Het indisk gryta med kyckling och linser


1 kg kyckling, i delar
smör, eller olja till stekning
1 st chilifrukt
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st purjolök(ar)
0,5 st squash, medelstor
0,5 st aubergine, medelstor
2 st kanel, stänger
1 tsk garam masala
1 msk kardemummakärnor
1 msk ingefära, riven
1 msk kryddnejlika(or)
500 gram krossade tomater
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning(ar)
2 dl röda linser
1 kruka(or) koriander
20 gram mandel, flagad
salt
svartpeppar, nymalen

Till servering
naanbröd
vitlökssmör
turkisk yoghurt
basmatiris

1. Skölj och torka av kycklingdelarna. Fräs dem i lite smör eller olja så att de får vacker färg. Tag upp dem och lägg åt sidan.

2. Skär bort kärnor och fröfästen ur chilin och hacka chili och vitlök. Skölj och ansa purjon och skär den i grova bitar. Skölj squash och aubergine och skär dem i bitar.

3. Hetta upp lite mer smör i en stor gryta och fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna. Häll i tomaterna och vattnet och smula i buljongtärningen. Låt allt sjuda i 10 minuter under lock.

4. Lägg i kycklingen och låt den koka med i 20 minuter. Lägg i linserna de sista 5 minuterna. Hacka till sist koriandern och lägg i den. Smaka av med salt och peppar. Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan.

5. Servera med varma naanbröd, vitlökssmör och, om du vill, turkisk yoghurt och basmatiris.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/180392/images/2012/pic_5085a002e087c322a7c0345c.jpg" class="image">


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh! Recept på naanbröden - snälla!

2012-10-23 @ 21:44:16
Postat av: Marielle

Taaack Fanny :)! Jag SKA göra denna men med vegetarisk alternativ.

2012-10-25 @ 13:08:56
URL: http://donnadeluxe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback