mewn åååh

va ni är golliga :D jag blir så glad, eller ja VI blir så glada (: TACK! fina ni. ringde mamma igår efter vi skrivit papprena och hon vart så glad för oss, hon var ju med på visningen och vet hur fint det är och hur mycket vi ville ha det. det var inte helt lätt att få det, men VI FICK DET! glääädje! whii. det är som petra skrev i ett sms till mig nyss "pirrande magar, bultande hjärtan" du har så rätt så fina vän. vi mår kanon! känns som ingenting kan förstöra den här lyckan nu. ♥ och att vi klarat av allt helt alone. okej mamma har kört tusentals mil med oss. (tur att sebastian tar sitt kortkort nu i veckorna, höhö) men annars. VI! så stolt över oss. vi har köpt hus! åhåhååå!

längtar så tills i december när vi ska julmysa hemma och baka lussebullar, pepparkakor och knäck i det mysiga (nyrenoverad köket förhoppningsvis, furu mår jag illa av, heh) ha små lyktor hängandes i äppelträden med värmeljus, julbelysning i trädgården, juldoft i hela huset, vår älskade unge jollrande i en bärsjal. vi vill leva livet på landet, och jag längtar så jävla mycket. ca 4-6 veckor innan flytten går kommer vi beställa alla möbler så vi får allt tills vi flyttar i augusti. innan vi flyttar in med möbler och katter och oss själva ska vi renovera lite som sagt. och shoppa inredning!

bottenplan

hallen:
svart pluppgummigolv ska läggas in. blir bra med kontrasten mot den vita trappan och ljusgråa väggen. tavlor ska upp på väggarna och wavehängaren ska upp för ytterkläder. där ska min svartmålade pinnstol få stå också och det svarta plåtskåpet med förvaringsmöjligheter för mössor, vantar och halsdukar.

vardagsrummet:
väggarna ska målas vita, bakom kakelugnen ska den här tapeten upp från cole & son eller den här tapeten från borås tapeter "plain stripes", en ljusgrå hörnsoffa från mio ska införskaffas, fårskinn från gotlandsfår ska köpas och läggas framför kakelugnen, tvbänk i högblankt blir köp på ikea antagligen, bourgie kartell lampan ska få en herersplats! (;

köket:
ska till en början målas om och byta ut handtagen. fysjutton för furu. sen blir det femtiotalskök med funkisinredning, svart smegkylskåp & frys, svart & vitt rutigt klinkersgolv, femtiotalskakel vid diskbänken och svarta bumlinglampan över något fint bort.. vet dock inte vilket än. därimot kommer hektor sitta i den här barnstolen så småningom. tror vi ska ha svarta äldre pinnstolar runt bordet.. kommer bli kanon! :D

inglasade verandan:
i anslutning till köket ligger den inglasade verandan/uterum kalla det vad ni vill. mysigt är det iallafall med utsikt över sjön. allt är tipp topp. ända som ska fixas är mysig belysning (typ ljusslang som går att dra längst listen i taket och ha tänd på kvällen, ljuskytor och såklart sköna utemöbler.

lilla toaletten:
på bottenvåningen finns det en liten toalett, den är utriven och klar för att börja kakla, jättebra tyckte vi då vi ville renovera som vi ville! först trodde jag att det var fukt och därav utrivet, men nej, dom skulle bara göra om ^^ det ska vi med. små 10*10 cm klinkers i svart vitt. som på en av dom här bilderna (det här är hemma hos mamma) och kakel samma som i köket upp till halva väggen, sen har vi köpt en femtiotalstoalett från blocket med bakelitsits (: ett litet handfat med två kranar (en på varje sida) ska införskaffas + spegel. och "globlampa"

sovrum:
på bottenplanet finns det ett sovrum i anslutning till vardagsrummet, där vet vi inte vad vi ska ha ännu. jag funderar på ett sjukt matsalsrum med ett långbord och massa olika stolar (fast dom är i samma kulör) eller en walkincloset. för där finns det redan en stor (från golv till tak med skjutdörrar) garderob.. hm tåls att tänka på!

övervåning

vår sovrum:
ska målas vitt vitt, slipa trägolvet och vitlasera det, en svart stor "ruta" ska målas upp i mattsvart och agera sänggavel därpå ska två retro vägglampor som jag spraymålat mattsvarta sättas upp på den svarta rutan (den ska gå nästan upp till taket) en hel vägg ska fyllas med svartvita fotografier med oss, bebismagen, och så småningom hektor såklart i svarta ramar i olika stl. ljusa gardiner, mysbelysning. åh underbart med kakelugnen.

Hallen:
i hallen kommer den fina gungstolen som vi köpte stå, och en byrå, liten lampa i fönstret.. ja typ det.

Hektors rum:
plankgolvet i litens rum ska slipas och vitlaseras, väggarna ska målas ljust ljust gråa, så det nästan inte syns ^^ alt. har vi tänkt att ha alla väggar vita och ha en ljusgrå fontvägg.. time will tell. hans säng med den blåa fina sänghimlen från systerlycklig kommer bli så fint! ska hitta ett gammalt fint vitrinskåp på loppis/blocket och måla det vitt, ta bort hyllorna stoppa in klädstångar, belysning upptill inuti skåpet, glasen i skåpen ska putsas och knopparna ska bytas ut. längst ner hoppas jag det finns en eller två lådor till vikta kläder. vill hitta en gammal byrå också och måla vit och ha som skötbort med den här skötbädden från polkadot. ljusgrått fårskinn på golvet. mysbelysning, tunna ljusa gardiner. en äldre tallrikshylla som ska målas vit och ha böcker och nallar i.

Sovrum:
ett sovrum på övervåningen som kommer användas som datorrum! kommer inte göras om mer än att få upp ett jäkligt långt vitt skrivbord så vi får plats (: en vajjer med massa foton över skrivbordet och små fina lampor. stilrent.

walkincloset:
bredvid vårt sovrum finns det en jättestor stedväggad gå in garderob, plankväggarna ska målas vita, golv ska läggas och klädstångar ska upp! spottar i taket och någon fin stol så man kan sitta där inne om man har lust med det ^^

stora badrummet:
ännu ett utrivet badrum finns på övervåningen (för att dom skulle bygga en balkong?! jag är så jävla kissnödig för att jag dricker te och är gravid så jag måste ha ett badrum på överplan där vi sover haha. det blir stilrent med mörkt klinkersgolv, vitt kakel på väggarna, spottar, vitt högblankt, duschvägg eller kanske badkar. vi får se! någon balkong blir det då icke! (;

källarplan

gillestugan:
finns ju en trevlig gillestuga med värmegolv och (jävligt fult golv) men det blir ett framtidsprojekt, blir trägolv, eller ja något annat golv. allt annat utom det där. därnere blir det många mysiga "bio" kvällar i en stor härlig väldigt myspysig soffa med massa kuddar och filtar. vi ska byta ut den äldre tjänstekaminen till en nyare.

tvättstugan:
inne i tvättstugan är det fin fint. dock är det cementgolv, så där ska vi lägga klinkers. blir svart tvättmaskin och torktumlare under en vit långbänkskiva med skåpförvaring både över och under i svart. kommer bli i svart, vitt och rött. med infällda spottar i tak och överskåp. torklinor ska spännas upp.

stora relaxavdelningen/badrummet:
där är det ju renoverat med golvärme och gud vet vad. så ja, inte så mycket förutom att byta ut toalettsitsen och badrumsmöblerna till liiiite snyggare (; den nybyggda bastun är ju kanon! love! mysigt med spakvällar :D

matförrådet:
det är ett jättestort matförråd/skafferi på källarplanet, där ska vi sätta upp massa praktiska hyllor och förvara mjöl, konserver, potatis mm. mm.

förråd:
ett enormt förråd där vi ska lägga klinkes, få upp klädstångar och ha hyllor med förvaringsboxar/lådor. byte av sommar/vinterkläder. hehe.






Kommentarer
Postat av: Anonym

Får man fråga vad ni var tvugna att ha för kontantinsats för huset?

2011-05-25 @ 14:30:19
Postat av: fanny

anonym: det är en kontantinsats på 15% numera tillbanken. så räkna :) vi köpte huset för 1,1050000

2011-05-25 @ 14:32:17
Postat av: Petra

Å hå. Här planeras det minsann! ( ; Skojs.

2011-05-25 @ 21:45:18
Postat av: Annica - mamma till Elias

Det kommer nog bli kanon snyggt =) Blir spännande att få följa er renovering

2011-05-26 @ 08:51:51
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: Keadi

Walkin closet inspiration :)



http://blogg.addsimplicity.se/min-walk-in-closet-fore-och-efter/#Kommentarer

2011-05-28 @ 12:13:07
URL: http://keadi.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback