siffror, galenskaper och mammahormoner går inte ihop.


ang. en trist kommentar om att jag utnyttjar systemet bara för att jag orkar jobba så mycket just nu. att jag inte jobbat någonting innan.. nehä? jag började jobba när jag var 13 år och har jobbat hund medans jag gått i skolan, inga trista kommentarer förens ni sett mitt cv.., sen att jag varit sjukskriven under ett par år förändrar inte min inställning till att jobba. jag har jobbat hela mitt liv och alltid sparat ihop mina egna pengar. så att utnyttja systemet och ni som betalar skatt det är bara fånigt, jag är en av dom jag känner som jobbat mest genom åren. men med handen på hjärtat, vilka jobbar inte så mycket som dom bara kan och orkar för att få det bättre ställt? hm, nej tack jag tror att jag tackar nej till dom där timmarna och dom där tusenlapparna för att några männsikor ska tycka att jag gör rätt för mig, det här är ju mitt liv, mitt val och jag kan lova er att alla hade gjort samma. tack och hej sa den anonyma och drog. tyvärr är det ju så. att när det går bra för någon då blir det sura minner. varför inte säga, "fan va bra fanny, du har varit deprimerad hur länge som helst och nu när du blev gravid så vill du göra allt för att din unge ska få en toppen uppväxt där ni kan hitta på roliga saker ihop, vilken fin människa du är som kämpar fast du mått så dåligt" men nej, det går inte. för vi svenskar är så förbannat avundsjuka. alla får tycka precis som man vill. och tycka och tänka inga problem med mig. men såhär gör jag, jag gör på mitt sätt. jag har haft jobb sen jag friskförklarades från min sjukskrivning i över ett år nu, så det här att jag jobbar massor nu. det är inget nytt. jag har jobbat medans jag har pluggat, bara att det inte stått om mycket i bloggen. jag utnyttjar inte systemet, alla och då menar jag alla har rätt till det här. inga konstigheter. men ni som tycker att det är tråkigt och besvärligt att jag jobbar mycket och får ut bra med pengar. se det såhär, jag har haft mina jobbiga år. nu är det väl min tur att få glida lite på ett bananskal? om man nu ska kalla jobba arslet av sig är att glida på ett banan skal.. är det verkligen så farligt när någon får må bra och ha det bra? jag kämpar och får belöning för det så ser jag det, och det är ju så det är (: det roliga är att några frågar hur mycket jag får ut och så i mammapenning och när jag deklarerar då är jag en jävel som bara ser siffror. snälla kamma er..







Kommentarer
Postat av: Anonym

Jäkligt bra skrivet, har man möjlighet och jobba extra för att få en större möjlighet för att få en ännu bättre mamma penning så ska man ju självklart göra allt man kan! Systemen finns av en anledning och kan man utnyttja det systemet vi har i Sverige så gör man ju allt för att sitt barn ska få det så bra som möjligt! Stå på dig och gör det som känns rätt i ditt hjärta för ingen annan än du kan bestämma över dina beslut och dina val i livet! Lycka till med jobbet nu och kämpa på som du alltid verkar göra med ditt liv.

Kramar

2011-03-22 @ 20:28:27
Postat av: Doris

Åhhh haha så jävla bra skrivet! Det är go i dig! Behöver inte säga så mycket mer. Att jobba så mycket som du gör medan du dessutom är gravid - helt otrolig kämpaglädje!!! Var rädd om dig så du inte blir utbränd.

2011-03-22 @ 22:10:36
Postat av: Anonym

Det var jag som skrev kommentaren och oj!

Brukar normalt sett aldrig kommentera men har man en offentlig blogg så måste man nog vara beredd på reaktioner. Man får nog särskilja på avundsjuka och reaktioner på moral. Känner du att att pengar är lycka och nyckeln till bra uppväxt så hoppas jag du får mycket pengar. Trots allt önskar jag er familj all lycka och att ni till slut hittar det där drömhuset. Och tänk på att man inte alltid kan tycka lika :)

2011-03-22 @ 23:16:24
Postat av: fanny

anonym: haha, gulligt :) men självklart vet jag att pengar inte är likamed lycka. jag har en dunderrik släkt utomlands och efter att ha sett hur dom mår trots att dom har pengar så vet jag att pengar inte är lycka. därimot så underlättar det mycket om man har pengar. och det är ju inte överdriva summor. men hur menar du med att särskilja på avundsjuka och moral? menar du att jag inte har någon moral för att jag jobbar så mycket jag orkar för att få ut mer i mammapenning? det där får du förklara :) och vad menade du med att jag utnyttjar samhället när jag alltid jobbat innan jag gick in i väggen..? hade vart bra med förklaring där med :D får jag fråga också vad du själv hade gjort om du var gravid, hade ett jobb där du fick timmar så du kunde höja din penning.. hade du hellre legat hemma då? trots att du var kapabel till att jobba och ville jobba? tack, lycka är alltid bra att önska folk. är det någonting jag tror på så är det karma! kram!

2011-03-23 @ 03:42:23
URL: http://littlemissunshine.se
Postat av: fanny

doris: haha, gulle dej ;D jag blir lite smått galen på folk bakom en skärm som inte vet om hälften av vertkligheten och sitter och tycker och tänker hej vilt. men vad göra? ;) jag lovar att vara rädd om mig! hoppas du mår bra! kr<am!

2011-03-23 @ 03:44:00
URL: http://littlemissunshine.se
Postat av: Annica - mamma till Elias

Det är jättebra att du kämpar på, är nog inte helt lätt att komma tillbaka till arbetslivet efter en sjukskrivning. Det finns många här i landet som utnyttjar systemen och det är ju därför det har skärpt till sig så enormt, det är många som verkligen inte kan arbeta men som inte får vara sjukskriven eller får sig en sjukpension och det är helt fel men kan man arbeta så ska man såklart göra det och hur kan man utnyttja något system då? När man arbetar och får lön för det? Dessutom har ju faktiskt alla rätt till mammapenning oavsett om man har arbetat eller inte



Kämpa på Fanny =D

2011-03-23 @ 07:59:07
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: fanny

annica: det var det vi pratade om igår också. det skulle ju aldrig finnas ett system som gick att utnyttja.. jag gör ju det jag kan för att få en bättre penning. därimot hade jag utnyttjat systemet om jag inte hade jobbat, känt tex chefen och fått på papper att jag jobbat ändå. jag blev utregistrerad från fsk kassan för nästan 1,5 år sen nu och sen dess har jag jobbat. så jag kan inte riktigt hålla med den anonyma personen riktigt. men som sagt, alla har ju olika syn på saker och ting :) hur mår du? har ni hittat någon lägenhet? inte hunnit varit inne på din blogg på flera dagar nu :( kram!

2011-03-23 @ 09:35:51
URL: http://littlemissunshine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback