Lasagne!

galet god blev den! tänkte skriva rreceptet. för jag gör aldrig lasagne efter recept :P så under bilderna kommer vår lasagne (: enjoy! nu ska vi kolla på någon mysig film och kramas i soffan.





köttfärsen:
2 gula lökar
400 g köttfärs
3 msk delikatesskryddad tomatpuré
500 g krossade tomater med basilika
2 hela pärlvitlökar (hela vitlöksbollar) hehe
2 msk fryst färst basilika
2 msn fryst italienska kryddor
salt och peppar
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
3 lagerblad

fräs löken utan att den får färg, i med köttfärsen, buljongen, vattnet, kryddor och tomatpuren. låt koka ihop. slå i dom krossade tomaterna. låt småputtra i 20 min. smaka av med mer salt om det behövs.

ostsåsen:
75g smör
5 msk vetemjöl
7 dl röd mjölk
2 dl riven västerbotten ost
1 tsk salt
1 krm malen muskonöt
1 krm peppar

smält smöret. rör i vetemjölet och vispa sedan i mjölken lite i taget. häll i osten. vispa om noga hela tiden. så det inte bränner fast i botten. i med kryddorna (: ställ åt sidan!

sen har vi färska lasganeplattor. mycket godare, och nyttigare! börja med att smörja en form med smör. sen börjar man med ett lager ostsås. och varvar köttfärsåsen med plattorna och ostsåsen. avsluta med ostsås och ett lager med den rivna osten som är kvar. strö lite basilika över. jag tog torkad.

i ugnen i 30 min. serveras med sallad. vi tog en sån salladsmix på påse, hade i körsbärstomater, sockerärtor och grekisk dressing! mums!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback