TACK

 
tack alla ni som grattade mig på min ett årsdag! har haft en jättebra födelsedag med mamma och pappa. och i helgen blir det kalas för mig med släkt och vänner! PUSS från hector!
 


Lite av mina födelsedagspresenter

 
 
 


Frukost på sängen med sång paket och frukost!


Tittut


Hector ett år <3

Tänk att du redan blivit så stor. Det här året har varit ett av det bästa men även värsta i mitt liv. Du skrämde oss i början älskling. Men som Hector betyder "kämpe" kommer du alltid vara det - just våran lilla kämpe. Livsnjutaren som charmar folk till höger och vänster, älskar det minsta och är nöjd med det som finns. Du är en riktigt fin person redan nu Hector. En person som kommer måna om andras mående och behandla andra som du själv vill att andra behandlar dig. Under det här året har vi fått lära känna dig för dig. En lugn, harmonisk, nöjd liten kille som har hela livet framför sig. Du är så självständig och har egentligen alltid varit. Men oavsett vad - vi finns vid din sida alltid. Jag är så stolt att du vågar stå på egna ben och är så modig. Tryggare går inte hitta. Du ger oss så enormt mycket kärlek och glädje Hector. Ett helt år har vi fått njuta av dig. Och varje dag utvecklas du mer och mer. Du fick en ryggsäck till dagis i present. Såg framför mig hur du går framför mig med stapplande steg med din gula ryggsäck på ryggen. Det går så fort. Lite för fort ibland. Men jag njuter av att vara din mamma varje dag. Att få krama dig varje dag och berätta för dig hur mycket jag älskar dig. Sålänge jag får se ditt leende varje morgon när vi går in till dig, får hålla om dig och känna hur du kramar om min hals och se dig upptäcka nya saker varje dag - då är jag komplett. Du ger mig så otroligt mycket genom att bara finnas till. Grattis älskade Hector på din första stora dag - 1 års dagen! Känns overkligt, men alldeles alldeles underbart! Mamma och pappa älskar dig!!!


kärlek

 
ni är kärlek.
 

 
 
 

Förbereder inför imorgon!

Det är SÅ mysigt :D vi fixar och donar inför hans födelsedag imorgon! Jag har fått tillbaka det där pirret i magen som jag hade kvällen innan jag fyllde år när jag var liten. Hihii! Vi har precis stoppat in den hemgjorda yoghurt glassen i frysen. Bakat Hector vänliga banan muffins (han fick en idag och det vart succé!) ångkokat äpplen och gjort puré och saften som blev kvar fram kokningen fick han i flaska också succé! Slurk sa det så var det borta (: kul att han inte är blyg för nya saker, han äter allt vår lilla prins (: imorgon till lunch får han laxfilé med potatis broccoli och palsternackspure. Vi äter samma, men i fastare form (; fick ett sms av Alexandra en kompis nyss "Ni är så kärleksfullt engagerade i allt <3 lyckligt lottat barn!" glada vi blev! <3 imorgon ska vi ha en mysig dag! Jag längtar!! Nu blir det krypa upp i soffan bredvid min kärlek, äta varsinn skål med ben&jerry och mysa till en film! Puss och ha en riktigt mysig fortsatt kväll <3 och tack för era kommentarer! Ska svara snarast (:


Banan muffin och yoghurtglass

I morgon fyller vår älskling ett år! :D mammahuvudet jobbar på högvarv vill jag lova och bollar via sms med pappahuvudet! Vilket vi gjort länge nu. Vad ger man en ett åring på hans födelsedag i mat/efterrättsform? Att ge honom sötsaker kom vi överens väldigt fort om att det skulle vi då inte ge honom och kommer undvika så länge det bara går. Det finns så många andra bättre alternativ! Och ni får väldigt väldigt gärna komma med förslag! Vad gav ni era ett åringar när det var kalas? Ett recept från allt om föräldrar tror jag det var fanns ett recept på bananmuffins till dom minsta. Det ska jag faktiskt ställa mig och baka nu. Kliar i bakfingrarna och Hector sover lunch så då passar jag på! Ska baka brödet jag la upp recept på sen också. Men först muffins till hectors kalas. Imorgon på hans födelsedag får han hemgjord yoghurtglass. Vi gör ju egen yoghurt till honom varje morgon av naturell yoghurt och mosad banan. Tanken är att göra en liten sats med banan och yoghurt, en med hallon och yoghurt, en med mango och yoghurt och en med blåbär och yoghurt. Hälla det om vart annat i en glassform och frysa in. Kalla saker är nämligen väldigt spännande tycker Hector. Tänderna som växer blir så glada också säger han :D haha. Ni ska se hans framtänder. Större glugg får man leta efter. Gullungen! Efter baket ska jag sätta mig och slå in paket. Fått paket på posten också. Va glad jag blev! Tack så jättemycket och självklart kommer tackkort :) imorgon blir det heldag med mys för lilleman! Vi ska bada i poolen hela familjen, gunga i nya gungan (som han får imorgon) läsa böcker, busa, öppna paket på melonen med sång såklart! Lilla hjärtat! Vi är så stolta över dig <3


Recept på frukostfrallorna

Många som frågat om recept på frallorna jag har bakat ett par ggr (: dom är riktigt goda!! Och det här är en halv sats som blir ca 20 st. Jag brukar göra en hel sats. Alltså 3 paket jäst ist för 1,5 (: jag penslar bullarna med uppvispat ägg och har på vallmofrön innan dom åker in i ugnen (;

75 g jäst (1,5 pkt)

50 g smör

5 dl vatten

1/2 msk salt

1 msk socker

12 dl vetemjöl specia

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

 

 


 


Toalett renoveringens resultat!

Här är våran lilla liiiilla toalett som vi renoverat (: älskar golvet! :D


1 år och 8 månader

Vad vi hunnit! Gift oss, två barn, villa, Volvo och renoveringar. Heja livet! :D


Stockholmsbesök

God morgon söndag och underbara sommardag! sålänge det blåser så är det lugnt för gravida (; jag har haft en sån mysig helg så jag har inte suttit vid bloggen. ni är säkert också ute och myser och har det bra? (: vi dunkar lasse winnerbäcks nya skiva och dricker upp tet från en god frukost! älsklingen är ute och hämtar in verktyg från verkstan, dags för lite fix i hectors rum. några lister ska upp. vi betar av småfix i huset just  nu. ni vet "äääh deeet tar vi seeeen" så blir det att man gör det innan man säljer om hundra år typ (; så ska vi inte ha det haha.
 
idag får vi besök från vårt stockholm. sebastians killkompis håkan som är en av de finaste människorna jag känt någonsin. klokare människa får man leta länge efter. och han vet hur man för sig minst sagt! vi förlovade oss på nyårsfesten hemma hos honom jag och älsklingen vid tolv slaget. strax innan hade han ett tal för oss. fina fina håkan (: ska bli kul att ses idag! blir grillning och umgås. första gången dom är här, så visa runt överallt såklart.
 
igår lördag bakade vi över hundra kanelbullar. dels till vår lilla fina pojkes födelsedagskalas som är snart. men först ska vi fira honom på hans födelsedag här hemma jag och sebastian. det är så kul att vi börjar kunna kommunicera med honom nu. och såfort man kommer imot honom säger han "hej" haha. gullunge! jag klippte gräset igår, går jag sakta fungerar det bra. vill hjälpa honom. jag längtar tills jag får tillbaka min ork helt. jag vill kuta runt med barnen och cykla, bada och bara slippa den här tungheten. men snart så. och tills dess kämpar jag på i min takt (: jag storstädade huset. dammsugningen är kvar till maken idag (; vi grillade hamburgare igår. tittade på filmen "thor" och vaknade upp halv fyra på natten.. gah man borde ställa klockan (; men men. vi släpade oss i säng och sov några timmar till.
 
i fredags åt vi helstekt fläskfilé i ugn med klyftpotatis, kantarellsås med egenplockade kantareller såklart (; tittade på "himlen är oskyldigt blå" låter med ted gärdestad framkallar tårar hos mig. tänker ofta på dig. en finare svärfar gick inte att ha. så i går gick ted på repris här hemma. vi badade i poolen och tog det lugnt. gick runt barfota på baksidan och drack hemgjord rabarbersaft. jag och älsklingen kokade vinbärssaft av bären jag plockade. vi njuter av att ha egen trädgård.
 
jag hoppas ni får en jättebra dag! det lovar jag att vi kommer få. puss fina ni!
 
  
 
du är mitt allt.
 

 
 
 

Plockat lite vinbär till saft och Paj!


Vi älskar dig!


Hemgjord rabarbersaft


Fredag

Fredag igen, vad veckorna går fort! Vecka 34 imorgon med bebis i magen. 30 veckor sen vi fick ett plus! Helt galet vad det gått fort! Och snart är han här. Det känns så fint! Underbart och helt ovant såklart! Vi är ju inne i blöjträsket redan så det är vi ju vana vid (; det kommer bli tufft med två små bebisar hemma men allt blir vad man gör det till och med dom tankarna och hur mycket Hector och lillebror kommer ha kul ihop är jag riktigt glad att vi valde att ha barnen så tätt! Jag är inte alls rädd för förlossningen, iallafall inte i nuläget det ändras kanske. Jag längtar bara efter att få hålla honom i famnen. Få lära känna honom, få se Sebastians kärleksfulla blick när han håller i barnen. Det är för mycket fint som tar över rädslan för att det ska göra ont, det vet jag ju redan. Varför gå och oroa sig då? Jag är fokuserad på att snart snart får vi pussa och mysa med honom. Och det slår allt! Vi har nog inte valt en "vanlig" väg att gå, men det är vår väg. Och jag älskar alla val på vägen sen Sebastian kom in i mitt liv. Man ska försöka att inte ångra saker man väljer, och uppskatta även om det bara är i det minsta. Njuta av det bra istället för att hänga upp sig på det som inte blev riktigt som man trodde. Eller så kämpar man och gör om och gör rätt enligt sig själv. Jag har gjort många misstag. Valt fel väg i livet, men man lär sig på vägen och man får erfarenheter som hjälper en senare. Men att hänga upp sig på det som varit det har jag slutat med och tror minsann jag aldrig gjort. Det tar energin från en att utvecklas dit man vill. Så vi lever, det är så jag lär. Och det senaste två åren har jag varje dag funderat på hur jag vill leva. Bollat med kärleken och kommit fram till det som passat oss. Drömmar mål och arbete för att ta sig dit vi vill. Men det viktigaste är att njuta nu, inte bara sträva. Att hitta den balansen är jättesvårt. Att faktiskt stanna upp och känna glädje i det man har nu. Jag njuter bara genom att sitta tyst bredvid honom. Att uppskatta det lilla som för mig i den situationen blir större och mer betydelsefull än någinting annat. Vi kastade oss in i föräldrarlivet med mindre tid för oss, många sa att vi skulle tappa varandra. Och lämna varandra. Men vill man någonting tillräckligt mycket, då klarar man av allt. Det har vi fått bevis på. Vår kärlek som jag sen dag ett varit säker på trots galna val som kunde spräcka vilket förhållande som helst, har bara växt sig starkare och starkare för varje dag som gått. "ETT år och ÅTTA månader" sa jag lite chockat häromkvällen när jag frågade hur "länge" vi varit varandras. Seriöst?! Det känns som en evighet.. Ett helt liv. Ja många olika faser har jag genomgått i livet. Bra och dåliga. Vissa man helst vill riva ut sidorna ut dagboken och låtsas som att det aldrig hänt. Men så har det faktiskt format mig. Och format mig till någon som den jag delar livet med och har snart två helt underbara barn med älskar. Och jag älskar honom. Kan undra många gånger varför vi inte blev tillsammans tidigare.. Att vi kände varandra i 13 år innan vi hoppade in i det här, aldrig varit så säkra på någonting. Sa ja till alla idéer utan att blinka utan att undra om det kunde gå snett. Man förstår inte alltid. Men när det väl blir bra, då är det bara att njuta. Och när det går emot för livet är ju så upp och ner. Då får man fundera på det är värt att kämpa ett tag för att få njuta igen. Jag älskar att vi trots motgångar runtomkring oss aldrig någonsin gav oss. För det jag sitter och tittar ut på just nu.. Som grannen hojtade till sin familj nyss "det HÄR är livet"


Mysigt


Jag älskar er till stjärnorna och tillbaka


Bada i Hector poolen,

Va mysigt att hela familjen får plats i poolen :D Hector plaskar och skrattar när Sebastian drar honom fram och tillbaka i vattnet hihi. Vi satt och badade ett bra tag men nu är vi uppe, ska laga middag och när Hector sover kryper vi upp i soffan och gosar till en film <3 Anna åkte hem tidigare och älsklingen fick sluta tidigare idag än planerat så ikväll blir det bara vi hemma. Jag och Anna kokade rabarbersaft idag och resten fryste jag in, så vi kan baka paj i höst/vinter. Sen har vi bara slappat runt, badat med barnen och haft det bra. Vilken värme!!!


27 grader

God morgon allihopa! Jag är inte utvilad direkt :P jisses va jag sovit dåligt i natt! Men ska somna om när jag ätit lite (: älsklingen är nere i köket och stökar runt och brer mackor till oss. Vi hade en bra kväll igår, grillade kött och majskolvar. Hade en samlad till. Vitlökssmör och beasås. Gott var det!! Blev ganska så tidigt i säng, fick för mig hela kvällen att det var helg.. Men älskling skulle ju upp och jobba så ^^ skönt att ha kompisar som är mammalediga också, så man kan ses mitt i veckan (: Idag åker vi in till Linköping jag och Anna och barnen. Blir ikea bla. Hector gnager på sin dyyyyra säng haha. Så igår upptäckte jag små bitmärken från hans underkäke. Sötnos. Blir bitskydd från Ikea mohaha. Nej men känns onödigt att förstöra sängen. Den var ju inte direkt gratis.. Tror den låg på runt nio tusen :O lunch och fika och mys i stan. 27 grader varmt. Vansinne. Jag föredrar helt klart när det är svalare, att va höggravid på sommaren är uuuuuh så varmt! Men men (; på lördag går vi in i vecka 34! Helt galet! Tack älskade unge för att du stannat så vi slipper sjukhustiden!! Dom flesta har gissat på vecka 36-37.. Vi får se (: jag drömmer så extremt konstiga och jobbiga drömmar nu. Drömmer att folk jag älskar dör. Att jag föder djur. Att jag krockar när jag övningskör. Att Hector pratar flytande.. Vaknar upp kallsvettig. Läskigt. Men det brukar ju vara så när man väntar barn. Konstigt egentligen.. Hur som helst! Ha en bra onsdag och ta hand om er <3 vi hörs under dagen! Puss! (: Hectors UV fräck från polarn och Pyret invigdes igår (:


Vid stranden

Mysig dag! Vi ligger på stranden och har badat! Mys! Hector var glad haha. Barnen sover i varsinn vagn, älsklingen ligger och läser sin bok och jag och Anna ska strax bada igen. Mammorna och alla barnen typ (; ikväll blir det grillat såklart! Härligt väder! Sommar! :D

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/180392/images/2012/pic_500ea623ddf2b33aeb000410.jpg" class="image">


Fajita

Vi ska strax sätta oss och äta middag. Va sent det blev :P Anna kommer imorgon istället. Så vi tar en lugn kväll med mysig middag, tända ljus, varsinn kopp te och kramar! Precis vad jag behöver. Närhet och lugnt. Ska ta och fixa ihop guaccemolen strax. Älsklingen står för middagen ikväll. Jag lagar mat varje dag så den står serverad när han kommer hem så det är jag värd tycker han (; har druckit ett glas cola, bläddrat i h&m katalogen och vilat. Så skönt! Joshua radin är på i bakgrunden, och ja. En mysig kväll helt klart!! Ikväll äter vi fajitas! Tacos fast med kyckling :D mums!


Tror vi gjort ett bra "jobb"

God kväll underbara ni. Hoppas ni mår bra! Och TACK för era fina fina kommentarer! Gulliga!! Glad jag blir :D vi har precis lagt Hector. Han somnar alltid själv, det är väldigt väldigt skönt ska jag erkänna (; det tog någon vecka att vänja honom vid det när han var liten men vi var envisa. Många som undrat hur vi gjorde och det var inte svårare än att lägga ner honom i hans säng, säga godnatt och gå ut och stänga dörren. Blev han ledsen gick vi alltid in och gjorde om samma sak och fortsatte så om och om och om igen tills han förstod att vi fanns där om det var någonting. Att skapa trygghet i hans säng redan från början kändes viktigt och vad vi fått tillbaka genom att lära honom det från början. Vi lägger honom alltid runt halv åtta, åtta. ikväll blev det lite senare. Men sen ligger han vaken en stund innan han somnar. Ibland pratar han med sina gosedjur, det är så mysigt att lyssna på. Jag älskar att han är så trygg i sig själv. Den här seperationsfasen barn går igenom vid tio månaders åldern när man inte kan gå ur rummet, höll i sig i två dagar. Då bara någon timme eller två på kvällen. Annars har han alltid kunnat leka själv, pysslat med sitt, och vi med vårt, så har vi myst allihopa tillsammans sen. Han är lixom alltid nöjd, harmonisk och glad Hector. Han klagar aldrig. Kan gnälla om man fixar hans kvällsgröt.. Annars? Ett stort leende, alltid glad! Han gör oss glada! Busig som sjutton är han. Alltid med bus i blicken. Fina Hector! Vi är så stolta över dig, om du bara visste. Och det säger vi till dig varje dag. Hur duktig du är! Och då skrattar han! För honom skulle jag offra allt! Livet är inte alltid en dans på rosor, det har jag fått lära mig. Och han kommer bli sårad, han kommer ha dagar han mår dåligt, känner sig nedstämd och varken vet ut eller in. Men en sak han kan vara helt säker på är att han alltid kommer ha två föräldrar som älskar honom till stjärnorna och tillbaka. Du är det viktigaste i vårt liv hector. Tror du känner det, och har känt det från dag ett. Är så glad att du valde oss. Jag älskar dig!! Och tro mig, din pappa älskar dig gränslöst mycket också. Bättre pappa kunde du inte fått. Han är så stolt över dig <3


Nu är dom ifyllda


En till magbild


Storm

Det är storm här i dag. Kusligt :D viner och fönstrena skallrar. Vi håller på att städa. Vi har gäster som avlöser varandra hela veckan. Lördag får vi själva och det är bra. Jag behöver vila! Och förbereda hectors ettårsdag <3 ikväll kommer Anna och joline och stannar till torsdag! Ska bli så mysigt! :D på onsdag blir det kanon väder enligt vädret så då tar vi med matsäck och ungarna och badar vid badplatsen! Mys! Sen kommer Ann hit och firar Hector på torsdag eftersom hon åker utomlands och inte kan va med på kalaset. Och söndag kommer håkan Sebastians kompis och hans tjej Stina! Blir många besök intryckt. Men lördag då ska jag bannemig vila! :P Håller på att ångkoka äpplen, och päron i ångkokaren. Sen har jag i kivi och banan innan jag mixar (: japp det är den från avent vi har (någon undrade) och jag tycker den är jättebra (: ligger runt 1500 tror jag. Var ett tag sen vi köpte den. Så blir det lite efterrätt till lilleman efter hans lunch som vi gjorde igår. Jag äter samma.. Fast i lite fastare konsistens :P Köket är städat och när Hector sover tar jag badrummen. Och ytor och plockar lite. Sen får Sebastian dammsuga när han kommer hem. Sånt får jag inte hålla på med. Då drar det igång värkar. Vaknade i natt av världens värkar :( lyckades somna om iallafall. Skönt! Hoppas ni får en jättebra dag! Hann inte svara på alla mejl igår, inte glömt så ni vet! Puss!


Mys i trädgården


Hjärtegull


Hector mat

Medans vi lagar middag stoppar vi i ingredienser till lillemans mat i en ångkokare som gör så alla nyttigheter sparas ist för att försvinna om man kokar sakerna istället! Sen vänder man bara på den och mixar! Perfekt :D har vart lat med burkmat ett tag nu, men nej nu skärper vi oss (;


Vecka 33

Tungt som bara den! Jag har gått upp 17 kg!! Vart dom sitter och gömmer sig vet jag inte :P men någonstans sitter dom ju! Med Hector gick jag upp 6 kg. Men då gick jag ju inte hela vägen. Jag bär på ett tungt barn! (; mår bra som innan men har ont i ryggen. Tur jag har som har världens bästa make som ger mig massage varje kväll :D


Bakluckeloppis

Idag har jag och Hector haft en riktigt bra dag! (: mysig! Vi har varit på backluckeloppis och fyndat fina retro leksaker och en jordgubbsmössa. Sötast! Köpte en gammal men väldigt fin välbehållen plåtbil och en gammal speldosa i plåt! Den ser ni på bilden här nere (: stannade vid en bil och pratade med en jättemysig kvinna i 60 års åldern. Vi pratade och pratade och pratade. Lustigt hur vissa fastnar så. Det slutade med att hon hängde med på en fika hos oss :D stannade i över två timmar! Hector! Du har fått en extra farmor/mormor! Vad dom fastnade för varandra! Och jag för henne. En riktig bullmormor! Vi bytte nr och ska ses snart igen! Har man ingen egen då skaffar man sig en som i filmen "kan du vissla Johanna" haha! Underbart spontant och härligt! Jag har sån mini släkt i Sverige så det var riktigt riktigt kul att lära känna henne! Hon tipsade om en barnloppis i stan också, den hade jag velat gå på! Så ska kolla upp när den är! Vi har vart på promenad och tittat på hästarna i hagen och gungat i parken, vart på affären och handlat sån grejs man har i saft för att den ska hålla sig längre. För imorgon ska jag koka saft tänkte jag! Våra vinbärsbuskar har MASSA bär som jag tänkte använda (: och även koka rabarbersaft :) resten fryser vi in tills i höst så vi kan göra pajer osv (: mys! Älsklingen är påväg hem från jobbet! Jobbade extra idag för han tog en dag ledigt i veckan. Och för oss spelar det ju ingen roll då vi är hemma (: mammaledigheten njuter jag verkligen av!! Lång semester minst sagt! Ja nu är jag ju hemma med två på raken! Passar perfekt att plugga på distans medans och pyssla runt hemma! Ikväll äter vi ört biffar med ugnsstekta rotfrukter och kallsås. Och tittar på nyaste "Irene huss" och myser! Efter maten tänkte vi bada hela familjen i poolen vi fick av mamma. Den är ganska stor så vi får plats :P mysigt ska det bli! Vad gör ni ikväll? Hoppas ni får en riktigt bra kväll hur som helst :) ta hand om er! PUSS


Underbara sommarkväll

Vackert! Stod och grillade igår. Solen höll på att gå ner och gav ett sånt fint ljus över hela baksidan. Värme i hela bröstet. Så stack finaste ut huvudet genom dörren och gav mig en mysig kram. Älskade livet lite extra just då. Om man plockar bort saker och människor som är energitjuvar, så lämnas bara det bästa och dom bästa kvar. Då finns det helt plötsligt ingenting att må dåligt över längre. Ni är många som undrar hur jag lyckas må bra efter allt.. Jag bestämde mig för att aldrig låta andra få skada mig igen, enbart ha människor i mitt liv som älskade mig för mig, göra saker som gjorde mig glad, gav mening. Var jag inte nöjd med en tillvaro, så tog jag mig ur den. Det behöver inte vara mer invecklat än så. Du är den enda som kan påverka det du inte är nöjd med. Du kan aldrig ändra andra. Men du kan ändra dig själv. God morgon söndag! <3 ha en riktigt bra dag! Jag ska sätta mig och svara på era mejl idag. En sak jag ändrade på mig själv för några år sen.. Istället för att älta och älta och älta. Så tog jag tag i det jag var missnöjd med. Det är det ni undrar hur nu. Hur jag gjorde. Hur jag orkade. Livet är lite för kort för att må dåligt, när det faktiskt finns så enkla saker för att må bra. Idag är en sån dag, en perfekt dag för att ändra, förbättra och bli lyckligare. Precis där vi är nu. Det älskar jag mer och mer för varje dag. Det är våran väg, våra val, vår trygghet. Det bästa jag gjort var att lyssna på hjärtat och ta ett kliv ut i någonting helt nytt. Med dig. Och jag älskar varje dag. Varje minut av det. Det behöver inte vara i överflöd, det enda som betyder någonting är att få vara nära dig. Hade jag vetat vad jag vet idag.. Hade jag aldrig mått dåligt. Och tagit din hand redan när vi var tolv. Du ger mig det bästa livet jag någonsin kunde önska. Kommer vara dig evigt tacksam för det! <3


hallå?

"åh här fanns det ju massa gott... hm undra vad jag ska välja.. vad ska ni ha hurrni?"
 
 
"duuu, tjejen?! jag skulle vilja beställa nu.. vilken tid det tar på det här stället!"
 


Lördag

Och hela familjen är hemma! Gissa om vi uppskattar det? :D Sebastian jobbar med administration och får mer och mer ansvar sjukt kul! Vet inte hur många ggr jag sagt hur stolt jag är över honom! Älskade hjärtat <3 du klarar allt du tar dig an! Jag älskar dig!!! Hector vaknade nyss och ligger och leker i sin säng, ska hoppa ur sängen och kramas med honom strax. Han är så lik mig. Vi behöver norna oss en stund innan dagen börjar. Jag är som Hector väldigt morgontrött, men han tar bannemig priset haha. Och älsklingen är nere och dukar fram en brakfrukost! Helgfrukostarna är bäst!! Hela familjen samlad mys!! Hector trivs bra i din tripp trapp stol från stokke. Och jag älskar den :D snygg som bara den!! Idag gör vi klart det sista på toaletten. En spegel ska upp, en svart silikonfog ska dit över kakelkanten och toaletten ska skruvas fast (: sen får vi se vad vi hittar på! Tatueringarna har läkt och ska fyllas i någon gång under dagen, får se när. Vi bor ju granne med tarueraren så det är bara att springa över ^^ och som någon undrade ang. att tatuera sig som gravid, jag kollade upp noga innan med både läkare och bm och olika tatuerare. Nej jag skulle inte utsätta oss för farligheter. Haha. Ni skulle sett när jag fick reda på när jag väntade Hector att Ipren var mindre bra. Jag hade sån ångest och drömde att han hade ögonen på sidan av huvudet pga av mitt misstag. Jag är extremt mån om våra barn (: Nu är vi uppe och ska mysa vid frukostbordet innan dagen sätter igång. Ha en jättemysig lördag! Det ska vi ha! Puss och kul jättekul att ni skriver mer! Uppskattar det så mycket. Bilden är tagen igår innan vi hoppade in i taxin (:


Mys på uteservering med fina familjen

Mysig dag vi har haft! En riktigt bra fredag och än är den inte slut! :D jag och Hector åkte taxi till Linköping gratis! De ni ^^ man får ringa och beställa eftersom bussen inte går ut till oss under sommaren och ja, då står östgötatrafiken för taxi kostnaden. Hehe. Sen blev vi avsläppta inne i Linköpings vid shoppinggatorna. Gick till body shop och köpte ny nattkräm den är riktigt bra! Uppenbarligen då taxi chauffören trodde att jag var arton?! Haha! Mina skrattrynkor går lixom inte missa. Men dom älskar jag! Bevis på att jag skrattar väldigt mycket! Köpte en body butter choklad också. Skulle kunna äta den haha! Sen blev det h&m köpte massa strumpor åt Hector och nytt smink åt mig. Sen Åhléns, ett svart betong ljusfat, svart blockljus och en cool svart tröja med vita retro bilar på åt zid! Bästa av allt? Allt var gratis :D det är bra att vara medlem överallt haha. Jag samlar på mig "presentkorten" och så handlar jag för dom i mellan åt. Perfekt! Vi har myst i solen, gosat och haft det bra! Mötte upp älsklingen när han slutade jobbet och gick till hemmakväll, hyrde tre filmer, en ser vi ikväll blir mysiga filmen "new years eve" och köpte godis! Sen blev det god middag på en uteservering! Älskar Linköping på sommaren! Fullt med uteserveringar och människor! Härliga sommarkväll. Underbara älskade familjen <3 vi åt oxfilé, revbensspjäll, pommes och beaneisås. gott! Och nu är vi påväg hem. Myskväll. Lägga Hector som var så duktig idag charmtrollet. Alla ler haha. Och han ler. Älskade unge! Två framtänder har han fått nu också. Haha. Gullig! Ha en mysig kväll så hörs vi imorgon! Puss! <3


Fredag!

Helgen är äntligen här! Fredagsmys står på schemat ikväll såklart! :D jag och lilleman är ute och rensar ogräs! Eller han sitter i skuggan och leker och jag kutar runt svettig och dör litegrann i solen. Sen ska vi in och äta lunch båda två, Hector sover ett par timmar och efter det åker han och jag in till Linköping och går på stan! Ska köpa ny nattkräm och lite annat. Möter upp älsklingen och åker och handlar gott till helgen (: kanske hyr någon film tills ikväll. Mys! Hoppas ni mår toppen! Vore jäääättekul om ni skrev mer, dom glesa inläggen beror på att det är så trist att skriva med sig själv. Jag vet ju redan vad jag gör på dagarna (; Ta hand om er <3


Härifrån bakar vi till kalaset


Kalas planering

Suttit med älsklingen och planerat hectors ett års kalas! Kommer bli myspys! Vi firar honom själva på hans födelsedag med saker han tycker om såklart! Det är bara hans dag! <3 ska bli kul att åka till badhuset! Hoppas på fint väder för dom har utomhus bad! (: och helgen efter hans ettårsdag så kommer det massa gäster hit och firar vår skatt! :D färgglada ballonger, godistårta och olika cupcakes och såklart saft (; bjuds det på. En lättare lunch också. Kommer bli ett bra kalas! Hans första! Tänk att det redan gått ett helt år sen vi fick träffa honom för första gången! Han har blivit så stor sen dess! Utvecklats enormt! Speciellt nu på sista tiden. Läkarna skämtade inte när dom sa att för tidigt födda barn kom i kapp vid ett års åldern med "vanliga" barn. Våran kämpe, kärlek och glädje i livet! Vi älskar dig gubben!


Grilla vid sjön

Vi tänker ta med picknick filten ner längst ner på tomten vid sjön och grilla, duka upp fint med tallrikar ljus och god mat. Men först lägger vi Hector så vi får Fanny och Sebastian tid <3 det gäller att hitta såna stunder. Och när vi väl gör det är dom SÅ mysiga! Tänkte tända marschaller vid bryggan och bara mysa! Kramas och titta ut över sjön. Blir en fin avslutning på den här dagen! Hoppas ni får en mysig kväll! Nu ska jag göra tzatsiki, salladen och fixa grillspett! Puss på er!


Fika


Tittar på kossorna och dom tittar på oss

Haha. Det är mysigt att gå mot kohagen bredvid vårt hus. Såfort man kommer i närheten flockas dom. Och där står vi och glor. Jag med Hector i famnen och kossorna glor tillbaka. Blickar säger mer än tusen ord eller vad är det man säger. En sak jag kommer sakna med sommaren.. Att kunna vakna upp varje morgon, dra upp rullgardinen i sovrummet och se ett gäng med svart vita kossor utanför fönstret.


Hector


Tisdag!

Hej på er! Hoppas att ni mår bra! Jag och Hector myser i trädgården! Har precis badat i baljan :D att bada ute är mysigt tycker vi. Och Hector invigde sin morgonrock från polarn o. pyret. Mysig! Älsklingen jobbar till ett, ja nu (: så om en stund får vi sällskap! :D är jättefint väder idag så vi ska nog bada i sjön! Klippa gräset och äta middag ute! Vad hittar ni på idag?


Bakning pågår

Jag och Hector har haft en jättemysig morgon tillsammans med sagor, pussar och gos! Vi har bakat både en egen kombinerad banan och choklad kaka och nu bakar vi frukost frallor med sesamfrön på! Blir dubbelsats på bröden så vi har uppfyllt i frysen tills lillebror kommer. Lite senare.. Nu har Hector snart sovit i två timmar och jag tror han vaknar snart! Då ska vi gå på promenad längst landsvägarna och sen blir det bad och plask i badbaljan för Hector i trädgården! Mysigt! Saknar kärleken! Han är hemma fem <3 då ska vi äta italienskt och möblera om lite på övervåningen. Dator rummet ska förvandlas till barnrum! :D Puss! Ps. Ni är så tysta. Syns mina inlägg?


Gunga är kul.

Precis kommit hem från mysig promenad till lekplatsen. Dom har äntligen satt upp en bebis gunga :D såg det igår när vi gick förbi så självklart var vi tvungna att inviga den! Hector visar nog ganska tydligt på bilden vad betyget blev haha! Tjöt av lycka! Nu ligger han och sover i sin vagn i trädgården under päronträdet. Jag sitter på trappen och tittar ut över Kohagen. Det är så jäkla fint här! Man kan inte annat än att älska det! Och det gör vi verkligen


Hej


Lek och mys i mitt rum.

Nu sitter vi och leker i hectors rum. Båda har precis ätit lunch och vi funderar på en promenad i solen. Fint väder idag! Mysigt! Igår regnade det!


Ensam

Nu är det bara jag och barnen hemma. Ja ena ungen sover och den andra i magen likaså (; mamman fikade te och tårtbit nyss och slappar i soffan. Har stoppat in en maskin tvätt. Bla med fina kläder vi fick (läs Hector och zid) av Helena och Joakim från polarn o. pyret. Bland annat deras fina morgonrock till Hector! Gosen! Mysigt efter hans bad (: Älsklingen är på jobbet och kommer hem sen, jag ska bara mysa med min skrutt gå lugna promenader och baka bröd idag! Jag är fullt uppe i planeringstankar inför barnrummet, och resten av huset! Att börja "boa" när man är gravid stämmer så bra in på mig :D mysigt är det! Hoppas ni får en jättebra dag så hörs vi sen! (: puss&kram


Helgens bak!

Den här tårtan/kakan är riktigt god! Från kokboken "två systrar söta"


Grill middag

Gott med grillat till middag. Trots regnig dag så trotsade vi och grillade (: kött och majskolvar. Klyftpotatis, beaneisås, vitlökssmör och sallad! Salladen vi odlar i trädgården är riktigt god! Och nu ska vi sjunka ner i soffan och titta på film, ära smågodis och äta efterrätt. Undrar hur allt ska få plats (; Lugn dag med vännerna här, pysslar runt, bakat och myst! Jag är helt utslagen av tabletterna jag går på för att minska sammandragningarna. Så soffan känns väldigt lockande just nu. Imorgon blir jag och Hector älsklingen själva hemma. Deras tåg till Sthlm går vid elva och älsklingen hoppar in och jobbar extra dom behöver honom. Får hoppas hoppas att liten i magen vill vara kvar i magen imorgon också. Annars blir det ilfart hem för Sebastian! (; Ha nu en jättemysig kväll och var rädda om er! <3


Lördag

Våran annars sömntuta var piggelin i morse så nu är älsklingen uppe med honom och ger frukost! Mysigt med våra rutiner. Hector kommer alltid in till vårt sovrum och myser en stund innan vi går upp. Men nu ligger jag kvar på beordrande från maken ^^ Dagen är än sålänge oplanerad, men blir det bra väder gör vi matsäck och tar med till badet och myser! Grilla ska vi göra ikväll iallafall oavsett väder (; Jag får många mejl varje dag där många av er mår dåligt. Och jag läser varenda en. Tyvärr finns inte tiden alltid att svara, hur mycket jag än vill. Men jag har en kategori här på bloggen med tips, råd och hjälpmedel som ni mer än gärna kan gå in och läsa under. "träning hälsa och personlig utveckling" där står många tips om vad jag gjorde för att ta mig ur åren som var jobbiga. Jag hoppas ni förstår. Jag svarar ofta och med väldigt långa mejl till er, men när det dimper ner hur många som helst varje dag och jag knappt har tid till familjen och just nu måste jag varva ner och bara vara.. Så blir det knepigt! Men som sagt! In och läs där! Och glöm inte, att hur nattsvart det än känns. Så finns det alltid hjälp att få!! Vi hörs under dagen! Var rädda om er och tack för era kommentarer. Har som sagt svårt att svara på dom, men försöker svara här i inläggen (: puss!


Vecka 32

Så går vi in i vecka 32 idag. Känns som jag gått över tiden flera veckor eftersom Hector kom i vecka 29. Har mått mycket bättre den här graviditeten fysiskt! Kan bero på att jag inte jobbar heltid haha (; och vilar mer. Ryggen tar stryk, inte så konstigt kanske med tanke på hur stor mage jag har. Får ganska många kommentarer angående den! Hoppas någonstans att den ska stanna upp och växa. Men det har inte skett ^^ har inga cravings och det hade jag inte direkt med Hector heller. Allt är bra förutom trycket neråt som sagt och sammandragningarna. Nu vilar vi och håller tummarna att lillebror vill bi kvar i magen några veckor till.


Våran skatt


Påväg hemåt

Nu har vi hämtar upp vännerna och är påväg hem igen (: haft en bra dag! Nervös på förlossningen men annars bra! Mysigt att älsklingen var ledig idag! Det var bra att vi åkte in sa dom. Nu har jag fått uppstoppande spruta och tabletter, tryggt! Jag är inte öppen men han är "redo" och trycker sig neråt. Nu är det vila som gäller. Sammandragningarna när dom mätte med med ctg låg på 20 upp till 85. Så ligger det till. Och frågan någon ställde ang. Vart vi ska ha Hector när det är dags.. Vi har fått tillåtelse att ha med honom då vi inte känner någon här direkt (: perfekt!! Ikväll blir det varma mackor och te, tända ljus mys och bara umgås! Riktigt skönt! En sån kväll behövs! Hoppas ni haft en riktigt bra dag!


Ute på äventyr

Mysig dag i Linköping! Hamnade på förlossningen dock. Nu ska jag ta det lugnt. Med det kroppen håller på med nu är han redo att komma ut. Men som barnmorskan sa "knip" (; nu sitter vi och fikar och myser på café!


God morgon!

Inlägget innan glömde jag helt av att publicera haha (; vi hade en mycket mysig kväll igår om man bortser från att mina gravidhormoner är läskiga i mellan åt. Men enligt min snälla make är jag "mycket lättare" den här graviditeten än med Hector! Haha, stackars Sebastian! Och mig själv! Jag känner inte igen mig i mellan åt. Petra lugnade mig med att "alla är så" ja vi kvinnor klagar på att få gå runt i nio månader och ha alla gravid krämpor.. Men männen får nog stå ut med en hel del skit dom med :P Jag sitter och dricker upp mitt frukost te och planerar inredning i matrummet! I vinter stoppar vi in en braskamin i matrummet och i slutet av månaden flyttar det in ett kolsvart vitrinskåp i vår matsalsdel. Kommer bli fint! Mycket fint! Och väldigt mysigt med kaminen. Bra investering som sänker uppvärmningskostnaderna och mysfaktorn hamnar på topp! Familjen mys investerar i mer mys till mysigaste huset :D att fixa och dona och planera det är ett av mina största intressen. Och i mitt huvud byggdes rom på en dag höhö. Nej man får helt enkelt prioritera och i år innan vintern kommer har vi gjort mycket för att sänka uppvärmningskostnaderna. Braskamin, och täta våra gamla spegelfönster. Och så har vi ju nytt kylskåp med hehe. Många bäckar små! Nu vaknade vår sömntuta! Ska ge honom hans frukost och japp vi gör egen banan yoghurt (: Marielle undrade. Väldigt lätt. Mixa banan och häll på lite naturell yoghurt. Mycket uppskattat av hector! (: Efter ska jag ta och röja efter festen på altanen. Och spola bort massa löv som fallit från syrenbusken. Är det redan dags för löven att falla av?! Sommarn har ju knappt börjat ^^ Vi åker till Linköping sen! MVC besök och sen lunch ute, mysa och fika. Bankmöte senare och pressa räntorna (; efter det blir det middag och sen hämtar vi upp Helena, Joakim och Hugo vid stationen! Mysigt! Ha en jättebra dag! PUSS


Mys

Hector älsklingen har precis vaknat och sitter på golvet och leker (: Petra och Jimmy är påväg hit med middag, lyx! Får se vad dom bjuder på (: älsklingen är hemma om 40 min från jobbet och jag har precis avslutat ett långt samtal till min fina vän Sandra :D nu ska jag sminka mig och duka! Hoppas ni får en mysig kväll. Det ska vi ha


Vänskapskärlek

Maria. Vad ska jag säga?! Underbar, stöttande, en insida lika vacker som utsidan. Vänner för livet! Om lite mer en en vecka får jag äntligen krama henne igen. Livet blev mer komplett när du kom tillbaka! <3 Det här fina fick jag häromkvällen. Jag har världens finaste vän!


Busar med pappa


Torsdags morgon!

Och jag ligger och gömmer mig under täcket. Sjukt rädd för myggan som jag hör men inte ser.. Haha (; är sönderbiten på benen. Myggorna älskar mig. För ingen annan här hemma blir biten. Hector sover och lär sova till halv elva, elva. Tröttfisen! Jag saknar honom jämt när han sover, men just nu är jag ganska tacksam över att hans sovrutiner är så bra. Tröttare mamma får man leta länge efter haha. Sover mellan tio till tolv timmar varje natt och en till två timmar på dagarna. När jag lagt honom på dagen äter jag snabbt lunch, plockar undan lite och sen direkt sova en vända. Men lika trött är jag för det. MVC besök snart och då ska jag kolla järnvärdet som var uselt sist. Måtte denna trötthet gå över. Jääsp! Älsklingen åkte till jobbet för en halvtimme sen, imorgon är han ledig ska bli mysigt (: vi saknar varandra såfort vi är ifrån varandra. Men jobba bör man :P annars blir det inte mycket mat på bordet (; hur som helst ska det bli mysigt med lite lång helg ihop! Min vän Helena sen evigheter tillbaka (ni vet säkert vem hon är har varit med här i bloggen mycket) och hennes Joakim och deras son Hugo kommer på besök i helgen! Mys! :D har längtat massor! Längesen hon var här, tror inte ens köket var renoverat då. Kul att dom kommer! <3 och imorgon fredag ska lilla familjen (som snart blir fyra!! Nio om vi räknar våra kattskatter hihi) in till Linköping och uträtta några ärenden. Äta lunch på någon mysig uteservering och bara njuta av att vi är tillsammans! Sen tar jag och Hector vagnen hem så får Sebastian hämta upp Helena och Co.! (: Dagen är än sålänge oplanerad dom dagarna brukar bli bäst! Vi gör det som faller oss in helt enkelt. Blir det fint väder gör vi lite picknick och går till badet (vi måste verkligen rensa vid vår brygga.. Att ha sjötomt och inte utnyttja den är galet haha) men så har vi en mysig fin badstrand med sandbotten som fungerar utmärkt :D Hector tycker det är mysigt att plaska (hans mamma med) blir det mulet och regn (står att det ska bli 19 grader och åska idag) men man vet ju aldrig.. Så hittar vi på nått mysigt inne. Bakar ofta och då är han med och hjälper till så gott han kan hihi. Håller i måtten och bunkar och slevar haha (: hector har inte mycket leksaker. Vi har valt att ha det så. Dom ni ser på bilderna är allt han har och då brukar vi sällan ha allt framme. Just för att han ska få använda hjärnan och bli mer kreativ, inte få allt serverat. Typ hej jag bor på landet och min bästa vän är en kotte.. Haha. Skämt o sido. Gladare unge får man leta efter. Han mår bra! Det syns lång väg! Vi har lagt en bra grund för en självständig påhittig liten kille som alltid har oss här, men inte så mycket så han inte vågar ta för sig av livet! Gud va glad jag är över timmarna med näsan djupt nersjunken i psykologiboken och barnutveckling. Det är många till och med äldre mammor som frågar mig (oss) om råd. Då blir man smickrad. Vi kanske läser i hectors favorit bok som är mer eller mindre fallfärdig.. Kramar varandra och står på altanen och får duggregnet på oss, då skrattar han så han kiknar :D eller ligger på golvet och inspekterar en katt som stryker sig mot någonting DET är spännande!! Då hör man små glädjeläten från honom och ögonen blir stora! Medveten närvaro är någonting jag använt mig mycket av åren jag mådde dåligt, och det kom tillbaka när Hector kom. Att vara här och nu, i stunden, att ta vara på ögonblicken. <3 Petra Sebastian tjejkompis som numera är vår gemensamma kompis (: och hennes Jimmy kommer hit idag också. Tid är jag inte informerad om men vi hörs ju ^^ i-lands problem har fyra Petra på mobilen jomentjena. (; Petra läser du det här innan vi hörs! Hör av dig! :P så man slipper kuta runt halvnaken eller nått. (; mysigt att ses igen. Dom var med förra helgen på festen med. Skönt och väldigt kul att mina vänner går så bra ihop med älsklingens. Och att vi går så bra ihop med varandras. Det var då inte stelt för fem öre i lördags ^^ Ska ta och slumra en stund. Just nu känner jag mig konstigt nog pigg, men jag vet hur dagen blir om jag går upp nu. Haha. Dvala! Vi hörs under dagen! När jag är ensam med Hector lägger jag all tid på att umgås med honom och gör jag inte det sover jag eller fixar med hemmet. Men några inlägg ska jag vän få ihop :D Puss och ha en mysig torsdag! Snart helg igen! (:


Hemgjorda piroger och egen odlad sallad


Barnrumsinspiration

Det är så mysigt att planera hans rum. Kommer bli så bra. Kombination av mysigt, roligt och coolt. Varma och glada färger! (: helt tvärt emot hectors rum, kul med lite variation. Jag har precis ätit lunch och snart är det dags för hectors lunch med och sova. Då passar jag på att sova med. Tröttheten är inte att leka med just nu. Skulle nog kunna sova jämt om jag fick. Men det går ju inte med en liten (snart ett åring) som behöver mig. Tandpetare som håller upp ögonlocken så är allt löst (; sova får jag göra som sagt när han sover. Tänk vad man lägger sig själv och sina behov åt sidan när man får barn. Det enda behovet jag känner nu när han finns är att ge honom trygghet och kärlek. Sömn och mat kommer efter. Även fast jag såklart måste tänka på bebis i magen. Mat såklart! Och vila. Hector leker med sina leksaker och jag bläddrar i tidningar för inspiration. Vi myser och pratar med varandra. Han säger mest "babba baaa" ibland får han in "pappa" och när jag var borta hade han såklart sagt "mamma" (; Vi tar dagen som den kommer! Sommaren är kort!! Och tyvärr regnar det mesta bort! Jag längtar faktiskt till höst och vinter. Familjen mysig sa Sebastians tjejkompis att vi borde heta istället. Mysa är vi bra på (:


Morgon!

Hoppas ni mår bra! Jag är nyvaken och ska hoppa i duschen. Brukar alltid duscha på morgonen så har jag full koncentration på herr bus sen under dagen. Och eftersom Hector vaknar efter mig så ja. Snabb dusch :D sen frukost! Och kanske promenad. Glad att vi har sittdelen nu. Han klättrade nästan ur liggdelen. Och jag förstår honom han vill ju se ut! :D Magen har sjunkit massor. Läste att bebis har fixerat sig då och mycket riktigt man känner huvudet när man känner längst ner på magen. Nu får han in sånna härliga sparkar mot revbenen haha aj! Vi hörs under dagen! Nu duscha! Puss och ha en riktigt bra dag!!


Rabarber och kanelmuffins med crumble

Muffinssmet (grundrecept): 100 g smör 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Fyllning: 3 st stora rabarber 1 msk smör till stekning 2 msk strösocker 2 tsk malen kanel Smuldeg: 75 g kallt smör 2 dl havregryn 1 dl strösocker 1 dl vetemjöl Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skala och dela rabarbern i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Blanda rabarberbitarna med smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Hector på promenad


Promenad i regnet.

Appen låg nere under dagen. Därav så få inlägg! Men nuså! Vi har precis ätit middag som världens bästa lagade. Jättegott blev det! GLAD att jag är gift med en som kan laga mat! Är helt slut i kroppen! Ligger raklång på soffan och vilar ryggen. Ja det känns! Jag har ett sf mått som man "ska" ha som fullgången, så det värker minst sagt. Meeen ger man sig in i leker... (; jag är inte den som klagar! Heja heja! Snart är vår snutte här! Längtar!! Jag och Hector gick på promenad i dag. Gick och handlade till bakning och kom precis in i huset när spöregnet kom. Jag joggade hem sista biten för att det började komma haha. Hector satt och skrattade för full hals. Kul att se mig jogga?! :P Sen har vi bakat och kramats. Älskar när han borrar in sitt ansikte i halsen på en. Myse! <3 Ska bläddra i några tidningar och bara slappa. Trött! Men först halv åtta hos mig :D Pussar <3


Tisdag!

God morgon! (: sovit gott? Jag vaknade fyra pigg som bara den. Men nu börjar jag bli trött igen. Ska äta frukost på sängen (världens bästa älskling är nere och brer mackor) och sen slumra tills Hector vaknar. Brukar bli vid nio, tio, halv elva. Kommer bli roligt sen när vi ska upp till dagis (; haha. Han är då inte morgon pigg vår lilla kärlek. Igår vart det så fint väder så jag skippade baket och var ute och pysslade i trädgården istället. Men idag ska det bli åska och regn! Så mysigt! Och då blir det perfekt med bakning! Mysa i soffan och läsa family living och planera zid rummet. Satt i går kväll med varsinn kopp te och planerade hur vi ska renovera och inreda. Lite ändrade planer än innan, men inget är ju skriver i sten (; tror det här blir så mycket bättre! Vi hörs under dagen såklart! Ta hand om er! Ps. Att det inte blir mellanrum i texten är bloggappens förtjänst (; hoppas ni kan läsa iallafall! Bättre inlägg utan mellanrum än inga inlägg alls.. Visst?! (: puss!


Nakenfis

Vi har haft en supermysig dag ihop jag och Hector. När han väl varit vaken vill säga. Snutten sover mycket när vi haft besök. Antar att det är alla intryck. Men mysa har vi hunnit! Och bada i baljan i trädgården. Myspys tycker han. Lilla snutten. Nu är älsklingen min hemma och maten är klar (: ska bara lägga Hector för natten och sen blir det myskväll för oss! Har saknat honom heeeela dagen!!! Ha en mysig kväll nu, så hörs vi. Puss!


Myspys!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/180392/images/2012/pic_4ffb0fb49606ee1e8b000514.jpg" class="image">


Drink recept

Nu gör jag lite på fri hand (; men ja.. Lite höftning skadar aldrig! Det här är till ca 6 personer. Sockerlag Jordgubbar Hallon Vattenmelon Sprite Jordgubbsdrinkmix Is Egengjord sockerlag (lika mycket vatten som vanligt socker koka upp under omröstning och låt kallna) till en hel mixer sats ca en halv deciliter. Beroende på hur söta drinkar man vill ha. Tina jordgubbar och hallon eller den frukt/bär ni vill ha. Så dom är helt tinade. Då är det lättare att göra bär/frukt puréer. Ha i ca 3 deciliter av bären i en mixer. Jag hade jordgubbar hallon och färsk vatten melon. Mixa sockerlagen och bären krämigt i mixern. Häll på sprite efter tycke så utsedd man vill ha drinken. Avsluta med lite jordgubbsdrinkmix (finns på mataffärer) mixa allt. Lägg is i en ren kökshanduk och krossa med händerna. (man får ju dunka lite hehe) och häll i. Pressa lite lime över drinken. Och ja självklart dom som dricker med alkohol (var bara jag och en till som drack utan på festen) Då häller man i vodka i slutet och rör runt innan man häller upp i glas (: dekorera med några hallon och en lime klyfta.


Nu har jag börjat resa mig upp

Det går i en rasande fart med Hector nu. Duktiga Hector :D och när jag höll i hans armar tog han ett steg fram. Man hinner knappt blinka.


Banan yoghurt är mums


God morgon underbara ni!!

Hector sover, han är väl helt slut efter alla människor som varit här och myst med honom i helgen (: lilla hjärtat! Jag ligger nyvaken och utvilad till tusen! Gud vad jag behövde det här. Var så trött igår haha. Och min älskling är på jobbet. Vi kommer sakna honom hela dagen! Älskar hectors glädjetjut när hans pappa kommer hem! :D Måndag igen och ny vecka med nya möjligheter! Och äntligen fungerar appen! Tjohooo! Har saknat er så!! Vi går i stormande steg mot vecka 32 och 8 veckor kvar av min och min älsklings andra graviditet. Tänk att vi snart är tvåbarnsföräldrar. Galet underbart! Bättre pappa går inte att hitta till sina barn (tycker jag alla tycker nog likadant om sina barns pappa haha) men för mig är han den perfekta! Hector älskar honom och jag vet att zid kommer göra det samma! Någon undrade om det var bra att tatuera sig som gravid och vissa taruerare gör det, vissa inte. Helt olika. Därimot har jag kollat upp med min läkare på MVC och det var inga konstigheter. Det är så mycket rön när man väntar bebis. Tror man får ta och sålla lite, annars måste man sluta leva (och helst sluta äta) allt (; nej men det har gått bra. Peppar peppar. Snart ligger jag väl och föder bara för det. Hm. Och precis. (samma kommentar) Jag är så glad för hans namn. Han kommer alltid vara barnens pappa, ha gett mig det finaste jag har. Vad kan någonsin slå det? Kärlek minst sagt! Dagen då.. Jag hörde precis att Hector vaknade och ligger och mornar sig. Att slita upp honom direkt är ingen hit, han måste få lite tid på sig, precis som jag (: Sebastian därimot han hoppar upp ut sängen på nolltid. Haha (: vi ska ta och äta brunch jag och Hector. Han får som alltid hemgjord banan yoghurt som han älskar. Jag äter väl några mackor med sallad och tomat. Vårt land är galet. Så mycket sallad! Titta vi kunde minsann vi med (; jag har aldrig haft gröna fingrar men det kanske kanske börjar.. Jag håller till och med blommor i liv :D de ni! Ska göra klart inbjudningskorten till hectors lilla kalas i början av augusti (: vi firar honom den 31 juli på hans födelsedag. Har lite mysigt inplanterat men ska sätta oss och prata mer. Bada i badhuset ska vi iallafall. Han älskar ju att bada! Jag har jäst till söta degar som snart går ut och tänkte baka bullar (har massa redan i frysen men går ju åt) till hans kalas. Och småkakor tänkte jag. Bullmamma har jag lyckats bli också (; mysigt att baka! Vädret är ju sådär. Men vi tar nog en promenad i vagnen (äntligen har vi sittdelen till hectors retro vagn) vad han njöt när vi gick ut i helgen. Vi var nere vid sjön och badade och tittade på ankor, höns och tupp, mini grisar, får, jätter och kaniner. Älskar att vi bor såhär. Nära djur och natur. Vi har Lixom "Skansen" i vårt område hihi. Nej nu ska vi upp och hoppa! (: starta dagen med massa pussar. Vad vi pussar på honom. Ligger alltid och ler när Sebastian är inne hos Hector på morgonen när han är ledig och så hör man "god morgon Hector.. Smack smack smack" hehe. Vi hörs snart igen! Whi bloggen fungerar :D puss på er och ha en underbar måndag!!!


Johanna

Fina fina Johanna! Tack för att du finns <3


Vecka 31


tatueringarna


min hector tatuering. jag älskar den. tanken är att våra framtida barns namn ska tatueras bredvid så det blir ett armband runt armen. den sitter alltså på underarmen strax under armväcket. och jag kunde täcka några av mina ärr.. Sebastian har en likadan i samma teckensnitt fast på skuldran (;
 
 
Under nyckelbenet nära hjärtat, sebastians namn, oavsett var han kommer alltid vara min bästa vän och pappa till mina barn. jag älskar dig hjärtat!
 
Dom satt vi på samma ställe. precis över hjärtat.
 
en text jag velat ha i evigheter men aldrig gjort. i typewriter text. lite ojämn text som ska föreställa en gammal skrivmaskin. jag älskar den! den är verkligen mig. och som ni ser så sitter den i nacken. strax under.
 


UNDERBARA

vi hade verkligen en supermysig kväll igår. ja dagen också (: sommarfesten som vi längtat efter så mycket blev riktigt lyckad! tack alla som var med. vi blev så glada att ni var här ♥ vi badade i sjön, gick promenad på dagen och framåt kvällen när marchallerna, ljusslingorna och alla levande ljus tändes och vi grillade.. åh, SÅ mysigt! satt bara och njöt. jag åkte på att blanda drinkar hela kvällen. jobbade en sväng som bartender tidigare, så ja. men sånt är kul (; blev massa jordgubbsdrinkar, melondrinkar och bärdrinkar. och folket drack. och skrattade. och tjoade. och myste. lyckad fest minst sagt! så nöjda :D

idag gjorde vi en jäkla massa äggröra och stekte bacon och serverade vattenmelon till alla som sov över. sen har vi bara myst runt här hemma. jag har sålt tre plascher och johanna är och tatuerar sig hos vår granne :D senare blir det ikea då marie, sebastians tjejkompis vill dit hon bor flera mil ifrån ett ikea så får passa på (:
 
NU fungerar appen. så nu ska jag blogga var så säkra! PUSS på er.
 
 
usla mobilbilder. jag fotade mest med systemkameran igår, så det får jag visa sen (:
 


Snart

Nu går detinte ens att blogga via blogg.se från datorn. Gah! Dom har lovat att appen ska varafixad i veckan.. Hm. Vi får väl se (; jag kommer blogga som bara den då. Det kliar i fingrarna och jag har lite smått abstinens! ^^ nu ska vi äta frukost. Och sen fixa hemma :D göra mys inför lördag! 
 
Vi har tatuerat oss (: grannen är tatuerare och det man betalar vanligtvis för en betalade vi för fem (; så nöjda! Och så är det omöjligt att lägga upp bilder när man bloggar från mobilen (safari) såfort jag kan kommer bilder! 
 
Nu frukost och mys med minfina fina familj <3 ha en underbar torsdag! Puss!

RSS 2.0