Sunday

God morgon allihopa! Helgen lider mot sitt slut och vad kan jag säga.. Den har gått för fort helt klart! Men jag är väldigt glad över att min älskling numera kommer HEM varje kväll och att vi kan äta middag ihop! Vilken lyx att slippa sova i en stor säng själv och att få sträcka ut armen på morgonen och känna hans varma kropp. Ja, det uppskattar jag! Mycket! Jobblivet för min kära make är numera problemfritt och väldigt mycket mindre körande (: kontor i Linköping och jobb i mellanåt i Norrköping. Vi säger såhär: det kunde inte blivit bättre!

Har legat vaken i snart två timmar och läst om en väldigt upprivande chatt med olika mammor om att amma sitt barn. Det är tydligen äckligt och motbjudande ja vissa blev till och med kallade för pedofiler och att det var incest om man ammade längre än 1 år.. Det där har jag faktiskt lite delade tankar om. Jag själv blev utsatt för övergrepp som liten och har alltid trott att jag skulle vara rädd för just amning att vara nära och allt det där. Men att amma i min värld är det mest naturligaste. Den här skräcken som jag haft att mitt barn skulle känna obehag den finns ju inte alls! Sen har jag faktiskt inte bestämt mig för när det är dags att sluta. Det kommer nog naturligt. Studier visar att ju längre man ammar desto smartare och friskare blir barnet! MEN sen ska det ju kännas okej för en själv också. Jag tänker inte ha åsikter om det för i det här vet jag inte vad jag tycker. Visst blir man nyfiken på hur en mamma tänker som ammar sitt 9 åriga barn.. (såg en dokumentär på tv en gång) men att säga att man är äcklig det känns som en ganska grov kommentar. Jag tror det är onödigt att spekulera i sånt som är så olika från barn till barn. Vad är rätt och vad är fel? Allt faller sig nog väldigt naturligt iallafall tillslut. Att någonting så naturligt som att amma sitt barn kan göra sån uppståndelse DET är för mig det sjuka i det hela inte att ett barn ammar längre än 1 år. Jag tror både barnet och mamman känner när det är dags att sluta amma. Grattis till er som kan amma utan problem, är en av dom. Och till er som inte kan av olika anledningar. Ni är fantastiska mammor oavsett! <3

Nu en riktigt mysig söndagsfrukost med älsklingen min! Sen ska han börja med den liiiilla toaletten på entréplan idag (: det blir svart och vitt rutigt klinkergolv 10*10, svarta 5*5 kakel på halva väggen (sen vitmålat över) och intedning från ikea! En stor spegel och en häftigt bakelit toasitts. jag ska fixa med hemsidan och företaget och ja, promenad på det med Hector! (Anna nu kanske jag kan ladda ner den där appen haha)

Ha en underbar söndag! Vi hörs senare!

 


Kommentarer
Postat av: Emma

Hejsan, Ja delade meningar finns de ju om allt.

Snubblade in på din blogg och såg att du jobbat på mitt jobb (coop västberga) .. Kan ju bara säga att där finns de ju en "mamma" som kommer typ varje dag och sitter och ammar sin "4åring"... Usch de är verkligen vidrigt att se..

Själv kunde jag inte amma, men har gått bra med ersättning... =)



Kul blogg du har :)

2012-02-19 @ 13:45:29
URL: http://starshineonyou.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag tycker inte att det är äckligt att amma över ett år, men 9åring... det känns inte normalt... man måste ju dra en gräns liksom... jag tror mer de handlar om att mammorna har svårt att sluta amma..

2012-02-19 @ 15:03:05
Postat av: Anna

HaHa bra där Fanny!! ;) <3

2012-02-19 @ 17:02:59
URL: http://livetmedkarleken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback