en kärleks historia

okej att den här filmen kan klassas som urseg, men vem bryr sig? jag satt med gåshud under hela filmen och blev helt kär.

handling:

En Kärlekshistoriaiskildrar kärleken mellan deitvå ungdomarna Annika ochiPär (Spelas av Ann-SofieiKylin och Rolf Sohlman).iFilmen beskriver all osäkerhet,irädsla, ömhet och glädjeisom de upplever tillsammans.i I bakgrunden finnsihela tiden föräldrarnas verklighet,ivälfärdssveriges förlorade generation. Derasiensamma drömmar om framtidenihar gått förlorade iivardagsrutinen med bilverkstan ochikylskåpsagenturen. 

Det finns 200 000 brudar i den här stan. Så känner man sju stycken bara asså. Frustrationen i tonårskompisgänget går inte att ta miste på. Det räcker inte att skuggboxas framför spegeln, röka luftcigg och dra på sig en för liten skinnjacka. »Det gäller bara att vara lite hård.« 26 år gammal debuterar Roy Andersson med En kärlekshistoria. Före detta impressionisten Andersson excellerar i stämningsfulla teenage angst-scener och grusplansscenen vid Tantolunden är inget annat än magnifik. Men välviljan att porträttera den ensamma vuxengenerationen som en antites till de oskuldsfulla Pär och Annika resulterar i en dialog där de vuxna snarare är kunskapsteoretiker eller totalt håglösa än riktiga människor.

image1148 image1149 


Kommentarer
Postat av: Johanna

åh, han ser ut som BIRK, i ronja rövardotter. är det han?! :O

2009-02-06 @ 23:51:12
URL: http://ordsamling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback