Promenad i kylan

Nu ska hela familjen ut i kylan och det underbara vädret! Strålande sol och frost! Mys! Frisk luft! Sen in i värmen igen och göra citron sorben! Mums!! Visst är Hector fin i sin nya handgjorda mössa som hans farmor hittade på en julmarknad! :)


Nyårs meny 2011

Förrätt - oxfilé carpaccio med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och ringlad balsamico

Dryck - alkoholfri moito

Varmrätt - marinerad och helstekt oxfilé med potatisgratäng, rödvinsås och sallad.

Dryck - ICAs uuuutsökta cactus och lime cider och Öl till herrn i huset


Efterrätt - hemmagjord citron sorbe glass med björnbär och hallon toppat med färska mynta blad.

"Skumpa" på tolv slaget! Och 50 raketer uppepå det!

GOTT NYTT ÅR!!!


pappa & hector kärlek





jag älskar er ♥



kök och matrum.















































vi är jättejättejättenöjda med köket :D spottarna i hålet min duktiga make gjorde för att koppla ihop rummen lite blev riktigt bra med dimmer på. och så är det dimmer på spottarna i taket (: jag har målat upp vår enorma väggkalender i 20*20 cm rutor. det är 31 stycken plus några extra (: ska skriva ut "this month" på datorn och sen göra mallar och måla upp bokstäverna över rutorna (: sen är det bara att börja planera (; nu är köket helt klart, nu fattas bara täcklister. och det tar vi tar i efter nyår (: därefter blir det badrumsrenovering! tjohooo!



Nyår

Tänk att imorgon firar vi in 2012. 2011 förlovade vi oss och nu ett år senare har vi gift oss, köpt hus och fått finaste Hector! <3 livet kunde inte vara bättre. Jag älskar min lilla familj över allt på denna jord och med er hos mig kan jag genomgå allt!

Imorgon äter vi god trerätters och firar in nya året med lite raketer som vi skjuter från vår brygga. Kommer bli så mysigt! Vi tre <3 och alla kissarna såklart :) som får god mjukmat kvällen till ära hihi.

Blir uppklätt och dukat i vitt och silver med många fina vita ljus och värmeljus.

Nu - handla till nyårsmaten! PUSS!


Älskar!

Jag är ingen väsk & skor tjej.. Jag älskar lampor! Och jag vet inte vad det är men jag faller alltid för dyra lampor :/ höhö


Dimmer

Blev så mycket mysigare med dimmer på ljusslingan från granit! Tack för tipset!! :D


köket









är så nöjda med köket. elektrikern gick på mycket mer än vi räknat med. varför är det alltid så? :P så vi kommer få ha våra gamla vitvaror tills vi har råd helt enkelt och det fungerar ju det med. kylskåpet är inte helt bra, fryser allt vi lägger in. men vad göra!? vi vill och vägrar att ta saker på avbetalning. vi var tvungna att köpa en ny ugn därimot för uttaget på den gamla var för gammalt för det nya. hur som helst, supernöjda är vi (: blev en enorm skillnad från det där liiiilla furu köket som var innan, nu har vi ju flyttat köket till ett annat rum och fått en stor härlig matplats på köpet :D



hemligheter



snuttiskaninen från goboken som hector prenumenerar på är favoriten. en kväll hittade jag dom två sittandes i soffan och mysa och byta hemligheter. myspropp!



Hej!

Såhär brukar mamma & pappa gå runt med mig på magen. När vi gjorde tomteskumfudge så var jag med och hjälpte till :D


12 timmar i sträck

När Hector hade sovit tolv timmar tassade vi in till honom. Snusade gjorde han och fridfull var han. Lilla hjärtat! Tror det kallas A-barn. Men som sagt, det kan ju vända. Nu har han haft dom här sovvanorna i över en vecka. Nu sover han igen efter en lång mysig frukost tillsammans hela familjen. Älskart! Sebastian är iväg och gör lite ärenden och jag sitter och bläddrar i lite kokböcker. Idag tänkte vi baka bröd! Surdegsbröd om vi vågar ;) fick en bakmaskin i julklapp och nu ska vi bannemej baka! Och ikväll efter middagen ska vi göra hemmagjord glass. I en av julklapparna från mig till älsklingen låg det en glassmaskin. Glassomanen blev ju lycklig ;) letade och letade och efter många lästa "bäst i test" så blev det en från Philips. Stor och snabb. Mycket glass på kort tid! Bra tyckte jag (: sen ska jag fixa med ett projekt i köket med griffelfärg involverat. Spännande!! Ikväll visar jag mer bilder från vårt kök och matrum! Nöjda är bara förnamnet! Ringde vår mäklare i går.. Vi köpte huset för 11500000 och nu är det värderat till 1,3. Det lönar sig att fixa köket jooosåatteehh!

Nu sitter jag uppkrupen i vår sköna soffa från bolia! Bästa soffan helt klart! Den håller formen trots att man sitter som en påse nötter i den och den är riktigt skön!! Och har en brasa i gång. Vi har eldat och stängt av vår bergvärme. Kaminen i källaren är verkligen toppen! Katterna älskar den och vår plånbok med ^^ det är så mysigt att kunna elda!

Fick en fråga om ljuskronan vi hade dekorerat till julbordet. Den är köpt på Ellos! 249:- tror jag den kostade!

Ha en jättemysig dag nu, så ses vi ikväll med bilderna på köket (: pussar!!


Våran avelshona hedwig

Goskissen <3


Kärlek

Våran snuttis sover hela nätterna nu. Bara sådär pang sa det och så sov han tio timmar i sträck och har gjort det utan att vi gjort någonting. Mamma och pappa är så stolta Hector :D och vääääldigt utvilade!!


Svarta pocketstring

Så var dom uppe! Mina två svarta pocket string hyllor som legat i sina kartonger i en evighet. Har inte haft ett hem som jag velat sätta upp dom i innan.. Men nu har jag hittat hem. Äntligen.


Hector vi älskar dig så mycket!!

Han är så stor nu vår älskling. Det känns konstigt att han varit så liten som han var när han kom. Nästan 25 cm har han vuxit på längden. Får frågan i mellanåt om vi ångrar att vi skaffade barn så snabbt. Men hur kan man ångra det bästa som någonsin hänt oss? Från dag ett har jag älskat honom, varit mån om hans mående, skämt bort honom med kärlek och omtanke. Han är vårt allt. Att vara utan honom är för mig helt obegripligt. Jag behöver dig nära! Jag behöver mina fina killar nära mig! Älskar er till stjärnorna och tillbaka!


Kattskatterna

Självklart fick våra mysiga familjemedlemmar också julklappar! Bl.a. den här klätterställningen i svart och vitt. Titta matte blev också glad på köpet ;) inrednings hitler är mitt andra namn...


mysiga julafton



















juldagen idag. tänk att julafton redan är förbi. det känns.. avslappnande. för nu är vi helt klara med köket och matrummet, ja, listerna ska upp och det fixar vi nu i mellandagarna. men idag har vi haft en riktig slappisdag med allt vad det innebär. julbordsrester, tänd brasa hela dagen, bebisgos, små fixat här hemma och läst böcker. älsklingen ligger på golvet på mage och läser ut sin tjocka bok som han önskat sig i julklapp. gosisen, vad jag älskar dig! vi har bara myst runt i dag som sagt och det mina vänner har varit helt underbart!

två dagar innan julafton slet vi som bara den för att få ha våran dag innan julafton tillsammans. vi gick upp vid sju på morgonen, renoverade hela dagen fram till sex på kvällen, då åkte vi och köpte julmaten och sista julklapparna, kom hem vid halv tolv på kvällen och då satte vi igång och storstädade. vi var uppe till halv nio på morgonen. gissa om det var skönt att sova sen? uppepå det så vurpade jag ute i trädgården dagen innan och landade såklart på min hand och mitt snea bultande blåa långfinger, jag och älsklingen satt på akuten halva kvällen.. missade julmaskeraden vi skulle på också, jäkla otur men vad säger man allt har en mening, det var en trafikolycka påvägen dit!

vaknade vid tio, för att ha våran dag, den vi sett fram emot så mycket, bara vila, mysa, hitta julkänslan igen som hade försvunnit med all stress med köksrenoveringen. och gud vad vi njöt. visst, det var lite att fixa med, men vi njöt! vi gjorde julgodis, drack glögg, åt lussebullar, tog in granen och klädde den, slog in julklapparna som var kvar, kramades och pussades, lagade en god middag och åt i vårat fina nya matrum. hade en riktigt mysig uppesittar kväll. vi tittade på film och bara va.

vaknade upp vid nio på julaftons morgon, i våra rentvättade julsängkläder, hämtade in vår skatt till sängen. öppnade allas julstrumpor och bara myste! gick upp, åt en lång mysig julfrukost och sen gjorde älsklingen riktigt goda julköttbullar, den killen kan laga mat han! ♥ städade det sista och dukade fint med linneduk, linneservetter med röda siden rosetter, granris på bordet och urgröpta röda äpplen som värmeljushållare. fint blev det (: älskar att duka till högtider (: sen kom mamma vid två tiden, mysigt att ses, och älskar att ha kvalitetstiden ihop! hon tyckte vi hade världens finaste gran, fått till allt sådär lantligt gammeldax på landet jul. och jag håller med. julafton i vårt mysiga hus blev verkligen mysig! i lugn och ro, precis som vi ville. tittade på kalle såklart, satt i soffan och myste, drack glögg, åt varma lussebullar som vi bakat. sen dukade vi fram julmaten, åt dopp i grytan på värmländskt vis (med tunnbröd ist för vurt) och sen tog vi en promenad under en helt underbart vacker stjärnhimmel. långt gick vi, tills kinderna var röda och kylan bet i dom. var skönt att komma ut och få frisk luft, smälta maten för att fortsätta att äta vidare, sill, potatis, lax, hovmästarsås, olika korvar som vi köpt på gamla stans julmarknad, pastej, ägghalvor, potatis, julskina, julvört, knäckebröd, stark brännvinsost, julost, prinskorv, julköttbullar, hemgjord julsnaps, brunkål, sillsallad, rötbetssallad.. behöver jag säga att vi blev mätta? öppnade julklappar i skenet till en varm brasa, öppnade i lugn och ro, aldrig stressat oss igenom sånt som öppning av klappar.. åt risalamalta med apelsin efter klappöppningen och somnade gott i varandras armar jag och älsklingen runt två på natten. en väldigt mysig julafton hade vi. hectors första! han blev glad för sina julklappar (: och jag tror att han kommer tycka mycket om hoppgungan han fick av oss. såklart var snöret på paketet det roligaste (;

nu ska vi krypa ner i sängen och sussa, upp imorgon, storstaden väntar över dagen!

hoppas er julafton blev precis så som ni ville (: puss&god natt!



Vi har precis gjort en krans


Hej mitt vinterland

Utan för vårt hus ligger snön och glittrar! Om två dagar är det julafton och det kommit bli SÅ mysigt! Jag känner mig som ett barn! :D

Snart kommer jag tillbaka, idag drar vi sista dragen med rollern på väggarna i matrummet och det blir så fint! Tänk att vi lyckades!! Vi har slitit som djur! Och planeringen höll! Idag ska vi handla julmat, sista klapparna och storstäda! Sen imorgon, dagen innan julafton ska vi bara mysa! Göra julgodis, klä julgranen (som vår snälla ny funna vän levererar till oss idag) och pynta julfint! Ha uppesittarkväll med mängder med gos och julmys! Sen på julaftons morgon blir det öppning av julstrumpor, julfrukost med tända ljus och fixa det sista!

Hectors första jul blev vit - precis som jag önskade!


Lite omgjort i hyllorna!


Ikväll är vi julfina!


Nu vet man vart skräpet ska slängas!

Ja, för ingen kan väl ta miste på det nu va..?! (:


Mot storstan

Om en timme är vi framme i Stockholm. Det snöar och blåser och är halt. Sitter och jäspar är trötta. Vi renoverade i matsalsdelen till tre i natt. Jag fattar inte hur vi orkar det här. På två månader (vi flyttade in i början av oktober) har vi flyttat ett kök till ett annat rum med allt vad det innebär, vi har byggt upp ett helt nytt kök, vi har rivit ett gammalt kök och håller på att fixa iordning det, vi har renoverat vårt sovrum, vi har renoverat hectors sovrum, vi har inrett i alla rum och kommit iordning med allt! Vi är småbarnsföräldrar!! Till och med jag är imponerad hehe.

Hoppas eran dag blir riktigt mysig! Vi ska fira lilljul! Mys! Puss puss!


Morgon mys framför brasan


sov så gott!

vi har haft en toppen dag idag! började dagen med en sovmorgon. min älskling lät mig och hector sova ut, tack gubben. det behövdes! medans rev han stora delar av det gamla köket, ja det han kunde innan imorgon, elektrikerna kommer hit vid åtta, nio och då ska vi redan ha dragit om vattnet till nya köket och börjat riva underskåpen och såå. så vi ska upp vid sju imorgon (: därför säger vi god natt snart!

älsklingen kom hem vid fyra efter sitt första jobbpass, han har lagt sitt schema så att han kommer hem så vi kan äta middag ihop och sen jobbar han kvällar ibland. ibland inte ^^ hur som helst, när han kom hem, lagade han middag till mig. bortskämd jag blev idag då :P blev pizzatoast med stark tomatsoppa. riktigt gott, åt det framför brasan i vardagsrummet och sen värmde vi glögg, plockade fram apelsiner, nejlikor och lite julgodis, lussebullar och pepparkakor och tittade på "ensam hemma" och gjorde apelsiner med nejlikor och kramades (: har värmt upp hela huset ikväll med kamin nere i biorummet och jisses vad varmt här är. har stängt av bergvärmen. mysfaktorn är på topp (:

vi har en plan, kommer inte sätta in den nu, det har vi inga pengar till, men så småning om så ska vi ha en kamin i matsalsdelen. vi har ju en murstock som är i matdelen bla. och det hade varit så mysigt att sitta och äta middag och titta in i elden. så det är en plan framöver (:

har varit ute i trädgården och trasslat med ljusslingor och satt upp i vår häck (: blev himla bra! nu är det bara snön som fattas. det snöade idag, men det är för varmt på marken tyvärr. hoppas vi får snö till julafton! hoppas hoppas! fast vi kommer ha det så mysigt ändå :D

imorgon står renovering på schemat hela dagen och hela kvällen. nu ska vi få fint här till jul (: nu ska vi sjunka ner i skönaste sängen och gosa. läsa nya topphälsa som kommit och sova många välbehövliga timmar! sov så gott fina ni! så hörs vi någonting imorgon (: puss&natti natt!



våran gosfis i retrokläder från polarn o. pyret och lindex! tog en nap efter ett mål nu på kvällen. lilla gosen. han har hittat sina händer och snuttar hejvilt på dom. snart hittar han nog sin tumme. nappen duger då inte (;



min glädje är din glädje, min sorg är din sorg. jag älskar dig förevigt!





tips

det här babygymmet är verkligen hectors favorit just nu. och han har börjat slå till träklossarna och snurrar på dom små sakerna på sidorna, så jollrar han till. haha. mammahjärtat smälter :D kan verkligen tipsa om det här gymmet, från ikea och kostade inte mer än 179:-






här bloggar jag med en kopp te och tända ljus.



och världens bästa unge som sällskap! love life!



14 december





myskväll hemma i huset. jag och hector har suttit och myst i soffan på fårskinnet och druckit julte och tittat på leilas söta jul. tänk vad hon kan få en att vilja baka! jag har det mesta hemma till allt så det går att göra julgodis. det är ju så bra att de mesta innehåller ungefär samma ingerdienser (: vi har lyckats få ihop en del under december månaden. mysigt lussebullebak, pepparkaksbak, knäck och pepparkakskola på lucia och chokladkola. mums! mysigt är det också! men leila gjorde fudge ikväll och det skulle jag vilja pröva på! såg riktigt mumsigt ut!

hjärtat har jobbat nu ikväll och vi jag och hector och katterna roar oss själva. har eldat massor i kakelugnen. vi har två kakelugnar och en kamin och nu är huset varmt och mysigt uppvärmt! ikväll åt vi köttfärsås och spaghetti innan älsklingen åkte och jobbade och sen har jag pratat med finaste vännen! glad att du finns gumman!! :D

imorgon ska vi riva ut gamla köket. nya köket är ju som ni vet helt klart. det enda som fattas är elen. och på fredag kommer elektrikerna tillbaka (segproppar) och kopplar ihop allt. så vi kan flytta över vitvarorna och börja laga mat därinne istället. nu huserar vi i två kök, inte helt skoj, men vad gör man (; vi lagar alltså mat och diskar i det gamla köket och har allt porslin osv i det nya. man har vant sig, men det ska bli skönt med ETT kök nu (: så imorgon ska vi riva så mycket vi bara kan. och på fredag kommer vi köra en heeeldag och bara fixa fixa fixa! kommer bli så bra när det är klart!!!! och så jäkla skönt att slippa renovera på ett braaa tag!

i helgen ska vi upp till sthlm. vi ska hälsa på min farmor och farfar och det ska bli så mysigt!! äta julmat till lunch och så. sen hem till sebastians föräldrar och där ska vi ha "lilljulafton" på lördagen. med hans farmor och farfar, mamma och pappa, syster med familj. och på söndag ska jag och mamma på julmarknad och göra chokladkola, mys! en riktigt julig helg :D sen den 21 ska jag och älsklingen på julfest med hans jobb och bo på hotell. shysst jobb som bjuder på hotell övernattning (: dock vet jag inte om jag klarar av en helkväll och natt utan hector ): känner mig kluven.. jag vet hur mycket jag saknar honom bara han ligger i sin säng i sitt rum. uh. hur som helst, kul ska det bli på festen (: julbord och fest! jiho! ska bli kul att träffa alla, har haft kontakt med ganska många på hans jobb när jag hade sebastians mobil när min var borta. hihi.

nu ska vi fika lite och sen hoppa i säng! mysigt att sjunka ner tillsammans! saknat honom hela kvällen! ♥ sov så gott fina ni! puss&kram!



hectors rum

såhär ser vår älsklings rum ut just nu i kväll (: vimplarna är så fina därinne och jag är så nöjd med borgen. har borrat upp spottar som jag hittade i en av jullådorna som låg och skräpade. så nu är det inte bara spottar som drivs av batterier, utan nu är dom via en kontakt i väggen, de ni (; fru cobert hon kan hon med!

















Mys i gårkväll


God morgon!

Hoppas ni sovit gott (: vi har sovit jättegott! Ligger i sängen och myser med Hector och min älskling är nere och gör frukost till oss <3

Vi känner oss inte helt krya så idag blir det att kurera sig med massa te och film :) vad ska ni hitta på idag?

Hoppas ni får en jättemysig dag! Så hörs vi lite senare! (: puss!


Lucia

Så mysigt vi hade i förrgår efter lucia i Globen. Lucia var magisk! Satt och bara sög in julstämmningen! Höll älsklingen hårt i handen och myste! En bra tradition tycker jag (:

Efter åkte vi till gamla stan och promenerade runt hand i hand i dom mysiga gränderna. Så mysigt där! Gick till mitt favorit café chokladkoppen och drack varm choklad med vispad grädde och åt lite mat. En riktigt lyckad kväll! Tack älskling <3

Igår träffade jag Helena och åt lunch och letade julklappar i liljeholmen centrum. Sen när hon åkte hem kom Anna och tog en fika! :) mysigt! Efter det åkte jag och Hector hem till mamma och åt middag och Sebastian kom från jobbmöte runt nio och åt. Trötta båda två så vi stannade och sov över! Tanken var att vi skulle tittat på lucia med mamma imorse och fika med lussebullar och glögg, men älsklingen började jobba i Linköping vid 10 så vi har sträckåkt nu på morgonen :) får bli lucia mysande ikväll istället!

Och nu har jag skaffat en ny kamera laddare :D så nu blir det roligare att blogga!!

Hoppas eran lucia har varit riktigt mysig! Jag låg i vårt gästrum under täcket och har laptopen i knät. kollade på lite webtv. Leilas söta jul bl.a. :) och myste med vår skatt! Sen när älsklingen kom från jobbet så åkte vi och köpte ingredienser till pepparkakskola och knäck. Så lagom till lucia visades på tv hade vi ett fat med både hembakta lussebullar, knäck och pepparkakskola. Det enda som inte var hembakt var pepparkakorna.. Fast vi hade det hemma också kom jag på sen :) varm glögg och en brasa i bakgrunden och fina älskade Sebastian tätt intill och Hector på sitt fårskinn sovandes. Gosbebis! Vi har badat i kväll han och jag, vad han njuter! Och jag med <3

Nu ska vi hoppa i säng hela familjen och sova, är så trött efter den här helgen! Har varit mycket! Men mycket mysigheter såklart :D

Vi hörs imorgon! God natt sov så gott <3

Glad lucia! Puss :)


Kärlek


Mums

Fick Igår när vi köpte glass!


Lucia i Globen

Efter en helt underbart mysig kväll igår med Anna och Conny är vi påväg upp till Sthlm och Globen! Luciamys med Sebastian! Gissa om jag längtat!! :D vi har klätt upp oss, lockat håret och gjort oss fina.. Ja sebastian har ju inte lockat håret ;)

Igår kom Anna och Conny förbi på kvällen, vi bakade pepparkakor, drack glögg, myste framför brasan i vardagsrummet, och åkte sen in till Linköping och åt middag på BK tror det måste vara Linköpings mysigaste restaurang med öppenspis, dov inredning och soffor man sitter i (: åt riktigt god mat! Oxfilé och seb åt renfile. Smälte i munnen!! Tog en promenad i ett julpyntat linköping och åt ben&jerry glass på deras glassbar.

Idag har vi fotograferat annas fina gravid mage och när vi kommer gem
Igen blir det fixa med dom (: älskar att fotografera!!

Hector ska vara hos sin mormor ikväll. Känns jobbigt att lämna honom ): men jag vet att dom kommer ha det mysigt! Och vi ses ju direkt efter lucia! Lilla gubben! Svårt att inte älska honom <3

Ha en jättemysig tredje advent och var rädda om er! Puss&kram!!


Fredagsmys

Hoppas ni har det riktigt mysigt hemma i stugorna ^^ vi myser massor! Tände en brasa tidigare men stormen gjorde så den släcktes så ska strax få igång den igen.

Vi har hela huset fullt med levande ljus, julstämning och bebisjoller. Hector har fått en tidig julklapp från oss. Ett babygym i trä. Är allergisk mot dom i tyg. Och nu ligger han på sitt mysiga fårskinn och jollrar och har konversation med träklossarna som hänger över honom. Älskade onge! Igår var vi förresten på BVC och nu väger han 5508g. Vårat lilla gos <3

Fredagens middag bestod av pepparbiff haricots vertes, pommes, vitlökssmör och beaneisås. Gott vill jag lova! (: köpt mer en ett kg smågodis och ugnsbakade sourcream chips! Mums!

Sitter och kramas med Hector och älsklingen får igång elden nu i kakelugnen.

Helgen är fylld med mysigheter. Idolfinal, myskväll, restaurang besök på mysig restaurang med goda vänner, gravid fotografering, julbord och sist men inte minst lucia i Globen. Helt underbart vackert och jag längtar!

Ikväll bakar vi pepparkakor jag och min kärlek och dricker glögg! Julkänslan är på topp! Har myst runt här hemma hela kvällen! (:

Idag på dagen var vi och köpte två renrasiga fårskinn från Gotlandsfår för inga pengar alls. Om man jämför! Hector har legat på sitt och myst och jag har suttit på det andra i soffan. Älskar dom! Lockiga glansiga och gråa i olika toner! Åh!

Ha en jättemysig kväll och var rädda om er <3 puss&kram och välkommen hit alla nya! Ökat i hundra unika läsare dom senaste dagarna. Nu är ni nästa fem hundra stycken som följer mig och familjen varje dag! <3 hej!


Finaste Julius

 




 


Stars


<3



Du är meningen med allt - min stora kärlek.
Tack för att du är min.
Tack för att du kom in i mitt liv så tidigt.
Nu får jag njuta av dig - av oss så mycket längre.

jag älskar dig sebastian cobert.






När livet är precis som du vill

jag har många gånger känt mig tom, känt mig eländig, haft ångest i bröstet så jag knappt kunnat andats. kännt att det inte finns någon mening, det var min vardag innan i flera år, men så sätter jag mig ner, tittar på vart jag är i livet nu. jag är precis där jag vill vara. vilket slit det har varit, det ska man veta. det har varit många turer, men någonstans där på vägen hann jag finna en grundstyrka inom  mig som är så värdefull. allt skit i livet har gett mig en större överblick och mer erfarenhet. jag kan förstå människor, för jag har lärt mig att förstå mig själv. och jag är nog den svåraste människan jag känner. jag är komplicerad och avancerad, men när man väl lär känna mig, och uppskattar mig då är jag en vän för livet. jag är stadig och stabil. jag tror att jag kan livet nu. det känns så. jag har varit med om så mycket och varje nergång har gett mig mer skinn på näsan. en fin människa i min högstadieskola sa till mig för flera år sen "fanny, jag känner ingen som har så mycket skinn på näsan som du har" undra såhär många år senare hur mycket skinn jag har på näsan nu.. den måste se ganska rolig ut min näsa i profil (;

jag förstår inte att jag orkat, men orkat har jag. efter föreläsningen i skolan jag var på har jag ransakat mig själv. det är fruktansvärt vad man är bra på att klanka ner på sig själv. när allt man borde göra är att krama om sig själv för att få mer energi till att orka lite till. jag lovade mig själv att jag ska krama mig själv mer. jag är bra på att hjälpa andra att ta sig dit dom vill. men någonstans i allt glömmer jag bort att hjälpa mig själv. det är många gånger jag precis hållt mig över ytan. att tänka fina tankar om sig själv, se hur långt man tagit sig och njuta av nuet är viktigt! och aldrig aldrig jämföra sig med andra.

sebastian är en människa jag ser upp till. att han är min, och jag är hans, det måste stå skrivet i stjärnorna. vi älskar varandra så starkt. jag har aldrig upplevt den här styrkan på kärlek, han håller om mig när jag tappar greppet, han älskar mig. ut och in. han låter mig leva ut mig själv, han uppmuntrar och ser upp till mig. han ger mig det jag alltid önskat och behövt, vi skrattar ihop, vi är galna ihop, vi lever livet fullt ut på vårt vis, vi har sjukt mycket att vara tacksamma för. hector är det bästa som hänt oss. för några år sen kunde jag inte andas för att ångesten var så stark, nu kan jag knappt få luft för att hela kroppen är fylld av kärlek. nu är livet precis så som jag vill. och det bästa av allt. jag har inte slösat bort mer år på att bara må dåligt! för livet det går så fort. alla är så förvånade över att jag orkade resa mig upp. men vet ni. det är bara ni som sätter begränsningarna. ni är precis där ni valt att vara. och när man ransakar sig själv och vet om vad man inte är nöjd med. då finner man styrkan till att förändra. ingenting är någonsin försent. men du blir inte yngre. ändra, och bli lycklig - på riktigt!





Köksrenovering del ett

Glad att ni tycker att vi varit duktiga :D sånt gör så man orkar mer för vi har lite kvar :)

Vi har satt upp gipsskivor på väggarna, rivit ner det gamla papptaket, sänkt taket för spottar, satt upp nytt tak, fixat underarbete för gummigolvet och lagt det. Dragit om ny el innanför väggarna i nya köket. Dragit om ventilationen och vattnet.. Spacklat målat, satt upp skåp., öppnat upp en dörr från gamla köket och även ett "fönster" i fönstret kommer det vara tre inbyggda spottar.. Ifrån fönstret ser man in i gamla köket där matdelen kommer vara. Också har vi stängt igen en dörr mellan nya köket och vardagsrummet :)


Köket by night

Dåliga mörka mobil bilder och såklart väntar vi på spottar i taket (vi har sänkt taket) och spottar under väggskåpen. Lite täcklister och sånt pill ni vet (: är sjukt nöjda :D


 


Vår vita baksida <3

Älskart!!!


Oj

Så skulle ni ju få se också haha.


Liten sneakpeak!

Nya köket är klart och nu väntar vi bara på elektrikerna! Sen kan vi lägga vår energi på att annat (: och jag ser verkligen fram emot det!!


God kväll

Hoppas ni har en mysig tisdagskväll! Jag stökar runt här hemma försöker hitta en plats åt allt i nya köket och ska strax sätta på en kopp te och tända ljus i vardagsrummet - sjunka ner i soffan och titta på husfruarna. Riktigt skönt eftersom jag inte gjort annat än fixat här idag (:

Var ute och hämtade posten när mörkret precis fallit. Det är helt stjärnklart ute, iskallt och under mina kängor knarrade kramsnön. Njuter. Nu har jag verkligen julkänsla. Myser runt här hemma. Imorgon tänkte jag ta en lång mysig promenad med Hector i vagnen när det mörknat. Så stilla, tyst och fridfullt här på landet.

Jag är lycklig!


Platt som en pannkaka

Min mage har gått tillbaka helt efter min kanonkula som verkligen var stor. Ingen är gladare än jag för jag fick höra från höger och vänster hur skinnet skulle hänga och dingla efter. Olika på alla så det är mer eller mindre omöjligt att jämföra. Sen finns det ju andra spår efter min graviditet som jag kanske inte är hundra procent nöjd med. Men sen är det ju så. Jag skulle kunna se ur hur som helst för att nu få ha honom här. Jag älskar min kropp mer nu än innan. Jag har alltid varit mager och nu väger jag äntligen så som jag vill.


Fyndat glöggmuggar

På julmarknaden vi var på fanns det även en loppis och där hittade jag fyra st vita glöggmuggar med svarta julbockar på och olika julord inuti muggarna. 25 kr för fyra st. Glad för dom :D från månses design.


Fem cm underbar snö

Jag var riktigt orolig över att vi skulle få fira Hectors första jul utan snö. Men igår när vi kom hem från Stockholm låg den vit överallt här i byn. Underbart och jag är helt lyrisk :D tog en bild från vårt vardagsrums fönster nu på morgonen. Och ett från hallen på övervåningen. Mys säger jag bara!!! Åh! :D

God morgon underbara ni. Ha en helt fantastisk dag! Jag är lycklig i hela kroppen!! Mår bra och saker och ting börjar sakta falla på plats nu njuter vi, snart är det julafton <3


Hector

Kan sitta i timmar och borra ner näsan i hans fjuniga mörka hår, lyssna på hans små andetag och känna kärlek strömma mellan oss. Kunde aldrig drömma om hur fin och go han skulle bli och är. Jag älskar dig Hector <3


Det där med att vara i fas

Andra advent i dag och vi tände det andra ljuset i morse vid frukosten. Mys! Tiden springer i väg. Det känns lustigt att det är julafton om tjugo dagar. Nästan så det borde flyttas fram en månad så jag hann hamna i fas. Snön är väldigt saknad och jag kommer säkert envisas med att ha kvar julpyntet hela januari ;)

Idag åkte Mysan hem. Och det är som vanligt lika trist för vi har så kul hon och jag. Vi kan andas tillsammans. Ni vet en sån vän man kan vara hur som helst med utan att bli dömd. Vi har haft två mysiga kvällar ihop, älsklingen min undrade vad som hänt med all ved han burit in några timmar tidigare.. Vi eldade hejvilt här i går och tillslut var det så varmt så jag vart svettig! (; druckit glögg så vart varma inombords och myst mest hela tiden (:

Idag har vi veckohandlat, en sysselsättning som en vanlig Svensson (förutom jag då) inte tycker om. Jag älskar att strosa runt bland hyllorna och plocka ner godsaker i vagnen (: fast idag hade vi allt annat än tid till att vara långsamma! Full rulle har det varit - från morgon till kväll. Har knappt haft tid till att andas i mellan åt. Jag tycker om när det händer saker, men just nu vill jag mest bara sitta ner och rulla tummarna. Mysa med finaste Sebastian och gosa led Hector skatten <3

Imorgon åker vi till Sthlm och Sebastian ska på möte i Uppsala! Jag ska umgås med mamma och medans hon är påväg i ett ärende så ska jag och Hector gå på stan och köpa julklappar mysigt (: saknar vårt centrum där vi bodde mycket!! Och det ska bli riktigt kul att gå runt i affärer - längtar!!

Köket blir så bra!! Måste hitta min laddare :( ska ju göra gravid fotografering nu i helgen. Hittar jag den inte måste jag köpa en ny..! Och jag vill ju visa er bilder!! Vår dator hänger sig och att blogga från datorn just nu går inte så bra ): men hoppas vi får rätsida på den snart!! Bloggar ju bara från mobilen just nu.

Ha en supermysig andra advent!! Puss!!


Hectors nya snuttis


Sov så gott!

Har haft en riktigt lugn och bra kväll ihop med my. Vi har stått ute i kylan och tittat på den vackraste stjärnhimlen. Tänt en värnade brasa som vi la på ved på hela kvällen. Mysigt att se henne sitta och titta in i elden. "fridfullt" mm verkligen! Mysfaktor på hög nivå! Har tittat på tv hela kvällen. Suttit och haft glöggmys på golvet och myst med Hector. Lilla gubben. Kärlekskrank! Tittat på idol och bara varit. Så skönt att inte känna att man måste prata hela tiden utan bara vara.

Imorgon ska vi på julmarknad och iiiih längtar! Älskar julen!! Sen ska jag försöka färdigställa företaget. Sista är att bara lägga upp bilder på alla planscher och så leta mer julklappar på nätet!

Nu ska jag och min fina Sebastian sjunka ner i skönaste sängen. Ångrar inte en sekund att vi köpte den här sängen. 60 tusen må vara en förmögenhet men vi sover såå gott!!!

Sov så gott och tack för att ni finns och för era fina ord. Gladare Fanny får man leta länge efter :) puss&nattinatt


Mysan

Mysan är på besök hos oss ikväll och sover över! Så mysigt med sällskap <3 älsklingen är på jobbet och vi har tjejkväll här hemma (förutom Hector hihi) ska strax värma lite glögg och bjuda på pepparkakor och tända en brasa. Hela huset är fullt av tända ljus och vid sex ska vi titta på adventskalendern på tv mysigt!! (: idol senare och massa smågodis.

Imorgon ska vi på julmarknad och det längtar jag verkligen efter! Hoppas hoppas att snön kommer snart!!!

Hoppas ni mår bra och får en riktigt mysig kväll <3 var rädda om er! Puss&kram!


Dbt

Idag var jag på en skola i Vimmerby och hade föreläsning om mitt liv och trasiga bakgrund och även hur jag tagit mig upp. Var så nervös innan men det gick bra! Och jag är glad att ni uppskattade det! Glad att jag fick komma!

Det är sällan man ser själv vilka framsteg man gjort förens man själv tar fram dom och ser. Från nattsvart botten till hus, make och barn! Utan ångest och en styrka som heter duga. Vi lever ju det liv vi valt själva och jag valde att leva mitt såhär med glädje istället för att gräva ner mig ännu mer. Han är inte värd att ta fler år av mig.

Det är det här jag vill göra! Föreläsa om
Självskadebeteende, incest och hur man lyckas ta sig upp igen.


Julkalender

Min mamma är världens bästa! Fick min gamla julkalender i ett jättestort paket på posten i går :D och tanken är att jag ska öppna en lucka varje dag! Mysigt! Snacka om nostalgi!!


RSS 2.0