underbart

vet ni hur vackert det är ute här idag? igår dalade det ner snö ända in på småtimmarna, och en decimeter snö kom. helt orörd imorse när vi vaknade av att solen sken på en klarblå himmel. helt magiskt. visst ser det lite kul ut med påskfjädrarna i våra fruktträd nu med vitt vitt vitt ute. men som älsklingen sa "och julen varar enda fram till påska" haha (; vi har gått på en lång uppfriskande promenad i elljusspåret som vi har en pytteliten bit ifrån vårt hus, fick ta fram vinterjackan igen,. galet i april. ett riktigt aprilväder! men vad jag njöt, solen i ansiktet och pulsa i snö som lyste upp överallt. säkert en sista syn av den här vintern, fast man vet ju aldrig. i förrgår satt vi ute och solade och i värmen och hade inte en tanke på att det två dagar senare skulle kännas som julafton. för det var precis sån känsla som infann sig i kroppen i går på mig. öppnade upp vårt sovrumsfönster, sträckte ut huvudet och andades in iskall frisk luft, kolsvart ute och en stjärnklar himmel. små stunder som man bara finner massa ro i kroppen. mysigt!

så igår åt vi likväl som på julafton påskmat (; snö utanför fönstret och på tallrikarna såg det exakt ut som för fyra månader sen när vi firade hectors första jul i mysigaste huset. tänk vad tiden går fort. jag njuter av allt runtom. få vakna bredvid honom varje dag. veta att han är min, att oavsett vad, för det har vi verkligen fått bevisat för varandra så är vi trygga i varandra, hela vid varandras sida och det är trygghet för mig. när allt stormar runtomkring, stannar jag upp och ser honom. hur han är, fin med hector, smekandes och pussande på bebismagen som växer sig större och större och det bästa av allt. han är ingen som bara drömmer om att våga, han vågar. själsfrände. livet stod still innan han kom in i det. det är så lätt att hänga upp sig på brister, för brister det har vi alla. och det är ju dom som är charmiga och gör oss till oss. men vad jag uppskattar hans vilja. när jag dippar, då fångar han upp mig och tvärtom. det har inte varit lätt, allt det här. men på något sätt har vi alltid lyckats ordna det tillsammans. alltid tillsammans. ja, jag är verkligen lycklig. och det behöver man inte veta om för att se på mig. oro kan ta över hela kroppen, när det kommer motgångar i livet, innan man hittar en lösning. men det är den där grundlyckan vi hittat, den som får oss att vilja lite till, orka lite mer. vad jag älskar den. den är ingrodd. jag älskar verkligen allt det här. och det vi inte tycker är bra, det gör vi någonting åt. det är ju så vi fungerar ♥

riktigt bra påskmiddag igår, galet gott med grillade rebensspjäll. mmmm. älsklingen bakade om en kladdkaka som jag råkade bränna (; fick ner en liten bit senare till filmen vi såg. mysigt med tända ljus, kopp te och dämpade mysbelysningslampor. jag somnade som alltid i soffan, vad är grejen med det? pensionären. eller kanske bara gravidtrötto. det är någonting med att ligga och halvsova framför en film i skenet av massa ljus under en filt. snusa sebastian i nacken och bara njuta. för det har jag kommit på för längesen, att ta vara på det man mår bra av, riktigt ta vara på att njuta och vara här och nu. mindfullness, är en av de saker jag plockade med mig från åren i terapi. det har gett så mycket. bara stanna upp, dra in ett djupt andetag och titta sig omkring på vad man har, alla fina människor man har i sitt liv, saker man mår bra av, koncentrera sig på bra istället för dåligt. livet är för kort för att älta elände. försöka uppskatta det fina i allt. och det är väl så jag fungerar för det mesta, att hänga upp mig på det bra istället för att hänga upp mig på det dåliga. och när jag hänger upp mig på det dåliga, gör jag någonting för att ändra det jag inte är nöjd med. för det går. tro mig. jag gjorde det. men mycket saker i livet. det tog bara några år att hitta sig själv, mig själv. och komma på vad det var som var viktigt i livet och vad jag ville göra. vem jag var. och framförallt att komma till insikt i hur mycket man faktiskt har inflytande i sitt eget välmående. hur mycket man kan påverka. men när man kommit på det, det är fanimej den bästa känslan. jag är inte nöjd med hur jag har det, och jag vet att jag är den som kan göra någonting åt det.

ikväll går vi, jag och hjärtat på bio (ja mamma är såklart hector vakt). vi lägger hector och sen åker vi till linköping. ska bli riktigt mysigt! ser fram emot det massor. fint. ♥

ska gå ner nu till dom andra. mamma är gullig och tvättar våra miljoner fönster. och sebastian dammsög nyss. ska ta och börja fixa inför middagen strax. vi hörs säkert senare.

hoppas eran lördagskväll blir till den bästa! ta hand om er! så hörs vi sen! (: puss&kram!





Kommentarer
Postat av: Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Det är tur att någon kan glädjas åt snön hihi <3 Själv vill jag bara ut och ha massa fina vårfotograferingar för hur tråkigt det än låter så är det ingen som bokar när det är snö och vinter :( Lågsäsong kan man ju kalla det haha ;)



Sååå fina ni är!!! <3

2012-04-07 @ 16:33:29
URL: http://jenfotografi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback