ni kan skratta om ni vill. håna oss, vi rör oss, ni står still.

sitter och kelar med harry. han kurrar och buffar med sitt huvud mot mitt huvud och vill krypa under min tröja. men han förstår inte att det inte är så skönt när matte mår illa. så jag försöker göra allt för att krama om honom och viska i hans öra att han är världens mysigaste. ♥ tror han vet och känner hur mycket jag uppskattar och älskar honom. vad han betyder för mig. han är min lilla tjockis. han har världens gulligaste kroppshydda. som en barbapappa ungefär. han får mig att le och bli glad. lägger mitt öra mot hans samhetslena kropp och hör hur hela kroppen spinner. tack för att du ville bo hos oss harry. vi älskar dig enormt mycket.

jag har precis täcknat en gravidförsäkring. eller rättare sagt jag har inte täcknat ännu, därimot velar jag mellan två olika, ska rådgöra lite med pappa sebastian nu när han kommer hem om 50 min. att försäkra maowen och bebben verkar vara väldigt smart. nu hoppas man ju såklart att allt går felfritt och att liten mår kanon när h*n kommer ut i oktober. men jag tar hellre det säkra framför det osäkra.

igår räknade vi på hur mycket vi kommer få över tillsammans efter allt och då menar jag allt är betalat, med huset, lånen för det, driftkostnad, mat på 4500 kr, alla räkningar och sånt så kommer vi landa på utgifter för 10.000 kr så runt 28.000 kr efter skatt, kommer vi ha kvar plus minus någon tusenlapp. inte illa pinkat va. tror vi kommer leva gött (; bli mycket sparande och mycket mysiga utflykter med lilla familjen. och framför allt betala av huset så fort som möjligt. enligt försäkringskassans hemsida kommer jag få ut en mammapenning på lite över 19.296 kr efter 80% avdrag och efter skatt. allt går bara man kämpar! och kämpa det kommer jag tills jag ligger ner och inte kan röra mig :P

så stolt över sebastian han har fått löneförhöjning, gått upp i tjänst till 100% + förlängning på hans tjänst. älskade hjärtat. du är värd det här och jag är mer än stolt över dig ska du veta,.

ska strax göra mig iordning inför jobb. jobbar 17-22:15, sen hem och sova. imorgon är jag ledig, ända lediga dagen den här veckan (: och då ska jag och helena ses i stan och fika och umgås. glad att vi fick ihop en fika nu när vi jobbar så olika. saknar!

ha en underbar fortsatt måndag! vi hörs mer ikväll om jag inte är döende och i sovande tillstånd (; ikväll blir jag testad. ska stänga shoppen själv, hoppas det går bra! whii. :D









Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_har_bebis/ekonomi/allt_om_din_foeraeldrapenning



Har du läst om 240 dagars villkoret?

2011-03-21 @ 15:36:44
Postat av: Gustav Åberg

Hej hej. Hur många timmar i veckan jobbar du i kassan?



//nyfiken

2011-03-21 @ 16:19:57
Postat av: Fanny

Anonym: javisst :) jag hade jobb innan Coop med och har haft det i drygt ett år så jag vet :) tack iaf! Kram

2011-03-21 @ 16:56:29
Postat av: Fia

Du är duktig som kämpar på! Och duktig som gör en budget - det är verkligen inte alls som gör. Under mina tre föräldraledigheter valde jag att ta ut 4 till 5 dagar fp per vecka. Det blev inte så värst mycket pengar, men dagarna har räckt länge. Då kan man göra dagisveckorna korta, eller dagisdagarna. Ha långa lov och ta ledigt barnets första sportlov :) Så räkna din inkomst baserat på att inte ta ut så många dagar per vecka, om du nu inte redan tänkt på det. Det lönar sig i långa loppet.

2011-03-21 @ 20:06:41
Postat av: Anonym

http://www.privataaffarer.se/familjeekonomi/201003/planering-ger-mest-foraldrapenning/



Det är något du bör läsa. Tror du på fullaste allvar att man kan jobba mycket några månader när man får reda på att man väntar barn, och sedan få ut nästan 20 000 i månaden efter de?

2011-03-21 @ 20:51:48
Postat av: fanny

anonym: jamen visst tror jag det på fullaste allvar då jag har flera jobb och redan kollat upp allt :) tror du att jag är dum i huvudet eller? ;)

2011-03-21 @ 23:05:02
URL: http://littlemissunshine.se
Postat av: Malin

Tänker du ta ut alla dagar i veckan då? För då är jag med på att det blir nästan 20 000 :- men det kanske du inte behöver om ni kommer att kunna spara nästan 30 000 kr i månaden. Då är det kanske bättre att endast ta ut 3 dagar, det gjorde vi och har varit hemma i nästan 2 ½ år med ettan, och njuta av bebisen längre än att ha drösvis med tusenlappar över?



Såklart gör man som man vill, jag berättar bara hur vi gjorde. Har en kompis som inte alls tänkte på det och tog ut alla dagar i veckan och de hade en massa 'pengar över tills de insåg att oj då, nu är bebisen 1 år och måste börja på dagis eftersom vi har slut på dagar...



Hoppas du får må bra hela graviditeten så att du kan jobba som du tänkt! :D



Kramalin

2011-03-22 @ 08:12:34
Postat av: fanny

malin: det är om jag tar ut alla dagarna vilket jag inte kommer. vill ju vara hemma längre med liten. ett år går så enormt fort. men ska prata med fsk ytterligare och lägga upp allt bra.

jag mår illa fortfarande, men tröttheten börjar gå över riktigt skönt :) hoppas du mår bra du med? kramkram

2011-03-22 @ 08:29:54
URL: http://littlemissunshine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback