God morgon vänner

Hoppas ni sovit gott och vaknade glada och utvilade! Jag ligger kvar i sängen sådär måttligt pigg på att kliva upp. Men snart så. Öppnat upp fönstret och ligger och lyssnar på fågelkvitter. Börjar längta mer och mer till sommaren. Det är bra väder idag! Mysigt! Får se vad vi hittar på idag. Mysdag med toalett renovering och njuta av det fina vädret låter som en bra dag! Äta färdigbredda mackor på trappen utanför huset och njuta av varandra <3 snart börjar mitt hjärta att jobba igen. Så tar vara på varje minut! Invigde nya grillen igår, vilken skillnad i storlek :D fick plats med en hel del kött. Och riktigt gott blev det! Hade legat i marinad i fyra timmar :D njöt av middagen ihop och sen tittade vi på desperate housewifes och tände massa ljus.

Fick en kommentar med frågan hur vi tänkt oss att klara av ett placerat barn med två egna. Blev helt ställd av frågan.. Dels för att vi aldrig skulle ta på oss det här ansvaret om vi inte mäktade med det, som sagt, efter ett halvårs utredning och information så vet vi vad det innebär.. Det blir en omställning och säkert mycket som blir utmanande men skulle man inte klara av det skulle ju inga barn kunna få ett tryggare liv. Man måste våga lite. Inte dra sig för utmaningar. Och tro mig, jag och Sebastian är så pass mogna så vi har tänkt noga på det här. Vet inte om ni läser det jag skriver i bloggen för jag får ofta samma frågor och svarar alltid samma sak. Vi utreds nu för familjehem för att socialen tycker att vi passar som det (socialen skulle aldrig placera ett barn i ett hem dom inte trodde var bra) men vi kan lika gärna bli en jour familj som har ett barn var annan helg. Får se helt enkelt. Och din fråga skrämmer mig. För tänk om alla skulle tänka som du tänker.. Då vågar man ju aldrig gå framåt i livet, aldrig utmana, aldrig leva utanför den trygga rutan. Jag har inte den blekaste aning om hur det känns att ha ett barn här hemma, eller hur det kommer bli. MEN en sak vet jag att vi är ett par, som aldrig drar oss för det vi verkligen brinner för och när vi får motgångar, då gör vi det bästa av det vi har. Så oroa er inte, vi vet vad vi ger oss in på, inte helt och fullt det är omöjligt, men vill man någonting tillräckligt mycket, då går allt.

Hur ser eran dag ut? Hoppas hur som helst att ni får en jättebra dag ni med <3

Puss!


Kommentarer
Postat av: Maria

Nää! Vilken fråga! är man sämra föälder för att man har 2 egna barn ?? Vi har 2 egna och ett fosterbarn som dessutom är utvecklingstörd. Inte har vi det sämre, eller han för det ? Utan han får ju leva i en helt vanlig familj med massa kärlek och trygghet ! Så alla familjer med fler än 2 barn har det dåligt? Ne fy för den kommentaren !

2012-04-04 @ 09:22:18
URL: http://magmar.blogg.se/
Postat av: Marie

Du ska inte ens behöva svara på en sådan dum fråga. Vad vet dem om hur eran situation ser ut kring detta.

Jag blir så glad över att sådana personer som er finns. Godhjärtade människor som tänker på alla andra än er själva och så har du alltid varit. Jag är så glad över att ha dig som vän!! Pussar

2012-04-04 @ 09:44:53
URL: http://honeybop.blogg.se/
Postat av: Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Klart barnet kommer ha det kanon hos er, det tvivlar jag inte en sekund på! Ni är ju bäst! <3



Dock håller jag inte med om att socialen inte placerar barn hos någon de inte tror passar som det. En kompis till mig växte också upp hos fosterföräldrar från det att hon var 4 år till hon flyttade hemifrån. Hon blev konstant nedtryckt och mobbad av sin s.k. mamma och hon har nu i efterhand fått höra från de på socialen att de visste om att hennes föräldrar inte passade särskilt bra som just fosterföräldrar. Men jag hoppas verkligen det blivit ändring nu! Och som sagt, jag tvivlar inte på att just NI är rätt! :) Puss o kram

2012-04-04 @ 15:14:59
URL: http://jenfotografi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback