Finaste

Nu är det storstädat hemma, riktigt skönt (: lilleman vaknar nog snart och då blir det bada för honom och dusch för oss innan vi börjar med middagen. Åtta dyker grannarna upp och det ska bli riktigt mysigt att ses :D fast vi ses genom syrenbusken varje dag (;

Har bara gjort tråkigheter idag. Ibland behövs såna dagar också! Hoppas ni haft en jättebra torsdag!

Hörs igen ikväll! Puss!


Hector 10 månader

Idag blir vår snuttis tio månader! Grattis älskling! Nu har vi snart knåpat ihop en lista på dom närmaste till hans ett års kalas (: så pyssel till inbjudningarna ska köpas och skickas iväg!

Idag firar vi med hemgjord banan och persikopure Hector älskar banan :D


Mys middag!

Tacos mys med älskling, blev det igår. Alltid lika gott! Undra om man någonsin tröttnar på det? :D

Oljelamporna är från granit!

God morgon! Hoppas ni sovit gott! Och vaknade glada! Idag är det redan torsdag och vi får finbesök på middag (: av våra grannar som vi umgås mycket med. Han är bara några år äldre än oss. Kul när man får så bra grannar! Dom var faktiskt med och budade på vårt hus ^^ ikväll bjuder vi på helstekt fläskfilé, klyftpotatis, gorgonzolasås med färsk svamp och sallad. Vit chockad mousse med hallon till efterrätt. Riktigt gott ska det bli! Och trevligt! :D

Och idag på dagen ska jag måla klart inne på toaletten, vi ska städa och göra fint till helgen. Storstädar alltid på torsdagar (: I helgen åker vi till Sthlm och träffar mamma på fredag och sover där, Amie & Gabriel på lördag med mys och middag och sen går jag och älsklingen på bio på kvällen <3 och ser man in black ||| som hjärtat önskat :D längtar! Bio är något speciellt (; och på söndag träffar vi Sebastians farmor och farfar och sen hem till Anna och Robert på grillmiddag innan vi styr mot Linköping igen. Mysig helg (: med fina människor!

Vi hörs under dagen (: puss! Kul att ni kommenterar mer. Trist att prata med sig själv ^^

Ha en jättebra dag <3


MVC

Idag var vi på MVC och kollade hur mamman och bebisen i magen mådde. Mamman fick kommentaren "att du inte sitter här och sover är ett under" jag har väldigt lågt järnvärde :P nu ska jag börja med Järntabletterna på allvar, en varje dag! Allt annat var tiptopp sa den roliga barnmorskan och höjde på ögonbrynen när hon såg den gigantiska badbollen på min kropp! SF måttet låg på 26, stort, men inte onormalt påpekade hon! Och på lördag går jag (vi) in i vecka 26. 25+0 alltså. Men den räkningen är förvirrande så det orkar jag inte :D har än sålänge gått upp 7 kg sen inskrivningen och ser ut som mer enligt mig själv då kroppen har en tendens att lagra vatten. Iaf under varmare dagar. Och jag (och Hector) har tydligen slutat amma! Nu är lilleman trött på tråktuttarna! (; mat är mycket roligare! Zid hade fina bra hjärtslag älskade unge! Vad vi längtar efter dig!! Din säng köpte vi idag (med hjälp av din snällis mormor som hämtade den) och nu är det bara du som fattas!

Du är mer än välkommen älskling! <3

 


Hej säger vi


Pepparkyckling med ris och mozzarella sallad.

Åt vi till middag. Riktigt gott! Receptet finns på spisa (:

Nu ska vi slipa lite spackel och imorgon blir det måla tak och väggar inne på toaletten. Sen i veckan kaklar vi väggarna och sen in med "möbler" whi! :D nästa projekt är badrummet på övervåningen och efter det ska vi lägga klinker i lilla hallen i entrén och riva upp plastmattan och måla plankgolvet under svart. Såg det i en family living tidning och jäklar va snyggt! :D

Nu har vi filmmys och sen sova (: pussar!


Summer

Vi tog en promenad till den större sjön vid oss, den med stora bryggan och sandbotten. Här kommer vi spendera många dagar i sommar! Tog med oss frukt, mackor och dricka, hector slumrar i sin vagn. Solen skiner! Imorgon och resten av veckan ska det vara sämre väder så vi passar på (: vi är helt ensamma här. Tyst. Förutom träden som det blåser i, fåglarna som kvittrar och vattnet som kluckar mot kanten. Jag älskar mammaledigheten! Att få vara hemma och mysa med hector och snart även en liten zid! Livet är fint! Mycket mycket fint! <3 jag lovade mig själv att ta vara på den här ledigheten, för när zid börjar på dagis så börjar jag jobba igen. Eller nej, jag pluggar ju fortfarande då ^^ men sen. Så göra någonting mysigt varje dag! I sommar blir det utflykter till bla. Kolmården och stora utomhusbadet i Linköping. Vill hitta på mycket som Hector kommer uppskatta! Vill och gör allt för att han och lillebror ska få en riktigt mysig och bra uppväxt! Sebastian är världens bästa pappa! Jag är så GLAD att han är pappa till våra barn! Uppskattar dig så älskling! <3

Liiite senare. Nu är vi hemma igen (: håller på med lunchen. Hector fick mosad banan vid badet och nu gröt innan han somnade (: vi klappade fåren, tittade på hästarna och hönsen påvägen hem. Ska bli mysigt att skaffa höns i sommar :D plockade en stor bukett majblommor och gick längst landsvägen. Mysig dag!

Nu blir det fix i trädgården (: måste vattna mitt träd!!!


Svar

Hej! Hoppas ni mår bra!? Jag har läst din blogg rätt länge nu och läst om dina(och din mans) turer ang utbildning, framtid och jobb.. Senast va det lärare du skulle bli.. Har för mig jag läste att det är andra tankar ni... Vill du berätta? :-)
Han en bra dag!!!

Hej Elin :) vi mår bara bra! Om man bortser från alla härliga gravidkrämpor (; hoppas du mår bra? Ja precis i höst börjar både jag och Sebastian plugga :) ska bli jättekul, jag ska läsa till lågstadielärare. Men innan har jag några gymnasiebetyg att läsa upp. Så i höst läser jag på Komvux och i till våren 2013 så söker jag in till högskoleutbildning på distans (lärare) Sebastian kommer plugga högskola redan i höst! Så inga andra tankar :)

Kram


Gurktänder

Två söta framtänder i nedre käken har kommit upp i litens mun. Så gullig :D han fick smaka gurka idag när vi åt frukost, fick inte riktigt till det på kort. Allt går i en rasande fart med det lilla hjärtat <3 men det såg ut som två sylvassa tänder som stack ut haha. :D


Pyssel


Planterar krusbär


Morsdag

Min första morsdag! Vilka fina killar jag har i mitt liv. Frukost på sängen med hembakat bröd med ost skinka tomat och gurka, juice, te och ett prickigt paket! I paketet låg en vit frotté morgonrock som jag tittat efter länge! Mysigt att dra på sig efter dusch. Och på morgonen! Ser måttligt roligt ut med min bebismage (: så jättemysig start på dagen!

Sen klädde vi på oss, skulle få fler överraskningar. Han tänker på allt <3 kände glädje och sorg i samma andetag när jag såg det fina körsbärsträdet han köpt. Och idag begravde vi vera. Ni som läst bloggen länge vet att hon blev ihjälbiten av en kamphund. Jag la så mycket trygghet i henne, och hon var verkligen en betydelsefull liten vän under jobbiga år, tror det är svårt att förstå hur en katt kan betyda så mycket i vissas ögon, men för mig betydde hon mer än "bara" ett husdjur. Så försvann hon plötsligt och lämnade ett stort hål. sen dess har jag aldrig känt mig hemma någonstans, flyttade runt mycket. Men det gör jag nu, känner mig hemma. Förra sommaren när vi flyttade hit pratade vi om att vi skulle begrava henne, under ett körsbärsträd i trädgården. Han har nog sett vad hon betyder för mig. För att komma ihåg det vi pratade om.. Vad ska jag säga. Det var det finaste någon någonsin gjort för mig. Tack älskling! Tror inte riktigt du förstår vad du gjorde för mig idag. Det blev så fint! En fin liten begravning med ett litet brev och blommor. Och sen körsbärsträdet ovanpå. Nu kommer hon leva vidare i det. Och skulle vi någon gång flytta tar vi bara med en del av trädet! Känns bra att hon kommit under jord äntligen. Mysigaste Vera! Tack älskling och tack Maria för att ni finns <3

Jordgubbsplantor och krusbärsbuske fick jag också. Tänk vad man kan uppskatta växter!!! :D hade inte alls samma intresse när vi bodde i lägenheten!

Vi har haft loppis här där vi bor idag, så dit har vi gått också. Var fjärde söndag tydligen! Mysigt! Och bränt mig har jag hunnit med (; Snygga linjer från linnet. Glömde helt bort solkrämen. Så kan det gå!

Ska ta och vila en stund, är helt slut efter dagen. Men än är den inte slut. Ikväll tittar vi på film och hoppar i säng tidigt! Trötta båda två. Imorgon börjar ett nytt, helt klart mer underlättande liv för oss! Och det var vi värda som Maria säger hela tiden. För vad vi har kämpat! Aldrig gett upp, och nu. Nu är det vår tur <3

Grattis på Morsdag alla fina mammor!



Tyst

Va ni är tysta! Låt mig gissa.. Fint väder?! (; vi har varit ute heeeela dagen! Så skönt ute! Pysslat i trädgården, städat bort allt gult pollen och bakat grahamsbullar och två brödlimpor! Sista står i ugnen nu! Mysigt har vi haft det (: och färg har vi fått!

Ätit god ceasarsallad med egengjorda krutonger, hyvlad parmesan och knaperstekt bacon mums gott var det! Och nu har vi myskväll och tittar på Eurovision som resten av världen!

Ha en fortsatt mysig lördagskväll. Imorgon är det Morsdag och mina grabbar har hela dagen inplanterad med överraskningar mys!!! <3 det har fifflats här hemma Idag (:

Puss!


God morgon lördag!

Hoppas ni sovit gott! Det har vi (: sitter och äter färdig bredda mackor ute på altanen och solen skiner (: mysigt! Tagit en dusch och satt på en maskin tvätt, det torkar riktigt fort när man hänger ut den!

Idag har vi inga direkta planer, bara njuta av vädret, fixa lite smått inne på toaletten och äta ceasarsallad ikväll. Imorgon är det ju morsdag! Min första. Lite speciellt :D och helt plötsligt nyss blev jag väldigt ensam hemma. Älsklingen och Hector är iväg och fixar nått inför imorgon. Mysiga dom är <3

Så jag ska pyssla lite här hemma och måla stora ABC bokstäver svarta från granit (:

Hörs senare! Ha en mysig lördag!!

Våran morgon gosis <3 nappen är inte alla populär. Han har den och tuggar på för tänderna kliar ^^


Mini me.

Mamma visst är Hector galet lik mig här när jag var bebis?! :D


Mammas bustroll :D


Effektivt

Hector ammar och sover samtidigt! Han är riktigt effektiv :D


Mums


Cirkus

Den här cirkus planschen kommer hänga i zids färgsprakande rum (: gillar den massor!


Kärlek


Middag lax i folie

Nu ligger foliepaketen på grillen och vi har varit duktiga och storstädat och älsklingen har klippt gräset. Luktar så gott! (: ska strax ta en dusch innan maten. Och sen är det ju myskväll på schemat (;

Vi har varit ute hela dagen. Så himla skönt! Jag längtar inte tillbaka till lägenhet :P


Hector hälsar:

Glöm inte dricka mycket vatten och ha solhatten på när solen är så varm!!


Mysigt i gräset !


Melonmys


Min utsikt

Jag och Hector har legat på framsidan på varsinn filt och myst nu på förmiddagen när våran älskling och pappa var iväg på viktigheter (: så glad för din skull älskling, grattis igen <3

Har ätit lunch i det gröna, hängt upp tvätt ute och bara myst runt! Underbart väder även fast jag håller på att svettas ihjäl! 26 grader i skuggan. Hoppas det håller i sig!! Om två veckor kommer älskade vännen Maria hit från norr,gud vad vi längtar :D ska bli riktigt riktigt mysigt! Hon blev kanon sjuk sist så blev hemma, men nuså! Mys!!

Just nu ligger vi och läser och pluggar på uteterrasen, äter vattenmelon, glass och dricker vatten. Tagit ut filtar och kuddar så vi har det bra (: Hector sover, och vi ska passa på att städa det vi inte hann igår! Sen blir det fredagsmys!!

Puss!


Ljuvliga morgon

Vi vaknade till sol och fågelkvitter! Nu känns det verkligen som sommar! Och vi njuter! Sitter på trappen ner mot baksidan med sjön som utsikt och äter frukost. Att kunna gå ut i en stor t-shirt och tofflor, det är livet :D som Petras son sa stup i kvarten när dom var här! (: "det här är livet" och faktum är att han har så rätt, det gäller bara att ta vara på dom där ögonblicken och utnyttja alla tillfällen man bara kan. Kramas mycket, ta vara på dom sagolika ögonblicken och älska som man aldrig gjort annat. (; varför låter det där som en av mina planscher? Hehe. Jag kommer förresten öppna den inom snar framtid, det har varit så mycket runt oss som känts viktigare att få på rullning så all tid har lagts på det. Därimot tänkte jag sälja några utvalda här i bloggen till ert reducerat pris. Finns intresse så säg till så ordnar jag det innan riktiga webshopen öppnar upp!

Dagen blir lugn! Älsklingen är och fixar med sitt och jag och Hector roar oss med mys i skuggan ute på altanen, läsa teori och har förberett för middagen ikväll. Vi grillar laxfilé i folie med potatis, färsk chili, purjolök, paprika och en stark sås till. Mums! Sen blir det let's dance ikväll med smågodis och mys!

Ha en riktigt bra dag <3 vi hörs sen! Puss! (:


Älskade och efterlängtade zid.


GLADA

Får man vara så glad så det spritter i hela kroppen?! Hoppas det! För den känslan har vi haft hela dagen och iiiih! Lycka!! :D fan den som ger sig! Det är du och jag mot världen älskling! :D

Precis ätit en riktigt god middag! Och nu ska vi varva ner efter en mysig dag i Linköping i soffan kramas, titta på inspelade halv åtta hos mig och sen duscha innan sänggång. Hector sover efter plaskigt bad, han älskar att bada! Längtar tills vi kan bada med honom i hans pool som han fått av min mamma. Kommer nog bli populärt ^^

Hoppas ni haft en jättemysig dag! (: imorgon är det helg igen! En riktig slapp helg blir det för oss! Med lite toalett renovering. Vi tar det väldigt lugnt (:

Ta hand om er! Puss! <3


God natt och sov så gott!

Sov så gott fina ni. Tack för alla tips om syskonvagn! Det lutar åt en donkey! Vill ju se våra skatter <3 känns tryggare också!

Dagen har varit underbar, lyckokänslor i kroppen och haft det allmänt bra och myspys tillsammans! (:

Nu ska vi krypa ner i en renbäddad säng och imorgon blir det Linköping och kolla vagn och Ikea, för det hann vi aldrig med idag! Sen hem och njuta av vädret! Varmt hela veckan!!

Puss och sov gott <3

Pyjamas myser med pappa i soffan


Just nu hos oss.


Mys


Påväg hem till lugnet.


Linköpings trädgårdsförening!

Riktigt vackert! Picknick i Linköpings trädgårdsförening var uppskattat (: och pannkakorna var jättegoda :D vi promenerade runt hand i hand med Hector i bärselen. En riktigt mysig dag har vi <3 snart hem och njuta ute i trädgården. Dricka lemonad och ära hembakade bullar och läsa, livet är bra härligt (;


Zid-magen igår


God morgon!

Bortskämda föräldrar som har en son som sover nätterna igenom fjorton timmar är dötrötta nu. Hector vaknade av en mardröm i natt vid tre. Lilla hjärtat! Men efter en kvart sov han igen. Tänk va lite sömnrubbning kan göra en trött :P nu ska vi Iaf upp och äta frukost!

Idag ska vi ha en mysig dag! Funderar på att åka och provköra syskonvagn. Vi velar mellan två st. Bugaboo donkey och Urban jungle duo. Som sagt, provköra! Och om ni kan tipsa så gör det, är inte så inne på dom här nymodernigheterna :P kommer kännas konstigt att köra en vagn som inte gnisslar haha!

Hoppas ni får en riktigt mysig dag! Var rädda om er! <3

En av dom två vagnarna.


God natt!

Sov så gott! Hoppas ni mår bra och har haft en bra dag! Det har vi haft! Mysig på alla sätt <3 imorgon ska vi ha picknick och sen åker vi till Ikea och kikar! Se lite folk (;

Vi hörs mer imorgon! Nu ska vi krypa ner och mysa och sova! Natti natt!

Varje kväll 22:22 önskar jag någonting. Och det verkar verkligen fungera! <3


Jag älskar dig förevigt


Sover som Pippi Långstrump

.. Med fötterna på huvudkudden ^^ såhär hittade vi vår gladfis när han sovit lunch (:

Gud vad vi hunnit med saker idag! Så himla skönt! Klippt gräset har älsklingen gjort, rensat ogräs på vår grusgång, planterat, ringt massa samtal och ätit lunch ihop. Fikat på trappen, pluggar teori, myst runt barfota i gräset och myst en massa med Hector. Två tänder har han fått, han är så gullig vår skatt <3

Ska strax ställa mig och steka en jäkla massa pannkakor! Så det blir över för imorgon ska vi ha pannkakspicknick vid badplatsen. Mysig promenad dit med vagnen och sen slappa där borta! Kanske vågar doppa fötterna :D

Kvällen blir lugn, desperata husfruarna kl 21, tända ljus och mys med älskling!

Hoppas ni mår jättebra! <3


Hej hopp

Hoppas ni mår bra! (: jag sitter och planerar månadens middagar. Jäklar vad vi kan trolla :D bra med stor frys! Då vi köpt på oss massa när det varit billigt ^^ 28 maträtter hitintills med lite som måste kompletteras med!

Vi har gjort allt "tråkigt" idag och resten av dagen blir det att vara ute massa! Älsklingen rensar ogräs just nu och ska strax klippa gräset och jag har som sagt fixat matlista! Ikväll tänkte jag steka massa pannkakor så imorgon ska vi på picknick till badplatsen hos oss, mysigt! (: ska vara fint väder hela veckan!

Ikväll är det husfruarna!! Och innan det ska jag plugga teori. Det är prio just nu för mig! Körkort! Och imorgon tänkte jag fixa med det som är kvar med alla blanketter som ska beställas och gud vet vad! ^^

Ska ut i trädgården strax och hänga tvätt på tvätt"parasollet" (: skönt att ha ett sånt, även jättebra linor i tvättstugan men nu kan vi tvätta mycket! Passa på nu!

Hörs snart igen! Puss


Plantering!


Morgonmys

Morgon mys i sängen med hela familjen. Känslan av att ha er nära är oslagbart! Mysigt att ha er nära, bästa som finns! <3

Gårdagen gick åt till viktiga samtal, uträtta saker och planera. Och några samtal återstår! Slarvade bort min tid hos vår barnmorska så blev nyss uppringd och tiden har jag iallafall inte missat :D 6 kg har jag gått upp än sålänge och ja längden står antagligen fortfarande på 170 cm (; ska bli spännande att se. Vecka 26 är jag nästan i då. I vecka 4 fick vi reda på att vi väntade bebis igen.. Vart har tiden tagit vägen?

Vi satt på gräsmattan i går jag och älsklingen med Hector lekandes i vagnen bredvid och planterade i stora fyrkantiga krukor, blommor och chili. Får se om dom överlever. Jag borde nog satsa på plastblommor (; nej så fult!! men Sebastian kan det där bättre. Får skylla på att jag aldrig bott i hus innan och blom intresset har inte varit på topp.. Hur som helst väldigt skönt att sitta ute och mysa sådär!

Drack äppel juice och läste lite tidningar ute i skuggan medan hjärtat spelade lite. vi har två timmar egentid på dagarna så vi inte klättrar på väggarna nu när vi är hemma :P klättrar på varandra gör vi jämt!! (;

Jag har svårt att svara på era kommentarer när jag bloggar från mobilen vilket jag till 99,9% alltid gör. Men vad ni gör mig glad jämt! Jag förstår inte vad jag skriver som får er att må bra. Men glad blir jag, för jag vill att ni är glada <3 den som önskar andra illa vet nog inte att det bara slår tillbaka. Jag har valt att inte skriva om vardagsjobbigheter. Vi har det fruktansvärt tungt ekonomiskt nu tex innan allt går igenom med Fsk, MEN en sak som jag älskar med oss, vi ger oss aldrig. Vi vill och vi gör. Det är allt som betyder. Men allt vänder alltid och sålänge vi har varandra så orkar man det mesta. Den där positiva kämparglöden som många av er nämnt att jag har, den är där och det är nog den som fått mig att orka livet, tung ryggsäck har jag, men som min fina vän My sa igår när vi pratade "framtiden är eran" och det är precis så vi lever, här och nu och framåt, aldrig bakåt! Allt löser sig, det vet jag. Och sålänge man vet det! Då löser sig det mesta!

Tack för att ni finns! <3 nu frukost och sen starta dagen! Puss!


God morgon måndag

Har sovit riktigt gott i natt, älskar våran säng. Kom ihåg hur många gånger jag vaknade upp på nätterna när jag var gravid med Hector för att jag var så kissnödig. Nu sover jag så djupt, så vaknar i panik på morgonen ist :P utvilad är jag iaf! Vi hade en mysig kväll igår. Åt god middag, kycklingfilé i ugn med rotfrukter och tzatsiki, tände massa ljus (vi missbrukar verkligen värmeljus) och åt älsklingens favorit ostkaka med grädde och sylt. Skulle tittat på let's dance som vi spelat in trodde vi, måste ringa boxer och be dom skicka en box som är pålitlig (; det är inte första gången den inte gör det den ska. Blev en film istället som var bra den med.

Har verkligen haft en bra helg med Petra och Co. Vissa klickar man med - och jag är minst lika glad Petra att jag fått lära känna dig! Jag saknar dig redan! En bra, mysig, intensiv helg. Tomt och tyst blev det när dom åkte. Vi har varit åtta st här. Tretton om man räknar med katterna ^^ fullt ös! Mys i lördags när vi alla låg och hade filmkväll med uppblåsbar madrass (barnen sov på den) det kändes lite som scouter lägrena (; märker hur trött jag blir, gravid och noll energi, men det gick över förväntan! Glad att ni var här! <3

Idag ska vi plantera ut lite allt möjligt i trädgården, det växer fint i pallkragarna och igår kväll gick jag ut och vattnade allt, underbara sommarkväll, helt underbart. Ljust sent på kvällen, fortfarande varmt. På dagen var det 22 grader i skuggan. Riktig frihet att bara kunna stoppa fötterna i gunmistövlarna och kliva ut på gräsmattan. (felicia undrade om man kan bada i vår sjö, vi har ju som ni säkert sätt sjötomt och ja det går att bada i den, ska bara rensa upp alla härligheter på botten ^^ annars vågar iaf jag inte bada haha, den stora sjön vi var vid häromdagen har tydligen sandbotten, det vi tänkt fixa med)

Dags att gå upp! Frukost och massa inplanterat idag, fixa hemma, mysa med Hector och Sebastian och njuta av vädret! Hoppas ni mår bra och är utvilade inför veckan (: hörs under dagen! Puss!


Sommarsyssla

Vi har en helt underbar badplats vid oss, det känns som att vi kommer vara där väldigt mycket i sommar. Var så mysigt idag att sitta där med kärleken, barnen sprang runt två ramlade i sjön haha. Bra där. Vi tittade och klappade getter får och hästar, tittade på tupp och hönsen. Mackorna och chokladen smakade så bra och ja. Det här var det vi ville ge Hector och zid. Ett lugnt liv på landet med djur och natur. Jag tror vi lyckades väldigt bra. Vi älskar det här. Är det någonting vi kommer kämpa för så är det att få ha det såhär.

Tack för en mysig dag allihopa <3

Nu vankas middag och myskväll med chips och film kanske? Vi får se, många viljor ^^


Picknick

Vi är ute på promenad och ha med oss picknick mysigt! Sitter nere vid vår badplats, Fint väder idag också. Och jag tror jag fått en väldigt nära vän, en sån man har livet ut. Helgen har varit allt ni kan tänka er. Underbar, kaotisk, trevlig, mysig och bra! <3

Ska ta och hjälpa till med mackorna och värma chokladen. Hoppas ni mår bra! Vi hörs sen!


På stan

En GLAD dag med sex stycken virriga, glada, flamsiga människor! Vi har ätit på thairestaurang. Hector åt såklart inte thai (; han tuggade på en gurkbit istället. En tand han kommit fram i underkäken! Kan säga att det är lite obehagligt när han ammar. Men så är livet ^^ vi har fikat smoothie och munkar i solen på en parkbänk och handlar på systemet. Dom tyckte nog synd om mig för set åkte ner några alkoholfria öl och cider till mig :P

Nu ska vi hem till landet igen och vårt mys hus och grilla, umgås och mysa! Är helt slut ^^

Hoppas ni mår bra och har en lika fin och solig fredag som vi har!

PUSS!


Hector <3


Hector äter thai


Hector shoppar


God morgon!


Här är vi glada!

Fick en mysig glad kille hos mig i soffan när jag vaknade till, hade sovit en timme denna gravid trötthet alltså.. Slarv slarv med Järntabletterna!!! Han är världens bästa myssällskap Hector! skönt att ha sovit lite innan vi får besök (: ska ta och laga middag tills dom kommer också, blir pasta carbonara, är så gott ju!

Haft en bra dag, pysslat med foton som ni såg ^^ städat, myst med familjen och slappat i soffan till inspelade halv åtta hos mig! Men nu ska jag torka av ytor och våttorka golvet (:

Ta hand om er! Puss!


Fotovägg


God morgon!

Hoppas ni sovit gott! Är väl ganska många som är lediga idag? Mysigt! Vi har precis ätit en ganska sen frukost. Jag vaknade vid nio och tassade upp, hela huset sov ^^ så storstädade badrummet och rensade lite därinne, tog en dusch, peelade kroppen och gjorde ansiktsmask. Bra start på dagen! Kortet jag la upp innan på finaste älsklingen tog jag vid frukosten. Ännu en bra start på dagen, min vackra make leendes! Jag älskar dig så obeskrivligt mycket. Du är verkligen allt. Har underbart kul ihop, älskar varandra och har allt vi velat ha. Du gör mig lycklig! Glöm aldrig det <3

Ska ta och fortsätta städa. Ska bli riktigt kul att Petra och Co. Kommer! Får se vad vi hittar på, och hoppas vädret är bra. Men enligt vädret ska det bli bra! Sebastian och Hector badar och sen när vi fixat klart hemma ska vi träffa några grannar och pyssla. Haha (:

Ha en mysig dag! Så hörs vi! Puss!


Jag älskar när du ler!


Middag


Café häng på fräcka fröken

Myste på café tidigare. Riktigt goda chokladbollar och cola på glasflaska är bäst! Fräcka fröken besökte vi.


Glädje, precis som du är för mig <3

 



Utanför


Fiiiiint vääääder!!!

Idag strålar solen, himlen är blå och vår trädgård blommar för fullt! Lasse med sin "lycklig och förvånad" spelas och humöret är på topp! Hoppas ni mår bra och har sovit gott! :D

Idag är två möten inbokade, sen hem, plantera blommor och mysa! Jag tänkte lägga mig på en filt i skuggan med teori och en liten Hector och mysa. Läsa böcker för honom och njuta av vädret och honom <3 kan inte förstå att han ska bli storebror! Han kommer vara den bästa mot zid. Våra fina killar! Kärlek!! Vi har planerat upp vårt liv fram till 2017, haha. Det kommer fler små. <3 men innan det är det utbildning och jobba ett år. Två nu, två sen sa vi. Och så ser det ut!

Jag önskar er en riktigt fin onsdag! Imorgon får vi Sthlms besök tor-sön av Sebastians tjejkompis Petra med familj. Riktigt kul! :D

Puss på er och tack för att ni skriver. Det gör det här tusen ggr roligare! Och heja ami! Bra, du ska se att du mår mycket bättre av det <3 jag är stolt över dig gumman!


Våran knubbis

Mysigare händer finns inte. Älskar att pussa på dom små knubbiga <3 och när han håller mig i handen. Världens bästa Hector <3


Kaos på coop

Haha. Jag vet inte vad jag ska skylla på längre med min förvirring. Är det att jag är gravid?! Ammar eller både och? Eller har extremt mycket i huvudet? Eller allt :P jag är inte bra på att handla medan jag pratar i telefon.. Efter 1,5 timme inne på Coop med en vagn fullt med vad jag vet inte vad?! Så blev jag så upptagen med det vi pratade om så jag tappade bort vagnen "vart sjutton är min vagn" hojtar den förvirrade gravida kvinnan och får kuta runt inne på stormarknaden för att försöka hitta sina saker. Haha. Jag fick ett sms av Sebastian som tydligen kommit in i affären och suttit och iakttagit mig ett bra tag "smyger du runt bland godiset nu igen gumman" haha! Flams! Hur som helst vi överlevde den här veckohandlingen med. Även fast jag säkert inte ens fick med mig hälften av det vi planerat.. Hm.

Nu är vi påväg hem. Jag ska ha myskväll med DH och en calippo cola och tända ljus, älsklingen ska spela och Hector ska få sin kvällsgröt och sova när vi kommer hem.

Dagen har varit toppen fått så mycket uträttat! Haft en jättemysig dag ihop (: Och varit på förlossningen och undersökt mig, tipp topp än sålänge :D håll tummarna att det fortsätter bra!

Ta hand om er nu så hörs vi! <3 puss!

Vår middag på godaste salladsbaren (:


Tisdag!

Hela familjen är uppe, zid med. Han kommer nog jobba på cirkus i framtiden.. Haha (; igår när vi satt och fikade hoppade hela magen upp och ner. Buse! Planerade hur hans rum ska inredas, det blir en röd tapet med små vita prickar på ena fondväggen - och sen en färgexplotion ^^ gula pocket stringhyllor, färgglada leksaker.. Ja ni förstår ^^ kommer bli riktigt kul att fixa därinne! Funderar på att ha det som projekt i sommar. Ja sen är han ju beräknad den 15 september så då hade det varit kul att ha det klart.

Idag kommer Diablo tre hihi, något min älskling väntat på i år. Ja dataspelet ^^ så vi åker in och köper det, han har medvetet sparat presentkortet han fick av mig i ett av paketen när han fyllde år, eller om det till och med var ifrån julas.. Hur som helst. Linköping idag och handla lite mat. Ska försöka knåpa ihop en matlista för veckan innan (:

Jag ska plugga massa teori idag. Schemat jag pratade om igår börjar vi följa idag och på min "egentid" när Hector sover lunch och jag antar att Sebastian kommer spela så tänkte jag plugga massa. I mitten av juni har jag halkbana och efter det är det dags för uppkörning. Har inget bokat än för uppkörning, vill att allt sitter jättebra innan! Men målet är körkort inom en snar framtid! Mål har jag satt upp är nog nödvändigt för en sån person som jag. Många saker samtidigt gör så allt tar längre tid, men nuså (:

Nu är frukosten klar! Hoppas ni får en riktigt bra dag! Så hörs vi (: puss&kram

Fina Amie som vi träffade i helgen. Om tre helger ses vi igen. Mys! Då ska vi jag och hjärtat ha mamma och pappa tid på kvällen och gå på bio och mysa medan Amie och Gabriel passar Hector.


Schema

God kväll <3 vi ska strax sjunka ner i soffan och mysa till inspelade let's dance äta lite popcorn och slappa. Ätit middag gjort ett schema för dagarna tillsammans. Struktur är a och o om man är hemma såhär. Och ni behöver inte vara oroliga (: vi mår bra. Det är bara oroligt såklart. Jag är en riskmami som kan vara en sån som föder tidigare. Tiden får utvisa. Nu är vi hemma tillsammans och tar hand om varandra. Ingen av oss mår hundra. Men har man varandra klarar man det mesta. Det har vi fått bevisat gång på gång. Jag älskar dig! Så nej. Ni behöver inte vara oroliga. Vi är bara uppe i "lösa-allt-fixa-allt-få-ordning-på-allt" just nu. Men VI mår bra, Hector mår bra, zid lever rövare i magen och huset står fortfarande och ger trygghet. Vi mår bra när saker runt om kring fungerar. Vilket det börjar göra nu. Men som min mamma säger: trots allt som gått emot har vi alltid varandra, vi hittar alltid stöd och trygghet i varandra. Och vi älskar varandra! Resten löser sig alltid! Oavsett vad.

Nu ska jag sluta svamla :P och mysa med finaste sebastian! Sov så gott sen! Puss&kram


Fika

Mysig fika på stan, nu ska vi göra det bästa av allt och hålla ihop och älska som aldrig förr. Som jag skrev igår, när den ena inte orkar då orkar den andra för två. Det har varit en tuff resa sen start. Nu börjar vi få ordning och en sak jag älskar med oss. Vi ger aldrig upp, vi stöttar varandra och hjälper varandra. Kommer alltid finnas för honom, och han för mig. Det viktigaste är att vi mår bra nu. Och jag vet att det gör vi snart. Bort med orosmoment och in med glädje kärlek och mysigheter. Det vi är bäst på.

Tog en mysig fika i stan, pratade om livet, om framtiden, kommande veckorna och barnen. Det är så lätt att lägga glädje ämnena på hyllan när ett åskmoln hänger över en, men nu, allt ordnar sig, zid bara måste stanna i magen, vi måste må bra och det kommer vi, för har vi varandra har vi alla förutsättningar. Resten kvittar.

Det som är viktigt nu är vår lilla familj. För er gör jag allt <3

Nu ska jag ta tag i lite saker här, älsklingen fixar med sitt och Hector sover en stund. Ikväll ska vi tända massa ljus, tänkte massera älsklingen och bara mysa. Njuta av att vara hemma i ett städat hus tillsammans. Äta gott och så. Det som känts rörigt börjar reda ut sig, äntligen. Nu tar vi nya tag tillsammans <3

Har rensat i litens garderob ^^ färgglatt varehär!


Sleeping beauty


Borta bra..

God morgon fina! Hoppas ni mår bra! Vilken helgon haft, både på gott och ont. Och igår i bilen påväg sa Sebastian "borta bra men hemma bäst" vad det stämmer! Sovit som en prinsessa i vår mysiga säng. Och vaknade upp bredvid ett stort leende :D idag ska vi må bra. Dagen igår var inte alls som det hoppades på, men det kommer alltid något gott ur allt. Vi fick svar på en sak vi velat om ett bra tag vilket var riktigt skönt. Och nu kan vi fokusera oss på det som faktiskt betyder någonting. Att må bra i vår lilla familj. När den ena inte orkar, då orkar den andra för två. <3

Frukost nu Hector gav oss världens sovmorgon stackarn har inte sovit alls på dagarna. Han var så trött igår när vi åkte hem. Men nu, tillbaka till hans rutiner. Nästan, idag åker vi in till Linköping och myser runt, fikar och umgås. <3 så han får sova i sin vagn.

Senare idag ska vi fixa i trädgården och packa upp, grilla och bara mysa. Så himla himla skönt att vara hemma!!! :D

Nej nu ska jag ta mig ur sängen och äta frukost med mina killar! Någon frågade om jag måste ligga i sängen under sjukskrivningen och nej, därimot gå och lägga mig när jag får sammandragningar. Vilket jag får bär jag lyfter Hector och stressar runt. Så vi tar det lugnt (: myser jag med Hector sitter vi ner helt enkelt. Det här ska gå bra ska ni se. Är det någon som alltid ser positivt i saker så är det jag. Allt löser sig alltid till det bästa!

Ha en jättemysig dag! Och var rädda om er. <3


Utan dig vet jag inte vad jag skulle göra!


Fest

Nu är vi väldigt mätta efter en mysig middag hos min mamma. Ska strax bege oss på fest hos en gemensam kompis som fyller år.

Dagen har varit jättebra! Vaknade, fick nybakat scones hemma hos Helena och Joakim, mysig start på dagen. Åkte till stan träffade bästa Amie och gabbe fikade shoppade och umgicks. Massa Hector mys hann dom med också (: Amie kommer bli en riktigt bra gudmor till zid! <3 och sen åkte vi till mamma. Ätit umgåtts och nu ska vi som sagt på fest! Jag är trött, men vaknar nog till ^^

Hoppas ni mår bra! Tack för att ni är så snälla <3

Här är jag idag! (:


Imorse


Vecka 23


Sthlm

Vill bara sticka in och önska er en riktigt mysig helg! Tack för att ni bryr er! Uppskattar det väldigt mycket ska ni veta! Vi börja finna oss i allt. Eftersom Hector kom i vecka 29 så har jag nu blivit sjukskriven. Jag klarar inte av att hålla i honom som jag vill utan att få sammandragningar. Eftersom jag behöver hjälp hemma så kommer vi vara hemma båda två tills zid kommer. Det är tufft att inse att man kanske inte kommer gå hela vägen, även fast vi verkligen gör allt nu för att det ska det.

En sak är positiv! Vi får en jävla lång semester ihop! (;

Nu ska fsk sjukskriva Sebastian och det är bra. Jag och Hector behöver honom hos oss.


Bloggpaus

Jag kommer ta en bloggpaus på obestämd tid, det är mycket hemma nu och jag vill lägga tiden på familjen och att lösa allt här.

Men vi hörs snart igen! Såklart (:


Storstadshelg

Helgen är uppbokad till max! Kul riktigt kul ska det bli och vad jag/vi längtar!

Fredag åker vi upp, jag träffar Helena och Hugo. Ska bli så mysigt att få träffa dom, lilla Hugo! :D tjejstund tillsammans innan Sebastian och Joakim kommer dit, så blir det middag och film och myskväll <3 sover över där med!

Lördag åker jag, älsklingen och Hector till stan och träffar Amie och Gabriel och ta en fika! :D ska bli kul att se Stockholm igen, det är ju trots allt vår födelsestad ^^ sen åker vi hem till mamma, äter middag och umgås och sen när Hector somnat så åker jag och älsklingen på vår kompis Håkans födelsedagsfest! Runt trettio personer kommer dit. Ska bli riktigt roligt! (: åker hem till mamma och sover där!

På söndag ska vi till Anna och Conny och ellie på lunch sen åker jag till mamma och älsklingen och Hector åker och hälsar på Hectors farmor och farfar. Jag äter middag ihop med mamma medan, egen tid ihop var längesen så det ser jag fram emot! <3 sen åker vi hem på kvällen igen, garanterat lite gladare, tröttare och lyckligare (;

Blivit lite blogg paus. Har tagit hand om min älskade familj, myst och planerat framöver. Ändrade planer, men allt har nog en mening, jag tror på det. Sålänge vi har varandra! Jag älskar er! <3

Precis ätit lax i ugnen med en röra gjord på fetaost, crème fraish och pepparrot, kokt potatis och en stor sallad! Mums! Hector har precis somnat för natten och nu ska vi mysa i soffan, dricka te och jag har tänt massa ljus (: tänkte skopa upp lite lakrits och polkagris glass och titta på någon film! Mys!

Hoppas ni har en mysig kväll! <3 puss!


Pappa läser sagor bäst.


Kämpe

Såg på programmet "sjukhuset" där visade dom den förtidigt födda melwin. Det var inte kul att slussas tillbaka till de där, massa maskiner, pipande ljus så fort andning eller hjärtslag gick ner, slangar överallt. Kommer ihåg när Hector var drygt en vecka, då visste vi fortfarande inte hur han såg ut. "skulle vi kunna få se våran son?" så tog sköterskan bort slangarna som hjälpte hans lungor att blåsas upp så han kunde andas. Jag kommer ihåg hur det kändes att lämna honom i kuvösen där i akutrummet på kvällarna för att vi skulle gå och sova. Hur man kände sig isär sliten inombords. Hur jag tassade upp mitt i natten och gick och hälsade på honom och kunde sitta och titta på hans lilla lilla kropp genom kuvösen. Hur hans bröst andades upp och ner, samtidigt som jag höll koll på maskinen som var kopplad till honom dygnet runt. Det var som läkaren sa på tv programmet "föräldrarna slits mellan hopp och förtvivlan" jag tror inte man kan sätta sig in i rädslan man känner för att det enda dagen är jättebra med ens barn och ett dygn senare ser det kritiskt ut igen. Hector hade sån tur. Ni anar inte. Han var stark redan från början. Vi umgicks med ett annat föräldrar par på sjukhuset. Deras son gick hastigt bort. Från jättebra till jättedåligt. Melwin på tvn klarade sig inte heller.

Jag älskar honom, mer än ni kan ana. Han bodde inte länge i min mage, jag tror att han vet hur mycket vi längtade efter honom. Jag är så tacksam att han inte fått några komplikationer. Att han orkade. Att han hade viljan. Han är min idol. Orkade han överleva trots att han skulle bott kvar i värmen i magen så många veckor till, klarar Hector då klarar jag! Han ger mig ork när det är jobbigt och han har gett mig en helt annat syn på livet. Man ska aldrig aldrig ta någonting för givet.


Vackra


Som en saga

Vi har haft en riktigt mysig underbar dag tillsammans. Åkt på loppisar, hittade det jag framförallt letade efter, en stor zinkbalja som vi ska plantera lavendel i och ha på framsidan. Vi har ätit lunch, fikat i solen på en bänk vid vattnet, promenerat och njutit av varandra! Ja, jag älskar att ha honom nära. Njuter av den här veckan! På måndag (skrev fel innan) så börjar maken jobba igen, nytt jobb, bättre lön, bättre avtal! Det är vi glada för! Äntligen ett seriöst företag!

Tanken var att vi skulle ha picknick i skogen här där vi bor, men liten Hector var trött och sover redan för natten. Så vi har picknick på vardagsrumsgolvet med plockmat. Grillad kyckling, grillade revbensspjäll, tomater, potatissallad och äppelcider. Mys! Film och mysa ikväll!

Hoppas ni haft en bra dag ni med! <3


Mina hjärtan <3


On the road


God morgon måndag!

Ny vecka, nya möjligheter! Idag åker vi iväg till en stor lada med loppis, ska bli så kul. :D utflykt med lunch ute och massa mys! En riktigt bra måndag <3

Hoppas ni får en bra dag, var rädda om er! Puss&kram

Just nu:


Natti natti!

Nu ska vi äntligen sova! Har haft hemmaspa med masker Peeling och dusch. Lovley!

Imorgon åker vi på loppis ^^ och har utflyktsdag! Mysigt det ska bli.

Någon frågade om källan till barnpsykologin jag skrev om innan, och det var en som var med på "efter tio" för tre?! Veckor sen. Vet inte om det går att hitta på tex tv4play? Ingen aning. Men vem säger att hon har rätt ^^ jag tycker att man ska lyssna på sin magkänsla, titta på sitt eget barn istället för alla andras och så kan jag lova att man som mamma alltid fattar rätt beslut! Jag vet att Hector är en trygg, liten livsnjutare! Och jag är stolt över honom oavsett i vilken takt han än utvecklas! Han är vårt allt <3

God natt fina ni, imorgon är det en ny dag med nya möjligheter!


Chili con carne middag


Myser.


Myser.


Johanna!!!!

Neeeej nu missförstod du mig!! Eller oss! Jag tog inte ALLS illa upp eller tyckte du trampade över, jag spekulerade i hur det många ggr har varit här med hans utveckling och då har det varit folk som frågat av ren elakhet. Jag publicerar inte allt här. Självklart får man fråga! Jag tror bara att Hector är en knepigt exempel att jämföra sitt egna fullgångna barn med tyvärr, med tanke på att han utvecklas helt i sin takt i kroppen och utvecklingen på den en vad han gör i sin utveckling i huvudet. Tror mer på att man ska "jämföra" men barn som är i samma situation. Eller vad tror du? (: att mammor skriver till mig och säger att "mitt barn kunde minsann här hon/han var" ja det är ju jättebra! Att dom kan, men Hector han är senare trots sina 9 månader och så är det. Jag blir nog som du skriver störd på det tillslut. Eller mer ledsen för jag vet inte hur han kommer utvecklas, därför är det omöjligt för oss att veta exakt hur han kommer vara vid ett år tex. Hur han kommer klara dagis? Hur han kommer vara med barn i samma ålder sen? Sånt oroar och ja lite mer oro strös på när man ständigt blir frågad hur han utvecklas. För jag vet att det går trögre för honom än en som föds på utsatt tid. Vem vet hans lillebror kanske är mycket mer utvecklad i sex månaders åldern än vad Hector är. Men som du skriver, alla är olika.

Jag tog inte illa upp, inte Sebastian heller. MEN det är när man börjar jämföra (vilket man gör när andra ständigt trycker på "men nu borde han kunna") jobbigt! Han är senare pga av en orsak. Det har vi accepterat. Det jag är orolig för är att han ska bli utsatt för mobbning för att han är det. Nu kommer han vara som en vanlig ettårig när han är ett år, enligt läkarna, men man vet ju aldrig. Det vet man aldrig.


Pitabröd

Håller på med brödbak! Blir pitabröd till kvällens chili con carne! Vi brukar äta det med ris, men så var det ju så gott när man fick pitabröd till när man gick i skolan! Så ikväll blir det med bröd och sallad till, gott!

Mina älsklingar i morse vid frukostbordet! Jag älskar ÄLSKAR er!!


"haha livet är då bra underbart"

Haha jag älskar den här bilden. Den visar verkligen hur han är. Hur man kan vara så glad. Det är så mysigt att få vara med honom. Glädjespridare! <3


Plommonträdet


Det slår ut.

Det börjar slå ut ordentligt utanför, plommonträdet har fått små vita blommor som luktar gott. Riktigt fint är det!

Jag har åkt på världens halsbränna. Halleluja! En sak att "klaga" över ang. den här graviditeten haha! Vecka 22 igår, magen växer och zid likaså!

Vi började dagen med långfrukost. Älskar helgerna! Mysigt är det. Älsklingen börjar nya jobbet på fredag och i veckan blir det toalett fixande, som vi även ska fixa med idag och kramas, mysa och ta vara på dagarna ihop! Hoppas det blir riktigt bra väder! Idag skiner solen iaf (:

Lucifer är ute och äventyrar, är så glad att dom kan vara ute! Man märker verkligen att dom trivs. Nakenkatterna kan vara ute under korta stunder med solskydd haha. Men Doris och Lucifer kan springa ute i timmar. Vi har spärrat av i våra buskar med galler, så dom inte kommer utanför. Vi bor i "barnen i bullerbyn" som vår granne kallar det och det är väldigt lite trafik här. Riktigt skönt!

Johanna, nej då vi tog inte illa upp! Var mest nyfikna varför du undrade. Jag har märkt att det är många och åter många mammor som lägger upp barnets utveckling på sina bloggar, varför förstår jag inte. Men man kan ju inte förstå allt. I mellanåt känns det som en tävling i hur barnen utvecklas och att det spelar mer roll i vilken ålder barnet börjar äta smakportioner än vad barnet själv är redo för. Ni har säkert märkt att jag aldrig skriver om hans utveckling här, han utvecklas i den takt han gör. Jag lyssnar hellre på vad mvc säger än att fråga mammor med barn i samma ålder, för det är praktiskt taget omöjligt att jämföra, vilket man aldrig borde, då alla barn är så olika. Sen blir vi såklart skeptiska då det flertal gånger varit frågor om honom som visar sig senare varit påhopp. Här på landet är det nog svårt att aktivera barnen med andra stora barngrupper för att vi bor som vi bor. Han är väldigt självgående och lättroad vilket är bra såklart. Han blir inte uttråkad och så, vi aktiverar oss så mycket så det hinner väl inte bli uttråkad vad vet jag ^^ nej precis, jag skriver ju inte vad vi gör dygnet runt här. Det måste man nog förstå. Vi har många många dagar då vi är ensamma jag och Hector men vi har alltid mycket att fixa med så hm, nej jag har inte upplevt honom uttråkad! Tvärtom han är alltid glad, alltid nöjd och ja. Får tänka på hur mycket det finns att göra härute med djur och natur som inte alltid finns till ett barn inne i stan. Jag tror att valet att bosätta oss här på landet var en väldigt bra sak. Och det var till stor del för barnens skull. Nu svävade jag in på annat än din fråga kände jag. Hur dom helst, det är flera familjer här med barn i hans ålder och mammor och pappe i vår ålder, vi ses ute, pratar och dom kommer hit och fikar, vi till dom. Men vi är inte och springer hos varandra dagligen. Det hade vi nog inte klarat av haha. En av sakerna vi älskar med just att bo såhär är att man får lugn och ro. Och en regel här ute är "har man dörren öppen så är besök välkomna och tvärtom" kanske därför ingen kommer förbi på vintern (; ikväll kommer några förbi dock och hälsar på. Ena dottern var så förtjust i Nakenkatterna så hon ville komma förbi.

Babbel babbel, nej vi tog inte illa upp alls, han var väl mest nyfiken som du varför man frågar sånt om andras barn, när alla ändå utvecklas individuellt. Vet inte, kan fråga honom ^^ och som som du tanya sa som väntar tvillingar. Det är ju inget man ska oroa sig för (du har ju två små att bära runt på och det går såklart galant det med) är det någonting jag märkt sen jag blev mamma är det att man klarar så mycket mer än vad man trodde innan man fick barn!

Nu ska vi renovera! Puss på er! (:


Dagens hector

Vår spillevink idag! (: han har en svart och vit randig body från lindex, svarta byxor med vita stjärnor och röda detaljer från molo, röda strumpor från polarn o. pyret och röd dregglis från ja det minns jag inte ^^


Svar på frågor!

Hej Fanny!

Har lite frågor om Hector, hoppas det går bra :)

Hur gammal är Hector nu? Vad är det för vikt och längd på honom? Har ni sökt dagisplats till honom, finns det något i närheten av där ni bor? Tror du inte det kommer bli jobbigt att ha två barn som måste bli burna? Går du i någon Mammagrupp eller träffar andra mammor som har barn i samma ålder som Hector? Annars kan jag verkligen rekommendera det! Man får så mycket i utbyte av andra som är i samma fas i livet som man själv.

Oj, nu blev det massa text :). Hoppas du orkar svara :)

Svar:

Hej! (:

Nu ska vi se.. Hector är om man räknar från hans födelsedatum (31 juli) 9 månader, men eftersom han föddes för tidigt är han enligt bvc i 6 månaders åldern i utveckling i huvudet. Man kan säga att han låg i magen (fast en konstgjord sådan på sjukhuset tiden vi var där, 3,5 månad) och den 11 oktober när han var beräknad och vi fick åka hem så "föddes" han. Sist vi vägde honom vägde han 8,5 kg och var 64 cm. Vi har varit och hälsat på på hans dagis, men inte sökt plats ännu, men det är dags snart. Även fast jag kommer vara hemma med honom och zid tillsammans så mycket det bara går. Enligt barnpsykologi är det inte bra att sätta ett barn på dagis innan två år, sen är det inte alla som kan ha sitt barn hemma sålänge, men jag kan ju! (: så vi får se hur det blir! Är zid så lättsam som Hector är och alltid har varit kommer jag ha båda hemma hos mig. Dagiset ser man från vårt fönster! Tar ca 2 min att gå dit! Och skolan ligger framför dagiset så det är inte långt . Och ett väldigt mysigt varmt dagis. När vi var där var det 5 vuxna och sju barn, haha. Att bära runt på dom, är såklart inte jobbigt! Däremot väldigt mysigt (: nu bär vi inte runt på Hector dagarna i ända. Vi har sen start gjort så att han är självständig och kan leka själv, men att om han behöver oss alltid visat oss och funnits där. En balans. I någon mamma grupp går jag inte, det är för långt ifrån där vi bor. Men vi har vänner här i vårt område med barn i Hectors ålder som vi umgås med.

Tror jag fick med allt? Och så undrar Sebastian varför du undrade det här om Hector!? (:


God natt säger Hector <3


Myslördag

Vi har precis ätit upp en god middag! Ikväll blev det fläskfilé i ost och senapssås med ris. Och som ni såg innan har vi bakat rabarberpaj (: vi har fått hem två nya filmer från lovefilm så när vi lagt Hector så blir det film, paj med vaniljvisp, tända ljus och massa gos! Vad jag älskar att ha familjen samlad. Det är så mysigt ni anar inte :D

Älsklingen badade Hector innan middagen och när dom kom upp var han så glad så hihi. Någon älskar att bada ^^ han har fått en liten uppblåstbar barnpool av hans mormor som nog kommer bli väldigt populär i sommar! (: nu ligger han och myser på sin fårskinnsfäll här i sin röda polarn o. pyret pyjamas "sovpåse" insmord i baby body butter från body shop! Luktar så gott <3 fast det gör han jämt! Vår fina lilla älskling!

Nu sitter vi på en varm altan med alla kissarna och myser!

Dagen har varit riktigt mysig! Lugn och mysig! En riktigt bra lördag :D hur mår ni? Hoppas riktigt bra! <3 nu blir det gröt till lilleman och sen godnatt saga och pussa godnatt!

 


Rabarberpaj med vaniljvisp

Ingredienser till Rabarberpaj smulpaj:

1 rabarberpaj, 6 - 8 port
Rabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker
SMULDEG: 2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
Så här lagar du Rabarberpaj smulpaj:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
Lägg rabarberbitarna i formen.
Strö över socker och lite vaniljsocker.
Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
Täck rabarbern med smuldeg.
Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.


Varm choklad med grädde

Mätta och belåtna! Nu ska vi baka bröd och det finns för många att välja på! ^^ har redan använt kitchen aid till att vispa grädden ballongvispen är grym! :D

Solen skiner utanför men det blåser mycket! Får se om vi vågar oss ut sen :P


God morgon god morgon!

Vaknade nyss pigg och glad! Älsklingen har precis dukat fram frukost (han är världens finaste) och Hector börjar småvakna inne i sitt rum hör jag (: dags för lördag med familjen med mys, pyssel, bakning och allt vad en ledig lördag innebär!

Hoppas ni mår bra och får en fin dag! Hörs sen! Nu blir det lördagsfrukost! PUSS! (:

Jag igår. Trött mama! (;


Jag älskar dig!


Harry


Lite lyckligare!!

Nu är den äntligen min och imorgon ska vi baka! :D var så säkra!! Den är riktigt snygg i vårt svart vita kök <3


Mot Norrköping

Hoppas ni sovit gott! Jag stängde av alarmet imorse. Det ringde på dörren i drömmen.. Såklart stängde jag av det jag trodde var dörrklockan (; men vi hann ändå. Även fast jag dagen till ära är osminkad! Ovanligt haha. Ser ut som en hippie i mitt orange röda hår fräknig överallt och en mossgrön fjällräven jacka från 70-talet.. Och blek runt ögonen. (; och Hector i sin retro vagn., hur som helst! Vi är påväg till Norrköping just nu! Sebastian ska skriva jobbpapper. Sen blir det jobb för mig. Sen tar vi helg!

Jag är gift med en snart utbildad brandman! Haha. Flickdrömmen gick i uppfyllelse iaf (; här där vi bor behövs mer brandmän och Sebastian och några till ska få en intensiv utbildning som faktiskt räknas som en utbildning för brandman. De ni ^^ han kommers jour var sjätte vecka och en annan här fick faktiskt heltidstjänst som brandman inne i Linköping. Låter helt galet, men galet kul! Glad för min kärlek! och en bra extra inkomst!

Fredag idag och vi har inga planer alls, men som min fina vän Maria sa "dom helgerna brukar bli dom bästa" hon har så rätt så! (: fixa lite i trädgården, vara ute och mysa om vädret tillåter, vi har 16 grader och sol hos oss idag, vissa fick snö?! :\ äta gott, kramas och vila. Sebastian börjar bli bättre, inge kul att vara sjuk. Så vi får se om vi tar och fortsätter i badrummet. Sålänge han mår bra är jag glad <3

Ha en toppen fredag så hörs vi!

Puss! Dagens Fanny är randig och prickig..


Små fossingar

Stack upp ur vagnen när vi kom upp nyss från planteringen ^^ dom är så gosiga att pussa på!


Vad vi älskar dig <3


Grillar

Står och grillar chorizo till oss som vi ska äta till lunch och sen tänkte jag plantera i landet! Man blir extremt seg i värmen. Dricker massor! Hector sover lunch i skuggan i vagnen och vi myser runt och tar det lugnt.


Frukost ute måste vara den bästa av dom alla!


Hej mammas läsare!

Vi sitter ute på altan i skuggan och har precis ätit frukost! Mysigt tycker jag :D jag sitter i min vagn och tuggar på mina leksaker och gör konstiga ljud.


Bild tre..


Bild två


Huset

Framsidan med grusgången, fruktträd och trappen vi satt på igår och åt frukost (: alls här på landet vinkar till varandra. Även fast dom inte känner varann. Kan säga att vi vinkade ganska många gånger när vi satt där :P mysigt tycker jag. Vi har lixom kommit in i rutinerna här.. Haha (: andra bilden är på sidan av trappen, där står det ett "staket" bakom ska vi ha en liten "café hörna" och framför i rabatten ska vi plantera röda rosor. Man ser även den yttre altanen på bilden. Vi har ju en inglasad altan som man kommer ut från matsalsdelen och sen när man går ut från den även en altan på utsidan. (sen ett altandäck vid gäststugan precis vid kohagen) och tanken är att vi ska fortsätta på utealtanen där trappan ner till gräsmattan är och bygga en låg altan med plats för lounge möbler. det var en jävla massa altaner haha (; på sista bilden ser ni som sagt utealtanen och vår ena entré. Vi använder bara den när vi sitter där eller grillar. Men det är skönt att ha! Grov entré har vi nere vid tvättstugan så tre ingångar ^^ om man inte tycker att fönstrena är ett altenativ att ta sig in och ur genom..

(lägger upp dom två andra efter)


Bilder på vår trädgård önskades

Tog bilden från infalsade altanen och där till höger är våra pallkragar som vi planterade i igår. Bakom dom är en gigantisk syrenbuske som sträcker sig längst hela ena sidan av tomten. Kommer lukta ljuvligt när blommorna kommer! Dom var utslagna när vi var på visningen av huset och det var verkligen fint! Sen vid pallkragarna ser ni hönshuset, ska ju skaffa höns i sommar (: och ja sjön. Mer bilder kommer under dagen. Verkar svårt att ladda upp flera bilder i samma inlägg när man bloggar från blogg appen.

God morgon förresten! Hoppas ni sovit gott och mår bra! Min älskling är hemma idag och lär vara det imorgon igen så det blev långhelg för oss. Även fast jag jobbar imorgon så har vi Iallafall fått mycket mystid ihop, uppskattas! <3 Hector är så glad när både mamma och pappa är hemma! Gullungen! Tänk att han snart (om tre månader) fyller ett år! Det firas med mysigt litet kalas i trädgården <3

Idag ska vi byta till sommardäck, foga golvet inne på toaletten och plantera i sista pallkragen. Jag bakade aldrig igår men idag tänkte jag (: tur att vi har massa infryst bakt bröd som bara är att plocka fram! Njuta av det fina vädret såklart, 20 grader i skuggan idag igen. Underbart! Och inte ett moln på himlen!

Vi hörs sen! Nu ska jag ner och göra frukost till oss (: puss!


Matsal


Våra egen designade ringar

Sebastian friade till mig den 1 december, vi förlovade oss på nyårsafton 2010/2011. På tolvslaget. Och gifte oss den 12 februari 2011. Älskar alla dagar och vi firar dom alla! <3 vi ville ha ringar som var vi och ingen av oss är guldmänniskor så vi valde silver. Och istället vände vi oss till en äldre herre som jobbat som smyckessmed sen han var ung och sa hur vi ville ha dom, våra namn står på utsidan istället för insidan och i min har jag en diamant. Jag är så nöjd med den! Och det är verkligen vi <3

 


Hector & katterna

Hector blir helt lyrisk när han har katterna omkring sig :D men man får passa för barn kniper händerna och även fast Doris alltid kurrar så är det nog inte så skönt (; Doris har fått sommar klippning! Och dom älskar att vara ute! Grannarna och vi har så katterna bara kan gå på våra tomter! Dom stortrivs (: här har alla katter!! :P det är inte ovanligt att ha 8 katter per familj här (; vi är alltså inga som sticker ut med våra fem!

Middagen var jättegod och nu tittar vi på halv åtta hos mig! Ett av favorit programmen (: och sen ska vi ut plantera en stor tomatplanta med kvist tomater! (:

Hoppas ni mår bra? Puss&kram!

 


Middag!

Nu blir det middag här hemma! Hungrig som en varg! Torr marinerade kycklingklubbor ris och örtsås mums! Sen ska vi ut igen och plantera min fina tomatplanta :D gräset är klippt och jag har blivit aningen bättre på teorin! Heja heja!


Matplats inglasad altan trädgård

 

 


Färg

Man får färg när man är ute hela dagarna ^^ och fräknar! Sebastian älskar dom och tur är väl det, då jag har i hela ansiktet på axlarna, bröstet och armarna (;


Mysig promenad

Nu är vi ute på promenad och har precis varit och handlat på vår lilla liiiiilla affär vi har här ^^

Va fina ni är mot mamma, hon blir jätteglad :D

Och den röda prickiga klänningen kommer från Gina tricot! Någon undrade (:

 


Ute och läser

Vi sitter ute på altanen med saft, bok, teori och tidning. Hector ligger i sin vagn och leker med sin favorit leksak och ha vi slappar. Måste nöta teori nu. Vill ha körkortet tills zid kommer! Och är han lika busig som sin storebror och kommer i samma vecka som Hector kom, så är det sju veckor kvar!? Nej jag kniper! Vi började prata om inköp igår också. Ny bilbarnstol till Hector ska införskaffas, syskonvagn vet vi inte hur vi gör med. Funderar på att köpa ett till underrede till en retro vagn och ha liggdelen på ena och sittdelen på andra. Kan dock bli knepigt om jag åker till Linköping med barnen själv.. Fast äsch jag vet inte. Jag gillar inte dom nya vagnarna alls. Även fast det skulle vara mycket smidigare.. Hm. Dilemma. Och gärna tips på bra syskonvagnar ^^

Ser ut att bli en lugn dag! Det känns som jag har sommarlov från skolan och är 14 igen (; slappa dagar som vi tar som dom kommer.


Världens bästa

Mysigaste Sebastian! <3 frukost fram dukad på trappen i solen! Tack älskling!!

 


Solig onsdag!

Idag är maken min hemma! Ska pyssla om honom och hoppas han mår bättre snart. Gosen <3 vi kan iallafall njuta av det fina vädret vi har idag (igen) 20 grader och klarblå himmel! Så skönt! :D ska fortsätta plantera idag och åka och handla lite frukost tills imorgon, baka bröd ska jag göra också. Och om ett par dagar levereras min kitchen aid! längtat! Kommer det garanterat bli mycket roligare att baka :D inrednings nörd som jag är.

Jag blir ompysslad just nu, för jag ligger nerbäddad i sängen och älsklingen är därnere och dukar fram mysig frukost till oss. Sen ska vi ut i friska luften och njuta!

Ha en riktigt bra onsdag! Och en sak! Jag VILL att ni ger mig tips och råd och jag VILL att ni känner att ni kan fråga mig saker ni undrar. Har alltid tyckt att mottot "frågar man ingenting, får man ingenting veta" Felicia! Du ska inte känna dig dum. Lova! Så fråga på, och ge tips. Även fast jag vet mycket så vet jag då inte allt :P kram på er! Vi hörs under dagen såklart (:

Mina älsklingar nyss!


Där bor vi och här bor kossorna

Någon frågade hur nära kossorna är och till vänster ser ni vårt röda hus och till höger bor kossorna! Det är bara en liten bäck imellan oss! Att öppna upp sovrums fönstrena på morgonen och se massa kossor är verkligen mysigt!


Gräsbebis

 

 


Desperata husfruarna

God kväll fina ni <3

Hoppas ni mår bra och har haft en riktigt bra dag! Jag är helt slut, har varit ute hela dagen!! Så skönt! Men vad trött man blir ^^ nu på kvällen har vi umgåtts med våra supermysiga grannar och fikat både hos dom och hos oss! Hon och jag har samma inrednings stil typ så det var många "åååååh va fint" när vi visade runt haha (: Hector har fått se många nya ansikten idag (dom hade besök) och han var så glad! Roligare än att se morsans tråkiga fejs dagarna i ända (; han har myst i gräset också, legat och filosoferat i vagnen och vädrat rumpen på en filt under äppelträdet. Jag älskar att ha trädgård! vi har planterat och fixat ute och ätit god middag och myst runt (: jag har städar på altanen och fixat med möblerna som står där. Snart ska vi köpa matbord och stolar dit ut! Då blir det mycket middagar ute!

Nu har dom gått och vi ska titta på husfruarna! Puss! Och sov så gott <3 ps, tycker ni att det är roligt att hänga med mer på dagarna? Eller vill ni ha mer långa inlägg istället? Ds.


Ute och myser i vagnen

Vi har fyllt på med ny jord i pallkragarna och nu håller älsklingen på att planterar tomater massa kryddor mm. Blir så fint (: jag ska börja med middagen nu och Hector ligger ute i på baksidan i sin vagn och håller pappa sällskap (: vilken fin dag det har varit! Vi har inte varit inne någonting mysigt! <3


Mysigt med barfota små fossingar i gräset


Fina mamma <3

Fick en bild av mammas kompis igår, På mamma när hon och dom gick fackleltåget ner till brasan. Det är faktiskt första året vi inte spenderar Valborg ihop. Tyckte båda två att det var konstigt ^^ men vi hade mysigt på varsitt håll med! Saknar dig mamma <3

 


Solar

Hector hoppar runt i sin hoppgunga i trädet här bredvid och jag sitter på trappen upp till huset och äter jordgubbar och läser tidning. 16 grader idag igen, det är helt underbart!!!! Älsklingen slutar om tre timmar, lite tidigare idag igen. Mysigt! Nu ska vi ta vara på dagarna med sol, och vara ute mycket :D


Julius


Valborgsmaten.

Vi grillade entrecote och majskolvar, hade hasselbackspotatis och aioli, sallad och jordgubb och lime tårta till efterrätt som jag bakade. Den fikade vi av när vi kom tillbaka från elden. Mysig Valborg. Alltid nära er <3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/180392/images/2012/pic_200687063.jpg" class="image">


God morgon mammas läsare!

Mamma hade spelat in en lång video på mig där jag skrattar jättemycket, men hennes iPhone lever sitt eget liv och filmen finns inte kvar :( får spela in en ny sen och visa mig! Puss Hector

I dag ska vi vara ute i det fina vädret. Att bo i hus är bäst! Att bara kliva ut på morgonen i gummistövlar och morgonrock och sitta på en solig trappa. Underbart! Idag ska vi vara ute så mycket det bara går! Vi är ute väldigt mycket och det uppskattas så mycket. Tror det är en stor anledning till att Hector sover så bra som han gör, trygghet och mycket frisk luft! Och regnar det sitter vi ofta i den inglasade altanen och har fönster öppna. Älskar att höra det smattrande ljudet mot plast taket och sitta med Hector i famnen. Vad vi kramas han och jag! Älskar att vara med honom.

Plantera i pallkragarna står på schemat idag! Hoppas ni får en fin tisdag <3


Home

För första gången vet jag att jag har hittat hem. Tack för att du trollar fram den där känslan i magen på mig varje gång du tar i mig. Du och jag är det bästa som hänt. Ett liv utan dig vore ologiskt. Otänkbart. Och fick jag välja. Då hade du varit min förevigt.


RSS 2.0