Utmanad!

jag blev utmanad för några dagar sen.. skulle visa vad vi har i vårat kylskåp och eftersom vi inte var och handlade förens idag har det sett ut som ett kylskåp hemma hos en ung karl (; så det fick bli idag.. sen var det någonting mer som man skulle göra.. dock minns jag inte vad det var?!



vi köpte så mycket grönsaker så jag fick fota det understa först.. ruccola, körsbärstomater, sockerärtor, chilifrukter, salladshuvud och babyspenat.



lite mer grönt.. gurka, lime, citroner, grön färsk sparris, salladslök, purjolök, vitlök, röd och gul lök och "hjärnan" som jag kallar den, kommer jag inte på namnen på ^^



kylskåp.. när man äter enligt GI är det inte så mycket grejer i kylen.. haha. mest i skafferiet och så (:



älskar den här juicen.. yoghurt och fil är väl inte direkt GI.. men lite roligt måste man ju få ha (; färskpressad apelsin juice. ska inte vara några som helst tillsattser.. men man vet ju aldrig! vanilj yoghurt, mjölk, lättsockrad fil, kesella, strimlad rökt skinka, feta ost, riven stark ost och wiener korvar (innehåller 73% kött, vilket är högt för korv..)



frukost och grönsakslådan.. bregott är det bästa smöret du kan äta på din macka. många tror att tex. lätta är bättre om man vill hålla vikten eller gå ner. big no no. bregott ska det va (; ägg, ost, smör, marmelad, basilika och massa grönt..



grönt.



och i skafferiet är det lite mer som sagt.. första hyllan har vi konserver, vitaminer, olika fonder, bulgur, torr-rostade jordnötter (jättenyttigt och lågt GI) kokosmjölk mm. andra hyllan har vi vårat te-förråd (; och även förbjuden oboy. för oboy är ett måste på morgonen när någon fyller år. tredje hyllan har vi massa mjöler, fröer, havregryner mm. baksaker! fjärde hyllan har vi raps olja som är det bästa att steka i. olivoja går och att steka i, men den oljan bränns lättare. dinkel knäcke och nått annat knäcke, funlight (får man också dricka när man följer GI)



i frysen på översta hyllan har vi massa nyttigt bröd.. förutom rostbrödet (fiberrost) nyttigare än vanligt rostbröd dock.. det gör vi varma mackor på när vi blir sugna! ett bröd som är riktigt bra är rågkusar. innehåller inget socker (vissa mörka bröd innehåller sirap) och är bakat på surdeg vilket är toppen för magen (:



här i frysen har vi kycklingfileér, köttfärs, olika frysta kryddor, glass, frysta frukter och bär och massa frusta grönsaker som broccoli, spenat, och taiwook. längst ner har vi fryst fläskfilé, köttbullar och mer kycklingfilé!



fruktfatet är påfyllt med apelsiner, äpplen, bananer och graipfruit!



Kommentarer
Postat av: Johanna

gud vad otroligt mycket härlig mat. och lådan med frukt&grönt i kylen - gigantiskt :D gud så gott!



puss vännen!

2009-02-11 @ 19:53:22
URL: http://ordsamling.blogg.se/
Postat av: Frida

Tack för att du har en underbar blogg! Det är verkligen intressant och mysigt att läsa om din vardag! Så tack :) och förresten måste jag bara säga att du och din man är ett riktigt gulligt par!

2009-02-13 @ 23:40:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback