25 februari 2010

hej allihopa! hoppas ni mår bra? jag mår mycket bättre och jag vet att det handlar om hur jag tänker. visst brottas jag med negativa tankar och hopplöshetskänslor, men sålänge man verkligen försöker och gör sitt bästa., så är jag mer än nöjd! jag är stolt över mig själv. det har varit tuffa månader, men som det står i min horoskopbok (jungfrun) så har jag fått en mycket bättre pejl på läget! skönt att inte vara hela förvirrad. nu vet jag precis vad som behövs göras, och än en gång tänker jag resa mig upp! jag fungerar som sådan, jag måste få säcka ihop, samla ny energi och när jag själv är redo, ja då går det jäkligt fort att ändra en negativ spiral. jag mejlar med många som läser min blogg om hur man ska resa sig upp och jag är så bra på att ge andra råd. men när det kommer en käp i hjulet för mig, så är det helt plöstligt inte lika självklart, vilket det verkligen borde vara! jamenar, man måset ju tro på det man lär ut! eller hur? (: ja ghar slutat lägga över ansvaret hos andra, för att jag ska må bra, för i slutändan är det bara jag som kan ändra på saker och ting. jag!

det har varit tomt utan bloggen, jag saknar er, saknar att skriva, att reflektera, drömma om inredning, vardag, kärlek, vänner. allt det där som finns i min vardag. snart sätter köksrenoveringen igång också. ska bli riktigt kul att få se resultatet sen! har nog inte alls avslöjat hur det kommer se ut. men det blir riktigt bra. det blir inga infällda spottar som det var planerat från början, utan några coola från bolagret i krom. vitvarorna kommer vara i krom, så det blir fint! den 28 ska köket levereras! spännande!

dagarna har bestått av timlånga promenader, shopping, fika, träning, umgåtts, filmkvällar, mys, god matlagning och mys med katterna, målat tavlor med akrylfärg på målardukar osv. mycket grubblerier också, och djupa diskutioner om välmående, livet.. ja, typ (;

idag står det mysdag på schemat. har duschat och gjort en helkroppsrenovering. blev peeling av kroppen med satsumas peelingen och intvålning (med "duschboll") av samma doft från bodyshop! underbart luktar det! skrubb av tassarna, leransiktsmask från lush som är riktigt fräsch, tog den på axlarna också, det är avkopplande! (: har satt håret i en hög knut, hoppat i en favorit t-shirt från granit i ekologisk bumull och ska strax göra en kopp te. trött idag! så myskväll med god mat och film blir bra <3

ska surfa runt lite på ikeas hemsida och sen göra te. ville bara kika in och säga att jag lever. för så länge man vill - överlever man allt! (okej, nu menar jag såklart inte dödshotande sjukdomar, men det tror jag ni förstod) allt går bara man verkligen vill. och går det inte, ja då vill man inte tillräckligt mycket. så är det!

ha en jättemysig dag och kväll, så hörs vi snart igen! massa pussar&kramar!!

 

modellande i sjuttotalsmiljö. foto; josefin p.




14 februari 2010

God morgon Sötnosar! Hoppas ni sovit gott. Det är jag, ska nog krypa ner i sängen lite till innan det blir mysig alla hjärtans dag frukost här hemma. Har skickat kärlek till alla mina nära och kära i form av sms och jag vill ge er lite också. Tack för ert fina stöd, era gulliga kommentarer och för att ni är världens bästa lärare! <3 massa kärlek till er, hoppas ni får en jättemysig alla hjärtans dag! Ta hand om er nu. Så hörs vi när stormen lagt sig! Massa kärlekspussar från fanny!

tänkvärt.

"glöm aldrig bort att du är den viktigaste personen i ditt liv"

"motgångar kan vara trappsteg till framgång"

"vi har rätt att inte vara som vi en gång var. vi har rätt att förändras och utvecklas"

"den som trivs med förändring, skapar en utvecklande framtid"

"vi utvecklas när vi vågar ta steget ut i det okända"

"bestäm dig för hur du vill leva ditt liv. du har bara ett"

"vi har friheten att välja, även när vi inte tror att vi har det"

"utveckling är en del av livet och kan inte stoppas ens av tveksamma människor som är rädda för förändring"

"ju mer vi ger, desto mer kommer tillbaka till oss"

"det finns inga svar utanför dig som inte finns inom dig"

"vi kan besluta oss för att ändra ett tidare beslut"

"idag är en bra tid för en ny början, vad vill du börja med idag?"

"det sägs att barn skrattar ca 400 gånger per dag och en vuxen 15 gånger per dag. hur många gånger vill du skratta idag?"

/mia törnblom - en härlig bok.



valentine's day

hej allihopa! (: hoppas ni mår bra. jag vaknade upp med en mysig känsla i kroppen. idag är det en bra dag! började med att läsa massa tänkvärda saker för alexander ur boken "en härlig bok" av mia törnblom. det står många kloka saker i den som är värda att tänka på och reflektera över. den boken har jag med mig överallt och läser i när jag känner att jag behöver peppas, inspireras eller lätta upp en tung dag!

har precis städat i köket och slagit in lite alla-hjärtans-dag presenter. ska bli mysigt på söndag! vi ska ut och äta middag tror jag. och ja, titta på film osv. bara mysa! <3 ikväll blir det bio, filmen valentine's day med massa bra skådespelare! passande nu strax innan kärleksdagen! (:

satt och pysslade med skinnjackan igår en stund. inte helt lätt att fästa nitarna, men med nya hålslagare för skinn.. perfekt, och smidigare än att sitta med en kniv! (; kommer bli så fint! spelade gitarr gjorde jag också. alle lärde mig början på faller med lars winnerbäck <3 och jag lärde honom början på the funeral med band of horses! jag blir så mysig ikroppen av aukustisk gitarr <3 ska minsann köpa en stålsträngad när jag har lite bättre ekonomi. nu har allt gått till köket, men det blir ju fint! och höjer värdet på lägenheten så! (:

ska slänga upp lite bilder och sen kika på two and a half men och tvätta, fixa och dona innan middag och biomys!

ha en jättemysig dag! och ta hand om varandra <3 puss&kram.

 

besök på indiskresturang med helena <3 jag älskar att jag knölade ner en randig tröja under den tightaste klänningen jag äger. mysig middag! <3


 

färgning av svarta slingor pågick. passade på att kladda massa smink, sånt är ju så kul (;

  

åkte och träffades söto mamma och fikade <3 hon hade färgat håret och såg ut som pippi långstrump. fiiina du <3



älskar nya undergroound kängorna <3

 

hade mysdag hemma hos saga <3 målade, tittade på pippi, myste i soffan och åt middag!





hade min veckorenovering av kroppen, varje fredag <3

 

träffade mamma och nadia och gick ut med adolf och stella på isen. det var heeelt underbart med solen, den
glittrande snön och mysigt sällskap. drack varm choklad på fårskinnsfäll i snön efter.

 



 

 

hade tjejkväll med nadia, såg på film, frossade godis, chips och cola. myste såklart med hennes hund stella också <3

 

 

myste med vera i soffan och halvsov till two and a half men!

mina senaste dagar :D puss igen.







livet är en berg och dal bana

god morgon. snart lunch iof, men jag segar runt i pyjamas fortfarande, precis ätit två knäckemackor med coops finaste skinka, haha ^^ och ett glas juice. idag står tvättning på schemat! tvätt och middag med alexander innan han åker till jobbet. sen ska jag ta det lugnt ikväll, mysa med katterna och pyssla lite med min skinnjacka som ska få nitar på sig! film kanske? ja, vi får se (:

bloggpausen närmar sig, vet att det är många (fått mejl och kommentarer) om att det är tråkigt, och ja, det är tråkigt. men en blogg med tomt innehåll vill jag inte ge er, vill ge er mitt liv rakt och ärligt som det är precis nu, men med tanke på alla inblandade så tar jag hänsyn till det och så städar vi upp i livet innan jag fortsätter blogga. det har varit en tuff period och en stor ångestklump i bröstet dagligen, tunga besked och tårar. men jag vet att jag går ur det här starkare än någonsin och då kommer det bli så mycket roligare att blogga också! jag har försökt att lämna allt privatliv och familjeliv utanför bloggen, och eftersom jag då märkt att den tappar innehållet så känns det här som det bästa. så sista dagen jag kommer blogga på en heeeel månad är på lördag. sen får vi se om jag sticker in med ett inlägg eller två, men ja, förvänta er ingenting. då jag inte vet hur det blir. nu vill jag läka, jag vill ta hand om mina nära och kära och alla jag har i mitt liv och jag ska bena ut vissa saker som varit ett kaos på sista tiden. pausen är verkligen välkommen! och oroa er inte, förändringen gör allt bättre. för vi vill väl leva ett liv som vi njuter av fullt ut? alla har svackor, alla må brabloggar mår dåligt i mellan åt, alla inredningsbloggar har det stökigt hemma, precis som alla andra. alla är vi likadana, vi vill visa oss starka, vi vill visa oss bra. men i slutändan är vi ändå likadana, när vi tittar närmare så är det ganska självklart. livet är en berg och dal bana!

ska ta och fixa lite nu och äta upp min frukost. ha en jättemysig dag. vi hörs senare. puss&kram.





namnsdagen med finaste namnet

tisdag idag, i min hjärna var det tisdag i går, men icke. nu är det tisdag och det är den 9 februari. jag har namnsdag idag. och enligt mammas sms också det finaste namnet i hela världen <3 gullig. tack för alla fina sms jag fick när jag satt på mobilen. (: när jag var liten fick jag alltid välja efterrätt efter middagen, det var stort eftersom jag ofta hade namnsdag på en dag mitt i veckan = ingen efterrätt mitt i veckan.. så var det då!

pontus och jag satt och pluggade matte i går i hans soffa, flamsiga som bara den och skrattade så fort vi tittade på varandra. jag började klia mig på rumpan och så sa han "vad gör du?!" "men det kliar på min rumpskinka" så svarar han "vafan har du för jävla pålägg i dina brallor" låter inte alls lika kul idag, men gud vad jag skrattade. han är expert på att vräka ur sig skumma saker. har bla blivit kallad tandtroll när jag hade tupperat håret.. för att jag var så ruffsig i håret, men jamenar tandtroll? ash (; knasgubbe är vad han är! vi kom fram till igår att vi är som syskon.

jag har inga planer för dagen än sålänge, ska kanske ta en promenad och planera lite saker. pyssla, läsa, titta på film, fika med mamma, bada.. ja tiden går att fördriva ganska bra! och den går väldigt fort också! ja vi får se (: vad ska ni hitta på idag? hur som helst så önskar jag er en riktigt bra och mysig tisdag! (: vi hörs lite senare!

puss&kram.



hemma i alexanders föräldrars trädgård - 06, vi hade precis blivit tillsammans här
och jag var alltid ruffsig i håret, hade tiara och en ditmålad svart stjärna under ena
ögat som alla trodde var en tatuering för den alltid satt där ^^ tänk vad tiden går fort.





plugga!

hej allihopa (: hoppas ni haft en jättebra måndag. jag har mest bara myst runt, druckit massa te, läst topphälsa och en personligutvecklingsbok, rensat lite, diskat, pratat i tel och lagat middag (: tog ett bad förut också. och det var verkligen avkopplande. massa tända ljus och musik! mysigt! ska strax sätta mig i soffan och räkna massa matte, sen är det bara att dyka i säng för imorgon ska jag sitta i skolbänken kl 11.00.

kvällen hos mamma igår var jättemysig. vi åt god mat, tittade på en bra film, drack te, gjorde eget godis av 70% mörk choklad med likör i. riktigt gott. rullade "bollarna" i kakao. receptet hittade vi i en av hennes GI kokböcker. gott och nyttigare än vanligt godis (: åt dock chips och dipp, så det nyttiga drogs nog ner en hel del, haha (; men men. är det myskväll så är det!

ska göra mig en kopp te och sen plugga som sagt. har smort in mig efter badet, satt upp håret i en hög knut på huvudet och hoppat i pyjamasen och fårskinnstofflorna. riktigt skönt! jag är helt mör i kroppen. trött är jag också! sängdax innan tolv!

ta hand om er nu, så hörs vi mer imorgon (: massa pussar & kramar och sov så gott sen. <3





Myskväll!

Hej hej :) sitter hemma hos mamma nu med nadia. Mötte upp henne vid videobutiken och hyrde film, sen gick vi till affären och handlade chips, dipp och godis. Myskväll! :) mamma står och lagar mat, blir fiskgratäng! Gott. Jag är så glad att jag är uppvuxen med mat som alltid är lagad från grunden. Mamma är bäst! :-* sen efter middag och film blir det mys med te och sånt! Jag trivs verkligen här hemma hos mamma! Jag och alexander bodde i den här lägenheten i början när vi var tillsammans. Det är en Fin lägenhet! :) ska ta och hjälpa till nu och umgås med dom! Ha en jättemysig söndagskväll. Massa pussar! <3

Promenad på isen.

God morgon bloggen! Jag ligger fortfarande i sängen och försöker vakna till liv. Dricker te och har precis ätit mackor. Mysigt med frukost på sängen! Jag somnade ganska sent i natt, så i kväll blir det tidigt för mig. Är helt död. I morgon måste jag plugga massa matte för på tisdag har jag mattelektion igen. Men i dag ska jag umgås med min mamma :) hon, jag och nadia min kompis och hundarna ska ut till sundbygård och gå långpromenad på isen. Ska ta leggings under Mjukisbyxorna för i dag är det kallt. Solen skiner och det är hur mycket snö som helst. Vackert! I går tittade vi på en komedi och åt köttfärssås med spaghetti. Var för trött för bloggen. Ska bli bättre, jag lovar :) ganska mycket förändringar i mitt liv just nu. Men jag vet att det blir till det bästa. Funderat på att lägga ner bloggen tills allt är löst och ta upp den senare. Men då lovar jag att skriva det. Nu ska jag klä på mig och ta en promenad över till mamma! Vi hörs. Ha en jättemysig dag. Det ska jag ha. Puss Puss :)

fredagsingredienser!

- frukostbricka framför två 2 ½ men.
- storstädning av bostadsrätten
- middagslagning; laxfilé, stekt potatis och aioli
- hemmaspa med ansiktsmask, peeling & inpackning.
- filmkväll med te och tända ljus
- telefonprat
- massa pyssel 
- kvällsmackor och te

en perfekt fredag!





Hemmafuckingfru

hej hej hej hallå! gud vad jag kämpat med att få logga in på bloggen i två dagar nu. blir bara utkastad. därav min dåliga uppdatering. när man inte får blogga, eller kan. ja då har man helt plötsligt jättemycket att skriva om. är inte det typiskt (;

alexander står i köket och tillagar kvällens goda middag. jag fick välja! så det blev fläskfilé, potatiskroketter, aiolisås och sallad. jum jum. så nu står han i köket medans jag sitter och bloggar och leker hemmafru! (: blir film efter maten. jag är inte helt kry i kroppen så kanske ett bad också! jag är jättefrusen ): tina upp mina tassar lite. tedrickning blir det och mys med missarna. vera är mystokig som vanligt! <3

lite senare;

nu har vi precis ätit. jättegott var det! mätta och belåtna! ska göra lite te nu till oss och sätta på en film. hoppas på att min huvudvärk går över. aj. sitter och lyssnar på musik på spotify (är inte det de bästa som någonsin uppfunnits?!) band of horses med the funeral. den håller jag på att lära mig på gitarr. ska öva mer imorgon! då ska jag hem till pontus och kolla film så (: äta middag och ja! mys! han har redan lärt sig den på guran så nu är det bara jag som ska lära mig den sen kan vi spela in och sjunga i musikprogrammet han har. yeey!

ang. köket som några undrat över har vi fått leveransdatum! sega som fan är dom, men men. den 28 feb ska vi ha allt hemma för att kunna bygga köket (: kommer bli riktigt fint och jag är stolt. har sparat så mycket pengar till det här köket. tänk att jag var köpberoende bara för nått år sen. och nu sparar jag istället! jag är duktig! (: det är inte helt billigt med kök vill jag lova! hur som helst. nu är allt betalat, allt är påväg hem till oss. vi betalade för att få alla paket ihop plockade och hemlevererade och inbärda. kostade två tusen, och det var det värt JA! sen fick vi 2500 kr i presentkort på ikea för att vi köpte vitvaror hos dom (: perfekt. vi valde en induktionshäll så måste köpa nya stekpannor och kastruller, så det blir bra med dom pengarna (: alex är ledig den veckan så vi börjar så fort dom levererat! kuuuul. jag gillar att renovera!

här kommer lite bilder på gårdagens klädsel också (: nu ska jag göra fika! pusspusspuss <3


























trötter.

god kväll allihopa! (: ställde precis in x antal chokladbollar i kylen som vi ska ha till fika snart. blev en ganska sen middag, men det var helt okej för jag lagade sen lunch som bestod av laxfilé, kokt potatis och remuladsås. mums! till middag åt vi ugns stekt kycklingfilé med apelsinsås och ris. också väldigt gott! och receptet var hämtat från "hälsokokboken" som jag fick av mamma i julklapp (:

jag har varit så otroligt trött idag. räknat matte, tittat på början av en film, pratat i telefon en massa, städat och plockat, myst med kissarna och suttit och häckat vid datorn typ. alexander är i väg på utbildning just nu via jobbet och kommer hem runt middagstid. så det blev en lugn och mysig hemma dag för mig (:

imorgon är det fullrulle igen, så det var skönt att slappa lite i dag. så morgondagen består av fika med mamma innan information om coach utbildningen jag ska gå på som börjar på torsdag! ska bli kul och framförallt väldigt lärorikt och spännande! sen på kvällen är jag bjuden till en vän på middag. blir nog hyra film och sånt trevligt (: och ja, sen hem, sova.. typ!

nu ska jag slänga upp massa bilder som jag lovade igår. blev så sent med tanke på bion som var över två timmar lång, så jag orkade inte. så här;





frukost för några dagar sen. rågkusar är ett av de bästa bröden man kan äta om man vill vara nyttig vill säga (; ingen sirap som det kan vara i många av de mörka bröden och sen är det gjort på surdeg som är kalas för magen!



jag älskar avancerade dukningar, men det finaste är nog när det är enkelt, rakt och så få detaljer som det bara går. tallrikarna är favoriter från ikea. värmeljushållarna är i zink från favoritaffären granit.







tycker det är så himla mysig belysning i köket. jag älskar min bumlinglampa som jag fyndade på loppis för inga pengar alls. sen att det blev dyrt att lämna in den på lackering på en firma var bara värt det :D jag älskar den! och den är stor! 60 cm i diameter. whi.

 

nya ljuskorgen från granit i stål. gillar att den inte är så jämn. får plats 150 ljus :D





får ofta höra "haha, och här ser vi att köket är" määä. mobbning! jag gillar det ju ): tss. mysigt med ljusslingan i dörröppningen (jag är svag för ljusslingor)



i den här fotöljen sitter jag just nu och bloggar (:



har jag sagt att jag är riktigt nöjd med den randiga väggen jag målat. pajlettkuddarna är gay enligt alle, haha. men jag gillar dom. hade dock varit ÄNNU finare till en ljusgrå soffa. ångrar fortfarande att vi valde den här mörka.. mmm.



kuddarna är köpta på h&m home och rusta!





jag är inte lika sur som jag ser ut, looooovar haa (:





1 februari 2010.

god dag! vaknade helt utvilad, vaknade inte en enda gång i natt (: brukar alltid behöva kuta på toaletten hundra ggr. idag blir det ikeabesök och sen bio! ska bli riktigt mysigt! ska strax åka iväg. bara fixa det sista, föna hret och sånt. (:

igår var en riktigt bra dag! hela dagen, hela kvällen! jag bloggade ett lååångt inlägg, men blogg ville tydligen inte publicera det ): hur som helst. jag mötte upp helena i stan, blev stora kramen och sen gick vi som två bulldozer i shopping vimlet. hittade både det enda och det andra; fyra mattsvarta muggar från granit, kalender i svart från granit, ett stort ljusfat i zink från granit, minirivjärn till vitlök & två tesilar som är som rör i krom. lite inredienser från asian shop som är mycket godare och billigare än de thaisakerna som säljs på vanliga mataffärer och en helsvart palestina sjal som jag velat ha ett bra tag nu. från body shop fick det bli en "tvättboll" och en satsumas duschkräm (har redan peelingen i samma doft, love!). sen gick vi med tunga shoppingpåsar till en indiskrestaurang som hade fått 4,5 av 5 i betyg av stockholmstadshemsida! riktigt god mat, mysigt sällskap och iallafall en människa som var trevlig som jobbade där. haha (: vi satt i över två timmar och åt, både mat och efterrätt, drack indisk öl och myste. sen kom alle & hämtade mig och när vi kom hem pysslade jag lite vid datorn, han med. och sen drack vi te i nya muggarna och kollade på en jättebra film. uj va bra den var. tänkar film! aktivera hjärnan är bra!

ska ta och sätta fart nu. vi hörs senare ikväll, jag har massa bilder att slänga upp här. så ja. ikväll (: ha en jättebra dag! puss&kram kära ni <3



RSS 2.0