Svar på frågor!

Hej Fanny!

Har lite frågor om Hector, hoppas det går bra :)

Hur gammal är Hector nu? Vad är det för vikt och längd på honom? Har ni sökt dagisplats till honom, finns det något i närheten av där ni bor? Tror du inte det kommer bli jobbigt att ha två barn som måste bli burna? Går du i någon Mammagrupp eller träffar andra mammor som har barn i samma ålder som Hector? Annars kan jag verkligen rekommendera det! Man får så mycket i utbyte av andra som är i samma fas i livet som man själv.

Oj, nu blev det massa text :). Hoppas du orkar svara :)

Svar:

Hej! (:

Nu ska vi se.. Hector är om man räknar från hans födelsedatum (31 juli) 9 månader, men eftersom han föddes för tidigt är han enligt bvc i 6 månaders åldern i utveckling i huvudet. Man kan säga att han låg i magen (fast en konstgjord sådan på sjukhuset tiden vi var där, 3,5 månad) och den 11 oktober när han var beräknad och vi fick åka hem så "föddes" han. Sist vi vägde honom vägde han 8,5 kg och var 64 cm. Vi har varit och hälsat på på hans dagis, men inte sökt plats ännu, men det är dags snart. Även fast jag kommer vara hemma med honom och zid tillsammans så mycket det bara går. Enligt barnpsykologi är det inte bra att sätta ett barn på dagis innan två år, sen är det inte alla som kan ha sitt barn hemma sålänge, men jag kan ju! (: så vi får se hur det blir! Är zid så lättsam som Hector är och alltid har varit kommer jag ha båda hemma hos mig. Dagiset ser man från vårt fönster! Tar ca 2 min att gå dit! Och skolan ligger framför dagiset så det är inte långt . Och ett väldigt mysigt varmt dagis. När vi var där var det 5 vuxna och sju barn, haha. Att bära runt på dom, är såklart inte jobbigt! Däremot väldigt mysigt (: nu bär vi inte runt på Hector dagarna i ända. Vi har sen start gjort så att han är självständig och kan leka själv, men att om han behöver oss alltid visat oss och funnits där. En balans. I någon mamma grupp går jag inte, det är för långt ifrån där vi bor. Men vi har vänner här i vårt område med barn i Hectors ålder som vi umgås med.

Tror jag fick med allt? Och så undrar Sebastian varför du undrade det här om Hector!? (:


Kommentarer
Postat av: Tanya

Haha, tror jag inte kommer bli några problem att ha två små samtidigt, jag väntar tvillingar, hur skulle det se ut om jag börjar oroa mig för det :)

2012-05-06 @ 11:25:48
Postat av: Johanna

Tusen tack för svaren!



Vikt och längd undrade jag mest av nyfikenhet, tycker det är intressant att se barns utveckling, speciellt första året - det händer så otroligt mycket då!



Vad skönt att ni bor så nära dagiset! Måste va jobbigt att bo långt ifrån. Mitt barn går på dagis precis utanför porten, kunde inte fått det bättre :).



Anledningen till att jag undrade om Mammagrupp var för att det för det mesta man hör om din dag är att du är själv med Hector. Min son har alltid varit extremt social med allt och alla och har blir så otroligt uttråkad av att vara hemma själv med mig, så jag måste alltid sysselsätta honom med andra barn som han kan leka med. Inte mig emot ifs, för då kan jag passa på att fika med nån mamma kompis :).



Hoppas att varken du eller Sebastian tog illa upp, det var verkligen inte meningen Isf. Jag undrar mest av ren och skär nyfikenhet, ingenting annat.

2012-05-06 @ 11:46:18
Postat av: Anonym

2012-05-06 @ 15:19:51
Postat av: Tanya

Haha, tror jag inte kommer bli några problem att ha två små samtidigt, jag väntar tvillingar, hur skulle det se ut om jag börjar oroa mig för det :)

2012-05-06 @ 17:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback