XYZ

ellos imponerar i mellanåt. kul (: påväg hem;



28 cm, 20 cm och 15 cm höga.



God morgon

hoppas ni sovit gott! jag har drömt som bara den i natt. brukar sällan komma ihåg drömmar, men från inatt kommer jag ihåg (: ska blogga lite nu medans jag äter lite yoghurt och sen framkalla massa bilder, tar en evighet, men det tar tid att göra alla hundra bilder i svartvitt (: sen gör jag frukost på riktigt när hjärtat vaknat till liv. ska ringa och boka tid för chokladprövningen i gamla stan också. fick det för 200 kr för två personer istället för 500 kr. bra det där mycitydeal, har förutom chokladprovningen köpt erbjudandet idag som var en kväll med middag och comedyclub på stockholms största comedy-club. 250 kr för två ist för 500 (: 

förlåt för usel bloggning förresten, har massa annat att tänka på. och ibland är det skönt att fokusera sig på verkligheten. timmarna bara svischar förbi vid datorn. men jag passar på nu innan alla vaknar här hemma. doris är vaken som vanligt. slickar hon inte på örsnibbar, så snor hon alla mina hårsnoddar och leker med eller studsar runt i soffan. aldrig varit med om modigare, busigare katt :D så söt. och lucifer älskar henne. måns vänjer sig sakt men säkert. och igår lekte dom faktiskt med varandra.

vi hade förövrigt en jättebra och mysig dag igår (: rensade i hallen. fick så mycket utrensat så det blidde ett städskåp där både dammsugaren, mopphinken och massa städprylar fick plats. en sån här blev riktigt bra till alla små städsaker, toalettspray osv osv. och det blev mycket mer plats, så skönt. blev storstädning också. (: och på kvällen åt vi hämtpizza och tände ljus i hela lägenheten och åt chips, dipp och jordnötsringar och fanta lime (: kollade på zeitgeist den första filmen, men den andra gillar jag bättre. intressant och väldigt uppväckande film. typ som att usa själva planerade terrorn den 11 sep.. den visar massa bevis på att det var en bomb som var inplanterad i huset och massa olika saker som gjort det lättare för huset att rasa ihop. ja, den är bra den filmen. eller vad man nu ska kalla den (: blev bums i säng efteråt. trötta minst sagt! tack för en mysig kväll hjärtat <3

förresten i går köpte jag min första julklapp :D jag vet galet tidigt, men london är strax innan jul så jag vill fixa klart allt innan. kanske ska kika lite till efter någon. vi hörs senare. ha en jättemysig dag nu. jag bara älskar att hösten är här snart. mysigt att dra på sig mjuka myskläder när man hoppar ur sängen och fårskinnstofflor. <3 underbart!

puss&kram (:

 




smile like you mean it

 
 
 
 
 




i hm's omklädningsrum med dålig iphone kamera..!

 
 



who who who cares?!




jag älskar budskapet. det är så himla många som oroar sig för vad andra tycker om dom och tänker om dom och lägger ner påtok för mycket energi på att må dåligt över saker som egentligen inte spelar någon som helst roll. så igår inhandlades det här linnet. för egentligen "who? who? who cares!"



Marrimekko frukost

hoppas ni sovit gott. det har vi. doris trampar runt på huvudkuddarna och slickar på öronsnibbar :p men annars sover man bra. älskar den nya tempurmadrassen. måns sover ihoprullad till en boll vid magen, eller under täcket. myspys. gick upp åt frukost tillsammans. gjorde varm choklad med grädde och rostade lantbröd med marmelad. tände ljus och myste. invigde nya marrimekko skålen, perfekt till grädden (: har den stora modellen också. här och här kan ni hitta dom. fina va (: nu sitter vi i datarummet och kollar runt lite på nätet. och strax ska jag packa tradera paket som ska skickas idag. sen blir det mathandling och när jag vaknat till liv lite så ska jag träna dans. måste träna in stegen bra så det inte blir allt för nervöst sen när jag börjar (:

ikväll blir det läsning, kolla på film, spela spel och bara ta det lugnt. är trött och idag känns det mer som en söndag än en måndag. londonresa till julen ska bokas också! ska bli så gosigt att åka med mitt hjärta <3 längtar verkligen. strosa på londons julbelysta gator och gå på musikal, äta ute, mysa, bo på hotell, julhandla. myyyys! gud vad jag längtar efter julen. bästa årstiden helt klart! älskar allt med den :D

vi hörs sen. ha en jättemysig dag! puss&kram <3





I got it.

yeey. intervjun gick toppen igår. bättre än jag hoppats på! jag gick på intervju med självaste uppstartaren av dansskolan, mäktigt att starta upp en dansskola och varit professionell dansare i 15 år. jag fick hur som helst jobbet!! :D nu kommer jag leda grupper med barn från 6-13 år. och när jag är mer rutinerad kommer jag få gå upp till grupper med tonåringar också. jag är happyface! det blir show&streetfunk jag lär ut och det är bra för det är väl det egentligen jag dansat mest själv. kommer förutom dom klasserna ha en musikalgrupp. jag råkade kläcka ur mig att jag älskar att sjunga när hon sa att hon även sökte en danslärare till sin musikalgrupp.. det innebär alltså att man dansar till musik, och sjunger vissa delar av låten. typ "my heart beats" så kan man stanna upp och sjunga det samtidigt som man gör en rörselse att hjärtat slår. lättare i verkligheten att förklara :$ så jag kommer alltid jobba 3 e.m i veckan och ev få utökat senare. lönen är super! men det visste jag ju redan med tanke på att jag gått på sveriges bästa dansskola i 6 år. tror det var runt 10.000 kr per termin. om inte mer. don't remeber. nu kommer jag även få dansa gratis i en vuxengrubb med en av de andra danslärarna som leder vuxna! kuul! ;D jag har fått hem massa musik, och på måndag sätter jag igång och kombinerar dans kombinationer i 12 takt, ska bli så himla kul!!! :D den 4 september ska jag gå på min första lektion och sitta och titta på en annan grupp så jag kan snappa upp lite hur dom fungerar. den 5 sepetember är en stor dag! då får jag träffa alla andra danslärare, barnen! och deras föräldrar! pirrigt! och jag får bubbel i magen bara jag tänker på det! men det där pirret försvinner nog aldrig, min chef sa igår att hon efter så många år, fortfarande får det där nervösa pirret i magen. JAG ÄR G L A D !!



Den blev ett kort avbrott

och jag är här igen, saknat mig? känns som en evighet sen. och jag har saknat er! jag har de sista dagarna vaknat upp ur någon slags ångestfylld bubbla som jag levt i ett bra tag nu och någonting därinom mig sa åt mig att rycka upp mig, det finns alltid andra som har det sämre också andra som har det bättre. man ska aldrig jämföra, förutom med dig själv. och jag vet att jag har haft bättre än att legat utslagen i sängen och inte ätit på flera dagar. nu äter jag igen och jag har pånågot huxfluxigt sätt vaknat. insett att vissa saker är värda och kämpa för och vissa inte. man får helt enkelt välja sina strider och jag väljer kärleken och jag väljer livet. det är inte värd att slänga bort. att välja den enkla vägen och bara ge upp. det är inte jag. har aldrig varit det, och det märkte jag nog ganska fort. nu lägger jag min enegi på att uppskatta dig älskling och vara i verkligheten istället för i en dimma av frånvarandre. jag vet att jag inte sett dig och nu ser både du mig med andra ögon och jag dig. så därav frånvaron. jag mådde skit rent ut sagt. men när man tänker efter så sitter allt i huvudet. och innan någon visste ordet av så var jag på benen, trött, sliten, utan mat i kroppen, påtok för undernärd, men jag hade en sak som gjorde mig pigg. och det var dina ord. dina varma ord som snurrade i huvudet. och sen har jag alltid haft en kämparglöd som heter duga. jag väljer livet. jag väljer att må bra. och i slutändan så blir allt alltid till det bästa.

idag kl 17 ska jag bli visad runt i danslokalerna! och jag längtar. innan dess blir det en mysig tripp till kahls te handel, hösten är på inväg och det märks. jag älskar hösten, älskar att ha myskvällar med min kärlek, titta på film, titta på varandra. älska varandra, njuta av varandra!

ha en underbar dag kära ni. och ta hand om er <3





drömmar är till för dom som älskar - och vi älskar !

jag älskar dig på djupet, där inuti glöder det, är varm och tryggt, du är min enda trygghet, aldrig känt den tryggheten jag känner i dig när du tittar på mig, dina ögon är dom enda ögonen som kan göra mig knäsvag. när du kysser mig vacklar jag till och allt bubblar i magen. jag tror det kallas kärlek och lycka. när man älskar växer man ihop, och det är det vi gjort. när du är ledsen är jag ledsen, när du ler, ler jag, när du faller faller jag. tvåtusentio skulle bli en vackert år, ett bra år, men hela året har varit allt annat än bra, visst har jag hittat ljuspunkter, men jag vet inte. man måste ändå kämpa och hålla ut och det gör jag. jag vet vad jag vill och jag är tålmodig. innan det här året 2010 är slut så kommer vi vara lyckliga. för den lycka jag känner med dig, den går inte bara att glömma, den biter sig fast i hjärtat på mig och den bränner fast på mina horhinnor, precis som du gjort. ditt underbara jag är allt jag någonsin velat dela mitt liv med och nu efter allt som hänt så vet jag det. jag älskar dig föralltid och jag är glad att du trots allt elände står vid min sida och älskar mig. du är mitt livskärlek och inget ska få gå ivägen för den kärleken. banden som vi delar går inte att skära av, för dom är osynliga, dom är så starka och fyllda av kärlek. det röda siden bandet var det finaste bandet du någonsin gett mig. det symboliserar våran starka kärlek till varandra. det var ett fint bevis på din kärlek till mig. jag är din förevigt och jag älskar dig från botten av mitt hjärta. älskling, 2011 blir ett lyckligare år. alla har ups and downs. men du vet lika bra som jag att "winners never quit and quitters never win" .

det här har inte varit ett lätt år gott folk, men fan den som ger sig. nu ser det äntligen ljusare ut och det glädjer mig. klarar man det första och jobbigaste hindret i ett förhållande, då klarar man alla sen.

jag älskar dig!



90 tals nostalgi

jag studsade runt hemma idag på dagen. och jag är så glad. kan ni tänka er mig som danslärare? jag kan och dom som söker en danslärare kunde verkligen, ville träffa mig på en gång (: på lördag ska jag träffa chefen. det är som street och funk dans lärare för barn mellan 8 och 13 år och jag får fria händer. ibland är det bra att ha gått på lasse kühlers dansskola i flera år. FY FAN VA KUL! jag har pratat om det flera år att det skulle vara så himla kul att vara danslärare till barn och nu blev jag erbjuden mer än vad tjänsten frågade om. istället för 1 kväll i veckan så blir det eventuellt 2 kvällar i veckan och jag får fortsätta efter höstterminen också. kul med friahänder. nu kan jag återuppleva nostalgin från 90 talet när jag stod och övade in massa coola danser. att välja musik och kombinera ihop danser.. alltså JAG ÄR SÅ GLAD! danslärare för barn är någonting jag velat kombinera med annat jobb. och det är riktigt shysst betalat 250 kr i timmen. shysst! håll tummarna för mig. chefen ska vara med dom första två gångerna när jag är med barnen så jag får chans att lära känna dom. jag är happyface! (:



glädjeskutt!



good morning sunshines

tog en välbehövt sovmorgon (: SÅ skönt! vakna upp och inte vara helt yr! :p ska strax gör frukost och läsa lite i min bok plocka här hemma, har precis satt på en maskin tvätt med sängkläder. alltså doriskletbajsincidentmittinattenbytaallasängkläder. haha. så det gör jag just nu (: ska ringa och boka tid hos en tjej som utför akupunktur också. inte helt skönt att få massa nålar i sig :p men jag ska testa! fick tips av en av mammas kompisar att det hjälper bra mot kroppspain! så varför inte.

idag ska jag jobba och på intervju på kvällen. sen ska jag hem och äta pannkakor med hemmagjord drottningsylt som min mormor gav när hon kom hit på middag (: vi hade förövrigt jättemysigt och kul. åt gott (okej kyckligspetten var inte helt roliga.. jag har inte lärt mig ugnen än :P ) och sjöng kareoke. haha. kul kväll. blev sent också. tiden går fort när man har roligt. så ikväll blir det pannkakor med lättvispad grädde och drottningsylt. mums. sen ska jag och katterna kolla på film och ha myskväll (: funderar på "love at first hiccup" riktigt tjejfilm. låter perfekt (: sen tänkte jag ha lite hemmaspa. har så mycket bra produkter hemma från body shop så det blir en del hemma spa med ansiktsmasker och kroppssrubber osv. mysigt! bad med levande ljus låter mysigt (: det blir en bra dag idag!

hoppas ni får en bra dag också! så hörs vi senare. puss&kram.



favorit shampot och balsamet. coconut scrub och coconut duschkräm.



kvällsro

god kväll kära ni. hoppas ni mår bra. har ni haft en bra dag idag? (: jag vaknade vid nio tiden, satt i telefon i flera timmar och försökte få mer kött på benen och hejja det funkade. det är inte jag som ska stå för alla naprapatkostnader och det känns skönt ja! fast jag får står för dom sålänge! helt ok (: sen har jag försäkrat doris, så nu har lilla fröken fluff alla försäkringar man kan ha på en katt. livförsäkring, högsta täckande försäkringen, avelsförsäkring, livmoderförsäkring, dolda fel försäkring. mina katter är riktigt försäkrade med andra ord <3

sen duschade jag och åkte till mamma vid fyra tiden, umgicks med hjärtat mitt innan också och sen rensade jag och mamma massa som stått på vinden. har fyra flyttkartonger med kläder som ska säljas. ska bli riktigt skönt att få iväg allt det där. imorgon på dagen ska jag iallafall skicka fyra paket som ligger här och väntar. sen var jag hos pontus någon timme och sen satt jag mig på bussen påväg hem och nu är jag hemma (: sitter i pyjamas och myser och dricker ett kopp "kvällsro" gott med en kopp varm te på kvällen. blir mysigt trött och lugn (:

ska strax krypa ner under täcket och läsa, är trött ikväll. och imorgon ska jag fixa lite innan jag åker och jobbar. jobbar tre dagar i veckan som det ser ut nu. eventuellt fyra och jag ska ringa granitchefen om ett par veckor igen och höra hur det ser ut med heltidsjobb. håll tummarna för mig! (: skulle se bättre ut i höst och ja sommaren är fortfarande här tydligen!

nej ska surfa runt lite och sen släcka ner här. hoppsa på att blogglusten infaller sig snart också. vart tog ni vägen?! känns som man bloggar för sig själv :P

sov så gott nu! puss&kram.



idag fick jag världens sötaste kort från my på posten med en sån fin text "alla borde få ha en vän som du, för mig är du perfekt". jag älskar dig gumman <3 du är min bästa vän föralltid <3



God natt sov så gott.

natt snart. god natt. sitter och lyssnar på joshua radin what if you. halvdeppig låt men jag älskar hans musik. den är djup och mysig, äkta och ärlig. jag saknar din närhet älskling, saknar dig jättemycket. det är tomt att sitta i lägenheten ensam. det är mysigt att katterna alltid är runtomkring mig. <3 bestämde mig för att sussa hemma ikväll. brukar inte vilja det den veckan jag är ensam här, men det blev så ikväll. mamma körde hem mig och vi har suttit och mysfikat med gott te och levande ljus. mysigt!

mycket mysigt! och jag har precis tvättat av sminket, doris är så gullig hon är min svans i vått och torrt. hon följer med vart man än går. hon vill inte vara ensam fröken fluff (: sötfian. jag älskar henne <3 idag fick hon hälsa på vera, ja urnan alltså. snart tre månader sen. känns som en evighet ): saknar dig! imorgon ska jag ha en vera kväll och framkalla massa bilder på henne och tända ljus framför urnan och så. när vi går hemmifrån säger vi alltid hej då till alla katter var för sig, klappar dom och säger "hej då lucifer" "hej då måns" "hej då doris" och självklart också till vera. går alltid fram och klappar på urnan. går en varm stöt genom kroppen varje gång. vad du är saknad hjärtat. obeskrivligt. går inte en dag utan att du finns i mina tankar. du ger mig kärlek, trygghet och hopp om att det finns genomsnällhet. för det var precis det du var. genomgo. underbar och gav så himla mycket kärlek. en lurvboll fylld av kärlek. jag älskar dig vera.

idag har jag varit hos min farmor och farfar på min farmors 66 års dag. vi åt jättegod plockmat, skarattade, stojade och pratade om livet. mycket kul (: skrattade mycket. varm stämning och jag tycker om det! köpte lite godsaker från en delikatess butik. bla årefabrikens mörka choklad tryfflar. jum jum.

sen har jag kollat på film, tagit det lugnt. vunnit två auktioner på tradera. jättefina och billiga och helt nya (: så jag är nöjd. visar bild härnere. 16 kr för kjolen och 40 kr för klänningen.

nu ska jag rosta ett par mackor med marmelad och dricka en kopp godnatt te och sen borsta tänderna och ta med missarna in i sovrummet och läsa lite innan jag släcker. imorgon ska jag till mamma och rensa igenom massa saker på vinden. en del kläder och prylar från när jag var tonåring. och massa av mina och alles saker och inredningssaker. ska bli kul jag tycker om att man kan "fynda" på vinden :D sen ska jag skicka tradera paket och ha spakväll. inte mycket mer planerat (:

vi hörs imorgon kära ni. sov så gott. massa pussar&kramar.

 



Fanny's favorit appar till iphonen.

Röstmemo - finns redan inlagd och är så jäkla bra! jag har sjungit kareoke för fulla muggar och den tar upp ljudet jättebra. kul att spela in egna låtar och väldigt lätt också! (:

Hipstamatic - fotoapp som gör så att dina bilder ser retro ut. tagna på fortiden typ. ni som vet vilken den analoga kameran "holga" är vet hur fina bilder hipstamatic tar. underbar!

Quadcamera - fotar fyra eller fler bilder på samma bild, så det är bara att göra fyra fula eller snygga miner. och alla hamnar alltså på samma bild (: går att ha både i färg och svart vitt.

Colorsplash - gör ett eller flera föremål på bilden i färg, resten i svartvitt. lätt att använda.

Camerabag - kanske en av mina favoriter av fotoredigeringsapparna.. fast jag har så många..! men den gör fina effekter på redan tagna foton, och den är lätt att använda också!

Photostudio - enormt många effekter. bla. min favorit "stardust frame"

PCaptions - scrapping program som är kul att göra kollage med (: finns massa olika saker att lägga till som figurer, ramar, texter osv..

PB lite - måla dit stjärnor, hjärtan, månar.. ja vad du vill.. gör bilden rosa, grön, gul.. ja vilken färg du än vill.. kul (:

Andigraf - såjäkla häftig. finns många olika linser och effekter och blir toppenbilder!

Gorillacam - här slipper du sikta på "tagningsknappen" på kameran.. bara att dutta någonstans på skärmen och wola!

Brag book - för alla djurälskare och djurägare. ett fotoalbum med bara bilder på dina djur (:

Picureshow - går inte att beskrivas bara upplevas. u n d e r b a r ! och helt klart min favorit fotoapp! tusentals olika effekter. mycket bra!

Bokeh mad - gör bokeh ljusfläckar på dina bilder. älskart! (små suddiga ljusfläckar)

Jamie oliver - mycket bra matapp, med goda recept, både avancerade och lättare. 20 min säger Jamie.. men jag vet inte, för mig tog det 1,5 timme, kanske för att receptet var på engelska och det var första gången :p stort plus dock för den underbart goda maten. man blev inte alls uttjatad i smaklökarna. det var färgsprakande och många olika smaker på tallriken.

Shake...othie - en app som hjälper dig leta rätt på goda smoohierecept. klicka i några huvudingredienser och sen sköter appen resten.. mums!

Arla köket - jättebra app när man är i affären och har hjärnsläpp! lätt att hitta enkla och avancerad recept. fin design också.

tasteline - samma som ovan fast lite "lyxigare" maträtter

kelda - 15 minuters recept för den stressade.. dock är det mycket färdigprylar som ska ner i grytan.. och jag gillar det inte.. så jag vet inte varför den är med här. men någon kanske vill ha den? tss.

Simply organic recipes - nyttiga och ekologiska recept!

Livsmedeldatabasen - en lista på alla sveriges vanligaste och ovanligaste livsmedel. i listor får man veta vad det innehåller osv. mycket bra om man är allergiker, eller kanske inte vill stoppa i sig för mycket onödiga kalorier (visar kcal)

To do - en inköpslista, perfekt istället för att gå med en lapp som man ändå tappar innan man handlat klart.. (;

Handwriting - skriv med din egen handstil och skicka till vänner (: eller behåll..

pzizz energizer- avvara 20 min på morgonen eller mitt på dagen för den här underbara energivande appen. man känner sig piggare, gladare och som att man sovit ett dygn, fast utan huvudvärken.. jag rekomenderar inte att lyssna på den innan sängdax. man blir inte trött, utan pigg! på inte mot kvällen alltså. på morgonen eller dagen.

pzizz sleep - här är samma app fast för att bli trött, och trött blir man, kan vara hur pigg som helst och somna på fem minuter, sen sover man tungt och vaknar utvilad! olika sövande ljud och en seg röst får din hjärna att slappna av. mycket bra! bättre än sömnmedicin. lovar!

sleepmaker - smattrande regn mot rutan är ju så himla mysigt, nu kan man lyssna på det i iphonen. imponerande va (: finns som vågor och åska också!

Mindfulness - precis som det låter, en app med mindfulness! mycket bra med medveten närvaro. det mår man bra av och stressar ner otroligt bra!

Magic sleep - gullig app där man räknar får innan man ska sova (:

P tracker - en app som håller reda på din mens.. så man slipper bli röd i ansiket (läs rumpan) ute på stan (: perfekt och stämmer jättebra. den talar även om när man har ägglossning och när man är som mest fertil.

Yoga - 101 yoga ställningar. mycket bra (:

Första hjälpen - lär dig första hjälpen!

tv.nu - se direkt i iphonen vad som går på tv just nu och resten av dagen.

TV4 play - se program i mobilen som du missade när det gick på tv.

Shazam - en app som lyssnar av musiken du har på radion och talar om vilken låt och vilken artist det är. så du lätt kan ladda ner låten som på tex spotify!

SF bio - boka bio biljetter direkt i iphonen!

IMDB - läs om olika filmer och vad dom fått för betyg på imdb!

Mio & Ikea apparna är kul!

Vägmärken - alla sveriges vägmärken. perfekt att träna inför teoriprovet.. när du sitter på bussen, flyger flygplan, ute och går.. sitter på toaletten..

Tagut - en app som visar dig närmaste bankomat! bra för virriga mig (:













bokeh





pictureshow

 

helt klart den bästa fotoappen i bästa iphonen! whii..




 


måns <3



måns envisas alltid med att trycka ner ansiktet i mitt vattenglas i sovrummet. det spelar ingen roll hur högt glaset än är och hur lite vatten det än är kvar. han ska ner! undra om han har fått sin envisa sida av mig? (;



storstädat.

hej på er (: sitter i divanen i soffan och slappar. har städat och nu tar jag det lugnt en stund, sen tänkte jag ha lite mysigt hemmaspa. idag är det en bra dag! hoppas ni också mår bra (: jag är glad för jag har mindre ont i kroppen idag. alltså den smärtan som jag haft de senaste dagarna går inte att beskrivas. det är inte lätt att vara munter när det strålar, ilar, domnar och ömmar ): jag hoppas att få mina naprapatbesök betalade av försäkringskassan eller helenas pappas försäkringsbolag (mitt går bara in om skadorna sitter i senare). eller jag vet inte. för det blir dyrt för mig ): jag kan inte sitta, inte stå, inte ligga.. utan att det värker. så idag är jag glad att jag har lite mindre ont!

hade en mysig dag igår. blev ju moderna och arkitektmuseet och fika och restaurang, film orkade vi inte, men vi hade mysigt iallafall (: pysslade runt hemma och så. och idag låg jag och drog mig länge. ska träna lite och sen duscha som sagt. kanske bad. får se. ikväll ska vi bara ta det lugnt, äta god middag, kolla på den där filmen vi inte orkade igår och ta det lugnt!

jag har hittat världens bästa photoapp till iphonen. helt underbara effekter! ska ta och tipsa om mina favoriter här snart! (: ha en mysig lördagskväll nu. massa pussar&kramar.

 

ett gladmongo på restaurangen igår.





I'd like to be a machine wouldn't you?

"machines have less problems. i'd like to be a machine, wouldn't you?" andy warhol.

Idag har jag varit på moderna museet. aldrig varit där. men uj, gå på konstutställning var verkligen kul. jag blev förvånad över hur mysigt det var. alltid trott att det skulle vara tråkigt. men det var jättefina tavlor och ett lugn som bara går att upplevas. jag ska uppleva, eller iallafall försöka uppleva någonting nytt varje vecka. det kostar ju nästan ingenting heller. jag vill absolut åka den där turist bussen i stockholm :p haha. karta och kompass nästa!

jag fick med mig en sån här planch "all is pretty", ett "plattan grytunderlägg" och två fina vykort (:sen fyndade jag lite mer påvägen hem. har en gullig liten inredningsbutik i centrumet där vi bor, all inredning var 70% så det blev lite fynd. en "tuben" vi har ju bara kissar, men det blir perfekt till bajs&kiss påsarna när vi tömmer lådan. så den ska upp på väggen (mycket som ska upp i hallen nu.. snart dax för renovering..!) en spargris från kult design (fast på min står det drömmar) shackrutiga (vitt&svart) disktrasor och en vitlöksskalare i svart. så jag är mycket nöjd med dagen. blev mysig fika också.

ska packa min väska och åka mot h och gå ut och käka. blir restaurang mycket nu.. inget mig emot (: mysigt ju! och gott. även fast jag älskar att laga mat så är det skönt att slippa i mellanåt.

från och med söndag så ska jag vara hemma mer och vara med katterna och mysa. jag är ute på vift påtok för mycket, och det ska vi ändra på. måste kela mer med mina pälsklingar <3 jag saknar dom bara jag går utanför dörren. usch blev så arg så jag grät och skakade idag på centralen. skällde ut en hundägare som hade brottom till sitt tåg.. hon släpade hunden som gled på golvet.. stackars hunden hann inte resa sig upp utan kanade på golet på magen ): blev så jävla arg och sprang efter och skrek på henne. vilken jävla idiot. djurplågeri gör mig rasande. och det tror jag att hon förstod, usch!  blir så ledsen ):

ska ta och packa lite sovsaker och sen bege mig! vi hörs imorgon eller senare ikväll. får se (: ska kika film och sånt mys. efter restaurangen dåå. hoppas ni får en jättemysig fredag! massa pussar! <3




köttfärssås med sting.

sitter och varvar ner efter dagen, kändes som den aldrig skulle nå sitt slut. haha.än är den inte slut, men nu är det ju bara trevligheter kvar. ska strax ställa mig vårt fina kök och laga mat. blir köttfärssås med fullkornspasta. gör lite annorlundare än hederlig köttfärsås. men den blir toppen (: har bla i squash och färska champinjoner. ska bli gott, jag är hungrig (:

hoppade ur kläderna och hoppade i en oversize t-shirt när jag kom hem. alltså tighta kläder är inget för mig :p speciellt inte hemma. så det var skönt. nu är jag så avslappnad så det känns som jag ska somna :P får sätta igång lite musik så jag inte tuppar av i något hörn.

kvällens planer består alltså av middag, film och mys. ska leta film också nu kom jag på. och ja, sen börja med middagen. hjälp jag är galet trött hur ska det här gå..

imorgon ska jag iallafall till moderna museét och köpa en eller två citat plancher av andy warhol. ska bli kul (: och sen på kvällen ska vi ha myskväll med god mat och efterrätt, film, godis, gos i mänger! (:

ska ta och samla ihop mig nu och sätta fart (: vi hörs! ha en mysig kväll. pusspuss.





energibomb

god morgon! hoppas ni sovit gott och är utvilade och glada, pigga och redo för den här torsdagen! snart helg, hejja :D jag var ganska trött när jag vaknade, så för att piggna till låg jag på spikmattan och lyssnade på en energigivande app i iphonen "pzizz".. sen gjorde jag morgon gymnastik, satt på glad musik på hög volym och sitter och äter frukost nu. så nu är jag piggare (:

dagen är fullsmockad. jobb i 8 timmar sen blir det fika med cissie och efter det middag och film med helena. ska bli jättemysigt (: imorgon tänkte jag åka till moderna museét och köpa en planch som jag velat ha länge. det tar ju faktiskt bara 20 min dit, så varför vänta? (:

nu ska jag äta upp, och sen hoppa i kläderna! vi hörs ikväll. ha en kanondag nu. och ta hand om er! <3

kärlek! /fanny.


Doris fikar.

hahaha sötaste doris älskar allt har jag märkt.. och sockerkakan gick också ner. hihi. doris fyller 12 veckor idag (: lillskruttan. grattis <3 men hon ser ut som 5 månader, för hon är så himla stor (väger 1200g) och med all päls är hon ännu större (: men hon är liten ändå. när vi duschade henne trodde vi att hon skulle se liten ut. men hon har en liten kulmage och är en liten tjockis.. inte undra på. ha (;







stripes and leather

det var en seeegstartad morgon hemma hos oss. jag åt frukost i lugn och ro, klappade alla katter, gjorde datorn i hundra år. tills jag tröttnade och tog en dusch, peelade mig och fixade till mig för stan (: sen blev det luncha med amie på gott salladsställe och massa mys och prat. och kom hem helt slut. nu laddar jag batterierna för middag på mysig thairestaurang i innestaden med darlingen. ska bli jättemys. och sen ikväll blir det film och gos. jag är trött, ska bli skönt att sova. och imorgon jobbar jag heeela dagen. sen middag och tjejkväll på kvällen med helena. ska fika med cissie innan också. ska bli mycket trevligt (: så hella torsdagen är totalt uppbokad. varför blir det alltså så :p allt på samma dag.

nu är inbjudningarna till min 25 års bjudning ivägskickade också. inte till alla, har inte allas nr tyvärr. men det ska ordnas minsann! kul! jag längtar (: just nu i denna stund är runt 25 personer bjudna.. förstår inte riktigt vart vi ska få plats, men det löser sig. och det blir plockmat och massa fika och sånt. jag älskar att planera maten :D och laga den och lägga upp den fint. mm! kuul.

ska fixa till kaluffsen nu och bättra på sminket och sen åker vi. jag börjar bli hungrig (: ha en jättemysig kväll <3 puss&kram.







leggings med läder lappar - h&m
tröja med ränder - jc





Foton på rad.











Doris <3













wet asphalt, spontaneity and lukewarm nights

god kväll fina ni. hoppas ni mår jättebra och har haft en bra dag. jag är trött och ska strax äta lite rostade mackor och dricka en kopp godnatt te och sen krypa ner i sängen med doris och boken. jag saknar att sova med måns, men han vänjer sig sakta men säkert. lilla gubben <3 lucifer är happyface över doris iallafall (: och det är jag med.

idag spöregnade det när jag åkte hem från kungsholmen där jag jobbade, men fick låna paraply tack och lov (: sen åt vi middag och myste runt här hemma och nu på kvällen har jag haft spontant finbesök i en timme, doris charmar många vill jag lova (: nu ligger hon här bredvid fåtöljen jag sitter i och är helt utsträckt på rygg med den lurviga magen i vädret. sötnosen.

ska göra en kopp te nu och sätta mig på balkongen en stund och andas in den varma sommarluften. sen blir det hopp i säng. jäspar för fullt. har gått runt i mina spikmattetofflor ikväll så kan vara därför jag är så himla avslappnad och småseg. (:

vi hörs imorgon! puss&kram och sussa sött.




mysigt att avsluta kvällen med att läsa en bra bok <3




swings

hej på er. vilket mysigt väder det är utanför fönstret idag. riktigt burrigt. jag ska iväg och jobba strax. men först blir det en varm dusch och hoppa i myskläder. för ja, idag blir det mysbyxor och varm tröja. behöver värmas upp lite.

dagen började med ett doris bad, fröken fluff hade bajsat och med den pälsen.. ja, nej det blev ett bad (: tyckte det var okej, uppfödaren har ju vant henne vid bad, kam och fön. och fönad blev hon. fluffigare än innan, trodde inte att det gick (; och nu springer hon runt som en galning och leker med alla leksaker som ligger överallt. busfia. borstade lucifer också, han får stå på balkongbordet och sen borstas han. massa päls, men han fäller extremt just nu, så det är nog skönt för honom att bli borstad. han kurrar och pratar iallafall (:

ikväll ska jag bara ta det lugnt. läsa bok, slappna av, dricka te, spela gitarr.. känner mig extremt stressad hela tiden och det är inte bra. jag ska varva ner nu och strukturera upp min tid bättre. japp!

nu blir det dusch och fixa till mig, sen sticker jag och jobbar. jag ska sitta barnvakt åt julius (: sen hem, middag och ja, mys!

vi hörs senare. ha en jättemysig dag! puss&kram.



saknar min my <3



safe in the aim of your arms

det går en sån där stöt genom hela kroppen och så fylls värmen på från dig. hettar i kinderna och sprider sig ut i benen som pirrar. du gör mig glad hela tiden och du får det där skrattet som bubblar i magen att komma ut. jag älskar hur du får mig att må, hur du får mig att känna och leva lite extra. för det är precis såhär jag vill leva. du har inga problem i hela världen, du är dig själv, du är lätt, enkel och glad. du är glad och livlig och du är säker på ditt mål. safe in the aim of your arms. det känns alltid lika jobbigt att gå ifrån dig. att vara utan dig. du är ett beroende och en person jag aldrig kan vara utan. behöver dig och du behöver mig. vi behöver varandra.

kvällen är här, det skymmer snabbare nu på kvällarna, och man märker att sommaren är påväg att lämna oss. jag välkomnar verkligen hösten. jag älskar stickade koftor, långa halsdukar att vira runt halsen, snörade kängor och alla otroligt vackra färger. gul, orange, röd. lusten för inredning är inte otippad heller på hösten. varför är det alltid så? jag har mänger med inredningssaker som jag inte fått upp ännu, två svarta string pocket hyllor, svarta anslagstavlor som ska fyllas med svartvita foton, wavehägaren.. ja en hel del. mycket mer.. dåligt minne (:

kvällen har jag tillbringat med pontus, vi har lagat middag, tittat på "i love you philip morris" som var riktigt bra, sjuk film, men bra. vissa gör allt för kärleken! se den! haft det mysigt och kul iallafall. (: så tack för ikväll gubben! vi har känt varandra sen jag var 13, fast pontus är tre år äldre än mig så han var 16 (: busfrö redan då. haha.

ska göra en kopp te, mysa med katterna och krypa i säng sen och läsa bok. tar med mig lilldoris in och myser såklart. hon älskar att sova i sängen och jag är mer än glad. vill ha aaaalla katter hos mig dygnet runt helst. inte hel utan dom. imorgon ska jag jobba och jag ska fika. den här veckan är totalt proppad med saker att göra. och jag funderar starkt på att köpa en kalender i september från ordning och reda. en sån ska jag nog önska mig också. varför jag väntar till september är för att den för nästa år kommer ut då (: jag vill ha en där det står 2011 på och inte 10/11.. ja ni förstår va. (: virrigare människa får man leta efter (;

vi hörs imorgon, tack för era fina ord. betyder jättemycket <3 godnattpuss!

 

såhär såg pontus ut när jag lärde känna honom och han ser typ likadan ut nu fast håret står med uppåt. lillfisen


gravel in my eyes

god morgon! har ni sovit gott? det har jag! med en fluffboll vid min sida hela natten. vaknat till i mellan åt och då har hon legat och tittat djupt in i mina ögon och trampat massa med tassarna. hon trivs! och hon påminner så himla mycket om vera. tänk om det ÄR vera :o lite av budistreligionen sitter i min skalle. det här med att återfödas tex. så vi har sovit gott. jättegott. varit lite skraj att jag skulle lägga mig på henne bara. men jag ligger så stilla när jag sover så det var inga problem.

för tillfället sitter jag och dricker äpple och kanel yoghurt ur glas och känner mig allmänt grusig i ögonen därav rubriken, och försöker dela upp min tid till alla missarna :p lucifer tycker det är jättekul med ny kisse, även fast han ibland morrar så pratar han med henne och är glad. känns skönt. måns därimot är skiträdd för henne. och det är ju så himla viktigt att man inte bara lägger all focus på kattungen i början, kan ju lätt bli så. alla ska ju få lovë ju (; så här delas och kastas det ut mängder med kärlek för tillfället. alla ska må bra och trivas. viktigt för mig. så just nu är jag som en jojjo, och håller inte riktigt reda på vad jag skriver :p så ni vet varför jag verkar skum isånnafall.

dagen ser ut som sådan; i n g e n t i n g . p l a n e r a t ! skönt? japp! eller på kvällen har jag planer, men inte nu på dagen, mer än att åka och köpa katt kammar och borstar till doris. hennes päls är inte att leka med. det bästa med den dock är att hon inte fäller. jag som missbrukar handsalva brukar sällan kunna hålla mig ifrån håriga händer. men det spelar ingen roll med henne. hon fäller inget. pälsen är så himla tät, så det släpper inte. och gör det det sa uppfödaren så är det stora bollar. men allt hamnar i borsten ist (; perfekt säger jag :D

ska kika runt lite på tradera. vi hörs senare. nu blir det frukost och sen kakbak med american cookies (: jum.






lukewarm night

det är 25 grader ute och det är fuktig. skönt med a.c. sommaren blir lite mer skön då.. har haft en bra, men väldigt lång dag! (: sov inte så jättemycket heller. men det har gått bra och nu ska vi snart krypa ner. äntligen. åh längtar! blir att ligga på spikmattan innan jag somnar. skönt för ryggen (: imorgon ska jag hämta ut mina nya rosa spikmattetofflor :D haha. hoppas dom är lika bra som alla säger. i hope!

vi åkte sex timmar fram och tillbaka till motala. alltså doris, min doris. det går inte att förklara henne med ord.. vilken charmig liten fluffboll. hon somnade raklång i mitt knä påvägen hem, ville inte alls sitta i transportburen, slickar massa på händerna, styker sig mot allt och alla, spinner, pratar, är social och framåt och kelig. så himla fin. så himla söt. när vi kom hem hit trampade hon glatt fram till måns och lucifer och hälsade, gick på toa och gick och åt. lekte och ramlade omkull om vart annat på golvet och somnade, ligger på rygg utsträckt på golvet och sover. haha. aldrig varit med om modigare katt. gosfian. så glad att hon är här. och vi är riktigt förtjusta i henne redan (: sötsötsöt! <3 får se om hon vill sova i sängen i natt. hon verkar ha hittat massa mysiga platser att sova på redan (: så vi får se.

ska ta och borsta tänderna nu och tvätta av ansiktet. lite för trött för det här känner jag. trött och varm, inte så smart med varm mysdress kanske (: vi hörs imorgon. sov så gott fina ni. dröm sött. puss&kram.



röding.



Doris <3

































köket.





































morning.

god morgon (: lite smått stressade. så jag ska fatta mig kort :D ville bara önska er en mysig och bra dag! från och med imorgon kommer jag vara lite mer aktiv på bloggen. varit lite mycket iväg dom här dagarna. jag har fått tag i den där gummikorgen jag bloggade om tidigare. och nu är den min. mohaha. här kan ni hitta den. sök på dacarr i sök fältet så hittar ni den lättare. 599 kr. var slut överallt. google är bra tycker jag (: den är 70*19 cm. jag ska ha ett fårskinn i korgen istället. mycket finare och mysigare för kissarna.

idag är det doris först på todo list. gud va mysigt det ska bli. längtar verkligen!! <3 kärlek. ska bli mysigt ikväll är allt lagt sig, ljusen är tända och mörkret fallit på att bara få sitta och titta och mysa med henne. gosfian stöddig liten dam. så det kommer förhoppningsvis gå bra med lucifer och måns (: sen kommer julius den 27 augusti. längtar efter dig <3 min nakenfis!

ska klä på mig nu och sen åker vi. ha en jättebra dag som sagt, så hörs vi mer ikväll med bilder och så. puss&kram.

Er livet helt greit eller? JA.






god natt.

uh så himla trött. so much to dooo so little time :p jag har haft en kanon bra dag iallafall (: blev blev helt klart i köket. eller ja näästan, ska ju på golvlister och lister runt dörren. men sen så. tack och lov. sen blev det spontant restaurant besök med darling. satt länge på D6, gillar verkligen det stället. mysigt med massa levande ljus överallt, trevlig personal, jättegod mat och liiite för dyrt. men som sagt. vi hade det bra (: klädde upp oss och spontanade som sagt. mycket mysigt! tack.

sen när vi kom hem så fortsatte vi städa och nu är vi nästan klara. är dödstrött och sminket känns bara jobbigt just nu. ska plocka ut mina torra linser också. känns sådär (; skönt med hemmaglasögonen som inte är direkt snygga men jag älskar dom iallafall <3 :$

imorgon går vi upp runt halv åtta, duschar, äter frukost och åker och hämtar doris <3 det pirrar i min mage,. ska bli riktigt mysigt. har längtat så mycket. och nu äntligen. den som väntar på nått gott..

sen blir det hem och fixa middag, planerna är grillspett med diverse godsaker, färskpotatissallad och tzatsiki. låter bra tycker jag. kul att testa grillfunktionen på ugnen.. antingen blir det jättegott, eller jätteäckligt. man måste ju testa :p efterrätt vet jag inte än. kanske.. kanske. ne, vet inte. tips?!

så nu ska jag tvätta av sminket och raffsa ihop det där sista som ligger runt här. och hoppa i säng. hoppas ni sover jättegott och drömmer fina drömmar. vi hörs imorgon. då får ni se bilder på köket och ni får såklart se bilder på min doris <3 (:

puss&kram.



nya lampan i köket. jättemysigt sken på kvällen (:




God morgon!

vaknade vid nio av att måns gal som en tupp. den katten har inte behaglig stämma på morgonen vill jag lova. haha. men jag älskar honom ändå. han vill bara ut på balkongen och inte missa morgon solen där. sötnosen. jag har ätit frukost, men ska äta mer strax. åt bara lite yoghurt.

idag blir det kökfix. sen är jag utbjuden på partaj. får se hur det blir med det. är inte helt upplagd känner jag. jag har aldrig varit en utetjej som är ute på krogen för jämnan. men visst är det kul imellanåt! jag älskar ju att dansa.. hur som helst. köket i första hand! imorgon kommer mormor och då ska det vara klart (: vill visa upp ett klart kök. haha, visst är det bra att få besök (: kul att du kommer hit imorgon! <3 och ändrade planer. vi hämtar doris imorgon ist. whiii. ska bli superysigt (: hoppas hoppas hon kommer trivas hos oss. fröken fluff.

ska kolla ett avsnitt o.c och sen göra frukost till oss. och sen sätter vi fart (: heja! hoppas ni får en underbar dag! massa pussar och kramar <3





tröttmössa

god kväll (: den här dagen har inte gett mycket andrum vill jag lova. det har blivit x antal kommunala resor och jag är helt slut i kroppen. men jag har haft en bra dag trots allt (: att börja dagen med caféfrukost är ju inte helt hemskt :D sen har jag varit hos naprapaten också. och känner mig mer förstörd i kroppen nu än innan. krocken har tryckt ihop mina kotor i ryggraden så det är stelt vill jag lova. men han knådar på och nästa gång ska vi försöka få ut kotorna med, nu ligger dom och trycker och det gör oooont.

idag har vi fått upp handtagen på nästan alla skåp i köket, ja faktiskt alla skåp men inte på lådorna. det kommer imorgon (: så imorgon blir det mer köksrenovering och sen på lördag kommer mormor på middag och på söndag åker vi och hämtar doris <3 mys! imorgon ska vi vara adolf vakt också (: ja, åt min mops. ska bli jättemysigt! saknar honom. fast jag träffar honom flera ggr i veckan, men han bor ju inte med mig så.

ska ta en dusch nu och krypa i säng. är jättetrött. ska ligga på spikmattan och sen sova. får se om jag orkar läsa lite i min bok. imorgon blir det sovmorgon. i need it. fast jag vaknar alltid innan tio ändå :p

imorgon blir det förhoppningsvis en bättre bloggdag. nu duscha. puss&nattinatt <3



den här har pontus gjort till mig, fin va (:



fiktion

fiktion

idag kan allt hända, idag är det en oplanerad dag! middag står på schema ja. men allt annat är oplanerat. ska in till stan strax och sen till h jag har tagit tag i mina drömmar idag som jag lovade, (det är kanske inte mina högsta drömmar att läsa upp gymnasiebetygen på komvux haha, men det är ett steg på vägen mot mina drömmar.) så det har jag gjort, lovade ju eller hur! har ni gjort någonting för att fullfölja era planer och drömmar idag? (:

jag är den mest stökigaste och mest ordningsamma människa jag känner. helt plöstligt är det kaos och det ska jag städa upp innan jag hoppar in i duschen, sen ska jag som sagt in till stan, råkade av någon klumpig anledning glömma min sminkväska igår.. så går det när man ska piffa till sig när man är ute. haha (: sen ikväll är jag sugen på en lång promenad i en ljummen sommarnatt. vi håller planerna öppna, jag tycker om det bättre så.

nu ska jag sätta fart här hemma. morgonen har  varit påtok för segstartad. blev en mysig frukost med la familia och lite plinkande på guran. jag börjar bli bättre och det är jättekul (: ska bli kul att kunna spela en hel låt sen. kan början på massa olika. men ja, vill ju mer såklart. så ännu ett mål. många mål och lite för lite tid. men livet är förhoppningsvis långt och ibland känns det som att jag har hela livet planerat redan. blev kallad "idé och insperations fontän" igår. för att jag har så mycket idéer och grejer på gång. någon gång måste man väl inse att man inte kan göra alltid på en gång bara :p "du har alltid svar på tal när man frågar dig någonting och du svarar alltid med intressanta svar" fick jag höra. blev jätteglad såklart "så många som bara svarar jag vet inte.. men du har alltid ett värdigt svar" <3 den där hjärnan mellan axlarna jobbar konstant på högvarv ska ni veta. mycket grubblerier och tankar. jag är glad att jag ska läsa filosofi. det kommer passa mig bra. och ja, psykologi b.. och projektarbetet längtar jag nog mest till. förstår ni vad himla roligt att få skriva ett arbete om någonting man tycker om..  och så kom problemet, jag har påtok för mycket jag vill skriva om. ah..

vi hörs senare! ha en underbar dag och var rädda om varandra! gör någonting utöver era dagliga val i vardagen. vad som helst. sätt dig på en annan stol vid matbordet, ät någonting du aldrig trodde du skulle äta (jag åt sniglar igår..) ta cykeln istället för bilen.. aktivera hjärnan genom att överraska den och genom att aktivera den blir du mer kreativ till andra val i livet också. sådeså (:

pussgurka!



jag älskar dig vera <3



while our bloods still young

. skratt . du&jag . kärlek . värme . soluppgång . solnedgång . grilldoft i håret . nattbad . landställe . brunbrända ben . allt är möjligt . långa kvällspromenader . sommarblomster . lars winnerbäck konsert . såpbubblor . loppisar . kattskatter . fräknar . ljumna nätter . hemmafester . balkonghäng . solning . stranden . jordgubbar och hallon . glass . vänskap . resor . gitarrspelande . spontanitet . bubblande känslor .

snart är sommaren slut. snart faller höstlöven, snart är det jul. snart är det nyår. okej ni förstår. NJUT! njut av dagen, njut av varje minut. gå inte runt om må dåligt i onödan, det tar så himla mycket kraft och energi. välj att må bra. om ni inte vet hur. så har jag tusentals tips! idag kommer aldrig mer tillbaka, dagarna går och går och livet likaså. så varför ska vi må dåligt? varför inte må bra, njut av livet. ta vara på dagarna, visa de ni älskar hur mycket ni älskar dom och gör någonting fint för en främligt. redan imorgon. ta tag i dina drömmar, vad väntar du på? egentligen? imorgon! okej? jag med lovar! gör någonting bra av morgondagen. det är upp till dig, bara dig hur du ska spendera din dag imorgon. ta väl hand om den och speciellt om dig själv <3 för du är väldigt speciell. var snäll mot dig. krama dig själv och älska dig själv!

 



over my head

jag är trött, men vill avsluta en mysig och riktigt bra kväll med ett god natt inlägg här! (: jag har haft en jättebra dag! film och mys idag på dagen och sen blev det middag på mäster anders. sniglar till förrätt, skaldjursplatå, oxfilé, chokladtryfflar och ja allt möjligt gott. mums! mätt och belåten. en helkväll på kungsholmen blev det i gott sällskap (:

sen efter all mat fick jag kuta som en galning för att hinna med 22:49 tåget hemmåt. med blodsmak i munnen och helt slut hoppade jag på tåget och sjönk ner på en ledig plats. en kille som sitter mitt i mot mig spelar ett spel på mobilen och har världens högsta volym på spelet. inte direkt lätt att stressa ner till hysterisk spelmusik. nåja. trampade hem och nu sitter jag här, nyduschad, mysig med måns och dricker en kopp kamomillte, tänt ljus och lyssnar på "the frey"..

nu tar jag och släcker ner för idag och tar katten och boken in i sovrummet och sussar. vi hörs mer imorgon. massa godnattpussar från mig och måns (lucifer hälsar också) hihi.

















Photo bombing



 

















rutig skjorta - hm, jeans - hm, klocka - grand sand.. converse..





MISSION COMPLETED

så har jag gjort alla övningar för idag. 50 situps, 50 armhävningar (aj det brände), 50 rygglyft, och så någon wierd ställning jag fick av naprapaten, ligga på rygg händerna ut så man ser ut som ett t och sen upp med rumpan högt i luften och ut med ett ben rakt ut i luften..  ett ben i taget då.jag ska göra dom ikväll också. min gump börjar bli fast ^^ jag har insett att det går lika bra att träna hemmifrån. men visst är det kul att gå till gymmet med. och i höst ska jag det igen. men under sommarhalvåret tränar jag hellre hemmifrån med gummiband, hantlar och yogamatta! jupp (:





Tjärlek

jag är nog lite kär. finns på tjallamalla och kostar 150 kr. visst tänkte jag på en gång "ha, ett sånt ska jag göra själv..!" men så i nästa sekund kommer jag på hur jäkla många projekt jag har som hänger i luften. haha!



(..ja alltså det är ett armband, hihi)



it's just a matter how i define my state of mind

today is a good day.

jag börjar dagen med en kopp ingefära te, romantisk komedi, tända ljus och massa mys i soffan. jag är sådär mysigt trött och den här dagen ska jag verkligen ta vara på. jag har mått dåligt länge i perioder, allt i livet känns motigt, men jag vet att det bara är jag som kan ändra mina tankar och göra mitt liv till någonting bättre. jag börjar idag och jag börjar med att ha mysigt all by my self. jag vantrivdes i mitt eget sällskap innan, men nu ja, nu är det riktigt mysigt!

så nu film - "the back-up plan" och en stor kopp te . .

god morgon sötnosar!





vi vet att vi föds och vi vet att vi dör.. därimellan är ganska luddigt.

nu är det mindre än en månad kvar tills jag fyller 25 år. jag trodde att jag skulle ha två barn minst och ha ett fast jobb och typ vara president vid det här laget. kanske till och med ha ett eget företag. men pilutta mig! jag sitter fortfarande och tragglar matte på komvux och sliter mitt hår för att jag inte har ett heltidsjobb. men vet ni. jag är skitlycklig ändå. i grund och botten är det ju inte saker runtomkring dig som gör dig lyckligare. nej! det är inrelycka som jag tjatar om så mycket. jag blir lycklig av att sitta och dricka en kopp te, gå en promenad i regnet, sitta ute på balkongen och se solen gå ner bakom trädtopparna, få en varm lång kärleksfull kram av någon jag älskar, mysa med katterna, ha hemmaspa. jag kan rabbla i evigheter. jag väljer att lägga fokus på det jag tycker om istället för det jag inte tycker om. nej jag tycker inte om att jag inte vet helt säkert om jag får heltid på jobbet i höst, och jag suckar högt över att jag inte var med bestämd när jag gick på gymnasiet utan hoppade av. men jag försöker att vända på det istället. jag håller hoppet uppe och hoppas hoppas att chefen på granit kan fixa heltid till mig till hösten och jag vet att hon tycker om mig. och jag är egentligen glad att jag inte pluggade klart mina betyg i gymnasiet.. för jag fick bo i en jättemysig stad i ett år (strömstad) och jag fick utbilda mig till dekoratör för H&M och nu har jag mycket mer motivation i skolan och skriver mvg:n istället.

som sagt jag trodde att jag skulle kommit så mycket längre. men det är som my brukar säga till mig när jag har ångest över att jag traglar med skolan nu. - "fanny gumman, du har kommit hur långt som helst. titta bara tillbaka några år. hur mådde du då? och hur mår du nu?!"

jag började helt enkelt med mig själv. byggde upp mitt psyke, faller inte för mycket och faller jag, då reser jag mig upp, borstar av knäna och fortsätter att trampa frammåt. nu är jag redo att ta tag allt annat. nu har jag lärt känna mig själv på djupet och jag älskar den jag är. jag är rak, ärlig och omtänksam, trevlig, social, glad och livlig, jag har en djup sida som är filosofisk och grubblande och jag är lättsam och lätt att lära känna. jag kan utan att skämmas säga att jag är en bra människa, en bra medmänniska och då känns det så mycket bättre att presentera sig själv för utbildningar och arbeten. för sånt där syns i ögonen. falskhet ni vet. dom säger ju att allt spelglar sig i ögonen, själen sitter där.

allt tar sin tid, allt löser sig i slutändan. alltid till det bästa. det blir inte alltid som vi trodde att det skulle bli. vi kan gå på en väg i livet för att sedan byta väg. men det är ju det som är det charmiga i livet också, att vi inte alltid har allt klart för oss, att allt inte är helt självklart. hur kul vore det? det måste vara lika tråkigt som att vinna så mycket pengar så man kan köpa precis vad man vill. hur kul är det att aldrig få längta efter någonting och veta allt redan? nej inte så kul. huvudsaken är vilken väg du än går på att du älskar dig själv och är sann mot dig själv och mot andra. man mår så himla mycket bättre då.





svart som natten

jag ramlade över den här inredningsbilden igår och jag tycker verkligen om idén om att ha en svart tavla på väggen. i ett vitt rum. riktigt enkelt, snyggt och stilrent, precis som jag gillart! vad tycker ni?





9 saker om filifjonkan

jag är verkligen ingen bokmal, jag har läst ut en bok i hela mitt liv och den var tunn vill jag lova (: jag har dyselexi. det går bra (bättre nu) att skriva, men många gånger får jag gå in på nätet för att kolla hur ord stavas. och det här med att läsa. det går väl sisådär. ord hoppar och bokstäver slängs om. så jag satsar på muntligt teoriprov när jag ska köra upp och använder mig av röststyrt program på datorn när jag pluggar till körkortet.

jag är en rutinmänniska och mår riktigt dåligt när rutinerna faller. behöver alltså dagliga rutiner för att må bra uppe i skallen.

jag är allt eller inget människa. kan bero på min diagnos borderline som oftast ger ett svart vitt tänkande. antingen så älskar jag en människa/plats/djur/sak eller så hatar jag. okej hata är att ta i, men jag ogillar väldigt starkt. så människor som jag tycker om höjer jag till skyarna och öser över kärlek och bekräftelse och omtanke.. och ja..

jag har en hemlig dröm om att få inreda en lägenhet i alla möjliga färger, kitsch, loppis möbler, gamla design klassiker.. ja ett typ 50-tals hem. jag blir så glad av färger och tror att man mår bra av att ha mycket färger omkring sig.

jag älskar att handla smågodis för det ger mig en myskänsla från när jag var liten och jag och mamma hade fredagsmys hemma. men jag tycker inte direkt om godis, så oftast köper jag enorma mängder, men äter en eller två bitar.. och i skafferiet finns det en del avdankade godispåsar så att säga..! (;

jag är ingen tjej på riktigt.. alltså jag tycker inte direkt om blommor och smycken, skor och handväskor. alltid tyckt bättre att ha killkompisar (ta inte illa upp tjejer jag älskar att vara med er också) men killar är mer okomplicerade och säger alltid vad dom tycker och tänker och snackar inte alls lika mycket skit som tjejer. jag har alltid lekt med bilar när jag var liten, mamma klädde mig ofta i killkläder och jag är mer en "grabbtjej" än "tjejtjej" så ja, ni skulle bli förvånade om ni såg mig på stan med högklackat och en liten handväska... när min mamma var hos samma medium som jag besökt så trodde hon att mamma hade en son, och det visade sig sen vara för att hon såg en stark och stabil individ som inte föll för mycket.

jag blir mer ledsen när ett djur skadas än när en människa skadas. jag är djurvän ut i fingerspetsarna och har så jäkla dåligt samvete varje gång jag råkar trampa på tex en liten snigel (händer ju en del på natten när man ska gå på dass på landet) sen ser jag sån oskyldighet i djur. och ja människor är många gånger som vargar. trampar över lik för att komma dit dom vill. hu.

jag är ofta den som mina vänner och familj vänder sig till när dom mår dåligt och behöver prata, och jag ser det som en komplimang. är glad att människor känner att dom kan anförtro sig till mig och att dom vill öppna sig. det glädjer mig, för då får jag ju hjälpa till att få andra att må bättre vilket jag vill jobba med. så att te.x hjälpa och ge råd till er (många som mejlar med mig som läser bloggen) är guld värt för mig. det får mig att känna mig nyttigare på något sätt.

många av mina vänner kallar mig för filifjonkan. söker man på filifjonkan på wikipedia får man en beskrivning på varför, hur dom uppfattade mig för några år sen. därför är många av mina alias på nätet just filifjonkan.









nighty night!

ville bara sticka in och säga god natt (: vi har haft en myspys kväll här hemma med god thaimat, wokade med färska grönsaker och ja, det blev toppen! sen har vi kollat på film "sin nombre" jättebra film. kan verkligen rekomendera den! och nu är jag påväg i säng. är inte så jättetrött men ska ligga på spikmattan och bläddra lite i tidning innan jag släcker.

imorgon ska jag hämta julius på dagis vid halv fyra och ska vara med honom i två timmar. hoppas vädret tillåter parklek (: men det står på mobilen att det inte ska vara det tyvärr. blir spöregn. jag var ute i regnet idag och trampade. helt blöt, men torkade fort. det är ju så varmt ute. helt underbart. jag älskar att promenera i spöregn. mår bra av det!

nu ska jag tvätta av ansiktet och smörja in det med nattkräm och borsta tänderna, ringa darlingen och säga natti natt och sen sussa (: hoppas ni haft en mysig kväll <3 sov så gott! pusspuss.


skola

nu börjar jag plugga igen (: dom här ämnena kommer jag läsa;

matematik
projektarbete
svenska b
naturkunskap
religion
psykologi b
filosofi

snaaart klar med gymnasiebetygen. LÄNGTAR!!

sen blir det folkhälsopedagog utbildning tror jag (:



Good morning sunshines

god morgon (: jag har iof varit vaken i några timmar, men ändå. första inlägget på bloggen.. ska strax till komvux och skriva in mig på en kurs på distans. tycker om att läsa på distans! och bestämma sin egen tid. jag borde verkligen ha eget företag :p sen ska jag hämta ut mina glasögon hos optikern som legat där ett bra tag. det här med semestrar osv.. ha. omöjligt att hålla reda på allt och få tag i folk. nu har jag äntligen löst ett tradera "problem" med en svart och vit rutig skjorta jag köpte för över en månad sen :p för 12 kr. hon var på semester och sen var jag iväg. hur som helst, en sak till att stryka från "göra listan" och en annan sak. pratade med unicef (jag är världsförälder) så nu rullar allt det på igen. 100 kr i månaden är inte mycket. men gör så mycket. fler borde verkligen skänka pengar. jag skänker till djur och ja, unicef.

och sen är dagen oplanerad. önskar att jag hade tagit med mig min bok hemmifrån. men det får gå ändå (: har några tidningar som är olästa. ska gå på låång promenad också. måste röra på mig. helt stel från krocken fortfarande. så det ska jag! (: vad ska ni hitta på idag?

hoppas eran dag blir mysig iallafall, så hörs vi sen! puss&kram.







hallon, regn och kräftskiva.

god morgon! sov till halv ett. den där tempurmadrassen är farlig! hihi. jag somnade iof ganska sent. många av mina vänner är nattugglor. och ja, då blir man lätt en själv också (: men det är mysigt nattetid. satt och spelade gitarr, drack te, hade kurrande katter omkring mig och lyssnade på regnet som smattrade mot rutorna. myspys! älskar att släcka ner allt och bara ha massa levande ljus tända. blir sånt fint sken.

ska äta frukost strax. står i köket med laptopen och äter färska hallon som jag köpte med från affären igår. gott är det verkligen. får bli några på filen också. sen ska jag duscha, stoppa in linser och sminka mig, åka på intervju och sen blir det kräftskiva ikväll. hoppas vädret tillåter. men annars får vi sitta inne och mysa (: ska bli jättemysigt! sen film och sånt ikväll. livet kunde ju varit hemskare menar jag :D

ska göra te och så. hoppas ni får en jättemysig dag! vi hörs senare! puss&kram.





min kväll i bilder







lucifer sitter och håller mig sällskap medans jag lagar middag. blev henriksfavorit pasta. mums! och kladdet på köksbänken är katterna som fått kalkon och smaskat i sig.



laga mat.



plinka på gitarren <3 älskar den :$

 

druckit massa te.



mysbelysning



ätit lördagsgodis



haft tusentals ljus tända.





ätit middag framför 2½ men.















myst med katterna <3






regnet smattrar

vilken mysig kväll jag har haft. helt ensam. ja såklart är mina älskade katter hos mig. men annars helt solo. och jag har haft mys vill jag lova. pratat liiite för mycket i telefon kanske. så allt har dragit ut på tiden. har velat blogga i flera timmar, men nu blev det som det blev.

sitter uppkrupen i soffan med ett stort vanilj ljus framför mig, bryan adams på spotify, cola i iittala vinglaset och utanför smattrar, eller rättare sagt öser regnet ner. åskan lyser upp himlen i mellanåt och ett tag var jag och måns ute på balkongen och tittade storögt. han tyckte det var lite läskigt efter ett tag, även fast det var han som promt ville ut från början, så vi gick in och satt oss i soffan istället.

hade verkligen velat sy gardiner till köket ikväll, men min mamma har min symaskin, den ska jag ta hem nu, för hon är klar med det hon skulle sy. och jag är på pysselhumör (: ska bli mysigt att sy gardiner. inte så svårt heller. gardinkappa bara en svart med små små vita prickar. ska köpa tyget på panduro, såg det sist jag var där.

sen har jag mysat och haft lite hemmaspa med cocos peeling och duschtvål och filat fossingarna och smort in mig med body butter cocos. mm.. luktar cocos :p och banan shampo. ska strax göra mackor. åt middag runt sex, så börjar bli hungrig. har tittat på film också. och snart blir det en till film. sen ska jag sjunka ner på spikmattan och läsa bok. ta med katterna in och ha mysbelysningen på. mysmysmys!

hoppas ni mår bra! puss!


  



myser i min mysdress och slarvig tofs.

 

såhär ser jag ut när jag myser runt hemma. alltid en hög slarvig tofs på huvudet och myskläder.



ny energi tack

puh, behöver lite ny energi känner jag. trött trött trött och påtok för mycket att hinna med. stress är inte bra! men det är slut på semestern och det är jättemycket jag ska fixa med, ringa skolan och börja med en ny kurs, ringa jobbet ska jag göra i mitten av augusti. några intervjuer är inbokade och snart ska vi åka och hämta doris också (: <3 mys. jag borde veeerkligen köpa en kalender. allt bara snurrar runt. haha. har massa mejl att svara på också. förlåt för det. det kommer lovar. hinner knappt sitta här nu. ska in i duschen och duscha och sen träffa en mamma ska på barnvakts intervju. det blir kvällstid när flickan sussar så det blir perfekt att plugga då! (:

är hemma i bostadsrätten nu och myser med min familj. städar, tvättar och börjar äntligen få pli på all oreda. jag gillar inte när det är stökigt. hua. men nu så. allt är på sin plats och just nu dammsugs det här hemma (: nästa vecka ska vi sätta dit dom fina svarta handtagen på köksluckorna och även stora avlånga i krom på mina vita högblanka garderober. och så hämta doris som sagt och så kommer mormor på middag (:

ska ta och hoppa in i duschen nu, och åka på intervju, sen ska jag baaara slappa ikväll. orkar inget annat. sitta och bläddra i en topphälsa och dricka mängder med te, titta på massa tända ljus och film, kramas och mysa!

ha en jättebra dag! puss på er (:







fröken fluff lipar alltid (: gullfian.




utvilad

hej hopp! vaknade utvilad vid nio, jätteskönt. innan klockan ringde också (: jag har vaknat mycket i natt, ny madrass och ovant. men helt klart en förbättring! tycker redan om tempurmadrassen massa! var hos naprapaten och gick igenom undersökning av ryggen. blir x antal besök, ska bli skönt. har så ont ): molnar i ryggen och höften. koterna i ryggraden har tryckts ihop efter krocken men han vågade inte rätta till det nu, ska dit om en vecka igen. fått övningar också (: morgon och kväll.

vi åt frukost när vi kom hem och har även hämtat ut handtagen till köksluckorna. kommer bli så fint så fint. min mormor kommer på middag den 14:de så innan dess ska köket vara klart. bra med besök :P så man får tummen ur.

ska snart till mamma och umgås, blir kvar där ikväll och sover över, sen imorgon åker jag hem igen på dagen. sen tillbaka hit hem igen och sen tillbaka igen på kvällen. ska ha massa myskvällar och ja, jag gillar inte att vara ensam hemma så mycket så umgänge är bra! ikväll blir det sista wallanderfilmen och en stor kopp te, tända ljus och mysdress!

hoppas ni mår bra idag och att dagen blir till det bästa! (: vi hörs imorgon! massa kramar!







invigde nya tallrikarna, tycker om dom jättemycket (:



Julius

 
 

man ser hur små dom är nu när axel som julius brorsa heter sitter på alexanders axel. han hoppade upp dit själv (: och julius tycker om att bli kliad bakom öronen <3



God natt härifrån

god natt alla underbaringar. hoppsa ni mår bra och har haft en braig kväll (: vi har mest bara stökat runt. plockat och fixat. och det börjar se männskligt ut här igen (: stökigt med massa ullared påsar och packning. ikväll sover vi gott på nya tempurmadrassen och nyvädrat i sovrummet. ska hoppa in i duschen snabbt innan sängen och svalka av mig. eller blir väl varm dusch. inte så varmt längre.

det var supermysigt att få träffa julius igen och han var lika charmig som jag minns honom.  så nu är handpenningen betalad. nakenfisen går lös på 9000 kr. och doris på 6000 kr. tokiga summor. men uj så massa mycket kärlek vi ska dela. mys!

just nu ligger måns i julius nya tröja från ullared i mitt knä och spinnmotorn är i fullgång. han är varm och mysig. tror han kommer ha jättekul ihop med julius, dom är ju aktiva båda två (: måns lånar som sagt julius nya svart och vit randiga tröja som det står "pytteliten" på från lundmyr of sweden. ni ser den på korten här nere (:

nu ska jag hoppa i säng, men först skön dusch. måns myser i tröjan. han gillade den :D han ser ut som en kines på sista kortet.. (:

puss&kram.















Julius

i slutet av augusti flyttar julius hem till oss. jag föll pladask för honom och jag kunde inte släppa honom, grät påvägen hem från uppfödaren och bara saknar honom hela tiden. meningen är att julius ska vara en sällskapskatt enbart. för ja, han är verkligen sällskaplig! det är alla våra katter, men ni såg ju själva hur spyhynxen är. ikväll åker vi och betalar handpenningen. julius kommer komma hem till oss två veckor efter doris har kommit så vi får bekanta oss med henne en stund innan. ni tror säkert att jag fått kattfnatt. men faktum är att jag älskar katter! fyra katter är helt okej. och jag startar inte någon perseruppfödning innan vi bor i hus, eller iallafall en större lägenhet. så fnattig har jag inte blivit (;

här är min kärlek julius.



han satt i mitt knä hela timmen vi var och hälsade på och tittade in i mina ögon. alltså. smält smör.


 


och därför har jag fallit pladask för sphynxen











.













rain

sitter med måns i knät, han är en riktig knäsittare, sov med mig i natt också. mysigt. trampar runt i min mysdress och dricker kamomill te och plockar lite med det vi köpte på ullared. blev lite smått och gott. och jag är riktigt nöjd. måste fota tallrikar gammal dansk design som dom nyprod. och jag har letat letat och letat. och så hittade jag dom på ullared av alla ställen (;

idag är det tre dagar efter krocken och jag mår fortfarande illa. morfinillamåendet är inte alls roligt. och jag har knappt fått behålla någon mat, eller kunnat äta. min värsta mardröm är att bli förlamad och att dom inte visste om jag brutit nacken och att jag då ev. kunde bli förlamad var jätteläskigt. har mått skit rent ut sagt och känt mig overklig. blev sån chock. inte alls själva krocken, men att få höra att dom trodde att jag kanske brutit nacken, det tog hårt. jag mår fortfarande dåligt över det. och har kännt mig helt olustig och konstig. känslan går inte att beskriva. skräck! nu hände ingenting, men att det kan vara så hårfint. usch. nej, man ska verkligen leva ordentligt varje dag, ta vara på det man har och glädjas åt det! ja någon där uppe jag har lärt mig att man verkligen ska uppskatta livet! fast det tycker jag att jag alltid har. kanske inte under mina självdestruktiva år med in och ut på akuten för överdoser. men nu! nu lever jag ju och njuter! så lägg av (; nej usch. jag blev ordentligt skakad. blir mitt första naprapatbesök imorgon. kommer få gå runt tio ggr sa han, när jag berättade hur jag hade det i nacken och vad som hänt. får hoppas att han har fel, för det är ju inte helt gratis /:

hur som helst. blir en lugn dag med massa mys, fixande, pillande, och film, god middag, kärlek och kattmys. älskart! och ikväll får vi sova på nya tempurmadrassen! underbart. kommer sova som en stock. ta hand om er, så hörs vi senare. puss&kram.






Hästholmen

när vi var påväg hem igår så stannade vi på ett mysigt ställe som hette hästholmen, vi åkte nästan bara lantliga vägar och stannade på flera olika små charmiga loppisar och fyndade jättefina 50 tals bestick. ska fota sen. här hittar ni sånna, gillar dom jättemycket. min gammelmormor och morfar hade sånna hemma när jag var liten (: nostalgi. åt middag 20 meter från vänern och gick och tittade på små röda fiskestugor. underbart väder och riktigt mysigt!

















Doris

nu har vi lagt handpenning på våran doris  och ja, hon var jättemysig. tuff liten tjej. massa päls. en riktig fröken fluff! fick träffa både mamma och pappa katt igår och jisses vad pappakatt väger. inte tjock men enormt stor. huvudet var gigantiskt. precis som man vill ha på en perser. brett och platt. han var charmig. också riktigt fluffboll (: doris är blåtabby (den gråa färgen heter blå, ljusgrå skulle jag säga och när det är vitt också så blir det blåtabby) och har jättefina brungröna ögon  smaragdbruna. hennes tunga sticker ut hela tiden, skitsöt! (: doris kommer hem till oss i mitten av augusti. myspys! jag längtar!





bilolycka

hua, jag mådde inte alls bra igår. drömmer ofta sanndrömmar om olyckor och natten innan vi åkte mot varberg drömde jag att vi krockade. och ja vi krockade. rakt ner i ett dike, först in i ena sidan på vägen in i ett stängsel och sen sladdade vi runt mot andra sidan och studsade ner i ett dike, alla sova förutom helenas pappa då. vet inte vad som hände riktigt, om det var nått på vägen.. hur som helst, vilkjet pådrag. ambulanser, polisbilar och brandkåren kom. jag och helena satt på gatan och väntade och min nacke gjorde så jävulskt ont. började kännas mer och mer och helt plötsligt ligger jag på marken med solen i ögonen och en massa ambulanspersonal omkring mig. dom tror att jag kan ha brutit nacken. och bryter man nacken får man spendera resten av sitt liv förlamad i en rullstol. jag fick panik. jag led av panikångest tidigare, men det gick bra. ingen hyperventilering.. fick nackkrage, och dom hade massa karborre band över hela min kropp. låg helt stilla, var tvungen att slappna av. fick påtok för mycket morfin men det gjorde mig gladare iallafall. kvinnan i ambulansen sa att hon aldrig träffat någon som var så tacksam och rolig som jag ha. man måste ju se det positiva i det... eller inte. fy var jag var rädd. fick åka på röntgen och efter några timmar i skräck om att jag faktiskt kunde bli förlamad så blev jag LYCKLIG när jag fick ett leénde över mig och "du har inga skador på nacken" jag tror på riktigt att jag har en skyddsängel! tack vera <3
påvägen hem från akuten ringde alex och frågade vart vi var och vad vi gjorde, så sa jag "ja la precis en pizza utanför pizzerian här och dom andra tre köpte varsinn" jag har så jäkla dålig humor.. (; eller när mamma sa "jag vet inte vad jag skulle göra om du blivit förlamad" så svarade jag "vad du skulle göra?! du skulle kört runt på din dotter i rullstol, det skulle du göra" jag vet, bisarr humor, men jag måste. det är som när en katt spinner för att lugna ner sig. jag skämtar istället. 
min familj kom ner på stört och det kändes skönt. tack <3 jag är jättestel i rygg och nacke idag men vi ska minsann på ullared ändå (: ska bli kul, jag har längtat! ska kolla efter strumpor, det är väl det enda jag verkligen behöver (: sen blir det hotell i natt och sen kolla på kissekatten.
ska sminka klart mig nu. vi hörs sen. har inte så bra täckning på iphonen tyvärr. men jag ska försöka att blogga. puss&kram och var rädda om er..


RSS 2.0