Kanel doftande köttfärsås med fullkornspasta
500 g mager nötfärs max 10% fetthalt
2 msk olivolja
1 rödlök
3 dl finstrimlad zucchini
1 msk ajvar relish
salt & peppar
2 burkar krossade tomater
2 dl röd vin
färsk oregano & basilika
1 msk kanel
1 msk kalvfond
2 finhackade vitlökskyftor
Börja med att strimla vitkålen och fräs den sedan i en rejäl panna i olivoljan tills den mjuknat något. Tillsätt rödlöken, nötfärsen och tomatpurén. Fräs tills färsen fått ordentlig färg. Häll på de krossade tomaterna, rött vin, oregano, basilika, kanel, kalvfond, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 1 timma. När såsen kokat klart pressar du i vitlöksklyftorna, rör runt, smakar av och serverar med fullkornspasta, quinoa eller nakenhavrekorn.
Varför ska jag fräsa vitkål när det inte finns i receptet? :)
maria: hah gulle :) vitkålen är zucchinin (: lycka till.