Kvällsfika

Mysig kväll med hjärtat! Fikat te och kärleksmums, tänt massa ljus och tittat på tv. Lugnt och skönt! Ätit middag och bakat bröd! Blev baguetter! TACK Marit för receptet på surdegsbrödet! Har tönkt fråga dig men glömt hela tiden. Du borde ha en kategori i din blogg med recept (; blir bakning snart igen. Vi har gjort allt för att bli mer miljövänliga här hemma och tro mig det är inte bara naturen vi hjälper utan plånboken med (; Vi har börjat källsortera. Och bara där drog vi ner sophämtnings räkningen med fem hundra kr i månaden. Vi bakar bröd och nu går vi över till "tygblöjor" istället för vanliga blöjor! Vår son blev bortskämd med blöjbytning på neonatalen då vi skulle "lära oss" att handskas med en sån liten bebis och med så ömtåligt skinn. Så blöjorna rasslar i en hejdundrande fart hos oss (; och jag har läst på om tygblöjor och jag gillart! Miljömedveten ska det stå på vår brevlåda haha (; i april kommer det ut gröna påsar från tekniska verken som vi ska kasta enbart matrester i. Så känns bra! Mycket bra (:

Nu ska vi krypa i säng och läsa/kramas och släcka lampan och sova! Älsklingen jobbar imorgon och jag tänkte tvätta, städa inför helgen och plugga teori. Sånt där som måste göras (; på lördag jobbar jag 12-20:15. OB så blir som 16 timmar, det tackar vi för!

Sov gott allihopa! Hörs imorgon <3


Kommentarer
Postat av: Annica

Jag som trodde att typ hela Sverige hade de gröna påsarna (som nu är vita) men ack så fel jag hade, här har vi haft de sen 2007. Vi källsorterar också så mycket vi kan men då har vi nära till soprummet och sopstationerna så det är lätt att konka iväg med soporna, var lite jobbigare när vi bodde i huset, soporna hade en tendens att föröka sig i förrådet ;)

2012-04-13 @ 12:20:06
URL: http://annista.blogg.se/
Postat av: Marielle

Skoj att ni ska prova tygblöjor. Det har vi haft åt båda våra barn och det har inte varit några som helst problem. Det stank aldrig hemma hos oss av kiss eller bajs med dem. Vi köpte en hink med lock där vi la ner dem avsköljda blöjorna och den ransonen vi bytt på en eller två dagar hamnade i tvätten och dem torkar snabbt:)! Det höll tätt bättre än "vanliga" blöjor och när ena av våra fåt sår på skinkorna från "vanliga" blöjor och vi hade tygblöja på dagen eter så läkte det fint ihop snabbare än med idominsalva/zinkpasta whatever på. Jag är verkligen för tygisar :). Det är INTE äckligt och det är INTE krrångligt :).

2012-04-14 @ 22:59:05
URL: http://donnadeluxe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback