film och mys

god kväll allihopa (: hoppas ni mår jättebra! och har haft en bra dag. vi mår bara bra och har haft det bra idag. mycket vila jag har varit tokigt trött. men nu är jag mer allert (; och det är bra för jag tänkte ta nattmatningen inatt så älsklingen får sussa. han ska nämligen fortsätta sin intensiv kurs med körkortet som blev avbruten när mitt vatten gick och vi hamnade på sjukhuset ni vet. nu har vi båda skrivit in oss på körskolan. och eftersom sebastian har lättare i sitt jobb som han har fått härnere så prioriterar vi hans körkort nu. jag ska börja köra om ett par veckor och det ska bli så kul :D hoppas det går bra (: men det tror jag har kört en hel del innan. så imorgon vid sju kör han första lektionen här i linköping!

idag har vi varit på stan och ätit ben & jerry glass på en glassbar. dom hade 27 olika sorter och jag testade helt nya. gott med den glassen!! vi firade sebastians namnsdag. eller ja, hans andra namn (; sen gick vi till en stor second hand butik och hittade söta små gympaskor till hector och en röd och svartrutig skjorta till honom också. och ett par mysbyxor. åt lunch och shoppade te. en bra dag (: sen fick vi hector abstinens och skyndade hem. dom schasar ut oss här. så minst två timmar ute i solen. annars blir man galen säger dom. och jag tror dom. ligga på ett sjukhusrum i så många veckor.. gaa. och vet ni. nu slipper hector övervaket så någon dag blir antagligen onsdag så kommer vi ta ut vårt gull i barnvagn :D på promenad. gud vad vi längtat efter det. ska bli så himla mysigt!!!

vi ska strax titta på nya irene huss filmen, jag älskar dom filmerna så blev jätteglad när det kommit ut en ny (: älsklingen har gjort te till mig och nu ligger han och väntar på att jag ska bli klar (: vi hittade en mysig liten tebod idag på stan och dom hade mitt favoritte, kalkstens drömmar från gotland. billigare var det också om man jämför med nk i sthlm. kunde inte dricka te när jag var gravid så nu njuter jag för fullt. när vi kom till huset och jag började packa upp när sebastian var på sin första arbetsdag så var det första jag gjorde en kopp te och tända massa ljus överallt. funderade på att elda i kakelugnen också, men det vågade jag inte :P älsklingen får visa hur innan. men bara att ha tända ljus (får ju inte ha det på sjukhus) och dricka en kopp te, var lyx! där myste jag runt och lyssnade på musik och småplockade och njöt av husets lugn. satt ner på verandan och tittade ut över sjön. herregud vad jag älskar hur vi bor nu! underbart! skulle inte byta det mot någonting! och imorgon börjar vi renovera i huset. jag ska måla klädkammaren och sebastian ska riva en vägg i hectors rum, sen börjar vi i hans rum så det är helt klart. va fint det kommer bli! köpte ljusblåa flätade stora korgar från rice idag också. tänkte det blir bra förvaring till hans leksaker

nej nu ska jag gosa med min andra hälft och krypa ner och titta på film och dricka te (: hoppas ni har en fortsatt mysig kväll. så hörs vi mer imorgon. massa pussar (:



dagen innan värkarna satt i gång. hade en ganska stor badboll. undra
hur det skulle sluta om jag gick hela vägen ^^





kväll

ska ta och amma hector nu vid åtta. jisses vad bebisar är tidsinställda på när dom ska ha mat. några minuter innan han ska ha mat så börjar han vrida och vända på sig och knorra och sträcka på sig. haha. lilla ostbågen har blivit hectors smeknamn han böjer sig på ett sjukt roligt sätt när han sträcker på sig. haha. han gör oss glada lilla gubben (: sebastian är i sthlm just nu och har hämtat det sista av våra möbler och saker och snart ska han till sös och hämta all bröstmjölk som ska hit. barnmorskan här såg ut som ett frågetecken när jag sa att det snart kommer omkring 80 liter fryst mjölk hit. öööh. hö, ska se om vi har plats. imorgon kommer dagny från mjölkcentralen. varsegod säger hector och delar med sig av sin mat till andra bebisar. jag har haft mjölkstockning nyligen för att jag med den här sjuka mjölkproduktionen behöver pumpa varannan timme. det lyckades jag inte direkt med när vi flyttade häromdagen. fy. men har fått bukt med det nu och ska fortsätta pumpa pumpa och massera och duscha varmt. vill inte ha det där igen ):

kvällen blir lugn, vi samlar krafter tills i övermorgon då vi ska till huset igen och packa upp saker. vi har fått mycket på plats (: den fina nya soffan från bolia står i vardagsrummet, tvbänken är på plats, måste införskaffa ett soffbord och matta. köket är mer eller mindre upplockat. när vi åker hem nu så ska jag måla gå in garderoben så den får torka över natten så åker vi dit dagen efter och hänger in kläder. alla mina klänningar ska äntligen få hängas upp :D 2006 hade jag över hundra st. hur många det är nu vågar jag inte ens tänka på. ^^

sebastian är nog snart här. gud vad jag saknar honom! blir kramkalas och massa mys ikväll med hector. jag och hector har myst jättemycket idag och haft massa mamma och hector tid ♥ det här inlägget har jag skrivit på i sex timmar snart. haha. egentligen skulle det stå "två målet" men nu blir det ju åtta målet. jag har honom hos mig större delen av dagen och så fort han gnyr flyger jag upp från datorn som varit mitt sällskap idag när jag inte orkat legat i sängen och myst. hector han måste verkligen känna sig trygg hos oss, jag skulle aldrig låta honom ligga och skrika. sånt skär i hjärtat på mig. vi plockar inte upp honom varje gång, därimot att visa sig och klappa på honom och prata lugnt och få honom att känna sig trygg och att vi finns här, det känns så självklart.

han ligger och snusar i sin fina fleecefilt med rött på insidan och svart på utsidan med vita prickar. den tycker han om. gosar ordentligt (: vi ska göra varma mackor sen, tänkte börja med dom när han är påväg hit älsklingen. och innan det tänkte jag surfa runt och försöka hitta ett soffbord och ett köksbord. köksbord är prio!

ha en jättemysig kväll nu. och var rädda om er och varandra! puss&kram (:





önskelista

kommer ihåg när jag fyllde sju år, och jag och mamma bodde i det där mittersta röda huset på gatan. jag kunde såklart knappt sova på natten till min födelsedag och glädjen jag kände i kroppen när jag tassade upp tidigt på morgonen innan mamma ens kommit in och firat mig med sång och paket och vårt traditionella varm choklad och wienerbröd. där ute i vardagsrummet stod en röd glänsande cykel med en stor rosett runtomkring. VAR DEN MIN? jag kutade in i mitt rum igen och låg spännt och väntade när mamma var ute och gjorde iordning min födelsedagsfika. den cykeln glömmer jag aldrig, jag hade velat ha en cykel hur länge som helst och det var lycka att sätta sig på den vita sadeln och trampa i väg i parken med håret fladdrandes i vinden.

nu fyller jag 26 år om några dagar. närmare bestämt den 9 september. jag har blivit ombedd av maken för över en vecka sen att skriva en önskelista till honom. jag som älskar att få paket trodde aldrig att jag skulle ha svårt för att komma på vad jag önskar mig. men tji fick jag. jag har kommit på gråa fårskinnstofflor för mina är så slitna så det är löjligt. snart sticker väl stortån ut och säger hej. nej jag ska verkligen försöka få ihop iallafall några saker (: hitta på någonting tillsammans hade varit mysigt. tänka tänka. förslag?



9 månader

är det inte lustigt hur vi kan ha en bebis hos oss när vi idag firar vår nio månaders dag och vår hector snart är en månad. ganska ovanligt tror jag iallafall. hihi. men jag och sebastian har väl aldrig direkt följt strömmen. så varför börja med det nu? jag bryr mig inte om vad andra tänker och tycker om oss. allt vi valt att stå för och genomföra det vi vill och säga ifrån när någonting inte känts rätt, och valt vår egen väg. nu är vi här. nio månader senare. vi viste båda två vad vi ville med livet och vi var på samma väg när vi tog upp kontakten igen. tänk om vi hade blivit varandras när vi träffades första gången när vi var tolv, undra hur mycket galenskaper och drömmar vi hade genomfört under årens lopp då. det har varit många fina stunder, djupa dalar och höga toppar genom månaderna. genom att följa sitt hjärta, bryta upp det liv man levt så länge så krävs det väldigt mycket mod, jag fick ett sms från en kurator jag hade under tiden vi låg på sös att hon tyckte att jag var fantastisk som vågade linköping, hon vet hur svårt jag har för att våga lämna en trygghet och kasta mig ut i ovishet. men sebastian är den finaste människan och mest omtänksamaste jag känt. med honom vågar jag allt det här. jag är nog drivkraften i vårt förhållande och personen som kommer med ideér. men utan sebastians trygghet och stabilitet och glädje hade jag aldrig vågat. vi kompliterar varandra på ett sätt som är för mig väldigt förbluffande. jag brukar vara van vid att man sakta men säkert växer ihop. med sebastian satt jag ihop med på en gång. här kan vi snacka "he take my breath away" för varje gång han tittar på mig bubblar den där känslan som bubblade i början med. han är mitt allt. vad mer kan jag säga.

grattis älskade sebastian på vår nio månaders dag. jag älskar dig!





glädjen att få hålla dig överskuggade allt.

jag har sugit på den där karamellen nu ett tag. hur jag ska berätta hur min förlossning var. jag ska göra mitt bästa! (:

jag hade känt på mig redan ett par dagar innan att det var på gång. inte det att jag hade värkar, några enstaka förvärkar, men inget märkvärdigt. men det kändes ändå på något sätt att det var på gång. natten till den 31 juli så kom det lite blod i trosorna och eftersom man skulle deklarera och visa alla sina bindor, så gjorde jag såklart det med den här med. och barnmorkan mumlade någonting och nickade. hade svårt att sova på natten, fick lite värkar och var rastlös. mest nervös över att han inte skulle komma ut helskinnad, inte vara tillräckligt stark och stabil. elva veckor för tidigt är trots allt ett bra tag.

klockan var runt halv sex på söndagen den 31 juli när jag vaknade och hade ont i magen av värkar, så jag ringde på personalen som satt på mig en ctg kurva och mycket riktigt värkarna var täta och starkare än tidigare. så det var någonting på gång. en halvtimme senare vaknade sebastian och jag berättade vad som höll på att hända.

när klockan var runt elva och jag var öppen en centimeter så kom överläkaren in och beklagade att vi inte kunde stanna kvar på huddinge sjukhus. den morgonen var inte rolig för mig. jag behöver tid på mig att vänja mig vid saker och att tro att man ska föda på ett ställe, lärt känna alla och helt plötsligt bli förflyttad var inte alls kul, men det fanns inte så mycket tid att tänka på det.

dom satte på mig ett dropp som stoppade upp värkarna, men dom blev bara starkare och starkare. klockan 13 åkte vi i ambulans till söder sjukhuset och i ambulansen blev värkarna tätare och gjorde ondare och ondare. jag hade så gärna velat gå en profylax kurs, men det hann vi ju inte för hector hade så bråttom ^^ så jag använde mig av andningen jag lärt mig när jag gick på yoga. vilket tydligen påminner om profylax andningen. och det gick galant det med!

klockan 14 skrevs vi in på förlossningen på sös. och även fast jag fortfarande hade uppstoppande dropp för att liten inte skulle bli chockad av att dom bara stängde av det så blev dom ännu starkare värkarna. jag bad om att få mat för att jag inte fått äta sen dagen innan för att det eventuellt skulle bli snitt. och jag hade inte mycket ork i kroppen. snurrig. när jag tillslut fick in mat, var det så äckligt så det inte gick att äta. och är jag så hungrig som jag var så äter jag nästan vad som helst.

barnmorskan som jag hade när jag skrevs in som var en riktig bullmormor slutade sitt skift precis när jag börjat bekanta mig med henne och gillat läget om att bli runtkastad och in kom en hård och läskig tant som inte alls var lite gullig som bullbarnmorskan som jag hade haft innan. vafan var det här. förstod hon inte att jag var ett känslo?! som behövde gulligull. jag blev bokstavligt talat rädd. haha. men ju mer vi brottades med henne desto mjukare blev hon. och hectors gudmor som var med innan och efter förlossningen sa väl till henne att jag behövde lite mjukhet, för sen blev det bättre. tryggheten är a och o för mig.

varje värk som kom så la jag armen över huvudet och döljde ansiktet och andades igenom varje värk. vid halv tre var jag fortfarande öppen en centimeter men värkarna som alla hade sagt skulle hålla i sig i ungefär 90 sekunder höll i sig i över fem minuter med ett par sekunder i mellan, fy! men lugn var jag och jag tror att gudmor var ganska stolt över mig eftersom hon sagt hur ont det skulle göra och hur högt man skulle skrika. där låg jag och sa inte ett knyst och andades lugnt. "hallå? har du fött barn innan" frågade min barnmorska. pappa sebastian som hade varit orolig över hur han skulle hjälpa mig under förlossningen satt i en sackosäck och läste nyheterna på mobilen/sov. haha. jag ville inte alls att någon skulle ta i mig, eller hålla i min hand. det störde koncentrationen ju (;

klockan fem hade jag öppnat mig fem centimeter och hectors huvud hade börjat komma neråt. och värkarna var likt förbannat lite intensiva och långa. jag hann inte dricka någonting och var så torr om läpparna. när klockan var 19:45 var jag öppen tio centimeter. då hade gudmor proppsat på att barnmorskan skulle titta efter eftersom jag hade så kraftiga värkar. och ja, då såg man hectors håriga huvud sticka ut (: då tyckte barnmorskan att jag skulle ta ryggmärgsbedövning. och jag sa att jag egentligen inte ville det, men hon såg på mig hur slut jag var, men obs! fortfarande lugn! så hon ringde narkosläkaren och bad honom komma. när han knackade på dörren ropade hon "han kooommer nuuu" första krystvärken kom 19:54 då kom barnmorskan upp till mig och sa "fanny eftersom det här är en sån liten bebis så vill jag att du håller andan och verkligen krystar nu" sen sa hon "du är som gjord för att föda barn" hector föddes 19:58, fyra minuter efter första krystvärken. han ville verkligen ut. jag undrar hur snabbt han hade kommit om jag inte haft det uppstoppande droppet.. han var mycket större än vad vi hade trott. på ultraljudet gjorde dom en uppskattnings vikt på 1400g. hector vägde 1790g när han föddes. och var 41,5cm lång. skrek gjorde han också och det kändes så skönt. högt också.

jag hade som önskemål att få upp honom på bröstet och det fick jag, fast bara en snabb stund. det var helt underbart. allt som hade gjort gjort så ont. sen blev det tomt, både i mig och i rummet, ut sprang alla inklusive sebastian och ann stannade kvar hos mig. dom var ute i akutrummet och förberedde för att hector skulle få det så bra som möjligt och den hjälp han behövde. tänk om vi hade vetat då vad vi fick reda på några dagar senare. att våran kille var så stark och stabil och inte behövde någon hjälp, bara sondmatas. för oroliga det var vi.

in kom en sjuksyrra med goda smrgåsar med alla möjliga olika pålägg, juice och varm choklad och en svensk flagga. fira in att vi blivit föräldrar såklart. vad vi var glada (: glada och oroliga. ville bara hålla honom, se honom. men jag var så slut i hela kroppen. efter att jag duschat så var jag tvungen att ligga i sängen och dricka massa saft för att få vätska i mig. pussades och kramades med sebastian. och glad att äntligen ha fått träffat den efterlängtade hector norton oscar cobert. vi älskar dig finaste! ♥






sockerdricka i hela kroppen

tänk i morgon flyttar vi till den där mysiga staden som vi var och hälsade på för några veckor sen och knappt ville åka ifrån. när vi var och hälsade på i det där underbart vackra huset med den fina utsikten över vattnet som gjorde så tryggheten byggdes upp i hela kroppen. det där huset som vi fastnade för och visste att vi äntligen hade hittat hem. när det blev vårt, då bubblade det som sockerdricka i hela kroppen. vad vi sett fram emot den här dagen. visst blev inte allt som vi hade planerat innan, vår skatt ville ut tidigare och vi har fått på på sjukhus i en månad, ja idag är det faktiskt en hel månad sen mitt vatten gick. och det har gått fort, hector är här!! och varje gång jag tittar på honom växer sig kärleken till honom sig bara starkare och starkare. han är helt underbar. han charmar och hans personlighet är så mysig! han kommer nog bli en väldigt lugn bebis, lugn och gosig! jag älskar att vara hectors mamma! det har aldrig känts jobbigt på något sätt. det blev jag varnad för mycket att det skulle vara jobbigt att bli mamma. men det har varit allt annat än jobbigt. jag har längtat efter det så länge och nu när han äntligen är här så njuter jag varje sekund! bara att stå och pussa på hans små läppar och lukta på hans bebisdoft kan göra en jättedålig dag bra igen!

det ska bli så skönt att komma iordning med allt. känns kaos och upp och ner när jag försöker tänka på hur allt ska gå ihop. men på något underligt sätt så har allt alltid löst sig. det blir väl alltid till det bästa i slutändan. och man kan bara man vill. eller hur! sen är vi fått iordning och landat så sätter vi fart med renoveringar och inredning osv. och det ska bli riktigt kul! ännu roligare när det är klart :D idag köpte vi 90 liter färg, sjukt va (; bra att mammas kompis gav oss en riktigt bra rabatt som jobbar där. så nu har vi färg till hela jäkla huset hihi. ska bli riktigt intressant att måla upp den totalt mattsvarta färgen i sovrummet. blir en stor svart ruta som nästan går upp till taket som kommer agera sänggavel, åh kommer bli så bra! iallafall i mitt huvud ^^ men mest av allt längtar vi efter att få renovera och inredan i lillhjärtats rum.

imorgon ska vi som sagt flytta ner alla våra saker. vi har om vi räknat rätt över sextio flyttkartonger.. på fyra olika ställen. haha. rörigt i huvudet vill jag meddela (; det har krävts en del planering.. kl tio imorgon bitti hämtar sebastian och robin vår kompis (och även hectors blivande gudfar) flyttbilen, så åker dom hit och hämtar mig på sös och så packar vi in våra saker härifrån, sen åker vi till sebastians föräldrar och packar in alla lådor och prylar därifrån och sen vidare till nästa ställe.. sen ner till huset och packa ur, sen upp igen till sthlm och packa in det som är hos mamma, och vänta på vår soffleverans från bolia som kommer på kvällen, medans så äter vi middag hemma med min mormor hos mamma och vi ska även plocka upp våra köksstolar som vi köpt och åka och hämta hectors barnvagn som är omklädd och klar :D ska bli riktigt spännande att se den (: idag hämtade vi ut babyskyddet som vi köpte häromdagen (: så allt börjar falla på plats! sen blir den en vända ner till huset igen och lämna allt som inte kom med första vändan.

vi ska krypa i säng nu. ska bli så himla skönt, för gud vad jag är trött. vi har hållt på hela dagen med förberedelser inför imorgon. skönt så det inte blir kaos imorgon (; sen har vi myst nu på kvällen med hector! vi har ätit lite kvällsmat i form av broccoli och potatissoppa. och nu ska älsklingen byta blöja på liten och jag ska pumpa. sen hoppar vi i säng! personalen här tar hectors nattmål som vi vanligtvis tar, men eftersom vi flyttar imorgon och inte ska vara helt döda så erbjöd dom sig.

sov så gott nu, och dröm sött. vi hörs mer imorgon. puss&kram!





lite mycket att göra och lite lite tid.

hej allihopa! hoppas ni mår bra och har haft en riktigt bra helg? (: vi har haft det jättebra! igår var vi på 50 års fest. sebastians pappa fyllde år i januari, men ville vänta tills nu på sommaren till att ha festen och den blev riktigt lyckad (: god mat och jättetrevliga människor! kom hem vid ett i natt och gud vad vi saknat vår skatt. fick barnvakt åt liten, och hela kvällen trots att vi hade det trevligt där, saknade jag hector ): längtar galet tills vi kan vara med honom jämt och slippa vara utan honom. behöver honom nära mig. känns som man tappat någonting annars. vår skatt! ♥ så när vi kom hem blev han överröst med massa pussar och gos! (: sen sov vi.

det har varit mysigt att ha mysan här, vi har haft det riktigt bra! känns så skönt att hon kom och hälsade på. haft så kul! och jag längtar verkligen efter att få bo bara en halvtimme ifrån henne nu när vi flyttar. vet inte om jag hunnit skriva det, men vi flyttar nu på tisdag. jag är helt pirrig i hela kroppen. känns så bra med den här nystarten. känns som det kommer bli hur bra som helst. och jag kan inte fatta att det bara är så några dagar kvar nu. kom ihåg den dagen vi skrev under dom första papprena på mäklarbyrån hur jag svävade en bit över marken av lycka. det kändes lika underbart att komma dit och hälsa på och se huset igen efter visningen när vi köpt det. allt har känts så rätt hela tiden. jag älskar det här huset, jag älskar den friska luften på landet, lugnet och hur jag känner i kroppen, total lycka och harmoni och lugn! precis så som jag vill leva. jag älskar att jag får bo där med mina fina och njuta av livet på ett helt annat sätt. där vi kommer ta vara på alla ögonblick på ett helt annat sätt. det är såhär jag vill leva. precis så här. och snart är vi där. i vårt hus. och vi ska sätta vår prägel på huset och boa in oss ordentligt. ska bli så mysigt att fira hectors första jul där. det har vi pratat mycket om. hur mysigt det ska bli att fira jul ute på landet, med all orört snö. hur vi ska julbaka och julmysa och pyssla i huset. sitta och gosa framför den öppna elden i kakelugnen och slå in julklappar på kvällen innan julafton vid den klädda granen med massa snö utanför. för oss är det precis det liv vi vill leva. myspys!

vi har precis ätit middag och hector har ammat (: duktiga älsklingen. fast han är inte helt haj på det där än, men det dröjer nog inte många dagar till nu. och nu är älsklingen ute i köket och poppar popcorne så ska jag älsklingen och my titta på film (: blir en romantisk komedi. sen kommer vi dyka i säng. är trött (: och ska bli mysigt att krypa ner och kramas med sebastian! ♥

det kommer nog bli aningen glest med blogginlägg nu några dagar ): vi kommer packa det som är kvar hos mamma imorgon, vi var där en stund idag ockås och packade, och imorgon ska vi åka och köpa några fler flyttkartonger och packa vidare (: sen åker my hem imorgon ): ska bli trist, men vi ses ju snart igen gumman :D och sen på tisdag så flyttar vi ju. herregud vad vi har grejer. på fyra olika ställen ^^ här på sjukhuset har vi saker, hos sebastians föräldrar har vi runt 40 flyttlådor och en sänggavel och ett skåp och lite annat. hos min mamma har vi runt 20-30 flyttlådor och lite lampor och inredningssaker, hos sebastians farmor och farfar har vi typ 20 flyttlådor. så vi kommer nog få åka två vändor. jag stannar kvar i huset efter att vi kommer ner första gången och börjar packa upp i köket osv. försöka få i ordning lite grann. kommer nog ta ett tag (;

nej nu blir det film och mys i sängen (: med popcorn, cola och smågodis. mysigt va (: hoppas ni också får en mysig kväll. och förlossningsberättelsen kommer. liiiite för mycket att göra och lite för lite tid!

PUSS!



att ta vara på det man har

det är konstigt det där egentligen hur man kan bråka och hänga upp sig på små saker. när man i nästa sekund kan förlora allt man har i sitt liv och allt som någonsin betytt någonting och då är alla dom där sakerna man hängt upp sig på så himla obetydliga. varje kväll innan jag somnar går jag igenom allt som betyder mycket för mig i huvudet och varje gång så uppskattar jag det bara mer och mer. i kväll satt jag och bara tittade på hector när han låg och sov och den stöten av kärlek jag känner för den här lilla lilla människan som gör mig tårögd varje gång han gör minsta lilla framsteg, eller ler när jag pussat honom på hans gulliga lilla mun. det uppskattar jag så obeskrivligt mycket, att få ha min son hos mig, se hans vackra ansikte, få känna hans underbara doft, få gosa med hans knubbiga kinder och berätta för honom hur mycket jag älskar honom, hur stolt jag är över honom. vad han betyder för mig. hur glad jag är att få vara hans mamma eller att ligga nästipp mot nästipp med sebastian och höra hans andetag i mörkret och ljuset av tusentals levande ljus medans han stryker min kind, tittar in i mina ögon och viskar att jag är det bästa som någonsin hänt honom. när allt runtomkring försvinner och allt som finns är han och jag. det uppskattar jag. hur han får mig att känna när han lyfter upp mig och tittar upp i mina ögon när jag är högt där uppe och kramar mig hårt, det pirrar i hela kroppen och det strömmar kärlek i varje ven i hela kroppen. hur varje gång vi är ifrån varandra är lika magiskt att se honom komma imot mig igen. hur jag varje gång känner mig hel när han flätar sina fingrar runt mina. hur det hettar i hela ansiktet när han tittar på mig sådär. skulle aldrig klara mig utan honom. kärlekdrog.

jag tror på karma, och jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna det här, men antagligen någonting jäkligt bra. för den lyckan som jag upplever och lever i. den är obeskrivlig. jag har helt fantastiska människor i mitt liv. jag har en familj sebastian och hector som jag skulle offra min högra arm för och älskar mer än det finns stjärnor på himlen. jag har tagit mig upp och bort ifrån en djup depression och förlåtit den människan som sårat mig mer än  någon annan och valt att leva istället för att låta honom förstöra ännu mer. jag har valt livet. jag har valt att leva här och nu, i nuet, men dom allra finaste och jag kommer ta vara på varje dag. leva fullt ut och älska hejdlöst. inte spara in på någonting. man vet aldrig när allt försvinner. därför tänker jag aldrig sitta och ångra att jag aldrig tog vara på allt. för rätt som det är rinner allt ur händerna på en. vi är här, vi är nu. och jag älskar det. jag skulle inte byta ut det jag mot någonting, lever mitt i allt jag någonsin önskat och drömt. vad mer kan man önska sig..?

säger bara en sak - love life!



ingenting annat betyder mer än er. kärleken är obeskrivlig. och enorm. för mig betyder ni allt.










mysdag!

dagen har verkligen varit lugn, vi har bara myst här hemma på rummet och gosat med hector. sebastian har varit i linköping över dagen och träffat sin nya arbetsgivare och på måndag börjar han jobba, om det går för oss, vi ska göra allt för att försöka få hjälp med flytt nu i helgen/början av veckan. för jag och hector vill ju vara med honom. klarar inte riktigt av att ligga här utan sebastian och jag vill inget annat än att komma ner till huset och börja få iordning. innan julen (alltså i december) så ska vi om vi hinner såklart men så är våra planer.. renovera vårat sovrum, hectors sovrum, köket, badrummet uppe, toaletten på bottenplan,  tvättstugan och måla om i vardagsrummet. heja. optimist javisst (; men med det kommer man lååångt! titta bara hur långt vi tagit oss jag och älsklingen (: på så kort tid har vi förlovat oss, gift oss, blivit med hector som var så planerad och efterlängtad, vi har köpt hus och sålt våra lägenheter vi hade. så då känns lite renoveringar lätt ^^men vi får se, vi har ju inte haft liten hos oss innan hehe. kanske blir helt kaos och upp och ner, men inställningen på att allt går bara man vill, den finns där vill jag lova! och det älskar jag med oss! jag älskar allt med oss! ♥ jag älskar att vi vågade allt och följde hjärtat och magkänslan, för jävlar vilken lycka vi lever i. jag är så löjligt kär i honom och han i mig. jag skulle inte byta bort det vi har mot någonting i hela världen. ingenting slår vår kärlek. tack för att du är min.

vi ska strax göra tacos till middag, riktigt gott ska det bli (: och sen ska vi tre och såklart hector titta på film i sängen (: sen blir det mysa och natti natt för mig och sebastian, vi ska gå igenom lite vad som ska köpas till huset nu, det nödvändigaste. mycket att fixa med nu dom här dagarna (: men det är kul när det går undan. är det nått jag inte är bra på så är det att vääänta på saker jag ser fram emot (;

ha nu en riktigt mysig kväll det ska vi ha (: nu ska jag bädda ner min skatt i hans säng och så ska vi gå och laga middagen. massa pussar&kramar!




tänk att du låg där inne i värmen gubben. jag älskade dig så mycket redan då!



Liten har fått sin säng!

nu hector har mamma köpt din fina säng från blå elefant. en nyproduktion av den fina danska designade sängen.. ja bara för det så kommer jag inte ihåg vad den heter ^^ men här hittar ni den vi köpt iallafall. den kostar en hel del, runt 9 tusen med växarmadrassen, men vi tänker långsiktigt och då blir det ju inte så dyrt i längden (: den här sängen kan hector växa i och sova i tills han blir runt sju år. så så tänker vi (: åh det kommer bli så fint i hans rum :D är det någonting jag älskar så är det inredning och fixa och dona hemma (:

sebastian skrev ett sånt mysigt sms om hur vi ska göra i hectors rum. vi ska slipa det fina gamla plankgolvet och vitlasera det, måla väggarna svagt svart ljust gråt och plocka fram sneväggen med vågräta plankor på väggen och måla dom vita. hans fina säng med den blåa sänghimmlen. och den mysiga stjärnhimmlen i i taket som vi ska instalera. det kommer bli så fint. och jag längtar verkligen tills det är klart! det rummet känns viktigast i hela huset. sålänge vår skatt trivs så trivs vi. han betyder allt för oss! ♥



du är det finaste vi har hector. jag och pappa gör allt för dig och vi finns här alltid för dig oavsett vad livet än bjuder på. kommer aldrig aldrig lämna din sida när du är ledsen och behöver trygghet och tröst, och vi kommer alltid älska dig villkorslöst, och mer än vad det finns stjärnor på himlen. du är fantastisk älsklings hector! och vi är så stolta över dig!





koh pangang

så var det kväll igen och jag och hector ligger i sängen och gosar och väntar på att sebastian ska komma "hem" igen, riktigt mysigt att höra hans grymtningar och se hur han myser för fullt här. gud vad jag älskar den här lilla varelsen, han är verkligen mitt allt. det är svårt att förstå innan man får barn hur mycket man kan älska, jag älskar hector obeskrivligt mycket, skulle aldrig klara mig utan honom. varje gång vi går ut härifrån tappar jag en bit av mig själv, och det känns verkligen i hela kroppen hur mycket jag saknar honom. gissa hur mycket vi längtar efter att få ta med honom hem och ut härifrån. men snart snart. då kommer vi vara som iglar på varandra. aldrig utan min familj. jag älskar er så galet mycket, och vill aldrig vara ifrån er.

mysan kom imorse vid tio tiden och vi har haft en riktigt mysig dag (: blev mys med hector och hon tyckte han var den sötaste bebisen hon sett (; tycker vi med hihi. och sen gick vi och fikade på ett litet familjeföretagsfik här i närheten medans sebastian låg och gosade med hector. vi köpte med oss en chokladtårta för vid 14 kom underbara katarina hit, ni vet "spåtanten" (förlåt katarina, hihi) och hälsade på och fikade. vi har haft kontakt sen mitt vatten gick och hon har verkligen hjälpt mig att stilla min oro några kg. denna underbara kvinna har verkligen fastnat i hjärtat på mig och jag är så glad att hon finns i mitt liv. där har hon lovat att stanna och det gör mig trygg i hela kroppen. hennes kramar är genuina och jag är så tacksam över all hjälp vi fått. hector fick fina kläder som han kommer passa perfekt i när vintern och hösten kommer. en jättefin fleece overall och små söta svart och vit randiga byxor och vita byxor och en body som det står "born 2011" (: hector säger jättemycket tack <3 längtar tills vi ses igen och tills hon kommer ner till huset när vi fått iordning lite. det var kul för sebastian ockås att träffa kvinnan som spått att vi skulle träffa varandra. "det är honom jag menade att du skulle träffa" och det kändes ju tryggt (; jobbigt om det inte skulle varit sebastian höhö.

vi tog en snabb shopping runda på söder och jag köpte världens finaste rosettarmband i läder (svart) på tjallamalla. kär i det! sen köpte jag en retro body åt hector på en fin barn secondhand (: och lite annat. sen mötte sebastian upp oss och så gick vi och käka på koh pangang. riktigt mysigt var det och bra avslut på första dagen gumman är här!

nu har jag skrivit på det här inlägget i typ två och en halv timme (; så älsklingen är tillbaka efter att ha lämnat my hos mamma där hon ska bo nu när hon är här och passa kissarna (mamma är i österrike hos morfar) och vi har myst och planerat inför kommande renoveringar. först ut walk in closeten vid vårt sovrum som ska målas och sättas upp en lååång klädstång (: sen hectors rum, sen vårt sovrum. kommer bli kanon. vi måste iväg och köpa färg nu i dagarna och köpa ett köksbord och hämta våra köksstolar som vi köpt innan, ni vet dom jag bloggade om innan. som charles eames har designat (: älskar dom! kommer bli kanon i köket! som det ser ut nu så flyttar vi ca om en vecka. det känns helt galet. overkligt att det gått så himla fort med hector. han är verkligen en kämpe. vi har ju bara varit här i två veckor. och han är som ett fullgånget barn. "vissa barn störs inte av att födas för tidigt och han är en av dom" och vi är riktigt stolta :D finaste charmigaste älskade hector! vad vi älskar dig!

nu ska vi krypa ner. älsklingen ska mata hector nu vid hans 02 mål och sen kryper vi ner och sover tills vi ska upp och mata och pumpa igen (: imorgon ska my komma hit och mysa med oss hela dagen, en riktig innesittar dag med massa desperata husfruarna och hectormys! älsklingen ska ner till linköping och träffa sin nya arbetsgivare som verkar hur gullig som helst (: kul för honom! är så glad för hans skull att han fått jobb nu, han har verkligen legat i och kämpat! och ingen är gladare än jag som får möjlighet att träffa min älskling så mycket mer än om han skulle pendlat, det här jobbet ligger jättenära oss! stolt över dig älskling!!

sov så gott nu och dröm vackra drömmar. ska ta och fota liten hector imorgon som inte är så liten längre han väger numera 1840 g (50 g mer än när han föddes) och är 43 cm lång (han var 41,5) när han kom (: vill dokumentera allt. uj vad vi kommer fylla många fotoalbum. (: mysigt att bläddra i.

nej nu ska vi krypa ner och jag ska sova och älsklingen vila tills matningen ska intas! vi hörs mer imorgon! puss&kram (:



här är ett äldre vattenburet element som är målat i svart. det kommer vi ha i huset. så fint!!



maxi cosi pepple

hallå allihopa (: nu rullar det på här vill jag lova. fort går det också. nu är det massor av saker vi måste fixa med inför flytten och först ut blev ett babyskydd till hector. en maxi cosi pepple i svart. vi läste om massa olika och den hade fått riktigt bra betyg! mammas kusin har precis fått sitt andra barn också och har en sån. och den såg skön ut och var lätt att bära på. så det fick bli den (: här köpte vi den ifrån var lite kampanjpris på den sidan (: hoppas hector tycker om den också (: det är ju han som ska ligga i den (; vi kom ju på att vi måste ha en bilbarnstol eller babyskydd som det heter när vi åker härifrån med hector.

vi ska snart ut och äta pizza. är så hungriga! vi har suttit i kö nu i 1,5 timme för att försöka få beställa ett boxerpaket till huset så vi kan kolla på tv, ha internet och telefon. jisses vad man blir kopplade fram och tillbaka, men nu verkar det vara vår tur snart och sen blir det som sagt mat (:

efter det kommer vi åka till mamma där kissarna bor nu när vi är på sjukhuset och bada dom. nakenkatterna älskar att bada och det blir ett bad varannan vecka ung. då njuter dom ^^ imorgon kommer min kompis my. ni vet den där söta spralliga skånetjejen jag brukar hänga med i mellanåt ^^ vi har inte setts på nästan ett år. och jag saknar henne så! så hon kommer hit i några dagar och vi ska hitta på massa mys!

kul att vissa av er blir glada av bloggen (: jag är glad och jag försöker alltid se det positiva i allting. att älta och må dåligt känns onödigt, iallafall OM det går att undvika det. sen har jag haft mina nergångar i livet och vill nu bara må bra. såklart har jag dåliga dagar med, men det är sällan någonting jag hänger upp mig på. och när jag väl har det så tänker jag bara på allt fint jag har runt omkring mig så går det över väldigt fort. glad iallafall att jag kan göra er glada! då blir jag ännu gladare :D

någon anomyn som undrade om "hector fonden" jag skrev om innan och det är fonder som delas ut här på sjukhuset till bla. för tidigt födda barn. och nej det är inte alla som får fonderna. men dom kom till oss och ville ge honom en fond och vi fick den som var störst på femtusen kr. och pengarna kommer som sagt ifrån fonder som finns på sjukhuset. så vi blev såklart jätteglada (:

nu står älsklingen och bäddar ner hector i hans säng, vi ska strax gå ut och äta som sagt och sen åker vi till katterna och sen hem och titta på film hela familjen i sängen. gud vad jag längtar tills vi fått iordning allt i huset och kan slappna av och bara vara den där familjen vi längtat efter så mycket. det blir ju inte samma sak här på ett sjukhus, men den som väntar på nått gott.

skriver mer ikväll. och mer bilder kommer. slarvat aningen med kameran (; ha en jättemysig kväll nu. puss&kram från oss.



mysan förra sommaren!





ikväll har vi firat!

god kväll underbaringar och tack för era gulliga kommentarer, blir så mycket roligare att skriva när man inte skriver för sig själv. så tack att ni visar er, det gör mig glad (: vi kom hem nyss från ett mysigt restaurang besök på zülaz kök och bar på söder. vi har firat att vi som ni vet har köpt hus idag (: och även att sebastian har fått jobb! det var den sista pusselbiten i vår plan och jisses vad vi är glada! :D dream coming true. sen kom vår kontaktperson markus in på rummet idag och sa att vi mer eller mindre kan flytta imorgon om vi vill det för att hector är så stabil nu så han klarar av att vara hemma. det som kändes som en evighet går nu hur fort som helst. som en timmglas ni vet som går ganska trögt i början och sen på slutet så rasar sandkornen igenom i en rasande fart. hela tiden har det varit lite lösa trådar här och var och nu på slutet så har allt bara fallit på plats och det känns overkligt, lite för bra för att vara sant. att få leva ihop med en sån underbar människa som sebastian, ha en helt underbart charmig och gosig son ihop, få bo på landet i det huset vi verkligen ville ha i budgivningen och fick och att älsklingen nu fått ett jobb bara 20 min ifrån vårt hus. det kommer ta tid att smälta! jag har mått dåligt så många år, så när det väl blir medvind så känns det för bra för att vara sant, men det bästa av allt - det ÄR sant! och jag är fruktansvärt lycklig! jag lever precis det liv jag vill och jag befinner mig precis där jag vill vara just nu med dom människorna jag älskar mest av allt i hela världen. så lycka är det minsta jag känner. ♥

det var mysigt på restaurangen. vi åt köttmix båda två med lamm, kyckling, fläskfilé, nötkött.. grillade potatishalvor och två olika såser. mysigt ställe med massa ljusslingor överallt och tända ljus! varmt och mysig stämning! och nu är vi hemma här igen på sjukhuset, sitter i familjeköket och skriver och älsklingen gör efterrätt till oss, blir brulépudding med caramellsås :D riktigt gott och perfekt att smälla i sig när man ska sova.. not. kommer bli pigga av allt socker. men det får vi överleva (;

så nu ska vi krypa ner i sängen med vår fina hector och pussa och mysa med honom och varandra och sen sova! hoppas eran dag har varit toppen och att ni sover så gott! så hörs vi mer imorgon (: tänk snart snart kommer bloggen bli roligare med allt fix i huset. finns inte så mycket att skriva när vi lever i den här sjukhusbubblan. :/

puss&kram! ps. älskling, jag är SÅ stolt över dig som kämpat och letat som bara den efter ett jobb. jag har sagt åt dig att du klarar av allt du tar dig ann och jag menar det verkligen. du är en riktig kämpe och en människa jag verkligen ser upp till! jag älskar dig! ds.



15 augusti.

hallå allihopa! nu är den dagen här som vi har väntat och längtat efter så länge äntligen här. det känns helt galet att tiden har gått så himla fort. tänk nu i helgen åker sebastian ner och börjar fixa i hectors rum. det kommer bli så himla fint och jag längtar tills vi får ta dit liten och visa hur fint rum pappa har gjort till honom. ♥ det blir stjärnhimmel i taket med fiberoptik, va mysigt det kommer bli på kvällarna när vi sitter i hectors mys och läshörna och dricker välling och läser böcker och sen bäddar ner honom i hans varma säng. jag ser allt framför mig och vad kan jag säga? jag är överlycklig att vi köpt det här huset. det känns som vi äntligen hittat hem. i det här huset kommer hector växa upp, och jag är så glad att vi valde att bo på landet, i all frisk luft och massa natur runtomkring. han ligger här bredvid mig nu i sängen och suger på sina fingrar. jag har svårt att slita blicken från honom. han är så fin. det finaste jag har. och vilka ögonfransar, dom är inte nådiga (: vackra vackra älskade hector.

älsklingen är nu påväg ner till linköping för att skriva under dom sista papprena och fixa med dom sista bankärendena och få nycklarna till huset. måste kännas vemodigt för familjen som sålt huset till oss att lämna det då dom bott där i över tjugo år. jag är glad att vi fått så bra kontakt med dom och dom flyttar inte jättelångt bort från oss heller. så vi kan ju ses. dom har verkligen tagit hand om huset och det är i riktigt bra skick. om man jämför med många andra hus vi kollade på så är det här i toppklass :P herregud vad tänkte vi med. glad att vi inte valde något av dom. speciellt nu när hector kom så tidigt. då hade vi verkligen fått det kämpigt med att renovera.. hu. men nu är det bara små ingrepp och så småning om blir det köksrenovering och fixa badrummet på övervåningen. dom förra ägarna rev ut det för att dom ville ha en inglasad balkong, men vi vill gärna ha ett badrum på samma plan som vi sover på. lättare så (:

saknar verkligen sebastian. känns som att han varit borta hur länge som helst redan.. men det har bara gått någon timme :P man blir så van vid att ha varandra runtomkring hela tiden när man bor såhär, man blir galet bortskämd ^^ så jag och hector ska göra allt för att fördriva tiden idag (: var nere på presbyrån och shoppade lite inredningstidningar. slurpa massa inspiration till kommande fix i huset (: gud vad jag längtar. är det nått jag tycker om så är det renoveringar och speciellt när dom är klara (; det kommer bli SÅ fint! och jag längtar tills jag kan visa bilder här för er. det är viktigt att trivas hemma och sätta sin egen prägel på sitt hem. och det kommer vi garanterat (: nu blir det i en lite långsammare takt iom litens ankomst. men det gör absolut ingenting. då får vi bara mer tid att boa in oss och känna efter mer (:

idag är det inte så bra väder ute, så vi tar en mysig hemmadag. hade liten kunnat gå ut hade jag bäddad ner honom i hans mysiga åkpåse i hans vagn och gått på en långpromenad. känns nästan som att hösten är påväg nu. ska in och kolla lite på hm's höstnyheter. så idag blir det mysa massor med hector, titta på någon mysig film, bläddra i inredningstidningar och planera middagen tills älsklingen kommer hem igen. kl åtta har vi satt upp en tvättid här, så det blir det också. och när sebastian kommer hem ska vi bädda ner oss och bara gosa med hector. tror han saknar sin pappa lika mycket som jag saknar honom. ska ta och ringa mjölkcentralen idag också så dom får komma och hämta mer mjölk. jag längtar riktigt mycket tills hector kan suga mer och inte bara snutta som han gör nu hihi. att sitta med den där pumpen är inte så kul :P men jag är så glad att jag har så mycket mjölk och nyss kom det in en överläkare och berättade hur glada och tacksamma dom är för att jag donerar mjölk. känns självklart att hjälpa andra förtidigt födda och andra sjuka barn om jag kan. såklart.

nej nu ska vi mysa! hörs sen (: igår blev det ingen bloggning, vi drog ihop till en kräftskiva här på neoavdelningen (: och vi slog på stort, hade massa kräftor, räkor, västerbottenostpaj, stor sallad, massa kräftutsmyckningar och hattar och hakklappar. vi såg nog ganska roliga ut och personalen hade väldigt kul (; men det blev en väldigt mysig och rolig kräftskiva. kul att vi fått så bra kontakt med människorna här. (: tror inte jag och sebastian kommer ha svårt för att skaffa nya vänner i linköping, då vi pratar och är sociala av oss :D

nyss fått skriva på några papper. hector har fått en hectorfond här på sjukhuset. vår kurator ville ge den till honom och hector säger massa tack. 5000 kr som vi ska stoppa in på hans sparkonto. och sen får vi elva tusen från försäkringen jag täcknade när han låg i magen. som han såklart också får. så hans sparande är igång (: lilla skatten ♥

jag hoppas att eran dag blir till den bästa! jag känner på mig att jag och hector tills pappa kommer hem kommer ha riktigt mysigt (: vi hörs senare! puss&kram.



vi saknar dig älskling!



thai takeaway

god kväll fina ni. haft en mysig lördag? (: jag skulle kunna ha det såhär förevigt att bara gosa runt med familjen. gud vad jag längtar tills vi kan gå ut med hector. någotning att se fram emot helt klart! ♥

vi ska strax se klart på en film och sen krypa ner och sova. är trötta ikväll. älsklingen var iväg och handlade hit thaimat, riktigt gott var det! skönt att "bo" på söder så det finns gott om matställen i närheten (: kommer bli lite kontrast sen när vi flyttar till landet. men ingenting jag kommer sakna. är det någonting i livet jag aldrig kommer ångra så är det det jag lever i nu med sebastian, hector och vårt fina hus på landet. love life!

ville mest bara sticka in och säga hej och god natt och sov så gott (: vi hörs mer imorgon! massa pussar!



hector och sebastians hand. ♥



Hector Norton Oscar Cobert













jag älskar den sista bilden på hector. han har precis legat och tryckt näsan in i bröstet och vart skitnöjd. hans lilla näsa är så mjuk fortfarande så den är helt platt och han är ja som ni ser sjukt nöjd haha. han gör mig så himla glad :D och idag fick han vila i två timmar utan sonden också. ni kan ju gissa hur nöjd han var då (:



Lördag!

ligger med liten på bröstet. känns underbart att kunna ha honom så nära så mycket. han har legat och amningstränat i två timmar och han är så jäkla söt när han sniffar helt hysteriskt när han upptäcker att det luktar mat. hihi. gosisen.

det har varit en mysig och bra dag idag. (: älsklingen gjorde frukost på sängen åt oss och sen gjorde vi oss iordning och efter det kom svärmor hit och vi gick till ett jättemysigt familje konditori och åt varsinn ceasarsallad och fikade löste och halloncheescake. gott! (: satt på deras uteservering och njöt i solen. och när vi kom hem har vi dykt ner i sängen och sebastian har tittat på film och jag och hector har legat och tittat varandra i ögonen och myst ♥ älskar att ha hela vår lilla familj samlade. vilken lyx att få så mycket tid ihop nu i början. som sagt försöker hitta alla små saker som är positiva med allt det här. för gud vad vi varit upp och ner och oroliga. ): nu har det gått ovanligt bra då han var så pass utvecklad för sin ålder. och då ger det självklart mer utrymme till att njuta på ett helt annat sätt än om han hade mått dåligt av att kommit till oss redan. men det finns ingenting som gått dåligt och han mår så pass bra. så våra oros nerver börja lugna ner sig nu. han mår så bra så han likaväl kunde få komma hem redan nu. men det är tryggare att vara här några veckor till. och sen blir det härliga linköping! :D

vi ska sätta oss ner med planeringsblocket strax och planera med allt som ska köpas in, planera när vilka renoveringar ska göras och hur vi ska lägga upp allt. även fast vi är väldigt spontana, så tycker vi om att planera :P och nu blir det extra viktigt iom att liten redan är här. gud det är så mysigt att känna och höra hans små andetag och lukta på hans duniga lilla huvud. han luktar ljuvligt lillprinsen.

kvällen ser ganska lugn ut. vi ska köpa mat till middagen, blir nog korvstroganoff. det är lite svårt att laga mat här tyvärr, finns ingen ugn, men kokplattor fick. ska bara få hit en stekpanna ^^ sen så. men ikväll blir det någonting vi kan tillaga i kastrull. och enkelt. vi älskar ju att laga mat och helst med mängder av ingredienser som är avancerat.. med mycket variation.. men som sagt, det är aningen svårt nu :P kommer bli grymt att laga mat sen i nyrenoverade och stora köket i villan sen. lyx! så uppskattar man så mycket mer sen när man bott såhär.

snart kommer en av mina bästa vänner hit. möttes på jobbet och klickade verkligen. älskar den här tjejen. hon är underbar rakt igenom. en vän för livet, en vän jag håller hårt i. jag har inte många vänner, men dom jag har dom är på riktigt! och det uppskattas så mykcet mer än mängder med bekanta. anna väntar också liten och det ska bli så mysigt att vara mammalediga ihop. även fast vi kommer bo en bit ifrån varandra så.. vill man så går det. så glad att du finns gumman! ♥

ska ta och röja lite här innan vi får finbesök och sätta på mig kläder. nakenchocken får lixom stanna inom dom här sjukhusväggarna. vet inte hur många som sett mina tuttar i vädret här. men dom är ju vana och det börjar jag också bli, hehe.

vi hörs senare kära ni. ha en jättemysig lördag nu (: puss&kram.





fredagsmys!

god kväll kära ni (: kvällen börjar lida mot sitt slut och vår energi likaså. hector sover och är så gullig! hoppas ni mår underbart och har haft en riktigt mysig fredagskväll. vi har myst i sängen hela familjen och tittat på "bad teacher" som var lite underlig, men helt okej (: glad att vi inte såg den på bio som jag först ville ^^ hector har legat mellan oss och njutit för fulla muggar, gud vad han var missnöjd när vi skulle byta nattblöjan och lägga ner honom i hans säng. men tillslut blev han nöjd och som sagt nu sussar han. sitter och tittar på bilderna här på väggen över vår säng. massa bilder på min gravid mage. tänk att han har legat därinne. saknar till viss del att vara gravid och jag vet att jag kommer bli det igen för vi vill ju ha syskon till hector. men jag skulle aldrig vilja ha kvar liten i magen nu när vi vet att det var honom jag bar på. det är galet hur man kan älska så starkt. 12 dagar idag. tänk snart två veckors jubileum för vår skatt (; tiden rusar!

vi har legat och bara njutit av varandra, hållt om varandra tätt tätt. känns underbart att återigen kunna ligga sådär nära mage mot mage och nästipp mot nästipp och viska fina ord till varandra utan att den där badbollen med vår skatt var ivägen. hihi. älskar det här. att få leva i den här mysiga bubblan. det känns och jag försöker se det positiva med att hector kom ut 11 veckor för tidigt. nu börjar jag förstå på allvar att han faktiskt är här redan. det var som amie sa idag när vi var inne i stan "jag förstår inte att du är mamma.. men du ÄR ju mamma fanny" jag börjar sluta få dom där aha upplevelserna jag fått de senaste dagarna. där jag får massa känslostormar övervällande i hela kroppen och jag bara gråter för att han är så fin och för att han är vår. hälften min stora kärlek och hälften mig. det vi delar är magiskt. jag vågar mer och mer lita på att det här är sant. för det har känts aningen overkligt i mellanåt. jag var ju så himla inställd på att du skulle komma den 11 oktober älskade hector. du visste verkligen hur mycket jag behövde dig. hur komplett jag skulle bli när du kom. för liten du gör mig hel på ett obeskrivligt sätt. du och sebastian är ju mitt allt. vad vore jag utan er?

dagen har varit toppen. vi sov till nio. åt frukost länge medans hector låg i kängrukläderna på mig. helt perfekt att kunna gå runt och röra sig och ändå ha med oss honom om vi ska fixa i köket med middagen osv. sen kom amie, min kusin och vi åkte ner på stan och åt lunch, gick lite i affärer och sen handlade jag till middagen när hon åkte hem. köte smågodis och popcorn som älsklingen ville ha. fredagsmys! (: sen har vi kelat med liten och pussat massor på honom. han ger ifrån sig gulliga små läten när vi pussar på honom. hihi. längtar så tills vi kommer ut här ifrån sjukhuset och neo och kan bädda ner honom i hans fina retro barnvagn och gå på mysiga promenader hela familjen. och strosa i röda, gula och oranga höstlöv. gå in i vårt hus tända en brasa i kakelugnen och krypa upp i soffan och bara lyssna på det sprakande ljudet. njuta av en kopp te och lugnet. även fast jag njuter av varje sekund som är nu, så kan jag inte låta bli att längta extra mycket efter inflytten där på landet. fy vad det ska bli mysigt! äntligen få känna sig rotad och hemma någonstans. det var ett tag sen.

evelina som driver en av bloggarna som jag följer länkade min blogg idag. jag brukar vanligtvis ha runt tre hundra unika besökare.. idag har jag haft runt 1300 unika besökare och runt 2000 sidvisningar. gissa om jag fick en chock (; här har jag bloggat i snart fem år och aldrig haft mer än det jag haft nu. ja på tre hundra läsare om dagen. och så small det. kul att ni hittade hit (: och hoppas några av er stannar. här skrivs det mest om kärleken sebastian, vår för tidigt födda och så efterlängtade och älskade son hector, våra nakenkatter och perserkatter, vårt nyköpta hus som står stadigt på en sjötomt med en en hage med massa kossor som grannar och alla våra planer med kattuppfödning, renoveringar av villan, inredning och vardagsmys! så välkomna hit (:

nu ska vi krypa ner, älsklingen ligger redan och försöker hålla sig vaken för min skull. jag vill inte somna ensam. aldrig tyckt om det. ska gå och borsta tänderna och sen sjunka ner mallan dom lena sjukhuslakanen. (;

vi hörs mer imorgon! ska svara på era kommentarer också. och ni som mejlat. ha tålamod, det kommer, och även förlossningsberättelsen. ska ta mig tid imorgon. dagarna bara njuts bort med skatten våran och tiden svichar förbi. man prioriterar ganska mycket annorlundare när man får barn. och för oss går han alltid i första hand. men imorgon när pappa sebastian sitter och myser med hector då. då ska jag ta tag i allt här med mejl och sånt (:

sov så gott och dröm sött. puss&kram!



såhär låg vi hela kvällen. ja vi kollade ju inte på varandra hela tiden, vi såg på filmen lite också (;




mamma och hector kärlek





























jag älskar dig!





mysdag

idag har det varit en riktig mysdag här "hemma" har legat och gosat i sängen med min älskade familj mer eller mindre hela dagen (: vi har amningstränat hector. han ser så himla nöjd ut när han ligger och superluktar hyseteriskt vid bröstet. så ler han och gapar så det står härliga till. mammas lilla charmtroll! vad jag älskar dig liten! idag fick vi kängrukläder också. det är som en tubtopp och sen en omlott tröja över som man knyter nertill. sebastians första kommentar var "ha, jag förstår att du hade ont i ryggen" och då slapp han ju allt annat som vägde i magen (; killar. hihi. så där vandrade vi runt i sjukhuskorridorerna här på neo avdelningen och fikade med andra föräldrar här. det är lite mysigt med alla, vi har lärt känna två par här i vår ålder.. nja, några år äldre, men lika roliga för det (: blir som ett kollektiv litegrann. mysigt var det iallafall att ha hector sådär i kängrukläderna tyckte pappa sebastian! imorgon tänkte jag pröva också! så vi kan ha honom hud mot hud ännu mer. han är så nöjd hela tiden vår skatt! lugn och harmonisk! tror han fått sin personlighet av sina lugna föräldrar (; får se om det håller i sig, tror jag han var så lugn i magen också! och då brukar det sägas att barnet blir lugnt.

sen har min mormor varit här, vi har ätit grekisk lunch på en restaurang här i närheten. anna, en barndomsvän till mig åt med oss. kul att ses var det (: och sen har vi ätit middag här och bara myst runt som sagt, älsklingen har röjt på vårt rum och tvättat kläder här i tvättstugan. riktigt skönt att när man bor här också kan tvätta.

har börjat sätta upp massa bilder på väggen över vår säng och tänkte lägga in en storbeställning på foton nu i morgon! förstoringar osv. kommer bli så fint med massa svartvita bilder på hector och oss.

vi har köpt ett hemmabiosystem i vitt högblankt till biorummet också i villan. 32.000 kr gick allt på. men vi norpade det för halva priset på blocket, han som sålde det fick inte ha kvar det för sin tjej och det var mer eller mindre nyköpt. kap och glada miner för oss då det systemet är i toppklass i den prisklassen. riktigt snygga är dom. jag har aldrig tyckt om gigantiska golvhögtalare, men när dom är i vitt högblankt och ska stå och vara funktionella till att se på "bio" så är det mer än okej. jag älskar dom! :D klart och härligt ljud! ska bli kul att visa dom sen. nu står dom ju nerpackade i sina kartoner. sen fyndade vi en helt ny fotpall till bolia soffan vi köpt nyligen. i samma tyg såklart. för mer än halva priset. blir perfekt då vi inte tog en divansoffa, så är det bara att ställa dit pallen så blir det som en divan (: så livet utanför rullar på även fast vi lever i en mysbubbla här inne på sjukhuset just nu. dom tror att vi får gå hem i vecka 35+0, vilket betyder om lite mindre än fyra veckor. myspys! i veckan som kommer ska vi beställa köket också och kakel till badrummen. mycket att pyssla med. men det är kul. ha någonting att göra. även fast dagarna susar förbi. man glömmer bort tid och rum när man ligger och myser med hector och sebastian.

han är helt underbar min kärlek. aldrig förut har jag fått så mycket uppmärksamhet, ömma ord och kärlek av någon. han håller om mig och tryggheten väller i hela kroppen. han är så fin. så trygg i sin roll som pappa redan nu och han gör mig salig i hela kroppen när han kysser mig. bubblar som sockerdricka ända ut i tåspetsarna. vi har sen hector kom blivit ännu kärare. och det flyger runt fjärilar i hela magen på mig. jag älskar honom mer än ord kan beskriva och jag är så glad för hector. tack älskling för vår fina fina son! ♥

nu ska vi krypa ner och sussa. kramas och bara somna in i varandras armar. imorgon ska jag fika med amie här på söder och sen blir det hectormys såklart mycket!

hoppas att ni sover gott och drömmer fina drömmar! puss&kram.



en vecka efter förlossningen. magen börjar dra ihop sig!



svinalängorna

god kväll fina ni! hoppas ni mår toppen! jag mår bara bra (: kroppen har återhämtar sig riktigt bra. snart är bulan på magen helt borta :O blir nog ingen sån "hängsäck" ^^ och eftervärkarna blir bara mindre och mindre och nu behöver jag inte smärtstillande längre. riktigt skönt! vattnet i kroppen är nästan borta också och jag har vrister igen, halleluja. ett tag efter förlossningen såg det ut som att jag hade låtsas fötter, så jäkla svullna. kroppen producerade fostervatten fortfarande och ja, vi skrattade gott varje kväll när sebastian smörjde in mina fossingar :D riktigt gulliga var dom, hiihi.

idag har jag och mamma varit på söder och kutat runt, mysigt att träffa henne (: hon har varit i småland med min mormor och ja, jag har saknat henne! så vi tog en fika och pratade om allt mellan himmel och jord. mest hur min förlossning var. ska skriva en förlossningsberättelse någon dag. ska försöka imorgon. har fullt upp här, (: fullt upp med att mysa med min hector och sebastian! ♥

vi ska snart krypa ner under täcket på vårt rum och mysa och titta på filmen svinalängorna. har velat se den i flera dagar nu, men vi har varit så trötta ^^ men nu så. har prioriterat att umgås med varandra istället och njutit av att bara vara nära. åh jag älskar det! ligga och titta in i varandras ögon och säga hur mycket vi älskar varandra. ♥ sebastian är verkligen verkligen en underbar make och framförallt en urmysig pappa. vilken fin människa han är mot hector. jag är så trygg med honom och hur han är med hector. jag litar blint på att han alltid kommer finnas där för honom och ta väl hand om honom, ingen tvekan. så glad att vi skaffat hector! dom gör mig lycklig!

idag fyllde vi i massa viktiga papper, bla till försäkringskassan om tillfällig föräldrar penning. skönt att det inte räknas av på dom vanliga dagarna sen. och sen fyllde vi en blankett om hectors namn :) hector norton oscar cobert. lillfisen! alla här på avdelningen tycker att hector är så fint namn (: och vi håller med, hehe. ballaste bebisen ^^

så, nu blir det filmmys! vi hörs imorgon (: ta hand om er! puss&kram!!



pappa och hector kärlek

















jag ÄLSKAR er!



nytt och annorlundare men alldeles alldeles underbart

när jag är nära honom så mår jag helt underbart. det är som att sväva lite på moln och jag blir totalt avslappnad och lugn i hela kroppen. när jag har sebastian och hector nära mig går inte lyckan att beskriva. jag är totalt förstörd i mellan åt med alla hormoner och jag är superduper känslig. men dom gör mig lugna. när min älskade familj är samlade så mår jag som bäst.

sebastian kom in med ett stort leénde i morse. och han smittade av sig på mig. barnläkarna här på neo hade tagit beslutet om att hector skulle få flytta till vanlig säng utan värme reglering, och vi skulle få flytta till ett familjerum här på neo. vilket innebar att hector skulle få komma och bo med oss. nu kan vi gå och pussa på honom hur mycket som helst och bara mysa. vi får ta hand om honom helt själva. och om ni vart i vår situation skulle ni förstå hur mycket det betyder. att slippa vara förälder på halvtid med övervak på sitt barn. jag är så lycklig att han är hos oss nu. vilka framsteg han gjort på dom här åtta dagarna. och idag låg han och amningstränade vid bröstet och bara njöt, haha, charmpelle. jag älskar honom! jag älskar sebastian!

ikväll ska vi bara mysa vi tre. titta på film och kramas och ligga hud mot hud med vår skatt. få ha honom på bröstet och lukta på hans lilla huvud är så himla mysigt! så ikväll blir det mys med familjen och jag njuter för fullt.

hoppas ni får en bra kväll. vi ska äta broccolisoppa nu och smörgåsar med ost. ska bli gott för jag är riktigt hungrig! puss&kram.



Du är helt underbar mamma!

Du är så helt underbar där du sitter med våran lilla prins älskling.
Tänk att han har världens bästa mamma som bryr sig om honom över allt annat i denna värld.
Du gör verkligen allt för att han ska ha det bra där han ligger numera i sin värmesäng, så skönt att han slipper kuvösen numera och att han klarar av att andas helt själv utan hjälp.
Allt som han behöver är dig min älskling, utan dig så klarar han sig inte, jag vet att jag inte skulle klara mig utan dig älskling och jag är så glad att jag har dig i mitt liv för du är helt perfekt.
Du är en helt underbar mamma, fru, livskärlek som får mig att le och bli helt varm i hela kroppen så fort jag ser dig.
Tänk vad mycket som har hänt sedan slutet av november älskling.
Det är en hel del vi har hunnit med du och jag, vi har gift oss, har en jätte söt liten prins och köpt hus.
Jag älskar dig verkligen och kommer alltid göra det.
Jag behöver dig och Hector för utan er skulle jag gå sönder.
Jag saknar dig massor nu när du sitter och matar Hector som är ett riktigt matvrak, men vilken tur att du har möjlighet att ge han mer mat än han behöver. Det är inte alla mammor som kan åstadkomma det du kunde redan efter att han föddes nu för en vecka sedan. Jag är så stolt över dig, ord kan inte beskriva hur mycket!
Du är verkligen helt underbar på alla sätt!
Jag är verkligen glad över att jag har en så underbar fru och en så beskyddande och omtänksam mamma till min lilla son, jag vet att du kommer verkligen göra allt för honom och se till att han får en helt perfekt uppväxt oavsett vad som händer!!
Du är underbar som älskar våran son så mycket! jag älskar dig för evigt! //Din Sebastian


snart godnatt

nu ska jag och älsklingen ha lite egentid. och det ska bli så mysigt! sen ska jag sitta och mysa med hector i 1,5 timme innan vi säger godnatt till vår skatt. sebastian har precis suttit med honom i två och en halv timme. så det blir mycket gosande vill jag lova! vi sitter i åtta timmar om dagen med liten. och för varje gång så lär vi känna honom mer och mer. myspys! charmtrollet.

älsklingen är ute i köket nu och gör lite fika till oss. frukt te och kaffe. sen ska vi bara mysa i sängen (: ligger och lyssnar på lugna favoriter och bara njuter av livet. vilken skillnad i mitt välmående det har blivit sen hector kom. vilken kärlek. det är så underbart. jag är så kär i min familj. och tänk va mysigt det ska bli sen i höst när vi kommit iordning i huset (vi får förresten nycklarna om några dagar. och vi boat in oss. längtar verkligen. och allt julmys. åh! love life!
sebastian kommer åka ner till linköping och renovera, så stannar jag här hos liten. så det är lugn och ro hemma sen när vi flyttar in. och bara kan mysa med varandra. för en lugn start behöver vi alla. bara vara i vår kärleksbubbla och må bra. jag är riktigt lycklig. även fast det inte blev som planerat att hector kom i oktober. så ser vi det bara som bonustid med honom. han har fört oss ännu närmre varandra. hade jag vetat om att det var hector som låg i magen, så hade jag älskat att vara gravid ännu mer. ni gör mig hel. är det någonting jag aldrig släpper så är det er. jag älskar er. kärleken är verkligen överväldigande. det pumpar ut i kroppen på högtryck. ibland vet jag knappt vart jag ska göra med alla känslor.
blödig är någonting man blir när man blir mamma (; nu blir det myspys med älsklingen och sen ska jag gå och snusa på min fina son! ♥
dagen innan hector kom till oss. ♥


Tröttmössor

god morgon allihopa (: hoppas ni sovit gott. vi sover som stenar numera :P och är inte alls utvilade, men på något underligt sätt så är det någonting som vi inte störs av. när hector kom försvann alla våra måsten på oss själva. för han går alltid i första hand såklart. och det här med lite sömn det står jag mer än gärna ut med. jag har mjölk för minst fyrlingar fick jag konstaterat igår, hehe. så ja, inga sammahängande nätter pga av all pumpning var tredje timme. jag kan i nuläget donera en hel liter per dag till mjölkbanken. och alla här är helt lyriska över hur mycket jag producerar. stora samtalsämnet numera fannys tuttar och mjölk. och såklart blir jag överlycklig att jag kan ge hector bara min mat. den smälter han bäst och nu äter han lika mycket som ett fullgånget barn i vecka 40. mitt lilla matvrak :D 2000 ml mjölk varje dag och han behöver ca 380 ml per dag. så vi klarar oss fin fint (:

vi börjar få in rutinerna nu mer och mer. och snart är det lunch för vår del, sen ska jag sitta med liten och mysa i någon timme och mata honom (: han blir så lugn och somnar ofta. han har börjat dom senaste två dagarna att titta mer. så när vi kommer och tittar ner på honom öppnar han ögonen och så ler han, haha. så jäkla söt. nu tränar han säkert bara sina ansiktsmuskler, men det ser precis ut som han gapskrattar fast det inte kommer något skratt :P han är ett riktigt charmtroll och dom här dagarna har han charmat mig och sebastian om och om igen. jag är SÅ glad att han finns och jag uppskattar varje liten minut nära honom. ja annars också, men att få ha honom på bröstet och pussa på hans duniga lilla huvud och höra honom smågrymta och se honom lyfta på huvudet och titta upp på en. den känslan går inte att beskriva. dom säger här att jag är gjord för att vara mamma, att jag är så lugn och trygg i den rollen och inte för att skryta. men ja, jag känner mig totalt säker i det här. jag har längtat så länge efter att skaffa barn och att det blev tillsammans med sebastian och att det just var fina hector som låg inne i magen det är lycka! total och överväldigande lycka. jag älskar det här. och jag skulle inte byta ut det mot någonting i hela världen. ♥
gårdagen var inrutad precis som vi ville på dagen. vi började dagen med att pumpa vid halv åtta, sen gick vi till hector och bytte blöja, vägde och tvättade honom i alla skrymslar och vrår. han börjar gå upp i vikt nu. duktig! (: och gav honom hans frukost (: pussade hejdå och gick och åt frukost själva. sen vilade vi lite och vid elva satt jag mig med hector och myste i en timme och gav honom hans lunch, sen åt vi lunch själva efter det. kl 14-16 satt älsklingen med hector och då var jag iväg till ringen och köpte tre amningsbhar. en stor e har jag gått och fått och det är inte helt kul kan jag meddela då inga av mina kläder direkt passar längre. en här på sjukhuset sa dolly parton när jag gick förbi. knäppa människor det finns. men det ser ganska kul ut till min kropp. sen när älsklingen var klar med hectormyset så mötte han upp mig på söder, känns galet att bo två sekunder ifrån smeten. kommer nog bli en bra kontrast sen när vi bor på landet, hihi. så gick vi och handlade ett svart fotoalbum med svarta blad och spiral ni vet. vi ska göra ett utvecklings och minnes album till liten. ska sätta mig och redigera lite bilder så vi får dom i svart vitt och framkalla dom. vill ha mycket bilder, hans lilla fotavtryck och skriva med silverpenna om hans framsteg. för framsteg det gör han varje dag. idag ska han flyttas ut i en vanlig säng. på sju dagar i livet har han tagits bort från sepappen. (andningshjälp för att blåsa upp hans inte helt utvecklade lungor) han har sluppit droppet, han slipper syrgasen, han slipper solningen (mot gulsot) och nu ska han få komma ut ur kuvösen. den har han bara behövt ligga i för att inte få så mycket intryck av omvärlden. men nu är han redo våran starka duktiga älskling och vi är sjukt stolta :D sen satt jag på kvällen i tre timmar och bara myste, pussade och sa om och om igen hur mycket han betyder för mig och hur mycket jag älskar honom! när jag reste mig upp hade jag två små fotavtryck på magen. gulligast! :D
efter vi hittat alla saker så gick vi till dolly's saloon och steakhouse och käkade oxfilé och njöt av att slippa äta den fruktansvärda sjukhusmaten. huddinge sjukhus hade iallafall bra mat, med lite att välja på. men det här. urk. sörja. så det var uppskattat vill jag lova ^^
nu ska vi snart äta lunch och jag ska pumpa innan, så vi hörs senare, eller imorgon (; ha en bra dag! puss&kram!
finaste hector igår. 6 dagar gammal. nu har han lite underhudsfett, tror han kommer bli en riktig tjockis sen ^^


Idag blir liten 1 vecka gammal.


liten och jag myser med fina stickade mössan som alla prematura bebisar får här på sös. och den 3 augusti, fyra dagar gammal gjorde vi ett fotavtryck på hectors fot. svårt att se hur liten den är. men ni ser ju min tumme. idag är vår älskling exakt en vecka gammal. tiden går så fort, men ändå så långsamt och jag njuter varje sekund när han är nära mig. jag älskar att vara hectors mamma!


Vårt hjärta

förstod att ni hade lite svårt att se länken. så nu lägger jag upp en bild på hector istället. här är han vårt lilla mirakel. stark och världens gulligaste när han ler. då smälter mammahjärtat tusen ggr om. jag älskar dig hector! du är lycka på högsta nivå. jag kommer alltid finnas här för dig, alltid älska dig, alltid stötta och uppmuntra dig, alltid låta dig vara dig själv, alltid trösta dig. alltid vara världens bästa mamma för dig. ♥



God morgon!

hoppas ni sovit gott (: jag ser helt sliten ut, haha. jag känner mig relativt utvilad men jag ser ut som sju svåra år :P jag gråter ju för allt och ja, ni vet ju hur snygg man blir då (; jag har världens bästa vid min sida som säger hur vacker jag är (tur att han låter övertygad iaf) dagarna i ända. gulle ♥ jag pumpar på nätterna också. får för ont annars. förut vaknade jag upp för att jag höll på att kissa på mig när jag var gravid och nu för att jag håller på att sprängas. ^^ livet är hårt. haha.

dagens schema ser ut som följande; sebastian kommer vara iväg under dagen och åka till sitt jobb och fixa med papper ang allt. massa papper hit och dit nu med föräldrar penning osv osv. gäller att vara allert i skallen :P så jag ska strax in till hector och myspysa med honom (: älskar att sitta med honom på bröstet och bara mysa. allt bara försvinner runtomkring och man känner sig så hel och komplett. att sitta där två tre timmar i sträck är inte ovanligt och det gör vi flera ggr per dag. det är del i hans rehalibitering att sitta hud mot hud och "kängrua" så det ska jag börja dagen med. jag och älsklingen har precis ätit en brak frukost. köpte massa goda pålägg och mackor och yoghurtar och juice när vi ändå var på jobbet igår och hälsade på. så det har vi gjort nyss (: sitter och dricker upp mitt te, sen hector-mys som sagt (:

sen ska jag ta och duscha (dom vill att man luktar mycket mamma och pappa när man sitter där så duscha gör vi alltid efteråt och inga parfymerade krämer osv så han känner våra dofter) en barnläkare sa att dom älskar svettiga mammor och pappor. haha.

och efter det blir det att åka till ringen och titta runt, ska köpa amningsbh och jag ska kolla efter ett sånt svart spiral album, fotoalbum med svarta sidor ni vet. och köpa lim och silverpenna och sen ska jag framkalla foton på liten och så ska vi börja med hans album (: vi har fått en napp som han har haft. den ska jag klistra på framsidan av albumet. och sen har vi gjort avtryck på hans lilla lilla fot. som också ska in i albumet. så kommer vi skriva lite varje dag om hans framsteg. vilket är väldigt många på så kort tid! jisses han har ju bara levt i fem dagar idag. känns som han alltid har funnits här hos oss. kommer knappt ihåg innan han kom. livet med honom är helt klart bättre (: och vi njuter!!

så det blir lite strosa runt på söder och sen tillbaka och äta middag med älsklingen när han kommer. hoppas det är god mat idag (; sjukhus maten är iiinte den bästa. hu. bra att vi har snälla vänner och familj som kommer med mat till oss vissa dagar (: sen ikväll efter sebastian suttit med sin son så ska vi ha myskväll inne på rummet med film, smågodis och chips! jag trivs som fisken därinne. vi har verkligen gjort det mysigt (: ska fota någon dag så får ni se. nu sitter jag på en allmän dator och skriver och här kan man inte lägga upp bilder verkar det som. så det får jag fixa på macen. juste när jag bloggar på den så blir det inga styckeindelningar och jag håller på att bli tossig på det. är det någon som har en mac som vet hur jag ska göra för att inte all text ska sitta ihop? blir mer än glad om ni delar med er ^^

så nu ska jag gå in till finaste lillhjärtat och mysa! (: ha en jättebra dag så hörs vi ikväll! puss&kram.



grekisk mat och mys

hej på er (: och tack för alla fina lyckönskningar. vi blev jätteglada :D har precis kommit hem från restaurang med sebastians föräldrar, lillasyster med familj och har haft det jättetrevligt! god mat förrätt blev grillad halloumi (stavas..?) med tomat och rödlök, sovlacki (stavas..?) med tzatsiki och potatischips till varmrätt och hallon och citron sorbéglass till efterrätt. mums! så tack för en bra och mysig kväll! (:

idag har jag och älsklingen varit på mitt jobb och hälsat på var kul att träffa alla och dom tyckte hector var så söt. vilket han är ^^ här kan ni se bilder på vår skatt. dom som är längst ner är ju aningen roligare då han fått bort alla hjälpmedel för att andas osv. nu har han bara sonden kvar. han är så himla duktig vår älskling ♥så stolta över dig finaste! jag är så glad att jag försäkrade magen. det borde alla göra som väntar bebis. vi får en ersättning pga av den nu för att han födde för tidigt och alla dom pengarna åker direkt in på hectors sparkonto! hur som helst. vi var där och fyllde i mina mammapenning papper och lämnade sjukskrivningspapper osv. skönt att ha det gjort (: nu väntar vi bara på papper från försäkringskassan och sen kommer vår tillfälliga föräldrar penning i gång! så bra att det inte räknas bort på dom vanliga dagarna. och vi får vara tillsammans alla tre och bara mysa järnet och lära känna varandra! det kommer alltid någonting gott ur allt ont. och allt har en mening. han mår så himla bra. och jag är så glad, lycka! jag älskar att vara mamma! känns som jag varit det en evighet. det sitter i ryggmärgen (;

nu ska vi göra oss i ordning för natten och bara kramas och mysa. älskar att ligga och titta på den fina ljusslingan med små stjärnor och kramas med sebastian. och gud vad jag längtar efter att få ha hector inne på vårt rum. lycka att få vara så nära honom jämt. bara mysa och pussa på hans lilla mun!

idag snuttade han på mitt bröst och åt lite. så himla gullig när han snuttar och sträckte ut den där liiiilla tungan och letade efter bröstvårtan. jag dog lite inombords. aldrig varit med om gulligare! åh!

nej nu blir det sängen. men först pumpa för tuttarna håller på att explodera och imorgon ska vi till ringens köpcenter och köpa amningsbh. fy i helvete vad jag har ont i mina tuttar. explotion att gå från en c kupa till en e kupa. aou ): stenhåra och stora. det var middagens samtalsämne i kväll. haha. mina enorma tuttar :P knas familj (;  ska säga god natt till hector innan också. såklart. och berätta hur mycket vi älskar honom! för gud vad vi älskar dig hector! du är vårt allt och så mycket mer!!

PUSS!





Älskade hector

nu är vår älskade son hector här. och det känns helt overkligt att äntligen få se honom. vi har ju haft så mycket föreställningar om hur han kommer se ut och våra gissningar på den lilla näsan, dom långa mörka ögonfransarna, den putiga munnen och mina höga kindben har vi gissat rätt på. den här lilla pojken som var så bestämd på att komma ut till oss trots sin ringa ålder på 29+4 veckor är en bestämt liten man som redan efter tre dagar har fått oss att skratta så vi får tårar i ögonen genom sina hyss i sin kuvör, han har framkallat en riktigt obeskrivligt varm känsla i mitt bröst, han har fått mig att inse vad kärlek till sitt barn innebär och han är "bara" snart fyra dagar gammal. den 31 juli 2011 kl 19:58 hörde jag och sebastian våran älskade hector skrika för första gången. han föddes på naturlig väg vilket känns helt underbart och han var mycket större än vad som var "tänkt" i hans ålder. 1790 gram och 41,5 cm lång och med en kämparglöd som heter duga. stoltare föräldrar får ni leta länge efter. jag älskar honom så mycket så jag går sönder inombords varje gång jag lämnar honom för att sova. varje gång jag har honom hud mot hud mot mitt bröst i timmar varje dag så känner jag mig komplett, hel och lugn i alla celler i hela kroppen. jag älskade honom enormt när han bodde inuti i min mage. och att jag skulle få så starka känslor för honom så snabbt och så intensivt har varit väldigt överväldigande för mig. jag gråter jämt, åt allt, åt inget. jag gråter för att jag känner mig som en usel mamma som går ifrån honom när vi ska sova, jag gråter för att jag är rädd att han ska känna sig ensam, jag gråter för att han är liten och för tidigt född, jag gråter för att han är så fin och underbar, jag gråter för att jag och sebastian har gjort en sån fin liten kille ihop, jag gråter för allt.

han är det finaste jag har. jag lovade hector att han skulle få den bästa starten i livet, och det håller jag än. han är värd det bästa av det bästa och jag och sebastian ska och håller på att älska honom och ta hand om honom och överösa honom med kärlek varje dag. vi byter blöja helt själva nu, vi bäddar om honom när han ska sova och stoppar in den lilla lilla nappen i hans lilla söta mun och lägger hans snuttefilt vid honom. har lika svårt varje gång att gå därifrån.

personalen är så himla gulliga och vi har haft jättekul ihop redan. skämtar och skrattar och har oss. dom är riktigt mysiga här på SÖS där vi blev förflyttade till. dom hade inte plats till oss på huddinges neo avdelning, så när mina värkar började så blev vi körda i ambulans till sös där jag födde hector. dom hade satt dropp på mig för att stanna upp allting, iallafall så jag inte födde i ambulansen. för liten han hade väldigt bråttom ut. när krystvärkarna började och tills han kom ut till oss tog det fyra minuter. fick så kraftiga värkar under hela förlossningen så jag var helt slut i mellanåt. värkarna höll i sig i 5 minuter per värk och med några sekunders mellanrum. hann inte vila upp mig så bra (: men ändå fick jag höra av min barnmorska "fanny, du är som gjord för att föda barn" då fick jag mer ork och ut kom han gosungen! ♥ om det gör ont att föda barn? man har exakt samma värkar och process som med ett fullgånget barn. och ja, det gör ont att föda barn, men jag är extremt tålig när det kommer till smärta. sebastian filmade mig under en av mina jobbigaste värkar och jag är coollugn, andas precis som jag gått profulaxkurs (jag såg en mamma andas på det viset på en unge i minuten) och sen apade jag efter och det gick jättebra. andades igenom alla värkar och hade ingen bedövning och lät ingenting. "du grymtade lite när du tog i där på slutet" haha. ja men annars var jag tyst som en mus ^^ det är verkligen en häftig upplevelse att föda barn, hur kroppen gör och fungerar. det vill jag absolut uppleva igen! för man vet att man får träffa det käraste man har efteråt. då står jag ut med precis vad som helst!

hector mår ovanligt bra, läkarna säger att dom är mållösa, att han är en riktigt kämpe som kommer klara av det här galant. att dom inte har någonting negativt att rapportera till oss och att han snart kan andas helt själv, vilket är jätteovanligt för ett barn i den veckan som kommit så nyligen. dom är så glada för att min bröstmjölk kom igång på en gång, och att jag har så mycket, för att han får min mat och slipper ersättning är guld värt, hans mage mår kalasbra av det. och jag pumpar och pumpar och pumpar. och tuttarna läcker och läcker och läcker. och jag är så glad att jag kan hjälpa hectors mage att må bättre! nu har jag så mycket så jag ska donera mjölk till andra barn som behöver den. kan man hjälpa så självklart!

nu måste vi sova. vi bor i ett jättemysigt rum här. det känns som ett hotellrum (: jättefint badrum med dusch och toalett och handfat och skåp där vi kan ha våra produkter, plattv, mysigaste sängen (bäddsoffa) som vi fäller ner när vi ska sussa. har tagit med massa foton och hängt upp, ljusslingor och fixat det riktigt hemtrevligt! jag trivs här och det är bra (; för vi kommer bo här i runt två månader. sen kommer vår helt underbara kontaktperson markus åka ner med oss till linköping med hector till neo där så vi får vila upp oss där i två dygn innan vi flyttar in i vårt hus. då ska flytten redan vara klar och allt ska vara i sin ordning så det blir lugn och ro när han kommer hem. allt blir inte alltid som man tänkt sig och planerat, men allt blir riktigt bra för oss tre iallafall. jag älskar sebastian så hjärtat snart spricker och att få dela ett sånt fint mirakel ihop med honom är det bästa som finns!

jag älskar att vara hectors mamma. alla säger att vi är som gjorda för att vara föräldrar, för vi beter oss som att vi aldrig gjort annat. och en sån sak blir man väldigt glad av att höra. för vi vill bara hector hans bästa!

vi hörs mer imorgon (: sov så gott nu! det kommer vi. ska upp om ett par timmar och "mjölka" som vi så fint kallar det och sen ska jag och sebastian till mitt jobb på fm och fylla i papper om mamma penningen. sen blir det massa hector myspys på dagen (:

puss&kram!



RSS 2.0