makeup.

har sminkat oss nu. två tjejer inne i ett trångt badrum = kaos. men kul (: jag har iallafall svartglittrig ögonskugga i botten och metallicblåglittrig skugga från ögonvrån och halva ögonlocket. och lite blått under ögonfransraden..! svårt att förklara men fint blev det. blek hy lite rouge och massa massa svart mascara. håller på att platts håret nu och sen blir det no lite tupperat..! tänkte lockar innan men jag har svart tyll klänning med stor urringning på ryggen och paljetter. hade den på mig den 6 juni.. alltså våran förlovningdag. så därifrån kommer bilderna. sen har jag ett virkat halsband som kommer från tjallamalla som jag fick av my i födelsedagspressent (: och massa svarta armband.. svart nagellack. alexander ska ha svart skjorta, gråa acne jeans och svart smal slips med skimmer. läckert (: bilder på kvällens outfit kommer senare såklart! sitter och dricker lite glittrig cider som helena och jag skålade med nyss.

nu måste jag fixa klart gratängen! den måste in i ugnen typ.. nu!

image3431image3432



I will come to you.

dagens låt - hanson I will come to you.



 

nytt år - mer träning.

För ett tag sen beställde jag två dvd filmer med blossom. träningsdvd. jag är ingen gym människa det vet jag. och att stå bland massa andra människor och svettas är nog inte heller min grej. så då kom alexander på den smarta idén att köpa hem tränings dvd! perfekt. så var det rabatt på båda så jag fick dom för 99 kr st. och det är ju mycket billigare än det man slänger ut på ett gymkort. plus att jag slipper känna press att komma iväg till gymmet utan bara kan ställa mig i vardagsrummet ^^ kan nog inte  bli bättre.

tack blossom!


image3430



nyårsafton!

Det här året har gått riktigt fort. men det har varit ett mycket bra år (: mycket har hänt, mycket har jag förändrat hos mig själv och i min vardag. iallafall. nytt år, nya möjligheter!

vaknade lite senare än vad jag tänkt. stängde av klockan när den ringde vid elva och sov till halv två ist. jäsp! antar att jag behövde sova, för nu är jag utvilad. skönt så jag inte somnar innan fyrverkerierna (; behöver inte gå ner till centrum och köpa glittersmink på h&m.. hade massa hemma! sparar jag dom pengarna. helena kommer iallafall vid tre tiden. fröken försov sig lite också! (: håller på att bädda sängen och sjunga för fullt. har bra musik på också så det är roligare att fixa här hemma. städa gjorde vi igår. ska bara dra av lite snabbt med dammsugaren sen innan jag duschar och fixar iordning mig.

nu ska jag äta lite havregrynsgröt och te och sen fortsätta fixa här hemma (: puss & gott nytt år.

image3427



Resumé 2007.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? tog tag i mig själv och uppfyllde många drömmar.
Höll du några av dina nyårslöften? ja alla!
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? massa av mina kompisar har blivit mammor och pappor 
Dog någon som stod dig nära? nej ingen 07, men 06.
Vilka länder besökte du? inga andra länder 07, men i slutet av 06 var jag & alex i thailand.
Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? bil & körkort (som är ett av mina mål.. får bil & körkort av morfar för att jag inte röker.. så ju måste jag ju (:
Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? min och alexanders förlovningsdag ♥
Vad är det bästa som hänt dig år 2007? Det bästa som hänt mig är att jag utvecklats så mycket som person. har mer ordning på min vardag och har planer både just nu och till framtiden, det hade jag inte innan. mer glad och positiv. känns som jag kan klara av allting jag ger mig fan på ^^
Största misstaget? frågade alexander just.. men nej, inget vi kommer på (:
Har du varit sjuk eller skadat dig? inte sjuk alls. inte ens förkyld. bara känt mig hängig.
Bästa köpet? alla våra fina möbler och saker till lägenheten.
Vad spenderade du mest pengar på? all inredning.. runt 100 tusen har gått till renovering & möbler år 07.
Gjorde någonting dig riktigt glad? min kärlek frågade om jag ville förlova mig med honom ♥ & vi bestämde datum för vårat bröllop.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? uj.. ingen aning. eller jo. många med anna t.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? inte alls lika deprimerad som tidigare..! folk runt om kring mig säger att jag skiner som en sol. hihi (:
Vad önskar du att du gjort mer? börjat på dans igen. dock ska jag göra det nu 08.
Vad önskar du att du gjort mindre? Inte sitta så mycket vid datan.
Hur tillbringade du julen? Här hemma hos oss. våran första jul som vi ordnade själva för alla nära och kära..
Blev du kär i år? Var redan kär när året började, och är det fortfarande.
Hur många one night stands?
inga!
Favoritprogram på tv? alla inredningprogram & Desperate Housewives.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Jag hatar ingen. sånt tar energi..
Bästa boken du läste i år? kårnulf was here och massa massa inrednings tidningar.
Bästa musikaliska upptäckten? My Chemical Romance, anna ternheim, hello saferide.
Något du önskade dig och fick? Bo ensam med alex, må bättre. och allt blev sant (:
Något du önskade dig men inte fick? En bärbar data ^^
Årets bästa film? Linas kvällsbok.. supermysig miljö och handling..
Vad gjorde du på din födelsedag 2007? det var nästan 30 personer här och firade mig.
De bästa nya människorna du träffade? jag har kännt alla mina vänner längre än så!.
Hur skulle du beskriva din stil år 2007? från rosa och tiara till nått helt annat.. trivs så mycket bättre nu.
Vad fick dig att må bra? alexander, helena, my, tessan, mamma. och min psykolog.
Vilken kändis var du mest sugen på? vadå sugen?!
Vem saknade du? mamma när hon flyttade. fast det var ju ändå skönt (;
Favorit månad? December.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Känns som det blev så bra som jag ville. nytt år nya mål. har en hel lista som jag ska börja pricka av när året börjar!

nu ska jag sova! natti natt. imorgon kommer helena hit vid två. då ska vi göra hemgjord glass och göra fint här hemma. och göra oss själva fina (: jag funderar på stora korkskruvar i håret imorgon och massa smink och glitter..! svart klänning med glitter i a-linjeformad och svarta lackleggings. jopp! måste ner på h&m imorgon och handla glitter till ögonen..! jaja (:

puss på er.
 

bostadsrätt.

som ni kanske vet så hyr jag och alexander min mammas fyra i andra hand. vi har mer eller mindre tagit över den, men vi kommer köpa en egen bostadsrätt när alexander får fast tjänst.. vilket vi skulle kunna göra i januari då han faktiskt kommer få fast  efter två år på sitt jobb. dom har lite konstiga regler på deras firma..! iallafall, nu är det hans tur och det är ju bra (: nu kan vi ta lån och köpa oss en bostadsrätt. fyfan va skönt. jag älskar den här lägenheten vi har nu men det känns inte helt som våran.. eftersom jag alltid bott där med min mamma.. i tio år eller vad det är. vill ha något eget. något som vi har från början tillsammans. när vi var på ikea idag så gick vi runt och tittade på deras köks altenativ. vi vill ha ett vitt kök i högglans och det fanns det. både jag och alexander vill ha vitt, vitt, vitt i nya lägenheten och massa accentfärger som man kan byta ut. kommer dock ha fonttapeter och så, så det inte blir för vitt, men i grund och botten ska vi ha vitt. fräsht och jag är jätteglad att vi har samma smak på inredning. inga krockar med andra ord ♥ några krav vi har på lägenheten är: balkong, inte på bottenvåningen, badkar, relativt stort badrum, minst tre rum och kök och helst öppenspis ^^ det sistnämnda tror jag blir lite svårt. speciellt eftersom vi vill ha en lägenhet som är nyproduktion. haha. men jag vet att det finns öppnaspisar som man kan köpa (: vi ska iallafall ta lite mer i lån än vad lägenheten kostar och renovera precis som vi vill ha det. nytt kök med mosaik, vitvaror i rostfritt, vitt högglans och inbyggda spottar, helkaklat badrum med snygg inredning och spottar, handdukstork, trägolv i alla rummen..! så fint (: var kul iallafall att springa runt och planera och drömma! iallafall. det ska bli sjukt kul. nu har jag ändå snappat upp massa fin inredning både på min favorit sida på internet där privatpersoner lägger ut sina bilder på lägenheter och hus så man får massa ideér och genom alla inredningstidningar och mig själv då. och kul att ha pengar sen så man verkligen kan få det som man vill. vi har redan börjat spara pengar till nya soffan men den kommer vi inte köpa förens vi köper lägenhet. mycket roligare att få in massa nya möbler i ny lägenhet. så nu får vi se om vi köper lägenhet så fort han får fast anställning eller väntar tills vi varit 2 år nere i malmö och alexander är utbildad och har fastjobb som flygledare..! nästan bättre att vänta då vi kommer få ta högre lån och köpa finare lägenhet än nu. mycket tankar och drömmar som sagt. snart snart!

nu ska jag klippa älsklingen! puss!

image3426



Godkväll.

har haft en jättebra dag idag (: vaknade vid halv tolv och åt frukost med älskling. sen duschade vi och klädde på oss och åkte till kungenskurva. hann med besök på hemtex, mio och ikea. köpte dom här bordslamporna som vi ska ha på databordet, var lite inne på två sånna här, men dom kändes för små. den här vägglampan som älsklingen har moterat upp över sängen nu. blev jättebra ljus! ska bli mysigt att läsa och se ordentligt ikväll. sen var det utförsäljning på alla julsaker så vi köpte en ljusslinga med vita stjärnor. 19 kr..! och en sån här till mamma, hon önskade sig en sån i julklapp, och nu reade dom ut dom för 19 kr. så vi åkte förbi och gav henne den (: tyvärr var alla trådkorgarna slut :/ så det får vi ta nästa gång. överkastet var också slut. tyvärr. fast vi vet vilket vi vill ha nu, det blir inte det vi hade tänkt.. tyckte tyget kändes skumt. så det här blir det (:

håller på att laga thaimat. blir med kycklingfileér och jasminris. mums. magen kurrar. blev en sen middag idag.. vi åkte till ica maxi och handlade mat tills imorgon. helena och joakim kommer hit och firar nyår med oss (: mys! så det blir oxfilé, potatisgratäng, vitlökssmör och beaneisås.. till efterätt blir det hemgjordglass i citroner. gott! ikväll ska vi även lyxa till det med vaniljglass och färsk annanas som vi köpte igår och mysa (: älsklingen jobbar på dagen imorgon och ska upp halv sex, så det blir nog ganska tidigt i säng.

lite bilder på lampan också. har fönat sladden med hårtorken så nu är den rak och fin (: och jag har köpt nya vita franspaneler, dom vi har nu är på tok för korta ^^

nu är maten klar! puss!





och en sista sak..

som gjorde mig riktigt glad. nu har jag ett sånt där fånigt stort flin i hela ansiktet. tack carin. och jag är jätteglad att jag inspirerar dig till att vilja må bättre! det vet jag att du kommer klara av. jag berättade i nått inlägg att jag har en dröm och vilja uppnå-bok som jag skriver flitigt i varje kväll. har en lista med mål, saker som jag drömmer om och saker jag vill ändra på hos mig själv och i mitt liv. skriver också tre bra saker jag gjort varjedag, tex som att - säga till kassörskan på ica att hon är fin i håret, hålla upp dörren till en gammal tant eller bara lyssna på en vän som mår dåligt. saker som vi tar förgivet och inte tänker på att vi faktiskt gör. min bok har hjälpt mig jättemycket. jag har gått i terapi sen jag var 13 år alltså snart 10 år och det enda man pratar om är alla sina problem och brister. när pratar vi om våra bra egenskaper och hur vi förgyller vardagen? nästan aldrig.. tro mig jag vet allt om vad som är mina brister och det jag har svårt för.. och nu känns det så bra att ta fram de sakerna jag är bra på och faktiskt klarar av. ingen läser i min bok (om inte min sambo smygläser, vilket jag tvivlar på då har respekterar mig) så man kan minsann vräka på lite och berömma sig själv. varför vara rädd att säga att man är bra när man är så duktig på att säga hur dålig man är? det tycker jag är konstigt. man når mål mer än vad man tror. man är duktigare än vad man ibland känner sig, lovar. prova. det är jättebra! det spelar ingenroll hur motiverad man är till att uppnå saker i sitt liv, tror man inte på sig själv så går det inte. carin jag hoppas du kan titta tillbaka i din bok och inse vilken begåvad person du är. lycka till (:

här är carins gulliga inlägg image3421

image3422



tygskor!

har redan ett par vita tygskor från keds..! som jag köpte förra sommaren, tyvärr var dom slut i lager då men eftersom jag redan betalat dom så orkade jag inte krångla och så. så jag väntade tills det kom nya och då var det ju redan kallt ute :P så dom är helt oanvända. eftersom jag älskar tygskor så har jag faktiskt köpt de vita tygskorna från h&m's barnavdelning. vilken tur för mig att det finns barn som har samma stl som mig :D dvs 37:or. 79 kr kostade dom och såg riktigt fina ut. det fick jag unna mig själv eftersom det ända jag köpt till mig själv på typ två månader är en bh & ett par tillhörande trosor för 79 kr (: längtar tills dom kommer.. det var så jäkla svårt att få tag i vita tygskor förra året.. så det är bra att vara ute i tid. fast än är det ju vinterkängorna som gäller.

image3420



kvällsbad med fika.

det blev ett mysigt bad ikväll (: med skum och ljus. så åt vi morotskakan vi gjorde och tog med oss jordgubbssaft in. den är perfekt den där badkarshyllan. blev ett perfekt litet fikabord (: satt i badet i över en timme och fingrarna var som russin sen. provade nya cocos bodyscruben från body shop som jag fick av älskling i julklapp. mycket bra! fast jag gillar nog LDB's bodyscrub bättre. har suttit och planerat ikea besöket imorgon också, vad vi ska kika på. inte så jättemycket, men vi har ju det mesta så (: nytt vitt överkast ska inhandlas antingen det här eller det här. kanske bättre med det sistnämnda.. tror att det är lite "glansigt" i tyget.. och håller sig renare. vi får se. sen ska vi handla den här vägglampan ska bli skönt att få en ordentlig läslampa, eftersom jag läser varje kväll. trådkorgar som våra handdukar ska ligga i måste vi handla också..! har ställningen till korgarna hemma redan. sen får vi se om det blir nått mer kul (: alltid lika skoj att åka till ikea ;D

vi gick en promenad innan till affären.. köpte frukostmat, solrosbröd, ägg och kavjar, juice, och så köpte jag nya numret av sköna hem (: blev en del frukt också.. färsk annanas, kivi, vindruvor och clementiner. jag är jättesugen på frukt hela tiden. det är så skönt, två av mina dåliga vanor har upphört helt! amajsing. godissuget förvandlades till fruktsug och slösa pengar och köpa massa saker har förvandlats till att vilja spara ist. jag brukar aldrig ha över pengar när månaden är slut, men nu har jag det. skönt. riktigt skönt (: tack någon där uppe (;

nu blir det sängen - är riktigt trött. puss & godnatt image3411





morotskaka

har precis bakat morotskaka med älsklingen (: den står i ugnen nu och ldet luktar gott i hela köket. vi har spelat kubbsklur.. ett högt torn med klossar så ska man ta ut klossar och lägga uppepå..! mysigt (: ska snart ta en promenad tillsammans till affären och handla lite frukost tills imorgon, fil, banan, mackor, ägg, juice och lite pålägg. ikväll ska vi se på hairspray och bara mysa, äta morotskaka och dricka te. vill och ska ta ett varmt bad sen och bara koppla av. det behöver jag.

imorgon ska vi åka till ikea. gud vad jag längtar. vi ska kolla på ett nytt vitt överkast, sänglampa, korgar och ställning till handdukarna och lite annat (: håller på att kolla på ikea's hemsida nu.. ska göra ett kollage senare.

nu blir det promenad till affären, puss ♥

image3409



Hanna Werning och Rörstrand

vi älskar att dricka te här hemma och fina temuggar har vi gott om. ska dock rensa ut lite billiga glas vi har från ikea och få in lite nytt fint i skåpen. finare glas från indiska ska inhandlas och muggarna från rörstrand vill jag ha också. så jäkla fina! dom svart/vit/röda då (:

image3408



koja & eldsken.

just nu känner jag mig som en zombie. var nog vaken till halv sex i morse och sov till tre. jisses. blev en del drinkar igår och vi byggde en koja framför öppna spisen med massa stolar och filtar och kuddar. låg och sjöng och pratade. haha. så sjukt mysig kväll. tack! så idag blir det ta det lugnt som gäller. trodde faktiskt att jag skulle vara bakis.. men det är jag inte, bara seg som sagt. har varit och ätit pizza precis, mums. och ikväll blir det film och mysa och en stor godispåse! härligt! ska snart ta ett bad och tända en brasa. vill spela lite sällskapsspel ikväll med älsklingen. vi har inte hunnit det än. vi köpte massa på ullared när vi var där. så det måste vi ju (:






förlåt..

.. för den dåliga uppdateringen idag. har haft middagsgäster och maten blev supergod. det måste vi göra igen (: sen har vi varit på bio och sett beemovie. så söt film. en sån film man blev glad av (:

imorgon blir det antagligen ikea och handla lite till lägenheten med älsklingen, ska bli kul. var ett tag sen vi var där och kikade runt.

vi hörs imorgon, sov gott & jag älskar dig alexander! ♥



tomtegröt

det här var den sista risgynsgröten jag åt iår. är riktigt trött på all julmat nu. och som flera andra bloggerskor så är jag riktigt sugen på att slänga ut granen, haha. men det får vänta. jag får hålla mig. tänk att så mycket julkänsla bara kan gå över på en dag! har väl varit så mycket med planering osv så jag tröttnat! granen får iallafall stå under nyår, och sen åker den nog ut.

idag vaknade jag vid halv elva helt utsövd, så skönt. har precis ätit frukost och nu sitter jag och dricker mitt te. vad vore en morgon utan te?! (: ska snart hoppa in i duschen och tvätta håret och sen sminka mig osv. ikväll blir det först middag här hemma med mamma, mormor och två av mormors kompisar.. dom kommer vid 17. sen vid sju tiden ska jag på bio & sen sova hemma hos therese. var längesen jag sov över hos en tjejkompis så det ska bli mysigt (: vi ska dricka lite drinkar och ha tjejkväll. så packa en väska måste jag göra.. pyjamas, underkläder, tandborste, sminkbortagning och medicin.

nu på dagen ska jag bara fixa här hemma, städa lite och rensa i skåp & gå till affären och handla till middagen & umgås med älsklingen som är hemma idag image3407. imorgon ska vi till ikea och handla trådkorgar så vi får in alla living handdukarna som vi fick i julklapp. har rensat ut en hel garderåb så nu ska det få plats (:

hoppas ni får en bra dag! puss & kram.

image3406



myskväll!

älsklingen är ute med adolf. jag har precis stoppat in varma mackor i ugnen (: eller nu är dom ju kalla. men dom blir varma image3404 iallafall.. ska kolla på film efter middagen och äta chips. blev inge popcorne igår.. så nu är jag jättesugen! och dipp till. idag ska vi titta på heartbreak kid (: den går också på bio just nu, verkar kul. ikväll blir det tidigt, älsklingen har knappt sovit någonting på en hel vecka.. nån timme här och där, stackarn :/ jag avbokade middagen ikväll med mamma och dom. tyckte synd om bebi image3405

nu är mackorna klara. puss!



nagellack - är fullt medveten om stavfelet (;

image3400



vår favoriter på hennes & mauritz.

image3399



give a little bit.





djursjukhuset.

dit ska vi den 7 januari med vera och måns. vera ska få sin päls avrakad, måste få bort alla tovorona som blivit. hon gillar inte alls att bli borstad, så jag tar bara lite lite varje dag.. men det räcker inte tyvärr. och måns ska vi kastrera. han är bongstyrig! han hoppar på vera och försöker para sig med henne.. och bråkar med lucifer. gah.. men hoppas det hjälper (: det sa vetrinären att det borde göra! phu. skönt att ha det fixat iallafall. jag höll på att smälla av när tjejen sa att en rakning kostar 800 kr. galenskap! fast hon sövs så hon slipper lida. och dte känns ju bra. då betalar jag gärna 800 kr. min lilla mjukisdocka ♥

nu ska jag ut och gå. har inte hunnit det, har bara suttit i tel och babblat, först med veterinären och sen med mamma. för ikväll kommer mamma, min mormor, och två kompisar till min mormor..! stackars alex som jobbat. glömde helt bort att han säkert är dötrött när han kommer hem.. så jag ska ta och dammsuga så slipper han det iallafall. förlåt bebi ):

nu ska jag bädda sängen och klä på mig och gå ut! sen måste jag byta handdukarna också (:

image3398



god morgon.

klockan ringde vid tio.. och envis som jag är gick jag upp fast jag var skit trött :P ska snart äta lite frukost och sen gå ut och gå på långpromenad. skönt att röra på sig (: kanske också ska köpa sånna där "tant-stavar" som min mamma säger är så bra, hihi. men det känns pinsamt att gå runt med ju. bjöd över mamma & mormor på middag ikväll också. så det blir god mat.. och lätt att göra. kycklingklubbor, potatis, rödlök, zucchini, morötter och svarta oliver, röda paprikor, 7-8 skalade vitlökskluftor, flingsalt & peppar, torkad timjan, torkad rosmarin, 2-3 dl vitt vin, olivolja.. så stoppar man in allt i ugnen på 200° i 50-60 min. sen är det klart, och det blir jättegott! skönt med mat som sköter sig själv.

håller på att vädra ut i sovrummet, har fönstret på vidgavel så ingen katt får vara där inne nu.. sen ska jag bädda sängen och sen ut och gå. ska ner till hemtex också och byta alla living badlakan vi fick i julklapp. ska ha åtta st vita badlakan, sex stycken svarta och sen handdukar för händerna i samma färger. hoppas jag orkar bära dit och hem alla handdukar! dom är ganska tunga. så ska jag få med mig pantflaskorna och handla middagsmat också..! jaja, det går nog bra (:

nu blir det frukost! puss&kram. image3397



måste bara visa..

min fina smyckeshand jag fick i julklapp av älsklingen (: min axcent klocka passade perfekt där (; det är förövrigt min favorit klocka. har en svart, mörkbrun och en vit.

nu - sova! puss!

image3394





God natt!

Nu ska vi gå och lägga oss, efter en jättemysig kväll framför film. pizzan var supergod. känns ovanligt att sova så tidigt, men ändå skönt. nu hinner jag läsa lite innan jag slocknar och imorgon ska jag upp vid tio och ut och promenera. sen ska jag hem och dammsuga och rensa i lite skåp, gå och panta lite flaskor och bygga ihop en sån här ställning med korgar och där i ska våra handdukar ligga fint (: har sånna ställningar till våra lakan också. skönt att ha det organiserat. så imorgon ska jag gå på lång promenad, dammsuga, rensa och ta det lugnt (:

nu ska vi krypa ner i våran mysiga säng. föresten ska vi köpa en sån här vägglampa någon dag nu i veckan på ikea. och lite tavelramar i ek och sätta upp huller om buller över sängen. fin fint (:

godnatt!

image3392



pizza & filmkväll.

det blir hemgjord pizza ikväll. har satt på ugnen och ska snart göra pizza. det blir med god salamikorv på. mums! tänkte att vi ska se på filmen medans vi äter. så det blir en riktig filmkväll. och popcorne!

har precis rensat i ett av skåpen under diskbänken, la massa pantflaskor i en papppåse så det ska jag panta imorgon. och sen har jag vikt in handdukarna som jag tvättade och tänt massa levande ljus i hela lägenheten. ska bädda sängen innan jag börjar med maten ockås.. har helt glömt av det idag. och det är mycket skönare att gå och lägga sig om täckena är vädrade och lakanet avsoppat. jag vet jag låter som ett städfreak.. kan bero på att jag är ett också (;

image3391




medans tvätten torkar i torktumlaren..!

snott av liv!

1.   Vad heter du? Fanny, alexandra, magdalena, andersson
2.   Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Fanny.
3.   Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Jonathan om jag vart en grabb
4.   Vilket stjärntecken är du? Jungfru
5.   Vilken årgång är du? 1985
6.   Vart bor du? I centrala huddinge i en 4:a på 106kvm.
7.   Bott utomlands? ja i usa i ett år.
8.   Var skulle du vilja bo? här där jag bor

UTSEENDE:
1.   Hur lång är du?
169 cm
2.   Hur mycket väger du? 53 kg
3.   Hårfärg och frisyr? rödbrunt och lång och lite korkskruvar.
4.   Ögonfärg? grönbruna. mest gröna i guess.
5.   Mest nöjd med? måste vara mina ögon.
6.   Minst nöjd med? Varför tänka på sånt?
7.   Skostorlek? 38
8.   Glasögon? jaa. har dom när jag är förkyld. svarta fyrkantiga
9.   Har du några piercingar/tatueringar? tungan, ring i läppen & näsan.

FAVORITER:
1.   Filmer?
uptowngirls, true romance, linas kvällsbok.
2.   Låtar? just nu är det hello saferide's alla låtar.
3.   Årstid? höst & vinter. älskar alla mysiga kläder.
4.   Mat/dryck? många pastarätter / te helt klart.
5.   Djur? katter
6.   Färg? Grön
7.   Parfym? rose bourbon
8.   TV-program? äntligen hemma, room service mm.
9.   Sysselsättning? inredning, blogga, läsa, dansa, film.

 KLÄDER:
1.   Vad använder du just nu för jacka?
En grön a-linjekappa...
2.   Vad använder du just nu för skor? svarta fodrade vintagestövlar
3.   Favoritfärg på kläder? Grönt helt klart.
4.   Favoritmaterial på kläder? velour och stickat
5.    Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? lite nyårskläder!
6.   Favoritaffärer? Diverse second hand, Indiska, h&m. 
7.   Ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? just nu går allt till inredning
8.   Favoritmärke? jag köper inte efter märken.. köper det som är snyggt
9.   Vad har du för byxstorlek? 27-28/32 i jeans
10. Vad har du för tröjstorlek? jag köper alltid för stora tröjor, gillar när det är lite pösigt så. M-L.

DIN LÄGENHET:
1.   Stor, liten eller mitt emellan?
Stor, 106 kvm!
2.   Vilken färg på tapeterna? anisgrå, olivgrön, vitt, svart.
3.   Vilka färger går rummet i i övrigt? accentfärger är: grönt, pentrol, vitt, svart.
4.   Favoritmöbel i lägenheten och varför? Soffan och sängen, för att dom är sköna!
5.   Vad vill du ändra någonting? Sparar pengar till nya soffan. och köpa ny malmbyrå.
6.   Vad har du där av följande:
a) TV?
ja, 42 tums lcd samsung
b) Video/dvd? dvd samsung samma serie som tvn
c) Dator? två stycken. men vill ha en laptop!
d) Stereo? ja visst!
e) Telefon? en mini siemens, ser ut som en mobil..
7.   Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? en stor park och lite av centrum
8.   Vad gör du oftast i din lägnehet? sitter vid datan, myser, pysslar, lagar mat.. ja allt.
9.   Vem förutom du brukar sova i din säng? älsklingen & katterna
10.   Favoritpryl i lägenheten? min svarta tak-bumlinglampa.

FRÅGOR:

1.   Vad har du i din...
a) jackficka just nu?
ingenting, som är så små.
b) handväska eller liknande just nu? servetter, nyklar, tuggumi, mobil, plånbok, en clementin.
2.   Vad är du beroende av? Musik, frukt, alexander, ha det städat, inrednings tidningar, planera.
3.   Vilka land kommer du i från? Sverige, mecixo, usa, brasilien, österrike.
4.   Vilken sorts lypsyl använder du? försvarets eller nueva.
5.   Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? ingen.. gick ur kyrkan när jag fyllde 18.
6.   Vad köpte du senast? bh & trosor på h&m
7.   Har du nåt husdjur? tre katter & en hund.

GREJER:

1.   Tandborste: En rosa & vit.
2.   Smycken: brythjärta med alexander och min förlovningsring & piercing smycken.
3.   Solglasögon: Hur många som helst. Hur stora som helst.
4.    Underkläder: har inga speciella. använder sköna hotpants. och aldrig bh..!
5.   Nagellack: kul grej.. men jag är dålig på att sköta det där.. det flagnar bort.

nu ska jag ner i tvättstugan igen (:



rensat & organiserat.

igår fick jag ett städryck och ställde mig och rensade och sorterade i badrumsskåpet, slängde massa skit som jag aldrig använder ändå. torkade av alla hyllor och alla flaskor osv så det inte var dammigt (: här är resultatet. jag äger hela badrumsskåpet *ego* men jag får det :P för jag har mer saker än älsklingen :$




image3389





mellandagsrean!

har varit nere och kollat rean idag och allt jag fick med mig hem var bh & hotpants för 69 kr tillsammans (: helt okej! det var sånna i bumull. skönt. sen bytte jag en av velour dresserna jag fick till en annan stl. och hämtade ut ett paket från inreda, som jag helt och hållet glömt bort.. det var ju en julklapp till mamma. hon ska få den i dag istället. hon kommer nog snart. idag fyller min älsklings adolf 3 år (: grattis snutten. har köpt skinka åt honom och en leksak.

ikväll när alexander kommer hem ska vi titta på good luck chuck.. den går på bio just nu. den verkar rolig & mysig (: nu laddar vi ner en film på mindre än 10 min, det ni. kul med filmer. sen ska jag laga någon god middag. kanske blir hemgjord pizza, vi får se. måste hitta matlistan.. så jag vet vad det finns att välja mellan.

här har ni föresten pyjamasen jag fick i julklapp från david & goliath. skit mysig. har nog aldrig haft en skönare och dyrare pyjamas på mig :P

håller på att tvätta dom nya living badlakanen vi fick i julklapp också. skönt det ska bli att torka sig med handdukar som inte fäller massa ludd!





jag älskar våran öppna spis!

idag har jag haft en jättemysig dag. precis som jag planerat (: bara ta det lugnt och mysa runt i mjukiskläder. tände en brasa och låg på fårskinnsfällen tillsammans med katterna och värme mig och tittade in i den vackra elden. jag älskar våran lägenhet, den är så fin och har en unik planlösning och är stor med högt i tak.. men det bästa är att den har öppenspis. jag ska aldrig aldrig flytta in i en lägenhet eller villa som inte har öppenspis. för det gott folk är det mysigaste man kan tänka sig ♥ så nu är det skönt och varmt här hemma. fast jag ska ändå ta ett bad snart och använda nya sakerna från body shop! idag har jag också suttit i soffan och tittat på första filmen av "dom kallar oss mods" störde mig lite på att den var svartvit, men det fungerade ändå. helt okej, lite seg, men har hört att den ska vara det också. andra är nog bättre. drukit massa te och ätit lite saffranslängd, mums!

ikväll blir det bara mys, ska kolla på film med älsklingen (som var en evighet sen) och tvätta två maskiner med lakan och handdukar. har massa att tvätta, så vi ska ta några maskiner varje kväll nu. så vi får allt rent (:

ska kolla på sf's sida nu om det går någon bra biofilm, fick pressentkort på bio i går så jag och alexander ska gå (: hade velat se saw 4, men jag har en herre här hemma som är fegare än mig när det gäller skräckfilmer :P så det får blir någon rolig eller mysig film.

ska plurra i badet nu. här är bilder från idag. dom är tagna med nya kameragolvstativet älsklingen fick av mamma igår (: mycket bättre bilder nu! puss!

image3385




Julafton & juldagen.

sitter och äter lite frukost nu, hårdbrödsmackor med ost och sen vaniljte i nya te/latte glasen från indiska (: vaknade halv tolv av katterna, lika bra för jag skulle upp en halvtimme senare. idag har jag en sak inplanerad och det är att slappa! ska börja titta på mods triologin som jag inte hunnit och ta ett skönt varmt bad och slappna av. gud vad skönt (:

vi hade en jättemysig julafton här hemma. alla var jättenöjda. och jag känner mig duktig som har ordnat hela julen helt själv. eller med älsklingen då (: men vi två. känns kul. våran första jul som vi har här hemma (: vi åt så att magen stod åt alla håll, men vi blev hungriga igen, så vi så vi fikade lite te och mackor innan vi gick och la oss. var helt sjukt trött.

det här fick jag i julklapp:

♥ mossgrön velour mjukisdress från h&m
♥ pentrol färgad velour mjukisdress från h&m
♥ äkta mörkgråa fårskinnstofflor
♥ stickad tunika/klänning från topshop
♥ en vit pyjamas med gröna äpplen från david & goliath
♥ en fin bok med medaljonger och fin text i
♥ cool water davidoff parfymen
♥ hela cocos serien från body shop
♥ hela shea serien från body shop
♥ boken "om medveten närvaro"
♥ en pocketbok
♥ några av bestiken från indiska (samlar)
♥ två stora handgjorda latteglas från indiska
♥ dvd filmen "underbar och älskad av alla"
♥ fina muffinformar i zebramönster
♥ grytlapp i silikon
♥ vit klädstege från åhlens
♥ svart smycken hand från mique
♥ blockljus från sia med vanilj och choklad doft
♥ sminkbortagning från clinique
♥ sex badlakan, living från hemtex (ska byta till vita & svarta)
♥ sex handdukar (för händerna), living från hemtex
♥ pressentkort på h&m
♥ mascara & puder från isadora
♥ två svarta serverings skålar
♥ två gröna stora ljuslyktor från indiska
♥ biljett till celine dion konserten i juni
bröllops handboken
♥ 1000:- pressentkort på hemtex
hello saferide skivan

är jättenöjd med allt!

första bilden ser ni den stickade tunikan/klänningen från topshop som blev kvällens outfit med skimmriga lackleggings (: och gråa raggsockor.

på det sista kortet kan ni se de höga svarta krukorna jag köpte (:

image3375







GOD JUL!

Gog jul alla underbara läsare (: idag är det den stora dagen som alla vi här hemma har gått och längtat efter. vi är helt spända av förväntan men ändå har lugnet fallit över hela huddinge. skönt! var uppe och verkligen ansträngde mig med dukningen igår. och vilket resultat :D är så nöjd! visar lite bilder här nere. tyvärr är rött jättesvårt att ta kort på.. även fast vi har en systemkamera och den ska vara bättre än en vanlig digital.. så nej. men iallafall får ni se på ett ungerfär (:

julpyssel & julgodis..
ska dukas fram efter maten ikväll (:


julgranen och alla paketen från mig och alexander..
svårt att få bra bilder på den. men helena visst är den vacker?! (:



dukningen för all julmat ikväll. ligger röttglittrigtband
med invidad röd ljusslinga på bordet. stjärglitter och torkade apelsiner.
så några små paket och rosetter runt skålarna.


sen har jag även dukat upp vid matsalsbordet (: svart duk från hemtex
röda löpare med invävda guldtrådar från jotex, röd glitter girlang med inlindad
röd ljusslinga. rött stjärnglitter ståltråd från ikea, små guldpaket från ikea,
svarta matta fyrkantiga tallrikar med tillhörande förrättstallrikar från ikea,
röda linneservetter från indiska, guldsnoddar runt servetterna från ikea,
klotljus i guld från ikea, guldglittriga underlägg till ljusen från indiska, svarta
vinglas från åhlens, stora röda glittriga julgranskulor från ullared, guldstjärn-
konfetti kommer från stockhome. bestick i retro modell från ikea.


och lite nytt i sovrummet (: kom på att jag hade köpt vita franspaneler..
och hade två sånna här
kuddar från ikea. så jag var uppe på vinden igår!
gillade aldrig dom mörkblåa kuddarna från hemtex, så dom får åka upp
på vinden nu (: nu vill jag har vitt, vitt och liiite ljust pentrol (;


så! nu ska jag gå och duscha och sminka mig och fixa håret. klockan två kommer liiiiv, hon har varit i london och handlat julklappar till mig. gissa om jag är nyfiken :P så kl 14 ska jag möta henne här utanför och sen ska jag upp, värma glöggen och duka fram lite fika till kalle anka (: mysigt!

hoppas ni får en jättemysig julafton och att ni får fina julklappar. imorgon lägger jag upp bilder på det jag fick (: i julstrumpan fick jag föresten massa smink, tidningar, ansiktsmasker, body scrub och biobiljetter.

STOR JULKRAM från oss ♥




23 december

God kväll! har precis ätit jättegod middag. helena är här, mamma är här men ska snart gå hem och älsklingen är hemma ♥ idag vaknade jag vid 12 och har städat oavbrutet i åtta timmar. min kropp är trött så ikväll kommer jag somna som ett litet barn (: alexander håller på att ställa in julgranen och helena städar i köket efter middagen. sen ska vi klä julgranen tillsammans, jag helena, och alexander. mysigt (: helena har öppnat sina julklappar. hon fick en inbunden bok, har läst den själv och den är riktigt bra. gröna stickade tumvantar med mysigt foder och underkläder. hon blev glad (:

imorgon är det ju julafton. mamma har hängt upp min julstrumpa full med paket, spännande (: imorgon ska vi ta det lugnt på dagen. gud vad skönt. det är nog den första julafton jag inte har städat. okej vi ska dra av lite med dammsugaren snabbt och torka golven. men annars är det bara att koka potatis och lägga upp all mat. ska duka fint ikväll. katterna får sova inne hos oss inatt så dom  inte välter granen och ligger och hårar på bordet (: aleanders familj kommer imorgon vid fem. så vi ska kolla på kalle anka här själv och mysa innan, dricka glögg och sånt, mys!

nu ska jag gå och värma lite glögg, sen ska vi klä julgranen. ha en mysig kväll. ♥ och god jul.



planerna för idag!

idag är det storstädning som står på schemat! för imorgon är det ju julafton och då vill vi inte städa, utan bara mysa och njuta av julen. känns helt overkligt att det är julafton imorgon..! känns som det minst ska vara en vecka kvar. tiden går fort. idag kommer jag tyvärr inte blogga så mycket eftersom jag måste bli klar med allt här hemma. här är min lista för idag. listor är bra (; hihi.

- plocka undan och iordning allt.
- bädda rent i sängen och bädda den.
- torka av allt (hyllor, lister, skåp, dörrar.
- torka av hyllan på toaletten.
- städa katternas låda och fylla på ny sand.
- hämta de vita trådgardinerna på vinden.
- sätta upp nya gardinerna i sovrummet
- städa badrum, skura kaklet och alla hyllor, byta handdukar.
- städa toaletten, skura golvet där inne, byta handdukar.
- skaka alla mattor på piskbalkongen.
- rensa i gästrummet, gå ner till grovsopporna.
- handdiska alla ljusstakar & värmeljuslyktor
- skura kakel och ugn i köket, diska all disk i maskinen.
- dammsuga & skura alla golven.
- stryka dukarna & rulla linne servetterna.
- torka av alla fönsterbrädor
- vattna alla blommor
- ta in julgranen & klä den med älsklingen & helena.
- lägga ut massa granriskvistar på balkonggolvet.
- tända en brasa och byta julklappar med helena
- sova tidigt!

det är min jätteroliga dag :P men det blir ju roligt sen när allt är klart. sen ska jag försöka hinna ner till centrum och byta de mörkgråa handdukarna till vita eller svarta ist. eftersom jag insåg att vi bara har svart och vitt där inne, ts.

puss & ha en jättemysig dag! ♥ skriver mer ikväll (: och då kanske jag hinner visa julaftons outfit, annars får ni se den imorgon på julafton (:

image3303



Living

har varit nere i centrum fram tills för en halvtimme sen och gått runt och väntat på att mina kort som jag framkallade (tog en timme) skulle bli klara. mycket bra resultat blev det (: var inne på hemtex och dom hade sänkt deras sköna living handdukar & badlakan till 50%. eftersom jag fick pressentkort på hemtex av mormor tog det inte lång tid tills jag stod och travade upp massa handukar i mörkgrått och svart. dom kostade 249 kr st så jag fick åtta st (: fyra gråa och fyra svarta. tack mormor, nu har vi ordentliga handdukar :D

har slagit in sista julklappen nu. skönt, även fast det är himla mysigt (: men nu är alla inslagna och klara med fina papper och band. tre fulla ikea kassar blev det från oss.. ni vet dom där blåa plastkassarna. ska bli mysigt att lägga alla under granen imorgon när vi klätt den. ♥

ikväll blir det mys och lite pyssel. vi ska göra christmas cupcakes, men vi fuskar lite. har köpt färdiga chokladmuffins ^^ så vi ska bara göra vitchokad frosting. mums! köpte lite extra så vi kan mumsa på några ikväll till filmen som vi aldrig hann se igår. ensam hemma ni vet (:

ska laga ost och skinkpaj nu och göra en god sallad till. mamma är här och hjälper oss tvätta alla fönster, så hon äter här med oss också ♥



22/12 dan före dan före dopparedan!

Nu är det inte många dagar kvar ♥ vad jag längtar. har förbrett massa och det känns så skönt. idag ska jag bara fixa de sista julklapparna, eller de som jag gjort själv. lite behöver fixas. måste in på hälsokost också och köpa vete.. ja ni kanske förstår att jag ska göra en egen vetekudde som ska värma (: har läst på internet och det verkar väldigt lätt att fixa. tänkte göra ett hjärta i velourtyg, så det blir mysigt att ha mot kroppen så kan man brodera in nått gulligt på. har en röd för lite velourtröja som jag ska sno tyg från om jag inte hittar i tygaffären idag. sen är det lite annat också. det är riktigt skönt att alla affärer har öppet till 20.00 idag & imorgon.

så nu ska jag duscha och klä på mig varmt och gå ner till julhysterin i centrum!
 
ha en bra dag, puss&kram ♥

image3302



Julkänsla på topp.

vilken dag. har inte hunnit sitta här någonting. men det gör ingenting för vi har haft en jättemysig dag idag. började med att vi vaknade, gick upp och klädde på oss, åt frukost bestående av risgrynsgröt, julte och julvört. sen klädde vi på oss ytterkläderna och gick hand i hand ner till centrum och valde noggrant ut en stor, tät och fin gran (: åh är så nöjd! så luktade den så ljuvligt också! sen var han som sålde granen så snäll och gav oss massa granris  gratis, egentligen kostade de 25 kr för tre kvistar.. men vi fick typ tio gratis (: ska lägga ute på balkongen och några utanför ytterdörren. tänk om vi hade bott i en villa, då hade vi kunnat ställa tomtelyktor utanför dörren också. men nu får vi nöja oss med marschaller på balkongen! sen gick vi hem med granen och nu står den fint och väntar tills den 23:e när vi ska klä den., efter det åkte vi till coop forum och handlade all julmaten, jättefina svarta höga frykantiga krukor och tillhörande växter (bild kommer imorogon), de sista julklapparna och lite annat kul (: dom har ett bra utbud på heminredning och det fick jag nys om idag (; sen åkte vi till ica stormarknad och handlade lite till och där träffade vi även mamma av en slump! hon var också där och handlade. så vi pratade lite med henne och sen åkte vi hem. kom hem och fixade med julmaten, sorterade i kylskåp och skafferi och fick in allt tillslut. sen knöt jag röda siden band runt vita små godisskålar och la i marianne praliner, marmelad kulor (som ska ligga i våran marimekko skål) polkagrisar och geléhallon. blev riktigt fint (: och det ska bla stå på efterättsbordet tillsammans med massa annat gott som vi bakat själva och så (: mums! sen har vi torkat apelsiner i ugn, så hela köket luktar jul. vi har fikat med glögg och stoppat i nejlikor i apelsiner och satt röda sidenband runt. vi har slagit in massa julklappar (och gör det än, men jag tar en paus nu) och snart ska vi gå och lägga oss. är riktigt trötta. och älsklingen ska upp och jobba imorgon stackarn ): och då måste jag fixa det sista i min egengjorda julklapp till honom.

hoppas ni också haft en bra dag! puss! ♥

image3301


Julmat & Julgran!

Snart ska vi sätta på oss ytterkläderna och bege oss ut. vi ska inhandla våran julgran idag och massa julmat (: har skrivit en lista på allt som ska handlas (som vanligt) och det blir en del. även fast vi delar upp allt med de andra som ska komma så blir det massa ändå! sen ska vi svänga förbi coop forum och ica maxi och kika lite. har fått nys om att det ska finnas höga krukor där! (:

ikväll blir det julklappsinslagning här hemma med älsklingen. hann bara slå in hans igår, så det ska vi ordna (: sen ska vi titta på ensam hemma. den är så mysig!

hoppas ni får en bra dag! puss&kram.

image3300
såhär såg vi ut för ett år sen ♥


mysigt att bada!

nu ska det bli skönt att plurra ner i ett varmt skumbad. har tänt massa ljus och tagit in ett glas vatten med is i. gott. är röd om kinderna sen promenaden jag och mamma tog med adolf. var ute en hel timme. så mysigt. frost överallt och julkänslan i kroppen stiger för varje dag som går. snart är det julafton, gud vad jag längtar ♥

efter badet ska jag torka mig med en nytvättad handduk och sätta på mig nytvättade mjukiskläder och fårskinnstofflor och jag och mamma ska göra chokladkola. älsklingen messade mig nyss och sa att han kommer hem vid elva. skönt att han är ledig imorgon, då ska vi ju handla julmaten och våran fina julgran (: så ska vi ju ha myskväll med glögg, lussebullar, pepparkakor och ensam hemma filmen (:

image3296



vecka 51

Vecka 51
Julen

Var och med vilka ska du fira jul?
- firar julen här hemma hos oss med min mamma, alexs mamma och pappa, alex
tre syskon och alexs morfar & tant-svea.

Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?
- jag brukar faktiskt köpa mer, men i år bestämde alla att vi inte ska sitta
i sju timmar i sträck som förra julafton och öppna julklappar. bättre att umgås
och spela sällskaps-spel. men har köpt för ca 300-500/person & 1500 till alex.


Vad önskar du dig i julklapp?
- säg nått som jag inte önskar mig, haha. en sak som faktiskt inte står på
min önskelista är en vetekudde eftersom jag bränt sönder min som jag fick
förra julen i micron. det luktade popcorne i hela köket. så det önskar jag mig
eftersom jag alltid använder vetekudde på kvällen när jag ska sova.


Vad betyder julen för dig?
- väldigt mycket. det är den mysigaste tiden på året enligt mig. jag och mamma
bodde i usa i ett år och där var det riktigt mysigt på julen & nyår. och det sitter kvar.
julen är den tiden på året som jag missbrukar ordet mysigt för mycket (;


Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den?
- självklart har vi gran, det hade vi haft här hemma även fast vi skulle firat jul
någon annanstans. vi kommer köpa den imorgon den 21/12 och låta den stå
på balkongen och ta in den dagen innan julafton och klä den med både nya och
gamla kulor. innan vi skaffade katter så har vi haft levande ljus i granen, men det går
ju inte nu. jag älskar granens doft och förstår mig inte riktigt på folk som väljer att ha
plastgran, det är fult & luktar inte gran. sen är jag gamalmodig och gillar inte trenden
att hänga typ svart, silver och rosa i granen. julen ska vara som den alltid har varit.
man är en sån inredningsslav dom andra 11 månaderna på året så här hemma håller
vi oss till äldre kulor som kommer från min gamelmormor, rött & guld.


Vecka 52
Nyår


Var och med vilka ska du fira nyår?
- jag hoppas att helena & joakim kommer hit. vet inte om jag
frågat än. men det hade varit jättemysigt. så blir det nyårsmiddag
och titta på raketer och skåla vid tolvslaget.


Har du några nyårslöften, vad?
- dra ner på shoppingen, speciellt på nätet, har dragit ner så mycket redan på shoppingen
men vill ännu mer. har allt jag behöver i klädväg och skulle behöva rensa ut ist för att
samla på mig mer. söka in på inredningsskolan på söder och plugga, plugga (:
börja spara pengar varje månad och inte nalla av dom (; börja på en danskurs
och kanske matlagningskurs med mamma eller massage kurs med älsklingen.
få mer rutiner på vardagen och inte vända på dygnet hela tiden. självdisiplin med andra
ord. nästa år handlar om att ta tag i mina framtidsdrömmar, plugga och må ännu bättre än
vad jag redan gör.


Vad är det bästa som hänt år 2007?
- kan inte välja ut någon speciell dag förutom våran förlovningsdag den 6 juni.
men alla dagar har varit mysiga på sitt sätt. och såklart att jag och alexander
fick ta över mammas fina fyra på 106 kvm med öppenspis (: och att jag gjort
så sjukt mycket framsteg i livet. att jag mår så mycket bättre än vad jag tidigare
gjort. stolt är det minsta jag kan säga att jag är över mig själv.


Vad är det sämsta som hänt år 2007?
- helt otroligt, men ingenting känns dåligt. det är väl dagar när man inte gjort
ett skit och kännt att man slösat bort en hel dag. men jag har gjort så stora
framsteg med att må bättre! har strykigt nästan allt på min "vill klara av och uppnå-lista"

klarar saker sm jag aldrig trodde att jag skulle klara av. så de där dagarna när man
haft ångest för att det känns bortslösat känns så himla små och oviktiga. happy!

♥ Vad förväntar du dig av år 2008?
- jag har inga förväntningar, bara drömmar som jag ska ge mig fan på att klara av.
och jag vet att jag kommer klara av det. vill man så går det. "se, inse, det finns ingenting
som du inte kan göra" det är viktigt att tro på sig själv och inte jämföra sig med andra. vara
stolt över det man uppnått och inte ta för stora steg. satsar man skithögt, ska man vara lycklig
om man kommer halvvägs ♥

image3295



Jag och mina listor!

men det är skönt, har en anteckningsbok här hemma som jag skriver upp allt viktigt. saker som måste göras, hur mycket pengar jag slösat och på vad så jag håller reda på vart pengarna tar vägen, sen är det som en kombinerad dagbok också.. så jag skriver lite om dagen. skönt att ha en sån bok (:

det här ska iallafall fixas fram till julafton:

20/12

♥ ta en promenad ner till centrum och köpa apelsiner, nejlikor & röda sidenband.
♥ titta på julkalendern kl 18:30 och äta lite rester från igår (hemgjorda hamburgare)
♥ knyta röda sidenband runt sillburkarna & de vita skålarna
slå in julklapparna, en del kvar!
♥ göra chockladkola med mamma
♥ tvätta några maskiner med handdukar & lakan

21/12
♥ handla all julmat & en kungsgran (riktig såklart)
♥ rensa skafferi & kylskåp och få in all julmat
♥ gå ner till grovsopporna & slänga massa saker
♥ julpyssla lite med älsklingen, göra apelsiner med nejlikor
♥ titta på "ensam hemma" (jultradition) & mysa med en brasa

22/12
♥ fixa allt som inte blivit klart!

23/12
julstäda med mamma här hemma, tvätta fönster, putsa alla ljusstakar, stryka dukar,
dammsuga, damma av alla hyllor, städa toalett & badrum, putsa speglar, byta sängkläder,
skura golven mm. storstädning med andra ord.
♥ klä julgranen tillsammans med älsklingen & helena
♥ duka både i köket (där all mat ska vara uppdukad) och vid matsalen i vardagsrummet (där vi ska äta på julafton) ställa fram alla formar osv som maten ska ligga upplagt i. vänta med att lägga ut glitter och stjärnor på borden tills julafton.
♥ tända en brasa, dricka glögg & byta julklappar med helena.
♥ hänga upp älsklingens julstrumpa och slå in paketen till den.
♥ mysa med alla (: sova tidigt!

en del att göra. skönt att få ner det i text istället för att ha allt i huvudet. lättare så (: wish us luck!



sick!

jag kände mig risig igår & täppt i näsan, men när jag vaknade i dag så kände jag mig lite smått förkyld. ajsing ): ska kurera mig med massa frukt, för det brukar hjälpa och massa te. ikväll ska jag och mamma göra chockladkola som är så gott och nu på dagen ska jag bara ta det lugnt, bada, mysa runt här hemma och titta på tv. det känns konstigt att vara sjuk. jag är aldrig sjuk! jag har nog inte varit sjuk, inte ens förkyld sen jag träffade alexander för mer än 1.5 år sen..! bra imunförsvar (: så det är lite skönt att vara sjuk.. måste jag erkänna. en anledning till att ligga framför tvn hela dagen :P utan att få dåligt samvete för att man inte gjort något vettigt.

beställde ju ett halsband , (Ringarna har varsin påminnelse: Välj kärlek, Se, inse, det finns ingenting som du inte kan göra och Livets hemlighet: allt kommer att bli bra) det här fina kortet och det här och fick hem allt dagen efter. bra service! har på mig halsbandet och har ramat in bilderna i svarta ramar och ska hänga upp dom i den minsta hallen vi har (: så fina.

nu ska jag ta och göra lite risgrynsgröt åt mig och alex, han ska på julbord med jobbet ikväll, kommer sakna. men vi får ta vara på tiden som är nu innan han åker. ♥ sen ska jag slå in alla julklapparna och fixa lite här hemma. och ta det lugnt såklart ^^

ha en bra dag allihopa! kramar (:

kvällen igår var helt underbart mysig. tack gumman! tänk vad en människa kan sätta spår i en.

image3294



Onsdag!

Idag försov jag mig en timme, så det var bara att gå upp och klä på sig, sminka mig lite och slänga i mig lite frukost! tur att jag hade duschat på kvällen så jag inte var allt för äcklig :P vi var klara på en halvtimme och satt i bilen påväg hem till tessan (: så hämtade vi henne och åkte till söder. jag följde nämligen med henne när hon tatuerade sig. blev himla fint! och jag blev måttligt sugen på en själv.. men det får vänta! gillar texter.. citat och sånt och det har jag ju ett redan (: kanske ett till såsmåningom! sen gick vi och fikade på cozy, åt varsinn stor varm macka med ost, dionsenap, skinka och tomat. och drack chaite. gott. sen gick vi till södrastation och åkte hem. kom hem... det var helt tyst i lägenheten, älsklingen låg och sov. han var söt och gick upp och hjälpte mig att städa här, så nu är det fint igen (: ikväll blir det tjejkväll med middag, film och mys. ska bli jättetrevligt! har inte direkt klätt upp mig :P svarta adidas mjukisbrallor, svart lusekofta i stor stl och de röda sockarna jag köpte i går (: läckert va ^^ men är det myskväll så är det.

skriver mer ikväll. puss & kram ♥

image3293



julsockar

måste bara visa de söta raggsockarna jag köpte idag när jag var i centrum. skit mysiga och varma. juliga också (: så dom får värma fossingarna på julafton! jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig på julafton. har koll på allt annat, men inte kläderna! men jag antar att det blir svarta leggings, någon stor mysig kofta/klänning i rött och dom här mysiga sockorna (: vad ska ni ha på er?

image3292



sovrumstankar

image3291


vi är så gott som klara med vårat sovrum. nu har vi köpt våran eksäng också. så den på bilderna står i gästrummet just nu som gästsäng (: vi har den mellanbruna malm byrån från ikea, men skulle sågärna vilja ha den här i ekfaner istället.. eftersom allt annat, sängbord och säng går i ekfaner. vi får ta oss i kragen och sälja den gamla byrån och köpa en i ek istället (: sen vill jag sätta upp en snygg vägglampa över sängen. eftersom jag läser varje kväll så är det skönare för ögonen att ha en ordentlig lampa. den vita klädstegen som jag kommit över väldigt billig ska stå på min kortsida i sovrummet och agera klädstege (: den höga malmbyrån vill jag också köpa! och ha den fina lampan från ikea över. små ljuskällor är så viktigt. sen dom stora kuddarna. är så sugen på att bädda lite "finare" än vad vi gör just nu. nu slänger vi bara på en bunt med massa kuddar.. men jag vill ha det mer organiserat. hade tänkt mig tre stycken vita stora medaljong kuddar på rad lutad mot sänggaveln. och sen ljusblåa eller ljust pentrol färgade kuddar, lite mindre framför också uppradade lutade mot de vita. vilka planer va!? och känner ni mig väl så vet ni att det inte tar allt för lång tid innan detta blir verklighet (;

så det som ska inhandlas är alltså:

malm byrå med sex lådor
avlång malmbyrå med sex lådor och spegel
vita 60*60 dunkuddar med medaljongmönster
någon snygg vägglampa med spottar
vägglampa med mysigt sken

nu ska jag kika lite bloggar och sen vädra ut inne i sovrummet och sen sussa (: imorgon ska jag följa med tessan in till stan och tatuera sig. blir lite sugen själv. behöver desutom fylla i min alexander tatuering. men det får vänta! ska kolla lite julklappar också. köpte lite till helena idag, men inte allt. och till tessan ska jag köpa också. så jag får springa iväg en halvtimme när hon sitter där och uträtta lite (: puss & godnatt.



för att du är du.

köpte lite smått & gott till min kära sambo idag. för att du är underbar.

image3290






Gröna lotuslyktor

Det var jättemysig julstämning nere i centrum idag när jag var där och kikade efter julklappar. varje jul ställer dom upp massa små julbodar och julstång och säljer allt ifrån fårskinnsvantar, ullsockar & julgodis. mycket mysigt. har velat ha lotuslyktor i grönt till vardagsrummet, men det har aldrig funnits gröna när jag gått in i någon affär. jag gick förbi ett stånd med just lotuslyktor och där stod två st i den stora stl. fanns bara två kvar och därför fick jag båda för 50 kr ist för 100 kr. bra va :D så nu har jag mina fina lotuslyktor som står fint på vårat sideboard i ek i vardasrummet (: sen fick jag en så snäll komplimang som värmde. när jag gick in på wedins så utbrast tjejen i kassan "gud va söt du var. förlåt, men jag var tvungen att säga det, du bara lös" sånna saker blir man så glad av (: tack.

här är dom, tyvärr var det jättesvårt att fånga den fina gröna färgen på dom. men dom är gröna iallafall (: mörkgröna.




Äntligen hemma julspecial.

Har precis gjort en stor kopp med julte. ska sätta mig i soffan och titta på äntligen hemma julspecialen. ska bli mysigt att se (: mamma är här också och håller mig sällskap och vi har tänt massa ljus i vardagsrummet. handlade lite i centrum som ni ska få se senare också! kommer även ett kollage som jag knåpat ihop nu ikväll.

nu börjar det på tv4. puss!

julstämning hemma hos familjen andersson/erichsen.
image3287



se inse.

den här vill jag ha på min nyckelknippa. en fin tanke helt enkelt. på nyckelringen står texten: Se, inse, det finns ingenting som du inte kan göra, och det stämmer verkligen. bara man vill så kan man. den här ska jag minsann köpa! den finns här och kostar 49 kr.

image3285


sen fanns det även ett halsband med tre ringar med texterna: Välj kärlek, Se, inse, det finns ingenting som du inte kan göra och Livets hemlighet: allt kommer att bli bra. 125 kr.

image3286




dream mousse blush

I morse i min julkalender fick jag dream mousse blush av älsklingen (: har provat den lite och den är jättefin. ser naturligt ut. dock är jag van vid lite rödare färg på kindorna, men den är perfekt om man vill ha lite "lättare" sminkning! tack baby ♥

image3284



Dagens planer.

♥ gå långpromenad med hunden.
♥ duscha & tvättahåret.
♥ gå ner till centrum & köpa de sista julklapparna.
♥ köpa en liten överaskning till älsklingen.
♥ köpa stakt tyg & kattmynta för att göra julklappar till katterna.
♥ dammsuga lägenheten.
♥ dricka glögg & slå in julklapparna.
♥ titta på miffo på tv 3 kl 21:00
♥ bara ta det lugnt och mysa runt i mjukikläder.






Julklappstips

den här boken hade jag tänkt köpa till en familj i julklapp.. men det är nog för familjer med mindre barn, så det fick va. har bläddrat i den och den verkar vara en perfekt planeringskalender till familj med barn, mycket att göra och lite tid. att få ner allt som ska göras i en smart bok är ju jättebra. den kostar 199 kr och finns hos pid.

image3283

Familjeboken med veckoschema är den perferkta planeringskalendern för barnfamiljen!
Du får snabbt en överblick över hela familjens schema.
Inga fler dubbelbokningar eller förvirring kring vilket barn som skall hämtas var, när och av vem.

Kalendern inkluderar en överblick av 2008 och 2009, en veckokalender med utrymme för alla familjens medlemmar (upp till 6st).
En perforerad "att göra - " och "att köpa -" lista finns på varje sida. Listorna rivs enkelt av används som shoppinglista. Efter kalenderdelen finns plats för information om: Skola, lärare och klasslistor, kontaktuppgifter och schema för aktiviteter, hälsovård, företagslista, telefonlista och anteckningar.

Bättre organisation och mindre stress ger mer tid att njuta med familjen!





spotlights

image3282


idag fick vi äntligen upp våra spotlightlister som köptes när vi flyttade in för tre månader sen..! bättre sent än aldrig. så skönt att slippa den fula 50-talslampan som var brun och gav ifrån sig ett hemskt ljus :( nu är det behagligt ljus och vi är mycket nöjda. när vi köper lägenhet när vi är färdiga med pluggande osv så ska vi renovera hela köket i den lägenheten och då ska vi minsann ha inbyggda spottar. men nu fick det bli såhär (: perfekt att man känner en elektriker så vi fick det gratis (: och visst är det fint och renstädat?! min sambo är så duktig och håller rent hela tiden. han putsade och gjorde fint "för du ska ju ta kort och lägga upp i bloggen, då ska jag göra extra fint" gull (:

nu ska vi äta lite julvört och dricka "godnatt" te, te som man blir lugn i magen av. kamomillte då (: mysigt. sen ska vi sova. gud va skönt. är så trött. somnade på soffan en timme efter adventskalendern ikväll. där låg vi som två små barn och sussade, varmt och mysigt (:

imorgon ska jag ner till centrum och kika lite. har några hundra kvar att handla för till alex.. vi har satt en gräns för 1500 i år.. förra året handlade vi för över 4000 till varandra. och vi blev (till och med jag) trötta på att öppna julklappar tillslut!

god natt & sov så gott ♥



dukning

på julafton ska vi ha potatis, köttbullar, prinskorv och annat gott i dom här forma skålarna från ikea som vi köpte idag. köpte tre st 20 cm och 2 st 12 cm.. ska knyta röda tjocka sidenband rund varje vit form så dom blir lite tillpiffade (: sen köpte vi två st slom burkar, två st 0.5 l till senapssillen och löksillen, sen två st 1.8 l, en till smörkolan jag gjorde och en till chockladkolan jag och mamma ska göra på på torsdag! även där ska jag knuta röda sidenband runt. gud så tjusigt :D hihi.

sen köpte vi en cylindervas, röda julgranskulor & röda miniljusslingor. så la jag i de glansiga röda kulorna och ljusslingan i cylindervasen. skitmysigt blev det (:

sen har vi även fått upp våra två julbockar som kommer från stockhome (: juligt!

image3281


17 december

Idag är det en vecka kvar tills julafton. den mysigaste dagen (enligt mig) på hela året. och alla andra dagarna innan julen också med allt julbak, julpyssel och glöggdrickande. julen är helt klart min favorit årstid. jag älskar att ha stora mysiga koftor på mig och halsduk, jag älskar att det är mörkt ute så man kan tända massa ljus, allt är bra med julen. den här julen är extra mysig för vi ska ha julafton här hemma med våra familjer. det är så underbart att dom kommer överens och vi bestämde att vi får äran att hålla i den stora dagen. samtidigt som jag får lite smått panik att jag inte ska hinna med allt. (det är jag som håller i julaftontyglarna här hemma) så känns det ändå som allt jag har helt okej koll på läget (: alla dagarna går efter planerna och idag har vi varit på ikea och inhandlat guldljus som ska stå på bordet på julafton, flera röda mini ljusslingor som ska ligga på bordet och ute vid den uppdukade maten i köket. stora planer med dukningen. ni fick ju se ett litet smakprov förut.. men det klara resultatet får ni se den 23/12.. ska nämligen duka dagen innan, så slipper jag tänka på det på julafton! vi handlade massa glitter, guldpaket som ska ligga på var och ens tallrik på julen med varsin namnlapp på. gud va fiffligt va :P ibland är jag glad att jag gick dekoratörutbildningen.. man har miljoner ideér i huvudet. sen är grejen att man ska ha råd också (; föresten är det 50% på alla ikeas julsaker. passa på (:



blå metallic & guldskimmer

har precis sminkat mig.. idag blev det en blå metallic ögonskugga. riktigt tjusigt om jag får säga (: sen har jag målat mina naglar i guldskimmerlack som jag fick i min adventskalender tillsammans med en plånbok. alexander tyckte nog att jag behövde en.. har en my little pony plånbok från 80-talet, men ingen "fin" så nu fick jag en svart i skinn med massa bra fack (: så den ska jag inviga idag när vi åker till ikea. känner mig en aning piggare just nu.. kan vara sminket.. kan vara ångorna av nagellacket :P nu ska jag minsann vända tillbaka dygnet.

image3279



god morgon.

har tvingat upp mig själv nyss, fast jag helst av allt skulle vilja ligga kvar i sängen och sova. det här blir mitt test att ställa tillbaka dygnet. jag har alltid varit en nattmänniska. inte trivts på dagen, men jag måste få lite sol i mig :P nu är det mörkt när jag vaknar, mörkt när jag är vaken och mörkt när jag ska sova. så nu sitter jag här, trött och jäspar. fan den som ger sig :P iallafall...

snart kommer alexander hem, han har varit och hjälpt en granne med något skåp som skulle bäras. han har utan att han ens vill det själv blivit det här husets hjälpreda :P stackarn. det vimlar massa gamlingar omkring honom! sånna som nyper honom i kinden osv. haha. ja, stackarn. men iallafall. när han kommer hem kommer elektrikern hit och sätter upp våra spotlights i köket. kommer bli så fint. hoppas nu bara att han får bort den gamla fula lampan.. den sitter ganska hårt :/

ska ta och äta lite frukost och duscha. så jag kanske vaknar lite (: sen ska jag och alexander till ikea. wii. ska bli jättekul.

ha en bra dag! ♥



Lussebullar

image3268



här är bilder från vårat lussebullsbak som vi hade ikväll. det är nog första gången som jag har gjort lussebullar och dom har blivit helt perfekta. annars brukar dom bli på gränsen till torra, men vi lyckades verkligen (: har fryst in mer än hälften och några sparade vi till oss som vi ska ha nu fram till jul. dom andra ska jag duka upp med på julafton. jag längtar som en toook till julafton. och till i morgon också när vi ska till ikea. nu har jag en hel lista som jag skrivit som vi ska kika på (: sen köper vi bara det nödvändigaste, men det är så kul att titta, planera och drömma lite ^^

imorgon ska det även komma hit en elektriker och instalera våra spottar i köket som ska sitta över diskbänken (: kommer bli skitfint! och skönt att det äntligen blir fixat. ni får se bilder sen när det är klart (:

nu är jag trött. har tittat på film med mamma och älsklingen. mamma sover över här i natt, mysigt. filmen var likabra som första gången vi såg den. är man inte redan kär, så blir man det. allt är så fint i filmen, handlingen, scenerna och ja allt. se den!

nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig & läsa. god natt ♥



I've been loving you.



I've been loving you
Too long, to stop now
You were tied
And you want to be free
My love is grown stronger
As you become a habit to me

Ooo, been loving you, too long
I don't wanna stop, now
Oh, no

With you, my life
Has been so wonderful
I can't stop, now

You were tied
And your love is growing cold
My love is going stronger
As our affair, affair, grow old

I've been loving you, oh too long, long
To stop now
Ooh, ooh-oh

I've been loving you-ooo-ooo
A l'il too longer on
I don't wanna stop it, now
Ooh, ooh
Don't make me stop, then

Ooh, beggin' you
Now, I don't believe it

Please don't make me come beg
Lord! I love you, I love you!
With all my heart
And I can't stop, now

Please!
Please!
Please!
Please, don't

Don't make me stop loving
All my heart and soul
Crying
I'm in love
Ooo, given you too much.



kvällsbad

håller på att tappa upp ett varmt skumbad åt mig & alex. har fått tre värmeljushållare med sugpropp som sitter på kaklet i badrummet med levande ljus i (: blir ett jättevackert sken från dom. alex är och postar julkorten, brevlådan töms 22.00 så vi hann precis (: bättre sent än aldrig.

har knådat ihop degen till lussebullarna som står och jäser just nu. mamma är här och jag har precis gjort varm mintchocklad åt henne. det är jättegott och enkelt. man värmer mjölk i en kastrull, häller i 2 teskedar kakaopulver och 2 teskedar strösocker, 3-4 droppar pepparmints arom (som finns bland baksakerna i affären) värmer upp allt och häller upp i en mugg, vispar grädde och häller över (: sen strödde jag över lite kakaopulver över grädden, så blev det inte bara gott utan fint också :D sen kan man hälla i rom eller whiskey i om man vill det (:

nu är han tillbaka och vi ska mysa i badet! puss&kram

senare..

nu har vi badat, skrubbade hela kroppen med ldb's peeling och gjorde hårinpackning, skönt! nu känner jag mig som en människa igen. har precis smort in mig med bodybutter och ska göra lussekringor snart (: sen blir det fika med lussebullar, lögg & filmen linas kvällsbok.


image3267


kårnulf was here.

min absoluta favoritbok genom tiderna är kårnulf was here! jag sträckläste den här boken och vart jag än var så hade jag den med mig i min väska! utifall att jag skulle få några minuter över att läsa någon sida, eller två. det är nog första och ända gången jag har läst ut en bok.. annars läser jag nästan till slutet och sen blir den liggandes. galet, eftersom slutet oftast är det bästa i en bok.. men ja, så har det blivit! iallafall, den här boken måste man läsa.. iallafall om man gillar böcker som jag gillar, dvs "problem böcker"

"När jag och min bästis Anna är femton flyttar hon hem till en trettio år äldre man som heter Charles. Vi sitter ofta i soffan på hans inglasade veranda och äter chokladkladdkaka och sköljer ner Sobril och Rohypnol med te och honung. Vi håller alltid varandra i handen när vi somnar."


image3266



underbart..

♥ jag har en underbar pojkvän som är ledig & hemma och myser med mig.
♥ jag vaknade av att våra tre katter låg på min sida av sängen och spann.
♥ det är julafton om åtta dagar & då får man äta massa god mat & öppna julklappar.
♥ jag har sex stycken olästa inredningstidningar som ligger och väntar på att bli lästa.
♥ vi ska baka lussebullar ikväll och fika med glögg till.
♥ det luktar jul i hela våran lägenhet och är julpyntat, jag har julkänsla i hela kroppen.
♥ jag ska njuta i ett varmt bad efter middagen med massa levande ljus.

dagen har verkligen varit perfekt! och än är den inte slut ♥

image3265



3:e advent

image3263



vi åt jättemysig tredje advents frukost i morse jag och alexander. den bestod av risgrynsgröt med kanel och mjölk, mackor med rökt skinka och ost, julte, som jag fick av älsklingen i min julkalender i morse som verkligen smakade jul. så tände vi såklart det tredje ljuset också. nu är det bara ett ljus kvar att tända innan julafton! och det kommer vi tända dagen innan julafton! då ska vi ha riktigt mysigt här hemma.. fast det har vi ju alltid, men extra mysigt. längtar tills den dagen. då kommer helena hit och myser med oss och klär julgranen med oss. mysigt att få lite tid med henne innan julafton. ♥

känner mig hängig idag, inte alls bra. feber kanske? ingen aning. men idag vill jag inte gå utanför dörren.. eller jo. vi ska nog ta en kvällspromenad sen, klä på oss massa kläder och gå ut och dra in frisk kall luft genom näsan. det hade varit så underbart om det snöade. tyvärr så tror jag inte att det kommer någon snö till julafton, men är man positiv och har positiva tankar, så brukar det bli som man vill ändå (: vi får hoppas som sagt!

om en halvtimme börjar adventskalendern. jag har missat massa dagar, känns lite trist, men jag satt och kikade lite på web-tv igår på svt. inte samma känsla som när man sitter under en filt i soffan och myser med en kopp te, men iallafall nått (: så det ska jag titta på. sen ska vi äta middag, det blir lite rester idag och sen ska vi baka lussebullar som vi aldrig orkade med igår. perfekt med nygräddade och varma lussebullar och glögg sen ikväll ♥

idag är det mjukiskläder och fårskinnstofflor som gäller. ska tappa upp ett varmtbad med skum också och tända massa ljus och mysa!

hoppas ni får en bra och mysig tredje advent. kramar ♥



överkast

när vi åker till IKEA på måndag ska vi (om vi hittar något som vi gillar) köpa ett nytt vitt överkast! hittade ett fint på deras hemsida som heter "kastanj" och kostar 499 kr som passar till dubbelsäng (: det vi har nu är det här överkastet som heter indira, (i vitt) men det är så tunr så det lyser igenom när vi har allt annat än vita påslakan ): så det ska vi kika på (: sitter och gör en lista på vad som ska inhandlas på IKEA, helt otroligt så längtar jag dit, även fast jag aldrig trodde att jag skulle det igen efter våra hundratals tripper dit när vi flyttade ihop (; men ack så fel man kan ha!

nu ska vi fika med te och smaka på våra goda rocky road som vi gjorde tidigare ikväll ♥

image3259



planering veckan innan julafton!

14/12 - julmarknad på grönalund med älsklingen, julpynta.
15/12 - göra massa julgodis och myskväll med älsklingen.
16/12 - posta julkorten, mysdag hemma, baka lussebullar
17/12 - åka till ikea och handla lite till julafton, pynt och uppläggningsfat bla.
18/12 - rensa skåp och lådor, fixa, plocka, översickt på allt. myskväll.
19/12 - planera julmaten, provduka i köket & vardagsrummet.
20/12 - göra chockladkola med mamma, slå in julklappar.
21/12 - handla nästan all julmat & köpa riktig julgran.
22/12 - fixa det sista, pynta apelsiner med nejlikor, torka apelsiner i ugn.
23/12 - storstäda på dagen, putsa fönster mm. klä julgranen, myskväll ♥
24/12 - vakna, öppna julstrumporna och julkalenderna, äta risgrynsgröt till
frukost, dammsuga och plocka undan, duka till julbordet i vardagsrummet
och i köket till all mat, förbered all julmat, duscha, klä på sig fina juloutfiten,
titta på kalle anka och dricka glögg och äta pepparkakor, tända juldoftoljor &
massa ljus, tända en brasa. njut!

image3258



Julbak!

Vi håller på att julbaka för fullt här hemma, det luktar jul i hela lägenheten, så himla mysigt (: har gjort brända mandlar, hallon & chocklad marmelad , rocky road, Underbar chokladmint tryffel & ska snart gör lussebullar. har precis ätit jättegod ungsstekt falukorv med hemgjort potatismos som älsklingen var så duktig att laga (: gott! min mage är proppfull. sen måste vi ju smaka på allt godis också! (:

såg även reprisen av leilas jul, för det hann jag inte se i onsdags. lika mysigt varje gång. sen blev det fullrulle på mig och vi började baka (:

idag har vi storstädat, mi lajk. det var så skönt att få det rent! har tvättat fönster, skurat kakel, skåpluckor, kylskåp,badrum och toa. dammsugit, torkat golven och putsat spelar och tavlor. skönt skönt! en storstädning till blir det innan jul igen. så det liktar gott här på julen! har tänt massa juldoftoljor nyss så det luktar jul här hemma plus allt bak! mys!

kvällen blir lugn med mys och tända ljus och bakande. sen ska vi värma lite glögg och smaka på våra nygräddade lussebullar (:

image3257



Julmarknaden.

image3216




som ni ser på bilderna var det helt fantastiskt underbart på gröna lunds julmarknad. allt var sagolikt och jag är så glad att vi åkte dit. det blev ingen skridskoåkning för vi frös så. även fast vi hade massa kläder på oss, till och med långkalsonger så frös vi. köpte brända mandlar, världens sötaste tovade tomte i fårull och varsinn godisrem. gick runt och bara myste. sen åkte vi kärlekstunneln, det var första gången vi var inne på gröna lund tillsammans. så det var jättemysigt. har fortfarande myskänslan kvar i kroppen!

sitter och letar efter recept på julgodis. imorgon ska vi ha en riktig bakdag här hemma, jag & alexander. vi ska baka lussebullar, koka knäck, chocklad kola, chockladmint tryffel , rocky road & brända mandlar och jag vill sågärna göra christmas cupcakes, men jag inser att vi inte kommer hinna allt imorgon (: så det får jag göra någon dag när alex jobbar natt helt enkelt. vi ska ha ett gottebord efter julmaten på julafton och har stora planer inför detta :P märks det? (: hihi.

nu ska jag slå in lite fler julklappar och värme lite glögg till oss och tända lite ljus. kanske spelar lite yatzy också!

god natt ♥



soffa!

vi är fortfarande på jakt efter en mörkgrå, stor, djup, skön och snygg soffa med raka linjer. divan ska det vara också. har hittat en soffa som verkligen är fin. 318cm på längden, 84cm på höjden och 105 & 165cm på djupet. kostar under 10.000 vilket är underbart och den finns i mörkgrått! perfekt med andra ord. jag hittade den på en affär i kungenskurva. dit ska vi åka och prova den när vi åker till ikea på måndag! (: hoppas den är lika skön som den ser ut. bilden är lånad från minhembio.


image3213




saffranskola doppad i mörk chocklad.

idag i min adventskalender fick jag saffranskola doppad i mörk chocklad. fy vad gott. den kom från kahls och där har dom så god chocklad! det är där vi brukar köpa vårat löste också! (: älsklingen fick ett par boxers i brunt och svart med medaljonger ^^

sitter fortfarande i myskläder, det är en av de bästa sakerna jag vet. att få mysa runt hemma med mjukiskläder och tofflor. mysigt! ska snart äta lite lunch och sen gå upp på vinden och ta ner jullådan och sätta upp lite ljusslingor på balkongen bla. sen duscha och klä på oss varmt och sen åker vi till gröna lunds julmarknad! såg på deras hemsida att man kan hyra skridskor för 30 kr, så det ska vi minsann. så slipper vi släpa med oss våra.

senare...

nu har vi varit uppe på vinden och hämtat massa julsaker (: håller på att pynta, jag har precis satt upp en ljusslinga på balkongen och ska snart hoppa in i duschen! sen åker vi till julmarknaden, mysigt ska det bli (:

hoppas ni får en mysig kväll, det ska vi ha minsann. ♥

image3210



Godnatt.

nu ska vi gå och lägga oss och läsa och sova. hörs imorgon, sov så gott ♥

image3209



Dagens outfit - Torsdag!

image3197



kläder jag hade på mig:

grön a-linjekappa - h&m
mossgrön oversize halsduk - returmakeriet
grön mössa - indiska
gröna stickade tumvantar - åhlens

grå stickad oversize tröja, som klänning - gina tricot
svart farfarströja - ge-kås
svarta leggings - h&m
hello kitty strumpor - h&m
gråa ullsockor - ge-kås
svart liten axelremsväska med liten rosett - myrorna

smink jag hade på mig:

puder - isadora (sheer transparent)
rouge - make up store (flower)
svart eyeliner - h&m's egna
svart mascara - dior show black out
mossgrön glittrig ögonskugga - h&m's egna
svart dust ögonskugga med glitter - h&m's egna
frisyr - tvättat, fönat, tupperat & uppsatt i slarvig knut



Fredagsmys.

image3190





Julbord.

Julbord ikväll, mycket mysigt. varm brasa och gameldax precis som jag hade föreställt mig. gud va gott med julmat. och vilket gottebord dom hade dukat upp (: gott! nu står magen åt alla håll och kanter. vi tog en lite längre promenad med adolf efteråt och det var skönt att röra på sig efter all mat! sen fick vi pressentkort av min mormor. fick 1000 kr på hemtex. perfekt. nu ska vi köpa ordentliga handdukar, deras living handdukar. ska passar på när dom har 50% som dom har så ofta, så man får mer (; sånna saker är kul att lägga pengar på.. när man vet att det är kvalite! nu har vi några från ikea och dom är inte så sköna..! alexanders familj har living serien i matchande färger hemma hos sig och dom är verkligen mysiga! så det ska inhandlas. sen pressentkort på teknikmagasinet, alex ska köpa nån manick så man kan lagra massa dvd filmer på, så man slipper bränna dom (: bra bra.

har haft en skit mysig kväll iallafall. imorgon ska vi upp på vinden och hämta lite mer julsaker, blandannat julslingorna som ska sitta på balkongen. så fint (: det har vi varje år. så måste jag gå igenom allt som ska hängas i granen. har köpt massa nytt iår också. så det blir kul att gå igenom! sen efter vi pyntat lite ska vi göra oss iordning och åka in till stan och till gröna lunds julmarknad. gud va mysigt. ska ta med oss skridskor och åka på den upplysta skridiskobanan. gå och titta i alla småstånd, äta julgodis och mysa! underbart. har längtat efter den julmarknaden. gäller att sätta på sig mycket kläder så man inte fryser (:

image3188



hemmaspa.

är lika skönt varje gång! har peelat hela kroppen med ldb's kroppspeeling. använde rosa skrubbvantar som jag fått av älsklingen i adventskalendern och hela kroppen blev silkeslen. sen ansiktsmask från lush som är min favorit. mask of magnaminty. underbar, och man känner sig så ren efteråt (: sen hårmask från h&m med citrondoft. så nu känner jag mig redo för julbordet ikväll (: ska sminka mig och klä på mig och sen ska vi åka vid 18. har inte riktigt bestämt mig vad jag ska ha på mig, men det visar sig!

förlåt för den dåliga uppdateringen, lovar att jag ska bli bättre (: har varit så mycket nu de senaste dagarna. fattar inte riktigt hur jag ska hinna med allt sen när jag ska börja jobba igen. galet. men det får gå (;

image3187



Lucia morgon.

klockan ringde för 14 minuter sen. utan att tänka satt jag på sängkanten och satte på mig tofflorna. sen har jag vandrat runt i lägenheten och inte riktigt förstått vad jag håller på med. trött är jag med andra ord (: men men. håller på att värma lite glögg. har nog aldrig druckit glögg halv sju på morgonen innan. satte på ugnen nyss, ska värma våra lussebullar där och snart väcka älsklingen. sen ska vi sätta oss i soffan och titta på lucia och hennes tärnor som sjunger. nu ska jag väcka en trött alexander och sen mysa framför tvn med lussebulle och glögg. hoppas ni får en mysig lucia. ♥






sleep tight.

ska krypa ner i soffan nu med älsklingen och dra en filt över oss och titta på film. blev lite sent, men vi har hunnit slå in en del julklappar. skönt (: ska äta panakota nu med hallon. gott. sen sova. sitter redan i min flanellpyjamas och fårskinnstofflor. dom värmer gott om kalla fossingar. inatt kommer jag sova gott. är trött och jag längtar till den varma sängen. hoppas ni orkar upp imorgon till lucia firandet. det ska vi minsann göra! puss. ps. alla saker på bilden nedanför är från lindex. ds.

image3185



kvällen.

image3184

Har varit inne i stan idag & varit på gamlastans julmarknad, handlat lite julklappar & druckit glögg med liv. har varit en jättetrevlig dag/kväll. hon åker till london snart så vi har haft en liten hejdå dag idag. fick gå in på en secound hand butik och köpa mig en adidias tröja för att jag frös så mycket. usch. det har ju varit varmt dagarna som varit. och nu var det iskallt. usch :P och ingen snö än. men jag tror den kommer snart! hoppas (:

idag har som sagt alexander namnsdag,. ska göra pannakota med hallon & titta på film sen, mysigt. jag är jättetrött så det blir tidigt i säng. imorgon ska jag upp och lussa för älsklingen och sen ska vi titta på lucia tidigt tidigt. mysigt. saknar när jag gick i musikklass i skolan, när vi var flera hundra som kom tågandes i aulan.. så vackert. så ska vi äta lussebullar & dricka glögg. lucia är mysigt. ska inte tända ett ljus. eller jo kanske nått, så det är mörkt och sen sitta och titta på tvn och dricka varm glögg. ♥ måste kolla upp på tv.nu när det börjar..! 06:30 gissa om vi kommer vara trötta (; får sova lite sen. på kvällen ska vi på julbordet på det fina slottet, jag, älsklingen, mamma och min mormor. gott med julmat. ser fram emot imorgon jättemycket.

här är nallen hjärtat fick av mig idag, den heter bob och är jättemjuk och ser snäll ut .. alexander ser lite arg ut på kortet, men han är världens snällaste också! (:





alexander

idag är det alexanders namnsdag (: grattis hjärtat mitt! ska köpa blommor och göra efterätt åt honom efter middagen ikväll. han får välja vad han vill ha, så ska jag fixa ihop det (: jag gick upp vid elva, men ar så himla trött så jag gick och la mig igen och somnade om. så skönt att vakna pigg sen. behövde nog sova. har varit mycket de sista dagarna! sitter och dricker te och äter hårdbröd med ost. sen ska jag hoppa in i duschen och fixa mig i ordning.

image3181


hoppas ni får en mysig dag (: puss&kram.






klädstege

skrev förut om att jag skulle snickra ihop en egen vit klädstege i trä.. men det blev aldrig av. för många bollar i luften helt enkelt. var inne nu på åhlens hemsida och hittade en exakt sån som jag ville göra. helt amajsing. och inte alls dyr. den är uppskriven på min önskelista nu (:

perfekt att hänga upp dagens kläder på så dom slipper ligga på golvet och skräpa.

image3180



God kväll.

Idag har det hänt massa saker. jag har lämnat av min mamma på en skönhets salong i 3.5 timme. vandrat runt i stan med alexander & köpt lite julklappar. för att fördriva tiden satte vi oss på ett fik och drack varm chocklad och åt morotskaka, satt och pratade om allt och inget. saknat att bara sitta och prata och mysa med honom. inte ha nått annat att tänka på än honom ♥ sen hämtade vi upp mamma, åkte hem, handlade mat och hem och dammsög och fixade oss, tände massa ljus och lagade mat. älsklingen är och kör hem dom nu och jag har precis plockat upp det vi handlat idag. kom hem ett paket från halens som vi beställt förut. med ett madrass-skydd till sängen och en lampa. har en likadan sen innan så nu står en i fönstret och en på sideboardet (: fin fint. den svarta då!

ska bli så sjukt skönt att sova. jag är så trött! ska ta och tvätta bort sminket och fixa allt här innan alle kommer hem så vi bara kan krypa ner i sängen & läsa, har massa inrednings tidningar som ibnte blivit lästa och en cosmopolitan (:  mys.

god natt ♥

image3179



loveloveloveyou.

And I won't go
I won't sleep
I can't breathe
Until you're resting here with me

And I won't leave
I can't hide
I cannot be
Until you're resting here with me






God natt, sov gott!

nu ska vi krypa i säng. skönt. först ska jag stretcha för jag känner mig helt stel. hoppas jag inte blir allt för pigg. imorgon är det upp och hoppa och fixa i ordning mig och sen är det fullrulle här hela dagen. helst av allt skulle jag vilja byta plats med mamma & få 3.5 timmes spa behandling. iih. men men (; jag får fotmassage av älsklingen varje kväll och det är inte fyskam! skönt att jag tog bort sminket innan vi satte oss och tittade på filmen. nu är det bara borsta tänderna och toa och sen sussa (: natti natt. ♥

titta här om du kan sticka

ps. tack för svaren angående pilpekaren. ser ni som kollar bloggen med explorer hjärtpilen? ds.


image3178




den 26/12

kommer min vän my hit igen (: ska bli så himla mysigt.. alltid så kul när du kommer. vi ska gå på mellandagsrean och ha skit kul. längtar som bara den! så kan vi åka skridskor någon dag också. hitta på massa! längtar! mysan. ♥

image3177



today was a good day.

image3174



bilder från idag med helena i stan. mysigt med all julpyntning. känslan i kroppen.. mys!
tack för idag gumman. har varit en jättemysig dag! saknar dig redan. det får vi göra om snarast (:
och tack för pressenterna! blev jätteglad! ♥


Någon som kan sticka?

hej! undrar om det är någon som vill tjäna lite extra pengar och göra mig glad? (: vill sågärna ha en sån här fin mössa och undrar om det är någon vänlig själ därute som vill sticka en åt mig?! hör av dig isånnafall.

antingen mejl: [email protected]
eller här i bloggen via kommentarerna!

image3173


myskväll med film & popcorne

nu är jag skit trött. man blir det av att springa runt i tusen affärer inne i stan. lite julklappar blev köpta. jag hittade inte alls alla som jag hoppats på. men nu är det klart till mamma, mormor, alex mamma, alexs syskon och hälften till alex pappa.. jisses. jag har köpt nästan klart till alex också. skönt (: måste hitta den där andra saken också! men det får jag kolla efter på onsdag.. ska in till stan igen och kolla julklappar. sen får det vara nog ^^ köpte lite annat också.. fina glasburkar till sillen på julafton, hållare till doftolja med värmeljus under och dom gröna värmeljushållarna på lagerhause.. (: fint blev det. både jag och helena var jättetrötta.. och blev lite irriterade när vi äntligen fick sätta oss på ett fik och ta det lugnt så satt det två babbel apor och hojtade så vi gick därifrån snabbt. ibland tål man inte höga ljud :P kom hem välbehållen iallafall. älsklingen var så snäll och kom och hämtade mig med bilen. mina armar höll på att gå av. mycket att bära!

nu ska vi sätta oss i soffan och titta på Love actually som vi aldrig såg på igår. tänkte poppa popcorne och tända massa ljus. myskväll. sen sova tidigt. imorgon ska vi köra in mamma till stan, hon ska ju på skönhetssalong.. hon fick ju massa behandlingar i 40-års pressent av mig & alexander. så det skulle ta 3.5 timme.. och medans hon är där åker vi hem och städar och handlar mat för på kvällen kommer alexanders mormor och christoffer alexs brorsa på middag. och innan dom kommer ska vi hämta mamma i stan efter span och fika med henne (: mycket imorgon alltså. så på onsdag in till stan och handla klart julklapparna och sen torsdag ska vi på julbord med min mormor och byta julklappar med henne eftersom hon jobbar på julafton ): men mysigt ska det bli (:

nu blir det popcorne & film (: puss! ♥

ps. ni som kollar min blogg med mozilla.. ser ni hjärtat vid pekpilen? eller en vanlig? ds.

image3170



I don't love you.

rysningar. älskar dom. älskar den här låten.






you are always on my mind.

Lyssna på en av de bästa låtarna genom tiderna..! underbara älskade du.






Julklappar!

Idag ska det handlas julklappar! med helena (: vi ska in till stan och gå och strosa runt i affärer och förhoppningsvis hittar jag alla julklappar till både alexander och de som är kvar till dom andra. sen ska vi kolla på all julskyltning och mysa och fika (: längtar efter dig så jag spricker.

håller på att lägga fram kläderna jag ska ha på mig idag och ska snart sminka mig. och äta frukost och så kommer hon snart (: mys! ♥

ha en bra dag alla! puss & kram!

image3169



testing - Juldukning

image3163



har precis provdukat till julafton. sånt är viktigt och det var bra att jag gjorde det för nu vet jag att vissa
saker måste inhandlas. och guldglitter och guldstjärnor ska ligga på bordet.. fast det orkade jag inte prova med nu ^^ hade blivit för mycket jobb. har iallafall lindat en röd glitter girlang runt en röd ljusslinga med minilampor i rött. ställt fram blockljus i guld. lagt en svart duk från hemtex & röda löpare med invävda guldtrådar. sen får ni se resten på julafton (:

nu ska jag krypa ner i sängen. imorgon ska vi in till stan jag & helena och köpa julklappar, ändrade planer med andra ord. jag måste fundera & skriva en lista på vad jag ska kika efter. fifan va mysigt att gå runt med sin bästa vän och handla julklappar (: måste kolla på nk's julskyltning också. och dricka varm chocklad ♥

har tre nya inredningstidningar också att mysa med i sängen (;

puss & godnatt!



Lush

har röjt här hela dagen. skönt! har man tråkigt så är det bra att städa. man glömmer bort att man inte har nått att göra och det blir fint (; sen går tiden fort. helena ringde mig imorse och sa att hon glömt att hon skulle vara barnvakt idag. uh. men imorgon följer hon mer oss på våran lilla utflykt (: mysigt. sen på torsdag ska vi in till stan och handla julklappar. för jag måste verkligen bli klar med dom! så mycket att göra sen innan julafton ändå. igår gjorde jag kalender, dag för dag vad som ska fixas! jag gillar listor! dom håller koll på mina dagar (: snart kommer alexander hem. han har varit på jobbet och sen varit och tränat. så nu är det bara jag som är en slappis och inte tränar.. men det känns inte som det behövs. jag håller vikten ändå *lycka* & mina promenader gör så jag inte säckar ihop helt (; ska börja med maten snart och sen ska vi titta på love actually. den går nu på tv nu, men eftersom alex är på gymmet så sätter vi på denpå dvd ist (: så blir det bättre bild också! så ska vi ha popcorne och godis, mums! fast först mat!

var inne på lush hemsida.. viste inte att man kunde handla på nätet..? fast det kanske dom börjat med nyligen? bra iallafall (: jag har lite produkter från lush på min önskelista! älskar deras ansiktsmasker mm.

image3162

nu → laga middag & sen myskväll & tända andra ljuset.



Lista!

Har du pojkvän/flickvän? Alexander
Är du kär? Javisst!
Hur tidigt stiger du upp? När jag vaknar
Vem/vilka vet mest om dig?  Alexander & Helena
Gillar du att slåss? Nej

Vad ska du göra ikväll? Titta på film & ha myskväll.
Har du utländska föräldrar?  Har massa länder i mig, så ja.
Var har du ont?  I min vänstra arm, kan inte röra den.
Är du bra på att måla? Dom som ser mina teckningar tycker det (;
Vem kramade du senast? Alexander innan han åkte och jobbade
Vad längtar du till? Julafton som tusan, allt bak & god mat.
Vad heter dina husdjur?  Lucifer, Måns, Vera & Adolf
Har du körkort? Inte än, jobbar på det.

Favoritgodis? Sura & söta & chocklad.. eller ja, allt.
Morgon- eller nattmänniska? Alltid varit en nattuggla.
Sparare eller slösare? Försöker spara. Men nu är det svårt när det är jul
Har du några homosexuella vänner? Nej, bara bisexuella.

Bio eller promenad? Bio!
Är du kittlig? Usch ja. och hatar att bli kittlad ^^

Rädd för insekter? Ja! vissa mer vissa mindre
Anser du att du är stark? Sjukt, nerå (;

Gör den ni med...



Dagens planer!

Bädda sängen & vädra ut
Dammsuga lägenheten
Städa toalett & badrum
vädra fårskinnsfällarna
slänga massa skräp & gamla räkningar
tömma diskmaskinen & städa på diskbänken
Dammtorka av alla skåp & möbler
Ta en skön dusch & göra inpackning
Titta på adventskalendern
Tända massa ljus & rökelser
laga persiennen i vardagsrummet
fixa gardinerna i sovrummet, så det är ett lager bara
Laga middag (pasta carbonara)
♥ Titta på Love actually
Njuta av älsklingens ledighet
Tända andra ljuset i adventstaken
♥ Dricka glögg & äta pepparkakor

image3161



Dagens outfit - Lördag!

image3145




oj vad många ego bilder.. men ibland får man vara ego, höhö. som vanligt kan jag inte välja EN bild, haha. så ni fick se alla (; har precis kommit hem från alexanders föräldrar. har varit på mysig middag jag, alex, min mamma, min mormor, alex tre syskon och hans mamma och pappa. alltid lika trevligt (: jag gav bort mitt hemgjorda julgodis! hade slagit in det fint i guldaskar med rosa silkespapper och cellofanplast.. så satte jag på små små röda julkulor i banden och polkagrisar på ena guldasken. kul att pyssla och göra fint (: dom blev glada. mycket fint måste jag erkänna (: hihi. åt gott och så. fick champange när vi kom och kex med brieost och äppelskivor. mums. så satt vi och planerade lite inför julafton. hela alex familj kommer och firar hos oss. tänk vi ska få ha våran första julafton hemma hos oss (: mys! alex duschar och jag ska snart ta bort sminket. skönt. ikväll har jag tillochmed haft ögonskugga. den jag fick i första paketet i min kalender (: första gången jag lyckats lägga skuggan snyggt. annars ser det bara kladdigt ut.. men det blev helt okej nu (: samtidigt som jag sminkade mig lyssnade jag på joalim nilsson med hans vacker utan spackel..! och spacklade på lite mer (;

ska prova min nya sminkbortagning nu som jag fick igår i kalendern! skönt att slippa bli illröd av tvål i ögonen (;

kläder idag var:

lejongul lång kofta med knappar - h&m (ny!)
svarta leggings - gina tricot
svart långärmad tee - divided
lejongula benvärmare - h&m
svarta låga stövlar - ecco
mossgrön a-linjekappa - h&m
svart skinnaxelremsväska - ge-kås

smink idag var:

puder - isadora (sheer transparent)
rouge - isadora (frosty rose)
svart eyeliner - h&m's egna
svart mascara - dior show black out
svart dust ögonskugga med glitter - h&m's egna


nu blir det sova (: imorgon kommer min helena hit! vi ska färga mitt hår rött! (: så nu blir jag rödtott igen. mörkrött då. puss! ♥


1.5 års firande.

image3116



- i går firade vi våran 1.5 års dag. vi skulle egentligen firat den den 6/12 då det var våran dag.. men min älskling jobbade natt då. så det fick bli dagen efter. både dagen och kvällen var helt underbar. mycket mys och bara ta det lugnt och njuta. vi åt god middag, tittade på idol finalen och tände en brasa och låg och myste på en filt framför elden. jag är så jäkla glad att vi har en öppenspis. vilken myskänsla! ♥ måns tyckte om att ligga där det var varmt och höll oss sällskap. tack älskling för en perfekt dag! älskar dig!



Lördag!

vaknade nyss. håller på att göra frukost och ska sätta mig framför tvn och titta lite..missade precis äntligen hemma såg jag nu. hoppas det finns nått annat att se (: ikväll ska vi på middag hos älsklingens föräldrar. mamma och min mormor är också ditbjudna. så kul att dom kommer överens så bra (: så jag måste ner till centrum och köpa silkespapper. hoppas dom har det på bokhandeln..! ska iallafall bli jättemysigt att åka dit ikväll. har bestämt vad jag ska ha på mig också.. kommer bilder senare (:

det är skandal.. jag har missat julkalendern två dagar i rad..! kan man se den någonstans? på svt kanske?

jag har fixat en besöksräknare. det är unika besökare som räknas. alltså har ni varit nästan 2500 st som besökt min blogg den senaste veckan. helt otroligt sjukt vad många. kommer ihåg min gamla blogg jag hade på nätet.. då hade jag ca 30 st om dagen..! hah. kul att så många läser iallafall. jättejätteskoj. vilka är ni? skulle vara kul att veta. hur gamla är ni, vart bor ni, vad tycker du om min blogg osv.. skriv så jag får veta lite om er (:

nu → frukost!

image3115



h&m paket & 1.5 års-firande.

idag fick jag ett paket från h&m stort var det och det var bra (: för där i låg nämligen massa julklappar som jag köpt tidigare. varit lite nervös att dom inte skulle komma innan jul. men det var tur att dom gjorde det (: sen fick jag även hem lite kläder till moi. hade beställt och köpt dom sakerna för jättelängesen men nu kom dom (: kul.

här är det jag fick hem:



de två sista fick baby (: inte i julklapp utan bara för att han är bäst. kavajen från hm's julkampanj och en mysig jacka med pilefoder.

nu ska vi fira våran 1.5 års dag med god miggag bestående av potatisgratäng, kött och cola och chockladpudding med vispad grädde till efterätt. det fanns inte jordgubbar ): så ska vi tända en brasa och mysa (: ♥

ha en fin kväll. det ska vi ha (: puss & kram.



sleepy

nu är jag tröött! skönt (: för vid den här tiden brukar jag vakna till liv. nej så är det ju inte, men nästan (; har iallafall haft en mycket mysig kväll, all by my self. gjort både världens godaste smörkola och tusen och en natt dadlar. dom ska jag lägg i en rund papperskartong med rött silkespapper och ge bort till alexanders föräldrar på lördag när vi ska dit på middag! iallafall.. smörkolan står och stelnar ute på balkongen och jag ska snart skära upp den och slå in den. sen ska jag dyka i säng. gud vad skönt att sova! åh (:

imorgon är alexander ledig. vi ska till guldsmeden och prata om min vigselring.. och på kvällen ska vi äta middag bestående av potatisgratäng och kött. och chocklad doppade jordgubbar till efterätt. med film mysigt


sitter och väntar på lite auktioner som vi haft ute på tradera. vi har sålt för nästan 4000 så en mysmiddag kan vi väl ha råd med (: det bästa av allt var att alex har fått eller hittat sakerna.. så då känns det ju ännu bättre att tjäna 4 tusen ^^ jag är trött på nudlar! wiho. riktig mat (:

nu ska jag gå och skära upp kolan och slå in den i smörpapper och sen sussa. god natt & sov så gott.

image3101



julgodis.

har varit och handlat allt till julgodiset som jag ska göra nu. fy vad mysigt. mamma skulle hem till min mormor, så det blir myskväll för mig själv. inget mig emot ^^ ibland är det skönt att vara ensam. ska börja med världens godaste smörkola och sen tusen och en natt dadlarna (: sen blir det bad med hårinpakning och film efter det i myskläder. ska sova tidigt ikväll. är trött. och det är ju inte så konstigt!

puss & kram ♥




kärlek på hög nivå.




1.5 år.

redbull.. det var typ min räddning i morse. somnade så sent i natt och hade sovit tre timmar innan väckarklockan ringde. älsklingen var snäll och gjorde frukost och tände ljus. och när jag gnuggat mig i ögonen och satt mig vid frukostbordet ser jag tre stora röda rosor. mitt hjärta har köpt dom till mig på våran 1.5 års dag, som är idag. blev helt varm i kroppen. tack älskling! ♥ ♥ ♥

ska hålla mig vaken nu. ska ju på arbetsterapi kl 15.00 och tänkte sminka mig och fixa lite här innan jag ska dit. och sen gå ner till centrum och köpa de ingredienser som fattas till julgodiset som jag ska göra ikväll. kommer bli riktigt mysigt. mamma kanske kommer förbi också och hjälper till (:

ska ta och plocka in lite disk i diskmaskinen och plocka lite. rensade ut massa för små kläder igår som jag ska ge till alexanders syster på lördag, vi ska dit på middag. bättre än att slänga! och kul att göra någon annan glad (: dammsuga får vänta, alexander ligger och sover, han ska jobba ikväll tyvärr. annars hade vi firat våran dag. men det får bli imorgon. bättre sent än aldrig. på söndag kommer helena hit, gud gud vad jag saknar! måste bästistanka! mm. bra ord det där. bästistanka.

ska även steka pannkakor så ska vi äta innan älsklingen åker till jobbet! sen blir det julbak hela kvällen. med julmusik och glögg (:

image3099



världens godaste smörkola & guldchocklad

Imorgon ska jag göra julgodis här hemma. har kollat i skafferiet och vi har nästan allt som behövs (: får gå en vända till affären och handla det som behövs. ska bli jättekul att ha myskväll med mig själv och koka smörkola och göra tusen och en natt dadlar. tur att vi har ett förkläde så jag slipper bli så kladdig (: leila du inspirerar mig! och julskivan ska såklart spelas imorgon också. imorgon firar jag och alexander 1.5 år, tiden har verkligen gått fort. han jobbar tyvärr, men på fredag ska vi laga god middag och lyxa till det lite här hemma med doppade jordgubbar i chocklad. jumy. ska lägga chockladen i en fin ask med silkespapper som på bilden och ge bort i julklapp bla. tänkte hälla i lite whiskey istället för apelsinblomsvatten och ge bort det till alexanders mamma och pappa och morfar. (:

världens godaste smörkola
tusen och en natt dadlar

nu är det sängdax! puss puss

image3098



torkade apelsiner <3

image3093



har haft myspys kväll med mammis. medans hon var och köpte hem pizza satte jag upp hennes julstjärnor och lite ljusslingor. satte i nejlikor i apelsiner och torkade apelsin skivor i ugnen. luktade jul i hela huset. tittat på leilas jul som tipsade om massa julgodis. så jag och alexander ska göra massa gott julgodis och slå in fint och ge bort. blir en fin julklapp det (: har iallafall haft en jättemysig kväll.

ska snart gå och lägga mig. och läsa. ska upp vid åtta imorgon och gå till dbtgruppen. sen vid tre ska jag på arbetsterapin. så ska vi se om det är nått för mig. men det lät intressant. få en personlig vägledning in i livet och framtiden, lyx ^^ och hjälp att komma igång med aktiviteter så som fritidsintressen, studier och jobb (:

ska beställa den där chockladen åt mamma på favoritsaker får se om jag hittar någon annan julklapp också (: sen sussa! puss & kram ♥



Fanny interiör

HA! titta, jag har startat en inrednings sida. (: nejdå. så duktig har jag inte varit. men det finns en sida som heter så. här hittar ni den. Fanny Interiör.

ska snart hoppa in i duschen och sen sätta på mig nytvättade hello kitty mjukisdressen, min absoluta favorit. mysmys! sen kommer mamma hit och vi ska åka hem till henne och ha myskväll med pizza, julpynt och leilas jul. programmet som framkallar julkänsla! sen ska jag ju torka apelsin skivor i ugnen. det gör jag hos mamma också. så hon kan få några (:

vad ska ni göra ikväll? tittar ni också på leilas jul?

kram fanny ♥

image3092



beroendeframkallande.





sova!

jag är trött. fast inte så trött som jag trodde att jag skulle vara. sitter här och blir mer och mer kär i Hello Saferide. mysig. ska ner i tvättstugan en gång till. sen krypa ner i sängen. nybäddad med de nya lakanen. fint blev det! bilder är här nere (: imorgon ska jag pyssla med att torka apelsinskivor. letade på google och kollade om det fanns nått mer julpyssel.. och det fanns en del! kul. fast imorgon blir det bara apelsinerna. jag ska till mamma senare på kvällen och ha myskväll. pizza, film och lite julpynt kommer kvällen hos mammis bestå av.

nej ni. nu ska jag ner i tvättstugan med alex och sen sova! lakanen vi köpt är av bumulls satin, skit mjuka och sköna. lyx lyx ^^

god natt ♥

image3089





h&m rea!

jag har köpförbud. men när en av mina favoritklänningar (har redan den i grått) kostar 98kr och bh & trosor för under hundralappen tillsammans så fick jag godkännande från alexander att jag fick köpa dom ^^ dock får jag betala när jag hämtar ut paket!

nu ska vi ner i tvättstugan. och ja, jag är svintrött. men snart klara (: ska bädda rent med nya påslakan! älskar att bädda med fina sängkläder. man sover så mycket godare (: får ta kort sen på de fina påslakanen!

image3088


torka apelsiner

det ska jag minsann göra imorgon. för jag har några apelsiner som är lite för övermogna för att äta! så det blir perfekt (:

fick tipset här

image3087



You're the cutest thing I've ever seen, like a teddy bear on heroin







te överraskning & drömmar.

älsklingen kom in med en kopp rykande kärlekste.  brukar alltid dricka det på morgonen och när jag kommer ut i köket har han lagt ett litet rött hjärta på min tallrik. romantisk? det skulle jag säga om ni frågar mig (: ska dricka upp.. och sen ska vi ner i tvättstugan igen. har bestämt oss för att tvätta igeom allt. vilken är mycket skönt. även fast vi säkert kommer vara vakna till 02. sen har vi också lovat att boka en tid en gång i veckan. och hålla det också (;

har suttit och lustläst massa inredningsbloggar. är jättesugen på att köpa lägenhet. den vi bor i nu är en hyresrätt och det känns inte helt rätt att renovera så pass mycket som vi vill göra i en hyresrätt. onödigt tycker jag. tanken är att alexander och jag ska flytta till malmö och han ska plugga till flygledare och jag gå på en inredningsskola. när han är klar med utbildningen får han fastjobb på en gång och vi kan ta ett lån. ingångslönen för flygledare är 27.000 och vi har kollat upp att han kan ta ett lån på ca 2 miljoner. och för det får vi en fin fin lägenhet. ska ta lite extra i lån och köpa nytt kök, renovera fint i badrum och fixa i ordning. precis som vi vill ha det. det kommer bli fint. det är bra att ha mål och drömmar. det måste man. men iallafall. framtid. nu bor vi ju här och trivs som fiskarna i vattnet ^^ men drömmen är såklart att ha en bostadsrätt och få renovera som tusan. fast ändå inte för det ska vara fräscht när man flyttar in.. hm. (;

ska ner i tvättstugan nu igen och vika lakan. och sen ska jag skriva en lista på julmaten som ska inhandlas, tillagas och planeras (:



en GOD jul?

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad
- Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis -
Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap

image3086


uppdatering av önskelista!

lite uppdatering på önskelistan gjordes igår.

parfymen cool water davidoff
hela cocos serien från bodyshop
boken "vem är det som bestämmer över ditt liv"
filmen the number 23
filmen music and lyrics
alla ensam hemma filmerna
filmen blades of glory
filmen underbar och älskad av alla
pressentkort på åhlens, h&m, ikea, granit, lush, indiska
ansiktsmask "mask of magnaminty" från lush
tumvantar i fårskinn
massa tavelramar i ek i olika storlekar
kokbok "vinterns söta"
långkalsongen i mjuk bumull
smyckeshållare i form av en hand i svart
plommonlila stickad tröjklänning från h&m
arbetslampa/skrivbordslampa från ikea
nytt databord "mikael" i svartbrunt
tjockt och varmt duntäcke
svarta ugg stövlar
blockljus i massa olika mysiga färger
värmeljushållare med sugpropp
frissörsax & skynke
biobiljetter
tre kuddar i grönt & guld från indiska (sånna som vi har, vill ha fler)
svarta halvlåga mcboots
fotbehandling på salong
pengar till att flytta upp hårförlängningen
mossgrön velourdress från H&M logg
vita stora cylinderkuddar till sängen
twister sällskapsspel
prenumenation på: "allt i hemmet", "dröm hem och trädgård", "elle interiör",
hem ljuva hem" "hus & hem" och "sköna hem"

vad önskar ni er ? (:






Kartell - pendel FL/Y & "kivi" lyktor.

så snygg lampa. gillar formen och färgen och allt. men den är dyr! iof så hade vi tänkt att köpa inez och den är ju inte så billig heller.. men iallafall. vi får se vad det blir till vardagsrummet (: nästa gång jag är i stan och besöker laugerhause ska jag iallafall köpa fem st gröna värmeljushållare, liknar kivi lyktorna. exakt samma färg och form och tjocka glas (: fast man får fem st för 100 kr. och det är ju bra! dom ska vi ha på öppnaspisen. är så glad att vi fick in grönt i vardagsrummet. skit snyggt (:

image3085


Love is all you need.

vi har storstädat här hemma! julstädning ^^ skurat kaklet i köket, spisen, lister, golv, fönsterkarmarna och torkat av alla hyllor, dammsugit och torkat golven. ska snart laga mat och äta och vid sju ska vi tvätta. en riktig städ och fix dag! känner mig hängig idag också. så helena kom aldrig, vill inte smitta henne. men i helgen, tror det blir söndag så ska hon sova här (: så vi ska mysa med täcken i soffan och massa ljus och film. tjejkväll! alex var snäll och tog allt tungt med städningen. medans jag gick runt och mumlade på jullåtar och dammtorkade ^^ om en halvtimme börjar julkalendern, har lyckats följa den varje dag nu, igår stod jag och fingrade på julkalendern i affären, hade varit mysigt att ha en. men jag kände inte för att slösa mina sista kronor på en pappersbit :P så det fick vara.. shit vi är verkligen fattiga nu. har nog aldrig varit såhär fattig! alex benis är slut, vi har typ 13 kr och vi får inte pengar förens den 18:de igen. jisses. vad gick snett? :P igår handlade vi lite nudlar.. och intalade oss själva att det var en kul utmaning att leva på minimum.. men jag vet inte om det är så kul (; iallafall. tur att man har mat i frysen. och kan äta rester.. och har en snäll mamma som bjuder på middag :D jag har gett mig fan på att inte låna några pengar. utan klara det här ändå. alex tror att han får ta ut lite av sin semester ersättning redan nu.. så har vi tur så har han 20 tusen på kontot om några dagar. vi får se hur vi löser allt. på nått sätt går det ju. vill man så går det ^^ vilket bra motto va (; iallafall.. middagen kommer serveras framför tvn.. det blir rester från carbonaragratängen. godare än nudlar iaf (; ska tända massa ljus. och ikväll kanske vi till och med ska tända en brasa och mysa på en filt framför elden. ♥ hade varit mysigt! idag är jag på bra humör, trots fattigdomen och trots febern så mår jag bra! är glad och lycklig. och då behöver man inga pengar. love is all you need. beatles vet sin sak!

nu blir det värmning av carbonara gratängen! (: och mysamysamysa! kanske till och med lyxar till det med popcorne i kväll. det hittade jag i skafferiet idag (: vardagslyx. haha.

ps. ni missar väl inte desperate housewives ikväll kl 21.00 på kanal 5. ds.









sovmorgon!

underbart med sovmorgon (: har inte sovit ut på flera dagar, alltid fått ställa klockan så nu känner jag mig utvilad. vadknade vid ett och har legat kvar i sängen och myst. öppnat våra adventskalendrar och ska snart äta frukost. jag fick fotkräm, lott och ljushållare till värmeljus med sugpropp (: så den har jag satt upp på kaklet i badrummet. blir mysigt när man badar. vid tre kommer helena hit, mysigt! vi ska bara ta det lugnt och fika och prata. saknat henne så mycket. så har hon med sig mina mörkblåa jeans i en större stl från ullared, hon bytte dom som jag köpte för små (: så nu hoppas jag att dom här passar. inte lätt med jeans som inte ens stämmer överens med dom "vanliga" stl.. jaja (; nu ska jag äta lite frukost och sen dammsuga och klä på mig och fixa lite!

tips på julklapp av mig är den här snygga ljusstaken. skulle vilja ha den själv också (: men vi har en del ljusstakar redan ^^ den finns här. och kostar 259 kr!

image3084



myskväll med spa <3

har haft en skit mysig kväll. är sådär mysigt seg i kroppen. vi har haft hemma-spa här (: gjorde lermask från lush, hårinpackning, fotskrub, badade med badbom och hade massa levande ljus. så nu känner vi oss som nya människor (: sen skyndade vi oss på efter badet och klädde på oss myskläder och tog med oss våra duntäcken in i vardagsrummet och har suttit i soffan och myst och tittat på EKG och CSI NY. mysig kväll med andra ord.

sitter och kollar efter julkallar på internet. är inne på inreda och kollar. funderar på att köpa två sånna här till mamma, belgisk chocklad, som man häller i varm mjölk så blir det varm chocklad (: mamma älskar varm chocklad och varför inte ge bort lite lyxig chocklad? ska köpa en Choc Milk  och en Hot Choc Dark. det blir hon nog glad för (:

hittade en jättefin sak åt alexander också. så den ska jag köpa hem. så nu ska jag fixa lite på nätet med julklappar och sen ska v fika och sen gå och lägga oss och läsa och sova! imorgon vid tre kommer gumman hit (: wiih! saknat henne!

puss!

image3082



veckoschema.

ska timme för timme fylla i vad jag gör varje dag för att se om jag gör någonting vettigt (; en bra sak tycker jag. än sålänge har jag 14-15: varit hos min psykolog. 15-16: åkte till centrum och gick och fönster shoppade med alexander och bestämde vad vi ska köpa till alex pappa i julklapp (: handlade nudlar! 17-18: ja nu sitter jag ju vid datan ^^ ska snart värma på lassagnen från i förrgår. gott!

iallafall., idag hos min psykolog så pratade vi om mitt kommande år. det ser bra ut. ska börja arbetsträna nu och sen hjälper dom mig ända ut i studierna och arbetslivet. precis vad jag behöver, en spark i arslet! (; känns så bra! jag längtar och han tycker att mina drömmar, mål och framtidsplaner låter mycket bra! jag med!

håller på med årskalendern till älsklingen nu i ps. men ska gå och värma på maten nu. är hungrig. julkalendern börjar om 40 min också. så det blir nog middag framför tvn (: sen extreme home makover kl 20. så ska vi gå upp på vinden och hämta våra tjocka duntäcken också (: mysigt. nu har vi tunnare duntäcken. sen blir det popcorne och mys ikväll med film! ska hinna med ett mysigt bad också. fick rosa badbomber som luktar jordgubb av älsklingen i min kalender (: han fick vantar ^^ så bad med levande ljus blir det också! blir skönt, har ont i magen idag. mensvärk ):

imorgon kommer ju helena hit ♥ och sen har vi tvätttid på kvällen från 18-22. skönt. jag har inget att sätta på mig! på onsdag på kvällen jobbar alexander och jag ska hem till mamma och ha myskväll och äta pizza och kolla på film (: så ska vi julpynta hos henne. hon har väntat med det för att jag ska få fixa det :$ är hon inte snäll så säg!

nu blir det maat (: puss.
image3081


videoblogg!

hej på er. här kommer ett videoklipp. haha, hade ingen aning om vad jag skulle säga. säger mest öhm.! men men (: nu ska jag få 1 timmes massage av alex ♥ för idag i min adventskalender fick jag en rosa lapp där det stod "denna symboliska och högtidliga rosa biten papper berättigar dig till: - en timmes helkroppsmassage med mysig stämning utförd av alexander ♥ obs! kan ej bytas mot pengar, den är ovärderlig!" snutten :D söt! så fick jag en lott idag också (: ska se nu om jag vunnit nått. spännande. nu ska jag ta bort sminket, skönt att kunna klia sig i ögonen! och sen massage och sen sussa. god natt!





Dagens outfit - Söndag!

image3074



svart klänning - ellos
grön sjal med röda rosor - myrorna
röda skottsrutiga leggings - JC
ullesockar - ge-kås
fodrade vintagestövlar - returmakeriet
grön a-linjekappa - h&m



Jul på Gröna Lund.

Min älskling överaskade mig med biljetter till gröna lunds julmarknad. blev så himla glad! alltid velat åka dit. men det har inte blivit av. men i år så! bara gå runt och titta på allt vackert. mys! dricka glögg och hålla varandra i handen och åka skridskor tillsammans, underbart! sen ska vi gå på julmarknaden i gamla stan också!


Gröna Lunds Jul - Premiär 23 november

Nu har vi öppnat grindarna till Gröna Lunds Jul för tredje året i rad. Kliv in i en förtrollande vacker tivolimiljö i vinterskrud med julshopping i julbodar, vinteröppna åkattraktioner, skridskobana, julmat, 5-kampsspel, lotterier och underhållning med Tobbe Trollkarl, julallsång för barnen och Christmas Carols. Passa på att utmana familjen, vännerna eller kollegorna i en julkamp. Det blir helt enkelt en busig och magisk jul på Gröna Lund. Välkommen!

image3073





1:a advent städning.

har suttit och lyssnat på lite amanda jensen. shit. bra! (: iallafall. mamma är här. vi ska sätta igång med städningen. blir bara plocka lite och hon hjälper mig att dammsuga. får så ont i ryggen av det ): så jag ska städa toa och badrum och bädda sängen och dammtorka nu (: sen ska jag gå ner till affären och handla färska lussebullar som vi ska ha ikväll när vi tänder första ljuset. snart börjar adventskalendern också på tv. en riktigt jul 18:30 på ettan, det missar ni inte va? (: jag var lite sugen på att köpa en julkalender.. men det har inte blivit av. iallafall. ska ta och röja lite här nu. och tända massa ljus tills kalendern börjar (:

uj.. glömde uppdatera. har kikat på adventskalendern nyss med mamma. den verkar himla mysig. den ska jag försöka följa nu varjedag. jopp. vi har städat här. nu är det fint igen (: mamma är bäst på att städa, för hon är lika petnoga som jag är. slipper jag springa runt och leka städpolis. hah, nerå. men jag är jobbigt noggrann..! vilken tur för mig (och för alexander) att han är petnoga också. annars hade vi nog krockat! (;

om en timme stänger ica, ska ner och handla lite fika tills ikväll. hoppas dom har lussebullar där, annars får jag gå till centrum och coop. skönt med en promenad. fast det har jag redan fått idag. upp till julmarknaden!

hittade våra ouppackade resväskor från ullared trippen och blev glatt överaskad när jag hittade rena leggings! wiho. tillochmed tre par! idag fick jag sätta på mig mina skottsrutiga röda jul leggings. men det blev ju fint ändå (: ska ta dagens outfit bild nu så får ni se snart!

er fanny ♥

svenskt 90-tal. hoh.




goosebumps

underbar låt, underbar stämma, underbart helt enkelt. jag vill att amanda ska vinna!






1:a advent

va mysigt! tyvärr jobbar min älskling tills ikväll och kommer hem vid åtta, men vi får tända första ljuset då! och då är det ju mörkt ute också. så ikväll blir det fika med hembakade pepparkakor, glögg och lussebullar.

natten har varit hemsk! adolf sov över här. våra hund, och har skällt heeela natten ): tycker synd om alex som skulle upp och jobba. han har knappt sovit nått. så jag har varit uppe och rent hela natten och försökt få tyst på honom. men det har inte gått. hrm. så idag kommer jag nog vara lagom social ^^ är trött! jättejätte trött!

men men! ska ta och klä på mig och gå ut med adolf och sen äta frukost och duscha och sminka mig. sen ska jag på julmarknaden ju (: och sen städa här tills ikväll. skönt att få det rent!

ne, nu ska jag sätta fart! hoppas alla får en mysig 1:a advent! Kramar.

image3072



Julkalendern blev klar tillslut.

shit vad jag har slitit med julkalendern. varit sur och irriterad och stressad. och det är inte vanligt att jag är det ^^ har suttit så gott som hela dagen, förutom när jag varit ute med adolf och nere i centrum en snabbis. mina ögon håller på att gå i kors, är så trött nu! så nu ska det bli jätteskönt att gå och lägga sig (: har knappt hunnit myst med alex nått nu på kvällen.. vi har suttit i varsitt rum och pysslat med varandras kalendrar. hoho. men en mysig nattfika med prinsesstårta och lussebullar och te hann vi med (: han fick ett tjockt rött adventsljus av mig med guldsiffror i första paketet så det tände vi medans vi fikade. mysigt! och jag fick en lott, tyvärr vann jag inget, en svart pulver ögonskugga med glitter och fotskrubb, som är välbehövt. mina fötter blir så nariga på vintern. fast jag alltid smörjer in dom! så det var bra (: blev jätteglad! imorgon ska jag upp och duscha, sminka mig och klä på mig och sen iväg på julmaknad i rådsparken där det bjuds på glögg, pepparkakor och sånt gott. så finns det massa att köpa, fårskinn, fårskinnsvantar, pyssel och annat. ska bli mysigt! sen ska jag möta upp mamma och umgås med henne lite. vi ska pyssla lite hemma, damsuga och städa lite inför kvällen. det är ju 1:a advent imorgon (: så ska vi äta pepparkakor och dricka glögg sen på kvällen när alexander kommer hem ♥

ursäkta de femhundra bilderna på kalendern. men jag visste inte vilken jag skulle välja så det blev typ.. alla :P

nu ska jag sova. har precis tagit en kalldusch och det var väldigt skönt. kommer nog sova gott inatt (:









God morgon!

vaknade vid nio. och jag är inte ens trött. fast jag somnade sent i natt. ska sätta på ett ägg och koka lite te vatten och göra frukost och sätta mig framför tvn och mysa med tända ljus! mysigt (: sen ska jag duscha och klä på mig och gå ner till centrum och handla textillim och en liten häftapparat! sen är det bara att sätta igång med kalendern.

nu blir det mysig frukost ♥

image3051




midnattspepparkaksbak!

vi har hållt på att baka pepparkakor hela kvällen :D mysigt! och mjöligt har det varit. men mycket mycket trevligt! och alex skrattade så han grät (; och jag var allmänt jobbig med kameran! men sånt är han väl van vid nu :O vi firar 1,5 år om fem dagar. de ni. har hängt upp en ljusslinga över dörren från hallen in till vardagsrummet också (: det blev mysigt! jopp! nu ska jag försöka sova. imorgon ska jag upp och ägna heeela dagen.. okej lite raster.. men nästan hela dagen åt att göra alexanders julkalender klar. idag hann jag ju inte!

natti natt. ♥

image3035







RSS 2.0