Rabarberpaj med vaniljvisp

Ingredienser till Rabarberpaj smulpaj:

1 rabarberpaj, 6 - 8 port
Rabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker
SMULDEG: 2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
Så här lagar du Rabarberpaj smulpaj:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
Lägg rabarberbitarna i formen.
Strö över socker och lite vaniljsocker.
Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
Täck rabarbern med smuldeg.
Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback