommer han hem om ca en timme. men jag ska försöka komma i säng och läsa innan (:

just nu sitter jag i divanen och har datorn i knät. tvn är på och på bordet står det massa levande ljus. jag börjar verkligen bli nöjd med vardagsrummet nu. det blev ett helt annat rum bara genom att lägga in valnötsgolvet och sätta upp vita gardiner  (: blev så himla bra! måste fota så ni får se sen.

idag blev jag hembjuden på middag hos familjen jag ska jobba hos. två dagar i veckan! hon var så himla gullig mamman när hon ringde mig idag. och allt känns så himla bra! hon har tre små som jag ska ansvara för. lilleman på 1.5 år, en mellantjej på tre år och en tjej på sju år. ska bli riktigt roligt! jag ska hämta dom på dagis och skola, gå hem med dom och laga middag åt dom. leka, bada, mysa och läsa sagor. sen kommer pappan hem runt sju och då åker jag hem (: två dagar i veckan. mellan 16 och 19. och det blir perfekt då jag pluggar på dagarna mellan 10-15 sen åker jag direkt dom dagarna till dagis och skola. och det är inte en dålig timlön om man säger så. nu kommer jag kunna lägga undan nästan åtta tusen helt själv när allt som jag ska betala är betalat. känns hur underbart som helst. kanske inte jättemycket, men mycket för mig som inte ens har ett "riktigt jobb" jag är riktigt glad. det jag är gladast för är att familjen är så underbar. mamman skämtade, skrattade och fånade sig.. hon kommer från småland och har världens gulligaste dialekt :D så på lördag hämtar hon och barnen upp mig runt tio och sen åker vi och tittar vart dagis och skola ligger och sen middag hemma hos dom som sagt (: jag har fått 19 mejl och telefonen har gått varm. jag trodde verkligen ingen skulle höra av sig.. jag la ju upp annonsen bara för att testa. och när man minst anar det.. åh, det ska bli så himla mysigt att få vara med dom (: längtar!

jag ska faktiskt borsta tänderna och hoppa i säng. vill vara pigg imorgon! ska till komvux och prata om kommande studietermin och då vill jag vara pigg och utvilad. ska läsa lite i en GI hälsa tidning och jag kan nästan svära på att jag inte kan somna innan baby är tillbaka hem.. (:

hoppas ni sover gott. det kommer jag göra! så trött nu! puss&kram!



middag

ska precis börja med middagen. älsklingen har varit söt och förberett allt (: ska bli riktigt gott med thaimat ikväll. ellinore är på ingång och lägenheten doftar nystädad och vi har tänt två st yankee candle clean cotton och det luktar så gott! (:

dagen har varit bra! förutom en viss sak. min lillebror skickade ett sms till mig och sa att han var tvungen att ta bort mig från facebook.. och gissa varför?! jo för att min rara far har skällt ut honom för att vi har kontakt. att han inte skäms efter allt han har gjort mot mig?! skämms han inte? han kan styra och ställa som han vill, men han kan väl för fan inte gå in och styra om vi syskon ska ses eller inte. blev både matt, ledsen, tom och framför allt arg. fast arg orkar jag inte vara. han är verkligen inte värd att slösa min energi på. hur som helst så verkar det som att ska vi ha kontakt nu jag och mina syskon får vi ses i smyg :S kul va. ibland förstår jag varför han inte hade mer vett.. och jag det förvånar mig verkligen att han inte har lärt sig någonting under dom här åren. jag skämms verkligen för honom. han är verkligen en liten människa.

nog om det. ikväll ska vi ha en mysig kväll, vi ska äta gott, efterätt (har bara inte kommit på vad ännu) så vi ska ner till ica sen och köpa nått gott (: sen blir det film. jag har tänt ljus i hela lägenheten och det är verkligen mysigt! dom vita gardinerna blev toppen i vardagsrummet (: så nöjd! har fått låna en av mammas elflugan också :D så den står fin i vardagsrumsfönstret. om några dagar kommer bourgin också stå här och lysa fint! (:

ska laga mat nu.. dom är påväg hem. hoppas eran kväll blir jättemysig! puss&kram <3



trötta!

jag och baby går runt som två zombies här hemma. båda är jättetrötta. men vad ska man göra?! (: bara att gilla läget. alex dukar fram frukosten och tänder ljus och jag kolla mejlen mm. har klätt på mig och idag blir det mjukiskläder och uppsatthår. riktigt skönt. sen duschar jag och byter om innan ellinore kommer ikväll.

haha, jag sitter mest och såsar här.. det här inlägget har tagit låång tid att få ihop. mitt huvud hänger inte riktigt med just nu. det ska bli riktigt skönt att åka bil nu på morgonen, min älskling är så snäll som kör mig. det är tio minus här idag.. burr!

nej, nu ska vi äta frukost! hoppas ni får en jättemysig start på dagen. skriver mer sen när jag är hemma (: puss&kram!



home sweet home

jag älskar att vara hemma hos min mamma. älskar lägenheten och såklart min mysiga mamma. hon är så kramgo så (: och lagar väldigt god mat. fick tillochmed matlåda tills imorgon (: snällis! ingen lunch serveras på lyra, så det ska bli gott med kyckling, svart råris och morötter. riktigt gott. allt tillagas i en lergryta. perfekt mat och det sköter sig så gott som självt (: vi sydde gardinerna och imorgon sätter jag upp dom. kommer bli så himla fint. ska till mami också någon dag och sy en gardinkappa till köket i vitt. jupp (:

har varit helt pirrig i magen hela kvällen. längtar så himla mycket efter lampan jag köpte! ska bli så himla kul att få hem den. känns som julafton! :D har velat ha den riktigt länge nu, men tyckt att den är för dyr.. men efter flera månaders letande på blocket utan resultat och nu hittade jag ju en sida som sålde den billigare än på andra ställen så slog jag äntligen till. den kommer ju inte direkt bli billigare. tyvärr kan jag meddela att tapeterna till vardagsrummet får vänta tills nästa löning (; har lovat mig själv att ha en viss summa på sparkontot innan jag köper någonting. så nu får vi vänta. men det är lugnt. det blev bättre nu när vi la in valnötsgolvet. och sen ska vi sätta upp en tavla imorgon i svart och vitt. oväntat va?! ^^

imorgon kommer ellinore hit. alexander lillasyster.. eller liten och liten. hon är 19 (: vi ska bjuda på thaimat med kyckling. gott och sen ska vi nog se på film och så. ska bli riktigt mysigt! längtat!

jag borde verkligen tvätta av mig sminket och borsta tänderna.. lånade hem en skitbra tidning av mamma. massa GI info och recept osv. hur andra lever som följer GI mm. det ar en lista med mat, vad man ska spara, vad man ska köpa och vad man ska kasta.. blev förvånad att vi faktiskt alltid följt GI utan att vetat om det. med undantag för vitt socker som vi hade i tet.. nu kör vi med honung eller råsocker och det är helt okej (: annars är vi riktigt duktiga (: nu är det bara träningen som ska komma igång! väntar på pengar från FS till mitt gymkort.. dom är lite för sega tycker jag ^^ det kryper i kroppen. och idag kom gymkläderna från adidas också. eller dom har legat på posten jättelänge, men jag har inte hunnit hämta ut dom.

imorgon ska jag upp 07:30. sen går jag  till bussen 09:00, börjar på lyra 10 - 12 sen lunch, sen studievägledarmöte 13 - ca 14, men och städa lite, sen får vi ju besök (:

nu blir det att sova gott mellan vita mjuka lakan! puss&kram!



inget vettigt

vi hoppar runt i lägenheten som två galningar. här blir inget vettigt gjort ska ni veta. eller jo lite (: men det ser ut som en kaos med all tvätt som hänger överallt på ställningar, mina kläder och skor över hela sängen och damm från borrmaskinen. mitt hår står på ända, jag har pyjamas, glasögon och är allmänt ful. men vad gör det, jag är ju redan gift?! haha (: nerå. ska hoppa in i duschen och snygga till mig ett hekto. sen åker vi till mami.

hoppas ni får en supermysig kväll. det ska vi ha! hörs ikväll kära ni. puss&kram (:





KRAAMAS

vi står i sovrummet och försöker få ihop garderoberna med skruvarna..

alex - putta lite till på den andra garderoben..!
fanny - mina armar är som spaghetti!!
alex - mööö
fanny - jaha, vad gör vi nu då?!
alex - (slänger ner mig på sängen) vi kraaamaas :D

haha. att kramas är roligare än att lösa problem vet väl varenda kotte?! :D



hot 'n' cold

bästa låten just nu helt klart. jag kan inte sluta dansa ;D





bourgie

nu är lampan betalad och skickas hit om 1-3 dagar. men frakt gick det på 1800 kr. helt wounderful (: vi håller på att fixa här hemma.. eller vi och vi. jag har sovit på soffan och blivit nerdreglad av vera som bara trampar, trampar, spinner, dregglar och gosar. haha. måste ta en dusch sen innan vi åker till mamma på middag.

älsklingen har fått våran taklampa i sovrummet att börja fungera (äntligen kan man se därinne) och nu ska han skruva ihop mina garderober. han är min handyman :D jag själv gör sådär tjejeiga saker iställer och trippar runt i lägenheten med pyjamas och höga klackar (jag var tvungen att testa mina fina skor när vi ändå drog ut massa ur garderoberna) ^^

ska nog gå och hjälpa alex nu. och se till så att vera hittar någon annan att dreggla på..

puss&kram (:





äntligen?

hoppas hoppas att det här soffbordet är fint i verkligheten också. för måtten är perfekta. okej.. hade varit bra med ett liiite högre (det här är 40 cm högt) men det är helt okej (: det är i vitt högglans 120 cm långt och 55 cm brett. och med kromade ben. snyggt! kostar 1800 kr.






köket

vi har vita trådgardiner nu. skitfula är dom. prövade med vita panelgardiner, men det såg så instängt ut.. så jag funderar på att köpa vitt tyg och sy en gardinkappa. hade nog varit det snyggaste! och vitt tyg kan man ju hitta billigt på tex ikea (: får nog bli ett inköp nästa besök på det blå gula varuhuset! (:

nu ser det ut såhär i köket!





sen ska jag pyssla och måla kitchen på ena väggen i köket (:

'

sånna här stolar står på önskelistan. fast jag velar mellan svarta och vita.. vi får se (: snygga som bara den är dom!

men först ska jag spara ihop till köksrenoveringen.. sen ska det piffas massa :D och köpa möbler, lampor och annat skoj (:




Malabar från cole & son

jag gillar den tapeten som f*n! vi ska ta tag i hallen såsmåning om och då vill jag ha den på ena väggen. hade varit fin fin tillsammans med gråa klinkers :D



bilden är lånad från styleroom



Oppe med töppen.

faktiskt inte så trött. som jag trodde att jag skulle vara. somnade runt ett tiden i går. ikväll måste jag komma i säng betydligt tidigare! (: ska fixa lite frukost snart! tror bara att det blir fil med allbran.. är inte så jättehungrig. solen är påväg upp. idag blir det en fin dag! ska bli mysigt att träffa mamma också! (:

jag har köpt en lampa.. kan ni gissa vilken? jag har velat ha den ett bra tag och skrev om den för flera månader sen.. okej, lite svårt kanske att gissa? så jag ska avslöja ;D en transparent kartell bourgie. hittade en för 1600 kr istället för 2600 som på många ställen. iallafall någonting (: frågade alex om det var okej och hans svar löd typ "ja, jaha, aa den lampan du pratat om i flera månader..?! mm.. jag vet att den ger i från sig ett jättefint sken" haha (: han lät lite lagom road lixom (;

ska nog göra lite frukost nu.. sen blir det bloggläsning och kolla mejlen (: hoppas ni får en jättebra dag! ta hand om er så hörs vi lite senare! jag kommer hem runt tolv igen!

puss&kram! (:





Valnötsgolvet!

jag orkade, haha (: vi har precis fikat mackor och te i vårat superfina vardagsrum. det är ju inte klart ännu, men ett steg närmare klart iallafall, känns helt jäkla underbart (: vi fastnade framför en film på tv. holiday. älskar den filmen och man får alltid en myskänsla i hela kroppen!

här kommer iallafall bilder.



den här är taget utan blixt så soffan ser brun ut.. det är det inte (: längtar tills vi hittar ett annat soffbord och en matta ska dit också (: listerna ska dit imorgon!



imorgon åker julgardinerna ner och upp ska fina tjocka maffiga gardiner! (:



det bästa av allt tror jag nästan är att dvdn och förstärkaren är gömda i tv bänken och att vi endast har en sladd som är synlig (den svarta är till min dator, men kan lätt plockas bort (: så himla skönt.. innan var det ett riktigt fågelbo med sladdar överallt!



den här bilden är tagen med blixt så man ser hur golvet är i färgen. älskar den varma känslan. och i köket ska vi ha samma golv. kommer bli fint till allt det vita (:

nu ska jag och maken hoppa i sängen! ska bli riktigt skönt att somna i hans armar. läsa lite i plaza innan också, alltid roligast att plöja inredningmagasin när man renoverar hemma. mycket inspiration :D

imorgon ringer mobilalarmet klockan 07:30. får hoppas att jag är utvilad då. har varit riktigt skönt med helg, men nu ska det bli kul att sätta igång igen. ny vecka nya möjligheter!

vi hörs imorgon! hoppas ni sover gott (: puss&kram!




kalender

sitter och försöker fylla i min kalender. den kommande veckan är smockad med saker! varje dag. hur jag ska hinna med? det visar sig (: för allt går bara man vill.

måndag - möte med studievägledaren på lyra 10 - ? ev. fika med la (hör av mig under morgonen gumman, kan du mejla ditt nr?) alex hämtar upp mig så vi kan åka till syaffären och handla lite stuff till gardinerna. hem till mamma och sy våra gardiner och äta middag (:

tisdag - lyra 10 - 12, hem och städa och laga mat, vid 18.00 kommer ellinore alexs syster på middag och film (: myskväll!

onsdag - träffa studievägledaren på komvux och planera den kommande studieterminen kl 10:45, alex har också möte med samma tiden efter mig (: åka till stan och möta tessan och fika vid halv fyra. hem och gå till en tjej om ev. barnpassning någon dag i veckan kl 17:30. hem och äta middag med älsklingen och sen åka till en annan familj om ev. barnpassning någon dag i veckan.. hem och viiila.

torsdag - lyra 10 - 15 hem efter det och fixa middag och umgås med älskling innan han åker till jobbet ): sen kommer helena hit på tjejkväll och sover här! MYS!

fredag - min helg börjar, eller inte. ska plugga engelska hela helgen! haha.

kul va (: jag älskar att ha mycket att göra! dock tror jag att jag ska ändra tiden med den sista familjen.. eller ev. avboka helt.. dom bor åt shottahejtii.. och det känns inte som en bra idé för att bara åka och lämna på en träning.. hrm. jag måste bli bättre på att säga nej. gah. återkommer om det. men sjukt roligt med så mycket svar. timlönen för en barnvakt ligger mellan 85 och 120 kr i timmen.. sjukt bra. och att man älskar barn gör ju inte saken sämre (:

nu är vi så gott som klara här hemma. vilket slit. jag skäämms, men jag går fort. runt i min pyjamas. haha (: snyggt va! och jag som lovade mig själv att aldrig "tappa" mitt yttre när vi gifte oss, tji där fick jag ;D fast idag har det varit annorlunda ju (;

ska fota och sen ska jag hoppa in i duschen! känner mig ganska äcklig måste jag erkänna. film och mys i soffan med te och mackor blir det sen! riktigt efterlängtat :D sen ska vi sova! jag ska upp imorgon vid halv åtta (:

hoppas allt är toppen med er alla?! (: ha en supermysig kväll. hörs sen med bilder. men bli inte arg om jag inte orkar. då kommer dom imorgon! puss&kram!



vitt, ljusgrått och svart

har kommit fram till att det är dom fägerna vi ska ha här hemma som bas! den ljusgrå/vit randiga tapeten kommer bli så fin till valnötsgolvet och alla vita högblanka möbler. älskar när det är avskalat och stilrent! (: så det blir inte den svartgråa tapeten som vi tänkt på innan..

vi håller på att fixa här hemma. tyvärr inga bilder ännu, då vi inte är helt klara. men de kommer! promise! (: vi skulle åkt till mami på middag, men tar det imorgon ist. då vi ska sy dit en sak på våra nya vita gardiner till vardagsrummet. så alexanders syster kommer på tisdag istället (: passade alla bättre.

ska välja ut vilken film vi ska se på ikväll. gud vad jag längtar tills vi är klara här och kan lägga oss i soffan nyduschade och mysa! låter riktigt bra (:




grannar

mhiwi. hade fått massa svar från grannar.se riktigt roligt. en liten tjej bor här där vi bor. två år, nu får man kanske känna på hur det är att ha barn ;D det hade varit perfekt i samband med distansstudier! och framförallt riktigt roligt - jag älskar barn! hon hade sett min bild och mejlat mig. kul va (:




Sunday!

vaknade nyss, har sovit i 12 timmar och det var så himla skönt. klockan ringde vid 10, men jag stängde av den och somnade om. riktigt skönt (: nu håller alexander på med frukosten och jag sitter i fåtöljen och bloggar. måns ligger på min mage och spinner för fulla muggar (:

efter frukosten ska vi fixa här hemma och sen senare blir det en mysig långpromenad tillsammans. älskar att vara ute och gå och prata om saker man tänkt på osv. riktigt mysigt! (:

sen ikväll när hela lägenheten är storstädad ska vi slappa i soffan. ska fota sen också så ni får se hur golvet blev.. nu är det ganska stökigt här (;

nu blir det frukost! grapipruit (alltid på helgerna) färsk pressad juice, rostade mackor, marmelad, ost, skinka, yoghurt och frukt! mums!

hörs senare! ha en jättemysig dag allihopa! puss&kram! (:



RSS 2.0