Middagen ikväll.
Grekiska köttbullar
750 g köttfärs
80 g ströbröd
3 msk riven parmesan
1 hackat lök
2 msk persilja
2 ägg
2 hackade vitlöksklyftor
Skal och saft av ½ citron
30 g vetemjöl
salt och peppar
2 msk olivolja
500 g pasta
Sås:
425 g tomatpuré på burk
1,5 dl rött vin
2 msk basilika
1,5 dl hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
Köttfärsen blandas med ost, lök, persilja, ägg, vitlök, citronskal och citronsaft samt salt och peppar. Köttfärsen formas till köttbullar som därefter vänds i mjöl tillsätt salt och peppar. Värm oljan i en stor stekpanna och stek köttbullarna tills de är gyllenbruna. Ta bort dem från stekpannan och låt dem vila och droppa av på kökspapper.
Sås: Blanda tomatpuré, buljong, vin, vitlök, salt och peppar i stekpannan. Koka upp såsen, sänk värmen och lägg tillbaka köttbullarna i pannan i ca 10 minuter på låg värme. Koka pastan (al dente). Servera pastan med köttbullarna och såsen.
Super gott va? Är det fetaost el vad i den bullen du visar på bilen? Fast du har tagit den från internet va?
marielle, ingen aning vad det är i.. det är en bild från internet ^^ vi hade därimot feta ost i salladen som vi hade till (: gott!