2012

Tänk att det redan är nyår. Det känns som igår när vi stod ute på bryggan och tittade upp mot ett helt hav av färgsprakande raketer, kramandes. Ett år har gått sen dess. Minns det så tydligt. Jag smög in till Hector och pussade honom på pannan och viskade "gott nytt år älskling". Han har blivit så stor under det här året! Vilken utveckling den här lilla människan gjort. Nu går han! Älskade lilla snutt, du är mammas stolthet! Du och din lillebror <3

Just nu ligger jag bredvid finaste Sebastian i soffan, tätt intill honom, under en filt. Det enda som lyser upp rummet är alla levande ljus vi tänt och julstjärnan.. Såhär skulle jag kunna ligga i all oändlighet. Höra hans tunga andetag. Sötnos! Somnade mitt i filmen vi tittade på. Han har kämpat så här i dag och gjort det så fint tills imorgon. Tänker på hur bra vi har det. Det vi gav oss in i hade nog dödat vilken relation som helst. Vi blev bara starkare. För varje dag som går bygger vi grunden vi står på mer och mer stabil. Växer ihop till en. Och jag älskar det! Jag älskar oss!

Imorgon blir det en lugn och mysig nyårsafton! Vi bjuder på femrätters, eldshow, raketer och bubbel vid tolvslaget. Jag och hjärtat firar att det var tre år sen vi förlovade oss. Om man räknar med nyår vi förlovade oss på såklart (; några nära vänner från Sthlm kommer och firar med oss! Det ska bli så himla himla mysigt! Och vi har längtat!! Det känns som att 2012 som varit mestadels kämpigt i början, blev riktigt riktigt bra framåt mitten och avslutades riktigt lyckligt med fyra i familjen. Tack för att vi vågade satsa! Vet inte riktigt vad eller hur jag skulle klara av livet utan mina små. Folk skulle nog slå bakut om jag berättade.. Men aj, vi är riktigt sugna på en till. Och en till., och en.. Hihi. Men nu får vi nog hejda oss en smula. Dags att göra den där delen i livet som gör så att man drar in pengar och kan försörja alla sen!

Så den den nyårsmiddagen då.

Till förrätt äter vi räkcocktail med chili, vattenmelon, gurka, koriander, lime.. Var säkert nått mer. Minnet är bra men kort (;

Varmrätt blir helstekt oxfilé med mandelpotatispuré och hemgjord rödvinsås med chili och kakao. (Aldrig sett ett recept med så många ingredienser herremingud!!)

Och sen bjuds det på tre desserter.. För vi kunde inte välja och sen är det lite roligare att få smaka på fler än bara en tyckte vi! Och självklart har vi gjort allt själva! (:

Crème brule, lemon curd glass med turkiskpepparsås (smakade på den i kväll!! så himmelskt god! Och sist men inte minst bailysmousse. Aldrig gjort innan, men den blev riktigt riktigt god! Allt vart gott! Längtar tills vi ska äta imorgon ^^

Huset är storstädat! Efterrätterna är gjorda och dukningen och dekorationerna är planerade (i mitt huvud) Hihi. Nu ska vi bara få den där skönhetssömnen också!

Sov gott finaste ni! Vi hörs nästa år! Välkommen 2013! Det kommer bli en underbart år! Det känns i hela kroppen! <3

Här är vår lilla nya familjemedlem. En Maine coon hona!


Sometimes

Ibland kommer jag skriva. Men bara när jag verkligen har någonting att skriva. Nu och på så sätt blir det lite mer magi i texterna.

<3


Dec. 20, 2012

Det är en kväll där känslor flödar i huset. Lyssnar på låtar som spelar rakt in i hjärtat och har honom nära. Undrar ofta hur jag skulle må utan honom. Inte det minsta bra förstår jag ganska fort när han är ifrån mig. Är det det här det här som kallas kärlek? Är det nu det är på riktigt? Att oavsett vad man än går igenom tillsammans så har man ett osynligt stark band mellan sig som blir starkare för varje dag som går. Jag älskar honom så jag får tårar i ögonen när jag tittar på honom - han ser inte att jag tittar på honom. Bara sådär vackert ovetande. Vissa stunder vill man stanna tiden. Om du bara visste hur fin du är. Herregud undra om du fortfarande hade valt mig då. Alla våra minnen under dom här åren tillsammans spelas om och om igen som en film i huvudet på mig. Jag ser hur du tittar på mig med värme i blicken, ler sådär som bara du kan. Jag ser glädjen i ditt ansikte när du lyfter upp mig på ett av våra bröllopsfoton. Du vet att vi väntar barn och du har sen du fick reda på det gått med ett finurligt leende på läpparna, det ser ut som att du vet någonting som ingen annan vet om. En känsla du gärna vill dela med dig till andra - men som är för stor och fin för att någonsin förstå. Du ska bli pappa. Någonting du längtat efter i år. Jag ser dig när du håller i våra nyfödda barn - stolt som bara den. Och när du håller om mig och lovar att jag är lika vacker nu som innan två graviditeter, för i dina ögon är jag den vackraste som vandrat här på jorden. Och i din övertygande röst finns det bara massor utav kärlek. För det är så vi känner för varandra. Jag kan inte leva ett liv utan dig.


God jul och ett riktigt gott nytt år

Det har varit många många bra år. Fått dela glädje och motgångar med er här. Vilken känsla! Lärt känna många fina människor genom bloggen! Vissa har jag även blivit riktigt nära vän med och träffar ofta. Ni har fått följa mig i sex år. Tänk att jag bara var 21 när den här bloggen öppnades upp. Då med namnet pinkpills. Minns ni det? Det var ett namn som jag tog för att jag då åt lugnande tabletter som var just rosa. Den perioden i mitt liv gjorde mig starkare. "what doesen't kill you makes you stronger" tatuerade jag in senare, en påminnelse om att vem du än är, vart du än kommer ifrån och vad du än varit med om i livet så går det att må bättre - bara man verkligen vill. Och det ville jag. Under dom här sex åren har jag både blivit hyllad för att jag trots min jobbiga bakgrund orkat resa mig, fullföljt mina drömmar och aldrig slutat kämpa för det jag verkligen vill. Men jag har också blivit hatad för att jag koncentrerat mig på att skriva om det jag uppskattat i livet och mått bra av istället för att ta upp saker som dragit ner mig, allt för att få ett andrum när livet gått emot. Det har varit skönt att få chans att skriva av sig.. Få sätta bilder i era huvuden på hur jag upplever saker, och hur jag mår. Det har gett mig mycket. Och jag har älskat att skriva varenda ord..

Men så kommer man till en punkt i livet där man känner att det inte längre ger någonting och att man mest skriver för att skriva, inte för att man verkligen vill. Det har inte med att göra att det aldrig kommenteras - visst det med. Men den lilla tid jag faktiskt har över när jag lagt resterande tid på familjen, vännerna och skolan.. Kan jag andas på istället för att skriva ord härinne.

Vem vet. Jag kanske hittar tillbaka hit igen. Och vi kanske ses igen. Eller så är det här helt enkelt ett kapitel under mitt liv som är slut nu.

Jag fullföljde alla drömmar jag satt upp innan min trettioårsdag! Jag hittade kärleken, fick två helt underbara barn ihop med honom, flyttade till hus och nu håller jag på med min utbildning! Mellan trettio och resten av livet finns ännu mer mål och drömmar jag tänker fullfölja. Jag vet ju nu att det verkligen går!

Tack för att ni velat läsa om min vardag! Vi ses kanske kanske här igen. Någon gång!

Kram Fanny


Julkänsla

Ikväll har vi verkligen kommit i julstämning. Innan älsklingen kom hem tände jag massa ljus i hela huset, tände en brasa och dämpade belysningen och tände julstjärnorna. Vi åt god middag och myste med världens bästa ungar innan det har dags att stoppa om dom och pussa god natt <3 sen har vi suttit i vardagsrummet och slagit in julklappar, druckit glögg, myst framför en varm brasa i kakelugnen och tittat på äntligen hemma julspecial. En fin kväll helt klart! (: och snart ska vi krypa ner i sängen och sova.

Idag har jag pluggat och fixat det sista på julkorten. Får skicka dom med vanliga frimärken i år (; man kan inte hinna med allt! Är imponerad att vi överhuvudtaget fick ihop julkort med kort på barnen och allt haha!

Förra helgen hade vi julfesten och den blev så himla lyckad! Gud va jag skrattade! Mysigt stämningsfullt och riktigt bra blev det :D vi bakade pepparkakor, kokade julgodiskolor av olika slag, åt julbord, lyssnade på julmusik, dansade runt och nästan runt granen (om den inte stått så långt in mot väggen haha) och slocknade runt tre på natten. Det var riktigt mysigt att få dela den kvällen med er <3

Ska ta och väcka min bättre hälft och göra oss i ordning för sängen. Sov gott fina ni <3


Alla behöver någon

 
 
http://friendsi.kommed.se/campaign/littlemissunshine
 
 
 


Tredje advent frukost

Sovmorgon, en make som tar båda barnen. Duscha i lugn och ro och kommer upp till den här mysiga frukosten. Tack älskling <3


God morgon!

Hoppas ni sovit gott! :) det har jag! Men när Dorian somnar om (han är vaken en stund på morgonen) så tänkte jag också sova lite mer. Och även fast jag är galet trött vissa morgnar så är det mysigt att ha mys på morgonen med honom <3

Igår var det lucia. på dagen kom vår städerska och gjorde en grundlig storstädning. Så nu är det fint inför festen i helgen :D och när älsklingen kom hem gjorde vi tre oss i ordning och gick till dagis (: lucia på dagis var verkligen gulligt! Kändes som tårna skulle gå av (16 minus ute) men man blev så varm av att bara titta på dom så då gick det bra! ^^ fika efteråt med alla andra föräldrar och barn.. Och alla inklusive oss trodde fikat skulle serveras utomhus men pga av att det var så kallt så blev det inne! Haha alla sa samma sak "oj det här var jag ju inte direkt klädd för" alla hade kört sån lager på lager metod och inget passade alls :P jag vågade knappt ta av mig mössan. Hade gått med mössa inne ett bra tag innan vi gick så hade fått en sån snygg mössfrilla. Hm! Jaja! Trevligt var det iaf :D flera föräldrar kom fram till oss och frågade om vi var Hectors föräldrar. Och att deras barn pratat så mycket om honom hemma "maaamma jag vill också ha en Hector hemma!!!" "Pappa Hector går helt själv nu" javisst! Duktiga lillskrutten tog sina första steg nyligen <3 vacklande javisst, men stolta som bara den är vi! Han är ju trots allt bara 1 år i kropps och huvud utvecklingen. Dom tyckte vi var en fin liten familj och var fascinerade över att syskonen var nästan lika stora! Haha. Stor lillebror och liten storebror ^^

När vi kom hem gav vi Hector middag som jag gjort kvällen innan.. Ante mig att han skulle vara hungrig och trött när vi kom hem så var skönt att bara värma på! Jag experimenterade ihop någonting som blev ruskigt gott! Jag slevade själv i mig några skedar haha. Kokade potatis och broccoli, mosade ihop det till ett "broccolimos" som älsklingen kallade det. Smulade i en bit fiskbuljong tärning och kokade torskfilé till. Det var populärt! :D känns bra att han inte år kräsen med mat! Äggröra med skinka brukar han äta till frukost. Det är helt klart favorit frukosten förutom bananyoghurt (mosad banan i naturell yoghurt) tänk att han blivit så stor så han äter våran mat.. Galet. Det gäller verkligen att ta vara på dagarna!

När vi lagt dom övertrötta barnen så blev det middag i form av risgrynsgröt. Föräldrarna orkade inte laga mat :P väldigt sällan vi slarvar med mat. Lagar alltid från grunden och äter varierat. Mat är ett stort intresse från bådas håll så det är inte några konstigheter att laga den. Men igår orkade vi inte. Så julvört och gröt blidde det (;

Sen blev det lussebullebak och klä julgranen! Den blev SÅ fin! Är glad att vi tog in den tidigare i år. Dels så vi har mer julkänsla på julfesten och dels för att vi åker till Sthlm och firar jul i år. Måste ju hinna njuta av den ^^ hade lucia på i bakgrunden. Även fast vi sett den på morgonen när vi åt frukost på sängen så var det ändå mysigt och stämningsfullt att lyssna. (Om man bortser från den helt malplacerade rapparen?! Hellow?!) drack glögg och eldade i brasan (: mys!! Så vi hade minst sagt en bra lucia! Pluggade lite på kvällen och pratade med mamma om julen. Iiih vad jag längtar!!

Ikväll kommer Sebastians två killkompisar hit. Ja en av dom är en gemensam och den andra har jag bara träffat som hastigast (: ska bli kul! :D och imorgon kommer resten av dom bjudna (: kommer bli så mysigt!! Har verkligen längtat!

Har lagt ner Dorian nu och han somnade på en gång. Jag är glad att vi "tränat" båda våra barn till att somna själva. Bökigt smidigt om ni frågar mig ^^

Vi hörs! Ta hand om er <3


God morgon 121212

Det är fortfarande mörkt ute, vi har bara tänt upp stjärnorna i fönstrena. Jag och Dorian har tänt ljus, gjort en kopp te och satt oss i vardagsrummet. Han leker i gymmet och jag dricker en kopp te och tittar på Nyhetsmorgon. Det är alldeles tyst utanför. En av sakerna jag älskar med landet, tystheten. Att kunna höra sig själv andas när man ligger i sängen och ska sova. Det har kommit ännu mer snö nu. Såhär borde det vara varje år. Snö lagom till första advent och sen hela december. Drömde inatt att allt hade regnat bort och istället hade det blivit översvämning. Tur att det inte var så (;

Idag efter älsklingen slutat jobbet så ska vi baka lussebullar! Dagen till ära! Idag skulle man gift sig! Sista gången som ett datum är lika i siffrorna. Ja för det finns ju bara tolv månader på året. 121212 firar vi med lussebullebak och mys! Sebastian tyckte att vi kunde förnya våra löften hihi. Får bli till varandra inför varandra då (;

Imorgon är det redan lucia! Granen ska kläs, lucia på dagis ska upplevas och pepparkaksdeg ska göras! Den ska stå i kylen minst två dygn så blir lagom till julfesten! Mysigt det ska bli! Längtar verkligen!!

Hoppas ni får en bra dag! Så hörs vi snart igen! <3


Ett två tre fyra

Nu är fyra arbeten inlämnade. Fyra st på 2 veckor. Sjukt! Jag använder dagarna till att mysa och leka med barnen och kvällarna till att varva tid med älsklingen och plugga. Tur att det här inte är förevigt! Då hade jag nog inte orkat. Men det är så jäkla skönt att snart vara klar! Två och en halv vecka kvar på höst/vinter terminen och sen är det bara några små futtiga poäng kvar! Jag ser ett ljus i tunneln! Haha! Men det är kul.. Jag tycker om att plugga. Men roligare blir det när det är någonting jag vill plugga sen! Jag spånar för fullt! Maria tycker jag är rolig som har så många olika alternativ hihi. Men jag gillar så mycket, då är det svårt att bara rikta in sig på en utbildning ^^ en sak vet jag! Jag vill må bra av att gå till jobbet och ha ett jobb jag verkligen trivs med!

Dagen har varit jättebra! Jag fixade att ha båda hemma. Och vi fick mycket kvalitetstid ihop. Jag saknar Hector i veckorna så mycket så att ha några dagar såhär i mellan åt blir kanon (: han är så söt! Han har börjat pussa oss på munnen. Vi har pussat och kramat honom så mycket sen han var liten men aldrig fått pussa honom på munnen. Då har han vänt bort huvudet :P men nu när man säger puss och putar med munnen gör han det med och pussar oss på munnen. Hihi. Sötaste!

Vi ligger i sängen och ska strax sova. Ögonen är tunga! Ska bli skönt! Sov inte så bra i natt, hade svårt att komma till ro. Rosenrot är nog inte så smart att ta på kvällen.. :D

Sov gott fina! Ta hand om er! <3


Mysig dag

Bestämde redan i morse när jag och barnen satt och åt frukost ihop att det skulle vara mysigt med en dag ihop vi tre. Så ringde dagis och sa att Hector blir hemma idag! Jag har varit rent ut sagt livrädd för att vara ensam med dom eftersom jag i början efter Dorian kom mådde så dåligt och minsta lilla motgång blev jobbig. Men nu mår jag bättre! Och man måste ju "utsätta" sig för det man tycker är jobbigt i livet. Ja att vara hemma med två underbara barn är ju inte det jobbiga jag syftar på! Utan att känna den där stressen över att inte räcka till. Men det går bra! Och jag är lugn än sålänge (; vi tittar aldrig på tv med Hector. Men nu sitter vi uppkrupna i soffan alla tre och kollar på en barnfilm som handlar om julen. Omringad av kärlek!

Igår var Sebastian ledig! Han har så mycket sömn att ta igen.. Ja det har vi nog båda ^^ men viktigare att han får sova tänkte vi. Så efter vi ätit frukost gick han och la sig och sov i fyra timmar. Skönt! Medan han sov pluggade jag, umgicks med Dorian och planerade upp resterande dagar i december. Det blir julbak, julfest med julbord och godisbak och linköpings största julmarknad. Vi har fått tag på billiga skridskor på blocket och ska tass oss varm choklad ut och åka på kvällen (har en spolad isbana 2 min från huset) det ser jag verkligen fram emot! Vi ska på busfabriken med Hector och sen ska vi för första gången gå på lucia på dagis! Lilla gubben <3 på tredje advent ska vi på skymningsvandrig i gamla Linköping och få uppleva julen på 1800-talet! Ska bli riktigt mysigt! Och vi funderade på att gå i domkyrkan och lyssna på en kör som sjunger julsånger. Men är lite tveksamma till det då det är när barnen är som tröttast och inte direkt tysta alla gånger haha! Hur som helst! Mycket att se fram emot!

Nu ska jag umgås med mina skatter! Hoppas ni får en jättebra dag! <3


Sjättedecembertvåtusentolv

Vad dagarna går i en rasande fart. Dorian är redan tre månader. Herre min gud.. Vart tog tiden vägen? Idag skrattade han för första gången. Han skrattade jättelänge, och ju mer han skrattade desto mer skratt framkallades. Såna ögonblick sparar man i hjärtat! Jag älskar honom och Hector så otroligt mycket. Det är verkligen en kärlek som rotar sig och fort går det. Jag skulle offra allt, göra allt för att göra dom lyckliga. Kärleken är så stark samtidigt är man konstant orolig och det har jag fått höra att man fortsätter att vara hela livet. Jag älskar verkligen att vara mamma. Just till er. Jag är så glad att vi skaffade barn relativt tidigt i livet. För då får vi njuta så mycket mer. Jag vet inte vad jag riktigt njöt av innan vi fick barn helt ärligt. Om jag tänker tillbaka känns det som en evig väntan på att någonting skulle hända, men det hände aldrig någonting. Nu känns varje dag värdefull. Att få lyfta upp och krama och Hector som sprudlar av glädje när han kommit hem från dagis och pussar honom och viskar i hans öra hur mycket man saknat honom.. Att se Dorians busiga blick och hur hela hans ansikte lyser upp bara genom att le mot honom. Jag skulle inte kunna, nu när jag vet hur lycklig jag är nu med barnen här hos oss klara mig en dag utan dom. Dom är verkligen det finaste vi gjort!

Jag stannar upp ofta och tänker på allt. Hur jävla mycket jag älskar livet nu jämfört med för några år sen. Att jag är precis där i livet jag vill vara. Att jag efter att ha kysst x antal grodor äntligen hittade min prins. En människa jag kan vara mig själv med, som älskar Fanny på riktigt. Som jag kan prata med, skratta tillsammans med, uppleva saker och livet ihop med. Han och ingen annan kommer jag dela livet med. I med och motgångar. Jag tänkte ofta på det när jag var yngre.. Hur han skulle vara, han jag skulle bilda familj med. Jag hoppades alltid att han skulle vara såhär. Med karaktär, humor, godhet och en överdriven kärlek att dela. Förstod nog inte riktigt då att det skulle vara med killen som hängde i samma gäng som mig och gick på samma fester som jag. Livet och allt vad som är planerat för oss är allt bra märkligt. Märkligt och väldigt underbart!

Vi mår bra. Njuter av all snö som vräkt ner och december lugnet som infunnit sig. Följer adventskalendern, bakar Julgodis, pluggar, myser, pysslar och umgås. Idag stod jag med Dorian i famnen och tittade ut när stora snöflingor dalade ner. Hade julkänsla i hela kroppen. Få stå där och dra in hans underbara bebisdoft och titta på allt det fina. Lyckostunder.

Jag försöker kika in lite oftare. Jag pluggar två st 100p kurser på fullfart samtidigt. Men allt går bara man vill. Tyvärr prioriteras vissa saker bort. Och för tillfället har jag gått i ide för att hinna med skolan. Ni förstår säkert. Men som sagt. Vi hörs snart igen <3 tack för att ni finns!


Lite från frånvaron


RSS 2.0