Hm

Anna frågar igen.....?

Ok, för att förtydliga då. Med tanke på ditt barns huvudomfång (du är ju själv medveten om den iom att du alltid kapar huvudet när du fotar, alternativt sätter på honom mössa) och att han sover ca 19tim/dygn så skulle jag oroa mig för vattenskalle. Vilket kan vara ett livsfarligt tillstånd om man inte gör något åt det. Dessutom om han är fem månader beräknat så bör han kunna sitta utan stöd (också ett varningstecken!). Och du Carro som kommenterar. Hur då lägger mig i på det sättet? Det handlar om ett barns hälsa. Förövrigt är du ganska motsägelsefull som själv lägger dig i.

Svar:

Du är på riktigt obehaglig Anna! Har du inget att göra? Vattenskalle? Hade då inte BVC reagerat på det på alla kollar och mätningar av hans huvud! Att jag kapar hans huvud på bilder har jag inte tänkt på, tänk va roligt att DU har bättre koll på mitt/vårt liv än jag har. Jag blir fan mörkrädd. Det här handlar inte om att du är orolig om hans hälsa, utan att du vill trycka ner andra. Och OM du mot Förmodan faktiskt ville vara snäll och faktiskt trodde att jag inte hade den minsta koll på honom så är du extremt dålig på att uttrycka dig.. Är man orolig för någon och bryr sig är onormal ett ord man sällan använder... Jag har väl förfan koll på mitt eget barn! Vad tror du att jag är för mamma?! Isånnafall känner du mig inte speciellt bra. Gör mig en tjänst. Istället för att oroa dig om mitt "onormala barn med vattenskalle" sätt dig ner och fundera igenom hur det känns för andra när du uttrycker dig så sjukt klumpigt.


Här är mitt barn med vattenskalle (;


Kommentarer
Postat av: Sandra, mamma till Novalie och lillebror i magen.

Vilken sjuk jävla människa....vattenskalle? vilken idot.. Skit i vad idioter säger, hon kan ju inte ett skit om den saken.

2012-04-13 @ 16:10:38
Postat av: Carro.

Mäh va fan..? Jag la mig i att du la dig i .. tycker att din kommentar var väldigt märklig. Dessutom är jag inte så förtjust i när folk kommenterar andras barn på de sättet.

2012-04-13 @ 16:14:24
Postat av: Fia

Anna, du kan tydligen inget utöver basic om barn. Barn som sitter vid fem månader..? Absolut, men majoriteten sitter senare än så. En del inte förrän de är 10 månder. Och tänka sig - det är helt normalt! Vattenskalle..?? Menar du allvar? Du skulle bara veta vad många barn som föds med stora huvuden - för det mesta är det ärftligt - helt friska. Och att sova 19 timmar är inte alls onormalt - det gjorde mitt första barn men inget av de andra två. Fullt normala och friska idag!



Att hålla på och leka låtsasdoktor är obehagligt och du gör det ju bara för att såra. Under den inskränkta ursäkten att det handlar om ett barns hälsa. Du borde skämmas.

2012-04-13 @ 16:28:48
Postat av: Carro.

anna: man kanske inte vill visa vilken skit som helst på sin blogg ^^.

2012-04-13 @ 17:33:56
Postat av: Senastian

Det finns mycket jag vill säga men det är inga fina ord!

Anna, jag har gamla vänner som har vattenskalle och min son har verkligen inga tecken på vattenskalle, hans huvudomfång följer normal kurvan för hans fysiska utväckling och visst han är sen i utvecklingen om du jämnför honom med en "vanlig" åtta månaders bebis, men han är inte det! Han får utväcklas i sin egen takt och det finns inget som säger att en bebis ska kunna en viss sak elker göra en vis sak i en viss månad utan alla följer sin egen kurva och börjar lära sig saker i sin takt!

Det märks att du inte har några egna barn för att om du hade spenderat ditt barns första tre månader på sjukhus 24/7 och följt ditt barns extrema kämparglöd när han kämpa för sin överlevnad så hade du ALDRIG kommenterat eller sagt som du gjort! Vi är VÄLIDT noga med att följa hans utveckling och kontrollerar ofta hur hans kurva ser ut fysisk och psykiskt hos läkare, sjuksköterskor och barnmorskor just pga att vi är oroliga och för vår egen skull få klartecken i att vår son är 100% frisk och har klarat sig från men efter allt han har gått igenom trots sitt korta liv!

Så spar dina spydiga och okunniga kommentarer till när du verkligen vet hur det är och har gått igenom/ går igenom något liknande som vi har gjort!

Du är inte orolig eller hjälper något barn för att du bryr dig!

Du dum förklarar både föräldrarna och sveriges läkarkår när du utalar dig som du gör! Gå igenom allt vi har gjort och återkom vid det tillfället så kommer du inte säga samma sak som du nu gjort!

2012-04-13 @ 22:07:03
Postat av: Emma - mamma till 3

Vattenskalle skulle Jag inte oroamig för..skulle nog mera säga högt hårfäste, vilket många bebisar kan ha och även.vuxna... helt ofarligt :) skämt o sido .. tråkigt att få dumma kommentarer.. barnets mamma o pappa känner alltid sitt barn bäst, så är det bara

2012-04-13 @ 23:52:55
Postat av: Emilie

Jag sov typ 20 timmar om dygnet när jag var runt den åldern. Och jag är nog ganska normal i dag 25 år senare, vad nu normal är finns det någon som är det? Själv har jag fått en liten pojk som aldrig vill sova och har oroat mig mycket för att han sover för lite. Men han verkar ganska normal så här långt i alla fall, han är ju bara strax 15 månader. Och sitta stadigt själv vid fem månader tycker jag låter tidigt. Min onormala icke sovande gosse har nog varit ganska tidig med mycket, har fått komentarer om vissa saker från tex bvc och öf-fröken att oj vad tidigt. Men jag tror inte han satt vid fem månader. Själv har jag faktiskt inte lagt ner så mycket tankar på vad som är tidigt och sent, alla barn är individer och utvecklas i sin egen takt. Här i Sverige har vi ett jättebra system med täta bvc besök under det första året där barnets fysiska och psykiska utveckling följs. Visst kan det ske olyckliga missar pga den mänskligafaktorn, men det är nog ändå väldigt sällan. Och är han pigg och glad när han är vaken och växer som han ska så tror jag han är fullt normal ;). Njut du av att han sover så mycket, tjejen i magen kan ha helt andra åsikter om livet.

Ha de fint!

2012-04-14 @ 08:56:12
Postat av: Doris

Åh Fanny, jag förstår att du blir ledsen, du har säkert varit orolig för din son på grund av allt som varit så klart sådana här påhopp väcker tankar. Tvivlar dock inte en sekund på att ni har så bra koll man kan ha (100 % koll är omöjligt, livet händer). KRAM.



Och Anna: jag förstår att du inte mår bra inuti dig. För då skulle du inte behöva slå ifrån dig så mycket. Om jag gissar rätt bubblade det irriterat i dig då du skrev dina kommentarer? Du ville sätta dit Fanny? Detta kommer du inte erkänna utan slå ifrån dig och hacka utåt. Men FÖRSÖK iaf gå undan och tänk på vad jag skriver för det säger något om ditt mående. Jag arbetar med människor dagligen och vi använder aldrig ord som onormal, på grund av dess laddning. Det finns andra ord att använda. Så för DIN egen skull mest, fundera på vad det är som gör att du behöver trycka ditt Fanny? Är det hennes stolta, glada bilder? Hennes positivitet? Hennes kämpaglöd och att hon (stolt)skryter över det ibland? Och VAD i DIG är det detta triggar igång?

2012-04-14 @ 16:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback