middag!

middagen blev superlyckad. att ha ruccola uppepå var riktigt gott och kändes lyxigt! (: vi drack ur dom svarta vinglasen och hade dom svarta fyrkantiga tallrikarna. helglyx! riktigt mysigt att sitta länge vid middagsbordet och mysa, hålla varandra i handen och titta djupt in i varandras ögon. katterna sitter alltid och håller oss sällskap! vissa kanske tycker att det är konstigt att vi har våra katter på bordet när vi äter.. men vi ser dom som vilken familjemedlem som helst. sålänge dom inte rullar sig i maten så är det helt okej ^^ dom ligger på ena halvan av bordet och håller oss sällskap.

"jag älskar mitt liv med dig" och det gör jag verkligen. jag tänker på det ofta. gud vad jag älskar mitt liv. allt är som i en film. och ja, det är lika bra som jag skriver om här. det är min tur att må bra nu. och jag mår bäst!

älskling håller på att fixa lite i vardagsrummet. ställer tillbaka möbler osv. jag ska plocka undan efter middagen. och ställa in den rena disken i skåpen. vad skulle man göra utan diskmaskin? :P sen ska jag göra te och duka fram inne i vardagsrummet. sätta på mig pyjamas och tofflor och tända massa levande ljus. krypa upp i soffan tättintill honom och titta på film. värma mig på muggen och hans närhet. sen blir det nog sängdax. har varit ganska trött idag båda två. imorgon ska vi storstäda här, kul va (; det är lite damm överallt från sågningen idag.

hoppas att ni får en jättemysig lördagskväll. ta hand om er! puss&kram!



våran goda pizza! nu ska jag byta om.. helt blöt av en viss dam som sitter och trampar och dreglar på mig, hih (:



snäll!

hihi, jag sa åt johanna att gå in på grannar.se där man kan hjälpa andra med barnpassning osv. kul tyckte jag och registrerade mig också (: la upp en bild på mig själv där jag ser snäll ut! jag är ju en snäll människa så varför inte lixom ;D först tänkte jag välja en lite hårade bild.. men ska man bli barnvakt någon dag i veckan kan man ju inte se arg ut! :P



den här blev det.

nu hoppas jag att jag får hämta lilltjejen på dagis 2 dagar i veckan och laga middag till oss ;D



myskväll.

frågade älsklingen nu och han tror att golvet är lagt runt åtta, så då tänkte jag ha lagat god middag, tänt ljus och plockat lite. det är ett koas här hemma i hallen just nu där jag sitter.. sitter på golvet och lyssnar på kent (: ska kolla vad vi ska äta också. tror minsann att det blir dinkelpizzan! gud va gott! :D tänkte baka muffins nu, hittade ett recpet på nlife. inte jättenyttiga, men nyttigare än vanliga iallafall! får ont i rumpan av att sitta här på golvet. så baka blir det nu, sen middag, tända ljus och massa mys i vårat fina vardagsrum (: imorgon ska vi hem till mami och sy gardiner.. eller ja, vi ska sy på sånna rensor så man kan haka upp gardinerna på skenan uppe i taket. ångrar verkligen inte att vi satt upp gardinerna i taket. det ser större ut i tak! (: sen ev. kommer amir och sebbe på middag, men jag har inte fått tag i amie.. så jag vet inte. annars blir det lugn för oss! och på måndag kommer alexanders systser på middag! han sa idag i bilen "älskling, jag är så himla glad att du gillar din familj" god, jag älskar dom! helt underbara hela högen. så det ska bli supermysigt att hon kommer. blir middag, film, och mys. hon ska få se våran lägenhet också för första gången (:

ska ta och sätta igång med baket nu. blir gott med nybakta muffins till fikat ikväll. film blir det garanterat. och massa mys i soffan! så underbart att ha dig hemma hjärtat!



hemma hos mamma i vårat vardagsrum som vi hade när vi bodde där, inneboende. hade vi ett sovrum och ett vardagsrum/datarum. fikade och tittade på film. min favorit pyjamas :D



och baby (: vi spelar spel.



och kissarna såklart. man ser bara lucifers ben, men han är där. va små dom var här. vera är alltid liten.. hihi (: men måns har växt!

tog hem boniers trafikskolebok också idag från alexanders föräldrar. nu ska jag sätta igång med körkort! det här året ska jag fixa det. jag och mamma ska ut och köra minst två ggr i veckan! det enda jag behöver betala är bensinen. hon har kört med massa andra och alla har klarat sina uppkörningar :D jag hoooppas att jag är lika begåvad, haha. för då blir mitt körkort väldigt billigt!

puss&kram



soffa

vi var inne på bo concept i går och provsatt i en jättefin och skön soffa.. "en sån här soffa vill jag ha när vi bor i hus" stor och riktigt lyxig! kommer ha ett stort vardagsrum när vi ritar villan så en stor soffa ska vi helt klart ha! den här var säkert 4, 5 meter åt båda hållen. och skön som bara den. priset ligger på runt 46 tusen kroner. bara spara ;D lampan är också en design lampa.. stor som bara den och går lös på 9000 kr. galet va!





bord

hittade ett jättefint bord. perfekt brevid fåtöljen! mellan två fåtöljer hade jag nog haft det i ett stort hus. så fint (: jag kan inte hjälpa till så mycket just nu.. så det blir nog en del bloggande framöver. baby lägger golv för fullt. första raden är lagd (: egentligen skulle man vänta 48 timmar innan man la golvet.. men det gjorde vi inte med det i sovrummet och dom på bauhaus sa att det var okej. så vi kör på!



tror att det är i plexi! snyggt!





snyggt va (: det fanns i vitt också.



snart..

ska vi sätta igång med golvet (: det ligger i hallen nu. riktigt fint är det! laminat, tåligt osv. men när vi bygger hus blir det riktigt trägolv skull j ag tro! (: vi vill renovera upp den här bostadsrätten riktigt fint, men inte slänga ut överdrivet mycket! så det blir fint, men billigare än det dyraste om man säger så.

älskling är nere på djuraffären och handlar kattmat! och jag ska fixa lunch till oss. blir rester från gårdagen. riktigt god kyckling/pasta sallad. man skulle ha spenat, men jag tog basilika ist, och det blev supergott! (: sen sätter vi igång och fixa här hemma! ska bli så kul när det är lagt, kommer bli som ett helt annat rum. jag gillar valnötsgolv, det ser lyxigt ut. nu har vi haft ett ekgolv och det gillar vi inte alls. fast det var ganska slitet också.

nu blir det lunch! tar bilder sen så ni får se sen ikväll. hoppas att ni mår bra och får en mysig fortsatt dag! (:

puss&kram!



såhär ser vårat golv ut ung.



amajsing!

god morgon allihopa! hoppas ni sovit gott i natt (: jag sov som en stock! vaknade för en timme sen, men har legat och myst i sängen! inlägget jag skrev när vi kom hem gick inte att publicera, så här har ni det!

nu ska jag göra frukost, sa till baby att han skulle ligga kvar i sängen och morna sig lite (: det blir rostade fullkornsmackor med massa goda pålägg, grapefruit, juice, ägg, yoghurt och frukt! mums!

sen duschar vi osv och åker till  föräldrar och hämtar sticksågen, sen till bauhaus och köpa golv, lister och lite annat!

hörs sen (: puss&kram!


filmen var helt underbar. en film som man får sig en riktig funderare och går och grubblar på livet. den fick mig att börja att leva mer i nuet och inse vad allt jag har omkring mig betyder för mig. jag vet alltid om det, men det är inte alltid man tänker på det på det här sättet. folk gick rödgråtna ut från bion och vi tätt tätt, så tätt så det knappt gick att gå rakt. omslingrade. att ha dig nära är underbart! tänk att en människa kan få en att må så bra. bara genom att finnas till. du är verkligen mitt livs kärlek det är verkligen du & jag!


filmen var nästan tre timmar lång, därav det sena blogginlägget. men jag är här, som jag lovade. har inte varit så flitig på bloggen idag. men när allt kommer omkring så finns det så mycket annat som finns i livet. i det riktiga livet. jag tänker ofta på hur länge jag kommer skriva i den här bloggen. blir det ett år, fem år, tills jag skaffat jobb och familj? eller hela livet? jag älskar att skriva och en passion slocknar sällan. vi får hoppas på det. och vi får också se vilka av er som stannar kvar. tiden visar!


dagen har varit precis så bra som jag hoppades på. vi hann med allting också. var hos pyskologen och pratade om mycket bra. också ett samtal som gjorde mig lugn i själen. jag är så glad att jag tagit tag i saker som andra lovat att hjälpa mig med men inte gjort.. i slutändan är det bara jag som bestämmer hur jag vill leva mitt liv. man kan inte hänga upp sig på andra och hoppas på att andra alltid ska finnas där. nu pratar jag inte om min man, familj och närmaste vänner. er litar jag verkligen på. men andra. de bekanta. okej, kort och gott, stället jag går på är väldigt sega. jag har gått där i snart fyra månader och inte mycket av det som de sagt ska hända, har hänt. så nu tar jag tar i allt själv. jag börjar med engelskan som jag skrivit och jag ska göra så gott det bara går! jag vet att jag klarar det här. som min pyskolog sa idag "du har klarat av allting annat du velat.. vad är det för skillnad nu?!" om det går bra tar jag ett till ämne och sen är det bara ett kvar. sen är dom där små spökena borta som hängt efter mig så många år. fy fan va skönt det kommer kännas! ett steg i taget. hellre göra alltid i lugn takt och göra det ordentligt än att stressa igenom utan att komma ihåg vad jag gjort. livet är för kort för att stressa. för i slutändan kommer man inte minnas vad man gjort.


vi åkte till mamma efter att vi varit i liljeholmen, tog varsinn kopp te och myste med mammas kisse. sen lånade vi hennes borr och åkte hem, lagade middag, kycklingsallad och sen rundborrade baby en cirkel bak i tv bänken. nu står båda dvd och förstärkare inne i den vita högblanka tvbänken. blev så himla bra. små saker som man aldrig orkar ta tag i. nu har vi en lista på alla små saker som ska fixas och den här veckan ska dom fixas (: skönt!


vi åkte till kungenskurva och besökte ikea. köpte vita tunga gardiner.. vivan tror jag dom hette. 250 kr någonting, perfekta året om gardiner! (: kommer bli superfint! skönt att få bort julgardinerna också. köpte en söt växt och en vit kruka också. blir mer växter sen. mina vita orchideér har stått och blommat sen i september, jag förstår inte vad det är..?! jag dödar vanligtvis kaktusar.. (till och med plastblommor) ne, så illa har det inte varit, men nästan.. men nu blommar alla blommor läääänge. riktigt roligt. så nu vågar jag handla växter! men bara diskreta. vill inte ha massa palmer.. och sånt.


och nu är vi som sagt hemma. stoppade alla sängkläder i tvätten innan vi åkte, så nu ska jag bädda rent! ska bli mysigt att krypa ner i nybäddad säng. en riktigt skön känsla (: jag vaknar flera ggr per natt när  sover hemma. han kryper så nära mig att jag dör av värmen. men det är ju så mysigt att ha honom nära. fast inte när han snor min kudde, då blir han bort puttad (;


imorgon efter frukost åker baby och hämtar sticksågen hos sina föräldrar, sen åker vi och handlar golvet. sen lägger vi golv hela dagen antagligen. ska bli roligt och framförallt skönt att bli klara i vardagsrummet. eller ja, nästan klara. tapet, nytt soffbord och sen på måndag ska vi sätta upp tvn på väggen. måste bara köpa nytt väggfäste. det vi har nu är så krångligt!


ska ta och fixa i sängen nu och tvätta bort sminket. jisses vilket långt inlägg det blev. (: orkade ni läsa allt?! haha.

hoppas ni sover gott i natt, vi hörs imorgon. puss&kram fina ni.



morning!

ska göra frukost nu och duscha och allt det där (: idag blir det en mysig dag! älsklingen sover fortfarande, han är så fin när han sover! ska väcka honom när frukosten är klar!

sen åker vi iväg och kommer inte hem förens sent ikväll,. så ni får ha en jättemysig fredag! skönt med helg va (: vi hörs sen när jag kommer hem!

puss&kram!



Good night!

älsklingen har precis hängt tvätten, älskar doften. softlan den blåa. luktar rentvättat i hela lägenheten. (: jag har precis pratat en snabbis med mamma och innan det tittade vi på "superheromovie" meet dave ska vi se en annan dag. kollade på trailern på den vi såg och ville se den. fy vad jag skrattade, genom hela filmen. satt och skrattade så tårarna sprutade :P så sjukt rolig. jag har verkligen störd humor! :D

jag är riktigt trött. vill sova nu och det ska vi. ska bara borsta tänderna, sen dyka i säng. hoppas ni sover jättegott inatt.

imorgon ska jag till min psykolog. går där varannan vecka ist för varje, och varje gång jag är där pratar vi bara om roliga saker som hänt. han berömmer mig för att jag gjort så stora och många framsteg. det är skönt att gå dit. inte bara avsluta tvärt. och sen är han så trevlig också (: så klockan 14 ska jag vara där och sen hämtar baby upp mig så åker vi och kikar på taklampan och sen till ikea och köpa gardiner och ljus och sen äter vi nog på ikea. sen blir det biomys med popcorne och läsk (: lyxigt! ska bli så himla mysigt! längtat efter att se den här filmen. den är lång.. nästan tre timmar.

nej, nu ska jag hoppa i säng! puss&kram!



jag & lucifer.



jag tror..

.. att vi har bestämt oss för en taklampa nu. sprang på den idag när vi var på cervera.. jättefin och kommer släppa igenom ett jättemysigt ljus! me like! (: kostade 1000 kr där.. men jag surfade runt och hittade den för 690 hos folkhemmet. pörfekt (: så åker vi nog och handlar den imorgon. ska kolla upp vart folkhemmet ligger. jag vet ett i kista, där köpte vi våra skinnstolar och bord till förra lägenheten.. men det känns långt att åka. sen tog vi med en provbit av golvet. det kommer bli såå fint :D kan knappt bärga mig! på lördag sätter vi igång och lägger golv. är klara samma dag. vi är väldigt snabba på att lägga golv (:

sen ska vi hämta mammas borr och borra ett runt hål bak i tvbänken och stoppa in dvdn och förstärkaren, så det blir sladdlöst och bara två små vita högtalare på tv bänken för tvn ska upp på väggen (: kommer bli great! sen är det bara tapeten och nytt soffbord.. nya gardiner (vita) ska vi handla imorgon på ikea innan bion (:

nu ska vi titta på film! puss&kram!



den svarta blir det. med svart textilsladd och kromupphäng. den är 60 cm i diameter och 30 cm hög.



home!

haha, ni är söta. vi äter inte sköljmedel här hemma (: även fast det luktar ljuvligt, så tror jag inte det smakar gott ;D och det skär i hjärtat att höra att sköljmedel dödar fiskar.. men allt dödar ju något känns det som. och skulle man ta hänsyn till allt, skulle man inte kunna leva ett "normalt" liv längre tyvärr ): sköljmedel har vi för att vi inte torktumlar våra kläder och dom skulle bli ruggigt hårda annars. så var det med det (:

det gick bra att handla! förutom att jag frågade en kvinna som precis satt på sig sina vanliga kläder om en sak.. och hon snäste som fan. gad.. lite trevlig kan man väl vara fast man precis slutat? hur lång tid tar det att svara snabbt? jäjä. hon hade nog en dålig dag (; en sak som var bra iallafall. vi fyndade våran favorit fläskfilé för 49 kr/kg (: så nu har vi massa fläskfilé i frysen.

när vi kom hem städade jag ur kyl och frys. torkade i kylen och diskade alla lösa saker. och plockade in fint, älsklingen tyckte jag var så duktigt så (: sen sa han "det är så skönt att vi hjälps åt och har det så rent" JAG ÄLSKAR honom. hur många killar GILLAR att städa?! alex typ (:

vi ska äta framför "meet dave" med eddie murphy! den verkar kanon. skulle sett den innan, men det kom massa ivägen! kul med en komedi (: köpt massa frukt också som vi ska mumsa på! kanske slänger ihop en liten fruktsallad. ska tända ljus inne i vardagsrummet nu..

juste vi hittade jättefint valnötsgolv till vardagsrummet. och det är samma färgskala som det i sovrummet.. blir 600 kr billare än vad vi räknat med också.. så nu blir det mer till sparkontot (: några tusen lappar närmare ett nytt kök! yeey :D

ha en supergosig kväll, det ska vi ha! puss&kram (:




veckans matlista - check!

någon kommenterade och ville veta vad vi äter här hemma (: så här har ni listan som vi knåpat ihop till den här veckan!

bättre kycklinggryta - nlife.se
kyckling med spenatpasta - produkter.pauluns.se
dinkelpizza med chevre och ärtskott - recept.nu
dinkel sallas med chevré, soltorkade tomater och pinjenötter - tasteline.se
grilladkyckling med fetaostsås och sallad - pinkpills.blogg.se
henriks favoritpasta med kalkon - nlife.se

övrigt:

grovtbröd
råsocker
sköljmedel
grönsaker
frukt
ramlösa

så nu vet ni vad vi ska äta (; orkade inte länka till alla, eller orkade, jag hinner tyvärr inte.. såär det något ni fastnade för är det bara att gå in på den sidan och söka efter receptet!

nu ska vi åka och shoppa golv och mat! pussipuss (:



dinkelpizza - mums!



yeey

i går bläddrade jag i senaste plaza, och på sidan 63 hittade jag en tapet som är randig i ljusgrått/mellangrått och vitt. kanske skulle vara någonting till vardasgrummet? (: men det stod inte vart den var ifrån.. så nu ringde jag plaza och hon skulle skicka iväg ett mejl till inredaren och ringa upp mig sen (: hoppas hoppas att den är lika fin i verkligheten :D



frukost!

hej allihopa! hoppas ni sov gott i natt! (: jag sov som en stock. läste några rader och sen somnade jag. vaknade vid halv tio och kände mig utvilad. satt mig vid datorn och läste lite bloggar och sen gjorde jag frukost. blev ett kokt ägg, två fullkornsmackor, ett glas juice och en kopp te! sitter fortfarande och dricker tet.

snart ska jag kika lite på veckans recept.. vi brukar mest äta från nlife, den sidan gillar jag! inget halvfabrikat osv. och gi såklart! jag mår inte bra i kroppen när jag äter "dålig mat" ja, skräpmat. mår fruktansvärt illa, blir dålig i magen, huvudvärk och sover dåligt. så sund mat är riktigt bra på många plan (: sen är det klart att jag inte slavar efter det. jag väger mindre än vad jag egentligen ska.. och blir jag sugen på godis, ja då äter jag det :D som sagt, man måste äta för själen också! (:

älsklingen sussar fortfarande, han stapplade upp här för ett tag sen och gick på toaletten.. han såg ganska trött ut, stackarn. så det blir nog några timmars sömn till! så jag försöker vara så tyst som möjligt. även fast han säger att han sover bra ändå, så vill jag inte föra för mycket liv. ska nog tvätta lite och läsa i några inredningstidningar. ska kolla hur andra familjer har i sina vardagsrum, så kanske man får lite inspiration (:

sugen på att knåpa ihop något kollage. kollage är toppen. kan man lägga till allt som man önskar sig :D och det är en hel del. haha (:

hörs sen. ta hand om er! puss&kram.




sängdax!

nu har jag slötittat på tv, ätit kvällsmackor, myst med katterna, tittat på massa inredning och släkt ner här hemma. ska bara sträcka lakanen i sängen, skaka täckena och puffa kuddarna (: har vädrat ut så jag kommer sussa gott inatt! är inte så trött, men jag håller mig till att somna tidigt och gå upp tidigt! eller ja, tidigare än vad jag var van vid iallafall (: nu är jag anmäld till engelskan och dom skulle skicka böcker och kursmaterial i veckan. spännande! jag är verkligen motiverad och jättepeppad och det ska bli så himla roligt att få lära sig mer engelska! för det är ett språk man alltid behöver ju! (: en termin håller kursen på 100 poäng. skönt att det går långsamt, läste svenska b på speedad takt och det var inte det lättaste :/ upp till 200 sidor om dagen skulle man läsa + massa uppsatser och inlämningar.. hu. jaja (: den kursen funderar jag på att bara tenta upp sen.. eftersom jag gick nästan hela kursen innan. svenska b är bra att ha också (: whi. känner mig så duktig! nu tar jag verkligen tag i saker och ting och allt känns skitbra!

imorgon är mitt hjärta ledig! sjuuu dagar av massa mys! underbart (: morfar ringde nu på kvällen och vi pratade. alla tyckte att vi var så söta ihop där nere (: äktenskapstycke har vi hörs ett antal ggr att vi har. imorgon ska vi iallafall åka och storhandla när älsklingen kommit upp, ska skriva matlista på dagen. blir massa smaskig GI mat (: sen ska vi åka och titta på tapeter igen fast på ett annat ställe, där dom har den som vi vill ha.. vill se den irl också. sen hem, laga middag tillsammans och gosa i soffan till en film (: riktigt mysigt! allt blir så mycket roligare när vi är tillsammans!

nu ska jag lägga mig och läsa! och somna i tid, imorgon är det en ny dag! puss&kram



längtar till sommar och sol, grillkvällar och mys i gräset.



hjälp!

blir helt snurrig av alla olika inredningssidor. vet ju vad vi är ute efter men jag kan inte bestämma mig ): vill ni hjälpa mig? vi letar iallafall efter ett vitt soffbord i högglans runt 1500 kr.. och en svart taklampa runt 1000 lappen. men det är svårt.. hm.. kanske bättre att besöka butikerna istället!


nu ska jag duscha, hoppa i jamisen och äta mackor och te, titta på film och mysa med katterna (:


onsdagskvällen

den här dagen har gått ruskigt fort. har gjort saker hela tiden. och inte hunnit sitta här så mycket. skönt faktiskt (: och varje gång jag försökt skriva ett inlägg har jag surfat runt på andra sidor med inredning, så jag har glömt bort att uppdatera. så det kan gå ;D

jag och katterna gosar i soffan. har plockat undan i köket efter middagen och satt på en maskin med dom gröna living handdukarna från hemtex. så nu blir det slapp hela kvällen. hur underbart är inte det?! (: ska kolla på tv.nu vad det är på tv, om inget intresant ska jag kika film såklart! mysigt!

jag och baby möblerade om i vardagsrummet idag, på alla möjliga sätt, men tillslut kom vi på att det var bäst som vi alltid har haft det. vi har iallafall satt en svart liten lampa i ena kubhyllan. blev riktigt mysigt! stoppade i en liten 25w så det är ett mjukt sken (: har en i köket också. var hemma hos mammi igår på middag och då rotade jag lite bland våra inredningssaker. har ett helt rum hemma hos mamma (vårat gammla sovrum) vi hyrde nämligen mammas lägenhet i andra hand och det är en 4:a på 106 kvm.. alltså hade vi inte plats med alla inredningssaker när vi flyttade. så där inne kan man verkligen fynda "bättre än att shoppa" var min kommentar när jag kom ut med två lampor och ett brett smile (:

vad ska ni göra ikväll?







ska ringa älsklingen nu (: puss&kram!



onsdag!

hej hopp (: allt bra med er? jag sitter och surfar runt efter saker till vardagsrummet. det är ju det rummet vi håller på med just nu. och det är inte alltid lätt att hitta.. men jag tror jag har hittat en fin taklampa nu! från europa möbler. 60 cm i diameter, svart och i lite halvgenomskinligt tyg. kan bli ruggigt fint.

jag är lite skeptisk til den mörka tapeten vi valt.. så vi har bestämt oss för att köpa golvet och lägga in det den här veckan istället.. och se sen om det är bra med den tapeten eller om vi ska satsa på en ljusare. eller ingen alls :O jo då.. någon ska vi ha (:

gjorde frukostbricka till baby när han vaknat. fralla med ost och marmelad, te, juice, yoghurt och tänt ljus. han blev jätteglad (:

helena var här innan och vi åt frukost tillsammans. dukade fram och tände ljus och hon kom med nybakt bröd. mysigt (: sen skulle jag åkt till optikern i huddinge, men ringde och ändrade tid, vi ska ändå till huddinge på torsdag.. så då tar jag det på samma gång! så kul är det inte att sitta på bussen fram och tillbaka :P

ska umgås med alexander nu, men vi hörs senare.

här är bild på lampan också.





helt varm

sitter och tittar på massa kort på mig och alexander. hur mycket vi har förändrat dom här tre åren tillsammans.hur vi har vuxit ihop, han och jag. jag har alltid vetat att man inte hittar den bästa genom att leta. den bästa kommer när man minst anar det. och han var inte alls den typen jag trodde jag letade efter. han var någon utöver det vanliga. han var den där killen i klassen som inte säger så mycket, som håller sig på sin kant och som inte är populär. men när man tittar nära ser man vilket vackert ansikte han har. en osäker själ med för lite tro på sig själv. och han har verkligen blivit hel. både han och jag var så vilsna när vi blev vi. idag är vi två starka älskande individer. vi är så mycket mer än vad vi hoppats på. vi har kommit så långt på våran väg. han är min man och jag är hans fru. vi har en helt fantastisk kärlek som vi delar. och den kärleken syns långa vägar. det sitter väl i blickarna, folk ler när dom ser oss. hela jag ler. jag är så himla lycklig. skulle inte byta mot allt värdefullt i hela världen, för han är det värdefullaste jag har. det är som att spela på lotto, och när man hittar rätt så håller man hårt i varandra. det är som osyliga band som håller oss samman. vilken styrka, vilken kärlek. den går inte att berätta om, bara uppleva den. jag har varit så himla himla rädd för att förlora allt det här. varje natt när du åker ifrån mig till jobbet har jag oroat mig. vad skulle jag ta mig till utan dig? tankar som sånna kommer, men det är bara att njuta, leva i nuet och ta vara på varje sekund nära dig. jag är så kär i den här människan. jag visste aldrig att sån kärlek fanns. men nu är den här och jag håller hårt i den. älskade underbara alexander. hoppas du vet vad du gör för mig, varje dag! hur du har fått mig att tro på livet, tro på mig själv och fått mig på rätt bana igen. är dig evigt tacksam för allt du gjort. allt du stått ut med. för det har inte varit lätt. hur kan det vara? jag skulle dött inombords om du mådde som jag har mått. du är verkligen min ängel.





det gör ont utan dig.



för jag kan inte andas utan dig




the boy in the striped pyjamas

åh, underbar film. men hemsk. värd att se, slutade lite avbrutet.. hade velat se längre.. men men, sånt går ju tyvärr inte att påverka! handlar alltså om en pojke vars pappa är soldat i andra världskriget.. pojken vet inte om vad pappan jobbar med.. han blir allafall kompis med en judisk pojke i samma ålder.. ja hur som haver.. se den (:

mamma gick nyss. kram och god natt och tack för den mysiga kvällen. alltid lika mysigt att umgås med mamma. märks kanske att jag tycker? (:

ska snart gå och lägga mig. bara vika lite tvätt som är torr, så det inte ser ut som ett helvete här imorgon när gumman kommer på fika ^^ nejdå. bara jag som är otroligt pedantisk av mig. sen borsta tänderna, tvätta ansiktet och borsta håret, på med en stor sov t-shirt och lägga mig i sängen. somnar galet fort när jag värmer tofflorna jag fick av helena i julklapp. och jag har läst flera ggr att man somnar lättare om man är varm och fötterna. och det stämmer ju verkligen. skönt är det, med tanke på vilka sömnsvårigheter jag haft i mellan åt. alldeles för mycket i skallen (;

saknar min alexander. ska fixa här och ringa honom sen. tänk imorgon är det sista natten han jobbar, sen är han ledig igen. ska bli riktigt mysigt att gå på bio på fredag.. på tal om det ska jag boka biljetterna nu så vi får bra platser (:

imorgon ska jag till huddinge efter jag och helena fikat och besöka optikern. linserna är inte helt okej som jag har nu, så det ska jag fixa! skönt att kunna strycka över saker på "måste-göra-listan" måste skicka tillbaka lite saker också.. och byta och ja. en del att fixa! ska gå igenom listan imorgon. lättare med listor än att ha allt i skallen (:

ska fixa här nu så jag kan hoppa i säng sen. sov så gott fina ni! puss&kram!






utmärkelse

jag är riktigt glad! jag får utmärkelser ofta nuförtiden. blir lika förvånad varje gång eftersom jag bara skriver om mitt liv. men det kanske är det som ni gillar? jag gillar er iallafall (:

nicole var söt och gav mig en utmärkelse. tack vännen! blev jätteglad ska du veta (:



och jag ger en utmärkelse till alla som uppdaterar sina bloggar ofta, för jag har riktigt tråkigt ibland och det finns inget värre än att kolla sina favoritbloggar och att det inte är några nya inlägg :P



hello (:

hej på er. hoppas allt är bra med er. jag mår bara bra. är hemma här nu med mamma och vi ska titta på film. blir "the boy in tge striped pyjamas" verkar riktigt bra och jag hoppas den är det också! vi har varit busiga och köpt lösgodis! perfekt efter att ha varit hos tandläkaren, haha (: men men. gott ska det bli! hade godisdag på lördagar, men har väl insett att det är bättre om jag äter lite när jag är sugen.. tex som idag (: sen när vi börjar träna så kan man ju äta mer (: och då gäller det att inte stirra blint på vågen. muskler väger ju mer.

jag och baby hade massa och prata om påväg hem till mamma i bilen. det känns skönt att prata med honom, han förstår verkligen och gör mig lugn. nu är det tusen tankar som snurrar i huvudet. som några av er listade ut är det livs coach jag vill utbilda mig till. men allt inom det området känns otroligt luddigt. har man ett eget företag kan man tjäna riktigt bra, men då är det inte säkert att det går bra osv. jag är lite för feg för sånt. vi får se hur det blir. ska på några fler möten med studievägledaren och försöka bena ut allt som snurrar runt. men jag måste börja leva i nuet. nu är det engelskan jag ska plugga upp. sen kan jag tänka på högskoleutbildning. men ett av mina största skräcker är att inte komma dit jag vill och bara stå och trampa.. därför vill jag väl att allt ska hända NU. är iallafall riktigt glad att jag kommit såhär långt och ska börja plugga (: ska bli så kul! jag har alltid gillat skolan! tycker det är mysigt att sitta hemma och plugga på kvällarna och äta mackor och dricka te, klia sig i huvudet och lösa saker! stimulans! jag blir lyckligare när jag är aktiv, hittar på saker och får tänka! så det här kan inte bli annat än bra för mig! och när jag är klar med dom tre ämnena jag behöver för ett fullt gymnasiebetyg så ska jag in på högskolan! ska bli skitkul! då pluggar man helt plötsligt till någonting man vill plugga till, inte måste! (:

åt lax och ugnsbakade grönsaker hemma hos mamma, riktigt gott. jag är inte bortskämd med fisk här hemma tyvärr. min kräsne man gillar inte fisk (; så när jag och mamma ses äter vi oftas fisk! sen åkte vi hit och nu är det filmtajm. bloggar mer sen. ska vika in lite tvätt och så. imorgon runt elva kommer helena hit, vi ska fika och prata och umgås! ska bli jättemysigt! saknar dig!

vi hörs senare, ha en jättemysig kväll nu (: puss&kram!



en läsare frågade igår om jag tagit ut min ring i läppen och det har jag inte. det var ett gammalt kort jag la upp. jag är riktigt kass på att ta kort på mig själv nuförtiden. jag älskar min piercing :D och kom inte och säg att jag är för gammal för att ha en, min mami är 40 år och har en i läppen :D



God morgon bloggen!

vaknade vid halv tio, men låg kvar i sängen och myste en stund! underbart med sovmorgon! (: hoppas ni fick en skön sömn i natt! ska snart göra frukost! fil med banan, te och mackor. eller ägg.. vet inte om vi hade kvar något..

när jag gick upp blev jag jätteglad! älsklingen hade plockat med sig massa krämer från aco.. han går rond på acos företag och där har dom en hylla med gratis saker för dom som jobbar där. han har frågat om han får ta några ibland och det är helt okej (: så idag fick jag två st ACO SENSE & CARE Winter Cosy, dom är helt underbara! älskar dom och var helt förtvivlad när min första var slut, haha :P sen fick jag lite andra krämer osv (: alltid kul med krämer ;D tack baby!

idag ska jag bara pyssla lite här hemma på dagen. tvätta några maskiner och dammtorka alla ytor, städa i köket osv. sen blir det köttfärsås med spaghetti till middag, åker med alexander senare, han släpper av mig hos mamma och sen går vi till tandläkaren. jag ska göra ett salivprov för att se om mina mediciner som jag ätit har torkat ut mig.. känner mig lite halv torr (; sen blir det myskväll med mami (:

nu är jag hungrig! frukost! puss (:



min tid som boxare. haha (: riktigt roligt! gick på DIF boxningklubb. träning för heeela kroppen vill jag lova!



kärlek

Du är helt underbar.
jag fattar inte att det är sant att du är min.
nyp mig hårt i armen älskling...




stjärnorna lyser i taket

låt den rätte komma in var en av de bästa filmerna jag sett. satt klistrad från början till slut, helt fast. vilken underbart vacker film. för ja, vacker är verkligen det rätta ordet. jag känner mig helt underlig i kroppen. känns som jag är i trans, haha. då har man verkligen blivit påverkad. men helt klart positivt.

snart är det läggdax, jag vill läsa, mysa under täcket och prata massa kärlek med alexander. jag saknar honom så det gör ont i hjärtat. längtar tills imorgon när jag hör hur han sätter nyckeln i låset och vrider om och springer in till mig och pussar på mig. då blir jag varm i hela kroppen. att vara nära honom är det bästa jag vet. i hela livet.

nu har lampan varit tänd i sovrummet, alltså kommer jag somna med en lysande stjärnhimmel. älskar dom. precis som när man var liten. man blir aldrig för stor för att ha stjärnor som lyser i taket.

imorgon är det tisdag! och jag känner på mig att det kommer bli en underbar dag!

ni är så fina, glöm aldrig det! sov så gott! <3





framtid

jag är nästan helt säker på vad det är för utbildning och jobb jag ska satsa på. efter många år och olika beslut som kanske inte känts helt rätt sen, känns det faktiskt riktigt riktigt bra nu! plus att man tjänar mycket pengar. pengar är inte allt såklart. men det är ändå ett jobb, och jobba gör man för att dra in stålar. jag jobbar och har hellre mer pengar och kan hitta på roliga saker med familjen än att jobba och aldrig ha råd med någonting. ett jobb ska vara roligt, men roligt för mig kan man göra på fritiden, som en hobby! jag älskar att laga mat, men jag skulle aldrig i hela mitt liv jobba som kock för det är för stressigt! laga mat kan jag göra hemma och ha som ett av mina största intressen. på mitt jobb vill jag tjäna stålar ;D och det är riktigt bra att jag hittat ett jobb som jag kan trivas med och som jag framför allt är riktigt duktig på! kul va (:

här är lite som ingår i jobbet:

  • Psykologsamtal (ev. psykometri) som underlag för övergripande bedömning
  • Resursinventering och individuell handlingsplan
  • Identifikation av rådande och kommande arbetskraftbehov
  • Talangutveckling och rehabilitering
  • Personlig förändring och utvecklingskapacitet
  • Matchning mot företagens och produktivitetens villkor, förutsättningar och effektivitetskrav
  • Inventering av praktikmöjligheter och andra jobbsökande aktiviteter
  • Genomgång av anställning kontra entreprenörskapets möjligheter
  • Karriärplanering och hur man skapar kontakter med arbetsgivare
  • Arbetsprövning och arbetsplatsstöd
  • Kognitiva strategier, träning och nycklar
  • Hantering av stress och affekter
  • Uppföljande handledning och stödsamtal
  • Utvärdering och återkoppling
  • Ge dig stöd för att identifiera och uppnå dina mål.
  • Hålla fokus mot målet och frigör dina potentialer
  • Uppmuntra dig att lära, mer än att lära dig
  • Ge feedback på dina hanlingar
  • Påverka dig att upprätthålla förändrat beteende
  • Hjälper dig med personlig utveckling
  • Uppmuntrar och inspirerar till att utvecka dig

  • låter inte det perfekt, så säg (: kan ni gissa vad det är jag ska utbilda mig till?

    pussis!



    segpropp

    nu ska jag äntligen titta på film, haha (: började välja film när baby åkte till jobbet klockan fem.. nästan fyra timmar sen. mycket babbel i telefonen med tessan och älsklingen och gos med katterna. har klunkat massa te också, börjar bli hungrig, så några mackor och en skål hallon får det bli. älskar hallon! (:

    jag ska visa vilka tapeter vi bestämt oss för till vardagsrummet sen också. och jag hoppas att det inte blir för mörkt! men det blir nog bra ändå! sen blir det inte så kalt där inne. vill ha det mysigt, hemtrevligt men ändå stilrent och modernt! (:

    har ni en mysig kväll? (: hoppas det! massa pussar&kramar till er. hörs senare igen!

    nu blir det film :D



    Benjamin Buttons otroliga liv

    på fredag blir det biomys med älsklingen (: perfekt start på helgen, tycker ni inte? har längtar efter den här filmen och nu ska vi äntligen se den! (: det blir popcorne och läsk! ingick i presentkortet vi fick av alexanders mormor! mums!

    det var gott med soppa, en dag som denna är soppa riktigt gott. då blir man så varm i kroppen! nu ska jag titta på "låt den rätte komma in" (klicka där så ser ni en trailer) och gosa ner mig i soffan med en kopp te och katterna! tända ljus och njuta av kvällen!

    hoppas ni mår bra? (: bloggar mer sen! puss&kram!



    våran dag. älskade dig då, nu och förevigt!



    today is a good day!

    det vill jag lova. idag har jag haft en riktigt bra dag (: kom till lyra i tid, fick dock ett sms att det var inställt 30 min innan jag skulle vara där, men jag gick ändå och pratade med studievägledaren, ikväll ska jag söka in på engelska på nti distans och sen är det bara att sätta i gång i princip (: varför dra ut på det lixom? bara att ta klivet och börja! yepp!

    sen ringde jag mami och frågade om jag skulle hoppa av bussen i huddinge centrum så vi kunde fika tillsammans och det ville hon (: riktigt riktigt mysigt att få krama om mamma och sitta och prata på fiket. jag åt lite lunch och drack te och hon åt morotskaka och drack en latte! träffade en kompis till henne där som tipsade om en kille som är jättebra på att tyda framtiden, jag har alltid tyckt att sånt varit intresant. hon hade skrivit till honom massa gånger när hon haft funderingar och problem att välja väg i livet och fått fantastiska svar tillbaka för 300 kr! låter riktigt bra. jag ska skriva ett brev om mig själv och vad jag vill reda ut. bla med val av utbildning mm. hade varit skönt att veta om det kommer fungera eller inte (:

    sen gick vi på shoppingrunda och jag shoppade ett par timberland kängor i mocka och skinn med fårskinn inuti. riktigt varma och sköna. ett kap då de var nersatta från 999 kr till halva priset (: kastade mina kängor jag hade innan som läckte och snörade på mig dom nya fina skorna! passar bra till fjällräven jackan också (: mm! och dom här är vattentäta, perfekt!

    baby hämtade upp mig vid bussen och vi åkte och handlade på ica. hade ett presentkort på ica för 250 kr och man får inte tillbaka om man handlar för mindre.. tror ni inte att vi handlade för 250 kr på kronan :P vad är chanserna lixom? utan att kolla på priserna och så. hah (: just nu håller vi på att göra grönsakssoppa med broccoli, lök, blomkål, potatis och morötter och vitlök, kokar upp det i vatten och grönsaksbuljong och sen mixar vi allt så blir det en fruktansvärt god soppa som är nyttig och billig (:

    ikväll ska jag kolla lite på tv, design tomas och simon kommer och sen ska jag skicka in ansökan till nti också. sen tar jag det lugnt. imorgon är det svomorgon, ska till tandläkaren vid halv sex på kvällen och sen äter jag hos mamma och sen blir det myskväll med henne hos mig senare (:

    hörs senare! ha det så bra sålänge! puss&kram! (:



    mina nya skor, fast mina är svarta och lägre (:




    Monday!

    idag är det måndag och jag sitter och äter frukost i lite smått panik, snoozade lite för många ggr nu på morgonen (; ska ta en snabb dusch och klä på mig, sen studsar jag i väg till bussen och åker till hudding! ska bli jättespännande att komma igång nu. låg och peppade mig själv igår innan jag skulle sova. och jag tror att jag förstorar upp det hela en aning. det här är inget jag kommer misslyckas med alls. som sagt, det gäller bara att tro på sig själv! (:

    ska skynda mig på nu, så jag hinner allt. vi hörs senare idag! hoppas ni får en jättebra måndag! (: puss&kram!



    sleepy

    jag börjar känna mig trött. så det blir sängen nu! ska bädda upp den och vädra lite och borsta tänderna! jag har en riktigt konstig sak för mig på kvällarna.. jag tar tid på mobilen, hur snabbt jag kan komma i säng. haha. hur knäpp är inte jag lixom?! (: men annars tar det en himla långt tid, onödig tid som jag kunde läsa på istället (: fast det är lite svårt att slå mitt rekord eftersom jag börjat med tandtråd varje kväll.. det tar ju lång tid.. jisses vilka problem man har (: ska iallafall komma igång nu. tippar på att jag ligger i sängen om 20 min. vi får se!

    filmen var riktigt b. roligt, men ja, amatör sådär. har ju sett roligare om man säger så. jag är en filmoman. när man hyr film med mig suckar alla. haha. jag har sett alla! filmvärlden får sätta fart nu så det kommer fler filmer!!

    imorgon ringer klockan 07:30, duscha, frukost och iväg, orkar inte sminka mig tror jag. får se. tror jag slutar tre.. är inte säker. hem och laga middag med honey och sen får vi se vad kvällen bjuder på! ska iallafall kolla upp engelskan som jag tänkte börja plugga! engelska är roligt. kanske beror på att jag bott där i ett år och gått i skola osv. har släkt i usa mm. då vill man kunna språket galant! så det ska bli skoj (:

    slut babblat. nu ska jag fixa mig (: sov så gott! puss&kram!



    älskade my

    du är en underbar människa. en av de bästa jag någonsin kännt. jag vill alltid ha dig nära och du kommer alltid finnas hos mig, nära mig, även fast du är hundra mil borta. jag älskar dig!

    hon skrev så fint om mig. tack fina my!



    du är en underbar vän som jag aldrig kommer släppa taget om.



    you can do it!

    idag är en sån dag som jag bara har velat stoppa huvudet under täcket. jag är inte alls glad idag. brukar vanligtvis inte skriva om mina deppdagar här i bloggen, det här ska vara en positiv blogg med massa energi och glädje. men såklart som ni förstår är jag ingen robbot, och idag brast allt. jag känner mig tom och otroligt nervös för kommande saker, förändringar och andra aktiviteter jag ska börja med imorgon. man blir otroligt mentalt handikappad av att vara sjukskriven under en såhär lång tid och jag är riktigt imponerad av mig själv att jag står på benen idag efter det jag varit med om. ni som följt bloggen vet vad det är ni andra får rota i arkiven (; jag är rädd för att misslyckas, jag har så himla mycket mål och drömmar som jag vill göra och uppnå och bara tanken på att det faktiskt är NU som jag ska ta första steget in i det riktiga livet skrämmer mig. jag trycker bort känslan ofta, men ibland måste man få låta sig själv känna efter. idag har varit en sån dag. som jag vill säga "jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte" då jag undrar varför jag spenderar timmar på den här bloggen?! varför? varför gör jag inget annat? jag älskar den här bloggen, missförstå mig inte men att bara sitta och skriva om mina drömmar tar mig ingenstans. nu måste jag lägga drömmarna på hyllan och rikta in mig på målen istället, för ska jag ha den där utbildningen, det där jobbet, det där huset och dom där barnen så är det bara att ta tag nu. känslan av att stå och trampa har jagat mig i tre år nu,. vad väntar jag på. jo! jag ska sova, sen imorgon, då. jag är lite halvt peppad. ska göra mitt bästa för att muntra upp mig och det ska gå, det gör det alltid annars, så varför inte den här gången?

    jag är en otroligt positiv person som gav livet en chans fast jag gång på gång gick in i väggen av motgångar. en sak har jag lärt mig under mitt 23 åriga liv.. - låt ingen sänka dig, låt ingen ta ifrån dig tron på dig själv och tro alltid på dig själv. det är ditt liv, din tid och du bestämmer precis vad du vill göra. jag vet vad jag vill göra och det är inte att slösa bort mitt liv på att må dåligt. en dag räcker. en dag då och då. men inte som för några år sen när allt var nattsvart dygnet runt. nu har jag lättare att resa mig upp, nu orkar jag mer. ingen lyckas om man inte tror på sig själv och tron på mig själv har jag, för jag har tagit mig upp, fast jag har ramalt och slagit mig år efter år. och jag står upp. jag är stolt!

    "om du inte tar nästa steg, kommer du stå på ett ben resten av ditt liv"



    utmanad

    jag har blivit utmanad av min fina vän ia! (:

    tre saker jag alltid har i kylen:
    grönsaker, ost och ramlösa

    tre saker jag alltid har i kylen:
    kycklingfilé, grovt bröd och frysta grönsaker

    tre saker som jag alltid har i mitt skafferi:
    bulgur, löste och havregrynsgröt

    tre kryddor som jag alltid har hemma:
    svart peppar, salt och röd curry pasta

    tre livsmedel som jag använder varje dag:
    ost, smör och bröd

    mina tre favoriter i köket:
    vattenkokaren, stavmixern och micron

    tre saker som inte får komma in i mitt kök:
    skrikiga färger på skåpluckorna, plastmatta och gasspis (glömmer alltid att stänga av spisen=brandrisk)



    lite av vårat kök (:





    mysigt (:

    har myskläder och tofflor på mig och håller på att koka mig en stor kopp hälsote. ska tända ljus och sätta på en film. det blir en komedi, zack and miri make a porno. verkar kul (: ska lägga mig i soffan med våran mysiga filt med teddyfoder och bara mysa och njuta av söndagskvällen! imorgon ska jag upp vid halv åtta, så jag ska gå och lägga mig ganska tidigt, så jag hinner läsa lite (:

    har ätot god middag, thaimat med kyckling och städat undan i köket efteråt. sagt hej då till min tuss och läst lite bloggar. dax att fixa tet och tända ljus nu.

    hörs senare. hoppas eran kväll blir jättegosig! (: puss&kram!

    ps. helena jag ringer dig imorgon efter lyra, puss!





    tips&råd om köksrenovering

    fixat och trixat lite i IKEAs kökplanering. och vissa regler finns att följa. här är några för er som går i renoveringstankar (:

    Arbetsytor
    Arbetsytan mellan spishäll och diskho bör vara min. 80 cm, max. 140 cm.

    Diskmaskin
    Placera diskmaskinen så att den inte blockerar arbetsytan när luckan är öppen.
    Upphöjd diskmaskin är bekväm men inkräktar på arbetsytorna. Rekommenderad höjd är att lyfta en golvmaskin 35 cm över golv = ca 55 cm till nedre korgen. Max 110 cm till övre korgen.
    Tänk på att ha golv som tål det extra stänk som uppstår.

    Avställningsytor
    Det är bra med en avställningsyta vid kyl/frys och vid uppbyggd ugn.
    Vid sidan om spisen behövs minst 20 cm yta och minst 40 cm om kortändan är fri.
    En diskbänk med stora hoar är alltid bra. Men i små kök är det bättre med extra arbetsyta.

    Inredning
    Alla djupa skåp bör ha utdragbar inredning. Bänkskåp och högskåp. Varning för höga speceriskåp med hel dörr på utdragbar inredning vilka är svårarbetade. Använd lådor, olika backar och korgar i dessa skåp.
    Utrusta för den källsortering du har behov för. Tips - runda kärl är lättare att rengöra än kantiga.



    nyduschad

    riktigt skönt att duscha och tvätta håret (: håller på att smörja in mig och sen ska jag steka kycklingflé! blir äggnudlar och wook till, gott (: älskar att laga mat! och har verkligen saknat det nu när vi var hos morfar! för han älskar också matlagning :P

    vi har stor städat här hemma, så skönt och gott det luktar nu! så det blir en skön lugn hemma kväll för min del. har rensat i skåpen och så också. ska välja film sen också. när baby är ledig blir det bio med popcorne (: vi ska se den här benjamin buttom eller vad den hette. den verkar vara mysig! och vi har massa biopresentkort som inte blivit utnyttjade!

    tror inte det blir det andra bordet.. tack rebecka för att du sa till mig. får leta vidare (: har ni några tips, så hojta till (:

    nu ska jag sätta på mig nytvättade mjukisbyxor och börja med middagen (: hörs senare! puss&kram!



    soffbord

    ska beställa soffbord inom snar framtid. två favoriter är dom här på bild. vilket gillar ni bäst? (: båda är från ilva och är i vitt högglans, så det passar med tvbänken!







    r.o.o.m

    hittade den här fina lampan på r.o.o.m. även fina taklampor till hyfsade priser. har insett nu att ska man ha en shysst taklampa får man punga ut lite extra. men det är lugnt (: hellre köpa det man vill ha och lägga lite extra än att köpa något tillfälligt och slänga ut ännu mer pengar senare.

    den här hade varit fin i sovrummet som läslampa! (:





    problems

    hm. har suttit hela morgonen och försökt htta återförsäljare av en randig tapet från in trade.. grand cru heter kollektionen, men jag hittar ingen återförsäljare. någon som vet?

    sov gott inatt, hade gärna legat kvar någon timme till, men det är bra att jag inte vänder på dygnet nu när jag ska börja plugga! (:

    sitter och planerar de kommande veckorna av renovering och det ska bli såå kul att få klart vardagsrummet (: sen är nästa projekt köket, i sommar! härligt. blir vitt och högglans (: vitt håller alltid! nya vita är ju svart i köket just nu.. men vi vill sälja den här lägenheten och eftersom det svarta köket är mest "inne" hos 20-25 åringar så bli vitt bättre. och större! eller det ser ju större ut iallafall (:

    dricker te och äter en yoghurt. ska snart göra lite läxor som ska vara klara tills måndag, kolla upp lite olika utbildningar mm. det lutar åt två utbildningar..! kul ska det bli! (:

    är i valet och kvalet om jag ska klippa i mina inredningstidningar.. bara ha kvar de jag gillar lixom. men jag är klyven. men dom har sjukt mycket plats. flera flyttlådor i källaren med inredningstidningar. man mår ju bäst av att rensa.. hm. får se hur jag gör (: annars får jag fylla en fin bok med utklipp. vi får se!

    ska sufra vidare och se om jag hittar tapeten. wish me luck (: puss&kram!



    sova!

    ska lägga mig i sängen snart. bara fixa mig först, borsta tänderna och klä på mig pyjamas (: är trött! vi har somnat runt elva på kvällarna hos morfar och sovit tio timmar. underbart (: ska läsa lite i nya plazan som jag fått och värma mina vetetofflor som helena gav mig i julklapp. helt underbara. jag sover som en stock med dom. här är länk! supermysiga (:

    imorgon ska jag baaaara slappa, blogga, äta nyttigt, göra lite läxor och titta på film, krypa upp i soffan med tofflor och pyjamas och dricka en kopp te och läsa tidningar, ta ett mysigt bad och smörja in kroppen med cocoskräm och bara mysa runt (: ska bli riktigt skönt. på måndag ska jag till lyra och plugga! ska bli roligt (:

    vi hörs imorgon kära ni, hoppas ni sover så gott. det kommer jag garanterat att göra (:

    puss&kram!



    Österrike resan!



    älskling påväg upp i liften (:



    påväg upp i liften (:



    utsikt över innsbruck



    älskling står och tittar vilken backe vi ska åka ner för (:



    där åt vi lunch! (:



    jag står och väntar på baby i backen :D jag åkte fort sa han, hihi (:



    kolla fina utsikten. underbart (:



    så himla mysigt vi hade det (:



    det tog 20 min att åka ner för den här backen (:



    underbart!



    jag ser mini ut (: fast jag är ju ändå 1,70 :P



    fanny



    en blå backe. vi var lite fegisar i början :P



    älskling & jag



    älskar dig!!!



    här åt vi lunch på det mysiga värdshuset (: en riktig alpstuga!



    älskade underbara!



    min lunch. nudelsoppa med korv. haha. inte direkt nyttigt, men min favorit sen jag var liten i österrike (:



    babys soppa (: gulaschsoppa!



    nu var vi påväg igen (:



    soligt var det!



    en glad fanny på skidor (:



    morfar i hans kök (:



    här sussade vi (:



    mitt sängbord (:



    jag fotade lite kort, haha (: jag gick åttan och var blond och hade sjukt mycket smink (:



    jag som liten (:



    en liten fanny (: jag var alltid glad (:



    fler bebisbilder på mig. jag var riktigt hårig på huvudet när jag föddes..(:



    jag älskar den här bilden på mig och mamma. den är med i en bok, måste ta reda på vilken. jag var tre och mamma 20 år



    äntligen hemma hos morfar igen efter ett släktkalas.



    alptopparna och såklart mcdonalds (: där fikade vi en dag. dom hade ett mysigt fik innuti med öppenspis mm. riktigt mysigt!



    påväg till morfars systers hotell, hon fyllde år (:



    en tradition i österrike.. smus som skjuts upp i näsan. fysjutton.. sen är det snaps på det. urk.



    så var det min tur. det rann i ögonen, haha (:



    morfars tur (:



    såhär såg den ut.



    morfars ena syster.. hah (: söt.



    hemma

    fy fabian va skönt. borta bra men hemma bäst. (: vi har haft en jättemysig vecka hos min morfar! så mycket vi har hunit med och ändå är vi verkligen utvilade (: precis som en semester ska vara!

    just nu är vi hemma hos alexanders föräldrar. vi har ätit tacos pch haft det trevligt och snart blir det fika, mums (: sen åker jag hem. mamma kör mig. har verkligen längtat efter att få komma hem. älskar våran lägenhet. ska göra en kopp te, tända ljus och titta på tv. packa upp väskan och bädda rent i sängen. och läsa! tror jag fått massa bra inredningstidningar! (: ska bli mysigt! och att umgås med katterna, som jag saknat våra små pälsbollar!

    på måndag börjar lyra igen. jag ska börja med ett ämne också. har drömt mardrömmar om att jag kommit för sent dit mm. usch. men ikväll är jag ledig och sen imorgon, ska bli riktigt skönt. bara slappa och köra några maskiner tvätt. måste ta ner julstjärnorna också. påtiden nu (; dom har iallafall varit släckta nu när vi varit bortresta (:

    ska surfa runt lite nu. och sen gå ner och vara lite social. lånar alexs brorsas dator just nu (: ikväll får ni se bilder från österrike. bla våran skiddag i alperna (: hihi.

    puss&kram fina ni.



    österrike

    hej pü er. ja, dom har inte vissa tecken här som vi har. hoppas det gür bra ändü :) jag sitter vid en stenüldersdator just nu och skriver.. det tog mig 20 min att bara komma in pü bloggen.. de ni :D men vad jag har saknat att skriva.. det är ju nästan som en drog det här med bloggandet! igür kväll börjae det klia i mina fingrar och idag fick vi leta upp ett litet fik med internet. dock inte det snabbaste, men men, nu är jag här iallafall! :) vi har precis ätit lite och sen ska vi üka och bada i en simhall i närheten av morfar! sen hem och äta god middag! tänkte dra dagarna lite fort.. berättar mer sen pü lördag när vi är hemma igen (: i lördags kom vi till österrike och morfar vid ett-tiden och dü ükte vi och üt wienersnitzel, riktigt gott. sen ükte vi hem och packade upp och bara slappade. vi var riktigt trötta efter resan. sov knappt nügonting pü fredagsnatten heller. i söndags ükte vi upp i alperna och tittade pü backarna, fikade där dom har olympiaden och süg ut över hela inbruck. gud va fint det är här med alla bergen! sen ükte vi hem och üt middag! i mündags ükte jag och älsklingen skidor uppe i alperna, ni ska fa se bilder sen. helt sjukt va mysigt det var. hade riktigt ont i benen pü kvällen (: härligt! vi var upp i fyra timmar och ükte. jag är sü himla glad att vi hittar pü sü mycket saker tillsammasn! det ville vi göra innan vi blir föräldrar och nu har vi verkligen rest! (: i tisdags ükte vi till min morfars kusin. hon är galet rik. har hus lite här och var.. bla. i mexico, där firade brad pitt och jennifer aniston sin honey moon, cool va (: vi hälsade iallafall pü henne i hennes hus i österrike och üt frukost. sen gick vi runt och kikade pü hennes hus. flüdigt värre. sen ükte vi till vürt släktföretag swarowski och kolalde där. hon "snüshoppade" för 12.000 kr. fatta sjukt. vi stod med öppna munnar typ. vi fikade i vip rummet och alla var äckligt trevliga. urk. men men. den dagen fick vi verkligen veta att ett sünt liv vill vi inte leva. huuua. jaja. kul var det iallafall. jag fick ett fint swarovski halsband av henne. sen ükte vi till IKEA, skumt att vara där när vi har det i sverige :) det kändes typ som IKEA i sverige för 10 ür sen, haha :) sen ükte jag och baby och handlade middag, blev gott kött med klyftpotatis och tzatziki. jummi (: tände ljus och myste hemma. morfar kom hem runt elva och dü gick alla och la sig. idag onsdag har vi varit runt som galningar och försökt hitta skor üt mig. men jag gav upp efetr nügra butiker och für med mig pengar hem. morfar har bidragit med femtusen här nere, men vi har inte pü lünga vägar slösat upp allt, sü det blir büde till golv, tapeter, lister, och lampa till vardagrummet :) vi har räkat ut ocksü att jag kommer ha samlat ihop till köksrenoveringen till juli-augusti. perfekt att det blir pü sommaren. imorgon torsdag ska vi hälsa pü morfars syster som äger ett hotell hür i österrike,. hon fyller ür :) sü vi ska äta världens godaste oxfile! mums! tror killarna börjar bli rastlösa sü jag ska ta och avsluta här! hoppas ni mar bra och har haft en mysig vecka! :) vi hörs när jag kommer hem. med massa bilder. massa pussar&kramar! /fanny

    bort med illamående

    jag mår så sjukt sjukt illa nu när jag slutat med mediciner. en omställning för kroppen antar jag (: bara att stå ut och hoppas på att det går över fort!

    vi har sovit fyra timmar i natt, det var fyra sköna timmar och jag är faktiskt ganska så utvilad! får vila lite på planet också och hemma hos morfar!

    jag kommer sakna er så otroligt mycket! ni som kommenterar min blogg dagligen känns verkligen som nära vänner och det glädjer mig! tack för att ni finns och förgyller min vardag! jag fick läsa en sån fint text om mig nyss. som är skriver av en av mina läsare som visar sig mest här. johanna.


    "Den ena är tjejen som lever med sitt livs kärlek och skriver om deras perfekta förhållande, får mig att le och förstå att den där perfekta kärleken finns någonstans för alla. Skriver med ord där en underbar personlighet lyser igenom - det känns som att läsa en nära väns ord. Det är drömmar och tydliga framtidsplaner, det är ord som skapar hopp och vetskapen att allt blir vad man gör det till. Inredning och en tjej som nog är bland de snällaste som finns!
    http://pinkpills.blogg.se     - jag kom dit, jag läste, jag log, jag fastnade, och nu kan jag inte ta mig därifrån, jag måste följa, för att se huset som ska byggas."

    tack för dina ord! dom tar jag direkt till hjärtat!

    nu ska jag borsta mina tänder och klä på mig! ha nu sju jättemysiga dagar och ta verkligen hand om er! vi ses och hörs när jag kommer hem. och jag ska verkligen försöka hitta en dator och skriva! (:

    puss&kram fina ni!



    snart hem!

    hej sötnosar! hoppas att ni mår bra!? jag är jättetrött! så det ska bli skönt att åka hem och sussa sen (: ska bara packa! men vi på ett ungefär vad vi ska ha med oss! imorgon ska vi upp kl 05:00 och vara hos alexanders föräldrar vid 07:00 sen stänger incheckningen vid 08:15 galet tidigt, men men (: det ska bli underbart roligt att åka! längtar så himla mycket!

    idag har jag faktiskt hunnit med allting som jag skulle! inte klippa alexander dock, får ta med oss maskinen och frisörsaxen till morfar och klippa honom där! men annars har jag hunnit med allt, känns bra! (: det var jätteintresant att prata med studievägledaren och jag är mer och mer säker på vilken utbildning jag vill gå nu. gjorde ett personlighetstest på jobsafari och det var läskigt hur bra dom tog fram hur jag var som person. ska skriva här sen så ni får säga om ni tycker att det stämmer in. jobben som skulle passa mig var iallafall: ledande (personal chef osv) journalist (älskar ju att skriva) coach (livscoach) mm. det ska bli riktigt kul att få plugga på högskola sen, då är det en utbildning man valt själv och alla ämnen man läser är någonting som man är intreserad av. kan det bli bättre för att vara motiverad? (: jag längtar riktigt mycket. sen har vi pratat om olika studietekniker. jag kommer sitta 12-15 på måndagar och tisdagar, 12-15 på torsdagar och varannan fredag! och såklart hemma också. kommer verkligen lägga ner min själ i det här. det var som min studievägledare sa.. "vill man någonstan, ja då kämpar man för att komma dit" och gissa om jag ska kämpa! (:

    vi ska ta och åka hem nu och se finalen på let's dance som vi har kikat på här (: sen packa och duscha och sen sova! så det här blir det sista inlägget innan vi hörs i österrike! kommer inte ta med mig min dator, för som jag trodde så kommer det kosta extra utöver abonemangsavgiften.. och det känns onödigt! så vi får kika upp ett internet café! (:

    ha nu en supermysig vecka! hoppas ni kikar in igen på lördag den 24.. då är vi hemma igen (: då ska jag visa julklappen jag fick av helena. den underbara människan känner mig allt för väl. tack för en jättemysig dag gumman. du får mig alltid öppna mig och känna mig älskad av dig! du är bäst! som jag sa till dig.. det finns tre kategorier: bekanta (sånna personer man vet om, hälsar på ute osv), kompisar (sånna personer som man gillar och träffar lite då och då) och sen finns det vänner (sånna som du gumman, som man kan ringa mitt i natten, gråta hos, blotta sina känslor för och ändå bli förståd, och det bästa av allt, jag kan vara mig själv med dig! du är b ä s t !

    nu - hem och packa! ha det underbart! puss&kram (:



    Fredag!

    riktigt skönt med helg nu när jag är uppe och studsar såhär tidigt varje dag (: snoozade till kvart i åtta och fick lite skön sovmorgon iallafall (: sitter och äter frukost! har tänt ljus och dukat fram här. det blev två fullkornsmackor med ost och en tallrik fil med all-bran  flingor.. och en kopp te!

    idag är det fullrulle hela dagen. och jag undrar hur vi ska få ihop allt. men det får helt enkelt gå ^^ ska dra dagen lite fort.. börjar på lyra klockan 10 och går därifrån klockan 12. jag ska prata med deras studievägledare och vi ska kolla upp lite olika högskoleutbildningar. och även bestämma vilket ämne jag ska börja med att plugga upp. jag saknar tre gymbetyg för att få ett fullt betyg. jag trodde det var så mycket mer. blev riktigt glad när det inte var det! nu kommer jag snabbare kunna söka in på en utbildning som jag vill gå! riktigt skönt! alexander kommer och hämtar mig vid tolv och då åker vi och kollar ut tapeter till vardagsrummet. om jag känner oss rätt, så kommer vi vara där en stund (; klockan två ska jag vara hos min psykolog, han har bytt mottagning så alex kör mig dit också.. så jag hittar sen. jag slutar hos honom klockan 15 och då möter helena upp mig (: vi ska äntligen byta våra julklappar och fika, ska bli så mysigt! få krama om henne! det är inte lätt att träffas när våra scheman inte alltid klaffar. men om två veckor ska vi börja träna och då ses vi två dagar i veckan :D efter vi har fikat åker jag hem och klipper älsklingen! sen gör vi oss iordning och åker med måns tills hans föräldrar.. där äter vi även middag och ev. kollar på let's dance. annars kikar jag lite på det hemma.. medans vi packar och tvättar. haha. galet mycket idag alltså. men det måste gå ihop helt enkelt!

    så som ni kanske förstår kommer det inte vara världens bästa uppdatering idag tyvärr ): och sen åker vi ju till österrike och kommer hem den 24 jan. jag måste ringa till tre idag och fråga om jag kan ta med mitt bärbara internet.. hoppas! (:

    det börjar ljusna ute nu, hoppas det blir en fin dag idag! och att ni mår bra och får en mysig fredag!

    uppdaterar någonting mer idag! så vi hörs senare. puss&kram (:



    skumma kommentarer

    har under en lång period fått kommentarer från olika engelska bloggar. jag trodde att det var ett virus på datorn, men mitt antivirus hittar inga virus..! får ni också sånna här kommentarer? eller har jag spöken på min blogg ^^

    ps. ja det är ju iallafall trevligt att dom skriver fina saker (; ds.






    myskväll

    älsklingen är nere och handlar cocosmjölk. vi ska göra thaimat (: köpte hem en mix med satay från thailand och det ska bli himla spännande och se hur det smakar. om det är lika gott som på deras restauranger (:

    medans kycklingen marineras ska vi baka äppelpaj tillsammans och sen äter vi och efter det packar vi ihop oss, äppelpajen och två av katterna som ska bo hos mamma när vi är i österrike! kommer kännas tomt utan dom! men det går ju fort med en vecka! och mamma myser med dom mycket (: sen blir det mysig fika hos mamma och sen åker vi hem och tar det lugnt innan det är dax för sängen!

    har tänt rökelser här hemma från thailand. jag älskar det. det lukar ju så himla gott! katterna är nyfikna på vad det är som ryker och sitter och tittar på den (: söta!

    har precis fyllt i lite i min kalender också. känns skönt att få en överblick. och ha koll på allt. jag är snurrigast i hela världen om man säger så. en kalender är bra för mig (;

    bredbandsbolaget måste sålt vårat hemnr till massa företag..! det ringer 4 st olika varje dag.. och jag kan inte snäsa av dom. varför skulle jag lixom? vissa blir ju irriterade när telefonförsäljare ringer.. men jag babblar på och tillslut börjar dom ringa tillbaka varjedag! kanske är för trevlig.. har bokat upp mig och alex på nått jäkla möte som vi ska gå på också.. fattade inte vad det var.. måste lära mig att säga nej! gah.

    nu kom alex tillbaka! så jag ska sätta igång och marinera kycklingfiléerna!

    hoppas ni har och har haft en bra dag! vi hörs (: puss&kram!



    I love you honey



    myskväll

    hej på er. hoppas att ni mår bra? (:

    jag håller på med middagen, men först ska jag göra i ordning en "nyttig" äppelpaj. ska bli himla gott. fira lite att baby är ledig nu (: haha, alltid finns det en ursäkt (; nej då.. den är nyttigare än en vanlig paj. alltid något.

    alex ligger och sussar. så jag tänkte fixa lite här hemma. plocka unda, dammtorka, tända ljus och laga middag tills han vaknar. han kom inte i säng förens vid ett idag pga. möte på lyra. det var ett givande möte och vi kollade på våran ekonomi. pratade med min handläggare på fs och fick höra vissa regler. har man tex. hel aktivitetsersättning som jag har får jag jobba 20 timmar i månaden utan att bli av med den osv. sen om jag känner att jag klarar av ett heltidsjobb sen efter studier så får man ersättning + lön för heltidsarbete. mycket pengar alltså. under tre månader kan man göra så, för att man ska vara säker på att man verkligen klarar av att jobba. men det är ju längre fram.. nu ska jag plugga upp matte a, svenska b och samhällskunskap och så kommer jag jobba 20 timmar i månaden. får hoppas att dom behöver personal på söndagar (: obt är på hundra % där ju. hade varit toppen. så det ser ut som att det blir som vi tänkt oss. och det känns himla skönt. framförallt att jag slipper studielån och att vi får det bättre ställt än innan. nog om det.

    ikväll ska vi tvätta lite här hemma och mysa ordentligt (: jag ska sova relativt tidigt för imorgon ska jag upp halv åtta igen. måste erkänna att det känns ganska konstigt att inte kunna sova bort dagarna om man känner för det.. nu behöver man planera mer ^^ men rutiner slår allt. riktigt skönt att aktivera sig. som jag har längtat!

    det känns skönt när man märker att allt går frammåt. nu står jag inte och trampar längre. nu händer det grejer här :D

    ska sätta igång med middagen nu! vi hörs sen, ha en jättemysig kväll (: puss&kram!



    morning!

    jag håller på att sminka mig.. väntar på att mascaran ska torka så jag kan platta luggen lite. sen åker vi till lyra. skönt att slippa bussen idag (: mycket skönare att åka bil!

    kommer vid sådär tolv tiden. bloggar mer då.

    hoppas ni får en bra start på den här dagen! massa pussar&kramar! (:



    aurore - verklighetsbaserad film

    en av de mest gripande filmerna jag sett. rätt seg, men helt klart värd att se. tänkt att vissa har det sådär. usch va hemskt ): här kan ni läsa lite om den.. om ni läst "pojken som kallades det" vet ni vad den handlar om redan.

    kvällen har varit väldigt lugn! jag har piggnat till och tänkte städa undan i köket och duscha för det har jag inte hunnit med idag! det ska bli skönt att gå och lägga sig i skaplig tid,. (: ska ligga och läsa och kanske titta lite på tv i sängen. mysigt! ringa baby och prata också såklart (:

    imorgon ska vi vara på lyra klockan 8:30 och det blir nog uppgång vid kvart i sju någonting. eller så vaknar jag fyra i morgon bitti, bara för att jag sover så tidigt ^^ efter lyra åker vi hem, älsklingen har ju jobbat och behöver sova några timmar. sen åker vi nog och kikar på tapeter och sen hem, laga god middag och ha myskväll. ska tvätta några maskiner också så vi har med oss till österrike! tänk snart åker vi :D så himla mysigt! det blir mycket kvalitetstid med älsklingen och det känns verkligen underbart! viktigast av allt är våran kärlek och det har vi så det räcker och blir massa över! ♥

    jag har verkligen noll blogginspiration idag. så ni får ursäkta :P men nu ska jag gå och fixa i köket och komma i säng!

    sov så gott kära ni. vi hörs imorgon! puss&kram!






    film

    nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film, nerbäddad under våran mysiga filt. en kopp te ska jag göra innan också (: riktigt skönt och mysigt med en lugn kväll. puss&kram.



    Lampi

    letat och letat efter en taklampa till vardagsrummet. kanske har vi hittat den med stort L nu? hoppas det. den är 70 cm i diameter och 30 cm hög. i svart siden med vit insida och takkupa i krom. låter väl tjusigt? (: den var relativt billig också. 995 kr. helt okej ju! och att den är i siden är riktigt bra. den vi har nu är i något slags linne och det lyser igenom mycket. den här är nog tätare i tyget skulle jag tro.






    tröött

    jag är så trött så det känns som att jag ska tuppa av vilken sekund som helst, haha. efter lyra gick jag och fikade och läste en plaza tidning. jag satt nästan med nästan nere i bordet för jag satt och halvsov ^^ sen ringde alarmet och det var dax för läkartid. det blev ett bra samtal med min läkare. och ikväll är första kvällen utan ena medicinen jag ätit i över tre år. riktigt skönt att klara sig utan måste jag säga! att känna sig så pass stabil. en nyfunnen känsla hos mig, som jag verkligen gillar (: sen om några månader trappar jag ner på den andra. min antidepresiva.. får vi se om jag blir helt upp och ner och kryper i ide eller är lika glad som nu. enligt läkaren så är det sällan man mår sämre om man gjort positiva förändringar i sitt liv och det har ju jag verkligen. så det ska nog gå bra! (:

    ska verkligen försöka hålla mig vaken tills tio, sen kommer jag stupa i sängen. riktigt skönt att få sova. det blir en lugn kväll med film och mys under en filt. älsklingen sista natt och det är jag så himla glad för :D imorgon efter vårat samtal på lyra åker vi och handlar tapeter. om vi hittar några vill säga (:

    ving ringde idag och berättade att 1800 kr kommer sättas in på mitt konto. man tackar och bugar. det var nämligen så att säljaren som sålde thailandsresan till oss lovade oss badkar på rummet och det var det inte när vi kom fram. och jag som aldrig kan hålla tyst och måste klaga om det är någonting som känns fel.. så jag och alex skrev ett mejl och vi fick en ersättning från dom nu. härligt. in på sparkontot går dom.

    ska kika lite på tapeter nu och göra min månadsbutget. gör ni sånt? så ni vet vart alla pengar tar vägen? himla bra sätt faktiskt. då kan man lättare dra ner på onödigt.. i okt tex hade jag och alex "övriga" utgifter på över elva tusen kr. och man fattar inte vart pengarna tagit vägen?! men det är fik hit och äta lunch ute, lite inredning och så poff har pengarna slukats upp. jag kan säga att dom pengarna vi la på övrigt läggs in på ett sparkonto nu istället. och det känns mycket bättre (:

    vi hörs senare. ta hand om er. puss&kram (:



    onsdag!

    hej på er! hoppas ni sovit gott? det har jag den lilla sömnen jag fick ^^ vad är det med mig och inte kunna somna när jag ska upp tidigt. jag sitter i köket och äter hembakat bröd med ost, kanel te och en skål hallon. riktigt gott! ska snart sminka mig och klä på mig och sen går jag till bussen vid nio. får inte glömma att stoppa ner några inredningstidningar.. så jag har någonting att sysselsätta mig med under de där två timmarna idag.. (:

    jag kommer hem runt halv fyra skulle jag tro.. och då är det bara att sätta igång med middagen! blir wook med kycklingfilé! låter gott! sen ska jag verkligen försöka att komma i säng i skaplig tid. har inte gått så bra att lägga sig vid tio när mamma har varit här :P men ikväll ska jag verkligen försöka! ska ta det lugnt med tv-tittande och läsning!

    ha en jättebra dag! vi hörs när jag kommit hem igen (: puss&kram!



    sleep tight

    jag ska upp om sju och en halv timme. så jag ska ta och bädda ner mig i sängen och läsa en stund och ringa baby och säga god natt! (:

    jag och mamma har haft en jättemysig kväll. vi bakade scones och fikade med te och mackorna till en film. tände ljus och hade det mys! hon åkte hem nyss och jag ska bara plocka i ordning lite i köket och plocka ur rendisken ur diskmaskinen och in med den smutsiga.

    jag ringde alexander och läste upp mina framtids variationer som jag skrev innan och sa att jag var rädd att ni skulle ta illa upp. och då sa han att ni skulle ni inte! för att se sitt liv ur olika variationer fick en att vilja välja rätt. det kan vara svårt att veta hur man vill göra med sitt liv. och att ställa upp det på det där viset, kanske är en bra sak? för då kämpar man mer mot dom målen man har..? tror ni inte? jag tror det. alexander han är en smart grabb (: han sa att han kände sig ännu mer peppad till att uppnå det han vill genom mitt inlägg. så man kan tolka det olika. hoppas ni inte tolkade det "fel" för det var det sista jag ville.

    imorgon ska jag till lyra mellan 10 och 12.. sen ska jag vara hos läkaren vid 14.. två timmar som jag inte har ett dugg att göra. har ingen aning om vad jag ska göra.. det ligger 15 mins gångväg ifrån lyra.. läkaren alltså.. så jag funderar på att sätta mig på ett café och dricka en kopp te och läsa inredningstidningar. eller så tar jag en långpromenad. hoppas det inte blåser så mycket imorgon, då hade det varit riktigt skönt! (: annars blir det fiket.

    sen åker jag hem till älsklingen och lagar middag och umgås med honom innan han åker till jobbet. det är hans sista natt imorgon och sen ska vi vara nära varandra i tio dagar. underbart! vi ska hitta på massa mysigt ju (:

    vi satt och kikade resor till london idag innan han åkte till jobbet. det hade varit så himla mysigt att åka iväg över en helg och bara äta gott, gå på musikaler, shoppa och bara vara han och jag! kanske åker helgen efter min födelsedag.. vi får se (: hade varit supermysigt iallafall.

    ska fixa lite här nu och sen hoppa i säng. vi hörs imorgon! sov så gott allihopa! puss&kram!



    alltid lika snygg....!




    framtiden

    blondinbella skrev ett sjukt roligt inlägg. jag skrattade så jag grät. här hittar ni det. hon skrev alltså olika variationer på livet. ska försöka skriva jag med!

    1. jag gör som jag planerat.. pluggar på högskolan, bor i bostadsrätten tills vi renoverat klart den och jag är runt 26 år när jag blir med barn och då är jag färdig utbildad och har fast jobb som jag trivs med! då säljer vi våran bostadsrätt, tjänar runt 600.000 kr som vi lägger som insatts på vårat drömhus. där får vi vårat andra barn och lever lyckliga i alla våra dagar!

    2. jag börjar jobba på coop samtidigt som jag pluggar upp mina betyg och tycker att lönen där gör mig till miljonär, för det enda jag har att jämföra med är min inkomst från försäkringskassan. jag orkar inte plugga vidare på högskolan sen och fastnar på coop i flera år.. när jag är trettio och lovat mig själv att vi redan ska bo i vårat dröm hus, får jag panik och kämpar för att komma in på högskolan och försöka få ett jobb.. men ger upp och stannar på coop. vårat drömhus dom vi drömt om känns helt plötsligt jättelångt borta. och vi bor kvar i en lägenhet som är alldeles för liten för oss.

    3. jag missköter mig på mitt jobb och är hemma flera dagar i månaden och det börjar bli en ond cirkel.. jag får sparken och lever på bidrag. men inser att jag vill göra någonting av mitt liv ändå.. jag pluggar och får ett jobb jag trivs med, men långt ifrån det jag verkligen ville jobba med. jag och alexander har tappat bort varandra på vägen och har skilt oss.

    4. jag känner mig tom och har ångest, och tror att jag ska må bättre genom att skaffa barn.. så jag och alexander gör det tidigt. det resulterar i att jag inte orkar plugga vidare, utan skaffar fler barn för att kunna få mer barnbidrag och klara av ekonomin. vi bor i en förort som vi försökt att komma ifrån länge, men har tyvärr inte råd. alexander jobbar kvar som väktare och våra framtidsdrömmar har vi lagt på hyllan. vi veckohandlar varje söndag och drömmer om att kunna gå ut och äta på restaurang. men som sagt, vi har inte råd.

    5. vi jobbar som två as och säljer våran lägenhet. flyttar till thailand och lever loppan. jag jobbar som lärare på en skola och alexander som dyklärare i phuket. vi kommer hem för att fira julen i sverige. inga barn och livet är lika lättsamt som när man var fem år.

    jag hoppas verkligen på nr 1. och minst på nr 4. tänk att vi har sån himla stor påverkan av våra liv. vi bestämmer ju faktiskt hur vi ska leva. "rutinen kan aldrig leda oss till viktiga handlingar" ställer vi in oss på att vi ska ha det som vi har det nu.. så kommer vi ha det så. gör vi därimot någonting åt det vi inte är nöjda med.. ja då lever vi inte längre efter rutinen och ändrar livet hela tiden.

    uppdatering:

    kom ihåg att det här gäller MIG! jag kritiserar ingens värderingar i livet. ALLA har olika prioriteringar och alla gör precis som dom själva vill. ingenting är fel. förstår ni? jag skrev det här utifrån hur jag vill leva mitt liv.. och hur jag inte vill leva. och sålänge man är nöjd med det man har, är det det enda rätta. inget är rätt eller fel.

    KRAM på er (:



    scones med havre och linfrön

    jag och mamma ska baka scones snart, så vi har nybakat bröd tills ikväll när vi ska fika. te, varma scones med smör, apelsin marmelad och ost. marmelad är strängt förbjudet om man följer iso eller gi. men what the heck.. man måste äta för själen också (: ska bli riktigt gott! här har ni receptet på nyttiga scones

    mamma kollar på nyheterna nu. hon har precis ätit och hon gillade det verkligen. man hörde "mmm.. mm.. åh, gott.. mm" från köket hela tiden. haha (: gulle.

    jag ska hoppa in i duschen tänkte jag. så jag har det gjort (: sen blir det baka scones och film! mysigt! mycket mama-tid nu och det tackar jag verkligen inte nej till!

    ska ta och hoppa in i duschen nu. hoppas ni får en jättemysig kväll. vi hörs ju senare. puss&kram!





    så glad!

    ett mål i mitt liv är att få hjälpa andra. jag har fått enorm hjälp och kommit så långt själv. jag har en bit kvar innan jag känner mig helt stabil och som jag förstår så är ingen någon supermänniska. alla har vi svackor och nedgångar, det gäller bara att lära oss att ta oss ur dom snabbt, för att inte fastna. det hade varit så himla roligt och givande att skriva en bok om hur jag klarade mig ur en svår depression, fick tillbaka livsglädjen och kom på hur jag verkligen vill leva mitt liv. någonting som innan varit som någonting jag såg som omöjligt är idag det självklaraste i hela världen. alla har rätt att må bra, alla har rätt till att få vara dom de är och leva hur dom vill. att tro på sig själv och ha självkänsla är a och o. tror vi inte på oss själva, är det nästintill omöjligt att ta oss dit vi vill. våra mål. strunta i drömmar. eller nej, dröm, mycket. men glöm inte bort att drömmar måste bli visioner och mål. annars kommer vi aldrig dit vi vill. drömmer vi hela livet ställer vi in hjärnan på att det ska förbli drömmar och ingenting vi ska uppnå. så dröm mycket, men inet för mycket. skapa istället mål. sätt upp stora och små och ta ett steg i taget. och tänk aldrig att du inte kan. för du kan, bara du vill.


    anonym:

    Bra lista! kul att du lägger ut såna här. Man behöver påminnas! Du är en förebild i hur jag mår. Jag vet att du har klättrat högt, det gör att jag tror att jag också kan och mer och mer känner jag att jag vet att jag kan. Du är bra Fanny!

    jag:

    anonym: jag kunde inte bli gladare än av dina ord. jag blir så glad i hela kroppen att jag kan hjälpa dig att må bättre. det får mig att bara vilja hjälpa mer och mer. personlig utvecklig är någonting jag hela tiden jobbar med och jag kommer dela med mig på bloggen också såklart! STOR kram till dig. jag tror verkligen på dig. du klarar det här!



    19 steg till mer livsglädje

    1 ta hjälp - genom böcker och internet kan du lära dig mycket om hur du kan stärka din självkänsla. om det inte hjälper och du gång på gång trampar i samma fälla, kan du behöva professionell hjälp.

    2 se upp för falska åtgärder - dålig självkänskla kan bara bli bättre genom att du jobbar genuint med din självuppfattning. det lönar sig inte att blåsa upp sin egen eller andras självkänsla med tillrop, mantran eller överbeskyddande beteende.
     
    3 tänk på formeln självkänsla = formåga/ambition - för en bättre balans kan du antingen öka din förmåga, tex. genom att förstå dig självoch din omgivning bättre, eller dra ner på ambitionerna. tänk på att du inte behöver vara duktig på allt.

    4 se upp för prestationseufori - stresshormoner och endorfiner gör dig okänslig för smärta och trötthet, vilket gör det lättare att passera gränsen där krafterna tar slut.

    5 ta varningtecken på allvar - sömnproblem, dålig sexlust, trötthet, ångest och nedstämdhet är signaler att ta på allvar. koncentrations och minnesproblem kan vara tecken på kronisk stress. då måste du vila, sova och ändra din livssituation.

    6 ta timeout - får du allvarliga hälsoproblem - backa så gott det går för att få sova ut, vila, röra på dig och träffa andra än dina arbetskompisar.

    7 försök förändra - allvarliga lägen löser sig sällan av sig själva. leta efter alternativ eller backa för att få distans.

    8 släpp kontrollen - testa att släppa kontrollen någon gång. utsätt dig för risker att bli besviken. oftast händer det inget farligt. rädslan för vad som kan hända driver oss till att prestera överdrivet.

    9 minska din inre osäkerhet - tänk på att ju större inre osäkerhet, desto starkare är behovet av bekräftelse. det enda som fungerar är att minska den inre osäkerheten. men gör inte det genom att prestera - du får ändå aldrig nog av den typen av bekräftelse.

    10 hitta dina starka sidor - lär känna dina starka sidor och utnyttja dom. att drivas av svaga sidor leder ofta till problem.

    11 håll kontakten med dina känslor - de är en kompass i livet. saknar du kontakten riskerar du att bete dig fel, vilket kan skapa problem.

    12 var perfektionist, ibland - perfektionism som styrs av en lust att uppnå någonting positivt, men om perfektionismen finns för att indvika misslyckanden är den nedbrytande och leder ingenstans. om du måste vara perfektionist - se iallafall att det gäller vissa delar av livet, inte alla.

    13 tänk på att det bästa är bäst - du behöver inte vara bättre än ditt bästa

    14 skaffa din en hobby - prestationer på jobbet och i skolan är inte allt.

    15 skriv ner några rader varje dag - det hjälper dig att se riktiga och påhittade problem och få distans.

    16 säg inte ja direkt - ditt nya standarsvar: "jag återkommer imorgon" på så sätt får du mer tid att tänka på hur du själv vill ha det.

    17 stäng av! - mobil, tv, internet och radio ibland. och ha din egen tid.

    18 meditera regelbundet - eller testa mindfulness, yoga, qi gong eller tai chi. (det får dig att släppa stressen, oron och ångesten) och du blir bättre på att fokusera dig på viktiga saker.

    19 bryt din prestationsångest - flytta fokus från dig själv till uppgiften.

    källa: topp hälsa!





    090113

    hoppas ni haft en bra dag hittintills? jag sov ut och sitter fortfarande i mjukiskläder! (: riktigt skönt. jag fick hem några filmer från cdon som jag köpte på rean.. stardust, trade och bridget jones dagbok. den sist nämnda är så himla mysig! tror det blir den idag! vilken filmoman man blivit!

    ska äta lite brunch snart. fick inte i mig mer än en macka till frukost så det blir gott. nästa gång vi handlar ska jag köpa mer mat till lunch och mellis osv. har en kalender från topp hälsa som jag fyller i varje kväll och nu är det att fylla i för regelbundna mattider.. fem ggr om dagen. det går väl lite sådär när det inte finns ett proppfyllt kylskåp ^^ men vi vill inte handla nu innan vi ska åka heller. så det får bli det man har (:

    ska ju baka bröd idag också! och laga en god middag till mig och baby. ev. kommer mami över på middag också. hon glömde sin mobil här igår, så då passar det ju utmärkt att hon äter här också! det blir fläskfilé med kokosmjölk och massa grönsaker. mums! här har ni receptet. baby ska upp om tio min, så jag ska göra frukost nu!

    men vi hörs senare såklart (: ta hand om er! puss&kram!



    snart sova

    huu. om ni är känsliga ska ni inte se den filmen jag har plågat mig igenom nyss. jag är väl för envis. satt och hade handsvett och skakade i hela kroppen när jag reste mig upp när telefonen ringde. det här var den obehagligaste film jag någonsin sett. usch! mår illa. jag måste lyssna på någon bra musik innan jag somnar.. försöka tänka bort alla scener..
    imorgon tänker jag se twilight. den verkar betydligt mysigare (:

    mamma åkte hem för en timme sen och då kunde jag såklart inte stänga av filmen. men men. är man envis så är man ju ^^ ringde älsklingen och myspratade lite och snart ska jag hoppa in i duschen, helt varm. innan jag somnar gott. ska läsa lite innan också. ta vara på att det är ledigt imorgon. bara en snabbis och göra cellprovtagningen. glad att jag kommer iväg.. har fått tvp kallelser innan. får alla gå på sånt?! skönt att ha det gjort iallafall. sen kan jag bara mys runt här hemma heeela dagen. och göra precis vad jag känner för (: härligt! funderar på att baka nyttigt bröd! och rensa i lite skåp. sånt är så kul. kan man hitta saker som man glömt av (: ibland när jag var liten gömde jag pengar i böcker osv. och så hittade jag dom senare och blev superglad, haha (: men nu har man stenkoll på sin ekomoni och vet precis vart pengarna finns, så det blir nog inga trevliga överaskningar imorgon (;

    morfar var så söt och ringde nu på kvällen. han ska ut imorgon och köpa sängkläder.. han vet att vi brukar ha likadana, alltså som matchar varandra och ville köpa fina och likadana nu tills vi kommer. men jag sa såklart att han verkligen inte ska behöva det. men han ville! han är så söt. han vill verkligen att vi ska trivas när vi hälsar på. och gissa om vi kommer trivas. vi kommer trivas så himla himla bra. vi skulle få sova länge, äta goda frukostar, gå till spat och göra behandlingar och åka skidor, fika i stan, titta på fina hus, hälsa på mina släktingar och ha myskvällar hemma hos morfar. han frågade om vi kunde ordna på något vänster så vi kan få svensk tv till honom i österrike. förstår ni hur omtänksam den här människan är?! världens bästa morfar! <3

    nu är klockan ett och jag måste nog börja samla ihop mig. det får bli en snabb dusch, bara kroppen, så låter jag håret vila en dag. jag har iallafall blivit duktig på att bara använda shampoo varannan dag (: och balsam varannan.. så håret känns bättre nu. och det är stort för mig, jag hatar att känna mig smutsig!

    jag kommer verkligen sakna bloggen och framför allt er. känns som man fått vänner här. som om man känner vissa av er. tänk vilken bra uppfinning internet är. vad gjorde man innan datorerna fanns? lekte med kottar? eller kanske hade man ett socialt liv utanför hemmet? I don't remember.. haha (:

    sussa sött alla prinsar och prinsessor! vi hörs imorgon! puss&kram!



    himlens hjärta

    usch jag sitter med handsvett. filmen var en riktig hjärtat-hoppar-ur-kroppen upplevelse. hatar sånna filmer. urk. bara massa lögner och otrohet. varför ska man utsätta sig för sånt? allt blir bara fel och man mår dåligt. nej säger jag.. tacka vet jag mitt lyckliga äktenskap (: för är man lycklig, och då menar jag lycklig på riktigt. ja då bedrar man inte den man lever tillsammans med.

    vi ska äta varsinn macka nu och kolla lite på en till film. en handsvettsfilm återigen. frontiers. en läbbig film! hoppas att jag kan sova. katterna får hålla mig sällskap inatt. <3

    jag längtar i säng nu. kanske somnar i soffan under filten under filmen, eller så sitter man med stirrande ögon och kan inte alls vila :P mamma tvättar här, så vi fördriver tiden en aning (;

    ska återgå nu.. skriver lite mer sen innan sängdax (: puss&kram!



    kvällen

    hej på er! (: vi har precis ätit middag jag och mamma! vi satt kvar läänge efter middagen och pratade. det var mysigt och vi hade jättekul! nu håller jag på att föra över en film från alex dator till min, sen ska vi titta på "himlens hjärta" med mikael persbrant. mamma har velat se den länge så hon blev glad! (:

    ska göra varsinn kopp te till oss och tända ljus här i vardagsrummet. sen tittar vi på filmen.

    jag får inte alls sovmorgon imorgon.. jag hade verkligen sett fram emot det. men alexander kör mig och det tar nog inte så lång tid. jag sak göra cellprovtagning i morgon. alex lurade i mig att dom ska skära bort en bit av mitt kött. haha ^^ buse. men det är bara en tops dom gnuggar mot huden (: sen åker jag hem och sover vidare. skööönt. gosa ner under täcket hos en varm älskling och snusa någon timme till. låter mycket bra!

    planering för veckan..

     tisdag - cellprovtagning, tvätta inför resan och ha myskväll på kvällen
     onsdag - lyra 10 - 12 och läkarbesök för att få rådgivning om nedtrappning av all medicin kl 14
     torsdag - möte med handläggare på lyra 08:30 - 10:00 & möte med alexander, mig och lyra (studievägledare) om studier till ca 12:00
     fredag - lyra 10:00 - 12:00 möte med studievägledare om studier (behöver plugga upp matte a, svenska b och samhälle, för att ha behörighet till att söka in på högskolan) gissa om jag blev glad!!! pyskologen kl 14-15, fika med helena och byta julklappar 15-? och sen lämna måns hos alexanders föräldrar och äta middag där.. hem och packa!
     lördag - incheckning klockan 08:00 på arlanda och flyga till österrike och morfar i en vecka (: myspys!

    nu - film, te och massa mys med min mami (:



    dagens motto

    Dream big. Aim high. (dröm mycket, sikta högt)

    det borde jag tatuera in. jag letar ju efter en text att tatuera in vid troskanten. kanske är det den rätta för mig? jag har sjukt mycket drömmar och sätter höga mål.


    nu ska jag pilla vidare här hemma. mama är på ingång (: ska duka fint till middagen också (:


    mamma mu

    ikväll kommer min mami hit. vi ska ha myskväll med film och middag! saknade henne och ringde och frågade om hon ville komma över. och det ville hon (: ska göra jättemysigt här innan hon kommer. och sen blir det mys hela kvällen. är ledig imorgon pga. möte på lyra bland dom som jobbar där, men jag ska ändå komma i säng i skaplig tid (: för idag är jag trött!

    ska plocka undan lite i köket och mysa med alexander! (: vi hörs senare. ha en supermysig måndag! puss&kram.



    haha (: min mamma är världens sötaste. hon är inte sminkad på bilden, hon behöver inte. hon är så vacker ändå! <3



    Lampa!

    jag hittade ett företag på nätet som heter citron design har jag för mig.. och dom har skitcoola lampor och möbler.. men dom säljer bara till företag! :/ jag gillade verkligen den här lampan. undra om min vän som har eget företag kan köpa in åt mig :D

    den hade varit fin i vardagsrummet.






    siffror

    slutade lite tidigare än planerat idag och försäkringskassan var stägd.. så jag tog bussen hem och älsklingen hämtade upp mig vid busshållsplatsen. sen åkte vi till farsta och hämtade ut p-piller på apoteket och växlade pengar. har inte kommit iväg till banken förens nu, så det var skönt att få det fixat (: dom pengarna ska bla. gå till tapetsering, så vi ska åka och titta någon dag.. kanske på torsdag? vi får se. går allt som det ska, så kan jag lägga undan trettontusen varje månad. inkomst på femtontusen efter skatt. och då kommer jag ha sparat ihop sjuttioåttatusen tills i juli då vi ska renovera köket. det hade varit helt underbart! så nu håller jag tummarna att allt blir som vi hoppas på! yepp. sen tar vi hit mäklaren och värderar upp lägenheten. en likadan lägenhet som jag hittade på hemnet i samma hus fast orenoverad låg ute för 1,1 miljoner. om vi renoverade våran lägenhet tipp topp skulle vi nog kunna sälja den för 1,4 miljoner (mäklarens gissning).. vilket betyder att vi har våran insats till huset som vi vill bygga sen. vi har tänkt att lägga sisådär 5-6 miljoner med tomt. och då räcker det. 10% ska man ha.. 600.000 kr alltså som insats.. och vi har sju år på oss innan vi fyller trettio och ska bo i hus. shit, vi planerar för sju år frammåt. vi tar beslut som formar framtiden.. om SJU år. men det känns bra, det känns tryggt! det här är vårat mål.



    090112

    jag tänkte på en sak igår när jag låg i sängen.. i år när jag fyller år så är det 090909.. hur coolt är inte det ^^ jag och alexander blev tillsammans 060606. så det är lite omvända siffror bara :D

    hoppas ni sovit gott. jag hade riktigt svårt att sova i natt. vaknade hela tiden och vred och vände på mig. nervös för att jag inte ska komma upp i tid och då kan jag såklart inte somna. men några timmar fick jag och nu är jag uppe. har varit uppe sen halv åtta. gillar ju att ta det lugnt på morgonen. det enda jag har kvar nu är att dricka upp mitt te och sminka mig lite. sen åker brillorna på och jackan.. sen är det en liten promenad till bussen. skönt, då vaknar jag till ordentligt!

    det ska bli spännande och se hur dagen på lyra ser ut. har verkligen längtat efter idag! känns otroligt skönt att jag får så mycket stöd, och att jag får hjälp därifrån och hemmifrån om det skulle vara någonting. det var längesen jag satt i "skolbänken" så man känner sig lite som bambi på hal is. men det är bara att hålla modet uppe och kämpa på. ta en vecka i taget som min bästa vän säger och om det gått snett ena veckan så funderar man varför och gör det bättre nästa vecka. helena är en himla smart tjej och jag är så glad att hon alltid finns där och stöttar mig. tack hjärtat!

    vill ni veta något roligt? igår hade jag besöksrekord utan att hamna på mest aktiva (: 219 unika och över 500 sidvisningar. vad är det egentligen som är så roligt med min blogg? :p sen har jag fått mer prenumeranter på bloggen också. 40 st! glad jag blir! puss på er!

    ska ta och sminka mig nu och komma iväg.. måste köpa busskort innan också.. så jag får nog gå om en halvtimme sådär.

    vi hörs sen i kväll! jag har lite saker att fixa med idag på dagen.. skrev ju igår! men sen så. hoppas ni får en underbar måndag! ta hand om er (: puss&kram!



    uppskattning!

    ni ger mig så mycket varje dag. det är alltid roligt att blogga för jag får så himla mycket fint tillbaka! tack för att ni förgyller min blogg! (:

    jag säger god natt nu istället. ska sätta mig och kolla på film. bara göra en kopp te först och tända ljus på bordet! har duschat, peelat mig med peeling cocos från body shop, tvålat in mig med en svamp med cocos body shower från bidy shop och avlutade med en hårinpackning från frissan. luktar cocos om mig (: har fönat håret och satt på mig pyjamas, så nu blir det massa mys i soffan med film!

    hoppas ni sover så gott sen. vi hörs imorgon, och självklart får ni veta vilka ämnen jag börjar med. kommer börja med ett eller två och när jag märker att det rullar på väljer jag till några till. funderar på att börja med matte.. så man har det värsta överstökat! (: vi får se. ska prata med studievägledaren också.. hoppas hon är där imorgon!

    morgondagens planer är:

    - lyra/plugga 10:00 - 15:00
    - baby hämtar mig på lyra 15:00
    - åker tillsammans till FS och fylla i lite papper
    - åker till optikern och böjer till mina nya bågar så dom slutar glida ner ^^
    - åker förbi mami och lämnar lite middag till henne, den goda risotton
    - vi åker hem, lagar middag och äter
    - planera för kommande dagar/veckor med studier
    - tv/film/blogg
    - sova tidigt runt elva, tolv.

    sov gott fina ni. vi hörs imorgon! puss&kram.



    sista kvällen i slappstadiet.

    ikväll är det sista kvällen som jag kan slappa och göra precis vad jag känner för.. imorgon börjar allvaret. både med personlig utveckling, studier, plugg på kvällarna, sova tidigt, jobb vissa helger och en hälsosammare livsstil med träning två dagar i veckan och mer regelbundna måltider, fem ggr per dag. oh yes, peppad (:

    maten är lagad, uppäten och köket är städat. middagen blev verkligen lyckad! så himla gott! synd bara att man fick kramp i halden pga av allt rörande :p bilder på middagen kommer senare. mums fillibabba! vi drack funlight i iittala vinglasen och tände massa ljus. kändes som en lagomt lyxig söndagsmiddag! och mysig söndagskväll framförallt. efter middagen satt vi på mysig musik och dansade runt, älsklingen lyfte upp mig över honom och pussade mig i hela ansiket. då känner man sig sådär fjäderlätt helt plötsligt. harmoni i hela kroppen och det kommer jag leva vidare på ikväll. sista kvällen ledigt, då finns det inga andra altenativ.. ikväll blir det alltså: tidningar, te, tända ljus, film, nyduschad i ny pyjamas och sängdax tidigt! datorn ska vara avstängd klockan 22:00. men vi hörs ju lite innan det.

    lycka mig till imorgon. ska sitta och välja dom första ämnena jag ska börja plugga! wii (: jag är så himla peppad!

    ha en supermysig kväll! puss&kram!



    inspiration - detaljer som vi gillar.





    trägolvet är en favorit.



    stor balkong



    stora fönster



    ett perfekt sovrum



    inbyggd modern öppenspis



    ett runt titthål



    högt i tak och att se ner från övervåningen



    samlade lampknappar



    en vit bas



    öppet upp till övervåningen



    raka linjer och funkiskänsla



    walk in closet i samband med masterbedroom



    inbyggt kylskåp och frys. vitt modernt kök



    stor veranda



    glasvägg med kromdetaljer till övervåning



    nedsänkt jacuzzi



    husfasad i vit puts eller sten. för underhållsfritt.



    frihängade trappa fast i vitt med räcke



    dusch med två duschar och inbyggt hylla för shampoo mm.



    avlångt smalt fönster vid diskbänken

    tror ni att det kommer bli fint? :D det vet jag att det kommer bli!










    sunday!

    åh hej allihopa! hoppas ni sovit gott? det har jag! för gott. det är ingen hit att alexander är sådär varm och mysig när klockan ringer.. det är mycket mysigare att ligga kvar än att gå upp. så nio när klockan ringde somnade jag om! imorgon blir det till att ställa många alarm, så jag kommer upp! för imorgon måste jag ju upp, då spelar det ingen roll hur mysig alexander än är.. och hur varm sängen är..! (:

    jag sitter och dricker en hallonsmoothie.. lite mellis sådär. sen blir det middag ikväll. saffrans risotto med soltorkade tomater. låter himla spännande! tycker ni inte? (: det börjar redan bli mörkt ute. och jag tänkte göra det mysigt med tända ljus och lite mysig musik! om en halvtimme ska baby upp och då ska jag göra frukost till honom!

    nu på dagen har jag suttit och läst om massa information om när man bygger hus. vi har hittat ett företag som bygger allt på plats och det känns mer ordentligt än dom här plockepinn husen som jag kallar dom, när väggarna byggs på en fabrik och bara sätts på plats.. det här företaget gör inga likadana hus, utan man sitter med en arktitekt och ritar huset från grunden. huset ska passa som handen i handsken som dom fint beskriver det (: och dom lovar att dom inte är dyrast på marknaden heller.. inte billigast, men inte dyras heller. igår låg jag och gjorde massa ritningar som vi pratat om och idag har jag över tusen bilder i min inspirationsmapp för "hus" det här är någonting vi verkligen brinner för och det är någonting vi kommer genomföra inom loppet av fem, sex år. var så säkra! det är skönt när man är så säker på vard man vill. då är det lättare att ta sig dit!



    en av detaljerna är högt i tak på vissa ställen.



    läggdax!

    jag är riktigt glad i kroppen! det var en mysig film och efter filmen fick jag prata med mysan i telefon. det ska bli så kul att åka till dig i feb gumman! du och jag! och att få se din nyinköpta lägenhet också! få vara ensam med dig och hitta på mysiga saker. ikea besök blir det garanterat (: längtar!!

    fick ett så fint sms av alexander nyss. han får mig att bli helt knäsvag. bokstavligttalat! när han kysser mig blir mina ben som spaghetti. ibland känns det som att jag ska svimma. det blir för mycket för kroppen helt enkelt.. för mycket kärlek.. går det?

    jag är trött nu och det känns bra! haft svårt att somna de senaste kvällarna, nu ser jag verkligen fram emot sängen. ska inte göra någonting annat nu än att borsta tänderna och hoppa i säng! känns skönt att komma i säng tidigt. imorgon är sista lediga dagen innan mitt jullov slutar! har varit skönt med ledighet, men nu ska det blir skönt att få in lite mer rutiner igen (: sen är det upp och hoppa vid halv åtta som gäller. då har jag 1,5 timme på mig hemma innan jag måste gå till bussen. jag älskar att kunna sitta hemma och slappa på morgonen. äta en good frukost i lugn och ro, läsa tidningen och duscha, sminka mig och ja, bara njuta. underbart!

    imorgon ställer jag klockan på nio, så jag vänjer mig att gå upp tidigare. sen gröt och smoothie till frukost och en promenad efter det. ska ev. träffa helena imorgon och fika och byta våra julklappar. haha. bättre sent än aldrig (:

    men jag ska göra mig iordning nu! vi hörs imorgon! puss&kram, sov så gott (:



    min lördagskväll


     städa undan i köket efter middagen och sätta på diskmaskinen
     ta en dusch och tvätta håret, peela och göra inpackning
     smörja in kroppen och fötterna i body butter cocos från body shop
     sätta upp håret i en knut, sätta på mig bumullspyjamas och fårskinnstofflor
     göra en kopp te med honung (nyttigare än socker, då det inte är några tillsatser)
     sätta mig i soffan och titta på film med tända ljus och täcke och kuddar
     blogga om allt och inget..!
     planera morgondagen
     skriva en liten inköpslista (till mina mellanmål.. keso med kesella och färsk frukt och nötter bla.)
     föna håret om det inte är torrt och gå och lägga mig och läsa!

    vad ska ni göra ikväll? (: puss&kram!



    bättre kycklinggryta

    supergod middag ikväll. mums! lätt mat brukar vara ganska blaskig i mellanåt.. men den här var så himla god och krämig! värt att pröva! här hittar ni receptet. maten gick snabbt att laga till också! perfekt då vi hade lite stressigt nu på kvällen. till det här äter vi basmatiris som är mycket nyttigt!



    vi äter efter isometoden.. iso betyder lika på grekiska.. måtten är att portionen ska vara lika stor som din knytna näve. och det kan låta lite, men äter man 5 ggr om dagen som man ska så blir det lagom!



    sen dricker jag oftast vatten till maten. men på helgerna blir det funlight som också är tillåtet under iso eller gi (: egentligen ska man ha mycket grönt till.. men det glömde jag såklart.. tomt på tallriken!

    och återigen.. jag äter inte såhär för att gå ner i vikt, utan för att må bra i kroppen och vara piggare! jag är nöjd med min vikt!



    glasögon

    ni får ursäkta den skumma bilden. vad gör jag för min?! osminkad och halvsjuk.. haha! här är iallafall en bild på dom nya glasögonen.. som jag stormtrivs i! på insidan är bågarna bärnstensfärgade och jättefina ihop med mina ljusbruna fräknar! man ser det bruna när man ser mig i profil (:





    träningskläder från adidas

    handlade på rean igår på ellos.. inte mycket rea, typ 30%, men bättre än inget. jag behöver träningskläder nu. känns roligare att träna när man känner sig snygg på gymmet. allt gick på lite mer än tusen kr. och allt är från adidas i mjukismaterial.. tål inte det sliskiga materialet som är på många träningkläder..! i svart och rosa. sen har jag vita och rosa träningsskor från adidas också. nu ska jag bara köpa en vattenflaska! (: nu ska jag bara bli helt frisk :P sen helena, kör vi igång!





    so what!

    jag är helt galen i pink's låt - so what. hon har alltid varit en bra artist. och inte nog med det så har jag en likadan tatuering som henne (:

    jag är helt rödrosig om kinderna. mamma kom hit med adolf och vi gick runt i trångsunds villaområde som ligger precis bakom där vi bor. så himla mysigt! snö, kallt, varma kläder, bra sällskap och jätteskönt! vi var ute i två timmar! så det var bra att jag hade underställ, mössa och vantar. min fjällräven är nog året bästa köp! älskar den! (:

    när jag kom hem för en stund sen så hade älsklingen städat här hemma, satt på diskmaskinen, tvättmaskinen och dammsugit. han är så underbar att bo ihop med. att vi hjälps åt är guldvärt! det måste vara det värsta som finns att behöva tjata på sin partner om att städa efter sig..!

    idag är det lördag! godisdagen! efter middagen åker vi ner till centrum och handlar lite plockgodis! mums! sen blir det film ikväll. nu är det två filmer på bio som jag och baby ska gå och se sen när han är ledig! vi har två dagar på oss innan vi åker till österrike! tror det blir the curious case of Benjamin Button med brad pitt. den verkar riktigt bra! så biomys blir det nog dagen innan vi åker! (:

    ska meditera en halvtimme nu. sen börjar jag med middagen! jag har shoppat gymkläder/träningskläder.. ska fixa ett kollage sen så ni får se (: och förlåt för sen uppdatering.. blogg.se har krånglat hela morgonen tyvärr ):

    puss&kram!





    god natt bloggen!

    kvällen har varit jättebra och mysig! jag åt middag framför tvn med tända ljus och sen tog jag en skön dusch och smörjde in mig med cocos body butter från body shop (: älskar den! jag blir snustorr under vinterhalvåret och den är perfekt för min hud! sen gjorde jag en kopp te och satt mig och tittade på årets första let's dance som jag längtat efter! (: har aldrig kollat på det, men det är roligt att kika när bella är med.. så det har jag ägnat mig åt ikväll. efter let's dance plockade jag undan i köket, hängde tvätt och bäddade upp sängen. håller på att vädra ut i sovrummet nu så det ska bli skönt att gå och lägga sig nu! jag är egentligen inte speciellt trött, men eftersom jag börjar plugga snart så måste jag få in mer rutin i min vardag. jag vill förvandlas till en sån person som inte tänker på någonting annat än studierna.. (okej lite då) (: men jag vill verkligen och kommer verkligen ta det här på allvar! jag vill lyckas med mitt liv. känner mig redan som en vinnare, men det finns vissa saker som jag vill göra och nu ska jag äntligen göra dom! det är en obeskrivlig känsla! jag har verkligen haft det kämpigt när jag gick i skolan och att ta upp det här med studier igen har varit jobbigt. men nu så! och hur jobbigt det än kan kännas, så kommer jag alltid att tänka på allt jag kommer uppnå sen. det här är bara steg ett! (: det ska bli jätteroligt! verkligen!


    och för att komma in i rutiner så kommer jag börja morgondagen med att gå upp vid nio, äta gröt till frukost med en hallonsmothie och sen komma ut och gå. sen äta lunch runt ett och kolla mer exakt på vilka ämnen jag vill plugga. det är ju några jag måste plugga upp, bla. matte. jag har ritkigt svårt för det ämnet tyvärr.. men alexander är grym, han har läst alla mattekurser som går och har bästa betyg! så jag får mycket hjälp av honom! sen är det poäng som måste fyllas ut för att få ett fyllt gymnasiebetyg. så, då är det ju bara att samla poäng och läsa kurser som man tycker är roliga! jag funderar bla. på psykologi. sånt tycker jag är riktigt intresant! men det ska jag kolla upp mer imorgon! sen ska jag tvätta, förbereda middagen och sen väcka älsklingen med en god frukost (: sen får vi se vad resten av kvällen bjuder på. får passa på att njuta nu innan allt sätter igång. tanken är ju att jag ska sitta och plugga på dagarna måndag - torsdag på lyra och där får jag även hjälp om jag behöver det. det känns skönt att komma iväg och plugga, för jag vet hur lätt jag har för att hitta på andra saker om jag är hemma. hallå.. vart tog min självdisiplin vägen? haha (: sen ska jag plugga hemma också såklart och jag har bestämt att jag ska göra det minst två timmar i sträck om dagen. efter middagen så man är lite koncentrerad och innan allt på tv börjar. det låter väl bra!? (: och varannan helg ska jag jobba 8 timmar om dagen på coop. med studiebidraget och dom timmarna på coop kommer jag få mer än vad jag får nu, och vi kommer klara det här galant! riktigt skönt!


    gud vad jag babblar. orkar ni läsa allt?! (: ska väl ta och borsta tänderna nu! och lägga mig och läsa.. eller så tar jag en macka först. gud va bra för magen. men jag är hungrig på kvällarna ): kan inte sova hungrig! jaja (:


    vi hörs imorgon! puss&kram fina ni, sov så gott!




    cool

    vilken ovanlig barstol. jättecool (: finns på ilva för 1899 kr och är i läder! skulle vara riktigt snygga till en vit köksö i högblankt! mm (:





    95 frågor

    Vad är klockan: 19:00
    Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Fanny
    Smeknamn: det är svårt att komma på ett smeknamn till mitt namn
    Vad heter dina föräldrar: Victoria
    Antal ljus på din senaste tårta: 23 st
    Husdjur: tre katter, måns (siameskatt) lucifer (exotic) vera (chinchilla perser)
    Hårfärg: Mörk rött, love it (:
    Favoritfärg: grön!
    Piercing: en ring i underläppen på sidan och i näsan
    Tatueringar: alexanders namn nere vid foten, en trible i svanken och "what goes around comes around" runt höger handled (:

    Födelseort: Huddinge sjukhus i stockholm
    Bostadsort: Stockholm
    Nuvarande bostad: en mysig bostadsrätt med genomgående planlösning
    Har du varit kär: jag är väldigt kär i skrivande stund (:
    Har du besökt andra länder: Bodde i usa i ett år, mexico 2 ggr, usa (new york), österrike runt 15 ggr, dominikanska republiken 1 ggr, grekland 8ggr, västindien 1 ggr, turkiet 1 ggr, thailand 2 ggr.
    Har du varit med om en bilkrasch: mjo när jag var liten...
    Två eller fyra dörrar på bilen: fyra (:
    Kaffe eller glass: ben&jerry!
    Snuttefilt eller kramdjur: både och!
    Antal syskon: fyra halvsyskon (alla grabbar).

    Färg på strumporna: gråa med snobben
    Lyckotal: 8!
    Favoritfilm: crazy beautiful
    Favoritcitat ur en film: "your crazy.. and you are beautiful".
    Bästa semestern: Bröllopsresan med min man i thailand nov 08
    Favoritmat: tacos, pasta, lax med citronsås mm.
    Bästa veckodagen: Fredag!
    Senaste låt du lyssnat på: never be afraid again med christian walz
    Tandkräm: pepsodent.
    Favorit TV-program: 2 ½ men, DH, nytt läge och roomservice

    Favoritrestaurang: koh phangan.
    Favoritblommor: rosa gerbia
    Tycker inte om: trångsynhet.
    Sport att titta på: jag tränar hellre än att titta på (;
    Ögonfärg: grön/bruna
    Senaste sjukhusvistelse: förra julen
    Vilken färg har du på väggarna i ditt sovrum: vitt - snö.
    Hur många gånger kuggade du på provet till ditt körkort: vi får se (:
    Vem/var är du om 10 år: I Sthlm. med två barn, lycklig med alexander i vårat drömhus och ett brabetalt jobb.
    Vem fick du senast ett e-mail ifrån: min handläggare på FS

    Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej!
    Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: IKEA!
    Vad gör du när du är uttråkad: bloggar, läser bloggar, läser inredningstidningar, bakar, rensar, inreder, tittar på film!
    Ord som du använder (för) ofta: "åh va mysigt!"
    Födelsdag: den 9 september
    Vad retar du dig på: oflexibla hjärnor och trånga hjärtan
    Det bästa du vet: min man
    Läggdags: runt tolv, sen läser jag någon timme.
    Stjärntecken: jungfru
    Värdefullaste ägodel: min lycka!

    Vad är klockan: 19:25
    Vad har du för kläder på dig just nu: en grå mjukisdress.
    Favoritland: sverige (älskar alla fyra årstiderna vi har)
    Favoritfilmmusik: uptown girls
    Skostorlek: 38
    Fobi: att misslyckas
    Favoritpålägg: ost!
    Du ska skänka bort 25000 till välgörenhet, vart: till djur som lider
    Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: oral pleasure
    Bästa bok du läst: kårnulf was here.

    Vad är du beroende av: kärlek, kramar och att må bra.
    Favoritdjur: katterna.
    Gillar du snö: ja det gör jag verkligen! (: så mysigt
    Favoritglass: päronglass och ben&jerry cookie dough
    Vad la du dina sista pengar på: sparande
    Är du långsint: haha, inte det minsta! (: jag har jättesvårt för att bli arg. jag blir mest ledsen.
    Favoritgrupp/Artist: anna ternheim och lars winnerbäck
    Din bästa egenskap: får andra att må bra och är riktigt glad och trevlig.
    Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: fixa alla saker så vi kan börja leva vårat efterlängtade vuxenliv med barn och villa!
    Skulle du döda en kattunge om du fick 20000: verkligen inte!
    Vad gör du i sommar: bilar genom sverige med alexander och renovera vårat kök!
    Mest intressanta stad du varit i: new york.. men skulle verkligen vilja åka till tokyo
    Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: en apa.. (:
    Vad fascinerar du dig mest hos andra människor: människor som tar tag i sina liv och kommer dit dom vill och inte fastnar bara för att dom inte orkar ta tag i saker och ting.
    Favoritgodis: sega fruktgodisar.. vet inte vad dom heter!
    Spelar du nåt instrument: lite gitarr ^^
    Snyggaste kändisen: alexander.. han är ju min idol ju (:
    Vilken person i hela världen skulle du helst träffa: tobias (min barndomsvän och bror som gick bort för två år sen)
    Vilken film såg du på bio senast: kommer inte ihåg :o
    Senaste köpta skiva: anna ternheim!
    Roligaste konserten: Lars winnerbäck sommaren 06.

    Bästa känslan: inre lycka
    Samlar du på något: nej, men jag vill börja samla på mateus tallrikar.
    Är du feminist: nej det är jag inte.
    Favoritminne: när jag och mamma stod ute i vinternatten och tittade på stjärnorna när jag var 5 år
    Favoritskiva: anna ternheim - Separation Road.
    Bästa kompis: Helena
    Hur tror du folk som ser dig på stan uppfattar dig: ovanlig (jag har ofta mycket gröna kläder på mig.. och knallrött hår).
    Vem stör du dig på i detta ögonblick: sånt känns så onödigt.
    Favoritlåt: Just idag, inside you.
    Har du en mobiltelefon: ja en röd och svart sony ericsson (:

    Vad är det vackraste som finns: stjärnhimlen
    Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du resa då: Tokyo
    Är du homo eller bisexuell: bisexuell, men jag börjar undra om det var en tonårsfas jag hade?!
    Vad är klockan nu när du är klar: 20:56. Tog en liten paus (:



    Friday!

    hej allihopa! hoppas ni mår bra idag? (: jag började leva igen nu på kvällen.. på dagen har jag varit ganska off om man säger så. ända sen jag började med mina p-piller (hade p-stav innan) så har jag fått sjuk mensverk. illamående och kramper stup i kvarten. urk. men nu mår jag som en prinsessa igen efter en värktablett (;

    vi har precis varit nere i centrum och hämtat ut två paket! mina nya glasögon från favotpic och fårskinnstofflor från brandos! ska dock skicka tillbaka tofflorna.. någon har använt dom :o och det var knappt något ludd innuti. köper dom på en affär i gamla stan ist. glasögonen var jättefina (: och jag känner mig snyggare nu! (: slipper man skämmas när man går ut!

    alex åkte för någon minut sen, jag höll honom sällskap när han åt middag. blev rester från igår. jag äter lite senare. är inte så hungrig just nu! sen blir det tv och let's dance! ska bli mysigt! innan dess ska jag plocka lite här hemma och vika in rentvätt och duscha! seb ska jag bara ta det lugnt ikväll.

    jag är skitglad också. jag får hela mitt gymkort betalat från försäkringskassan! kostar 3000 kr för ett år och då ingår gym, gruppträningar, bad och bastu osv. riktigt skönt att få det pröjsat (: det räknas som en aktivitet, och dom vill att man ska komma ut och hitta på saker. så jag blev glad!

    ska ta och fixa lite i köket nu och sen läsa aftonbladet som jag köpte! (gud va vuxet, haha) :)

    vi hörs lite senare! ha en jätetmysig kväll! puss&kram!



    stomp the yard

    stomp the yard har jag precis tittat klart på. jag älskar dansfilmer! den var riktigt bra, men ingen dansfilm slår save the last dance! jag blir alltid sugen på att ta upp dansen igen.. kanske gör jag det en dag.. men inte i det håra tempot som förut! det hade varit skit kul. eller hur ida? (:

    måns och jag har legat i soffan under duntäcke och myst, tittat på filmen, druckit te och ätit frukt.. inte måns, men jag ^^ måns kurrade och spann mest och sov sig igenom filmen. (: va mysigt det är med katter. vi får så mycket kärlek av dom! våra små pälsklingar!

    jag ska snart gå och lägga mig, ser ingen anledning till att sitta uppe bara för att. har massa bra tidningar att läsa och vid elva börjar 2 ½ men på tv.. och då ligger jag i sängen och kika på det (: jag skrattar så högt till det programmet att våran stackars granne måste vakna. får dämpa mig en femma.. (;

    imorgon är det fredag och jag längtar tills let's dance börjar. så roligt att bella är med! det ser jag verkligen fram emot! sen att fredagar är världens bästa dag gör ju inte saken värre! man blir lite väl bortskämd med myskvällar nu när det är julledigt. fast oandra sidan.. går det att ha det för mysigt?! don't think so! :D så jag röstar för myskväll imorgon igen. me like!

    gah, jag vill så gärna börja med allt nu. på måndag börjar allvaret. hoppas jag! jag tror jag bestämt mig för vilket ämne jag ska börja med också! mitt svåraste. fyy. det är bara att ta tag i. för det måste göras! (: känns sjukt pirrigt nu innan man kommit igång med allt. men sen kommer det rulla på! och vet ni vad jag gör på kvällarna ibland? jag pluggar trafikregler.. haha. det är ju bra att börja lite smått med sånt med.. för i år ska jag börja övningsköra, sen blir det intensivkurs!

    dom sakerna jag vill göra 2009 är ganska många. har många mål.. men jag har sagt till mig själv att jag inte får stressa, så jag tar lite i taget.. men det är skitbra om jag hinner med så mycket som möjligt! och ett år är ju lång tid.. så här är målen för i år.. små och stora mål.

    - plugga upp några ämnen på distans
    - övningsköra med mami & plugga mer terori
    - prata med en studievägledare på lyra och söka in på högskola/ky-utbildning
    - jobba två helger i månaden på coop (bra ob och riktigt trevliga människor) och jag slipper ta studielån!
    - spara 3000 kr varje månad till inredning!
    - spara ännu mer när jag börjar jobba = köksrenoveringen i sommar!
    - fixa lite saker här hemma, golv, tapeter, småpill och kök, ta hem våran mäklare för att höja värdet och baka in topplånet
    - träna minst två dagar i veckan och köpa snygga träningkläder (så mycket roligare att träna när man känner sig snygg)
    - lägga undan lite pengar varje månad till en ögonlaser operation (så sjukt trött på linser och glasögon)
    - bila igenom sverige med alexander (vi älskar att åka bil genom sverige, sova på mysiga hotell, äta ute, se fina landskap och springa på massa små loppisar!
    - pensionsspara 500 kr i månaden ist för 300 kr som nu.

    det är väl det mesta jag tänkt mig. och lite annat (: men först tar jag tag i studierna! ska köpa fina pennor och böcker på ordning & reda! sen ska jag ge järnet. yes jag är peppad till tusen! nog om det.. (:

    tänk snart åker vi till österrike i en vecka. va mysigt vi ska ha det jag och alexander. bloggen blir nog en aning lidande tyvärr, men någon dag/dagar ska vi nog hitta ett internet café! jag längtar jättemycket efter att få åka slalom! riktigt bra träning för hela kroppen och sjukt kul. jag brukar alltid sjunga för fulla muggar i min immiga skidhjälm när jag susar ner för backarna. haha. hoppas ingen hör. det är så kul, åh, ska bli riktigt roligt att få åka med alex! undra om han är bättre än mig? jag kanske bara ramlar och ligger och surar i backen?! det var några år sen nu.. haha. det går nog bra (: sen ska vi träffa min släkt! jag har inte sett dom på nästan tio år. dom har sett mig på bröllopsfoton, men jag har ingen aning om hur dom ser ut. så det ska bli roligt också! och morfar tyckte att vi skulle låna hans bil och bila till italien och äta på en mysig restaurang. det är ju inte så långt till italien! då har vi varit i tre länder jag och baby ^^ sen lagar min morfar riktigt god mat! ja, jag längtar sjukt mycket! ska bli såå mysigt :D

    ska ta tag i köket innan jag bäddar ner mig! ha en fin kväll allihopa och sov så gott sen! puss&kram (:







    kvällen!

    alexander har precis åkt och det är tomt här hemma. vi har varit med varandra hela veckan och bara varit, så nu känns det verkligen tomt här hemma ): men katterna är ju här! ikväll blir det lugnt! som alla andra dagar den här veckan. ska snart ta en dusch och sen klär jag på mig mjukiskläder och tofflor, gör en kopp te och ska titta på film! och läsa topp hälsa! jag älskar verkligen den tidningen. lusläser varje nummer! ska ringa till redaktionen och beställa hem gammla nummer av topp hälsa som jag inte läst! (:

    nu ska jag hoppa in i duschen och sen fixa iordning här hemma, tända ljus och mysa till det!

    hoppas ni får en jättemysig kväll! vi hörs lite senare! puss&kram (:



    Gör allt lite enklare!

    alla behöver vi en bra inställning till livet, en bra självkänsla och vara nöjda med den vi faktiskt är! och är vi nu inte det, så är det bara att göra någonting åt det hela! här är lite tips från mig till er!

    två tecken på att du har en låg självkänsla:

    1. du ägnar dig åt skitsnack
    det står i direkt proportion till självkänslan. ju mer du lägger ner din tid på att smutskasta andra och snacka skit om någon till andra, desto sämre självkänsla har du.

    2. du jämför dig hela tiden med andra
    det kan vara allt från ett prov i skolan till kläder, inredning och utséende.

    1. lägg din energi på viktigare saker istället!
    att snacka skit om en annan person gör man oftast för att man är arg eller irriterad, men tänker man ett steg längre så är det enda man gör är att göra sig ännu mer argare och att älta saker gör så att man själv mår dåligt i slutändan. att snacka skit är svagt och omoget. jag har själv varit utsatt för mycket skitsnack när jag var mobbad i skolan och tog då åt mig väldigt mycket av det. men idag har jag lätt att skaka av mig skitsnack, jag vet ändå att det bara handlar om avundsjuka och bittra människor som inte har någonting vettigare att lägga sin tid på. och det enda som händer med folk som snackar skit är att dom framstår som väldigt omogna personer som man har svårt att ta seriöst. och är det folk som snackar skit om dig, stäng av. varför läsa, lyssna och snoka i det som gör en deppig? ganska logiskt, eller hur!?

    2. var nöjd med den du är!
    att jämföra sig med andra är lätt att man gör, speciellt i en viss ålder.. eller kanske till och med hela livet. istället för att gå runt och må dåligt över att du tycker att andra har det bättre än dig, eller är snyggare än dig.. så vänd på det och tänk på vad du är nöjd med som ingen annan har/äger.. istället för att snöa in sig på tex "åh jag äger inte den där saken" så tänk "men istället äger jag den här som jag tycker så mycket om" framhäv det positiva istället för det negativa. om du inte är duktig på någonting som någon av dina vänner/bekanta är duktiga på, så lovar jag dig att det finns någonting annat som du är duktig på! som dina vänner kanske inte är duktiga på. glöm inte att varje dag skriva ner tre bra saker du gjort under dagen. det stärker ditt självförtroende och din självkänsla!

    några saker att tänka på:

    hur vill du leva ditt liv?
    lever du ditt liv så som du vill? är du nöjd med ditt jobb, din kropp, din hälsa, din inställning till livet osv? ta dig en funderare och skriv en lista på saker du vill ändra. är du inte nöjd med ditt jobb och känner att du är för gammal för att byta/inte kan? jag kan meddela att det var mer 40-50 åringar på komvux än 20 åringar när jag läste matte! det är alltså aldrig försent! och man kan, bara man vill! ingen är mer smart än den andra.. det du vill lära dig, lär du dig! bryt mönster, det du inte är nöjd med kan du ändra på. gör delmål så det inte känns allt för tufft.

    vilka delmål har jag för att komma till mitt mål?
    jag kan känna ibland att det är tusen saker jag ska göra innan jag är "klar" för det vuxna livet med barn osv. jag kan också känna mig sjuk stressad.. men jag har förstått nu att det enda som gäller är att ta en sak i taget och göra det helhjärtat! för stressar man sig igenom saker, så blir det bara pannkaka och man mår sämre efteråt. skriv en lista även här. vad ska du klara av.. vill du göra en mjukstart och börja med en liten förändring/utmaning eller börjar du med de svåraste först? efter varje sak du klarar av, desto mer självkänsla kommer du få och bli med peppad. och ramlar du, är det bara att ställa sig upp igen!

    träning och mat!
    att börja träna kan kännas riktigt tungt, speciellt om du inte varit på gymmet på länge.. men att träna är viktigt och det förlänger livet med flera flera år! folk som tränar regelbundet känner en kick och mår bättre psykiskt också. tyvärr måste man träna ett tag innan man uppnår den där kicken, så ge inte upp. maten är riktigt viktig också. för att må bra i kroppen så är mat a och o. att köpa och äta nyttig mat är som att investera i sig själv. din kropp mår bättre, du mår bättre, du orkar mer, du är gladare och piggare! jag köper aldrig hel eller halvfabrikat. att laga maten från scratch är bättre, tar lite längre tid, men du vet vad det är du stoppar i dig. när vi får barn ska vi göra egen barn mat. det är fruktansvärt enkelt också. och du vet precis vad ditt barn får i sig! och det är billigare också!

    unna dig egen tid
    att stressa igenom vardagen är ingen hit, varken för kroppen eller själen. våga känna efter vad du behöver göra, säg nej om du inte orkar träffa en kompis och stanna hemma och bara slappa! sätt upp regler, men kom också ihåg att regler är till för att brytas! har du bestämt dig för att träna en dag, men absolut inte orkar för att du är för trött, stanna hemma och vila då! händer det därimot varje gång du ska träna, kanske du ska tänka efter om det handlar om någonting annat än tröttheten. stäng av tvn och datorn runt tio varje kväll och ha egen tid, kryp upp i soffan, drick en kopp te och läs en bok!






    Älskling!

    Älskling, varje dag jag får uppleva med dig är ovärderlig. Vi passar så bra ihop, vi tänker på samma saker, säger samma saker samtidigt. Ibland är det nästan löjligt hur lika vi är. Och det är bara bra, för vi älskar varandra på samma sätt, det mest kärleksfulla sättet.

    Den här veckan blev inte riktigt som vi tänkt oss pga sjukdomar. Men det visade sig bli jättelyckat ändå, massa mysiga filmkvällar, bara du och jag nerbäddade i soffan med täcken, tända ljus och många koppar te.
    Jag är tacksam och lycklig över att få ha dig i mitt liv. Älskar dig min skatt!

    /Alexander.




    shopping!

    hoppas ni mår bra? det gör vi. iallafall bättre (: och det känns så otroligt skönt! alex ska till jobbet ikväll.. vi får hoppas att det är lugnt! men man förlorar så sjukt mycket pengar, och hans ronder är relativt lugna. han har ingen feber nu iallafall! och jag är helt okej jag med, trött i kroppen bara. sover mycket! men kroppen behöver väl det för att återhämta sig nu! jag har sår i hela näsan, torkat blod, fy ): så jag har typ snytit sönder näsan! så kan det gå. vi var iallafall på vårdcentralen i morse och kollade läget. vi har influensa. och då kan man ju förstå varför vi varit så himla utslagna båda två..

    på väg hem från vårdcentralen fyndade vi massa fina saker på en lite inredningsbutik här i centrum. hon som jobbar där har allt man kan tänka sig. rolig affär! (: det var iallafall 50% på allt i butiken.. så vi gick in och kollade och kom ut med det största yankee candle, clean cotton kostar i vanliga 350 kr och brinner i 200 timmar.. nu 175 kr (: bra va! sen köpte vi äntligen en ny diskmedelpump till köket.. från cult design i svart. 210 kr och nu 105 kr! nu har vi bara svart.. svart disktrasa, svart diskborste, svart vaskrensare och svart diskmedelpump (: fint! sen köpte vi doftvax som man lägger i en ljusbehållare.. ni vet med ljus under.. det luktar godis här hemma nu! vanilla cupcake! jum! :D



    doftvax vanilla cupcake!



    svart i köket!



    cult design.



    nu kommer det lukta gott hemma!



    doftvax clean cotton.




    Sleep tight!

    Älsklingen står i duschen och jag sitter och skriver lite här! ikväll har det varit en bra kväll, vi har haft det mysigt! ätit gott (tacos) tänt ljus, tittat på transporter 3 och ätit glass! jum! vi har till och med orkat städa lite här (: vi är städfreaks även fast vi inte mår bra (: bara man gör allt sakta så går det ju ^^

    imorgon ska egentligen alex jobba, men har han feber blir det att gå till vårdcentralen och få sjukintyg till jobbet.. dom måste ha det från första dagen.. första dagen får man ingen lön, men sen är det 80% tror jag.. lite osäker är han då han aldrig varit sjuk från jobbet.. sist han var sjuk var i januari 2006. snacka om super hälsa. hoppas våra barn ärver den genen av honom!

    jag har precis bäddat rent i sängen. det ska bli underbart att få krypa ner och läsa om massa inredning! det sista jag tänker på innan jag somnar varje kväll är planlösningen på villan vi ska bygga sen! det tar sig.. snart måste vi nog rita upp lite skisser! båda har massa bra idéer och vi skissade lite i thailand, fast på ett liiitet papper. känns kul att vi redan nu är så målinriktade och planerar. det är ju några år kvar. men innan trettio är jag säker på att vi bor där! kommer bli så bra! längtar! när man har mål som man verkligen vill uppnå känns alla små-mål mycket lättare att ta sig igenom. jag har en bok som jag skriver upp mina mål i.. och när jag klarat av dom, skriver jag hur det gick och vad jag kunde göra bättre osv. boken och målen får mig otroligt peppad! och mottot har alltid varit "vill man så går det" och så är det verkligen! man ska tro på sig själv till 110%! varje gång jag tvekat så har det inte gått, och när jag har en inställning till att det ska gå och tror på det, ja då går det! (: så ge aldrig upp det ni brinner för! vi lever för att utvecklas.

    imorgon har vi bestämt att vi ska planera lite för inredningen här hemma. ska ta tag i lite små grejer som inte är klara.. i sovrummet ska bla. dörrhandtag på mina garderober, belysning i garderoberna ska sättas upp så det tänds när man öppnar dörrarna och en lampknapp ska sättas upp så vi kan tända taklampan (den riktigta lamknappen sitter bakom en av garderoberna nu) i vardagsrummet ska vi fixa lite också.. tapet ska sättas upp, blir en fondvägg, några hyllor över fåtöljen där man kan ha böcker osv.. golv ska läggas och vi ska borra ut en cirkel på baksidan av tvbänken så att vi kan stoppa in dvdspelaren och förstärkaren och slippa ha dom framme. sen ska vi sätta upp tvn på väggen också (: sen ska det ju inhandlas lite också.. men det får vi ta lite pö om pö (: ja, det är inte lätt att få ihop allting när man har tusen inredningidéer.. min vän malin vet vad jag pratar om (: men sakta men säkert kommer man dit man vill. man får inte stressa då blir det nog bara fel. och jag är glad att vi har så mycket tid på oss, då finns det mer tid till att fundera och ändra sig om man nu gör det! man ska alltid se allting ur ett positivt tänkande också!

    ska borsta tänderna nu och gå och lägga mig! börjar bli trött. sovrutinerna är inte dom bästa just nu.. sover mitt på dagen och länge på nätterna.. så jag har inte varit vaken så länge om man räknar alla timmar.. men men, somna gör jag förr eller senare (;

    vi hörs imorgon, sov så gott fina ni! puss&kram!



    hemma!

    nu är jag äntligen hemma igen från coop. jisses vad jag och mamma har snurrat runt där inne, flamsat och varit virriga! till slut skrattade personalen och sa "haha, är ni fortfarande här..?!" det tog sin lilla tid alltså, men tillslut var vi klara (: det slank ner lite roliga saker i vagnen också.. inte bara nyttig mat. ben & jerry cookie dough och en plaza tidning "allt och kök och badrum" man fick en hus och hem ljuva hem på köpet (: perfekt! blir mysigt ikväll! det var mysigt att träffa mamma. jag saknar henne jämt! vi har alltid så roligt ihop! (: och jag är glad att vi har en sån bra och nära kontakt. ringer ni era föräldrar varje dag också? och träffas minst en gång i veckan? vi gör det (:

    när vi kom hem hit igen fick älsklingen ta sig ner till porten och öppna till oss för dörren hade fryst fast ): det är kallt här idag! månsken och då är det ju ännu kallare. har vi tex. tio minus här, är det kallare än om ni uppåt i landet har 20 minus.. för eran luft är torrare än den som är här.. så det blir råare kyla här.. så tro mig, det är kallt!

    vi ska äta tacos ikväll. ska snart sätta igång med det. sitter och dricker lite nyponsoppa just nu. sen blir det film i soffan med alexander (: himla mycket film nu dom här dagarna, men man får passa på när vi inte orkar så mycket mer. har massa bra filmer som vi ska titta på! kul (: dumpad som vi såg igår var jättebra. jag gillade den verkligen. ska nog köpa den sen när priset går ner en aning!

    ska ta och packa upp matvarorna nu och börja med middagen! gott med tacos, var ett tag sen! sen innan vi somnar ikväll ska jag byta rent i sängen, älsklingen svettades så han var helt blöt på kroppen i natt stackarn ): usch dumma feber!

    vi hörs sen (: ha en jättemysig kväll allihopa! puss&kram!





    Hellåå (:

    hoppas ni mår jättebra idag! både jag och alexander mår mycket bättre. undra om det beror på alla mina huskurer jag har blandat ihop ^^ en av favoriterna hos alle var uppkokat vatten, en stor sked honung och en strepcil (halstablett med bakteriedödande mm) och så smälter man ner allt i muggen (: och sen varmt vatten med pressad vitlök (tre st), citron och honung.. dock var inte den lika uppskattad, haha. fy vad den smakar!

    snart kommer mami och hämtar mig. vi ska åka och handla! jag har drömt hela natten om vad jag ska handla idag, haha. och alexander har också drömt om mat.. så det är nog bra att vi får lite mat hem idag (: ska bli gott!

    såg att jag hade femtio nya läsare igår. va roligt! hoppas ni tycker bloggen är bra.. (:

    nej, nu ska jag fixa lite mat innan mamma ringer.. och kela lite med måns, han är helt galen.. mysprinsen him self. (:

    ha en jättemysig dag! jag återkommer efter handlingen! puss&kram (:



    en bebis måns!



    Inside me

    det är i sånna här ögonblick jag vill frysa tiden. för det är under dom där timmarna, minuterna och sekunderna jag känner total lycka, när du är nära mig! total lycka över att alltid få ha dig i mitt liv. hur skulle jag någonsin kunna klara mig utan dig? aldrig! jag är totalt lostutan dig. du får mig alltid att stråla. även när jag mår dåligt får du mig alltid, alltid att må bra igen. det måste vara din eviga charm älskling. du är helt underbar och jag är mer än lycklig över att du är min! jag ska ge dig alla mina dagar, månader, år.. hela mitt liv. jag ska göra allt jag kan för att göra dig så lycklig det bara går. vi har växt så himla mycket du och jag. vi svävar över allt det som en gång kändes jobbigt och eländigt och nu, nu äntligen är vi lyckliga du och jag. förlåt att jag var så ledsen i början när vi träffades, det kändes bara så overkligt.. allt med dig var för bra för att vara sant, så jag fortsatte som jag alltid gjort och var ledsen. nu är klumpen i magen som bort blåst, nu skrattar jag varje dag, jag gråter, men nu är det glädjetårar jag gråter. åh, jag är så lycklig! du har verkligen räddat mig. du räddar mig varje dag. jag visste inte.. jag trodde inte att det gick att hitta någon som man passade så bra ihop med. hur mycket andra än vill sära på oss, så är vi alltid klistrade vid varandra. det spelar ingen roll, för älskling, det är du och jag! och det är så det ska vara! man vet när det är rätt.. det känns i hjärtat. och med dig alexander, känns allting alltid rätt i hjärtat.


    you took me by suprise when you let me insdide of you

    I could cross this desert plane, Inside of you I can hear you scream my name Inside of you, while the stars unfold I've crossed me heart and I've crossed the world And I need you here and I need to be Inside of you

    And if this should be our tune I'll die here inside of you, Teach me how to glow While I'm moving Inside of you Inside of you, the restless find their dreams, Inside of you this queen has found his king Inside of you, all the stars unfold I've crossed my heart and I've crossed the world And I need you here and I need to be Inside of you.

     

     

     


     


    Kvällsmys hemma!

    vi har det riktigt mysigt här hemma (: uppskattar varje minut nära alexander. jag tappade upp ett varmt bad till honom och tände massa ljus inne i badrummet och hjälpte honom i badet, sen satt vi och pratade medans han låg där (: sen duschade vi tillsammans och jag hade lagt fram nytävttade mjukiskläder till honom som han fick sätta på sig efter badet och sen fönade jag hans hår! nu har vi bäddat ner oss i soffan och ska titta på film! det blir "dumpad" som den heter på svenska översättningen. den verkar rolig och skatta är härligt (: vi har precis ätit lite mackor och dricker blåbärssoppa! och jag har nytvättad pyjamas på mig. så himla skönt att duscha på kvällen och sätta på sig nytvättade kläder. love it! (:

    efter filmen ska jag skriva ner några recept som jag ska inhandla ingredienser till imorgon. har hittat några redan som verkar goda! bla en som jag fick tips om hos katta.. Risotto med soltorkade tomater lät farligt gott!

    nu blir det film och mys i soffan och sen ska vi hoppa i sängen och mysa och prata tills vi somnar! jag är inte trött nu och jag hoppas jag inte är det sen heller.. så jag hinner läsa lite i en plaza som jag inte läst (: mysigt!

    ha en jättefin kväll kära ni. hörs imorgon. puss&kram!




    phew

    det är svettigare än vad jag trodde att vara hemmafru när man är halvsjuk. men jag gör så gott jag kan! för min man ligger halvdöd i soffan med feber. han är brännhet min tuss ): vi har precis ätit middag. köttbullar med fullkornsspaghetti. gott med mat i magen! ska städa undan i köket, men fastnade här, var tvungen att kolla efter huskurer mot förkylning och feber. nu ska jag blanda ihop en kanonbra drink till honom strax och sen tappa upp ett varmt bad till honom med eucaluptus badbomb så ångorna får nästäppan att släppa en aning. tycker så himla synd om honom. jag var ju sådär eländig själv nyss. man har inte lust med någonting, kan inte tänka klart.. men vi ska iallfall bädda ner oss i soffan och titta på film. hade mer än gärna velat gå ut och gå i den fina vinterkvällen. för det har snöat här, så himla mysigt! (: man blir glad i hela kroppen och själen! och jag hoppas den ligger kvar imorgon, för då ska jag till lyra och planera mina kommande studier! längtar! nu vill jag bara sätta igång! massa planer och det är väl bäst att sätta igång med den som är mest kämpig! men oj så bra det kommer bli. jag är peppad! sen kommer mami och hämtar mig och vi ska åka och veckohandla. eftersom min älskling inte orkar. och vi måste ha mat såklart! (: ska bunkra upp med massa frukt och grönsaker också! gott! vi köpte vindruvor igår som vi ska mumsa på till filmen!

    nej, nu ska jag sätta fart så jag får ner alex i badet ikväll (: puss&kram och hoppas att ni mår jättebra! det gör jag (:



    du är det finaste jag här <3



    IKEA

    vi ska åka till ikea och handla nya gardiner till vardagsrummet någon dag. vita såklart, men inte paneler den här gången! det ser så maffigt ut med julgardinerna vi har nu, så vi kör på samma tema, fast i vitt (: mycket tyg och såklart hängandes ända uppefrån taket! ritva heter dom och på beskrivningen låter dom riktigt bra (: jag älskar att gå på ikea! billigt och bra saker. har samlat på mig lite mer saker som jag vill köpa, dock inte allt på en gång då jag ska spara ihop så mycket som möjligt nu till köksrenoveringen, så den blir av någon gång (: här är iallafall en önskelista på saker som jag vill köpa hit hem!

    svart skrivbordslampa till vårat mini datarum
    en svart magnetlist + två pennställ att sätta på
    svarta ramar i olika stl till mitt lilla projekt
    svarta tidningsställ till datarummet
    svarta kulla lampor, golv och bord
    svarta tvättsäckar till tvättstugedelen



    nämnde jag att jag gillar svart och vit inredning..? (:



    nu blir det film!

    en riktig tjejfilm.. dock var det inte jag som valde, hah :D sötnosen! den verkar rolig. lite små löjlig, men sånt är skönt att småkika på (:

    jag är på riktigt blogghumör idag! får göra kollage och sånt när vi sett klart filmen och vi har fått i oss lite lunch! dricker en stor kopp med varm blåbärssoppa just nu. älskar det. fast den är osötad och den är inte alls lika god som den som är sötad.. well well. gott iallafall (:





    090106

    hoppas att ni sovit gott! (: jag vaknade nyss. var uppe och svamlade några ggr i morse och mådde skit illa.. min första tanke var vinterkräksjukan, fy om jag åker på det. snacka om otur. bättre allt nu än sen när vi åker till österrike! haha (:

    älsklingen mår inte alls bra idag stackarn, så det blir lugnt här hemma med film, mys och god mat! ska pyssla om honom mycket! han har varit så himla snäll och pysslat om mig nu när jag varit dålig. och när jag kan stå på benen igen så är det minsta jag kan göra att pyssla om honom!

    tänkte lägga mig i sängen igen och äta en banan och ha bärbara datorn.. så vi hörs snart igen! om alex inte vill ha frukost vill säga (:

    puss&kram!



    ingen tatuering i morgon heller

    idag var det andra gången jag avbokade min tid hos tatueraren.. jag ska fylla i min tatuering med alexanders namn.. men varje gång jag ska dit så blir jag sjuk.. man får ju inte vara ens lite hängig.. och jag är rädd för att det ska bli konstigt. så jag avbokar :P nu skulle jag ringa när jag mår helt bra, så ska jag få en nytid. låter ju bra (: jag vill verkligen snygga till den tatueringen. den gjorde jag i thailand för två år sen och jag ångrar det inte en sekund (: man ska aldrig ångra saker man gör. inte dom som känns rätt i hjärtat iallafall. och det känns alltid rätt i hjärtat när det kommer till min alexander.

    imorgon firar vi 2 år och 7 månader. eller firar och firar. i början när vi var tillsammans firade vi varje månad, efter ett tag kom vi på hur dyrt det blev med paket och middag ute.. så det gick ner till halvårsfiranden.. men nu när vi varit tillsammans ganska länge och är till och med gifta, så räcker det med en mysig middag hemma med levande ljus och ett "jag älskar dig" för att veta hur mycket vi älskar varandra. men åren, dom firar vi med restaurangbesök, bio och paket. för lite lyx i vardagen måste ju finnas kvar, även fast man vet att man alltid finns där för varandra och alltid älskar varandra. det var som ett ex till mig sa när jag frågade varför han inte sa att han älskade mig lika mycket som innan.. hans svar var "men jag har ju sagt det så många ggr, så du måste ju veta det vid det här laget" phuw.. snacka om romantikdödare. av alexander får jag höra "jag älskar dig" många många ggr varje dag, och även fast man kanske tror det, så tröttnar jag aldrig på dom orden från honom! (: som jag alltid sagt (ibörjan tog han illa upp för att jag sa så, men nu förstår han ju att det är någonting positivt) "älskling, du är som en tjej, i en väldigt snygg killkropp" och vad jag menar med det är... att jag aldrig, aldrig någonsin träffat en kille som är så förstående, omtänksam, romantisk.. som jag inte ens behöver förklara de mest enklaste sakerna för.. som bara vet dom ändå. precis som man kan med sin bästa tjejkompis. för han är perfekt! alla dom gångerna jag tänkt "fan jag borde bli kär i en tjej, vi förstår varandra mycket bättre" det här bara måste vara det.. ja, han är ju min soulmate. nu har jag honom. min alexander med tjejsidor. låter helt vrickat. men det är ju så vi vill ha dom. iallafall jag! förstående, ödmjuka och romantiska. han är helt perfekt för att göra en lång historia kort (: min alexander.

    kvällen har varit himla mysig. filmen var jättebra. inte en vanlig romanstisk komedi, utan det här var någonting utöver det vanliga om man säger så. man blev överaskad stup i kvarten. en bra film, mycket bra! vi åt dipp och morötter och myste i soffan. blev varma av alla ljusen vi tänt och duschade. och nu sitter jag här, dricker mitt halvkalla te och ska snart gå och borsta tänderna.. men för att inte behöva trängas med älsklingen inne i badrummet så ska jag fixa sängen innan.. skaka täcken, spooa ur och sträcka lakanen och vädra ut. hämta vatten osv.

    imorgon hoppas jag att alex inte vaknar upp med röd näsa.. han har kännt sig lite halv risig nu i kväll. och då blir det jag som får agera hemmafru. så gärna så! men jag håller tummarna nu.. så vi kan hitta på alla dom där mysiga sakerna innan han börjar jobba och att han såklart slipper ligga dålig. ingen höjdare ju.

    ska väl ta och stänga ner här nu och göra mig klar för natten. hoppas ni sover så gott! puss&kram (:



    nytatuerad.



    iskall promenad!

    jag följde med älsklingen till affären nyss! det tog 10 min dit och 10 hem. vi pälsade på oss ordentligt och gick ut. min fjällräven eskimo värmer ordentligt! så skönt med en bra vinterjacka! den kommer jag kunna ha i många år (: vi ska köpa en likadan till baby nästa vinter! han gillar den med :D så kan vi vara likadana (: mysigt! det var så mysigt och framförallt skönt att komma ut. även fast jag var tvungen att stanna till i mellanåt och flåsa lite. ja flåset är ju inte det bästa när man inte är helt hundra.. inne på affären kändes det som att man varit borta från verkligheten i en månad. alla var så stressade och fokuserade på det dom höll på med och jag svamlade mest runt ^^

    ska gå ut och hjälpa min älskling med middagen nu och blanda två olika dipper. och tända massa ljus här hemma. vi ska äta dipp med grönsaker ikväll till filmen, gott va (: vi ska se Definitely, Maybe, den verkar mysig!

    hoppas ni mår bra och får en fantastisk kväll! puss&kram!



    shepherd

    fick ju gråa fårskinnstofflor från shepherd i julklapp av mamma bla. men dom var för små ): och sen när jag skulle köpa i en stl stl så var dom slut överallt.. så jag beställde från brandos! 399 kr kostade dom och jag har rosa likadana nu och vet att dom är underbart sköna (:







    Happy! (:

    åh jag är så glad att jag börjar få min energi tillbaka! jag har till och med börjat bry mig om att det ser ut som en kaos här på bordet i vardagsrummet med tusen snytpapper, salvor och diverse förkylningsprylar (: så jag tog tag i kaoset och städade undan och vipps så var det fint igen! älsklingen min har suttit i våran mysiga fåtölj och mediterat i en halvtimme. och nej vi är inte sånna konstiga flummisar som sitter hemma och mediterar dagarna i ända och klär oss knäppt (: men det är fasligt skönt att meditera, vilken energi man får! 30 min om dagen till ett ljudspår som tog fem år att få fram. hjärnan tvingas in i djupmeditation och det fungerar verkligen. folk som håller på med sånt här slipper ångest, oro, depression mm. så varför inte? man vill ju må bra! så bra det bara går!

    efter frukosten satt jag mig med alex och planerade vårat kök. bara stommar, och luckor (högblanka) och en vit laminat bänkskiva, diskho med två hoar och blandare + integrerad diskmaskin (60 cm) från ikea med hågskåp osv blir priset 29.700 kr. sen kylskåp från bosch i rostfritt med kyl över frys kostar 5100 kr, häll i svart + inbyggnadsugn från electrolux (paketpris) 5990 kr och inbyggnadsmicro, electrolux 4989 kr. allt som allt blir 45850 kr och då har vi ändå valt shyssta vitvaror (: vi hade räknat med mer om man säger så.. (fast vi kommer göra allt själva. förutom elgrejerna, gör man det själv utan att ha utbildning kan man få massa stötar och det blir lätt kortslutning mm. så det vågar vi inte. men alex känner en kille som jobbar som elektriker. så det blir billigt ändå (: så nu är det bara att sätta igång och spaaara! jag kan i nuläget när jag inte jobbar lägga undan 3000 kr i månaden. men då kommer vi inte renovera förens 2030 typ.. så jag håller alla mina tummar (och alexs med) att jag orkar jobba varannan helg på coop där dom behöver personal nu när dom byggt ut (har snackat med dom redan och det verkar ju lovande) på helger är det 100% OB vilket betyder att vi kommer kunna renovera i sommar utan att ta några lån. whi! så jag får ge mig fan på att klara av att plugga och jobba lite (: det blir bra! det måste det (:

    så har min dag sett ut. i princip. mysigt att sitta och planera med baby! även fast han tröttnade efter några timmar :P det blir nog snart middag här hemma. jag tog en banan för ett tag sen, blev illamående av hungern.. så jag klarar mig någon timme till, soppa blir det nog. kikade in i kylen och såg att vi hade kvar sen i förrgår. mums! och kanske lite vitlöksbröd till det. hade varit mumma! sen blir det myskväll med film, pyssel här hemma och spela sällskapsspel, mysa med katterna och ta en skön dusch!

    åh, jag är så glad att jag är bättre! från att ha varit dösjuk till att iallafall kunna gå uppe utan att bli anfådd och vinglig på benen och ha energi och lust att göra saker! måste planera de dagarna som är kvar med älsklingen nu! (: sen börjar han jobba igen på torsdagskvällen. men vi ska nog hinna med bio, restaurangbesök, lite ikea-shopping och annat mysigt (:

    hoppas ni får en underbartmysig kväll. det ska vi ha! puss&kram!







    Gog morgon!

    hoppas ni sovit gott? det har jag! ingen feber längre känns det som och det är underbart! det känns som jag håller på att bli frisk nu! :D och blir jag frisk så ska jag och alexander ut och äta och gå på bio! fick presentkort i julklapp (: och åka och välja ut tapeter och gå ut och gå i det mysiga kalla vädret. vi ha - 11 här idag. riktigt kallt. igår när vi stod ute på balkongen för att få lite frisk luft få stack det i hela ansiket! underbart! vi har massor att göra ju, så nu måste jag bli frisk!

    älsklingen är inte vaken ännu, så jag tänkte överaska honom med en mysig frukost! han har varit helt underbar dom här dagarna och tagit hand om mig, passat upp på mig och städat här hemma, plockat och fixat, lagat mat.. ja, som min egen lilla hemma-man (: han är bäst!

    så nu blir det frukost, sen får vi se vad dagen bjuder på! massa vila, film, bloggning och mys med alex i guess (:

    puss&kram!



    kvällen

    har spenderats i lugn och ro. riktigt skönt! vi har haft det jättemysigt jag och älsklingen (: åt middag i soffan och tittade på filmen Penelope, jättegullig film (: det kanske blir en titt film ikväll, får se. eller kanske lite yatzy och fika med tända ljus (:

    jag älskar att vara hemma med mitt hjärta. vi lever våran dröm, gör det vi känner för och myser runt. gör det bästa av allt. precis som alltid. jag älskar hur han får mig att vara. hur han har fått mig att bli. just love it all!

    har också pillat med en tjejs design.. och jag hoppas du blir nöjd (: ska göra klart allt imorgon för ikväll är jag trött, för trött för att sitta på och fixa med design :P men imorgon är en ny dag! med mer krafter.

    ska ta och kolla lite på ikeas hemsida och sen gå och umgås med alex. hoppas eran kväll varit jättemysig! vi hörs sen, om jag inte somnar (:

    puss&kram!





    new green dress

    vet ni hur länge jag har letat efter just den här klänningen som fanns på hm för några år sen. varje månad typå på tradera.. men icke. nu strax efter jul hittade jag den och den blev min. den är använd endast en gång också (: perfekt. älskar den. tyget är lite småglansigt och småprickigt! och i min favorit färg! prövade den förut på hm, men kände att den var för dyr. men nu fick jag den för mindre än halva priset. GLAD! fick avin i fredags, så idag ska alex hämta ut den (:







    i dag städar vi ut julen!

    allt utom julstjärnorna ska iväg. granen ser trött ut nu. och barrar! och vi saknar våran liggfåtölj! så det blir våran sysselsättning idag och massa åter massa film! det är inte kul att vara sjuk, men vi hinner ju mysa himla mycket och det är bra (: man får se det positivt! hade feber i natt. var uppe och yrade.. älsklingen gav mig en febernedsättande och bäddade ner mig igen. nu mår jag lite bättre igen. sov 12 timmar. och det var skönt!

    jag sitter här i soffan och sträcker mig mot julgranen och tar ner alla julkulor :P sen ska vi titta på film!

    förlåt för alla tråkiga inlägg och allt svammel om sjukdom, men det händer inte så mycket här just nu..! vilket är bra, så jag blir frisk någon gång! ska börja plugga om mindre än en vecka! och det tänker jag göra, vare sig jag är sjuk eller inte!

    puss&kram (:



    läsa i sängen!

    ska faktiskt borsta tänderna nu och gå och lägga mig och läsa inredningstidningar i sängen. älsklingen ville också sova tidigt ikväll, så han är nog på att gå och lägga sig nu med (: det blir alltid att vi ligger och myspratar om allt mellan himmel och jord innan vi släcker lampan, eller så ligger vi där i mörkret, tätt, tätt och myser. älskar att vara nära dig gubben!

    morgon får vi se hur jag känner mig. har vilat riktigt mycket sen jag blev sjuk och det märks! och druckit mycket vatten. det märks också, måste stappla upp och kissa stup i kvarten (:

    nu - god natt. puss&kram!



    min gose adolf.



    hello!

    snart blir det middag här hemma. är så himla hungrig fast vi åt lunch tidigare idag.. var dock bara vaniljyoghurt med skivad banan och te.. men det verkar som att jag är på bättringsvägen nu när aptiten är tillbaka! skönt! har till och med orkat duscha och tvätta håret. riktigt skönt! såg ut som ett smörpaket innan.. tycker synd om alex som kliade mig i håret innan, haha. men han säger att jag luktar så gott så.. jag trodde honom inte! men nuså. nu luktar det rosor ^^

    kvällen spenderas i soffan, brevid min kärlek med tända ljus, varsinn kopp te och en bra film, eller två. vi får se hur mycket vi orkar. jag har sovit 1,5 timme nyligen, så jag känner mig ganska så pigg ändå (: imorgon hoppas hoppas jag att jag är kryare, för vi är bjudna på kalas hos min mammas kusins dotter iris. hon önskar sig kläder och jag älskar att köpa barnkläder, så det ska bli riktigt kul att åka och handla.. men som sagt, får se hur jag mår. annars får vi bestämma en dag när vi kommer och lämnar paketet och säger grattis. det är så typiskt.. varje gång jag ska dit så är det något som hindrar mig.. hrm.

    jag känner för att gå ut. vill åka och veckohandla och titta på tapeter till vardagsrummet. men jag får nog stilla min iver ett tag till. ikväll blir det iallafall hemgjord tomatsoppa med vitlöksbröd. gott! älsklingen är så snäll och tar hand om mig på bästa sätt. han är en guldklimp! (: och det enda han säger är "det är så himla mysigt att få laga middag till dig" vilken underbar man jag har!

    ska läsa lite bloggar nu och sen gå ut och hjälpa alex med dukningen! ha en jättemysig kväll, det ska vi ha! puss&kram!



    frukost.





    Good morning!

    det har snöat här i natt, lycka :D synd bara att jag är så himla sjuk så vi inte kan gå ut och promenera och busa i snön. hoppas att den ligger kvar! :) jag känner mig pyttelite bättre idag och det är jag väldigt tacksam för! vill hitta på mysiga saker med älsklingen nu när han är ledig! vi ska iallafall gå på bio innan han börjar jobba igen! och det ska bli jättemysigt, var längesen vi var på bio! sitta där i mörkret och äta popcorne och mysa!

    just nu sitter jag i vardagsrummet i mitt nattlinne och älsklingen är i köket och gör frukost till oss. det ska bli riktigt gott. är hungrig! alla rutiner blir litesådär nu när man är sjuk. sover mkt på dagarna också, och på nätterna. så idag blev det en sen frukost! sen ska jag skriva veckans recpet och alex får åka och handla ensam medans jag är hemma och vilar! det är roligt att hitta recept, i går när vi gått och lagt oss pratade vi om köksrenoveringen och så. i sommar, och det är ca 6 månader kvar, så ska vi börja och då har vi sparat ihop! känns skönt att inte ta några fler lån. bostadsrätten och nya bilen räcker! (: vi ska bara nyttiga scones också! ikväll kanske? vi får se hur vi känner. men det ska bli så gott att ha bröd i frysen och att ikväll om vi nu bakar, äta med ost och marmelad. mums!

    nu är frukosten klar! vi hörs snart igen. puss&kram! (:





    Nu ska jag sova!

    mm! är trött i kroppen. jävlar vad man blir seg av att vara sjuk. nog om det. imorgon hoppas jag på att jag är lite kryare. vafan är det här för start på nya året. jag vill ju träääna ju! jaja (: det kommer. jag har ju 363 dagar på mig..!

    jag är så glad för mitt nya ps cs4, va fina bilder det blir. har inte klurat ut allt, eller provat allt. men jag har ju som sagt all tid i världen! det är så himla mysig att vara sjuk.. ja, juste. för jag blir ompysslad hela tiden av älsklingen! och vad är bättre än bli ompysslad av den finaste man vet? (: sen får man göra precis vad man känner för. man slipper ha dåligt samvete om man inte går ut på en hel dag fast solen skiner.. man slipper duscha, för man blir ändå lika svettig och äcklig igen pga. febern.. man får andas med öppen mun utan att känna sig ful, näsan är för täpt för att andas i. man kan ha film-maraton hela dagarna, det är typ den enda man orkar göra.

    gud vad jag är positiv. så kul är det ju inte att vara sjuk.. men man får ju göra det bästa av situationen (:

    men jag ska (även fast jag blir varm på en gång..) duscha av kroppen innan jag går och lägger mig. det har jag längtat efter hela kvällen. usch jag kommer ihåg när jag var liten (typ 5,6,7år därnågonstans) och jag inte fick tvätta håret när jag var förkyld. mamma var rädd att jag skulle kyla ner mig.. det fanns väl ingen hårfön på den tiden (; och jag hatade det. jag är en renlig människa och att vara smutsig är inte alls min grej.. så det var pain i en veckas tid. det var så skönt när jag väl var frisk och fick tvätta håret igen.. jag slängde med håret som i en shamporeklam! nu är jag vuxen, bor hemmifrån och kan bestämma helt och hållet själv om jag ska tvätta håret när jag är sjuk eller inte.. men ikväll orkar jag verkligen inte. puh.

    gud vad jag svamlar.. får skylla på febern (: hoppas vi hörs imorgon.. ja, jag är ju här. men att ni också är det menar jag (:

    puss&kram!



    photoshop cs4

    jag är frälst. jag orkar inte resa mig upp ur soffan, och då passar det jättebra att läsa sig nya photoshop. ja, fruktansvärt roligt och fägerna i bilderna ska vi inte snacka om..

    här är en före och efter bild (:





    okej liiite blek då. men det var första bilden jag lekte med (: men kolla färgen på håret. amajsing säger jag bara!



    filmmys!

    hej söta ni! (:

    vi håller på att göra det riktigt mysigt här hemma. jag städade undan lite i vardagsrummet och har organiserat bland mina sjuksaker.. så nu har jag hostmedicin (som smakar lakrits, sågod) näsdroppar, massa näsdukar, idominsalva, handsprit, halstabletter, strepsil, läppsyl och handsalva i den här. det där fatet är bra till mycket (: sen har jag puffat till alla kuddar i soffan och vikt ihop filten. snart ska vi titta på film (: madagaskar 2.

    jag har skaffat mig senaste photoshop cs4 också. kul det ska bli att fixa (: har laddat ner gratis penslar och fonts också, så inom kort blir det en ny header.. den jag har nu är ju relativt old. jag älskar att fixa med design och sånt. så himla roligt! (:

    nu blir det film och massa mys i soffan med min fina alexander. hoppas ni får en jättemysig kväll allihopa! vi hörs sen! puss&kram (:





    Rudolf med röda mulen.

    nyvaken så gott som. vid halv tre, när ögonen sved för att jag suttit för länge vid datorn och kroppen var matt av all snorande så gick jag och la mig i sängen hos älsklingen och ställde klockan på 16.00, kom upp en halvtimme senare och här sitter jag igen och väntar på att få middag (: ikväll blir det inget mindre än falukorv och mackaroner. gud så gott! det är lite roligt, när man äter vällagad och nyttig mat varje dag, så kan något så simpelt som falukorv vara som att gå på restaurang.. okej, nästan då ^^ jag sitter och plågar mitt huvud med spotify och massa musik. ett riktigt bra program enligt mig.. och många andra. tänk va skönt om det fanns ett likadant program med film..! då hade man aldrig behövt hyra eller vara kriminell och ladda ner.. det hade verkligen varit en hit!

    min man är påväg till farsta, ska besöka den gröna affären och köpa diverse förkylningsprylar till mig (: och så mat och frukt! när jag är sjuk blir jag alltid sugen på gröna vindruvor, så det ska jag få, mums! (: ikväll blir det luuugnt. som hela dagen har varit. vi kanske kan slå våra kloka huvuden ihop och planera köket i ikeas köksplaneringsprogram. och kanske hitta någon film att titta på (: på nyårsafton hade vi brieost och grönmögelost (som jag tycker luktar kostigt..) och kex. och den åt vi aldrig av... så ikväll kanske? låter gott (:

    nu gick baby.. längtar redan tills han är tillbaka! då ska vi ha myspyskväll



    Mejla mig!

    har lyckats klura ut hur jag skulle få till så ni kan mejla mig.. på sidan av bloggen, i menyn under "info om mig" så hittar ni ett litet rosa kuvert.. klicka där så kommer det upp en kontakt ruta som ni fyller i och skiriver det ni vill (: sen får jag era mejl till mig hotmail. smart va :D





    Fredag!

    och solen strålar utanför, vilket fint väder vi får i januari (: jag vaknade för en halvtimme sen, har knappt sovit någonting i natt heller. insomnia! typ. får försöka vila på soffan och ta det lugn idag bara. jag är inte kry om man säger så. glansiga ögon, snorig, hostar, svullen i halsen och feber. huu. inget att klaga över, det är bara vila, vila, vila nu som gäller. så jag är frisk tills lyra börjar igen den 7 januari och så ska vi ju åka till morfar i österrike snart med :D

    så dagen blir lugn! tror inte att vi ger oss ut och veckohandlar och kollar tapeter idag, det får vänta! hälsan går ju först! ska kolla på nätet efter tapeter tänkte jag! får vi se om jag hittar någonting fint. har några som jag hittat sen tidigare.

    älsklingen är så söt, han gör frukost till mig just nu, mackor med ost och örtte med honung. ska bli gott. har inte så stor aptit, men hans goda mackor slinker nog ner (;

    ska äta min frukost nu och läsa lite bloggar och vila! vi hörs senare! puss&kram (:



    Sleep tight!

    ska dricka upp mitt kvällste nu och borsta tänderna! min näsa är snoris ): så det ska bli skönt att få sova! (: jag pratade med alexander nyss. han är så fin. är så kär i dig hjärtat. vad vore jag utan dig? ingen fanny utan sin alexander. nix!

    kvällen har varit riktigt lugn! och det uppskattas när kroppen är lite halv risig! har myst med katterna, pratat med mamma och alexander i telefon, tittat på film, fikat fullkornsmackor med ost och te, tänt massa ljus, duschat och tvättat håret och myst runt i pyjamas nu på kvällen. härligt! (: nu ska det bli skönt att sjunga ner i en nybäddad säng, i en nytvättad pyjamas och läsa! det är så mycket roligare att läsa inredningstidningar när man ska renovera snart.. fick en kökstidning av alexander i julstrumpan som jag lusläser! kommer bli roligt att renovera köket! men vi väntar nog tills i sommar. då man kan äta mycket sallader och grillad kyckling och sånt (: har en bok om tips när man renoverar köket, och ett av dom var att renovera på sommaren, just pga. maten! vi kommer ta ett ikea kök. billigt och bra! och billiga vitvaror.. eller ja, det kommer ju vara bra grejer, men vi kommer inte lägga ut allt för mkt på den här lägenheten. vi renoverar bara upp den för att sälja och få lite av insatsen till vårat drömhus som vi ska bygga  och sen köper vi dom vitvarorna osv som vi verkligen vill ha till huset sen. men kul ska det bli och det blir ju mycket snyggare än det vi har nu!

    imorgon kommer helena hit. vi ska fika och byta julklappar! (: sen blir det veckohandling och tapet-titt och ev. beställa om vi hittar några vi tycker om (: sen är det bara att tapetsera nu när baby är ledig!

    nu - god natt! (: puss&kram!




    Jag älskar dig!



    du är det bästa som någonsin hänt mig!



    mysig middag dagen efter.

    god kväll! (: sitter i mjukisbyxor och en skön tröja. och njuter av att inte ha någonting att göra! idag har det varit en jättemysig dag! tog en promenad, jätteskönt! sen har det gått massa bra filmer idag på tv som jag har slappkollat på! bla. dr. dolittle! sen har jag suttit och lärt mig göra egna bakgrunder till bloggen. det blev en rutig. fin va :D sen kom min trötta älskling upp och vi satt oss och myste i vardagsrummet och spelade en vända yatzy! mysigt! (: sen dammsög han och jag värme på nyårsmiddagen som blev kvar från igår och dukade (: la frysta hallon i glasen (: under middagen pratade vi massa om köksrenoveringen och ikväll ska jag ta reda på hur mkt det går på att renovera och när vi ska börja. ska ju spara ihop till det. hade tänkt att låna, men vi väntar hellre någon månad och betalar allt själva! (:

    så nu blir det lite köksplanering och sen myskväll här hemma! älsklingen är på jobbet nu, sista natten i natt. sen ska vi ha super mysig i sju dagar! innan mitt jullov tar slut! hoppas ni mår bra? (: puss&kram!



    Januari 2009

    somnade alldeles för sent i natt, men vad gör det? jag kom upp idag när klockan ringde (: jag sov riktigt gott! och när alexander kom hem fick jag massa pussar och kramar, saknat honom så mycket! sen somnade jag om några timmar och vid tio ringde klockan! så 6 timmar blev det iallafall.

    idag är det jättefint väder ute. sol och frost! älskar det! ska äta lite brunch och sen klä på mig varm och gå på en mysig promenad! sen ska jag hem och fixa iordning lite från igår. och titta på sista filmen från cdon! idag blir det en mysig dag hemma. ska försöka njuta så mycket det bara går den här veckan. för den 7 januari sätter jag igång igen med lyra. och studierna! börjar nog med ett ämne och sen om det känns okej ökar jag till två och sen tre.. ja min fattar. jag hoppas på ett halvår. men jag har det här året på mig att plugga upp några betyg och söka in på högskola/ky-utbldning! det här året kommer kännas bra när det är slut. lite jobbigt i början nu när man inte satt igång. vill helst sätta igång nu på en gång, men en vecka ska jag vila nu! sen så! jag tänker hela tiden på framtiden och allt vi vill uppnå. och det får mig verkligen att orka och kämpa! vill man så går det verkligen!

    måste komma på någon god middag också! sista natten för baby, och imorgon kan vi åka och veckohandla. så det ska jag fixa med idag också, kika recept! (:

    äta nu och sen promenad! ha en supermysig dag allihopa! puss&kram (:



    Välkommen 2009

    åh va kul med nytt år! jag är peppad! pratade med helena tidigare i kväll och vi ska börja träna så fort vi bara hinner! så kul! wivi (: jag är inte alls trött! men jag ska nog tvätta av mig sminket för det börjar se ganska kletigt ut och det kliar i ögonen! sen ska jag hoppa i säng, för det är ju faktiskt en dag imorgon med (: ska få en riktigt mysig första dag på året! god frukost och en mysig vinterpromenad i kylan med dunjacka, mössa och vantar! mysigt! jag ska försöka göra någonting som glädjer mig varje dag det här året. och alla andra kommande år också såklart! men jag börjar nu. man måste ju börja någonstans (: det behöver inte vara stora saker som ska hända. bara små saker som får dagen att bli lite extra speciell! vardagsglädje helt enkelt! låter jättebra! (:

    kvällen har varit så mysig så! mamma och mormor kom hit vid sju, då gick jag runt runt i lägenheten och var uppstressad och pirrig i kroppen. allt var perfekt i lägenheten. tända ljus överallt, nyårsduktat på bordet och jag var båda sminkad och fint klädd i klänning! nog första gången jag ska ha gäster som jag är sminkad och har fixat håret och klätt på mig det jag tänkt mig.. det är ju alltid så mycket runt om kring som ska fixas, så det där med att fixa sig själv kommer lite i andra hand lixom (: någon gång när vi hade gäster stod jag i panik i min gå in garderob och kastade på mig någonting som liknade kläder.. medans gästerna stod i hallen, haha. sen såg jag ju såklart inte klok ut när jag kom ut, så det var bara att skynda in igen och byta om :P så kan det gå! när vi kramats och jag satt dom fina vita rosorna i vatten så satt vi oss och åt förrätten. toast skagen med en citron skiva och lite dill. riktigt gott. enkelt att fixa till och alltid så uppskattat! mums!

    det tog ca en timme för middagen att bli klar, men det gör ju ingenting när det är en sån här kväll. då vill man sitta och mysa och småprata vid middagsbordet, och det gjorde vi (: jag och mamma hjälptes åt med salladen till maten och sen satt vi oss och åt middagen runt nio. jag bjöd på helstekt fläskfilé med potatisgratäng, vitlökssmör och god sallad! riktigt gott det med (:

    sen satt vi oss i vardagsrummet och spelade yatzy! ett spel som jag aldrig tröttnar på (: satt och mumsade lite på chips och smågodis och vindruvor. sen var det dax för efterrätten. vit choklad mousse med hallon! gott, men vid det här laget var våra magar ganska fulla (: så det blev över till älsklingen som han ska få ta med sig till jobbet imorgon! han får allt annat också (: han blev glad! vi ringde upp varandra 23:15 för att blockera linjen så vi kunde önska varandra ett gott nytt år! och det gjorde vi klockan 23:55 ringde våra mobilklockor och vi kom till mobilerna (: mamma hällde upp champis (drack inte ett droppe alkohol i kväll) med frysta hallon i champangeglas och vi gick ut på balkongen med dunjackor och mjukisbyxor och kramades och önskade varandra gott nytt år! det blev en mysig gruppkram med mormor och mamma också :D och massa gott nytt år till min älskade alexander i telefonen. han hann precis hem till sina föräldrar och fira in tolvslaget och det är jag riktigt glad för! (: han fick oxfilé och hasselbackspotatis där hemma också, gott!

    dukningen var så fin, visst? (: ljusslinga på bordet är en favorit hos mig! det blir så vackert. sen körde jag på vita tallrikar och iittalavinglas och iittlala ljuslyktor i klarglas också. sen massa transparenta swarovski kristaller på bordet. (visste ni förensten att swarovski är vårat familjeföretag? eller släktföretag kanske det ska kallas (: kul va! så swarovski kristallerna glänste så fint med ljusslingan. några silver stjärnor (konfetti) la jag ut också! det blev kanon!

    det här var en jättebra nyårsafton! kommer ihåg när man var yngre och var ute på nyår och drack och mådde skit och grät för någon puckad kille och kräktes.. fyfyfy! jag är glad att jag inte dricker (: och glad att jag hellre är hemma och myser med familjen och äter gott än att flaxa runt på stan! så mycket mer uppskattat! tacka vet jag tantstadiet (; bekvämt minst sagt!

    så glad och lycklig att jag får gå in i ännu ett år med alexander, mina vänner och min familj! det här året kommer bli riktigt bra! det känner jag på mig!

    GOTT NYTT ÅR! ps. jag har kontaktat dom som har hand om bloglovin och förklarat problemet. så håll ut kära ni. snart är det fixat! läs bloggen via vanliga adressen sålänge! puss&kram!






    nyfärgat hår! (:



    en glad fanny!











    nyårsdukningen!



    nyårsblåsan jag fick av alexander i julklapp! älskar den!!



    mormor och mamma! :D



    vit chokladmousse med hallon!



    tolvslaget och vi står och tittar på vackra raketer (:


    RSS 2.0