snart god natt

varit en intensiv dag idag och jag längtar efter att få krypa ner i våran sköna säng och kura under duntäcket. kanske läsa lite i en bok och bara varva ner. sitter och myser med henry, vår minsta nakenfis ni vet, han låter som en liten bilmotor kurrgubben (: en kopp kvällsro i te koppen och sen god natt pussas med älsklingen och bädda ner vår lilla skatt i sin säng. var inne på polarn o. pyret en sväng idag och kikade på ylleunderställ och deras vinter overall till bebisar, den är riktigt bra då man kan göra den till en åkpåse också. vi får se, det är ganska mycket pengar och han växer ju så fort nu. surfar på tradera och försöker hitta någon där. får se vad det blir. ett grått fint fårskinn ska han få ligga på i sin vagn i vinter i allafall. kylan kommer ju underifrån.

anna och robert åkte nyss. har haft en mysig kväll med film, och massa gott till. tände en stor brasa som har sprakat i bakgrunden och hector har legat på älsklingens bröst hela filmen och sovit. lilla hector. sötaste ♥ tidigare idag åkte vi in till linköping allihopa och gick på coffe house och fikade, sen blev det spaning i affärer och efter det åt vi tapas på en mysig tapas restaurang här. jäklar vad mätt man blir på sån man. phu. (: dom har mycket bra matställen här. allt är så mysigt inrett och så. gillart här i linköping!! (:

imorgon åker vi till sthlm, sebastian ska jobba och jag ska äntligen få träffa lilltjejen jag brukade sitta barnvakt åt i ett par år. saga ni vet. gud vad jag SAKNAR henne. har suttit åt flera barn innan, men saga, hon fastnade. hon blev som en bästa vän. smart liten dam det där (: mys ska det bli. och jag är inte helt säker på att dom vet att vi ska ses. får bli en överraskning.. och hoppas att ni inte läser bloggen nu (; ska försöka träffa helena också på måndag innan vi åker hem till kattskatterna (: julius sitter här på bordet bredvid macen och håller mig sällskap. myskatter är dom verkligen.

igår blev det tacos, idol och fredagsmysigt här hemma. riktigt kul att anna och robban kom över. det får vi göra om snart igen! (:

kika lite mer på tradera och sen te och hopp i säng! hoppas ni mår toppen och har haft en bra lördag! hörs imorgon! PUSS!



gillar verkligen den här adventsljusstaken. fast minus mossan.. jag hittar inte min dymo apparat... det är katastrof! haha. jag måååste köpa en ny imorgon. har massa saker jag vill märka upp. hm. jaja (; ska nog göra mig en sån här betong ljusstake också innan första advent.. ännu en sak till pyssellistan (;



bedroom

åh vad jag blev glad för alla era kommentarer :D TACK! nu ska ni få se sovrummet som jag pysslat med idag. blev jättenöjd. och som vanligt är det ju inte alls lätt att fånga det där braiga på bild. ni får komma hit och kika (;







lägger upp mer bilder inom kort.. ett till projekt jag startade idag (:



Babylove





vi älskar dig hector ♥



finbesök och äntligen fredag

kan man längta tills helgen trots att man är hemma och är mammaledig? jajamensan och det gör jag! (: idag är det fredag och vi får finbesök från sthlm nämligen min barndomsvän anna och hennes robert kommer. dom väntar smått, det känns som att det är ganska många som jag känner som väntar barn nu (: riktigt kul!

sitter och väntar på att färgen ska torka i sovrummet så ska jag måla fondväggen sen. när man målar tex en ruta eller ränder på en vägg så är det så lätt att färgen "rymmer" in under tejpen och så blir det inte en rak kant ): så då efter att jag tejpat målar jag på väggen och tejpen med samma färg som är under tejpen.. så den som målas över sen inte glider under.. hängde ni med? :P så nu ska jag strax måla det första lagret mattsvart färg. sen ska jag leta upp ett shysst teckensnitt och skriva ut siffror.. så ska jag rita av mallarna på vit plast och klippa ut och klistra på "sänggaveln" är det nått jag älskar så är det att pyssla :D

vi gick upp vid sju, åt god frukost med nybakta småfrallor (gud vad vi är husliga hehe) och tända ljus, såklart. alltid tända ljus! mysigt! efter det fortsatte älsklingen med listerna i hectors rum och snart är det helt klart. nu är han på jobb, men är hemma igen vid fyra. så jag ska måla som sagt och plocka och torka av alla ytor och hänga tvätt och tända en brasa. vi eldar mer eller mindre dygnet runt i kakelugnarna. hela huset värms ju upp av murstocken och då behöver vi inte ha bergvärmen på så hög värme. GLAD att det fanns bergvärme instalerat i huset. hade inte sett fram emot vintern och alla dyra räkningar annars. vi har vattenburen golvvärme i hela källaren och eftersom vattnet pumpas runt runt så kostar det knappt nått. toppen! (:

hector har fått sig ett varmt bad och njuter lika mycket varje gång gosfisen. gud vad jag älskar honom! han börjar le lite smått och göra massa uttryck med ansiktet. och han har upptäckt sina händer att det går att röra på fingrarna. ni anar inte hur gulligt det är när han ligger där och rör på dom små söta korvfingrarna. hihi. igår innan vi badade honom så skulle vi testa den blåa leran som det var meningen att vi skulle göra fot och hand avtryck i.. jomen tjena. hur lätt var det då?! det gick inte. hur jag än försökte så gick hans små händer inte att räta ut. så fort jag tog i dom så knep han ju åt.. vilket små barn gör. och att trycka på hans händer och fingrar mot leran kändes inte så snällt. han grymtade till och ville inte alls. så leran åker i sopporna. vill inte plåga honom för att få en lerfot & hand uppsatt på väggen. därimot så tänkte jag att fotavtrycket vi gjorde på SÖS ska vi scanna in och framkalla som en fototapet, förstora upp litens fot big time och ha på ena väggen i arbetsrummet. (: blir säkert jättefint och framförallt kul att se varje dag.

igår började jag klistra in kort och minnes saker i hans "min första bok om mig" jättesöt bok som jag hittade på inget mindre än ica maxi där vi numera handlar mat. jag älskar den affären :D massa alltiallo butik. med inredning, utomhus artiklar, kläder både till barn och vuxna, skor, mat.. ja allt. så en bok avdelning med massa böcker. hittade en jättesöt som bok. får visa er sen när den är klar (: och så hittade vi en julklapp åt hector. små fårskinnstofflor från sheepherd. varma och gosiga i åkpåsen i vinter. tänkt hans första jul. den ska vi göra mysig och minnesrik.

så ikväll blir det mysfredag med tacos i stora lass och massa gott till idol. tända ljus i hela huset, en varm brasa, fina vänner och massa kärlek. låter som en riktigt bra start på den här helgen. och nästa helg åker jag och älsklingen till ullared (maria jag såg att du också skulle dit, vad är odsen?!) :D kika julklappar och gud vet vad. KUL ska det bli iallafall.

nu har nog färgen torkat och jag är mätt efter min lunch. blev rester från gårdagens middag laxfiléer marinerade i honung och balsamvinäger. riktigt gott!

ta hand om er och ha en supermysig fredag (: det ska vi ha. puss&kram!



myser med hector



















Prickig tapet

Vi har ju köpt ett vitt vitrinskåp från Ikea i serien "hemnes" till Hectors kläder. Blev riktigt nöjd med det och är glad att vi valde ett "öppet" skåp så man får in lite färgklickar via kläderna därinne :D i går när vi var på Woody så stod jag och bläddrade i massa tapetpärmar och hittade den här ljusblåa/ljusturkosa vitprickiga tapeten! Så nu är en rulle beställd och tanken är att jag ska tapetsera insidan (baksidan) med den! Kommer nog bli riktigt fint!

Idag fortsätter vi att sätta upp dom ny gamla listerna och fodrena i litens rum. Hector och Sebastian är på woodys just nu och köper lite mer lister och krokar till en gummivajjer jag ska sätta upp i arbetsrummet och hänga foton på. Pyssel dag med andra ord (: vaknade vid sex och var den enda här hemma som inte sov (; satt och vek in mer av Hectors kläder i hans garderob och dukade fram en mysig frukost innan jag väckte älsklingen. Efter frukosten tände vi en brasa och jag och Hector tog en tupplur tätt intill varandra i soffan! Mysig start på den här torsdagen!

Nu ska jag medans mina älsklingar är iväg redigera lite foton och ta en dusch. Sen blir det målning av mattsvart fondvägg!

Tacos och film ikväll. Vad hittar ni på? (: ha en jättemysig dag! Puss&kram


Tornby

Hej på er (:

Onsdag i dag och vi är utvilade och inpackade i bilen hela familjen. Ska till tornby och köpa mat, kattmat, kattsand och lite annat. Lister till Hectors rum ska köpas och sen åker vi hem och fixar klart hans rum.

Inatt sov Hector i sitt rum själv och det gick jättebra! Tycker att han är så duktig vår skatt och jag är så stolt. Det kändes tomt utan honom men det är ju bara att tassa in och pussa på honom (: han vaknade en gång för att han var hungrig men sen sov vi gott.

Fixat och donat nu på morgonen och ätit god frukost som älsklingen gjorde när jag duschade. <3

Sebastian är ledig idag så idag blir det husfix på dagen och middag och mys ikväll med film låter väl mysigt (; vad hittar ni på idag?

Svar på fråga: nej det är inte omöjligt att producera så mycket mjölk. Jag pratade med en annan som donerar ännu mer. Ju mer man pumpar desto mer producerar man.

Ha en underbar dag allihopa! Hörs ikväll! Puss <3


Fredag?

God kväll finaste!

Jag ligger i soffan och vilar. Tittar på äntligen hemma och dricker te med massa tända ljus och en brasa. Har åkt på en rejäl mjölkstockning så jag känner mig jätte febrig. Duschade jättevarmt innan jag hoppade i mjukiskläder! Så får hoppas att det ger sig snart!

Om en halvtimme börjar husfruarna och det ska jag och Hector titta på (: fast han sover nog mest hihi.

Det är så skönt att vara hemma. "Borta bra men hemma bäst"' sa älsklingen när vi åkte hem till huset från stockholm. Har haft två härliga dagar där uppe! Träffade Hectors gudmor och min vän ann och åt med henne och Sebastian och Sebastians arbetskollega på en grekiskrestaurang! En spontan grej som var mycket trevligt :D och på dagen tog jag Hector i vagnen och gick en låååång promenad på söder och shoppade på granit. Blev tre fina stålrörs ljusstakar, en fotovajer och några ramar.

Sen igår träffade jag mamma och Fikade hon fick gostid med Hector och efter det åkte jag och Hector och träffade Amie och blev bjudna på middag hemma hos henne och hennes kille (: myskväll med film och massa snack och mys med liten. Älsklingen kom och hämtade oss hos Amie vid midnatt efter hans kvällspass. Saknar honom när han jobbar men jag är jätteglad att det går så bra för honom och för oss är det ju perfekt att han jobbar en dag i Sthlm varje vecka så kan jag bara följa med om jag vill (:

Sov hemma hos svärföräldrarna men ann lånar ut sin mysiga lägenhet på söder till oss när vi kommer upp hedan efter! Den människan gör allt för oss! <3 inte fy skam att få bo på söder (:

Efter två nätter i storstan åkte vi hem imorse och gissa om katterna saknat oss!! Meningen var att vi bara skulle sovit borta en natt, men eftersom älsklingens jobbmöte drog ut på tiden så vågade vi inte åka hem eftersom han var så trött. Blev mycket kurrande när dom såg oss ^^

Har ätit mexicansk mat, plockat lite här hemma och bara tagit det lugnt! Myser med Hector nu i famnen och tittar på husfruarna. Han är så söt i hans traktor pyjamas från polarn o. Pyret (: hans pappa är påväg hem till oss och då blir det myspys med hyrfilm, lant chips och små godis! Fredagsmys? (; jepp!

Imorgon sätter vi fart med köksrenoveringen på riktigt och det ska bli riktigt kul!! :D längtar! Vi har ändå hunnit fixa mycket här hemma! Hectors rum, vårt sovrum är nääästan klart, dator rummet och vardagsrummet och biorummet (ska bara måla den där svarta fondväggen) och nu köket! Bra jobbat efter så kort tid boende här och med en liten bebis (:

Nu är fruarna slut och jag ska plocka lite här, tända mer ljus och vänta på min stora kärlek <3 sen blir det gos i soffan!!

Hoppas ni mår bra! (: puss&kram


Mys fredag

Jag och Hector är nakenfisar och myser i soffan. Hud mot hud metoden är någonting vi tagit med oss från sjukhus perioden och Hector somnar på nolltid när han ligger med sin mage på min mage/bröst så nu ligger vi raklånga i soffan med en sprakande brasa som värmer upp hela vardagsrummet. Jag är trött och saknar min älskade fina Sebastian. Han åkte från Sthlm runt åtta och är strax hemma hos oss igen. Längtar så!! <3 få krypa ner i sängen och kramas!

I natt när liten var så orolig så la vi honom med oss i sängen med oss och vi sov i arbetsrummet i gästsängen som är 1,40 (: vi har en son som lyckades mer eller mindre böka ut sina föräldrar på golvet haha. Hector sov längst in mot väggen med sin kudde och täcke. Sen sov jag i mitten med mitt extra tjocka duntäcke eftersom jag fryser så mycket och sen älsklingen ytterst med sin kudde och duntäcke :P det var gaaaanska trångt hehe. Anledningen till att vi sov därinne var för att det luktade för starkt av den nymålade färgen i sovrummet! (:

Har haft en mysig fredag! Har verkligen uppskattat att bara slappa runt och fixat plockat myst och ätit middag framför idol och haft massa ljus tända och en brasa. Haft Hector på bröstet hela kvällen. Vad jag älskar att ha honom nära. Känns overkligt ibland att han är här för jag har längtat så efter honom. Kärleken till sitt barn är så stark. Jag älskar honom och det får han höra flera gånger varje dag!

Ska ta och leta vidare efter julklappar. Ja jag vet! Men jag hatar att panikköpa julklappar två dagar innan julafton och som jag skrivit innan så ska vi bara gosa i december! Har ni sett hur underbart vacker en stjärnhimmel är på landet där det är lite gatubelysning?! Tänk att gå ut i vitaste snön och göra en snölykta och kramas och dricka varm glögg och värma händerna på en sprakande brasa.. Jag lääängtar till julen!!!

Ha en fortsatt mysig fredagskväll och ha en fin lördag! Vi får som ni vet besök att familjen Cobert och jag syns här igen på kvällen! Var rädda om er! Sov så gott (: puss&kram


underbar barninredning

har letat som en galning efter den här jättefina mobilen med luftballonger i plåt! älskar den! den fanns på en hemsida, men där var den tyvärr slut ): nu hittade jag den för halva priset på en annan hemsida och köpte den på en gång! tänkte ha den snett över byrån i hectors rum (ni vet där sebastian rev väggen) så han har någonting att titta på när vi byter blöja på honom. vi använder nämligen byrån till skötbord också. och första lådan är full av salvor, blöjor, oljor, krämer och tvättservetter (: ska köpa en ljusblå skötbädd med vita prickar från polkadot design, har bara inte fått tummen ur än.. så han ligger på en fejkfårskinnspläd och en handduk som skyddar om han tycker att det kul att sprejmåla mamma och pappa med kiss. busfrö! så det blev en luftballongsmobil och även den sötaste kaninlampan som mysbelysning! här hittar ni mobilen och här hittar ni kaninlampan!

nu ska jag inte måla som jag hade tänkt, utan bara ha en lugn fredag och måla det gör jag på söndag istället.  en dag vila förtjänar man faktiskt (; ska städa och förbereda inför middagen. blir enchilladas och en sallad. hade velat göra hemgjord glass med vitchoklad och hallon.. men vi har inte mat i frysen vi har typ 40 liter bröstmjölk för att sjukhuset inte har plats.. jag har liiite för mycket.. så på söndag eller ibörjan av nästa vecka MÅSTE vi köpa en frysbox till garaget, den vi har nu där har lagt av och tagit julledigt.. (; nu ska jag duscha och hoppa i myskläder!

puss&kram!





Fredag och helg!

hej underbaringar! sovit gott? hector har varit så orolig i natt stackarn. och jag trodde att efter att sebastian fått sova på hotell två nätter skulle avlida idag på jobbet efter så få timmar med sömn, men han var mer utvilad idag än när han fick sova fler timmar. kroppen har vant sig att sova lite. och det är ingenting som stör mig heller. hector är så from jämt annars, så vi är lyckligt lottade! lilla gubben! ♥ nu ligger han och sussar i sin vagn efter att han ammat och fått ny blöja (: jag har suttit och planerat min fredag. sebastian kom ju hem i går kväll, och då överraskade jag honom med att ha renoverat hela sovrummet :P jisses vad jag slitit därinne. med att dra ner tapeter, spacklat, slipat och målat tre vändor. idag ska jag måla en sänggavel på väggen. och om jag blir klar idag, vilket jag hoppas så slänger jag upp bilder här ikväll (: så det höll jag på med igår,. jag målade och målade och målade. medans jag bytte blöjor och ammade och fixade om vart annat. jag säger såhär: en guldmedalj till alla ensamstående föräldrar! nu skulle det säkert varit lättare för mig att vara ensam med hector om jag inte var så jäkla envis och ska hinna göra så mycket som renoveringar och städa hela huset, tvätta, mysa och leka med katterna, tända ljus och mysa runt här hemma, laga middag och ja.. ni förstår. jag var bokstavligt talat slut ïgår när älsklingen kom hem! haha. så då tog han hector och började med middagen och jag stod länge och duschade varmt och gjorde en hårinpackning och bara njöt. sen åt vi mysig middag ihop och tittade på en romantisk komedi och åt ostbågar och drack cola (; kom isäng vid tre tiden och gick upp igen vid åtta,. med ett hector mål och x antal bytta blöjor!

och nu är det dax för mat för liten igen! (: hörs senare! PUSS! och ha en underbar fredag! vi ska mysa till idol och laga god middag! och tända en brasa. det gjorde vi igår också. så himla mys!



min påbörjade fotovägg i hallen :P har blivit avbruten av någonting och ja, inte kommit så mycket längre. men en tillfällig spot har åkt upp, sen när vi renoverar hallen så kommer vi bygga in spottar där. blir mysigt sken iallafall (:






svar på frågor

Hej Fanny, jag måste oxå erkänna att även jag har undrat -hur har de råd egentligen..men ingen fråga jag skulle ställa direkt. Däremot har jag tänkt fråga dig om du har koll på hur länge man ska jobba för att få hägre mammapeng än grundersättningen eller "lägsta beloppet". Jag har spenderat många timmar på nätet och på fk's hemsida men inte blivit så mycket klarare ändå. Alltså det står ju 240 dagar, men vad jag inte fattar är om det är 240 arbetade dagar (vilket då skulle bli över ett år om man jobbar 5 dgr i veckan) ELLER om det är att man ska ha en anställning 240 dagar bakåt i tiden, (vilket skulle bli cirka 8 månader). Jag ringde tom försäkringskassan men damen jag pratade med var så otroligt otrevlig och hon fattade nog inte ens vad jag menade så jag fick tillslut avsluta samtalet trots att jag inte fått svar på min fråga:-))
För övrigt tycker jag att du är fantastisk som har ork och glädje för allt du fixar!!!

Kram Helena

hej helena (: jag blev inte riktigt klok på fsk heller ang. mammapenningen. en sak som var bra faktiskt var deras hjälpvideo som ligger under http://www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/planera dom förklarar bra tycker jag! du måste ha jobbat i minst sex månader sammahängande för att få en bättre penning. och även två månader till för att slippa att få mindre ersättning under en viss period. (jag har jobbat mer än åtta månder innan, så jag tog aldrig reda på hur lång den här perioden är eller hur mycket mindre man får) men det måste någon förhoppningsvis trevligare människa på fsk kunna svara på! hoppas det var lite hjälp. fråga gärna igen om du undrar någonting! och tack tack för fina ord (: kramar

Gud så fint barnrum:) Harmoniskt! Vi har med den där borgen, Men vi byggde en själva, men på priken lik orginalet:) Undrar....alla väggar verkar vita? utom 1 vägg?? Det såg fint ut:) så undrar vad ni använt för färg på den väggen? :)

åh! hade gärna velat se bilder! tack glad jag blir! men det är inte helt klart. men snart så (: det stämmer, det är vitt i rummet, förutom på två väggar där vid borgen. den är ljusgrå. jag kommer inte exakt ihåg vilken färg mer än att jag bad om en väldigt ljusgrå färg i affären (:

Hur går det till när man donerar mjölk? Hur går man tillväga? Fattig student som är mammaledig och låter som en bra extra inkomstkälla, har mjölk så det räcker och blir över :)

du kontaktar det sjukhus du tillhör och ber om att få bli kopplad till neonatalavdelningen eller mjölkcentralen. du får donera mjölk tre månader efter att du fött barn. så jag tex får bara doonera till den 31 oktober. sen finns det andra ställen du kan donera till. vilket jag antagligen kommer om det blir mjölk över, cancersjuka mår mycket bättre i sin behandling än av strålning om dom får bröstmjölk. vet inte om man får ersättning från dom.. gör det mest för att hjälpa till. när du donerar bröstmjölk får du inte röka, dricka alkohol eller äta medicin av något slag. och ersättningen brukar ligga på mellan 100-200 kr litern. :)

Gud va kul allting låter!!
Vad är det för slags företag du driver, och är det fler än 1? har du ett "riktigt" jobb vid sidan av, dvs en anställning nånstans (?). Du har verkligen ett positivt driv, det älskar jag hos människor, peppar mig dessutom ;)

ja det är jättekul (: jag driver två företag, dom håller på att starta upp just nu med massa papper hit och dit, jag designar måbra plancher/tavlor har sålt dom innan på inredningssidor på nätet, men nu ville jag starta eget då det gick så bra. sen har jag jobbat som hobbyfotograf i flera år och fotat allt från bröllop till evenmang och skulle blivit inköpt i en väns fotoföretag, men har valt att starta upp eget. så framöver har jag några bröllop inplanerade, en av mina bästa vänner som är gravid ska jag fota nu i slutet av hennes graviditet (såklart gratis) sen ska jag antagligen fotografera för husvisningar här i linköping. så lite smått och gott. jag har ett riktigt jobb vid sidan av också :) jag har tre "riktiga" jobb på sidan av förutom fotograferings och designpysslet som jag fixar med. ja, jag har väl insett att tar man inte tag i det själv så kommer man ingenstans i livet. och det är ju faktiskt upp till vart och än vart man vill ta sig! den ända som sätter gränser är oftast en själv (:

Jättefina bilder:). Sen har jag en fråga till dig med. Det "spökar" inte i ert gamla hus?

jag brukar känna på mig sånt, men tycker det är väldigt lugnt och fridfullt här hemma. (: så nej inte vad jag märkt. alla som kommer ut hit säger att dom blir avslappnade av miljön och huset och jag håller med. så lugnt på spökfronten tror jag att det är :D

Jag tar gärna ditt nya nummer som du får ett nytt. Du kommer ha massor att sysselsätta dig med så du inte behöver känna dig helt ensam. Hoppas du har nån som kommer och hälsa på :)

jag kommer ha kvar mitt gamla (som är ganska så nytt) så ni som redan har det, radera inte :P jag kommer och har mängder att stå i just nu och sitter inte stilla mer än någon halvtimme per dag (; jag far runt här i huset som ett yrväder och därav min frånvaro här ): det kommer folk och hälsar på minst en gång i veckan här. nu i helgen kommer sebastians föräldrar och syster och sambo och hälsar på, helgen efter kommer min barndomsvän anna och hennes kille och efter det kommer helena och joakim och där efter kommer anna och hennes conny och ja, sen är det typ jul och då kommer vi fira julen här. så det där "ingen kommer hälsa på oss när vi flyttar till landet" det stämde inte direkt :P nästan så vi får boka in en helg på tu man hand framöver för att varva ner och landa i oss själva och hector. tycker det har varit jätteskönt med egentid här hemma (: har pysslat, myst och renoverat.

Vad kul för honom. Vad är det han ska jobba med?

ja jättekul för honom (: han jobbar som säljare och kommer öppna ett eget kontor här i linköping och ha folk "under" sig. han kommer jobba mycket hemifrån och även resa en del i jobbet. men det bästa är nog att han kan välja sina arbetsdagar och att han kommer hem varje kväll ♥

hade du någon försäkring då som täckte din tappade telefon eller hur funkar sånt?

nej tyvärr så hade jag inte det. därimot så har vi en bra hemförsäkring.

Hej Fanny! Hur trivs kissarna i huset och hur funkar det med Hector? Tycker dom att han är en jättekonstig liten krabat? ;D kram på dig!

hej! (: dom verkar trivas riktigt bra. det fungerar bra. henry vår yngsta sphynx (vår avelshane) har inte direkt förstått att det är en bebis och hoppar gärna upp i knät med vi sitter med hector.. det får han inte göra längre, ingenting har hänt, men det kan hända och det vill vi så klart inte. man alla andra kissarna har accepterat att det bor en liten filur här som kanske skriker ibland och snor lite av deras uppmärksamhet (;

Nu märker jag att jag missade frågestunden totalt. Får man ställa frågor nu ändå? Testar i alla fall :)
Var bor katterna nu? Kommer de flytta till huset också? Kommer de vara inne eller ute om de flyttar till huset?
Var står du politiskt?
Saknar du något med att bo i Stockholm, än så länge?
Vad anser du om genus och feminism?
Hoppas att det inte var för privata frågor!
Kramar

har tänkt svara dig läänge, men så kommer det upp någonting och så glömmer jag. katterna bodde hos min vän ann (nakenfisarna) och perserkatterna hos min mamma. dom har flyttat till huset med oss (: vi tog hem dom direkt när vi fick flytta hem från sjukhuset. jag var väldigt engagerad när det kom till politik innan, men helt ärligt så känns det ändå som att oavsett vad vi röstar fram här i sverige så är det ändå lönlöst i det stora hela då våra politiker blir så styrda av "högre" människor utomlands. tyvärr tycker jag att vi blir påtok för påverkade av media och jag har slutat att titta på nyheterna och läsa dagstidningar och vänder mig hellre till internet och nyhterna där. men det är en annan diskution (; innan har jag röstat på lite olika. nej jag saknar inte att bo i sthlm alls. det enda jag längtar efter är julmarknaden på skansen, hehe. och det ska vi gå på. det är så smidigt att ta sig till sthlm härifrån och sebastian jobbar i sthlm en dag i veckan så då kan jag lätt åka med och åka tillbaka på kvällen med honom. vänner och familj hälsar på här och vi har en helt underbar stad en halvtimme med bil ifrån vårt hus och jag älskar landet och all charm här. sen har jag ju min familj hos mig här, sebastian och hector och katterna. så jag klarar min fin fint (: ang feminism så tycker jag att det är jättebra att alla står för det dom tror på och engaerar sig i det. jag har aldrig "tillhört" någonting jag tror på varken när det kommer till religion eller direkta åsikter, mer än att jag tror att man mår bäst om man följer sitt hjärta och tror på sig själv. jag tror man kan finna erfarenheter och styrka i allt och att just stå för en sak känns för mig som att man har tunnelseénde. jag höjer människor som står för sin sak och tror på det dom vill tro på och så. men nej jag har inga direkta åsikter inom området (: självklart ska samhället vara jämnställt. men det känns iallafall som jag har uppfattat det ganska jämnställt ut? Kramar!






svar på fråga

många som frågat om hur vi har råd osv med allt, så lite löst..

jesus, vilket pris! med det är klart, han kommer ju ha roligt av(med?) den i många år framöver :) måste bara fråga, hur får du allt att gå runt ekonomiskt? en renovering är ju inte det allra billigaste och ja. mammapengen brukar väl kanske inte alltid vara skyhög:P

svar:

haha, nej billig är den då icke :P men han kommer ha kul i den förhoppningsvis :)

jag hade tre jobb innan jag blev mammaledig vilket gav mig en riktigt bra mammapenning, sen har vi sålt läghenheter och fått pengar från vinsten, vi har inkomster på 40000-45000 efter skatt tillsammans beroende på hur vi jobbar. och vi lever i ett billigt hus :) har utgifter på runt 20000 och då är en bil för 5000 kr och mat för 7000 kr varje månad inräknad. vi säger såhär, vi klarar oss. sen donerar jag mjölk vilket ger mig ca 1000 kr efter skatt varje dag. jag gör fotojobb i mellanåt vilket ger mig runt 5-10000 per jobb. och jag har inkomst via egna företag mm. jag kommer jobba med massa projekt medans jag är mammaledig och påså sätt kunna vara hemma längre med hector när jag plockar bort dagar.

hur jag orkar? :P vet inte, men orkar gör jag! nu ska jag fortsätta med det där som jag skulle överraska sebastian med (; och sen kommer per på en fika och hjälper mig fixa frysen i garaget som inte går igång!

KRAM!



Sen frukost

Sitter och äter frukost med levande ljus. Utanför smattrar regnet mot fönsterrutorna. Mysigt! Hoppas ni har sovit gott och fått en bra start på dagen. Jag & Hector tog sovmorgon och mys i sängen innan vi bäddade sängen och gjorde frukost (:

Hörs snart igen! Puss&kram och va kul att ni tyckte om Hectors rum <3 oxh svar på fråga: borgen kommer från smallroom.se och kostar 6400 kr med frakt. Love it!!


Här bor en liten prins

























här bor vår älskade skatt hector. i natt sover han för första natten i sitt eget rum. om jag inte saknar honom för mycket och har honom i sängen hos mig nu när pappa sebastian är iväg på utbildning på jobb. rummet är inte helt klart som ni ser, det fattas tak, golv, dörr och fönster lister. vi bestämde oss för att köpa nya. för dom gamla (som inte ens var gamla) var bara fula och slitna. så vi köper nya som ser äldre ut (:

vad jag är nöjd!! älsklingen min överraskade mig big time i går när han var upp i rummet. han skulle montera ihop vitrinskåpet (som vi använder till hectors garderob) och när jag kom upp för att titta så hade han monterat ihop vitrinskåp, byrå OCH borgen :D jag blev så himla glad!! bästa sebastian!!

det ska upp en vit tallrikshylla som vi köpte på ikea, vita tyll gardiner, böcker, inredning.. ja, det kommer och såklart får ni se sen!



Soon

Efter desperata husfruarna så kommer det bilder på Hectors rum!

Puss!


skadeglädje.. är det den bästa glädjen?

kanske? igår glömde jag min nya iphone 4 på handfatet inne på ikea toaletten.. inne i amningsrummet. tio minuter senare när jag kom på det var den såklart borta. igår spärrade jag kortet, idag spärrades telefonen. så den "glada" nya ägaren har inte så mycket användning av mobilen. höhö. och jag? jag får nyaste iphone om tio dagar, whiihoo (: för den kommer ut den 28 oktober (: jag tror på karma. och jag måste ha varit ganska snäll för allt flyter väldigt bra för oss! vi har lixom tur i allt! bara njuta i guess?

älsklingen är iväg och köper vår bil som vi ska ha över vintern. och sen som en reservbil. skitbil. fast den är ganska bra för att vara en skitbil (: en ägare, full servicebok, inga direkta amärkningar och den har dragkrok, det var viktigt! och kombi.  en vit volvo.

vi knopar och har oss i rummet och nu när sebastian är iväg och lillhjärtat sussar så kutar jag runt som en tok och städar och plockar, tvättar och gör allt annat än att ta det lugnt. fick så fin kommentar av petra idag, att jag verkar så lugn och harmonisk. det har du rätt i gumman, men när jag inte är det så ör jag som ett virrigt förvirrat freak som ska hinna med allt på en gång. innan jul, innan december ska allt som vi tänkt vara klara med vara klart. heja! (:

sebastian, min fina älskling som kämpat som en tok för att få ett jobb här nere, fick ett som skulle varit heltid, men det blev bara timmar lite här och där. så nu har han fått ett nytt jobb med riktigt bra lön. han får ut efter skatt 19500 kr och då är det utan bonus som betalas ut varje månad. bra månadslön tycker vi och nickar glatt! så imorgon åker han iväg på utbildning med jobbet i tre dagar och jag ska vara mammaledig, husägare, kattägare och ta hand om hector helt själv i tre dagar. och ja, jag har massa planerat-. ska överraska maken medans han är borta! ska bli riktigt kul (: och mysiga kvällar med film, hector gos och matlagning, kattmys och pill och fix i huset och i hectors rum. har köpt med inredning idag också (: fått upp en vit högblank tvbänk i biorummet också. blev fint. ska ta en sväng i huset om ett par timmar när vi fått iordning och fota allt jag skriver om!

nu - fortsätta! PUSS! och må väl finingar (:

ps, nu vet ni som hör av er till mig varför jag inte svarar.. får mitt nya simkort på onsdag! ring sebastian!



sunday

god morgon underbaringar!(: sovit gott? jag har sovit gott och vaknade pigg vid sex imorse! gick upp, dukade fram en brakfrukost med kokta ägg, yoghurt, massa pålägg, nybakt surdegsbröd som sebastians fina farmor som var här igår lämnade kvar. den kvinnan kan baka hehe! juice, te och kaffe. tände ljus lite här och var och sen kom min trötta älskling invirad i sin morgonrock och såg allmänt hängig ut stackarn ): han har inte mått så bra på morgonen och ligger och sussar nu med hector i sovrummet. mysigt med en lugn start på dagen när solen håller på att gå upp och det fortfarande är mörkt ute. det var frost ute på vår gräsmatta när jag gick ut och slängde sopporna efter frukosten. mysigt! här där vi bor kommer det alltid jättemycket snö. så vackert! längtar så till julen!

jag har hunnit måla en ljusgrå fondvägg två vändor i hectors rum, det blev riktigt bra! och nu ska bara listerna upp, möbler på plats och sen blir det piff vart efter. har beställt en vimpel till rummet i blåa nyanser och hoppas att den kommer imorgon! (: det blåa överkastet från greengate dök upp häromdagen och det blev så fint på litens säng! har kikat efter en matta.. funderade på en från danska märket sebra.. samma som hans säng, men hrm. vet inte än.

vi ska förbi en stor loppis nu på dagen och kika efter en tallrikshylla. annars om vi inte hittar en så köper vi den som finns på ikea. riktigt fin också med praktiska krokar undertill. sen ska vi veckohandla och efter det åker vi hem och pysslar vidare. ikväll ska vi åka och kolla på en skitbil. måste ha någonting nu tills vi vet vad vi vill ha för annan bil och det är alltid bra med två bilar (: den här hade bara haft en ägare och var riktigt fin, ingen rost och full servicebok. en volvo. ja för det var väl bara det som fattades och sen var svensson familjen komplett (; senare funderar vi på en subaru. att ha en fyrhjulsdriven här i skogen passar ganska bra kan jag tänka mig (:

igår kväll när vi väntade på att andra lagret färg på hectors golv skulle torka (torktid på 16 timmar per lager..) så började vi riva ut det gamla köket. iallafall där vi ska öppna upp (: blev mycket större redan och ja, vi är nöjda än sålänge! tror det kommer bli kanon! ska måla en stor väggkalender med både magnetfärg och griffelfärg sen på ena väggen. för virrigare familj får man nog leta efter. jag fick panik igår när jag trodde att vi glömt betala räkningarna i slutet av september.. det hade vi ju som tur var, men amningahjärnan är hemsk haha :P

ikväll efter shopping och fix så blir det hemgjord pizza och hyrfilm med tända ljus och massa mys! sista kvällen innan älsklingen börjar jobba igen. kommer saaakna dig ): men jag har massa projekt för mig med hemsidan till företaget, sy och pyssla kanske tilloch med kan måla om i vårt sovrum! bor man i hus finns alltid någonting att göra och det är bra för jag är riktigt rastlös när jag inte har nått på gång och någonting att fixa och planera till. jag gillar att röra på mig (;

att köpa hectors bärsele var nog ett av de bästa köpen vi gjort till honom! för vi har massa svampskog häromkring och innan snön faller och det blir för kallt så tänkte jag stoppa i honom i den och traska ut i skogen och leta svamp! kommer kunna (och vilja) sitta mer vid bloggen nu också. har ägnat varje liten vaken minut till att mysa med familjen. men när hector sover på dagarna och älsklingen är på jobbet, så finns det mängder med tid.

ska ta och hoppa in i duschen nu och fixa iordning mig! så hörs vi sen eller imorgon med bilder på hectors rum! antagligen imorgon, myspys ikväll!

puss&kram och ha en jättebra dag! (:



dom här boxarna har hector i sitt rum. perfekt till leksaker sen!





Nybadad älskling

Gosen älskar att bada och en gång i veckan badar vi Hector. Han njuter verkligen. Jag skulle vilja bada honom mer men vi fick råd om en gång i veckan.. Hur ofta badar ni era små? Hur som helst så ligger skatten i min famn nu i ren pyjamas nybadad insmord i baby body butter och har precis ätit! Det är SÅ mysigt att sitta uppkrupen i soffan med honom i knät tätt in till och min stora älskling bredvid oss (: sista helgen tillsammans innan hjärtat börjar jobba igen. Vad vi kommer sakna honom jag och Hector! Men vad vi är glada för all och åter all tid vi fått tillsammans! För det är inte många familjer som får så mycket tid ihop! 2,5 månad med Hector tillsammans <3 man måste se allt fint i det man upplever. Även fast det varir jobbigt att ligga så länge på sjukhus så fick vi massor av tid tillsammans! Mys!

Höstgrytan vi lagade blev toppen! Riktigt god! Hade i lite rött vin och extra grädde och viltfond i. Mums! Och älsklingen håller på med min favorit efterrätt - lime pannacotta. Lite jul över den med smak av kardemumma och kanelstång. Den är klar om lite mindre än en timme. Så den ska vi mumsa på sen (:

Vad har ni hittat på idag? Kan ni se bloggen nu? Och kan ni kommentera? Så tyst här så blir lite orolig (; blivit bortskämd av er!

Imorgon kommer fina Siv och Hasse hit, Sebastians farmor och farfar. Vi har fått riktigt bra och mysig kontakt jag och Siv och det glädjer mig! Har tyckt så bra om dom från första stund! Vissa fastnar och det har dom verkligen gjort! Så imorgon ska dom få träffa Hector för första gången! <3

Sen på kvällen ska vi färdigställa hectors rum. Sen på söndag åker vi och köper sista möblerna till hans rum och även tv bänk till biorummet och soffbord till vardagsrummet! Och sen blir det massa piff i hans rum! Längtar :D

Nu ska vi mysa vidare i tvsoffan (: ha en jättemysig kväll allihopa!! PUSS! :D


Fredag och helg!

hej allihopa! bloggen har verkligen varit underlig, inlägg som jag skrivit har inte publicerats och rubriker har varit heltfel. så jag är inte full (; hur som helst, anledningen är nu löst och jag fick återigen skylla på min amningshjärna. haha. jag och hector ligger nerbäddade i sängen. jag mår inte helt hundra tyvärr. fick en allergiskreaktion i går och har fått tabletter som gör mig helt utslagen. jag bara sover och sover. så det ska bli skönt med en lugn dag idag! vi flänger runt jämt och har nått planerat (: så en lugn helg låter väldigt bra! hemmamysa! ikväll ska vi kolla på idol och käka god middag blir en höstgryta med kantareller och annat mumsigt! tända ljus och äta någon efterrätt. ska leta efter nån god som vi kan svänga ihop sen (:

just nu håller älsklingen på med andra lagret av den vita golvfärgen i hectors rum. vi slipade ju, vitlaserade och lackade. herregud vilket slit. tog runt en vecka. och sen blev resultatet inte alls bra. även fast vi var jättenoggranna så blev det inte bra. och eftersom alla vet att gör man det inte när man väl håller på att renovera så gör man det aldrig sen. så vi åkte och köpte golvfärg. en sån som man kan måla på lack. det enda som var dumt var att det var 16 timmars torktid och det skulle vara två lager ^^ så allt drar ut på tiden. men det blir riktigt bra den här gången. fan den som ger sig! (: så köksrenoveringen väntar vi med tills veckan som kommer. är glad att vi kommer bygga det nya köket i sovrummet bedvid det gamla köket. så vi fortfarande kan ha det gamla kvar en långstund och slippa äta frysrätter. allt får ta sin tid.

igår hade vi en riktigt bra dag! åkte till linköping och gick och kikade i affärer, fick med mitt nytt schamp från frisören bed head kontroll freak tror jag det hette, luktar jättegott! glansspray, mudvax till sebastian och lite annat smått och gott. åt middag på olerys restaurang och sen gick vi och hyrde tre filmer på hemmakväll. såg scream 4, eller sebastian såg den, jag somnade i soffan helt slut efter dom där tabletterna uh. fick iallafall i mig lite av den goda fruktsalladen älsklingen gjort till oss. hehe.

hector ligger på mage och tränar sin nacke. han är riktigt stark redan och håller den uppe ganska långa stunder. lillhjärtat! jag läste att bebisar den här månaden börjar härma och att man kunde lipa med tungan upprepande. haha, det fungerar. vi satt en långstund i går och lipade åt varandra jag och hector. gullunge! man blir så glad för minsta lilla utveckling (:

ska titta på lite oc och bara slappa och hoppas att jag piggnar till mig snart. jag hoppas ni får en jättemysig fredag! ta tand om er! (: tände lägga upp lite bilder på hectors rum på söndag, får då är det garanterat klart! inrett osv. (: puss&kram!



torsdag!

Hoppas ni haft en bra dag! Det har vi (: förlåt för dålig uppdatering, dels har bloggappen strulat (därför publicerades ett inlägg jag skrev för två dagar nu innan det gick inte att radera :P) och så har vi haft massor att göra.

Just nu sitter vi och har myskväll med chips och dipp, cola, fruktsallad och smågodis. Vi hyrde tre filmer på hemmakväll när vi var inne i Linköping idag och åt middag på olerys! Mysigt har vi haft det (: lilla familjen <3

Städade huset när vi kom hem och nu sjunker vi ner i soffan till scream 4 ;)

Vi hörs i morgon! Nu är äntligen bloggen tillbaka!! Puss&god natt!




 


Chailatte & family living

Sitter och myser vid köksbordet med Hector här hos mig som ger ifrån sig små gulliga ljud (: dricker chailatte och bläddrar i senaste family living och väntar på att älsklingen ska bli klar med att tända grillen så jag kan lägga på den marinerade rostbiffen. Gjort en sallad med massa godsaker i och ska fritera egna pommes strax. Till det vitlökssmör och bearneissås. God söndagsmiddag! (:

Hoppas ni har en mysig söndag ni med! <3 puss!

image description


 


älskar nya lampan!









söndagslugn

söndag och helgen lider mot sitt slut. vi hade bestämt att bara mysa i helgen och det har vi gjort! (: i fredags kom morfar från österrike och jag kan verkligen säga att hector har en helt underbar gammelmorfar. dom satt klistrade vid varandra hela kvällen och det var knappt att morfar ville lägga ner hector i vagnen när vi skulle äta. "jag älskar honom" sa han med sin gulliga svenska som han är väldigt bra på trots att han bara bodde här i några år. han kommer från österrike. det var mysigt att äntligen få visa honom huset och hector, han har ringt och sagt hur mycket han längtat och jag med! sebastian och han fastnade för varandra också, vilket kändes väldigt bra för mig, då min morfar betyder enormt mycket för mig. han har varit lite som en extra pappa för mig.

lördagen spenderade jag med älsklingen och finaste hector. vi åkte till tornby och gick in och handlade lite nödvändigheter på ikea, så som skyddsmadrass till sängen, värmeljus som vi förbrukar i ljusets hastighet här hemma ^^ och en toalettborste :P så kul var det hehe. sen gick vi in på ica maxi och handlade stor pack blöjor. min mamma blev förvånad över hur ofta vi byter hectors blöja.. bajsblöjorna tar vi på en gång såklart, kul att ha bajs i rumpan ): och jag läste att vissa barn tycker att det är skönt när det blir varmt i blöjan av kisset.. det gör inte hector :P så det går åt x antal blöjor. lilla gubben. lika noga med renlighet som sin mamma.

vi åt middag ute så vi kunde ha kvällen när vi kom hem till att bara gosa med varandra! så jag plockade i köket och sebastian tände ljus och ställde fram massa smågodis som vi handlade på ica och sa lyriskt "ääääälskliiiing det är LÖRDAG" som en annan femåring (; vi gillar godis sa jag det? (; och nu är vi duktiga och håller oss till helgen. innan var det lite här och lite där. inge bra för gaddarna och verkligen inte lika gott och mysigt som att ha det på lördagar. tittade på en rolig kärlekskomedi som gick på tv och kramades (:

i morse när vi vaknade tittade vi på varandra och sa nästan i kör "han sov i sin säng?! hela natten!" hector har inte sovit en hel natt i sin egen säng här hemma sen vi kom hem från ronald.. okej vad handlar det om tre nätter? :P så det är ju inte så länge. men när vi tex har varit här bara över natten när vi fixat i huset så har han varit så orolig och ledsen i mellanåt ): knorrat och vaknat mer än vanligt. vi kom på i går att det kanske inte var så smart att pendla mellan hans säng, vår säng och hans vagn som vi haft i vårt sovrum (den brukar han sova i på dagarna när han sussar) det blev för många olika ställen och det gjorde såklart att han blev orolig. samma ställe är bättre och titta det verkade vara anledningen! han sov i sin säng heeela natten. vaknade bara för mat två ggr.  han är bra underbar vår älskling! duktig och vi är super stolta (: vi vill att han blir trygg i sig själv samtidigt som han vet att vi kommer när han behöver. och jag tror vi lyckas väldigt bra. om man får skryta lite!

älsklingen är ute och klipper vår enorma gräsmatta. jag gillar hur han är  världens största tidsoptimist men säger att JAG är det, haha. "jag är ute i en timme och klipper gräset..!" det var några hrm timmar sen. eller så är det jag som har noll koll på klockan och tiden (; jag själv pysslar här inne med tvätt och städ och plock. sånt blir jag lugn av. det gör så att jag mår bra, städa alltså :P och ha det fint omkring mig. men jag reagerade lite på mitt pedanteri lite i går när sebastian kommenterade att jag städat badrummet tre ggr den dagen.. men det blev ju skitigt. det är säkert bara nyhetens behag när man bor i ett nytt hus (; nej men vi har det städat hemma och det vill vi ha.

vi har badat en av nakenfisarna. min kära vän ann badade dom aningen för mycket och deras skinn kommer ur balans lätt vilket gör så dom blir ännu skitigare ännu fortare. ond cirkel :( så det enda som får rätsida på det hela är babyoil. så vi har badat och krubbat med babywash och sköljt av, glidit in hela katten i olja och sköljt av det överflödiga och sen torkat tort. klippt klor, rensat klofickorna, gjort klorna rena och rensat öron och torkat ögon. det är lite pyssel med en sphynx. men tycker man om rasen så är det en baggis (; och vi älskar dom små livet så ja.

bredvid mig ligger liten och sussar, vi har myst en lång stund innan han bestämde sig för att slockna igen. glad att han är vaken mer nu. saknar honom. man får njuta medans han är vaken och gå och snusa på honom när han sover. sen rusar vi runt som galningar och har femtioelva händer med saker i och saker att göra när han väl sover haha. vi är effektiva. och jag är imponerad över att vi faktiskt orkar renovera så intensivt med en liten hemma. allt går om man vill! och ibland får man lägga den där bekväma sidan av sig själv åt sidan. känns iallafall som att vi börjat landa här hemma. och änslänge längtar vi inte till stockholm. inte ens lite. jag tror såhär och det måste ju stämma. att bor man ihop med människan man lever ihop med och älskar och behöver. så spelar staden ingen roll och faktum är att vi får mer besök nu än innan vi flyttade. på tisdag kommer bästa vännen helena hit och hälsar på två dagar. gissa om jag längtar! ska äta mys middag i linköping och gå på bio! sen blir vi hämtade av älsklingen och hector (: så hon får se huset också!

spacklet har nog snart torkat i hectors rum och vi ska slipa och sen ska jag måla första grundlagret med färg. i dag är målet att vara helt klara med hans rum, för imorgon börjar vi renovera köket :D kul!

nu ska jag hänga tvätten och laga lite lunch! puss&kram och hoppas ni får en bra söndag (:

image description

image description

finaste sebastian påväg mot bilen när vi lämnade ikea. med en liten groda på magen i babybjörn selen. shoppade den bästa som fanns på babyland som är riktigt bra för ryggen och det är jag glad för och sebastian med "jisses var det såhär tunt för dig" hah (; karlar!



<3


Tjejkväll

Ikväll umgås jag med my som inte alls bor långt ifrån oss, vi har gått på second hand och hittat typ ingenting lite barnböcker och kläder till liten, vi har gått i regnet i regnjackor och gummistövlar och skrattat så vi fått magknip och nyss åt vi tacos! Mysigt! Nu blir det film och sen rör jag mig hemåt och målar väggarna i hectors rum (:

Ha en mysig kväll kära ni! Puss!


Natti natti

Nu går vi och lägger oss efter en händelserik onsdag! (: det blev en lyckad middag och riktigt kul att få visa huset! Dom tyckte jättemycket om det :D

Godnattpuss!


datorrummet.

här är det nästan klara datorrummet. svart och vitt, vad hade ni förväntat er?! (: där hyllorna sitter nu ska skrivbordsskivorna stå på ett rakt led sen. nu står det en gästsäng i rummet, så det går inte riktigt. men sen när vi fått iordning på det andra gästrummet så (: sista bilden skymtar man hectors rum. golvet blev så fint i vitt. ja, transparent vitt! (:













slingan är uppe!









kööök

inte så mycket på köket (; men det kommer, för snart.. efter helgen börjar vi renovera köket (: härligt va! furuköket i all sin glans.. men kanske inte vår stil. kommer bli så fint (:















biorummet

här kommer lite bilder på "biorummet" och nya soffan som vi garanterat kommer spendera mycket tid i (: jag gillade den inte alls i början, tyckte att den var för hård. men sen upptäckte jag efter jag provsuttit andra soffor att den kanske inte var sååå jättehård hehe (; väggarna (allt utom tegelväggen) ska målas i svart!








nu får vi finbesök på middag (: hörs senare med mer bilder på huset! PUSS!





Greengate överkast

Litens rum fixas och donas med och det är riktigt kul (och svårt) att hitta inredning till honom. Vi vill ha en "gammaldags" känsla över rummet och det är ju inte direkt min starka sida (; men jag hittade ett överkast i ljusblått med små vita stjärnor från greengate till Barnsäng och det klickades hem! (:

Idag kommer våra nakenfisar hem som vi saknat dom!!!! :D hectors gudmor och sällskap kommer på middag ikväll (: och nu på dagen blir det fixa i huset och åka in till Linköping och köpa kattmat och present till "tant ann" som Sebastian försöker lära Hector att säga..?! Haha. Och sen blir det som sagt middagsmys i gott sällskap i kväll. (: ska såga upp lite ved så vi kan elda i kakelugnen.

Hoppas ni får en bra start på dagen och har sovit gott! Puss&kram (:


Dagens Hector


Morgonmys i sängen! <3


Morgonstund

God morgon! Sovit gott? (: det har vi. Hector sover redan hur bra som helst på nätterna och vaknar en gång för mat när vi sover i sju timmar. Jag trodde vi skulle bli väckta stup i kvarten. Men han sover så gott (: sen har jag märkt att han finner sig i att man stoppar om honom säger god natt och sen släcker man behöver alltså inte stå där tills han somnar han ligger och filosoferar och nattar sig själv (: trygg bebis! Vi har så fort han varit ledsen strykt honom över huvudet och pratat lugnande med honom först till en början i hans säng, alltså inte plockat upp honom och tror det gjort väldigt mycket för att han ska finna en trygghet även i hans säng när han är ledsen. Vilket han väldigt sällan är. Vi är smått förvånade över den här snälla och lugna bebisen som bor med oss och gör oss glada (: vi älskar dig!

Så utvilade är vi trots det har vi bestämt att vi ska ligga kvar i sängen och gosa en stund till innan vi sätter i gång här! Det blir packa våra saker för vi har nämligen efter två månader på sjukhus blivit utskrivna!! :D så underbart att äntligen få komma hem till huset och faktiskt bo där (:

Vi kom iordning mer i går hemma. Fick upp sex hyllplan i arbetsrummet och nu ser det riktigt fint ut därinne! Vita väggar och en svart fondtapet, massa vita hyllplan låååång vit skrivbordsskiva och massa svarta lådor och tidsskriftssamlare så vi får någon ordning på alla papper (:

Var riktigt mysigt att äta middagen igår vid en bord! Och gott var det också. Drack trocadero och mumsade grillade hemgjorda hamburgare innan vi fortsatte pyssla hemma.

Älsklingen är i väg och handlar lite frukost för i Ronald kylen ekar det tomt. Så äter vi frukost på sängen har blivit lite av en tradition att mysa på morgonen hela familjen i sängen och äta goda smörgåsar, fil och flingor, te och kaffe. Sen sätter vi fart!

Solen strålar och humöret är på topp och jag är SÅ glad att äntligen få flytta hem!! :D

Ha en riktigt bra dag nu och var rädda om er! <3

Puss&kram


Huset

Hej på er :) hoppas er dag varit bra! Jag känner mig full. Vi var i huset i går till halv fem på morgonen och renoverade. Kände oss faktiskt pigga och så men i morse efter tre timmars sömn så har dagen varit ganska seg faktiskt. Har känt mig riktigt trög! :P

Vi har hur som helst klarat dagen bra än sålänge och hunnit med både sjukhus besök med vaccination för Hector, han är en sån duktig bebis! Stolta föräldrar <3 sa knappt ett pip trots två sprutor. Gulle! Så nu sover han efter gos med mamma och pappa! <3

Sebastian kämpar på med renoveringen av hectors rum och jag grillar hamburgare på vår grill vi fick av Sebastians fina farföräldrar (: mysigt med elden att värma sig på och i kväll är det helt stjärklart ute! Vackert!

Kvällen tillbringas i huset och jag slet mitt hår lite smått eftersom jag glömt min laddare och mobilen laddas ur när som helst.. Så eftersom jag använder mobilen som tillfälligt internet så blir det här sista blogginlägget ikväll tyvärr och Maria, hanna, Petra, linda och alla andra jag hade tänkt mejla under kvällen.. :( vi får höras imorgon!

Ska tända lite ljus på bordet! För vi har äntligen ett köksbord :D och duka fram sen blir det hemmagjorda hamburgare!

Ha en jättemysig kväll och tack för att ni är så gulliga! Blir så jätteglad!!

Massa kramar!


Hej!

Hade ingen tillgång till sax på sjukhuset så luggen har vuxit ut. Vad tycker ni? Ska jag klippa hellugg igen eller spara ut den? Ursäkta mitt trötta fejs (; osminkad och blek! Men glad är jag idag (:


Dagens Hector


God morgon söndag!

Hoppas ni sovit gott? Sebastian är mör i kroppen stackarn så i natt bokade jag ett besök hos naprapaten tills i morgon! Han har verkligen kämpat i hectors rum! Att slipa golv med så mycket lack som det varit har tagit sin lilla tid!! Och i går kväll låg jag på golvet och vitbetsade det. Blir precis så som vi ville (: superfint!! Ni ska självklart få se bilder, men vill visa allt sen när det är färdigt!

Var på Ikea igår och handlade set nödvändigaste och sen storhandlade vi på Ica maxi. Jag tycker mycket bättre om Ica än Coop.. Får man säga så när man jobbat på Coop? :P hur som helst! Nu är frys, kyl och skafferi proppfullt och redo för att vi ska flytta hem! Imorgon ska vi på samtal på sjukhuset och så får vi se hur mycket Hector gått upp utan sonden hoppas och håller tummarna att han gått upp såpass bra!

Det blir en Ikea vända till idag. Insåg ganska fort att dom två malmbyråerna vi köpt inte räcker för alla kläder som ska vikas även fast sommarkläderna är bortrensade. Så idag köper vi en till till gå in garderoben och även en byrå till hectors rum fast i en annan serie. Från samma serie blir det ett vitrinskåp sen till hans rum. Ska hänga in kläder i två rader så man ser dom och stoppa in belysning. Är det någonting jag lärde mig på dekoratörs utbildningen så var det hur viktigt just belysning är.

Så igår fixade vi och renoverade i huset och vi kom en bra bit! Idag fortsätter vi. (: kämpar på! Jag tycker inte om att vänta med saker och skjuta upp grejer då blir dom sällan av. Jobbar på nu istället och ser fram emot att slappa och ha en vanlig vardag sen lagom till december månaden kommer och vi har massor mysigt inplanerat med julmarknader, julbakande, julpyntande och annat mys! (:

Ska ta och hoppa in i duschen och sen åker vi till Ikea! Ha en riktigt bra dag och tack Hanna för din snälla kommentar, den gjorde min dag! <3

Kram till er!


Två bilder som gör mig glad!

Haha Hector och jag busade i morse innan vi skulle iväg. Han är sååå söt!! :D haha vill äta upp honom!! <3 han är en riktig pajas (;


svar på era frågor!

älsklingen gör frukost så det blev en liten stund för mig här, så här kommer svaren på era frågor (:

Postat av: Louise
Hej! Jag har två frågor till dig :)

1. Vad tycker du är meningen med livet?
2. Hur många tatueringar har du? Kan du inte visa bilder på dom?

Tack och hej!


hej (: 1, den där frågan har jag ställt till mig själv många gånger.. men kommer aldrig på ett vettigt svar. jag tror att meningen med livet är att hitta en grundlycka, inse att allt inte handlar om att sträva efter lyckan utan att den finns här och nu bara man letar lite. så i det stora hela, göra sig själv och sina nära och kära glada för lite. luddigt svar kanske. 2, jag har tre tatueringar. en tribel i svanken som jag kanske inte hade valt att göra idag (; min exmans namn nere vid fotknölen och "what goes around comes around" med två stjärnor runt handleden. ska snart göra två till. det blir hectors namn och födelsedatum och sen "dream big aim high, reach for the stars, everyday counts" har bara inte kommer på vart dom ska sitta ännu.. så jag avvaktar ett tag. självklart kan jag fota dom! gör det så fort jag hinner!

Postat av: Ulrika

Jag undrar var man kan köpa en sån "ljuskorv" som ni har upphängd på en krok i er walk-in-closet?

Sen vill jag bara säga att du verkar vara en jättehärlig person och du har världens sötaste son :-)

juste nu kom jag på att det var den kommentaren jag glömt svara på, förlåt! den "ljuskorven" köpte jag på ikeas julavdelning för säkert tre år sen.. har bara aldrig fått upp den innan. åh! tack för fina ord, glad jag blir! :D ja, han är helt underbart söt (:

Postat av:

har du någon kontakt med din exman?
fantastisk son å underbart hus :)

det har jag! vi pratar någon gång i veckan och ses när tillfälle ges. även fast vi inte fungerade ihop som ett par och vi inte varit helt shyssta mot varandra, så trivs vi ihop som människor och bitterhet är det sista jag vill lägga min tid på. (: tack så mycket, vi trivs verkligen i huset! (:

Postat av: Malena

Hej, tack för en bra blogg! Jag undrar: vilken vinterjacka kommer du använda den här vintern? Kommer ihåg din fjällrävenjacka o funderar på o köpa en sån, är den varm?
Jättefint hus o vilka ögonfransar er söta son har;-)
Många kramar

hej och tack för fina ord (: jag köpte en canada goose förra året.. så jag varierar nog mellan min fjällräven och den. jag tycker själv att goosen är skönare att ha på sig, varm men ändå lätt att bära. fjällräven är också varm, men den är väldigt tung att bära tyvärr ): men som sagt, väldigt varm! haha, ja han har verkligen jättelånga ögonfransar (: många som kommenterat det. han kommer nog bli en riktig brudmagnet (;

Postat av: Malin
Hej fina fanny :) här kommer några frågor..

har ni köpt huset genemsamt och isåfall, hur kunde du få ett huslån efter så kort antällning? (tänker på coopjobbet) nyfiken för jag är själv sugen på hus.

vet du hur många mån man måste jobba ihop innan man föder för att få ut en bra mammapenning?

Blir det nån bröllopsresa?

Vad vill du göra efter mammaledigheten?

=)

heej (: vi har köpt huset gemensamt ja! och båda står på lånen. ja du, det vet jag inte :P det var en snäll bank hehe. fast jag har ju som sagt en fast anställning på ett annat jobb. jag jobbade ju på tre olika ställen innan och ett av dom var fast. så därför kunde vi ta lånen ihop! det är sex månader i sträck man måste jobba ihop för att få mer än den föräldrarpenningen som alla får oavsett när man får barn. jag hann ju aldrig jobba ihop så många månader pga av tidig vattenavgång. men fsk gjorde ett undantag för mig eftersom jag hade tänkt att jobba så länge. sen hade jag ett jobb sen tidigare också, men det var inte så bra betalt (: det blir bröllopsresa! jag mådde så illa i början av graviditeten så att åka då kändes inte så kul och nu är ju liten här, men vi planerar en resa när hector är runt året. den som väntar på nått gott (; efter mammaledigheten ska jag ta upp skolan igen och plugga på linköpingsuniversitet och ja, utbilda mig till någonting jag inte tröttnar på den här gången :P jag kommer även hålla på med mina företag. vilket jag redan kommer börja med under ledigheten. jag har flera bröllop och annat inplanerat framöver.. så fotograferingen kommer jag fortsätta med och även designföretaget som legat på vänt nu under alla andra måsten och kattuppfödningen kommer igång till nästa sommar (: så lite har jag att pilla med!

Postat av: Maria

Hej Fanny!
Jag heter Maria och bor också utanför Linköping, ca 1 mil.
Jag undrar bla vart erat fina hus ligger, är det i Nykil eller Ulrika?
Sen undrar jag vilken trafikskola du går på? Jag ska också börja ta körkort, själv valde jag Magnussons trafikskola :)
Ha det fint!

hej maria (: åh, okej. då kanske vi inte bor allt för långt ifrån varandra? fast jag hittar inte så bra här ännu (: vi bor i Ulrika. det är inte stort här, tror det är runt 200 invånare. men så mysigt! barnen i bullerbyn släng er i väggen! hihi. jag går på linköpings trafikskola. hoppas det går bra för dig! jag tragglar på (;

Postat av: Felicia

hur mycket fick ni ge för erat hus?
Hur lång tid tar det till stockolm från linköping?
vad sa din mamma om att ni flyttade?

vi gav 1150000 för vårt hus, vilket är ganska mycket i det området. men eftersom huset var så pass renoverat och felfritt och hade bergvärme installerat, så var det tydligen ett bra pris enligt några grannar jag pratade med (; från linköping till sthlm tar det 1,5 timme med x2000 och 2,5 timme med bil. mamma har aldrig lagt sig i mina livsval, dels för att hon aldrig velat hålla mig tillbaka (om det inte varit helt galna saker och farligheter) så hon är glad för vår skull, för att hon vet att det här verkligen var någonting vi ville. sen saknar hon självklart, men vi har ju inte flyttat till andra sidan jordklotet (: jag och mamma har så bra kontakt oavsett vart jag befinner mig i landet (har flyttat innan ifrån sthlm) så det går!

Postat av: Nyfiken

Du skriver ofta att ni haft mycket motgångar under ert snart första år. hur kommer det sig då att det bara är positivt i bloggen? Allt målas liksom i rosa. Det starkt att gå igenom hårda tider och motgångar som par och inget att skämmas över.
Livet är inte alltid helt underbart och fantastiskt. Undrar bara varför du inte kan skriva om du mår dåligt/fått för lite sömn /bråkat med din man/är ledsen osv.

kram


jag skämms verkligen inte för oss och dom motgångarna vi haft. jag har skrivit om jobbigare motgångar här i bloggen och aldrig skämts över det heller, därimot så vill jag inte att motgångar tar upp en stor del här, det finns så många som klagar för så lite och jag vill icke vara en sådan (; sen är det nog för att jag inte är en människa som klagar på smått. är jag tex trött så finner jag mig i det utan att behöva klaga över det, och om jag inte minns fel så skrev jag tidigare att det var ovanligt att vi fått mer än fem timmars sömn?! (:  är jag arg över någonting så tar jag det med människan som jag är arg på istället för att klaga runt om det hos andra. och jag och sebastian har det tro det eller ej så bra som jag skriver att vi har. jag ser ingen mening i att skriva att jag tex gormar om att han trampar ut i huset med dammiga jeans från renoveringen :P jag har så mycket jag vill skriva om, och jag hinner knappt med hälften av allt jag vill berätta och visa för er, så att ta upp ett inlägg med att skriva om att vi "bråkat" om oväsentligheter känns ganska hrm, lamt. mitt liv har varit ett rent helvete med en pappa som utnyttjat mig sexuellt under flera år, pojkvänner som slagit mig, killar som våldtagit mig, människor som mobbat mig mm. mm. så om jag jämför mitt nuvanrande liv mot det jag varit van vid, så ÄR mitt liv helt underbart och fantastiskt! och jag har sällan någonting att klaga på, för jag är så himla glad för att jag mår så pass bra som jag faktiskt gör idag. jag har såklart skitdagar, men eftersom jag jämför dom med hur dåligt jag mått innan, så kanske det inte känns ens som en dålig dag.. tolka mig rätt. hade en person som hade haft en lättsamt liv haft en dålig dag kanske den dagen verkligen hade varit usel. om jag har en dålig dag, har jag värre att jämföra med, så för mig blir det inte lika farligt och jobbigt. kort och gott. i jämförelse med hur mitt liv varit innan, så är mitt liv i rosa numera och jag tycker inte om att klaga på saker som känns totalt onödiga att klaga över. om hector är orolig en natt och inte kan sova och måste sitta uppe med honom och gosa och lugna, då ger jag mer än gärna honom det utan att behöva beklaga mig för att jag fått för lite sömn. jag älskar honom och vill att han känner sig trygg, och då sätter jag mig själv åt sidan. jag valde att skaffa barn själv och jag visste att det skulle bli uppesittar nätter i mellanåt. ingenting jag störs av och jag orkar med allt annat också (: och motgångarna jag skrivit om att vi har haft är typ att vi hade svårt att hitta ett hus vi tyckte om, att sebastian fick leta massa efter ett jobb här innan han fick sitt och att vi fått bo på sjukhus och varit oroliga för hector. men det har jag väl skrivit om? eller? :P

Postat av:

Jag undrar också varför du alltid framstället allt som på rosa moln. Många kanske gillar sånt, men inte jag. Allt känns så fejk..

jag är mig själv i bloggen, och skriver om min vardag. ärligt och öppet. jag döljer ingenting och ser ingen anledning till att ljuga om att jag har det bättre än vad jag har det. mitt liv kanske uppfattas som "rosa moln" och det gör mig glad att jag kan förmedla en känsla som jag har i en text, för jag håller med, mitt liv är som på rosa moln och det är så det är. var glad istället för att en annan mår bra och har det bra. ja, det verkar vara många som tycker om bloggen, med tanke på att jag har så många läsare, tycker du inte om det och tycker och tror att det är fejk så kanske du ska läsa någon annanstans! (:

tack för era frågor! PUSS!


 


God morgon!

Jag äter frukost och mamma och pappa ska strax göra det med. Sen ska vi till Ikea för det hann vi inte igår för att pappa slet i mitt rum hela dagen. Och det ska han idag igen medans mamma får iordning på alla kläder.

Ha en bra dag allihopa!

Ps. Mamma hälsar att hon svarar på era frågor under dagen när jag sover! Ds.


RSS 2.0