varm chocklad!

haft en jättemysig kväll. badade länge och satt i soffan sen och myste med tända ljus och nya hus&hem (: sen har jag tittat på bröllopsbonanzan på tv4+ på internet.. fick låna helenas konto och gå in och titta, tack gumman ♥

mamma kom hem precis, hon har varit hos mormor och färgat håret, blev mycket bra! mycket bättre än  när hon var hos frissan. mm (: vi ska iallafall dricka lite varm chocklad och äta ost mackor, är vrålhungrig på kvällarna och sover uselt om jag inte har mat i maowen (:

dom ringde från brudklänningsbutiken idag också, vi ska dit på onsdag och se om den behöver läggas upp.. provade den med högklackat och det kommer jag ju inte ha på bröllopet, så antagligen blir det lite att lägga upp. ska bli underbart att få ha den på sig igen :D

har även suttit och planerat kök på ikeas köksplanering. köket som finns i lägenheten vi ska kika på på torsdag har dåligt med förvaring.. så jag planerade om allt (:

image4394

först ställde jag dit kyl/frys vi ska inte ha kylen/frysen bakom vita luckor, men det fanns inget annat att välja på.. så det är det första man ser.. brevid ställde jag ett högskåp med inbyggd ugn och micro över, även där finns det bra med förvaring till tex mjöl, socker och andra torrvaror. eftersom köket inte är så stor så kunde jag inte ställa in ett högskåp till som jag helst ville, men ett utdragningsbart skafferi.

image4395

här är köket i en annan vilkel, här kommer köksbordet stå med fyra stolar. här ser man även fönstret och under har jag ställt 60 cm breda underskåp för att få köket i vinkel och mer förvaring, men ändå ha kvar fönstret, tycker det blev jättebra att ha underskåp under fönstret! då blir det ändå en öppen känsla även fast det är mycket och bra förvaring.

image4396

brevid fönstret satt jag ett hörnskåp och under hörnskåpet ett hörnskåp (underskåp) så vinkel på köket sitter ihop. sen satte jag fyra st 60 cm breda överskåp, diskhon placerade jag på samma ställe som den sitter i köket nu. brevid diskhon sitter en 60 cm bred inbyggd diskmaskin med dolda knappar. perfekt att ha i anslutning till diskhon, så det blir lätt att stoppa ner disk. under överskåpen kommer det sitta inbyggda spottar.

image4397

jag valde att inte ha överskåpen längre än dit för att ändå lyssna på alexanders önskemål om att inte ha så månag överskåp. så på så sätt blev det: bra förvaring, snyggt och ändå öppet. jag är mycket nöjd (: under fläkten sitter ju induktionshällen och under valde jag 60 cm breda lådor, djupa som man kan ha kastruller och stekpannor i (:

vad tror ni? kan det bli nått av det här?

imorgon ska vi hem till mormor som fyller 62 år på söndag och fira henne. hon har suktat efter en äldre servis jag fyndade på second hand, den är ljusblå med guld detaljer, jätte söta små koppar, fat och kaffebringare, så den tänkte jag slå in och ge. hoppas hon blir glad (:

sen på lördag ska vi hem till älsklingen föräldrar och fira alexanders mamma som fyller år. mycket kalas! ska bli kul att komma dit, var ett tag sen. så vi ska svänga förbi kista och handla pressenter till henne. hon läser min blogg ibland, så jag vågar inte skriva vad.. (;

och på måndag är älsklingen äntligen ledig i fem dagar. då ska vi mysa massa! gå på lägenhetsvisningar, äta goda middagar, titta på film och bara mysa (: längtar!

nu ska jag ut i köket och fixa med nattfikat! hoppas ni sover gott. puss&kram!



Kommentarer
Postat av: pia

Äckligt snyggt! bra smak:)
god natt! ha en trevlig fredag!
kramis

2008-03-07 @ 00:50:33
URL: http://baramittlillahem.blogg.se
Postat av: Jo

Som hobbysömmerska måste jag ju fråga: Hur ska klänningen se ut? :)

2008-03-07 @ 09:49:29
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: Jo

1: jag tycker inte att du var elak. Man får stå för vad man skriver, så är det bara.
2: Du skriver ju massa skoj hela tiden, så jag kan ju inte låta bli att kommentera ;)
3: Jättefin klänning! :D Jag syr faktiskt mest till andra, har gått kurser i mönsterkonstruktion, så jag har även lärt mig att konstruera mönster. Förra året konstruerade och sydde jag en brudklänning efter blivande brudens design, skitroligt att göra! Jag får ju sällan gå på bal o så själv, så jag får sy till andra istället (och till min garderob iofs)
Hoppas att du får en bra fredag! :) Kramar!

2008-03-07 @ 11:30:18
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: fanny

pia: TACK! jag blev faktiskt nöjd :) sen vet man ju inte hur galet det skulle se ut i verkligheten, men men :) kul att renovera, gissa om jag längtar :) kram!

2008-03-07 @ 23:01:38
URL: http://pinkpills.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback