äta och må bra eller banta när man är gravid?

jag läste på en läsares blogg nyss och kände igen mig så i "Jag uppskattar inte alla som säger att jag ska vara försiktig och inte gå upp för mycket under graviditeten" det har jag stört mig på fruktansvärt också. "tänk på vad du äter nu så du inte går upp så mycket i vikt" gah. ska jag gå runt hungrig menar dom? jag skiter totalt i några extra kg sålänge jag och bebis mår bra och är mätta. min kropp och lite lovehandels kan jag ta hand om någon annan gång (; nej men seriöst. är det inte viktigare att jag får i mig närig i form av mat? och jag käkar nyttig mat. knappt något onyttigt alls. jag sätter mitt och litens välmående och att vi är pigga, glada och mätta istället för att ha ångest över att jag åt en matbit för mycket. nu blir jag tillsagt när jag äter vanlig mat. jag förstår om jag hade vräkt i mig onyttig mat. frustrerande. jag är skit spinkig i mig själv. och har gått upp tre, fyra kg sen inskrivningen. helt normalt alltså. sluta lägga fokus på allt som är onödigt och koncentrera er på det som är viktigt.





Kommentarer
Postat av: Annica - mamma till Elias

Men vad tusan mår man bra och bebis mår bra så strunt samma om man går upp några kilo, det hör ju till graviditeten. Sen är det ju så olika från person till person hur mycket man går upp. Vissa går upp 30 kilo medan andra bara går upp 2 eller tom går ner i vikt. Men en sak jag störde mig på var att alla sa att jag skulle äta för två, man behöver inte äta för två bara för att man bär på ett liv, bebisar tar det den behöver av mamman iaf.



Så länge du och bebisen mår bra så tycker jag att du kan äta hur mycket och vad du vill, kramar

2011-05-05 @ 17:44:29
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: MimmiWinter - Head In The Clouds

Jaa du Fanny det är så rätt! Klart man ska fokusera på att må bra. Jag undrar egentligen Varför människor vill kommentera just Den biten med vikten? Jag tycker det är bättre kanske att säga något om att man ska få i sig tillräckligt med vissa vitaminer så att Bebis och en själv mår bra, inte bara prata om det estetiska intrycket en välgödd kropp har.

2011-05-05 @ 18:53:01
URL: http://www.nattstad.se/mimmiwinter
Postat av: fanny

Mimmi: det är faktiskt lite och aningen skrämmande hur mycket det yttre spelar mer roll än att bebisen och mamma mår bra under tiden.

2011-05-05 @ 20:35:27
Postat av: Johannah

Jag brydde mej inte alls om vad jag åt när Teodor låg & guppade i min mage. Åt det jag kände för, och ville jag ha två portioner så tog jag det! Alla ska alltid komma med råd hit & dit, att man inte får äta si & så för att dom gick upp 25kg, men håller man sig från ex pizza varje dag så går man ju inte upp så mycket! Är magen glad så är mamman & bebisen glad! Jag själv gick upp 13kg, två dagar efter förlossningen hade jag gått ner tio, och nu nästan tre månader senare har jag gått ner sammanlagt 22kg. & då har jag enbart ätit det jag vill, gått på promenader & ammat. Så herregud, kroppen tar hand om det själv! (förutom den där lilla 'bullen' på magen, men det är bara att göra lite situps).

2011-05-05 @ 23:04:33
URL: http://jojigirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback