söndagslugn

söndag och helgen lider mot sitt slut. vi hade bestämt att bara mysa i helgen och det har vi gjort! (: i fredags kom morfar från österrike och jag kan verkligen säga att hector har en helt underbar gammelmorfar. dom satt klistrade vid varandra hela kvällen och det var knappt att morfar ville lägga ner hector i vagnen när vi skulle äta. "jag älskar honom" sa han med sin gulliga svenska som han är väldigt bra på trots att han bara bodde här i några år. han kommer från österrike. det var mysigt att äntligen få visa honom huset och hector, han har ringt och sagt hur mycket han längtat och jag med! sebastian och han fastnade för varandra också, vilket kändes väldigt bra för mig, då min morfar betyder enormt mycket för mig. han har varit lite som en extra pappa för mig.

lördagen spenderade jag med älsklingen och finaste hector. vi åkte till tornby och gick in och handlade lite nödvändigheter på ikea, så som skyddsmadrass till sängen, värmeljus som vi förbrukar i ljusets hastighet här hemma ^^ och en toalettborste :P så kul var det hehe. sen gick vi in på ica maxi och handlade stor pack blöjor. min mamma blev förvånad över hur ofta vi byter hectors blöja.. bajsblöjorna tar vi på en gång såklart, kul att ha bajs i rumpan ): och jag läste att vissa barn tycker att det är skönt när det blir varmt i blöjan av kisset.. det gör inte hector :P så det går åt x antal blöjor. lilla gubben. lika noga med renlighet som sin mamma.

vi åt middag ute så vi kunde ha kvällen när vi kom hem till att bara gosa med varandra! så jag plockade i köket och sebastian tände ljus och ställde fram massa smågodis som vi handlade på ica och sa lyriskt "ääääälskliiiing det är LÖRDAG" som en annan femåring (; vi gillar godis sa jag det? (; och nu är vi duktiga och håller oss till helgen. innan var det lite här och lite där. inge bra för gaddarna och verkligen inte lika gott och mysigt som att ha det på lördagar. tittade på en rolig kärlekskomedi som gick på tv och kramades (:

i morse när vi vaknade tittade vi på varandra och sa nästan i kör "han sov i sin säng?! hela natten!" hector har inte sovit en hel natt i sin egen säng här hemma sen vi kom hem från ronald.. okej vad handlar det om tre nätter? :P så det är ju inte så länge. men när vi tex har varit här bara över natten när vi fixat i huset så har han varit så orolig och ledsen i mellanåt ): knorrat och vaknat mer än vanligt. vi kom på i går att det kanske inte var så smart att pendla mellan hans säng, vår säng och hans vagn som vi haft i vårt sovrum (den brukar han sova i på dagarna när han sussar) det blev för många olika ställen och det gjorde såklart att han blev orolig. samma ställe är bättre och titta det verkade vara anledningen! han sov i sin säng heeela natten. vaknade bara för mat två ggr.  han är bra underbar vår älskling! duktig och vi är super stolta (: vi vill att han blir trygg i sig själv samtidigt som han vet att vi kommer när han behöver. och jag tror vi lyckas väldigt bra. om man får skryta lite!

älsklingen är ute och klipper vår enorma gräsmatta. jag gillar hur han är  världens största tidsoptimist men säger att JAG är det, haha. "jag är ute i en timme och klipper gräset..!" det var några hrm timmar sen. eller så är det jag som har noll koll på klockan och tiden (; jag själv pysslar här inne med tvätt och städ och plock. sånt blir jag lugn av. det gör så att jag mår bra, städa alltså :P och ha det fint omkring mig. men jag reagerade lite på mitt pedanteri lite i går när sebastian kommenterade att jag städat badrummet tre ggr den dagen.. men det blev ju skitigt. det är säkert bara nyhetens behag när man bor i ett nytt hus (; nej men vi har det städat hemma och det vill vi ha.

vi har badat en av nakenfisarna. min kära vän ann badade dom aningen för mycket och deras skinn kommer ur balans lätt vilket gör så dom blir ännu skitigare ännu fortare. ond cirkel :( så det enda som får rätsida på det hela är babyoil. så vi har badat och krubbat med babywash och sköljt av, glidit in hela katten i olja och sköljt av det överflödiga och sen torkat tort. klippt klor, rensat klofickorna, gjort klorna rena och rensat öron och torkat ögon. det är lite pyssel med en sphynx. men tycker man om rasen så är det en baggis (; och vi älskar dom små livet så ja.

bredvid mig ligger liten och sussar, vi har myst en lång stund innan han bestämde sig för att slockna igen. glad att han är vaken mer nu. saknar honom. man får njuta medans han är vaken och gå och snusa på honom när han sover. sen rusar vi runt som galningar och har femtioelva händer med saker i och saker att göra när han väl sover haha. vi är effektiva. och jag är imponerad över att vi faktiskt orkar renovera så intensivt med en liten hemma. allt går om man vill! och ibland får man lägga den där bekväma sidan av sig själv åt sidan. känns iallafall som att vi börjat landa här hemma. och änslänge längtar vi inte till stockholm. inte ens lite. jag tror såhär och det måste ju stämma. att bor man ihop med människan man lever ihop med och älskar och behöver. så spelar staden ingen roll och faktum är att vi får mer besök nu än innan vi flyttade. på tisdag kommer bästa vännen helena hit och hälsar på två dagar. gissa om jag längtar! ska äta mys middag i linköping och gå på bio! sen blir vi hämtade av älsklingen och hector (: så hon får se huset också!

spacklet har nog snart torkat i hectors rum och vi ska slipa och sen ska jag måla första grundlagret med färg. i dag är målet att vara helt klara med hans rum, för imorgon börjar vi renovera köket :D kul!

nu ska jag hänga tvätten och laga lite lunch! puss&kram och hoppas ni får en bra söndag (:

image description

image description

finaste sebastian påväg mot bilen när vi lämnade ikea. med en liten groda på magen i babybjörn selen. shoppade den bästa som fanns på babyland som är riktigt bra för ryggen och det är jag glad för och sebastian med "jisses var det såhär tunt för dig" hah (; karlar!



Kommentarer
Postat av: Anna

Åh vad mysigt det låter!! :) Ja du dom vet inte vad dom går miste om, och det är ju faktiskt tyngre än en bebis bara , massa vatten och allt annat som finns i magen vägen ju en del ;) Puss gumman! <3

2011-10-09 @ 16:18:54
URL: http://livetmedkarleken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback