fixardag

godkväll vänner (: vilken dag. vi har fixat och trixat inför bröllopet och nu känns det faktiskt som att det börjar bli klart. lite panik i kroppen har vi nog. för brudklänningen har bökat lite ikväll. men fan den som ger sig (; vi är kämpar. eller ja, älsklingen är. jag har mest legat utslagen på soffan och sovit. jag har världens bästa människa vid min sida. hur många pojkvänner hade suttit och sytt i flera timmar på en brudklänning utan att klaga det minsta.. som ska upp och jobba om mindre än sex timmar. och han vill inte ha hjälp heller, för han vill att jag ska vila och ha det bra. han är underbar min sebastian! ♥
vi har varit på ikea också och handlat massa vita blockljus, värmeljushållare, silverfat till blockljusen, en tavla till fotot vi förstorade och lite annat smått och gott. typ tesilar (; sen åkte vi hem, bytte om till myskläder och gick och handlade ingredienser innan vi gick till mamma och lagade mat och har sytt hela kvällen. han är så söt när han sitter där och syr nu, hihi (: fina älskade sebastian ♥
ikväll berättade jag för morfar också. han blev hur glad som helst. han kommer komma hit till sverige snabbare än vad det var planerat, och det känns så himla kul att han blev så glad :D alla är jätteglada. och ja, ryktet har gått. nu får vi verkligen hoppas att allt går felfritt med liten inne i magen. längtar så! imorgon ska jag ringa både försäkringskassan och mvc och skriva in oss. så vi får komma på vårt första ultra ljud. jag har ju noll koll på sånt här. inte varje dag man går och blir med barn (; hur som helst, en spännande resa framför oss. och vi är lyckliga! ni anar inte. en sak jag har bestämt mig för, och det gjorde jag för längesen. jag ska aldrig bli en människa som tjatar sönder mina vänners öron med barnprat som inte har barn. för även fast det är jättekul att prata blöjmärken och utveckling med andra föräldrar, så är det faktiskt inte lika kul för dom som inte har barn (; jag vill och ska och kommer aldrig tillåta mig att tappa kontakten med mina vänner som inte har barn.
jag har velat ha barn så många år. fick barnlängtan när jag var 13 år första gången. så det här är verkligen stort för mig. och sebastian samma sak. när han var 15 år ville han bli pappa. jag är glad att varken han eller jag blev föräldrar då. för jag hade inte velat skaffa barn med någon annan. varmare människa får man leta efter. och nu står vi här. och beundrar den lite halvputande magen (det har jag alltid haft pga av svank) men ändå. och brösten ömmar och har redan växt en stl. det är väl nu man har den optimala önskvärda kroppen (; fasta stora tuttar (hade en stor c kupa innan dom började växa) och platt mage. sen blir det hängtuttar och sladdrig mage efter (; men det är det värt. för det finns inget vackrare än att bära på vårt barn. undra hur man kan älska någon så otroligt mycket innan man ens har träffat personen. tycker liten ska bli stor nu och komma ut. men uj vilken väntan. fast det är bra. nu har vi massa tid att ordna upp allt för att ankomsten ska bli lugn, trygg och harmonisk. har redan massa planer på barnrummet. och det ska vi såklart dela med oss av (; det får bli en måbra, peppning, inredning, vardags, katt, och bebis & bröllopsblogg. (:
nu ska vi packa ihop oss och ta en promenad hemmåt (: sov så gott underbara ni så hörs vi mer imorgon! puss&kram <3 ps. förlåt för dålig uppdatering. blir bättre efter helgen. mycket nu inför bröllopet!


Kommentarer
Postat av: johannah

hos försäkringskassan blir man 'inskriven' först när man fått sitt moderskapsintyg från bm & hos sin bm skrivs man in först i vecka 13. ultraljud görs tyvärr först i vecka 18, men ett ultraljud på privatklinik ligger på ca 5-600 kronor i stockholm har jag sett, härnere i skåneland kostar det minst 1000 kronor, men jag var så nervös så vi gjorde ett i vecka 14 ändå (:



annars kan man ringa till kvinnokliniken och ljuga & säga att man har typ jätteont och är rädd för missfall, men det gjorde inte jag då jag inte ville slösa på tid för dom som hade ont på riktigt.

2011-02-10 @ 02:23:07
URL: http://jojigirl.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja, och moderskapsintyget får man i v. 24, så har det i alla fall varit med mina två barn.

2011-02-10 @ 06:54:54
Postat av: Till johanna

Varför ringa och ljuga? Alla andra väntar ju till vecka 18.

2011-02-10 @ 07:46:08
Postat av: Evelina

Du/ni kan ju ändå gå till försäkringskassan och prata igenom allt! Det gjorde jag ganska tidigt eftersom jag var orolig (var ju arbetslös). Sen skickar du in moderskapsintyget när du fått det (vi fick det efter v 25 nån gång) och då får du sen hem papper som ska fyllas i!



Angående ul så vet jag inte hur ni har det i stockholm, men här i jönköpings län får ALLA kvinnor göra ett nuppultraljud om man vill. Det görs mellan vecka 12 och 14 nån gång. Vi gjorde det, men inte egentligen för det egentliga syften att kolla risken för kromosomfel, utan för att jag verkligenverkligen ville se det där lilla hjärtat slå! Det blev ännu mer tydligt när vi väl gjorde det, såg hjärtat slå direkt och sen fick jag ligga en hel timme illamående bara för att de hade svårt att få en bild. Jag hade ju kunnat gå hem efter att ha fått se hjärtat haha!



Hoppas du får må bra och slipper illamåendet!! Bra att ni gifter er innan vecka 7 när illamåendet börjar för de flesta. På mig stämde det verkligen, blev illamående i v 6+0 (dv i vecka 7) och låg däckad de närmsta 3-4 veckorna. Hade ju INTE kunnat gifta mig då hehe..



Åh vad jag är glad för din skull! :-D



Många kramar

2011-02-10 @ 07:48:56
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Anonym

Det är inte bra att göra "för många" ultraljud heller..

2011-02-10 @ 10:34:17
Postat av: Annica - mamma till Elias

Det är bra att du ringer till fk och hör hur allt står till. Här i Piteå kommun så sköts allt genom mvc så vi behövde inte skicka in något moderskapintyg och rul görs som på många andra ställen i v18-20 och det var då det blev verkligt för mig att jag faktiskt hade ett barn i magen.



Rätt som det är så har ni eran lilla plutt i famnen, för mig gick graviditeten himla fort medan andra säger att tiden går så långsamt men jag mådde oförskämt bra också. Ni har en spännande tid framför er =) Många kramar och lycka till med bröllopet

2011-02-10 @ 11:54:55
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: Johannah

anonym: jag tycker inte att man ska ringa och ljuga, det räcker gott & väl att vänta till vecka 18 eller betala för ett om man vill gå tidigare. men innan jag bokade min tid på privatklinik så tipsade alla om detta. själv tycker jag inte att detta är ett bra sätt, men alla gör ju som dom själva vill.. alla kanske inte har råd att betala tex..

2011-02-10 @ 14:51:55
URL: http://jojigirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback