Rabarber och kanelmuffins med crumble

Muffinssmet (grundrecept): 100 g smör 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Fyllning: 3 st stora rabarber 1 msk smör till stekning 2 msk strösocker 2 tsk malen kanel Smuldeg: 75 g kallt smör 2 dl havregryn 1 dl strösocker 1 dl vetemjöl Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skala och dela rabarbern i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Blanda rabarberbitarna med smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej älsklingsfanny, du är en sådan inspiratör. Du är en förebild även för mig som är lite äldre, fast jag känner mig som 20, hihi, puss puss

2012-07-11 @ 20:48:18
Postat av: Marielle

Men du är väl en duktig husmor som som gör allt och ingenting. Dem här bakelserna ser väldigt saftiga och fina ut :).

2012-07-13 @ 10:10:31
URL: http://donnadeluxe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback